Edinemu ekologu, ki deluje proti Magni Steyr, lobisti pošiljajo finančne ponudbe, da se umakne in utihne

Gorazd Zdenko Marinček (Foto: Facebook/@gorazd.marincek

“Danes so mi ‘prijatelji in sodelavci Magne’ poslali obetavno finančno ponudbo. Glede na strast za njive v Hočah gre ali za neodkrite vire zemeljskega plina ali pa za doslej neznan rudnik diamantov. Ker ne gre z gorjačo, poskušajo s pogačo,” so besede edinega ekologa Gorazda Zdenka Marinčka, ki se vidno bori proti gradnji Magne Steyr. Lobisti okoli Magne mu zdaj pišejo finančne ponudbe, v zameno za to pa naj se umakne in utihne.

Kot smo objavili že konec prejšnjega meseca, je podjetje Magna Styer zagrozilo z umikom, na gospodarskem ministrstvu pa so iz obupa začeli groziti z izgubo investicije. Zdaj so na ministrstvu za gospodarstvo v precejšnji zagati. Očitno niso pričakovali tolikšnega odpora kar vse Slovenije, še posebej pa domačinov. Obupno iščejo zadnje možne izhode. Nevladne organizacije se kljub pritiskom politike pritožujejo na okoljevarstveno soglasje za izgradnjo Magnine lakirnice v Hočah. Na te organizacije pa se seveda že izvajajo pritiski.

V časovni stiski nam lomijo hrbtenice in pričakujejo, da bomo državljani navadne gliste,” je Gorazd Marinček iz Slovenskega E-foruma odgovoril na opozorila državnega sekretarja Aleš Cantaruttija. “To bi bila velika izguba za Slovenijo, tudi zato, ker kljub drugačnim mnenjem ne gre za umazano industrijo. Seveda je industrija in nobena industrija ni popolnoma čista,” priznavajo na ministrstvu.

Foto: epa

Najbolj vidno se proti gradnji lakirnice bori le Marinček. Njegovo društvo Slovenski E-forum se nikakor ne namerava vdati. Avstrijsko podjetje v primeru vložene pritožbe na okoljevarstveno soglasje in posledično zamika postopka pravi, da bo gradilo na alternativni madžarski lokaciji. Odpoved Magne naj bi bilo zgolj namerno izsiljevanje, opozarjajo okoljevarstveniki. Marinček pa ve, da je pritožba nujna. Magna se mora zavezati k spoštovanju dogovorjenega. Da pa se dodatne zaveze Magne zapišejo v soglasje, lahko dosežejo le s pritožbo.

Zdaj omenjeni okoljevarstvenik zaradi groženj prosi za policijsko varnost zase in za svojo družino. Grožnje so Marinčku namenili avtorji objav na družbenih omrežjih, na Facebook profilu ”Magne ne damo”, na katerem so objavili celo naslov njegovega stalnega bivališča in telefonsko številko, Facebook skupnost pa pozvali, naj z njim obračuna.

Neznano podjetje je včeraj Marinčku poslalo elektronsko sporočilo, da se projekt Magne v Sloveniji ne bo izvedel, ponudili so mu celo denar
Včeraj je Marinček na svojem Facebook profilu objavil elektronsko sporočilo, ki naj bi mu ga poslalo podjetje Colliers. V njem piše, da podjetje Colliers International GmbH z Magno Steyr vzdržuje dolgoletno partnerstvo, pozna pa tudi s tem povezano dogajanje v Sloveniji. Marinčku so napisali, da so seznanjeni z njegovimi stališči in da očitno projekta res ne bodo mogli pravočasno uresničiti. Z elektronskim sporočilom so ga želeli obvestiti, da si Magna Steyr v prihodnje ne bo mogla privoščiti nadaljnjih možnih rešitev glede okolja in okoljskih vprašanj, ki bi še dodatno povečale stroške naložb v Sloveniji. S tem povezani pravni in drugi postopki bi podaljšali realizacijo projekta, kar bi ogrozilo veljavne pogodbe. Upravni odbor Magne naj bi se v naslednjih dneh sestal in določil lokacijo izvedbe projekta (v Sloveniji ali na Madžarskem). Oseba, ki je sporočilo napisala, pravi, da ima pristne informacije, da bo odbor opustil idejo o realizaciji projekta v Sloveniji, če bi kakršnakoli pravna ali druga ovira (na primer pritožba) motila proces. V nadaljevanju Marinčku ponujajo finančno podporo za vse njegove pritožbe.

Poslali so naslednje:

”Spoštovani g. Gorazd Marinček!

Pišem vam zaradi naložbe Magne Steyr, ki naj bi se izvedla v Sloveniji. Naše podjetje Colliers International GmbH z Magno Steyr vzdržuje dolgoletno partnerstvo. Pomagamo jim z zagotavljanjem strokovnih svetovalnih storitev na področju različnih tem v zvezi z logističnimi in nepremičninskimi vprašanji. Med drugim smo bili odgovorni tudi za izbiro potencialne lokacije projekta v Sloveniji. Magna Steyr nam je zaupala ne le izbiro, pač pa tudi ovrednotenje lokacije ter reševanje različnih in s tem povezanih strokovnih vprašanj. Kot višji svetovalec na oddelku za industrijo in logistiko v podjetju Colliers International GmbH sem se o projektu tudi sam pozanimal.

Kot predan partner Magne Steyr je naše podjetje sledilo dogajanju v Sloveniji, povezanim z omenjenim projektom. Zavedamo se vaših dejavnosti in položaja, ki ga v primeru Magna zavzemate. Zdi se, da je trenutna situacija od projekta zelo odstopajoča in izgleda, da projekta ne bo mogoče pravočasno uresničiti. Glede tega vas obveščam, da si Magna Steyr v nadaljnje ne bo mogla privoščiti nadaljnjih možnih rešitev glede okolja in okoljskih vprašanj, ki bi še dodatno povečala stroške naložb v Sloveniji. S tem povezani pravni in drugi postopki bi podaljšali realizacijo projekta, kar bi ogrozilo veljavne pogodbe.

V skladu s podatki, ki jih imam, bo upravni odbor družbe Magna v naslednjih dneh ali najkasneje v prihodnjem tednu organiziral sejo odbora, kjer bodo določili lokacijo projekta. Zaradi tesnega sodelovanje med omenjeno družbo in našim podjetjem zagotovo vem, da bo odbor opustil idejo o realizaciji projekta v Sloveniji, če bi morebitna nadaljnja pravna ali kakršnakoli druga ovita (vključno s pritožbo zoper njihovo okoljevarstveno soglasje) motila proces. Za odbor je trenutno najpomembnejše to, spremeni trenutno situacijo in se reši iz slepe ulice ter mrtve točke projekta, četudi to pomeni, da bodo za gradnjo morali izbrati lokacijo izven Slovenije.

Zavedamo se, da je slovenski E-forum glede projekta  utemeljeno zaskrbljen in verjamemo, da v projektu težave zaznavajo tudi politične stranke. To želimo čimprej rešiti. Zato smo pripravljeni finančno podpreti vse vaše pritožbe glede vložitve terjatev zoper odobritev projekta. Za rešitev trenutnih razmer imamo vsa sredstva. Verjamemo, da bi bila za vse vpletene ugodna rešitev ta, da se zastoj izvedbe prekliče in proces zapečati.

Prosimo vas, da nas obvestite o svojih pogledih na morebitno omenjeno finančno rešitev.
Zelo bi cenili čim hitrejši odgovor.

S spoštovanjem,
T. Altmann”

Foto: Facebook/@gorazd.marincek

Marinček napoveduje preiskavo ozadja spročila, saj meni, da ponudba ni resnična
In kdo je sporočilo poslal? Pošiljatelj je sporočilo poslal z naslednjega elektronskega naslova: [email protected]. Običajno, če sporočilo resnično pošilja omenjeno podjetje, ima temu primeren tudi elektronski naslov, iz katerega se takšne uradne zadeve pošilja. Mogoče pa je to le primitivna provokacija? Zagotovo bi ob resničnosti ponudbe ”Altmann” pisal iz korporativnega naslova. Je ponudbo res poslalo podjetje Colliers ali se nekdo predstavlja v njihovem imenu? Obstaja možnost, da je ponudba resnična, a je hkrati popolnoma verjetno, da s tem Magna nima opravka in da provokatorji želijo, da jo Marinček napade, se osmeši in oslabi svojo kredibilnost. Zato Marinček napoveduje, da bo zgolj prijazno povprašal, ali so morda omenjeno podjetje pooblastili za takšno sodelovanje.

Seveda je ‘fake’, vendar ga je sestavila dobro obveščena oseba, ker o sodelovanju Colliersa doslej nismo vedeli nič, so mi pa viri iz MB v 30 minutah potrdili, da so sodelovali v zemljiških operacijah. In na spletni strani nemške podružnice najdeš moškega Tobiasa in žensko Altmann. Sodim, da gre za provokacijo s poskusom diskreditacije, zato sem razposlal pristojnim in vsem medijem. Mora vse skupaj nekomu iti zelo zelo za nohte,” ugotavlja Marinček.

Seveda sem razposlal pristojnim takoj po prejemu. Sestavljam pa pismo tudi s tem vprašanjem za CEO v Kanadi, ker funkcionarji Magne z lokacijo in postopki kršijo Magnine korporativne zaveze glede okoljske in družbene odgovornosti in kodeks poslovne etike korporacije Magna,” je še zapisal na Facebooku.

Foto: Facebook/@gorazd.marincek

Je sporočilo napisal slovenski provokator?
Tudi med Marinčkovimi privrženci se je razpasel dvom o kredibilnosti sporočila, ki ga je ta delil na spletu. Na družbenih omrežjih se zdaj na veliko razpreda o tem, ali je pisec maila res Altmann ali pa zgolj provokator slovenskega porekla. Pereča tema je predvsem način pisanja in elektronski naslov. Ta je očitno zaseben, kar pa spet poraja nova vprašanja o tem, zakaj ni podjetje Marinčku pisalo s svojega uradnega elektronskega naslova. Smešno je tudi, da bi tako veliko podjetje pisalo iz osebnega Gmail računa.

Danes popoldne je Marinček zaključil z ugotovitvijo: ”Vedno bolj postaja jasno, od kod sporočilo. Do 8. ure danes v torek, 5. 9. 2017, zjutraj je bilo obljubljeno sporočilo, kdaj in kje bomo danes podpisali sporazum o vnosu okoljskih zahtev v okoljevarstveno dovoljenje. Do tega trenutka še nobenega signala. Skratka, če ne bi sporočila takoj posredoval na ustrezna mesta, bi odpoved sporazumu utemeljili z mojo koruptivnostjo. Zdaj iščejo druge razloge, saj v sporočilu piše, da okoljske zahteve zanje niso sprejemljive. Torej???? Kaj (še)ni jasno?????

A. L.

 • Božo

  Madžarski režimski medij seveda navija da bi projekt selili na madžarsko. Prodane duše delajo proti interesom lastnega naroda.

  • učko

   Bozo, mal preveč maštaš !

  • dež

   Naj postavijo lakirnico (in galvano – pred lakiranjem karoserijo tudi galvanizirajo) v Kidričevem, kjer jim občina zemljo ponuja ali na območju bivšega Tama. S tem se strinja 99% državljanov. Postavitev tovarne za 300 avtoličarjev sredi kmetijskih zemljišč 1. ktg. in posek gozda pa lahko zagovarja samo idiot.

   • steiermark

    Saj to niso samo idioti, so poleg svoje revščine v glavi, predvsem nepoštenjaki – skorumpirani idioti!

 • Cenzuriran 4x

  Tale Marinček, ma rinček…..

  • Slovenc

   Tip bi se raje brigal za svojih 50 kg špeha viška in opustitev kajenja. Lahko mu je pametovati s polnim trebuhom.

   • steiermark

    On ima vsaj viška špeha, ti si pa bolj “prizadet”, ker nimaš možganov!

    • Slovenc

     Ti pa zalis na ravni prvosolcka. Pa btw v Sloveniji recemo Štajerska in ne Steiermark.

     • steiermark

      Ti, kar reči kakorkoli hočeš, izgleda, da se v vseh letih bivanja v Sloveniji, prave zgodovine nisi uspel naučiti, zato tudi ne uspeš “osvojiti” pravega imena štajerske – Steiermark!

 • Slovenc

  Prodana SDS in prodana Nova24. Na Štajerskem bote popušili volitve

  • Anton

   Ja štajerci bojo volili kar direkt Magno steyer.!

   • Stajerka

    če bi jo lahko, jo definitivno bi……NE zavedate se, da vam Magna rešuje TEMPIRANO BOMBO SV SLOVENIJE!!!!

    • Mojca pokraculja

     Tempirano bombo cakam. Naj cimpreje eksplodira, ze zdavnaj bi morala. Stajerci pezdetje, se imajo za strasno pametne. Dopustili unicenje industrije v Mb, nobenega upora, protesta. Potem so leta dolgo jokcali, kako so diskriminirani, na vsak nacin so rinili v Ljubljano. Ali pa si Lj. dali pripeljati tja- Posta itd. Zdaj so se instalirali povsod po Sloveniji in vse postajezirali. Skratka eksplozija tempirane bombe je edina resitev.

     • steiermark

      mojca pokraculja, tebi pa možgani in spomin, ne delujejo najboje…..

     • Mojca pokraculja

      Glej kar tvoj post bom v odgovor prilepila
      “seveda, Slovenc, ti živiš v Lublani, kot večina ćefurjev, nam Štajercem pa tiščiš in privoščiš ekološko onesnaženje – uničenje, ker , kot upaš, do tebe nebo prišlo – skritemu v Lubani!”
      Ravno na to opozarjam, naj se Štajerci končno uprejo, ne pa da počepnejo pred vsakim. Podpiram vsakršen protest, toliko bolj, ker je očitno da je zadaj velika svinjarija, sicer se nihče ne bi bal pritožb, kaj šele označeval tiste, ki se nameravajo pritožiti kot odpadnike, kriminalce in kaj vem kaj še. In jim celo groziti !! Dajmo bit resni no ! Če bi bila zadeva čista, nihče tudi trznil ne bi zaradi pritožbe. Rekel bi seveda naj se izkaže kdo ima prav. Se ljudje sploh zavedajo kako daleč so se prodali, če se vnaprej odpovedujejo pravnim sredstvom ! Zaradi piškavih nekaj eurov mirno dopuščati uničenje okolja in se pustiti zastrupljati ?!

     • Stajerka

      ja…in kaj bi rada…..da Štajerci spet rečemu bobu-bob in povemo elitam, da tako pač ne gre???…..ma ebite se – župankoviču ste pisali: LOPOV, RADI TE IMAMO!!!
      in vi balkanezeri, kjer v centru prestolnice NI več slovenske besede, boste govorili o poštajeriziranju Slovenije????
      piši kući, propalo!!

     • Mojca pokraculja

      Točno to, dajte elitam povedat že enkrat za božjo voljo. Kaj mečeš naprej župankoviča, ne vidiš da tudi tukaj ni nikogar, ki bi se uprl . Poštajeziranje je pa definitivno v glavah. Saj zato bo pa vse propadlo. Tako kot vaše letališče v Mb. Projekt CKZKS in Milice Ozbič, ki se nikoli ni izšel, ampak je nastal samo zato, da ste bili Štajerci zadovoljni.

  • Stajerka

   ++++

 • učko

  Slovenija potrebuje nova delovna mesta, samo ne na tak “kitajski način”. Magni naj država proda zemljišče v Lendavi !!! Tam je prava lokacija za Magno !!!!!

  • steiermark

   ali pa v Šterntalu – poimenovanem po velikem zločincu in genocidarju Slovencev, kidriču!

 • učko

  Marinčka ne morejo kar tako podkupiti! Tip je, ali tako fanatično načelen, ali pa ima zelo visoko ceno. Bomo videli !

 • Franjo Trojner

  V Murglje pa preselit bioplinarno iz
  Lendave in še eno postaviti parku Tivoli.
  Zajaj je samo za Štajersko in Prekmurje rezervirana za okolje obremenilna industrija? Zato ker so za Ljubjano z okolico rezervirana ekološko čista!

  • steiermark

   Jasno, da morajo obremenilno svinjaško industrijo postavljati na Štajersko in Prekmurje, kjer še koliko toliko razpolagmo s “čistim okoljem”, ko je pa cela Lublana onesnažena in zasmrajena z jugobalkansko komunističnim smradom, ki ga širi pritlikavec iz murgelj ter ostala opankarsko, vladna svojat. To ni samo smrad, je namreč smrtnonosni bacil, ki uničuje ljudstvo!

 • Antonius

  Od ekološko sporne lakirnice v Hočah, do predrage variante drugega tira Koper – Divača, zaudarja po vladi “pudlja” brez ročajev in poslancih, ki v parlamentu uslužno podpirajo gnilo vlado.

 • Cenzuriran 4x

  Eh dejte vi s tem eko pa bio terorizmom. Sem zadnjič vprašal na tržnici če so jabolka bio, pa mi je prodajalc odgovoru: pa bio je šprican valda…

 • RealRevolution

  Lobisti so vecni problem vsepovsod kolko zgleda.Njihovi prsti so tako dolgi,da niso vec prsti ampak dolge lovke orjaskega lignja.

 • Stajerka

  BEDAKI……se dobro spominjam gonje proti veternim elektrarnam – oh in sploh……no, danes imamo ekološki, megalomanski, z zlatimi turbinami TEŠ6….cena 1 velike veternice je max 1 mio eur, kdor ima končan 3.razred OŠ si naj zračuna koliko veternic bi dobili za ta dnar……..
  kar se tiče Magne…..trenutno je v Sloveniji najmanj 10 velikih lakirnic, pa nikomur nič – samo Magna je problem??!!…..kar se tiče spoštovanja zakondaje: bolj zaupam Magni, kot kateremukoli slovenskemu podjetju, ki v zakonih išče same luknje……in ker je iskanje zakonskih lukenj slovenski nacionalni šport, je tukaj dilema povsem odveč…….
  sicer pa pred dnevi samo v par minutah polemika…..v Lublani bo šlo glavno kanalizacijsko omrežje čez VODOVARSTVENO OBMOČJE……KAJ če bi se brigali VSAK ZA SVOJE OKOLJE – lahko tudi davčno in vse ostalo…..ne pa da CELOTNO SLOVENIJO BLOKIRA “PRESTOLNICA”, ki do drugih državljanov NE počne druga, kot da jim dobesedno odžira od ust…..
  če je desnica v primeru II. tir razumna z argumenti in doslednostjo, je v primeru Magna enostavno NE razumem in jim dajem veliko ČRNO piko……..

  • Slovenc

   Odlicno napisano ++++ sem iz mbja ampak zivim zdaj v lj, pa ti lahko recem da ljubljancani tud podpirajo gradnjo oz. Se sploh nocejo vmesavat. Blokirajo pa razne prodane duse in “ekologi”

   • steiermark

    seveda, Slovenc, ti živiš v Lublani, kot večina ćefurjev, nam Štajercem pa tiščiš in privoščiš ekološko onesnaženje – uničenje, ker , kot upaš, do tebe nebo prišlo – skritemu v Lubani!

    • Stajerka

     pa kako onesnaženje…….ti naštejem 10 lakirnic v Sloveniji???…..tudi v Mariboru jo imaš!!!

     • steiermark

      Ja, in zato je potrebno postaviti še 11.? Naj si jo postavijo ćefurji in razne sluzaste navlake “u ljubljanu”, mogoče v murgle, tam nimajo že 10 lakirnic ampak imajo rdeči smrad, ki pravtako onesnažuje in uničuje Slovence!

     • Stajerka

      ja, seveda, daj še kaj potisni v Lublano…..mi pa bomo plačevali davke…..eni ste res kratki…..najbolje, da se Štajerci izselimo v Avstrijo, štajersko pokrajino pa naselite z afriškimi migranti……in zadovoljni bodo vsi – migranti, lublančani in avstrijci……migranti bodo dobro prosperirali, lublančani bodo dobrodelno rešili migrante in svoje riti, avstrijci bodo dobili Slovence in se rešili afričanov!!!
      Slovencev je v Sloveniji iz dneva v dan MANJ…..mogoče zaradi smradu????

     • steiermark

      Ja, Slovencev je v Sloveniji, iz dneva v dan manj, zaradi komunističnega smradu! Če pa tebe zamenjajo z afričani oz. te nadomestijo z njimi, pa nebomo niti opazili…..

     • Stajerka

      hvala za rože…..steiermark, KAJ boš opazil…..si slučajno SLOVENEC iz Steiermarka???….

  • Antonius

   Razumem vas, ne morem se pa v celoti strinjati z vašimi očitki.
   Nihče ni proti projektu Magne v Sloveniji. SPORNO je kmetijsko zemljišče in gozdna površina poleg, pod katero je skrita neka revolucionarna morija. Zakaj Mariborčani od vlade ne zahtevate odgovora na vprašanje, zakaj so Magni ponudili kmetijsko zemljišče, ne pa kompleks zemljišč, ki so že bila industriji namenjena.
   Neobjektivna, pristranska ste z vašim in štajerskim šinfanjem čez Ljubljano. Lahko bi se zavedali vsaj tega, da v vladi in parlamentu sedijo izvoljeni ljudje iz cele Slovenije, vi pa, da je vsega slabega v Sloveniji kriva IZKLJUČNO Ljubljana.
   Nič ne veste o argumentih, ki so Ljubljani narekovali, da je šla v izgradnjo kanalizacijskega omrežja na ljubljanskem barju. Pretočne greznice ob hišah in pitna voda spodaj pa res ne sodita skupaj.
   Potrudite se na probleme, ki jih navajate, pogledati vsaj malo širše, pa boste ugotovili, da kakšno črnih pik lahko mirno podelite tudi vašim Mariborčanom.
   Navsezadnje ste Mariborčani brez enega glasa protesta dovolili, da so vam vso strojno industrijo, ki ste jo imeli , popolnoma raz=bali prav tisti, ki njih že ves čas volite.

   • Stajerka

    to, da je vlada ponudila napačno zemljišče je jasno – glede na projekt in časovno omejitev, je potrebno KAZENSKO preganjat odgovorne…..vse to pa vam NE daje limita, da investicijo odganjate iz Slovenije….tudi o kvalitete zemljišč, kjer krompir raste dobesedno na AC, b se dalo razpravljat…….torej bolje NIČ, kot ta lokacija??!!….
    kar se tiče kanalizacije v LJ…..informacija je bila posredovana v javnem mediju, kjer je strokovnjak opozarjal, da gre GLAVNI VOD kanalizacije čez glavno vodovarstveno območje, kar pomeni GROŽNJO pitni vodi za 300.000 prebivalcev LJ z okolico…..in primerjat greznico z glavnim zajemalnikom pitne vode, je absurd brez primere…….
    kar se tiče prestolnice……JE res in pri tem VZTRAJAM…..NE nagajajte, ker Magna rešuje celotno Slovenijo…..ZAKAJ potem slovenski državi tako diši obdavčitev dnevnih migrantov??…ZAKAJ je vse koncentrirano v prestolnici??…..ZAKAJ investicija Japoncev v okolici Lublane NI problem??…..tudi v vaši okolici je ekoloških svinjarij kolko čete, ampak NIHČE se ne ukvarja z njimi??
    na koncu: KOLIKO KVALITETNIH ZEMLJIŠČ STE V LUBLANI POZIDALI S STANOVANJSKIMI OBJEKTI????…..aja, mate šerifa, ki mu je sveto gradbeništvo in denar – kakšno kmetijstvo in zdrav zrak???

    • Antonius

     Dva tedna nazaj sem se ustavil pri hiši na “marostu” v Podpeči pa me je potegnilo h kanalizaciji, pod katero Ljubljana dobi pitno vodo izpod Krima.
     Spregledal sem problem, ki ste ga nekonkretiziranega zapisali. Severovzhodna varianta odpadnih kloak, ki naj bi jo priključili na čistilnico v Zalogu pri Ljubljani.
     Skupno zemljiščem na katerih naj bi bila zgrajena Magna in omenjena izgradnja kanalizacije je ekološko sporen problem. Problem ekologije tiči pa v odločitvah vlad, ki jih vrli Slovenci volijo.
     Ljubljanski posiljevalec in šerif kleptomanskih poslov je povsem lokalno ljubljanski problem. Širši problem od lokalno ljubljanskega so problem tisti izvoljeni v parlament in vlado, ki tudi vam NAGAJAJO. “Naš” županković more biti za politične blagodati, ki mu jih je namenila po celi Sloveniji izvoljena vlada, hvaležen tudi mariborski volilni volji, ki jo brez razmisleka pripisujete samo Ljubljani.
     Štajerka, izvoljene vlade in parlament so tisti, ki povzročajo hude težave tako vam Mariborčanom, kot nam Ljubljančanom in širše celi Sloveniji.

     • Stajerka

      jp…..točno, problem je v vladah…..tukaj je point VSEH investicij v Slovenijo……99% tujcev SPOŠTUJE zakonodajo, ker so tega pač vajeni in dajo nekaj na svoj renome……torej, če nekdo v Sloveniji NE spoštuje zakonodaje, je za to odgovorna DRŽAVA in NIHČE DRUG…….to je tisto, kjer Magni zaupam na 100%……večina Dunaja se ogreva na energijo iz odpadkov, pa vendar je kvaliteta življenja tam neprimerljiva s slovenskim luftom brez filtrov in sodobne tehnologije…..

    • Mojca pokraculja

     Zakaj je vse skoncentrirano v prestolnici ?!? Ja zrihtite, da bo prestolnica Maribor, nimam nič proti. Samo nehajte jadikovati in se vedno prikazovati kot Kalimeroti. To je vaša bolezen že iz socialističnih časov. Res poln kufr vas imam, sploh pa tistih Štajercev, ki so se uspeli prebiti v prestolnico v razne upravne službe. Potem človek vidi “vašo” širirno.

   • steiermark

    Antonius, se strinjam s tabo, vendar moraaš poznati zgodovino rdečega maribora, kjer komandirajo od 1918 tujerodni izmečki…..pravtko v Lublani….

   • Mojca pokraculja

    Antonius podpišem. Čistega vina je treba natočiti.

 • Moji Signali

  Lobisti so prodali tudi Merkator,Kolinsko,Drogo………Hoteli so prodati tudi Telekom……Kdo so te lobisti,da jim jebem m…..Katastrrofa,kako smo prodajali dobre firme.Zanimivo da je vse Hrvasko.Nic dobrega se nam ne pise,ce izcrpajo in unicijo samo Merkator bo na cesti 100000 ljudi,ce pa se ostale pa se 50000.Bravo politika,bravo telebajski v parlamentu,bravo lobisti……Pogreb s fanfarami.Fuj banda pokvarjena

 • Slovenc

  Pa kaka zemljisca 1. kategorije??? A je ze kdo od vas sploh tam bil? Na eni strani letalisce, na drugi avtocesta, severno industrija, juzno skladisca naftnih derivatov. Na tej zemlji se goji koruza za silazo, ki je komaj za pujse dobra in prinese glih 15 delovnih mest. Jansa se prodal Madzarom vi pa ko slepi verniki sledite, ceprav globoko v sebi veste da gre za pokvarjeno igro

  • steiermark

   Seveda gre za pokvarjeno “igro” katero levaška roparska in zasužnjevalska golazen trajba naprej, in to 25 let, v samostojni Sloveniji, na podlagi 50 let jugozločinske sužnjelastniške titoistične diktature! Sicer pa naj nasilna rdeča oblast pojasni, zakaj se upira proti postavljanju lakirnice v Šterntalu , kjer so na razpolago neobdelovana zemljišča in jih je župan ponujal tej drhali, vendar so vehementno odklonili! To je samo nekaj km vstran od Hoč……. Morda se bojijo, da bi ob gradbenih delih, tako kot v Mb, odkrili množično grobišče – morišče več kot 25 000 žrtev, njihovih očetov, revolucionarnih podgan!

   • Slovenc

    Ravno na mestu Magne bojo se cuda grobisc odkrili. Mi je ravno vceri oma razlagala kak je njena mama tam prisilno kopala “šicngrabne”. Drugac pa sorry ampak vas tekst zveni kot da bi ga pisala napovedovalka iz severne koreje, samo da so kapitalisti in komunisti zamenjani. S takim tipicnim SDSovskim stilom bote odgnali vse zmerne volilce

    • steiermark

     Zanimivo, da če je tvoja “oma” kopala šicngrabne v Mb, kamor so po vojni smrdljivi rdečuharji, največja ekološka katastrofa, pospravili ca. 150 000 poštenih ljudi, da niso še tvoje ome in mame in še tebe istočasno “pospremili k zadnjemu počitku”! Kot s. korejc pa izgledaš ti, s svojo revščino v glavi!

 • karpelec

  Še tisto malo zdrave pameti, ki jo še premoremo Slovenci, nam skušajo odpihniti na grob in pokvarjen način, samo da se vidi prava moč vladajočih.

 • Stajerka

  ekologi…..če vam je toliko do štajerskega lufta, naj vam povem, da je 90% štajerske AC BREZ ZVOČNEGA ZIDU……koliko prometa gre čez štajersko, je upam, vsem jasno…..ne samo tranzit iz Luke Koper, ampak tudi tranzit eu-balkan in 80% turističnega tranzita!!!….da o prekmurski AC, ki to enostavno NI, ne govorimo – KDO in KDAJ je izdal uporabno dovoljenje, ki hitro cesto kategorizira v AC????
  problemov mate kolko čete, ampak se z njimi NOČETE ukvarjat, ker so pač državnega nivoja!!!

 • Lisjak

  Oprema za lakirnico v Sloveniji je že pripravljena v Avstrijski Magni tako,da ne vem o čem se sploh prepirate,kajti vse skupaj je samo predstava za javnost.

  • Stajerka

   oprema za lakirnico je pripravljena…..je pa lahko to lakirnica na Madžarskem, kjer jih čakajo odprtih rok……

   • Lisjak

    Oprema je namenjena za Slovenijo ne za Madžarsko,ti pa verjemi kar hočeš.

    • Stajerka

     če je tako, sem zelo vesela……ampak ne verjamem, dokler ne bo zapičena 1. lopata…..

 • Kučko pod pručko

  Najprej diskreditacija, potem likvidacija

  V to, ali je Magna dober in dovolj ekološko sprejemljiv projekt za Slovenijo, se ne bom spuščal, ker premalo poznam vse podrobnosti. Kar me pri tem moti, so načini, kako prepričati Marinčka, da bi Slovenski E-forum, ki ga vodi, ne nasprotoval uresničitvi projekta.

  Tako se ni čuditi, da so komunistični lobisti del svoje bogate pogače pripravljeni deliti tudi z njim, seveda, če jim bo pomagal. Ker pa je Marinček očitno pošten mož, bodo v Murglah poleg močnih prizadevanj Cmerotove vlade kmalu vključili tudi Udbo. Ta verjetno že brska po Marinčkovi preteklosti in če ima kje le kak črn madež, ga bodo s pomočjo Murgle Pressa močno napihnili, da bi Marinčka le spravili k pameti.

  Z opisanim primitivnim primerom elektronske pošte je za diskreditacijo njegovega imena murgelska mafija naredila prvi korak k zastavljenemu cilju.

  Ali po Kučanovo … najprej diskreditacija, potem likvidacija!!!

  • Viktorh

   …po potrebi tudi fizična…

  • if

   Marinček je očitno mož demokraičnih načel.
   Njegov cilj je hkrati tudi cilj demokratične Slovenije, zato podpiram njegova prizadevanja.
   Podprimo ga množično in v vseh oblikah.
   Kučko pod pručko, prosim, oglasi se mi na moj e-naslov.

  • Antonius

   Kučko, v igri ni denar, kompromitiranje Marinčka je v ozadju. Z namigovano finančno ponudbo bi ga radi ujeli na podkupljive limanice, potem pa z elektronskim dokazom osrali po celi Sloveniji.
   Podkupljive nemene in predloge resen podkupovalec vendar ne pošilja po pošti. Prstnih odtisov se drži tudi elektronska pošta.
   Gospod Marinček mora svoje poštenje vsak dan samemu sebi dokazovati, zato mu poštenja ne bom kar za naprej pripisoval. Mu pa pripisujem pamet, ker dvomim, da je toliko neumen, da ne bi spregledal zelo naivno in neumno provokacijo.

 • sloustava

  Kaj pa zdaj, ko je bandi zmanjkalo denarja od TES6? Kje dobiti novo injekcijo? Smola za njih , niso racunali, da se Slovenec prebuja in brani vero in zemljo. Kako naprej, madzaron, cistokvrni mesanec, peder? A, kako! Z represijo, groznjami s smrtjo, .. s temi sredstvi, ki jih ta banda obvlada…naprej diskreditacija nato likvidacija.

 • tarantela

  Ne vem, za čigave igrice gre. Najprej je poslanec SDS Franc Breznik na veliko in široko delal reklamo za Magno, pol, ko so desni videli, da je vlada “prijela”, jim je pa kar naenkrat postalo žal, da so delali reklamo za to firmo. Hinavščina !!!
  Sicer so pa Štajerci prišli v Ljubljano protestirat proti raznim pravim in kvazi zagovornikom okolja, saj potrebujejo zaposlitve, ki bi jih nudila Magna. Menim, naj to uredijo tisti, ki so ob tem zainteresirani, če so druge okoljske organizacije sprejele firmo, naj se s tem sprijazni še gospod Marinček.

  • Morala

   Daj ne klobasaj….

  • if

   Magna na ustrezni lokaciji ni sporna. Za tako Magno se je in se zavzema Franc Breznik.
   Magna v viziji vladnega projekta je napad na zdravo pamet, kmetjistvo in splošno ekologijo območja, ki ga je vlada predvidela za Magno!

  • Stajerka

   finta je v tem, da je vlada trdila, da je Magna izsilila to lokacijo…..kar pa enostavno NI res, vlada jim je PONUDILA SAMO TO LOKACIJO…..
   to pa NE daje mandata, da investicijo preganjamo iz Slovenijo…..daje pa mandat, da KAZENSKO OVADIJO IN PREGANJAJO OSEBE, KI SO TO STORILE……in to TAKOJ, da ne zastara!!!

   • Morala

    Ne, ne…3 lokacije…izbrali so najcenejšo in najenostavnejšo…obdelovalno zemljo…problem bo voda…

    • Stajerka

     NI res…..to trdi vlada – Magna jih je pred kamerami postavila na LAŽ……seveda ni bilo medijskega pompa, ker vemo kam piha slovenska medijska scena…..

     • Aron

      Kaj ni res? Ni res, da so se pogovarjali v Coni Tezno pa ni bilo primerne površine?

     • Morala

      Ja, drži…

     • Stajerka

      orientirano je bilo na Kidričevo, kjer je na razpolago DRŽAVNO zemljišče v industrijski coni……

     • Aron

      V Kidričevem bi posekali 130 hektarjev gozda. Zakaj bi bilo Kidričevo že boljša lokacija?

     • Stajerka

      ker je tam ŽE določena industrijska cona z vso infrastrukturo, razen 5 km AC priključka….vsa ostala kanaliizacijska infrastruktura je že narejena – to je v bližini Taluma……

     • rrrrr

      Zakaj? Že zaradi krajevnega imena.
      Ali ne zveni fenomenalno, Magna Boris&Zdenka Ltd. , Kidričevo, lakirnica krst s 70 letno tradicijo?

     • Morala

      Laž je na obeh straneh…

   • tarantela

    Ne poznam Maribora, zato ne morem ocenjevati, kolikor sem videla na TV, je zemljišče v bližini žel. proge, je najbrž to odločilo za umestitev Magne na to zemljišče. Sicer je pa to v redu, če bodo imeli industrijski tir, bodo ceste manj obremenjene.
    Sicer pa naj o tem odločajo Štajerci!

 • Morala

  Prava svinja.ija! Fuj…naj gredo na Madžarsko…

  • bbkk

   s tem se tudi jaz strinjam. za densr, ki ga bo ta razsipniska vlada vlozila v projekt magna, bi raje dali podporo slovenskim podjetjem, ki ze sedaj odlocni poslujejo. s tem bi jim dali moznost selitve v mariborski konec ter preprecili nadalnjo brezposelnost. te koncerne pa naj imajo jodlarji zase!!

 • MEFISTO

  Predsednik mariborskega “ogranka” Nove Slovenije, ki je parlamentarna in “opozijska” stranka, je izjavil, da mora država tistega, ki se bo pritožil in bo pri tem neuspešen, tožiti za vso škodo,ki bi nastala zaradi zavlačevanja postopka, ker naj bi Maribor z zaledjem nujno potreboval vsako delovno mesto.

  Tako si pri pravičniški Novi Sloveniji razlagajo ustavno pravico do pritožbe ali ugovora.

  Skoraj bi si upal trditi,da bo v Mariboru težko najti 400 delavcev za delo v lakirnici.

  Delavoljni Mariborčani in okoličani so si že našli boljše plačano in cenjeno delo v Avstriji, ostali so pa itak sami lovci na bolniške in razne pravice brez obveznosti in odgovornost.

  Upal bi si reči, da je Magna namenjena sveži delovni sili (bodočim državljanom in volilcem) z Balkana in migrantom.

  • Stajerka

   ko bi vi vedeli, kako Avstrijci v Magni, spoštujejo Pucha, njegovo dediščino, doprinos in s tem tudi Slovence – tako narod kot delovno silo, potem ne bi klatili takšnih bedarij…..
   NE flancajte tja v 3 dni…..za dobro plačilo bo slovenskih delavcev kolko češ…..dobra, dokazljiva praksa je trenutno podjetje v bivšem TAM-u, kjer izdelujejo BUS-e za tujino, plače so dobre in NI problem delovna sila……seveda je lastnik TUJEC!!!

   • kr en

    haha, strasno ste cenjeni ja :) delate za avstrijskega minimalca, vasi “kolegi – sauber österreicherji” pa s kolicnikom x2. resnica je ps, da vas majo – dnevne migrante – ki se za vinjete nimate in se drmate vsak dan po magistralki mimo lipnice gor in dol, poln k***c! to je realnost draga stajerka.

    • Stajerka

     hahaha…….kr en…….preveč ljudi poznam, ki delajo v Magni…..to kar trdiš enostavno NI res – za delovno mesto so plače IZENAČENE, ne glede na izvor delavca…..tam je merilo delavnost in poštenost……res je, da Slovence smatrajo kot migrante, ampak, ali mi NE smatramo tujcev kot migrantov????…..
     kar se tiče vinjete…..torej je RES, da bo večina delavcev z veseljem sprejela delo v Sloveniji – tudi za manjšo plačo z nižjimi stroški za dnevno migracijo????

  • Johan

   Zaposlili bodo Madžare, Hrvate, Bosance itd

   • steiermark

    Glavno je, da bodo smrad prinesli na “smrad” in posledično bolezni, “dvorišče” Maribora!

 • Zgornji

  JA, A BOJO V TEJ MAGNI DELALI MIGRANTI, AL KAJ , … ČE PA ŽE V REVOZU NOČE DELATI NOBEDEN POŠTEN SLOVENEC ZA TAKO MAJHEN DENAR IN ZA TAKO PREOBREMENITEV !!! ??? !!!

  • Stajerka

   to NI res……res je, da so v Avstriji v Magni dobre plače…..ampak, če si ta delavec odšteje dodatno obdavčitev v SLO, dnevno izgubo časa in stroške prevoza……potem bo marsikdo pripravljen delat tukaj – verjamem, da Magna ne bo ostala na minimalni plači, ker je tudi v Avstriji ti delavci nimajo…….kdor iz štajerskega konca je imel namen ostati v Magni do penzije, se je tja tudi preselil – žal jih je vedno več……še vedno pa NE toliko, da v Sloveniji ne bi mogli najt delavcev!!

  • tarantela

   O tem bi ti pa veliko lahko povedali delavci, ki se vozijo na delo v tujino, ali so se zaradi oddaljenosti morali preseliti tja. Vsak je rajši doma za manjšo plačo.

 • althar

  Dokler mu pošiljajo nespodobne ponudbe, je še v redu. Problem bo nastal, ko mu bodo poslali Hanzija.

 • tarantela

  Ljudje, ne razumem vas !!! Hoteli smo kapitalizem, imamo ga. Hoteli smo tuje naložbe, tu so. Zdaj pa krik in vik Jamrate, da mladi in tudi starejši odhajajo v tujino, ker pri nas ni zaposlitve, ko pa se obetajo nova delovna mesta in bi ljudje ostali doma, ste pa proti.
  To ni politika, ampak politikantstvo!

  • montyamp

   Šterntalska šuma , tisoči pobitih , 5km vstran .
   GRADNJA NA POKLANIH PREPOVEDANA .
   Mladiči klavcev poleg morišča postavljajo kemično fabriko .
   Naj ti pes crkne .

   • Franc Šink

    Magna bi bila povsem zadovoljna z Šterntalom.Samo komunisti se bojijo nekih odkritij.

    • montyamp

     Ka se spet kosti bojijo ???
     Stari so žive zazidavali , mladiči banditov se pa fine delajo in čakajo da še napol živi utihnejo .

     • Jovo Jamnica

      pa daj, hejaj z totimi kostmi. Kaka je te razlika met 600 in 601???

  • Mojca pokraculja

   Spet brez argumentov lapaš da imamo kapitalizem. Argumentiraj prosim trditev, da mladi odhajajo v tujino zaradi kapitalizma!!! Ker zaradi tega ni delovnih mest, ni možnosti zaposlitev ??! Iz kapitalizma odhajajo v kapitalizem !!!

  • Ryuk

   Ni problem kapitalizem in tuje naložbe. Problem je neenaka obravnava vseh, ki bi radi investirali tu. Drugi podjetniki ne smejo zidati in poslovati brez dovolenj. Posebej za Avstrijce pa je vlada spesnila lex magna; vse koncesije in dovoljenja so dobili na pladnju. TO je politikantstvo!

 • Johan

  Še kesali se bodo Hočani in okoličani, ko dobijo STRUPENO tovarno, ki jo nihče NOČE !
  Počivalšek in župan bosta zelo dobro zaslužila, Cerar pa se bo tolkel po prsih. Zapomnite si kaj je zapisano !

  • Stajerka

   na ta račun je bil pred 25 leti iz Maribora pregnan BMW……NIHČE danes NI ponosen, da te tovarne v MB ni in NIHČE ni hvaležen, da je temu tako!!!

   • Lisjak

    Da ni BMW-ja v Mariboru je preprečila takratna Drnovškova vlada.

    • Stajerka

     jp…..nacionalni ponos :))

    • Ana Job

     Drnovškova vlada je bila ena najbolj škodljivih vlad za gospodarstvo.

   • Mojca pokraculja

    No nehaj, tudi če bi bil BMW v Mb se bi zgodilo natanko enako kot se je s firmo v Slovenj Gradcu, ne spomnim se imena, če se ne motim Prevent. Kje je končala, draga moja Štajerka? Daj zbudi se no !

    • KIKI

     Prevent je od Štefke Kučan parlament.!…

  • Slovenc

   Tak kot umirajo v Grazu a ne?

 • montyamp

  V šterntalski šumi je zadosti placa , samo da tisoči od komunistov poklani Slovenci kričijo iz krtolandije .
  Komunisti so zjebali celo Slovenijo .
  Šuma je zrasla na moriščih , na obdelovalni zemli sred vasi bomo pa terali industrijo .
  Naj pocrkajo fsi paradajzarji , lani .
  BMW-ja so komunisti že pred leti nagnali iz Maribora .

 • Samir Bamirovič

  PREKLETI KOMUNISTI!!! SLOVENCI IN EU HOCEMO JANSO!!!!

  • Slovenc

   Haha ob tvojem priimku to deluje kot dober sarkazem ;)

  • rrrrr

   Provociraj sebi enake, Samir Babunović

  • montyamp

   Tako je .
   Pocrkajte banda morilska .

 • Stajerka

  če ne bi Štajercem, zgodovinsko nagajali NEštajerci, danes NE bi imeli problemov……tako pa imamo probleme Štajerci in NEštajerci……če ne bi bilo Maistra, bi danes Štajerska pripadala tja kamor spada zgodovinsko, kulturno in narodnostno!!!…..
  ampak NE – vedno se praskajo tisti, ki jih najmanj srbi…….

  • montyamp

   Srbe na vrbe .

  • kr en

   stajerci ne pomeni mariborcani! ti ste namrec najbolj primitiven in zbalkaniziran folk v slo. vi nagajate s svojim primitivnim in samodestruktivnim vedenjem sami sebi.

   • Jovo Jamnica

    Glavno mesto dežele Štajerske v državi Sloveniji bi bil Maribor. Mogoče ti gre to v nos, če si Štajerc???

 • test

  imam vprasanje. Zakaj pa Magna ne gradi tega obrata v AUT. Namrec takoj ko prides cez mejo v Sentilju, izvoz Vogau jug, smer Radgona se dela industrijska cona?!?

 • Franjo Trojner

  Stranka zelenih v parlamentu pa molči! Kaj? A nimamo zelenih v parlamentu! Hm, te pa bo fsran luft in voda v prihodnje naš vsakdan. Jebo te, za fsranih 300 delovnih mest smo za zmeraj pripravljeni zasrat naravo. Po drugi strani pa imamo v Mariboru, na Štajerskem in v celotni Sloveniji na stotine hektarov od industrije za zmeraj uničene narave, jaz teh levičarjev nisem nikoli razumel in jih ne razumem tudi danes.

  • Franc Šink

   Franjo jaz tudi ne.

 • Franc Šink

  Pa naj že gredo končno na Madžarsko in naj nehajo izsiljevati.Sigurno pa je da se bo nekdo dobro okoristil.

  • mona lisa

   Rabijo hlapce in ceneno delovno silo. Avstrijec se za to plačo ki jo dajejo pri nas še vstal zjutraj ne bi.

   • KIKI

    Saj se mu ni treba, ker namesto njega že delata dva Slovenska in dva Bosanska
    sužnja!

 • LEVI TELEBAJSEK

  ZGORNJE GORJE – Prebivalci naselja ob cesti med Bledom in Pokljuko so
  bili v petek popoldne na nogah. Dve policijski patrulji sta parkirali v
  središču Zgornjih Gorij, z njimi je prišel tudi inšpektor Uprave RS za
  varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Razlog? Obredni zakol, ki
  ga je po islamskih pravilih opoldne opravil v vasi živeči
  musliman. »Med nas se je pred časom, dve leti bo tega, preselil Egipčan,
  ena od naših deklet ga je pripeljala v vas. Zaživela sta skupaj, a jima
  dolgo ni šlo. Jo je parkrat pošteno nabunkal. Odselila se je od njega
  nazaj k staršem, njemu pa je občina namenila majhno stanovanje v
  središču vasi,« je povedal poznavalec lokalnega dogajanja. »Včasih
  pride Ahmed, vemo, da mu je tako ime, v bližnji lokal, a
  je precej nagle jeze. Pred dvema tednoma se je prav z njim, oziroma
  zaradi njega, zgodil incident, ko so morali posredovati policisti.

  http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/foto-sredi-vasi-opoldne-obredno-klanje

 • Darko Bukovec

  Ne vem kaj jokate nad to Magno…jast zato delam v Avstriji…zaradi takih tepcev mafijskih ekologov v Sloveniji ni tovaren in delovnih mest. Greenpeace je mafijska organizacija, tako kot vsi ekologi. Ma evo grem še jast odpreti neki kaj vem Eko …pa pluvati po vseh dokler mi kdo ne da denar,…marš smrdljivi mafijski ekologi.

  • if

   V članku omenejni ekolog se zavzema za stanje, ki je boljše od vladnega.
   Magna da, vendar ne pod pogoji, ki jih diktira vlada.

   • Jovo Jamnica

    Da nam Magna kaj???

  • Franjo Trojner

   Ti nea delaš v Magni!

  • montyamp

   Zaradi takih hepanov kat si ti , smo ki smo , butl .

   • Darko Bukovec

    Svetujem ti tujino…tam kje so moderne tovarne.

  • Darko Bukovec

   Jast sem šel v Avstrijo zato ker v mojem kraju ni tovaren in delovnih mest, da bi me zaposlili….vi eko bedaki pa kaj hočete. A zapremo čisto vse tovarne, ker čisto vse tovarne onesnažujejo tako ali drugače. Vi ki podpirate eko mafijce ste lenuhi, kaj a rad bi živeli tako kot pred 100 leti nazaj, potem se odrečite tudi svojemu modernemu standardu, bodite kot Amiši. V sodobnem svetu če hočete sveži luft pojdite na podeželje, ker v bližin mest je mišljeno da so tovarne.

 • mona lisa

  Ja če delaš za Avstrijce v Avstriji je druga pesem. Tu pa se dela za njih za drobiž. Verjemi. Šefi in vodilni bodo avstrijci z velikanskimi plačami in službenimi avtomobili, naši delavci pa z komaj zajamčenimi plačami. Kapital pa bo odhajal v tujino. Preverjeno z druge avstrijske firme na naših tleh. Tu ne postavljajo firm zaradi ljubezni do nas, ampak zaradi cenene delovne sile. Jaz sem za delovna mesta, ampak pošteno plačana, kar tukaj nikoli ne bodo.

  • montyamp

   Anšlus nazak k Avstriji , tako kot je bilo nekoč .
   Maister in komunisti so svoje naredili , prekleta banda morilska .

   • Franjo Trojner

    Da Bog da!

  • FORT WORTH

   Lahko bi bila pa niso, ce bi znali izkoristiti situacijo.
   Da Avstrijci v Sloveniji postavijo tovarno imajo racunico. Kaj pa drugega ???
   Ampak,ko je pa postavljena se pa koristi malce uravnotezijo ne ?!
   Sindikalisti hujskajo delavce samo, ko je Jansa na oblasti.
   Ce nic ne reces pomeni, da si zadovoljen in to ve Strukelj.
   Delavstvo pa tega se ni doumelo…

 • Mojca pokraculja

  Tale gonja za in proti, je pravzaprav delitev na naše in vaše.Delitev na center in provinco.
  Bistvo je, da v tem mesarskem boju, ni zaželena nobena upravna ali sodna razsodba.
  PREPOVEDANA JE !
  Ker bi preveč razkrila umazani posel vlade in mafije? Bi ga onemogočila. Zato je treba onemogočiti tiste, ki se temu upirajo. Joj kako simptomatično !

 • črnaovca

  Ekologi za svoj žep, nazadnje se bodo prodali za pogodbo o nadzoru vplivov na okolje. Zanana zgodba

 • mojca.arh

  Haha, bi se režala, če bi naši vladniki padli na taka pisma in se zaradi njih volčje borili, da pridobijo ta projekt. Neumni so ravno prav za to. Težnja za finančno rešitvijo vseh problemov je pri Cerarju močnejša od vsake trezne presoje.

 • Franjo Trojner

  Hvala politični levici in še posebej vladi strankama SMC in SD ter seveda samemu premieru Cerarju za BODOČA delovna mesta v Magni, ki ustvarjajo varnost in VISOKO DODANO VREDNOST, na ta način se vlada sistematično loteva uresničevanja potenciala, ki ga predstavljajo ZELENA DELOVNA MESTA?? Ker na zavodu za zaposolovanje v Mariboru ni lakirarov pridejo ti iz Bosne, Srbije ali Hrvaške, bo pa potrebovala Magna na svojih tehnološko dovršenih linijah inžinirje vseh vrst, da bodo ročno zlagali komade na trak in iz njega, elektro tehnike pa za vožnjo viličarjev, par študentk ekonomije pa za čiščenje prostorov. Bog se nas usmili, mi vsi smo res fsekani v glavo, bi reko nek nekdanji nogometaš.

  • montyamp

   Ne fsekani , od udbovskega terorja deformirani .

 • rrrrr

  Po poročanju Večera bodo lokacijo avstrijske lakirnice preselili v Kidričevo, ker želijo tradicijo povezati s sodobnostjo. Lastniki Slovenije bi prispevali ime kraja, sužnje in stroške za investicijo ter sanacijo ekološke bombe, avstrijski lastniki lakirnice pa nekaj piškavih milijonov za provizije firmi SMC, zastarelo tehnologijo, strupene kemikalije, ter ekipo 1 (enega) direktorja, 1 (eno) tajnico in 1 (enega) oboroženega skladiščnika.

  Ime firme: Magna Boris&Zdenka Ltd. , Kidričevo, lakirnica krst s 70 letnimi izkušnjami
  Slogan firme : Prisegamo na tradicijo, povsod in vedno z vami do konca!

 • KIKI

  Ideja za naslednjo umazano investicijo: ustanoviš ekološko društvo d.o.o. in
  pred, med in po gradnji le-te na veliko izsiljuješ državo z grožnjami in pritožbami!
  Ko gre že na nož, se pustiš enostavno podkupiti in si za kakšno leto ali dve dobro
  priskrbljen s kakšnimi par “stotisočaki.”..
  Mislim, da je to edina resnica, sicer bi Magna že padla na izpitu pri pridobitvah okoljskih
  in varnostnih dovoljenj!
  Upam, da bo Marinček vzdržal pritiske “od zgoraj” do samega konca umazane investicije!

 • Ana Job

  Mogoče bi gospod Marinček v bodoče bolj skrbel za lastno varnost, Udba ima še vedno razpredene lovke in nesreče se dogajajo.

 • antimur

  Zelo mučno je nakladati vedno eno in isto, kar vemo vsi. Toda še enkrat povem, da ta golazen, zbrana okrog Kučana, še samo krade, zavaja, prireja celo obtožbe in sodbe, prireja ankete, njihovi mediji bombardirajo vse, kar ni po volji kučanistične bande. Se kdaj vprašajo ti norci in kriminalci, kaj pa če le nimajo prav, že verjetnostni račun bi jim moral povedati, da nihče nima vsega prav, toda kučanisti so očitno izjeme, brezmadežni. To počnejo zaradi ohranjanja divje, protislovenske oblasti, podrepniki pa predvsem za svoje koristi. Tudi to je dokazljivo, da z normalnimi demokratičnimi orodji se te golazni ne da spraviti v red, zato jih moramo z grobo silo prisiliti v spoštovanje demokracije, predvsem pa domovine.

  • Slovenc

   Kake bolne pisarije. SDS si je sam jamo skopal zarad Magne in svoje kolaboracije z Madzari

   • antimur

    Slab si ti Slovenec, v kolikor brezmejno podpiraš vse, kar si zamisli levofašistična banda. Bo prišla ura, ko boste odgovarjali za vso škodljivo delovanje proti domovini, v to ne imej dvomov.

 • Anton

  očitno za nekatere zakoni ne veljajo

  sarkazem press

 • xtc

  Marinček naj čim preje vloži pritožbo to je važno.
  Nadalje,,povsem možna je provokacija,kot je možno to ,da gre za tujega partnerja Magne-ki je v resnici Slovensko levičarsko podjetje s sedežem v tujini.
  Ali znano iz avtomobilske industrije;neko nemško podjetje išče podizvajalca in pojavi se drugo “nemško” podjetje,ki posel prevzame-v resnici pa gre za podjetje udbovskega omrežja,ki posel nato preko GZS pripelje v Slovenijo,uradno se razširi propagandno ,da nekdo dela za ugledno nemško firmo,seveda nemška firma plačuje minimalno, slovenski firmi ,ki dela zanjo,delavci na minimalcu razliko pa nemci,oz. provizijo nakazujejo na račun udbovske nemške firme-in taka firma bi znala poslati dopis marinčku.

 • Duhec

  SDS je proti napredku, razvoju in novim delovnim mestom. To si bojo ljudje zapomnili…

  • Anton

   očitno smo po tvojem mnenju vsi ki nasprotujemo gradnjo 2 tira v različici oz vsebini, kot jo predlaga vladna stran:
   http://www.drugitir.si/ tudi proti napredku?

   sarkazem press

   • Duhec

    Sami seb najbolj nasprotujete… nesposobni lenuhi.

    • Anton

     jaz v ničemer ne nasprotujem, ko se boste vi naučili manir, in predstavili argumentacijo v skladu kot se za intelektualca za gre, potem vas bom/o tudi temu primerno upoštevali. do sedaj tehtne, solidne argumentacije za upravičitev zgradnej 2 tira od vladne strani še nisem slišal, zgolj aroganco.

     sarkazem press

     • Duhec

      Dol mi visi za komentatorje na Novi in mi ne pade na pamet, da bi tle argumentirano debatirala. Najprej se naučite štet…

     • Cenzuriran 4x

      Te še slikc ne znajo gledat kaj šele argumente.

     • Lustrator

      “mi ne pade na pamet, da bi tle argumentirano debatirala.”

      Rdeči intelektualizem v vsem svojem sijaju.

  • Jovo Jamnica

   Če bi danes bil Janša PM, bi verjetno Franc Breznik že kandidiro za direktora Magne v Mariboru…

   • Cenzuriran 4x

    Saj Janez je PM, bolj natančno v PM….

    • Jovo Jamnica

     Dobro…sam jas resno mislim…

     • Cenzuriran 4x

      To je res. Samo za to se mu gre. Ker pa ni pod njegovo taktirko….

     • Jovo Jamnica

      Ker sn jas za Magno, bi mi pasalo, da bi Janša rulo…

    • Slovenc

     Hahaa dobra :)

   • Lustrator

    Z Magno samo ni nič narobe. Je pa močno napačen način in pogoji s katerimi so prišli v Slovenijo, še hujše pa je v nebo vpijoče priklanjanje cmerarjevih vladnih podmazancev. Vlada, ki je doslej blokirala precej večje in za Slovenijo precej boljše investicijske projekte, je naenkrat super zavzeta za neko ekološko sporno lakirnico, ki je niso pustili nikjer drugje zgraditi. Saj nismo od včeraj.

    • Jovo Jamnica

     Ja, vem. Blo bi pač obratno, če bi SDS vodo vlado. Enak napačen način in postopke bi minirala pač stran, ki jih danes kakor podpira…

     • Lustrator

      Po čem to sklepaš? Kje torej vidiš kakršnekoli podobnosti ali vzporednice med načinom vladanja SDS in SMC, da izjaviš kaj takega? Po tej vsegliharski logiki, je itak na svetu vse vseeno, saj smo vsi enaki in nima smisla, da se karkoli sploh še spremeni – ker bo itak vse enako. Ne razumem in ne razumem kako lahko ljudje nasedajo tem floskulam. Na svetu ni dveh ljudi, ki bi si bila enaka, kaj šele strank z na tisoče člani.

     • Jovo Jamnica

      Gnar diši fsem enako! Pomeni to, da sn fseglihar???

     • Lustrator

      Ja. Morda preveč sklepaš po sebi in svojih. V odnosu do denarja imamo ljudje zelo različne poglede, že znotraj družine, kaj šele znotraj družbe. Še bolj drastične pa so razlike med kapitalisti in komunisti.

     • Jovo Jamnica

      Pri gnaru glih ne. Mojih je pa hudo malo. Skoraj nimam konkorence in to mi teško pade… LOL

     • karpelec

      Človek božji, pa ta denar je že razdeljen samo v določene žepe, mater si trd.

     • Jovo Jamnica

      Kaka je te razlika za mene, če si ga trpajo v žepe SDS koritari al pa SMC, SD, NSi… koritari???

    • Lisjak

     Problem je v zakonu Lex Magna,ki ga je sprejel parlament tudi s pomočjo SDS poslancev.

  • FORT WORTH

   Kaj pa pises ?
   Naj ta napreek naredijo v industrjski coni v Talumu Kidricevo ali pa v Tamu.

   • Duhec

    Tisti, ki ma denar, odloča… kje, kako, zakaj. Ne moreš flancat po svoje…. v SDSu pa bi. Pa dejte… naj bojo brez dela.

    • FORT WORTH

     Ja pri tebi je tako odloceno ze dolgo…
     Ce bi bilo obratno bi Avstrijci lepo povedali ;
     Tovarna spada v ind.cono.
     Primi ali pusti.
     Fertik !

     • Duhec

      To je kapitalizem… naj bi vam bil všeč.

     • FORT WORTH

      Kaj pa je narobe s kapitalizmom ?
      V normalnih drzavah pomeni posel obojestransko korist !

     • Duhec

      Še enkrat… lastnik kapitala odloča.

     • FORT WORTH

      Lastnik kapitala lahko odloca doma.
      Na tujem je malce drugace.
      Si ze slisala za mednarodne pogodbe ??

     • Duhec

      Nehi no… škoda besed.

     • FORT WORTH

      O poslu pojma nimas in zato ne nabijaj brez veze.

     • Duhec

      Še enkrat… škoda besed.

     • Lustrator

      Kdo pa naj?? Lahko morda jaz odločam kakšno posteljnino boš imela v svojem stanovanju?

    • tomven

     Duhec, verjetno prvi del komentarja leti na stenico in njegovo katarinco, ki sta sredi najlepše slo-Istre, hotela zgraditi najbolj hoh “slovenski Andiamo”, po vzoru Avstrijcev iz Villacha. Kar se tiče pa zadnjega dela, pa mislim, da bo glede zaposlitev to nateg stoletja. Zakaj bi plačevali slo delovno silo, pri katerih država vzame enormen del, če lahko dobi balkance za pol cene. Vse je matematika.

     Pa še to; samo tisti, ki imajo veze na inštancah lahko gradijo kar hočejo, kjer hočejo in kolikor hočejo. Tisti, ki jih nimamo se moramo pač držati protokola in ostalih določil.
     Lep dan

     • Jovo Jamnica

      Ja. Stenica pa oni brat ot Türka sta tekmovala, keri bo lepšo hacijendo z fkradenim gnarom postavo…

     • tomven

      Drži, je pa razlika, da ataTürkovega gnara ne bom vračal jaz, ker verjetno izvira iz provizij, steničkinega pa bom, ker je okradel in nategnil banke, ki jih mi saniramo.

     • Jovo Jamnica

      No ja, tak podrobno se pa res nea spoznam.

  • šmentanamuha

   Nekam zelo si angažirana danes.

 • Jovo Jamnica

  LOL…
  Gre za sum fiktivne pogodbe v višini 30.000 evrov v korist
  Slovenskega E-foruma, ki mu je bila izplačana v dveh zneskih po 10.000
  in 20.000 evrov. Glede na to, da naj bi bil nejasen namen plačila kot
  tudi pogodbene pravice in obveznosti Marinčkovega društva, so se v
  podjetju lani odločili izterjati ta znesek od Slovenskega E-foruma, za
  kar je ljubljansko okrožno sodišče izdalo sklep o izvršbi – ker tega
  zneska niso mogli izterjati, so Marinčka kot zakonitega zastopnika
  pozvali k vrnitvi terjanega zneska. Ker se ta ni odzival, so ga kazensko
  ovadili.

  ——————-
  Vir: spletni Večer

 • Miki

  To sem danes prebral : Magna predlaga, da dogovor glede ukrepov za varovanje okolja ne bi bil zavezujoč. Kaj smo res tako nizko padli???

 • ljubinica

  1. Te “ekoloske” “nevladne” organizacije so levakarske. Ekologija, feminizem, protikapitalizem, LGBT ….so sodobne levakarske teme, ki so nadomestile nekdanji razredni boj ….
  Nasi ekologi so se pri Magni uklonili samo zato, ker je Magna murgelski projekt.
  V ZDA je Trump zmagal tudi zato, ker je obljubil omejiti moc teh NGO.
  2. Da so place delavcev v Sloveniji tako nizke (v primerjavi z avstrijskimi), ni kriva Magna. Krivi so komunisti, njih napadajte.
  Place v Sloveniji ne bodo nikoli visje, ce boste iz drzave naganjali industrijo ….
  3. Poglejte si avstrijsko Stajersko,,, polno tovarn v prelepi pokrajini ….

 • Duhec

  Na Štajerskem ustanovite stranko… Veseli brezposelni. Bote ziher v parlamentu, v koaliciji z levico.

  • Jovo Jamnica

   Ja. To bi bla realna priložnost za Kanglara….

   • Duhec

    Ja… sej z njim simpatizirajo. Ful sposoben in pošten…

  • FORT WORTH

   Pejt ob delavnikih ob 5.30 na Sentilj pogledat, koliko stajercef potuje na delo v Avstrijo za 2-3 vecjo placo in placane prispevke.
   Zahod je ze v yugovini reseval slovenski standard in zaposlenost.
   Jebes ti vas socializem, ki ni znal nikoli poskrbeti za slovensko delavstvo.
   Tako, kot takrat je tudi danes.
   Levaki si polnijo zepe na racun delavstva tudi danes v samostojni Sloveniji !

   • Jovo Jamnica

    Preje smo meli fsaj SDK…

    • FORT WORTH

     Sluzbo Druzbenega Knjigovidstva imajo v drzavah s druzbenim premozenjem.
     Leta 1991 smo se odlocili, da se ne gremo vec socializma.
     Pa SDK je Drnovsek ukino.

     • Jovo Jamnica

      Prvi ga je hoto ukinit Peterle prek Omerze, pa se mu je sfižlo. Zato je pol urgiro Drnofšek…

      https://de.wikipedia.org/wiki/Finanzpolizei_(%C3%96sterreich)

     • FORT WORTH

      To nic nea spremeni.
      Ni ga vec.
      V S.Koreji ga se majo…
      Na zahodu je financna policija, ki kontrolira fse finance.

     • Jovo Jamnica

      Saj sn ti dau link polek… pa si čitaj. Kaj ti si misliš, da sn jas pahjen… al kaj???

 • Cenzuriran 4x

  In kaj je največji problem da Marinček zavlačuje? Nikjer ne vidim da bi bilo to zapisano. Al je to spet ena kaprica – kdo da več, tistmu pa kimam?

  • Slovenc

   Morbidni debeluhar dela za Janso, ki hoce projekt pripeljat Madzarom. Nekak je mogo placat za ta fantasticni portal.

 • Anton

  da ne boste brali samo argumentov za 2 tir, je treba za primerjavo prebrati tudi argumentacijo 2 strani, ki sedanji različici 2 tira, katero ponuja vladna stran tehtno, argumentirano nasprotuje

  Link:

  http://referendumdrugitir.si/post/317141/9000-zaposlenih-kmecka-logika-in-matematika
  http://www.drugitir.si/

  sarkazem press

 • Nikoli vec SDS

  Stajerska si bo dobro zapomnila vlogo SDSa pri Magni. Vi na komentarjih pa kr zalite ljudi da so komunisti/udbasi/…ce se slucajno ne strinjamo z vsem. Samo odganjate potencialne volilce in kazete lastni nivo kulture. Sicer pa se bo tako ali tako desnica na volitvah poklala med sabo, razni projekti Primca, Kanglerja, Pozarja bojo si samo med sabo odzirali glasove.

  • Duhec

   Bravo….

 • Duhec

  Tovarno naj odprejo v tujini… Štajerci se pa naučite živet od zraka. Zahvalite se pa SDSu in njihovim zblojenim simpatizerjem, ki sanjajo o čistem zraku.

  • šmentanamuha

   Plačanka.

  • xtc

   A bi šlo brez idiotizmov in debilizmov?
   Če bi bilo tole terna Avstrijci zadeve nebi pustili nikamor,ker pač ni…………………….

 • Cenzuriran 4x

  Torej je SDS že določil prihodnost Slovenije. Slovenija naj bo agrarna država. Dežela kmetovalcev.

  • Duhec

   Ja… sam še motike razdelijo.

   • šmentanamuha

    Tebi pa malo podarijo še pameti.

   • Anton

    rade volje ti jo posodim, še poprej te pa vabim na svojo kmetijo na preizkus znanja

    sarkazem press

    • Duhec

     Nikol nism bla fizikalc in nikol ne bom…

     • šmentanamuha

      Potem pa bodi tiho in se ne norčuj iz kmetov, ki trdo garajo za hrano, ki jo ti lahko potem greš kupit v trgovino v visokih petah in se vzvišeno zmrduješ nad njimi.

  • šmentanamuha

   Povečati je treba samooskrbo in Hoška dolina ima dobre pogoje za projekt z zelenimi delovnimi mesti po zgledu Lušta. Z zelenjavo lahko zalaga celotno regijo, namesto da kupujemo strupeno špansko zelenjavo in sadje. Zato se ne delaj pametnega in ne dajaj v nič kmetov.

   • Jovo Jamnica

    Ti to resno???

    • šmentanamuha

     Ja, zelo resno. Delati je potrebno na povečanju samooskrbe. Glej malo naprej.

     • Jovo Jamnica

      Ne morš to popularizirat na način, da miniraš projekt Magne, keri bi prikrajšo celo slovensko obdelovalno zemlo za piškavih par hektarof. Za samooskrbo ma Slovenija na raspalago en haufn zemle. Naši kmeti kar dobro živijo na račun supvencij. Recimo, moja dva hektara travnika kosi brez povračila kmet is sosedne vasi. Za svoje krave. Ot države dobi za to še supvencijo. Torej zasluži na račun moje zemle. Moj zaslužek pa je lep pogled na pokošen travnik…

     • šmentanamuha

      Ne gre za posameznega kmeta, gre za strategijo, ki bi jo morala imeti država na področju samooskrbe, pa je nima. Celo kmetisjki minister Židan, se zavzema za industrijsko pozidavo obdelovalne zemlje, namesto, da bi bilo obratno. Takšen projekt mora zagnati država in s subcvencijami podpret pridelavo zdrave hrane. Poglej kako dolgo se eko kmetovalci sami, ker so dovolj zavedni, že borijo s tem in vztrajajo. To je naša gospodarska niša, ki je ne znamo (ker država noče) izkoristiti. Na mesto tega nam vsiljuje umazano industrijo. Stopi za korak nazaj iz političnega navijaštva, boš bolje videl.

     • Jovo Jamnica

      Apsolutno se strinjam, saj živim blizu Austrije. Samo tu zdaj debatiramo o Lex Magna. Bog ve, kak bi se stvar razvijala, če bi naši politiki vodli kmetisko politiko po austriskem vzoru? Za to pa mora bit strategija, ki je mi nimamo. Če ni strategije, je seveda Magna dobrodošla. Kako pa kaj projekt bioplinarn???

     • šmentanamuha

      Že samo dejstvo, da so naredili Lex Magna je v nasprotju z vsem, kar zagovarja tržno gospodarstvo, to biti moralo biti dovolj za resen sum v korektnost tega posla.

     • Jovo Jamnica

      Pri nas ni nič korektno. Žal.

     • šmentanamuha

      Če bi ta investicija bila res dober zadetek, bi jo Avstrijci naredili doma pri sebi.

     • Jovo Jamnica

      Magna je multinacjonalka. Njen sedež je, če se ne motim, v Kanadi. Dvomim, da je kanadčanom oz. tistim, ki so glavni, važna mikrolokacija. Gre za input in output.

     • ljubinica

      Ha ha
      “S subvencijami podpret pridelavo zdrave hrane …”
      To bi lahko napisal tudi kak Omladic ….
      Smentana muha: s katerim denarjem?

     • šmentanamuha

      Neumestno vprašanje.

   • Cenzuriran 4x

    In ravno zdaj bi ti sadila paradajz? Prej pa trideset let nič. Ravno zdaj?!

    • šmentanamuha

     Dej, teslo, ne klobasaj v tri krasne.

 • tomven

  Imam občutek, da bo gospod kmalu doživel kako nejasno prometno nesrečo, kjer bo sam kriv za vse….tako dela mafija.

 • Anton

  http://www.rtvslo.si/slovenija/referendum-2017/ocitki-da-je-politikantsko-nagajanje-lahko-usodno-za-projekt-ki-je-dober-za-slovenijo/431299

  večina komentatorjev očitno ne želi spoznati ali pa noče prebrati tehtnih argumentov druge strani, katere predstvlja Vili Kovačič, Duhovnik in ostala strokovna srenja. V vsem vidijo politikanstvo, Vilija pa kot Janševega služabnika. Prav ta mentaliteta je tista, ki zavira oz je zavirala napredek v Sloveniji do sedaj in to nas polpretekla zgodovina od 1945 tudi uči.In prav tisti ki so najbolj zaslužni za korupcijo, klientalizem, nam očitajo te lastnosti , očitajo nam da smo proti anpredku. Skratka nič novega, kaj drugega kot hinavščino, podtikanje, laži, od levakov potomcev bivših izdajalcev, revolucionarjev ni moč pričakovati.

  sarkazem press

  • Jovo Jamnica

   Kaj je zaj to spin??? Menimo se o Magni. Je pa res, da bi Magna postavla industriski tir, kar je v zvezi z II.tirom. Duhovnik bi lahko njim ponudo svoje bogate železničarske iskušne…

   • dež

    Magna ne bi postavila nobenega industrijskega tira. Tega bi financirala in zgradila RS. Magna bi samo položila tračnice znotraj tovarne, če država zgradi tire do obrata in če bo to smotrno (ob dovolj velikem obsegu proizvodnje).
    Je pa zanimivo, da je bila lokacija v Hočah izbrana zaradi bližine letališča, sedaj pa naj bi do tam zgradili železnico. Lud jebe zbunjenog.

    • Jovo Jamnica

     Jas sn se zajebavo, ti pa resno. Zaj si še pa na karto poglej, kolk tirof bi mogo kerikoli že postavit na toti mikrolokaciji. No, anpak za tumpaste bi tut to bla dobra kost za glodanje… pa ne nazadne, tut letališče Edvard Rusjan bi melo neki smisl, če bi ga Magna forsirala. Zaj lečejo nat našimi glavami v Maribori, sam Švicari, keri tu skoro zapstojn trenirajo manevre vzletanja in pristajanja. Pol pa bi se našli pametnjakoviči, keri bi op povečanem tovornem prometu z eroplani, našli več grafitof Chemtrails po Mariboru in okolici in spet bi se meli kaj za menit…

     • Cenzuriran 4x

      Hahaha, za njih ni nikol dobr.

  • Lustrator

   Dobro povedano.

 • Duhec

  SDSu se na Štajerskem obeta polom… sam ne pol jokat. Sami ste si izbrali to pot…

  • FORT WORTH

   SDS-u ??!!
   Naj tvoj Cmerovc spelje ta posel transparentno, ce je sposoben
   Ni nobenega problema !!

   • Duhec

    Njemu je zdej v interesu, da vse pade v vodo…

    • FORT WORTH

     Ne.
     Cmerovc zdaj, bolj kot kdajkoli potrebuje politicne tocke.
     Rad bi se kitil pa ne more niti pri zenskah…(:-)))

     • Duhec

      Pa sej s tem, ko bo padel projekt, ki mu SDS nasprotuje, si jih bo nabral. Ker normalni hočjo delo in dostojno življenje… pa ga ne bo. Še naprej bojo na socialni… zarad SDS politike.

     • FORT WORTH

      Pa clovek bozji SDS ne nasprotuje NOBENI INVESTICIJI !!
      Hoce in zahteva transparentnost in zagovarja postavitev tovarne v ind.cono.
      Pika !!!
      Pri 2 TDK pa 2 dva tira za ceno enega.
      1,2 mlrd za 27 km ???
      Ste popolnoma zmesani ??

     • Jovo Jamnica

      He,he.. ti zanemarjaš dejstvo, da folk na splošno čita samo prvih par vrstic, kere mu medij nameni…

     • FORT WORTH

      Folk bo to moral placati.

     • Jovo Jamnica

      To dejstva, ki sem ga izpostavil, ne spremeni…

     • šmentanamuha

      Žal, to v veliki meri drži.

     • Duhec

      Ne se igrat, če se ne znaš…

     • FORT WORTH

      Kako pa ?
      Po komunisticno ??

     • šmentanamuha

      Plačanka.

     • Jovo Jamnica

      To si dobro pogruntala. Projekt SMC je itak tut po mojem passe. Drugo leto pa bo, če pade Magna, to priročno za one, ki bojo proti SDS…

     • Duhec

      Ja…. sej majo prav.

     • šmentanamuha

      Dej plačanka, preveč si očitna.

 • Cenzuriran 4x

  Resno, gremo h bistvu. Čemu dejansko Marinček nasprotuje? Kje so kakšni zapisi?

  • Duhec

   Še sam ne ve…. on je v glavnem zdej glavna zvezda. Edini proti za slo razmere ogromni investiciji…. zamaščen bedak.

   • šmentanamuha

    Plačanka.

 • Anton

  očitno so sedaj v interesu medijev zgolj magna steyr, 2 tir pa referendum, pa očitno ni več pomembna novica, ja kaj čmo, če želite da preplačamo tir, ki je zgolj 1 tirni, stane pa kar cca miljardo evrov dvotirni cca 2kratnik te cene, če želite da plačujete za žepe levakov še za nadaljnih 45 let, če želite, da nam bodo Madžari rovarili pred luko Koper potem pa kar.

  sarkazem press

 • Duhec

  In to je konstruktivna opozicija… ta tvorba ni za srednji vek.

 • Franjo Trojner

  Res hvala politični levici in še posebej vladi strankama SMC in SD ter seveda samemu premieru Cerarju za BODOČA delovna mesta v Magni, ki ustvarjajo varnost in VISOKO DODANO VREDNOST, na ta način se vlada sistematično loteva uresničevanja potenciala, ki ga predstavljajo ZELENA DELOVNA MESTA?? Ker na zavodu za zaposolovanje v Mariboru ni lakirarov pridejo ti iz Bosne, Srbije ali Hrvaške, bo pa potrebovala Magna na svojih tehnološko dovršenih linijah inžinirje vseh vrst, da bodo ročno zlagali komade na trak in iz njega, elektro tehnike pa za vožnjo viličarjev, par študentk ekonomije pa za čiščenje prostorov. Bog se nas usmili, mi vsi smo res fsekani v glavo, bi reko nek nekdanji nogometaš.

  • Jovo Jamnica

   Ti razmišlaš podobno ko Ned Ludd nekoč…

   • Franjo Trojner

    He, he ne nikakor! Sam Žižek ti namesto mene odgovori :”Kapitalizem deluje “sam od sebe”
    “Razlika med kapitalizmom in komunizmom je v tem, da se je na komunizem gledalo kot na idejo, ki je spodletela v realizaciji, medtem ko je kapitalizem deloval sam od sebe,” je v predgovoru k izdaji zloglasnega Komunističnega manifesta izpod Marxovega peresa zapisal slovenski svetovno znani filozof Slavoj Žižek. “Kapitalističen manifest” torej sploh ni potreben, zadeva deluje kar sama, je nekakšno naravno stanje stvari. Komunistična ideja pa medtem vztraja, preživi lastne neuspele realizacije, kot pošast, ki se vedno znova vrača, je še zapisal.”

    • Jovo Jamnica

     Saj pa pr nas deluje fse samo ot sebe. Nimamo več CK.

     • Franjo Trojner

      Dober si, deluje tako kot želijo bivši iz CK in še metode so iste. To kaj vse se dogaja okoli Magne zelo spominja na osemdeseta leta in je v posmeh današnji dobi in pravni državi tudi, no, če bi jo imeli seveda. V bistvu je pa vse podoben šmorn , kot drugi tir ali TEŠ6.

     • Jovo Jamnica

      Pa sma spet pr moji teoriji zarote. “Naš” bifši mehki socjalizem je krif, da ni blo lustracije jeseni 1991…

     • Franjo Trojner

      Mehki socializem? Teorija zarote? Lahko se Jovo šaliva na drugo temo, ta je žal za mnoge resna in stresna. Jovo za mnoge je bil ta “mehki” socializem zelo trd in zelo krut, mnogi so umrli, mnogi zbežali, mnogi v aresti končali, mnogi v službi nikoli napredovali, mnogi ustrzne službe nikoli dobili, mnogi nikoli na vrsti za stanovanje napredovali itd. Jovo, če jih nisi lepo gledo in jim še z uhami plosko si bil tako ali drugače slej, ko prej na tapeti in svoje si na ta oni način od njih vedno dobo in to še po letu 1991, ki njim ni prišlo do živega. Zato lustracija DA in vedno.

     • Jovo Jamnica

      Če bi to velalo v osndesetih za večino, bi lustracija bla… Po Brozovi smrti je šlo fse v smer mehčanja sistema. Spomni se na Markovićev “konvertibilni” dinar. Množične delafske proteste v Mariboru bi recimo leta 1965, zadušili z silo… Komiji so točno vedli, kam pes taco moli. Zato so pr nas žačeli rajo pumpat z nacjonalnim fprašanjem. Navidezno so se naši komiji v Belgradu kregali z Srbi, potprli šiptarske rudare na Kosova… Lokarca se je cmerla na TV, Hafner je s prižnice CK v Belgradi žugo Srbom. Ertl je grato heroj, ker se je postavo proti jogurtnim mitingašom. Miloševiću pa se je to fajn zdelo, da je lahko sanjo o Vlki Srbiji…”Niko neće da bije srpski narod!” Tamo negde u to vreme u Kosovo Polje… Slovence v Filadelfijo, pa bomo mi orali, kak nam bo pasalo.

     • Franjo Trojner

      Jovo leta 1991 je Hribarca na ves glas kričala, da je lustracija revanšizem, sam Bučar ji je pa modro kimal. Takrat smo bili naivni, zato se nam danes maščuje. Jovo vsi tisti, ki bi morali biti lustrirani so bili proti lustraciji in proti lustraciji so se borili iz položajo moči in pol smo za prvega predsednika države izvolili bivšega šefa CK???

     • Jovo Jamnica

      Kučana smo izvolili prvič že v Jugi. Hribarca pa je prvi relevantn sestavek o nacjonalnem fprašanju objavla v 57. številki Nove revije, fkup z dr. Pučnikom…

 • MEFISTO

  Slovenci smo že plebiscitarno proti Cerarju in njegovi vladi, on pa še kar vztraja in počne neumnosti.

  Pravijo, da se oklepa funkcije le še zaradi migrantov, ki se mu smilijo, in s katerimi bo kritično razredčil Slovence.

 • odzunaj

  Pritožbo na Okoljevarstveno soglasje z dne 9.8.2017 podala tudi AAG z naslednjimi , ŠE KAKO UTEMELJENIMI , argumenti:
  1. OVS je pravno dokument na dobri treh straneh. Ves ostali tekst je obrazložitev do strani 137, ki je mešanica javne razprave in delov soglasij inštitucij ter je kot tak pravno nezavezujoč.
  2. Tako so našteti le pogoji za varstvo zraka, tal, voda, pred hrupom in narave v vsega nekaj stavkih, brez mejnih vrednosti in pripomb iz javne razprave, ne vključuje niti problematike, naštete v Poročilu o vplivih na okolje (PVO) in Pojasnilom k PVO in tako ne zagotavljajo okolju sprejemljivega obratovanja obrata.
  3. Pri varstvu kakovosti zraka v času obratovanja so navedena le tovorna vozila in premični stroji v tem, da več kot 3 minute ne smejo delati v prostem teku. Pa da je treba uravnavati gorilnike in kontrolirati čistilne naprave. Brez kakšnih parametrov emisij v prostor. Emisijske parametre je treba vnesti v OVS.
  4. Pri varstvu tal in voda v času obratovanja ni nobenih zavez, da ne sme priti do onesnaženje podtalnice niti tal. Te zaveze morajo biti v OVS.
  5. Hrupa v času obratovanja ne bo, saj ni omenjen, parametre je treba vnesti v skladu z zakonodajo.
  6. Naravo pa bi ohranjali s košnjo 2x letno, kot v posmeh. To poglavje je treba dopolniti s pripombami iz razprave.
  7. OVS povsem izpušča posek gozda, s čimer se ne strinjamo in, ki je posledica umeščanja Magne. Gozd pa je pomemben element okolja, kar navajamo posebej.
  8. Prav tako ni v OVS nobenih zavez, da je preprečeno onesnaženje izven ograje obrata. Te zaveze morajo biti vnesene v OVS.
  9. V OVS tudi ni zagotovil, da do požara ne bo prišlo. Na preventivo smo posebej opozorili v AAG, čeprav je iz tehnične dokumentacije razvidno, da gre za sodobno preventivo in 24-urno prisotnost zaposlenih. Ta zagotovila je potrebno vnesti.
  10. V pritožbi zahtevamo zagotovljeno zavarovanje zraka, podtalnice in tal ter narave s pomočjo parametrov, ki se dajo neodvisno kontrolirati.
  11. S tem tudi sprejemamo pobudo o neodvisnem nadzoru parametrov okolja s strani organizirane civilne družbe, ki pa mora biti pravno zavezujoča v OVS.
  12. ARSO lahko ravna po 61a.členu ZVO-1, ki navaja spremembe OVS. Naše zahteve v pritožbi ne spreminjajo posega in zato po tem členu ni potreben enak proces, kot če bi šlo za spremembe v posegu. Zato ni potrebna nova javna razprava in vnos naših zahtev terja minimalno časa.
  13. Pri formulaciji smo pripravljeni sodelovati v najkrajšem času.
  Obrazložitev:
  1. Najpomembnejši argument za naše nasprotovanje postavitvi Magne na tej lokaciji je načrtovana pozidava najboljših kmetijskih zemljišč, povrh še na vodovarstvenem območju, grozilo pa je tudi izkrčenje Rogoškega gozda, ki prispeva k vpijanju in filtraciji padavin za dobro podtalnico in za zmanjševanje moči vetrov. Poseg Magne na tej lokaciji pomeni kršenje Zakona o varstvu okolja (ZVO-1) že v njegovem 1. členu, ki postavlja temelje varstva okolja in prebivalcev, ki so od njega odvisni, s tem, da ”ureja varstvo okolja pred obremenjevanjem kot temeljni pogoj za trajnostni razvoj”. …………….

  Gospod Marinček, trdno naprej ! Razkrinkati moramo lažno “stroko” na čisto vseh področjih življenja države Slovenije ! Lažno “stroko”, ki uničuje našo državo , naš narod, ki predstavlja uničevalno in roparsko vojno proti naši državi in njenim prebivalcem !
  STOP IZDAJALCEM DRŽAVE IN NARODA !!!

  • Jovo Jamnica

   Še dobro, da ovi AAG sploh vejo, ki Hoče so…

 • Janez

  ŠTAJERSKA NAJ IMA LEPE KMETIJE,
  OBRTI, GOSTIŠČA, TOPLICE,
  DRUŽINSKA PODJETJA, – TA MAGNA PA V ŠTERNTAL . A ne ? L.r. J.annez KOMENDA

  • Jovo Jamnica

   F Šterntali si je nekoč Maček postavo dačo na račun Broza. Fkup z Kardelyjem sta tam špilala šnops…

  • Duhec

   Tako je…. naj majo kmetije oz vrtove. Tisti v bloku pa storž v rit…

 • Hun

  temu lenuharsko nastavljenem debuluhu ne vrjamem

  • Jovo Jamnica

   Jas tut ne. Sn spodi zalepo del članka is Večera, pa doben ni trzno… Pomenlivo

  • šmentanamuha

   In zdaj ko ga žališ na osebni ravni (me prav zanima, kako ti izgledaš), misliš, da je je tvoj argument bolj tehten in bomo verjeli tebi. Resnica je prav nasprotna. Z globokim spoštovanjem do gospoda Marinčka.

   • Hun

    spuscam se na vaš nivo…sindrom zaljenja se te prime prej al slej na tem portalu se ga nalezeš…
    clovek ki je vec kot pridela oz se giblje..ti kaze s svojo zunanjosto kaksno ma osebnost…to je dejstvo vidno in otipljivo..se prav neizbežno…debelost ni fizicna bolezn ampak psihicna..kapiš

    • Jovo Jamnica

     Ja. Saj glih zato našega “manekena” tut “desnaki”, čepraf po befelu… volijo… :-)

    • Morala

     Jaz sem že dolgo na tem portalu in se še nisem nalezla, da bi kdaj koga žalila. Vse je odvisno od osebnosti osebe, najprej podležejo tisti,ki so vodljivi.:-D

     • Jovo Jamnica

      ja. Malo nas je z debelo kožo… :-)

  • Duhec

   Ja… skrbi ga za luft, za špeh pa ne.

   • Hun

    ocitno mu vojaski SDS pasulj iz JNA kotla ful sede

 • Viktorh

  Moje čestitke in spoštovanje g. Gorazd Zdenko Marinček.
  Prepričan sem, da boste zdržali vse nepoštene pritiske in podtikanja ter izpeljali svoje poslanstvo.

  • Jovo Jamnica

   Kaj pa tik-tak???

   • Duhec

    Je nehu z odštevanjem…. to je bil tik tak do dneva, ko so ga njegovi lepo počasi, skupinsko nategnil.

 • Sredina

  Te okoljevarstveniki nas bojo spravl v grob…
  Samo pri nas majo tako moč in nikjer drugje…
  Samo pri nas se ne sme gradit npr. vetrnih elektrarn, kljub temu da že pol Evrope praktično živi na njihov račun

  • Jovo Jamnica
   • Sredina

    jedrsko elektrano primerjaš z lakirnico in vetrnimi elektrarnami?

    • Jovo Jamnica

     Zakaj pa ne??? Ovo jedrsko so zgradili do konca. Obratovala pa ni niti en dan. Gdo se je tam angažiro??? Okoljevarstveniki!!! Zgleda, da so premogli celo argumente…

     • Sredina

      Ker jedrska industrija z okoljevarstvenega vidika ni primerljiva z lakirnico ali vetrno elektrarno…

     • Jovo Jamnica

      No, mislo sn, da ti cilaš na moč okolevarstvenikof in ne na predmet obravnave…

 • Cenzuriran 4x

  Dejdej, janšisti ste tolk pokvarjen da večjih pokvarjencev ni. V času prve vlade janše ni blo problem izdat dovoljenj za postavitev odlagališča nevarnih odpadkov v centru Vrhnike. A zdej bi se pa fine delal pa eko pa bio. Sram naj vas bo! Normalno da vsaka kemija za sabo prinese tveganja. A če so ta pod strogim nadzorom, se nimamo česa bat. Če bo pa zdaj pesa mogla rast nekje drugje, pa tud nič hudga. Aja saj pese ne rabimo ker smo tovarno sladkorja brihtoli zaprli. Kokrkol, Slovenija se zarašča, polja niso optimalno obdelana, tako da ne pet da ni zemlje za obdelavo. Kar se pa raka tiče, je pa največja svinjarija prav masovno kmetovanje – tam ga je največ. Čebele tudi ne odobravajo takega kmetovanja. Tako da je industrija zelo majhen onesnaževalec proti temu.

  • Janez

   KAJ BLEFIRAŠ !
   NEKAJ LJUDI OSEBNO BO IMELO VELIKO KORIST OD LOKACIJE ROGOZA. L.R. J. KOMENDA
   P.S.
   LE ZA KORIST TEH LJUDI GRE

   • Cenzuriran 4x

    Normalno! To je kapitalizem. Če ni koristi, ni zaslužka, ne bo noben gradil. Kaj bi pa ti rad? Mati Terezo?

  • Jovo Jamnica

   Točno. Čebelam bol škodi DDT, kakor Magna…

  • Duhec

   Hahaha… dobr si, da se ti lub. JJ je reku proti… in ovce so proti.

   • šmentanamuha

    Plačanka, danes se pa zelo intenzivno napihuješ tule.

  • Goran Hvala

   Pa ne takih informacij javno objavlat….ker zihr ni res..to so vse komunisti podtaknil..narocu je pa stalin…oziroma tito…

   • montyamp

    Ne , to so njune gliste kot ti .

    • Goran Hvala

     Ma zate karkoli…sam da si srecen…;-)

  • šmentanamuha

   Levičarski debili ne zmorete spisati nič drugega kot, da so vsi, ki se ne strinjajo z vami janšisti. Res imaš uborno pamet.

 • ljubinica

  Ha ha Nova24 navaja Luko Omladica, skrajnega levicarja, borca proti kapitalizmu,
  kako scuva Marincka, naj vztraja ….

 • Cenzuriran 4x

  Dejte se desni mal v roke vzet no. En primer, včasih smo hodili peš, danes se vozimo z avtomobili. Vsi se zavedamo kakšni nevarnosti smo lahko izpostavljeni na cesti a se vsi vozimo. Točka varno/nevarno, je samo navidezna meja. Meja ki določa po naših predvidevanjih in ocenah kje je nekaj še varno oziroma nevarno. Torej, treba je ocenit zadevo in če večina oceni za nevarno, ali se da te nevarnosti odpravit in kako. Če se jih ne da, potem zadeva odpade. Stvar ocene. Zdaj me pa zanima kaj tega Marinčka tako moti?

 • mannuro

  No ja, se pravzaprav ni za čuditi. Tovrstno poslovanje je v teh časih precej popularno – zaradi degradiranih politikov. Slovenija si je v mednarodnih krogih očitno pridobila sloves partnerja, kjer denar igra vlogo pred nacionalnimi interesi. To sami izkazujejo vsak dan, samo očitno je, da je to dojela tudi ostala Evropa.

  Da bo jasno. Magna v Grazu ne sme graditi takšne lakirnice, zaradi ekoloških razlogov. Kakšni pa so razlogi, za takšne pritiske, pa lahko samo sumimo na obljube določenih posameznikov iz vrst slovenske politike, ki so bili deležni določenih “daril” in nehote pride do problemov, ko se obljub ne da uresničiti. Pritiski, po moji presoji, so tudi takšni, da se ne bi čudil, če bi Magna v primeru nasedle investicije, v Grazu, menjala slovensko delovno silo, za kakšno drugo. To bi pa bil za sedanjo slovenko politiko verjetno konec.

  • Cenzuriran 4x

   In po tvoje je nacionalni interes zapiranje tovarn in srečni črički in ptički? Res bogato. Narod ti že ploska.

   • Jovo Jamnica

    Mannuro piše komente iz Austrije, če ti to kaj pove… :-)

    • Cenzuriran 4x

     Hja. Zakonodaja za tujo delovno silo v Avstriji se je zaostrila. Kar na lepem se je tuj delavec tam podražil. Firmam pa pišejo visoke kazni za že minimalen prekršek. In kako potem začne firma razmišljat? Gremo tja kjer je ceneje.

     • Jovo Jamnica

      Jas sn v vsakem primeru za Magno. Spomnim se samo, kak se je kadilo po Mariboru, ko je dim is Tovarne duška Ruše veter prneso iz Dravske doline v Maribor. Mater, še zaj sn žif…

     • Cenzuriran 4x

      Tudi na Jesenicah je bilo včasih vse rdeče zarad železarne. Če bi danes še stala, verjetno tega nebi dopustil ali pa bi bila filtracija zraka precej boljša.

     • Jovo Jamnica

      Men se zdi, da so Rusi to v Jesenicah dobro poštimali…

   • baubau

    Po letošnji turistični sezoni sodeč lahko mala Slovenija preživi od turizma. Ne,jaz že nočem lakirnice-če hočejo Avstrijci tovarne,naj jih postavijo pri njih.

    • Jovo Jamnica

     Jas pa jo hočem. če jo majo Austrici, zakaj je nebi isto tak, meli še mi? To je približno tak, ko da bi se slovensko govoreči Štajerci bunli proti železnici skoz Marburg a/d Drau. Maribor si je takrat Fras komaj zmislo, pa se še ni prijelo. Slovenski Mariborčani so takrat Mariboru še pravli Marprok…

   • šmentanamuha

    Takšnih tovarn res ne potrebujemo.

 • Franjo Trojner

  Ma dajmo no povozimo vso zakonodajo in veljavne prepise, dajmo naredimo še tam kakšno termoelektrarno, pa cementarno, pa še bioplinarno, pa še skladišče jederskih odpadkov in ostalih nevarnih kemičnih odpadkov, zakaj ne jedrsko elektrarno? Poderimo vsa drevesa na Pohorju in naredimo glanckopf Fištrek tak nebo opazo, ko jebe zdrav luft, vodo in gizdove, še kmetijsko rodovitno zemljo naj mandl vzame, brez novih delovnih mest ja nea gre, bomo pa te raje že pol, če bo potrebno na škrge dihali.

  • Cenzuriran 4x

   Kje pa piše da se bo povozila vsa zakonodaja?

  • Jovo Jamnica

   Ful me zanima, kako bi blo tvojo mnejne, če bi za Magno druko Kanglar… :-)

   • Franjo Trojner

    Kangler je druko za logističen center in 4000 delovnih mest, pa so ga od trave zadeti kockarji nasilno pregnali, zdaj se pa cmerijo ker jih je njihov Fištra nategno. in mimogrede jaz drukam ZA Magno in ZA nova delovna mesta, samo ne na tak podtalni, kretenski način, kot to počne vlada Mira Cerarja.

 • baubau

  Magna steyr aus!Po letošnji turistični sezoni sodeč lahko Slovenci preživimo od turizma.

  • Jovo Jamnica

   Postojnska jama ni v Mariboru…

   • Nata

    Bučman. . . . . . imate pa krasno Pohorje.

    • Jovo Jamnica

     Zamisli si, da bi Bacherngebirge blo dans v Austriji…

     • Nata

      Hm . . . . . . . . verjetno bi bilo urejeno ? Kot iz škatlice ??

   • xtc

    No vidiš lahko pa začnemo z turami ogledov,krajev zločinov in masovnih grobišč,ki so jih zagrešili tvoji bratje po veri-npr.Hrastovec,Tezenski panzergrabn,pa podpohorsha morišča itd.

    • Jovo Jamnica

     To niso moji brati po veri. Moj foter je biu šfapski soldat…

     • xtc

      In to 46 v Jasenovcu ,a ne?

   • šmentanamuha

    Za turizem in zeleno gospodarstvo je dovolj priložnosti tudi na Štajerskem.

 • Olga

  Ta pokončni in pošteni človek bi moral biti minister za okolje! Kapo dol!

  • Duhec

   Sej bo, ko bo Janša predsednik vlade… Likovčeva pa države.

   • To je možno.

    • Jovo Jamnica

     Sevea. Marjanca Šajher bo pol direktorca Hanzi TV…

     • stajerc5

      Ziher bolsa, ko zmerom vrezana zalcanka!

     • Jovo Jamnica

      Na njej dobro je edino to, da je dobra reklama za kaki sex šop… Sicer pa je baje na Hanziju f službi kar nekaj prestitutk. Jih bo zverzirala… LOL

     • Duhec

      Hahahahaaaa

     • stajerc5

      Zakaj mislis, da je tam taksen puf? Zato, ker jim fali puf mama. Mislim, da bi jim kahlonosec najbolj odgovarjal, ker ima prakso v ciscenju, ja pa v ritlezenju tudi.
      To za une drugosortne…

     • Jovo Jamnica

      Ti zaj že pišeš kuj nekaj. Jas se niti f sajnah nebi na kahlonosca spomno, če bi blo govora o pufu…

  • Slovenc

   Ta debeluhar, ki se napaja iz drzavnega proracuna in podkupnin?? Na stajerskem hocemo met sluzbe iz trznega gospodarstva ne pa se napajat iz drzavnih jasli

   • Olga

    Polne žepe “naših” in nekaj služb tuje nekvalificirane delovne sile?

   • šmentanamuha

    Ti si en runkl, ki te itak ne bi zaposlili v tej tovarni.

 • xtc

  Važno je ,da Magna pade,ker je ekološki problem,je pa padec Magne že prvi korak k padcu nesposobnega Cerarja,kateremu konec ,utegne narediti uspeli referendum.
  Sicer pa ,ko vam levi rihtajo napredek in delovna mesta,vedite ,da vam rihtajo svinjarijo,minimalac,revščino in nazadovanje,kajti te to nebibilo res bi socializem vseh vrst uspeval ,tako pač ne.

  • Slovenc

   Kaj bi pa Jansa zrihtal?

   • xtc

    Npr deportacijo levakov v Sirijo,Iran in Afriko a ni enkratno-svoji k svojim?

  • Jovo Jamnica

   Cerar bo leto tut bres Magne. Anpak, če nebo Magne, bojo nasprotniki SDS ta debakl iskoristli met folkom za protijanša glasove. To bo celi isplen SDS v totem špilu. Nikol niso bli strategi in nikol nebojo…

   • FORT WORTH

    Strategi so toliko, da so za postavitef tovarne v Kidricevem ali v Tamu.
    To je fse.

    • Jovo Jamnica

     Jaka strategija, če se bo Magna selila na Madžarsko. No, Šterntal je f smeri Madžarske. To pa je tut edino, kaj je z njihovo strategijo f koincidenci…

 • Slovenc

  SDS je po novem eko stranka, skup s Primcem bojo nas spravli v srednji vek in bo vse lepo eko kot je blo leta 1500, par izbranih pa bo na drzavnih jaslih.

  • RATATA

   Ti si mogoče res Slovenc, ampak eden izmed tabutastih.

   • Slovenc

    Butast (in mlad) sem bil ko sem Janso volil, ker sem fotra poslusal. Hvalabogu sma oba spremenila politicne preference. Cloveka ki gradi politicno kariero na deljenju naroda in zlorabljanju mrtvih ne volim nikol vec!

    • RATATA

     Prosim, če lahko še meni razkriješ preference drugih, ki ne zlorabljajo mrtvih, da tudi jaz ponovno premislim.

     • Jurij Musar

      To bi bilo brezplodno dejanje, ker ti pač nimaš možganov, da bi premislil, ker so ti jih že davno oprali.

     • RATATA

      Potem lahko ugotovim, da mi nebi več na tvojem vikendu ponudil par glažov vina, da bi skupaj peli partizanske jurišne.

     • Jurij Musar

      Ponudba ostaja, če obljubiš, da ne boš zganjal politike, ker to kvari razpoloženje.

     • RATATA

      Naiven si. Zato zagovarjaš tagrdo stran.

     • Jurij Musar

      Meni so najgrša stran župniki, imami in vsa ostala verska kamarila, Milan ima pa lepe plave očke.

  • samotoje

   Če te bo pa odsotnost lakirnice spravila v srednji vek, potem tja tudi spadaš. Pravzaprav nekam v obdobje pred Kristusom. Takorekoč v jamo.

 • odzunaj

  Na okoljsko soglasje se je pritožila tudi Alpe Adria Green, mednarodno društvo za zaščito okolja in narave, v uvodu so zapisali :
  ” Najpomembnejši argument za naše nasprotovanje postavitvi Magne na tej lokaciji je načrtovana pozidava najboljših kmetijskih zemljišč, povrh še na vodovarstvenem območju, grozilo pa je tudi izkrčenje Rogoškega gozda, ki prispeva k vpijanju in filtraciji padavin za dobro podtalnico in za zmanjševanje moči vetrov. Poseg Magne na tej lokaciji pomeni kršenje Zakona o varstvu okolja (ZVO-1) že v njegovem 1. členu, ki postavlja temelje varstva okolja in prebivalcev, ki so od njega odvisni, s tem, da ”ureja varstvo okolja pred obremenjevanjem kot temeljni pogoj za trajnostni razvoj”.
  Tako je kršen tudi 4.člen ZVO-1, ki posebej opredeljuje trajnostni razvoj. V Sloveniji si že več let prizadevamo za trajnostni razvoj, ta pa v tem primeru ne dovoljuje pozidave najboljših kmetijskih zemljišč, saj so na razpolago druga zemljišča v tem predelu Slovenije. V Sloveniji smo namreč padli že na 850 m2 kmetijskih zemljišč na prebivalca, medtem, ko je evropsko povprečje 2.000 m2 na prebivalca. Okoljevarstveno soglasje (OVS) bi tudi močno prispevalo (100 ha) v kumulativnem pogledu (obstaja še niz načrtov pozidav kmetijskih površin) pri zmanjševanju samopreskrbe Slovenije s hrano. Tudi v luči podnebnih sprememb je ohranjanje rodovitne zemlje prioriteta, še posebej v tako majhni državi. Pozidava je nepovratna sprememba ! “

  • Jovo Jamnica

   Ke butli… Najbrš so Gorenci, pa so fauš nam Štajercom, kolk mamo na raspolago rodovitne zemle…

   • šmentanamuha

    Nehaj se sramotit s takimi komentarji.

  • Jurij Musar

   Najbolj neumen argument je tisti o poseku rogoškega gozda. Slovenija je 60 % pokrita z gozdovi, tukaj pa se zajebavajo za par hektarov. Morda se tam v tem gozdu skriva kakšen medved. Naši okoljevarstveniki so itak prtegnjeni. Ne pustijo postavljat veternih elektrarn, ker se lahko ptič zaleti v veternico in umre.

   • šmentanamuha

    Pametnjakovič, žled je v 5 (petih) dneh uničil 40% gozda, zdaj ga pospešeno uničujejo še lubadarji. Ti se eno največje teslo med komentatorji tu na forumu, dresirana ovca brez pameti.

    • Jurij Musar

     Bemtiš, torej imamo samo še 20% pokrito Slovenijo z gozdom, pa še to bo lubadar uničil v par letih.

     • šmentanamuha

      Izseli se v puščavo. Bližnji vzhod se prazni in Afrika tudi.

 • Duhec

  A zdej, ko ste ustanovili Škandal, bo pa Nova crknila??? Ker dva megalomanska projekta bota težko laufala….

  • Jovo Jamnica

   Kaki Škandal???

   • Duhec

    Nek škandal24 majo… Marjanca pa glavna urednica al dir…

    • Jovo Jamnica

     Maš kaki link?

     • Duhec
     • Jovo Jamnica

      Hahahahaaaaaaaaaa kul. Grem čekirat. Hvala. Kad ja dobru žensku vidim, ja se nikad ne postidim… (Bora zvani Ćorba)

     • Duhec

      Ja… ca 30 ogledov na članek majo.

     • Jovo Jamnica

      Ja. še dugo bojo rabli do Nova, kera ma dans…

      Traffic Information

      Daily Unique Visitors86,649
      Daily Pageviews519,894

      http://siterankz.com/siteinfo/nova24tv.si

      ROTFL

      519,894

 • ljubinica

  S tem nasprotovanjem Magni SDS pljuva v lastno skledo.
  Na Stajerskem je imela doslej veliko podporo …. kot zagovornica drugorazrednih in neprivilegiranih.
  Zdaj pa vrh stranke – seveda z dobrimi sluzbami – kaze, da nima nobenega obcutka za stiske ljudi.

  • Olga

   Katerih ljudi? Flanc!

   • Jovo Jamnica

    Kak to misliš, katerih ludi??? Nas, drugorazrednih vendar. Ot koga pa te dobijo glasove???

    • Olga

     V dobi robotike bodo mase ljudi lakirale vozila? Haha!
     V Kidričevem (ime po zlocincu!??), kjer bi lahko lakirali vozila, pa nočejo lakirnice? Jih motijo množična grobišča?

     • Jovo Jamnica

      Priporočam ti pregled pri strokovnjaku. V tvoje dobro. Men je itak fseeno, kaj si misliš.

   • ljubinica

    Katerih ljudi?
    Brezposelnih. Tistih, ki v tej ljubljanocentricni vukojebini nimajo perspektive. Tistih, ki odhajajo v tujino, ker jim je domovina mrzla maceha ….

    • Olga

     Bodo ročno lakirali avte v dobi robotike? Dajte no! Za nadzor robotov rabiš par ljudi in to je to!

     • Jurij Musar

      Nisem vedel, da si tudi strokovnjakinja za lakiranje avtomobilov. Bravo. Se vidi, da so te šolali v SDS.

 • Jovo Jamnica

  hahahahahhahaaaaaaaa, to te vbuje, če te trofi. Marjanca je Grimsu spustla mino na Visu. Je že vedla, da gre drugam…

  https://skandal24.si/news/skandalu24-na-pot/

 • Jovo Jamnica

  Se mi je ful čudno zdelo, kak mi te naenkrat na Nova pustijo fse objavit. Nekaj cajta niti k sebi nisn prišo. Zaj pa vem zakaj. Marjance več ni… LOL

 • Jovo Jamnica

  Hahahahahaaaaaa…SLIKAJ IN ZASLUŽI

  Pa sploh niso navedli na kaj in s čim… Mogoče je dovol, če pošlem recimo fotko svojega akvarela al pa olje na platnu kar v .jpg obliki po mejlu… Gdo bi vedo? Jas bom probo Šajherco po fotki, z akvarelnimi farbami naslikat. Možno, da dobim 50€
  ——————

  https://skandal24.si/news/

 • Jovo Jamnica

  Viktorh je otštevo tik-tak tak dugo, dokler ni Šajherca dala nogo Novi. Bog ve, kaj mu je nabluzla v njuni zasebni korespondenci prek mejla. Det se mi je derekt zasmilo…

 • Jurij Musar

  Bomo videli kdo bo ponudil več. Če bo vztrajal pomeni, da je SDS globoko segla v žep.

  • Jovo Jamnica

   Dobra finta. Negdo ga potkupi, da objavi, da ga je negdo hoto potkupit…

  • Olga

   Spet obsesija? Vam mešajo štrene? Haha!

   • Jurij Musar

    Meni nihče ne meša štren, le smešni se mi zdijo tile naši okoljevarstveniki. Imamo 60% Slovenije poraščene z gozdovi, tile tu pa se bunijo za nekaj dreves. Tako kot tisti butci na Ptuju, ki se borijo za 6 starih dreves. Saj bodo posadili nove.

 • Govekar

  Opa, ste se le spomnili svoje misije uničevanja Slovenije, ko ste bili tedne tiho.

 • ljubinica

  Magno so totalno spolitizirali.
  To se jasno vidi na tem forumu.

 • Osti jarej

  še dobro da marinček ni politik

  • Olga

   Ker je obelodanil poskus korupcije?

   • Osti jarej

    …ne….ker ne bo vzel podkupnine,volga

 • ljubinica

  Recimo, da bo naslednja vlada desna, SDS.
  Vlada si bo prizadevala, da pripelje v Slovenijo multinacionalko, ki zagotavlja veliko delovnih mest …
  Takoj se bodo vkljucili nevladniki in nasprotovali … Se bolj zagrizeno bodo to poceli, ker so ideolosko zagrizeni levaki in borci proti kapitalizmu in multinacionalkam ….
  A boste takrat – lubi Slovenci – tudi taki zagovorniki “cistega okolja”.

  • komar marko

   sedaj se vidi zakaj so NEVLADNE ORGANIZACIJE, od kje se financirajo in za kaj se rabijo. Enako kot VSTAJNIKI

   • ljubinica

    Seveda.

  • šmentanamuha

   Kaj pa če bi se potrudili in si delovna mesta priskrbeli sami? Luckyss je dal dober predlog zgoraj.

 • luckyss

  Če gledamo vse stroške…skupaj z zemljišči, ki jih podarja Slovenija….Bomo mi državljani prispevali okrog sto milijonov evrov, da bodo gospodarji morda zaposlili 400 slovenskih hlapcev…
  Če računamo po normativih…
  En hektar “pokritih gred” stane okrog 80 000 evrov, tam imajo službo štirje ljudje in takšen rastlinjak daje minimalno 20 000 evrov dobička letno …
  Ni veliko vem….
  Pa gremo računat naprej…..
  Za ta vložek države torej “pokrijemo” 1250 hektarjev zemljišč, priskrbimo 5000 delovnih mest in 25 milijonov dobička letno…
  Je pa res, da bi imela takšna investicija tudi izrazit stranski učinek, ki se mu reče bistveno povečana samooskrba…
  Kdo je tu torej nor ?!!

  • MEFISTO

   Končno od tebe tudi nekaj užitnega!

   • luckyss

    Daj odjebi strankarski bebo
    Jaz lahko neodvisno razmišljam in pišem…
    Ti, ovca imaš le eno možnost…pastirjevo ;))..

    • MEFISTO

     Moti me, da si zlorabil dve besedi in sicer “neodvisno” in “razmišljam”.

  • Jovo Jamnica

   Idi enkrat v naše sadovnjake, ko dozore jabolka. Slovenk in Slovencev obira bol malo…

 • komar marko

  mimogrede. Za 400 delovnih mest in za lakirnico je potrebno biti PROTI. namreč, ljudje bodo tam delali za 1000 EUR bruto!. Če se NAGNA zaveže za 50000 delovnih mest s razvojnim oddelkom, in da ustrezno vnovčljive garancije, potem sem za! DRUGAČE jih je potrebno nagnati!

 • komar marko

  v SLO je potreba trenutno po tehničnem kadru nekje v višini 5000 ljudi, ki se jih pa ne najde. NEZAPOSLJIVIH je 56000 FDV stroke, ki ima dve levi roki in pričakuje zaslužek od gobcanja.Torej bo potrebno delavce uvoziti! Ali pa prešolati FDV kader in mu vliti pamet, katero so mu skozi TEKOVINE in šolanje odvzeli!

 • domovina mili dom

  Zakaj ta vlada ni dopustila firmi IBM, ki bi z dodano vrednostjo zaposlil visoko izobražen kader. Tako vse kaže, da so v igri podkupnine.
  Sumljivo je to, zakaj vlada na nož hoče to izvesti, ravno na tem prostoru. Baje naj bi se celo Magna strinjala z industrijsko cono. Ne, vlada vztraja pri tej lokaciji. Res sumljivo.
  Zamolčali so najpomembnejši podatek. Namreč na lakirnico je procesno vezana galvanizacija pločevine. Torej delo s strupenimi jedkimi kemikalijami. Kam bodo te kemikalije iz bazenov spuščali.
  Problem ima Magna v Avstriji z okoljevarstvenim dovoljenjem. Tako se hoče preseliti k butalcem, da jih nategne. Če v butalah ne bo uspela, bo iskala naslednje butale.

  • šmentanamuha

   Hvala bogu za en pameten komentar.

  • Franjo Trojner

   Res hvala politični levici in še posebej vladi strankama SMC in SD ter seveda samemu premieru Cerarju za BODOČA delovna mesta v Magni, ki ustvarjajo varnost in VISOKO DODANO VREDNOST?????????? na ta način se vlada sistematično loteva uresničevanja potenciala, ki ga predstavljajo ZELENA DELOVNA
   MESTA????????????????? Plača bo jurja bruto, lakirali bodo Bosanci, naši inžinerji bodo zlagali komade na trak in iz njega, električarji vozili viličarje in študentke ekonomije špilale čistilke.

 • MEFISTO

  Po Mariboru je na pretek zasvinjanih zemljišč, ki so jih pustili za seboj socialistični mastodonti, Cerarjeva ljudska oblast pa za nove naložbe spreminja prvovrstna kmetijska zemljišča v smetišča.

  Pa še pri tem so omejeni, ker so jih pred 72 leti spremenili v morišča in grobišča.

  • Viktorh

   ..ja pa proti Kidričevemu…toda kamor koli bi zasadili lopato bi bile kosti, zapuščina komunistov-revolucionarjev…

   • Jovo Jamnica

    Pozdravla te Šajherca… LOL

   • MEFISTO

    Kot okrog našega starodavnega mesta!

    • Jovo Jamnica

     Baje tam okol starodavnega mesta glih Vinko Gorenak svoj čas najbol bremzo kopanje po zapuščini komi-revolucjonarof…

    • Viktorh

     No, jaz sem danes malo prekopaval vrt in moral sem odstranjevati kosti…

     • Jovo Jamnica

      Možno, da še f potoku kera plava…

 • odzunaj

  Upravljavca strani prosim, da sporoči, zakaj briše komentarje oz zakaj se ne zaščiti zunanjega brisanja komentarjev ?

 • odzunaj

  Pritožbo na okoljevarstveno soglasje je , z obsežnimi utemeljitvami, podala tudi Alpe Adria Green, mednarodno društvo za zaščito okolja in narave s kratko uvodno obrazložitvijo :
  ” Najpomembnejši argument za naše nasprotovanje postavitvi Magne na tej lokaciji je načrtovana pozidava najboljših kmetijskih zemljišč, povrh še na vodovarstvenem območju, grozilo pa je tudi izkrčenje Rogoškega gozda, ki prispeva k vpijanju in filtraciji padavin za dobro podtalnico in za zmanjševanje moči vetrov. Poseg Magne na tej lokaciji pomeni kršenje Zakona o varstvu okolja (ZVO-1) že v njegovem 1. členu, ki postavlja temelje varstva okolja in prebivalcev, ki so od njega odvisni, s tem, da ”ureja varstvo okolja pred obremenjevanjem kot temeljni pogoj za trajnostni razvoj”.
  Tako je kršen tudi 4.člen ZVO-1, ki posebej opredeljuje trajnostni razvoj. V Sloveniji si že več let prizadevamo za trajnostni razvoj, ta pa v tem primeru ne dovoljuje pozidave najboljših kmetijskih zemljišč, saj so na razpolago druga zemljišča v tem predelu Slovenije. V Sloveniji smo namreč padli že na 850 m2 kmetijskih zemljišč na prebivalca, medtem, ko je evropsko povprečje 2.000 m2 na prebivalca. Okoljevarstveno soglasje (OVS) bi tudi močno prispevalo (100 ha) v kumulativnem pogledu (obstaja še niz načrtov pozidav kmetijskih površin) pri zmanjševanju samopreskrbe Slovenije s hrano. Tudi v luči podnebnih sprememb je ohranjanje rodovitne zemlje prioriteta, še posebej v tako majhni državi. Pozidava je nepovratna sprememba.”

 • Vikttor

  Naj mi kdo odgovori: kam bodo izpuhteli hlapi nekaj tisoč litrov barve in podlage dnevno? kdo na tem svetu lahko zagarantira tako varnost!? nekaj km okoli, solata itd ne bo užitna. Strokovnjaki to zagotavljajo, a resnica je nekje drugje. Ko fabrika zalaufa, jo nihče ne ustavi več, dogovor pa ostane le na papirju, z katerim si še tazadnje ne moreš obrisat! Če bi to bila čista posla, bi avstrijci zgradili že zdavnaj doma. Je pa tudi res, da jim naša delovna sila (sužnj za 500€), dišijo!?

 • Vrhovni sodnik

  NATOČIMO SI ČISTEGA VINA ! Novih delovnih mest ne bo, niti 1, ker bodo 400 Slovencev, ki zdaj delajo v Gradcu prerazporedila v MB in jim še zmanjšali plačo. Če bi bila ta lakirnica tako EKO jim bi v Gradcu odobrili gradbeno dovoljenje, pa jim ga niso, zakaj le ? Tam, kjer je lakirnica avt. pločevine, je zraven tudi zaščita le te pločevine proti rjavenju, pri katerem postopku se uporabljajo strupene in jedke snovi, poleg tega tak obrat potrebuje enormne količine vode in če imajo v pogodbi z državo zapisano, da jim mora dobaviti takšne količine vode, jim to država mora, ali pa plača ogromno odškodnino, se pravi Magna dobi vodo, ljudje naj pa bodo žejni, čisto po etičnem vedenju te ne-vlade. Zdaj pa še najpomembnejše vprašanje, zakaj vlada rine z glavo skozi zid, kot pri 2 tiru in jim ne ponudi zemljišče pri Kidričevem, ki popolnoma odgovarja zahtevam Magne, verjetno ne za to, da bi Magna peljala vlado na kosilo, temveč je v igri bistveno večji vložek. Pa si poglejmo še dotacijo vlade 28m in izgraditev žel. tira do tovarne v vrednosti 5m, se pravi skupaj 33m nepovratnih sredstev, s tem denarjem bi raje novim podjetnikom ali s.p in teh bi bilo lahko 3300, dala vsakemu 10.000 EUR nepovratnih sredstev za zagon firme in če jih bi samo 20% od tega preživelo, bi bilo to 660 novih delovnih mest in vsa prvorazredna zemlja bi ostala za samooskrbo. Vse od napisanega lahko z lahkoto izračuna učenec, ki konča 4 razred OŠ, kaj imamo pol dr. na vladi, so vsi nazive kupili v trafiki.

  • Neznani

   Točno tako, ++++++++++++++++++++++++++++++++++ čista + 10

  • MEFISTO

   33 milonov je pri slovenskem stanju plačevanja dela 33.000 solidnih brutto plač PO 1.000 Evrov.

   Ne 400, temveč dobrih 3.000 delavcev bi lahko 10 let sedelo doma, nič delalo in vleklo brutto plače po 1.000 Evrov ter prihranilo še vso kolateralno škodo, ki jo je že in jo še bo prinesla Magna, kakor je načrtovana..

   • Vrhovni sodnik

    Približno si zadel, 330 delavcev bi lahko prejemalo 100 mesecev po 1000 EUR, to je 8 let in 4 mesece, država bi dobila od njih za 33m x 22,02% = 6,6m prispevkov.

  • Jovo Jamnica

   Ja… za zagonit firmo. Takih interesentof je pr nas ko smetja…

   • Vrhovni sodnik

    Ti si totalno zavožena osebnost, saj se ne bi denar delil prosto po Prešernu, bili bi razpisni pogoji in eden glavnih bi bil, da prosilci niso lewaki, ker te bi pa res zagonli firme, kot si napisal.

    • Jovo Jamnica

     Raspisni pogoji za naše… neda??? Gdaj si se te ti nazadne prijavo na kaki raspis? Tisti, ko bi res nekaj z gnarom zrihtali, itak nea hcoj pridejo…

     • Neznani

      Ti ni jasno, da je g. Vs že preveč cajta porabo za tako owco, kot si ti

     • Jovo Jamnica

      Heheheheeeee. Glavno je, da se mu po žifcih sprehajam. Kuj vidim ga, kak si lase piple, ko mi nič nemre…

     • Neznani

      Slabo ga poznaš, ti bom po domače povedal, jebe se mu za tebe

     • Vrhovni sodnik

      ITAQ

     • Jovo Jamnica

      Saj ti verjem… LOL

     • Jovo Jamnica

      Kje pa. Žere se ko satan. Še moje stare prispefke je čito, ko sn za dan al pa dva otpr profil… Hahahaaaaaaaaa

  • cosmosjasnovidec

   Popolnoma vse pravilno napisano čeprav nisi napisal še vsega in tudi jaz ne bom dodajal,ker je že tole preveč dobro pojasnjeno.

 • MEFISTO

  Nobeni, niti približni, ekonomski izračuni, ne podpirajo vladnega predloga za Magno.

  Sta Cerar in njegova vlada res tako dragoceni, da si smeta eno leto pred volitvami kupovati uvrstitev v državi zbor s tako zavoženimi investicijami kot sta Magna in drugi tir?

 • cosmosjasnovidec

  Take zdeve glede podkupovanja niso nič novega.Garantirano je svoje deleže že davno prejelo ministrstvo oziroma cela levaška vlada Slovenije v to ni dvoma.Drugače ne bi dovolili obratovanja Magne za katero se že v naprej ve,da je njeno obratovanje smrt za ne samo okoliške ampak tudi zelo oddaljene prebivalce,da o uničenju narave sploh ne govorimo.
  Posledice obratovanja Magne,če bo zagnana bodo v zelo kratkem času občutili tudi sami Mariborčani tako,da me prav čudi kakšen bo učinek zdravljenja pacientov v njihovih bolnišnicah.
  Aha UPS sem čisto pozabil kdo je ministrica za zdravlje pri SMC oziroma levuharju cmerarju.
  Če bi bilo kakorkoli drugače bi se MAGNA postavila in pričela obratovati v Avstriji ampak bi jo tam domačini ter državljani v trenutku sesuli.Tam namreč malo bolj cenijo življenja kot pa polnjenje lastnih žepov na račun izdaje svojih državljanov.
  Tale levuharska vlada z načelom “pahorja”je že v zadnjem času nekajkrat izdala Slovenijo ter njene državljane tako,da jim ni pomembno koliko jih bo pomrlo veliko prej kot bi morali z odprtjem MAGNE.
  Njim je važno hamljanje po denarju in polnjenje lastnih žepov oziroma z takimi podkupninami.
  Naj se celoten SMC z “pahorjem ter kurčanom”na čelu naseli v bližino te MAGNE potem pa naj kar prične obratovati saj ne bo dolgo.Bomo se pa vsaj po hitrem postopku znebili vse te golazni in še veselico priredili od veselja,da so se pobrali z tega sveta.

  • Jovo Jamnica

   Kaj ti tut nea veš, da Magna ni austriska firma???

   • Janez

    A?
    P JA NISI TEGA PISMA V ANGLEŠČINI – TI NAPISAL? Samo vprašam!? L.r. J. KOMENDA

    • Jovo Jamnica

     Nea znam tak dobro engleško…

     • MEFISTO

      Kaj pa sploh znaš, razen nabijati v prazno?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!