Edini skupni imenovalec levice je neomejena oblast! SDS in Janša sta ji zato gromozanski trn v peti!

Foto: STA

Odkar je postalo znano, da je predsednik Slovenske demokratske stranke (SDS) Janez Janša postal zmagovalec državnozborskih volitev, se je razkrila beda slovenske levice v vsem njenem sijaju. Ta namreč kot ponavljanka sestavljanka ponavlja, da z Janšo ne gre v koalicijo, čeprav naj bi bila sama oh in sploh “povezovalna”. Janša ji očitno predstavlja eksistenčno grožnjo za privilegije, s tem pa oviro, ki onemogoča realizacijo edinega skupnega imenovalca, ki ga je uspela definirati – in to je neomejena oblast. 

Ideološka levica (stranka Levica) skupaj s tajkunsko levico (stranka SD), kvazi-liberalno levico (SMC, SAB) in Erjavčevo levico (DeSUS) predstavlja slovensko levico, za katero sta značilni razdrobljenost in nezmožnost oblikovanja koherentnega razvojnega programa, ki ga Slovenija potrebuje, državljanke in državljani pa si ga zaslužijo.

Skupni imenovalec: neomejena oblast
Stranka Levica, ki velja za najbolj radikalno levo stranko, še posebej izstopa z gospodarskim programom po zgledu “mega uspešnega” venezuelskega gospodarstva, za katerega sta med drugim značilna šikaniranje podjetnikov in odganjanje tujih investitorjev. Inspiracija po izkoreninjanju Slovenske vojske, izstop iz Nata, pomoč “beguncem”, skupna lastnina, netoleriranje konservativcev ter sovraštvo do cerkve, madžarskega premierja Viktorja Orbana in zmagovalca volitev Janeza Janše so le nekatere obvezne sestavine njene politične agende, ki ima z usmeritvijo v razvoj toliko skupnega, kot ima skupnega dan z nočjo.

Foto: Facebook

Ima močno tajkunsko zaledje
Stranka SD, ki se je po izstopu NSi iz koalicijskih pogajanjih šestih strank pod okriljem Šarčeve LMŠ pričela najbolj intenzivno zavzemati za povezovanje z Levico, je prepredena s tajkunčki, ki v prvi vrsti skrbijo za svoj blagor, blagor preostalih pa prepuščajo papirju, ki tako ali tako prenese vse.

Med njimi izstopa oče nekdanjega poslanca Jana Škoberneta, šaleški tajkun Marko Škoberne, ki je z menedžerskim prevzemom prišel do lastništva že več kot desetine velenjskega podjetja Esotech. Podjetje očeta Škoberneta mlajšega je na veliko biznisiralo s Teromoelektrarno Šoštanj (Teš), medtem ko je bil sin Jan preiskovalec investicije tega istega Teša, šestega bloka. Torej, medtem ko je sin preiskoval, je očetovo podjetje s Tešem v pičlih treh letih dobilo za 2,4 milijona evrov državnih poslov. V vrstah Socialnih demokratov pa ni zanemariti vpliva nekdanjega poslanca SD Bojana Kontiča, ki je kot župan Velenja med najbolj zaslužnimi, da Velenje še naprej ohranja status najbolj jugo-nostalgičnega mesta v Sloveniji, kamor lahko somišljeniki romajo. Sicer pa je na to, da gre pri šaleškem lobiju, ki je vpleten v zloglasni projekt Teš 6, za rdečo navezo, opozoril že Gregor Golobič, vse skupaj pa vodijo velenjski župan Kontič, častni občan Mestne občine Velenje Srečko Meh in Milan Medved, član SD in dolgoletni direktor Premogovnika Velenje.

Foto: STA

Rezultati volitev so bili najbolj streznitveni za kvazi-liberalno levico SMC, saj je ta doživela konkreten pogrom v obliki zmanjšanja števila poslanskih sedežev, in za Erjavčevo levico, ki je komajda presegla parlamentarni prag. Predsednik stranke Karel Erjavec, ki je za poslansko funkcijo neuspešno kandidiral v Tržiču, kljub aktiviranju Saše Dončića, razdeljevanju košarkaških žog in formiranju levega bloka z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem ni uspel naplahtati volivcev, da se tokrat namerava resno boriti za blagor upokojencev. Očitno ti niso pozabili na lažne obljube, ko je obljubljal pokojnine v višini 1.000 evrov.

Foto: STA

Vse levičarske stranke so pri zavračanju pogovorov s SDS pokazale znak balkanske politične nekulture. Več kot očitno jim edini skupni imenovalec predstavlja neomejena oblast. Ker pa jim to ogrožata SDS in Janša, jim stranka SDS predstavlja trn v peti, ki se ga poskušajo znebiti s pomočjo Marjana Šarca. Seveda pa imajo ob blatenju Janše znatno medijsko podporo mainstream medijev, ki razgaljajo bedo tranzicijske levice. Globoka država pa se trudi na vsak način podaljšati čas brezvladja, saj deluje po principu: VEČJI JE KAOS, BOLJE JE ZA NAS. In ravno v teh dneh in tednih veriži deleže preko DUTB in SDH, hkrati pa za vsak slučaj s temi viri konsolidira mrežo malih bank in hranilnic, ki naj bi nadomestila eventualno izgubo bankomata NLB.

H. M.

 • Djuro Sumar

  Ker se venomer ponavlja slovnična napaka pri piscu H.M. kdorkoli že to je, ga prosim, da jo odpravi. Vedno napiše “S SDS” ali “S SD”, pravilno pa je “Z SDS”.
  Kar se tega članka tiče pa je tako, da se levica in desnica neprestano borita za oblast, kar je popolnoma legitimno. Oblast je pač sladka iz vseh zornih kotov. Nihče pa me ne bo prepričal, da se desnica in z njo povezana RKC, borita za oblast zaradi nas, državljanov. Prav tako kot levica, se bori za oblast zaradi privilegijev in svojih koristi, kar je že dokazala, ko je bila na oblasti.

  • tarantela

   Menim, da piše prav s predlogom “S”. Izgovarjamo: s Slovenci, s semenom, s pepelom itd. Tudi v parlamentu večkrat izgovarjajo narobe, posebej še, če predlog izgovorijo ločeno od pripadajoče besede.

   • Djuro Sumar

    Primeri katere si navedel so po pravopisu, vendar obstajajo izjeme. Poizkusi tekoče izgovoriti S SDS, pa boš videl da ne gre.

    • čopkovseved

     Ti boš moral pa v slovensko osnovno šolo . S se vedno veže s S, to obvladajo slovenski tretješolci! TA SUHI ŠKAFEC SPUŠČA, vsi soglasniki se vežejo s S. Slovenija ni tvoja opcija!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • montyamp

     Govori kako pišeš , čefurski pravopis čefuristiko pa treniraj doma , tamo dole .
     https://www.youtube.com/watch?v=r2hrVftZQOY

     • Mojca pokraculja

      Radeče so nevarno blizu Balkanu. Jurij Musar alias duro sumar ni pomota.

    • Zgornji

     Na žalost se moram kle s3njat s tabo, kajti Edina Dobra stvar ki smo jo našli od Jugoslabije je : “Piši kaošto govoriš” … in nekaj glasbe zraven … vse ostalo je Brez Dvojine – Zanič . Amennn .

     • Djuro Sumar

      Na žalost si tudi tukaj stvari pomešal.

     • Zgornji

      Kaj tebi spet ni jasno ? :-P

   • Mojca pokraculja

    Tud ti se lomis v svoji slovenščini.

  • bednick

   Đuro, odvisno kako preberemo SDS:

   1. SDS ……potem s SDS
   2. es de es ……. potem z es de es

   Pa dober tek!

  • branči

   vuk karađić: piši kako govoriš! še vedno smo slovenija zato nehaj bluziti in obišči tečaj slovenske gramatike!

  • antimur

   Zdaj nas že vsako pritepensko govno uči slovenščine, sramota, drži se ti raje balkanščine, pa jo odpizdi z njo vred čimprej v svoj čefurland. Sicer pa takšnega idiota kot si ti, nima noben zaveden Slovenec namena prepričevati, za koga se borimo. Slovenci se najprej borimo za svoj narod, to nam že moraš dovoliti, RKC pa je zagotovo bolj pri srcu katolištvo kot muslimanstvo in pokvarjeni kučanizem.

  • montyamp

   Cirilica ti vmes skače .

  • Mojca pokraculja

   “Prepricanih” ne more noben prepricati ali odpričati. Prepricuj svojo babo, otroke in vnuke pol pa prit nazaj povedat kako prepricljiv si bil.

 • Hun

  ocitno se je tud Jansa nalezel balkanske nekulture ko je plesal kolo v republiki Srbski…za ablast bi sel cez trupla in proti volji svojih volilcev “demokraticno” in povezovalno stopil v koalicijo z zgoraj omenjenimi ideoloskimi ter lopovskimi partijami

  • Darth Vader

   kje si radikalni sorosov aktivist, iz vrst tistih, ki jih rekrutira z IQ pod 50 :) pro-migrants pro-muslims :D še kar bruhaš jezo in svoje osebne frustracije klele po nedolžnih, nič hudega slutečih slovencih in jih prepričuješ v imenu luka meseca in miro cerarja, da so polpismene opice, ko južnokorejci, ker ti ne želijo zgraditi muslimanskega geta v Sloveniji?

   • Hun

    pa mi ti custveno zafustriran bruhac komentarjev…priznj, ce ti bi bilo vsec, kot postenemu domoljubu, da te vodja izda in stop v koalicijo z politicno-druzbenimi sovrazniki

    • Darth Vader

     lol :) glede na to, da je celemu svetu jasno, da radikalni levičarji svojim nasprotnikom očitajo ravno to, kar počnejo sami ali ravno to kar so sami, pomojem ne potrebuješ mojeg odgovora :)

     • Hun

      ce te prav razumm si ti potem radikalni desnicar

     • Darth Vader

      glede na tvoje prikazano in napisano v vsej tvoji SJW karieri, sem 100% da ko ti govoriš, da nekaj razumeš, je to pravzaprav oksimoron :)

     • Hun

      zamesal si dobro in zlo..Jedi je dobr ..vader je zlo…v katerem se prebudi dobrota ko je prepozno, ker mu je gospodar pomracil um

     • Darth Vader

      darth vader je psevdonim brez kakršnega koli pomena…..problem ste vi g.Sith

     • Hun

      ce je jansisticna omejena sekta zate ceu svet…si radikalno revse

 • VERRZIFIKATOR

  Pepe Levičnik

  LEVI KORAK

  Ga poznam, je sosed moj na levi,
  avto nov in hiša zadolžena,
  plačana položnica nobena,
  v prazno tečejo mu pusti dnevi.

  Je korakal venomer z levico,
  delal se, da z desno vedno šepa,
  mislil, da soseska vsa je slepa,
  a opiral se je na desnico.

  Bi brez te, se ve, po tleh se zvrnil,
  toda levo dvigal je visoko,
  suval jo pred sabo na široko,
  v levo vsakič je korak obrnil.

  Češ, poglejte, česa jaz sem zmožen,
  leva le in leva in spet leva,
  takšne viže sosed si prepeva,
  razkazuje svoj korak kot prožen.

  Desno nogo redno zanemarja,
  se sramuje je, jo zametuje,
  levo le neskončno občuduje,
  z levo silno mož po tleh udarja.

  Pa zgodi se, da ni več opore,
  leva noga silno se utrdi
  in potem se sosed z leve čudi,
  ko na sredi ceste obnemore.

  Zdaj na daleč sosed naš je viden,
  ni več po koraku prepoznaven
  in v vozičku ni prav nič postaven,
  v njem sedi kot revež invaliden.

 • karpelec

  Naštete glave ino ksihti, so tako obrabljeni materialisti, da so že težko prebavljivi, zato bi bil že čas, da se malo umaknejo iz teatra.

 • učko

  Nehajte levuharje omenjat kot levičarje. LEVUHARJI SO LEVUHARJI, NE LEVIČARJI !!!!

  • antimur

   V Sloveniji so to kučanisti, skrajna teroristična veja komunizma.

  • Zgornji

   AAAMENNNNNNN !!! ! !!!

 • Dillinger

  Kakšni ksihti,kar slabo mi rata..

 • Tomaž

  Edino koristno bi bilo pozitivno ukrepanje desnice in razmislek kje desne stranke grešjo, i da jim ne uspe dobiti vsaj 51-60%volilvev. Ukrepi za pridobitev ciljnih skupin volilcev, vključitev ključnih ljudi v svoje vrste, vse kar zdaj počnejo je je prazno lajanje v prazno. Mediji kot nova24, casnik, demokracija,reporter in stranke na desnici naj ne trobijo o drugorazrednosti, naj se ne smilijo sebi. Naj za stalnesporaze na volitvah ne krivijo pravosodja in Kučana, raje naj pravilno ukrepajo. Tega pa žekey leta niso sposobne ! Zamenjava vodstev je nujna! Ne zamenjava volilcev!

  • sloustava

   Vsi nori nasprotniki demokracije in nas, 250.000 Slovemk in Slovencev bi menjalo vodstvo. Zakaj pa? Jansa, Drzavnik nas je popeljal v EVRO, Schengen, prepoznavo v Evropi in na svetu, bil je kljucni mozganski trust pri osamosvojitvi (Kucanova intimna opcija nikoli ni bila samostojna Slovenija!!), poleg nas, naroda v Sloveniji, je ed8ni, ki n8ma masla na glavi, ceprav mu ga Kucan stalno hoce nanasati….Jansa je Clovek, ki mu ni vseeno za Slovenijo, ne izkljucuje, medtem ko tvoji in Golobicevi pajaci od Bratuskove preko Sarca do Erjavca in Zidana a priori zavracate Slovenijo! Pri tem imate izdatno in najvecjo pomoc v kupljenih medijih-potrdil ta aksiom Golobic! Zato, ne civkaj, kucanist!

  • Mojca pokraculja

   Za zacetek naj mafija zamenja svoje vodstvo. Bo šlo, ali moram napisat don kucan!

 • Franjo Trojner

  Zelo daleč smo še mi od demokratične Evrope in pravne države tudi! Džungla, globoka država je žal naša stalnica. Več, kot polovica nekoč nazaj naplahtanih volilcev je že obupala in se volitev ne udeležuje, tistih, ki pa se volitev udeležujejo pa je premalo, da bi lahko sprožili nujno potrebne spremembe, reforme, kar ne budi upanja, da bi bilo lahko v naši državi v kratkem kaj bolje. Še dobro, da smo v EU in nas tu in tam vsaj evropska birokracija dregne, da se vsaj miceno premaknemo naprej.
  Pritrjujem mnenju mojega znanca, ki pravi, da moramo volilci v naši državi prvo doživeti močan šok, da bomo na naslednjih predčasnih volitvah sposobni bolj modre presoje. Tak šok bi s svojimi za državo in državljane pogubnimi odločitvami, zakoni lahko povzročila mogoča nova leva koalicija, vlada v sestavi Šarec, Židan, Mesec, Cerar, Rjavec in Bratuškova. Tako zelo levo naravnana vlada lahko mimogrede postavi našo državo in s tem naše dosedanje živlenje na glavo, kar volicem gotovo ne bo všeč. Tako, politiki, kot vsi državljani se moramo zavedati, da naša država še ni čisto izplavala iz finančnih težav, še vedno smo zelo zadolženi in hodimo po samem robu še vzdržnega, kar pomeni, da kakšna nespametna odločitev morebitne nove leve koalicije, vlade ali nova svetovna gospodarska kriza za nas lahko takoj pomeni začetek konca živlenja, kot smo ga vajeni.
  Sam sem mišlenja, da bi morali jeseni znova na volitve in se takrat bolj modro odločiti. Edino kar mi ni prav in je škodljivo za Slovenijo in vse nas je, da sestopljeni Cerar v tem vmesnem kaosu, ki je nastal zaradi politične krize nemoteno vlada še naprej, kar povzroča še dodatno škodo, ki bo na določenih primerih nepopravljiva.
  Tistim, ki bodo sestavili novo koalicijo, vlado ne bo lahko, to se danes že iz avijona vidi. Edina naša država in prihodnost vseh nas je danes v rokah devetih političnih strank in seveda vseh nas volilcev, ki se bomo morali, upam, da na volitvah jeseni bolj modro, zrelo odločati komu bomo zaupali svoj glas, da bo to res glas ZA Slovenijo in ZA vse nas!

  • Krtača 20

   Vzem palomo, trojno vpojno. Šmrc šmrc ueeeeeee

   • Franjo Trojner

    Ne veseli se prehitro in v naprej! Novih volitev se bojijo vse stranke na politični levici z izjemo ekstremno leve ZL, s katero pa vi na levici nočete sodelovati, ker vam v zelje, k koritu hodi. Če se pa na levici med seboj zližete in čisto slučajno postavite vlado in svoj socialistični raj, vas bodo pa čez čas volilci sami z vilami z oblasti gnali. Ti kr uživaj, bova na koncu videla, kdo bo ves posran.

   • mona lisa

    Ti si že vse možgane v Paloma robce zasmrcala šmrc, šmrc…..

 • Kučko pod pručko

  WANTED

  Pod veliko sliko Kučana in Jankoviča bi dodali še zgornjih pet levakov skupaj s Serpentinškovo spako. Zgoraj bi moral biti v oči bodeč napis WANTED, pod facami pa bogate nagrade za prijetje vsakega od zlikovcev. S takimi plakati bi prelepili Bruselj in druga evropska mesta, tako da se nobedena od murgelskih barab ne bi imela kam zateči.

  Jasno, da bi bila za Kučanovo glavo nagrada največja. Najmanj 10 milijonov evrov!!!

 • Krtača 20

  A je veliki zmagovalec že sestavu vlado? Ne more? Prekratek pimpi?

  • branči

   ne še, ker bere tvoje komentarje! za take umotvore si je potrebno vzeti precej več čas, kot ga terja sestavljanje vlade!

  • sloustava

   Vidis, mali revolucionarcek, nimas argumentov, pa zalis! Zakaj pa? Ce in ko ti bo tezko pod vladavino Janse in spostovanja Zakonov, se odseli, kamorkoli. Vzemi te starce, ki jih zagovarjas, pa se sam ne ves zakaj, a jih moras, s seboj! Slovenijo bos odresil vseh muk!

  • lojze

   Ne zmerjaj! Tvoje osebno sovraštvo je konec koncev tvoja intimna zadeva. Na tak način so začeli italijanski fašisti leta 1921. Z zmerjanjem!

   • Krtača 20

    Ti jezik za zobmi drž. Cel tale portal je zmerjanje. In to boste tud kasiral nazaj bebo.

    • branči

     še preveč smo strpni do vas plačancev in levih provokatorjev: luks, tweety žogica udba, hun… žalitev ni samo zmerjanje, slaboumen komntar je prav tako žalitev zdravega razuma! nihče z vsaj malo pameti javno ne razglaša takih bedarij! vpraš se a hočeš konstruktivno debato ali take odgovore, kot si jih zaslužiš!

    • lojze

     Ne zmerjaj! Pametnemu prva beseda zaleže!

    • mona lisa

     Res si poden.

  • mona lisa

   Ti pa ful prekratka pamet.

 • antimur

  Na vse te antislovenske rdeče zveri iz zgornje fotografije, dodati bi morali še njihovo zalego v pomladkih ter crkovino kot je Kučan, Zemljarič, Kocijančič, Janković in podobni, bomo morali odpreti odprti lov, v nasprotnem bo Slovenijoj vzel hudič. Je pa že naša domovina toliko vredna, da je za njo žrtvovanje teh zveri mala cena.

 • Krtača 20

  A pol na nora24tv imperiju ne morte objavit da je veliki diktator ups zmagovalec, takozvani mali orban sestavu vlado? Ni pimpija?

  • mona lisa

   Taki kot so ti so izdajalci slovenskega naroda in levo privrženi.

 • mona lisa

  Tako vse na gornjih slikah je neizmerno strah da ne bodo več mogli ropati naroda.

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!!

 • Zgornji

  DOBRO NAPISANO !!! ! !!! PODPIS !!! ! !!!

 • Zelo, zelo priporočam ogled/poslušanje tega videa: https://www.youtube.com/watch?v=oQQhyD6e9sM

 • Nšo-či

  Kaj levica tako krčevito brani? Mogoče politiko do migrantov? Koliko se resnično obrne denarja v tem migrantskem turizmu? Je to največji biznis tega desetletja?

 • anzek

  Edini skupni imenovalec levice je….KUČAN!!

  Brez njegovega blagoslova levica še prdniti ne upa!!

  Poznam zelo učinkovito zdravilo: romunski scenarij!

 • alborebeka

  Fašističe rdeče svinje korito bo kmalu prazno pol pa v hanibalizem in novim zločinom naproti,toda tokrat vas bomo fentali in vas istrebli ,da se ne poberete nikoli več!