fbpx

Edvard Kadič zaradi načrtne diskreditacije od RTV in Manice Ambrožič zahteva javno opravičilo!

Strokovnjak za komunikacijo Edvard Kadič in urednica Informativnega programa TV Slovenija Manica Janežič Ambrožič (Foto: Printscreen/Nova24TV)

Strokovnjak za komunikacijo Edvard Kadič se je znašel na tnalu nekaterih mainstream medijev potem, ko se je v sodelovanju z Uradom vlade za komuniciranje (Ukom) angažiral pri promociji cepljenja proti covidu-19. Ker pa se je dokazalo, da je v naši državi tudi v času epidemije v prvem planu politični boj, nato pa šele skrb za javno zdravje, ne čudi, da mediji naklonjeni tranzicijski levici brez slabe vesti posegajo v dobro ime in čast posameznikov, ki niso na istem bregu. Včerajšnja Tarča je eden izmed takšnih primerov.

Edvard Kadič se je odločil, da po predvajanju četrtkove Tarče pozove odgovorno urednico Informativnega programa TV Slovenija k javnemu opravičilu, prišlo je namreč do nedopustnega posega v njegovo dobro ime in čast.

“Tudi, če pretežni del izrečenih neresnic na moj račun pustim ob strani in jih pripišem svobodi izražanja mnenj, pa je bilo v 33. minuti oddaje, ob komentiranju uspešnosti cepljenja, rečeno tudi: “…in odtekanju sredstev k vprašljivim strategom…”, izjava pa je bila podprta z mojo sliko, je kritično izpostavil Kadič in ob tem dodal, da so javne insinuacije o kraji javnega denarja (“odtekanje sredstev”) ter strokovnih kompetencah  (“vprašljivi strateg”) na njegov račun nedopustne.

Gre za načrtno medijsko diskreditacijo
V nadaljevanju je poudaril, da gre verjetno tudi za kaznivo dejanje zoper čast in dobro ime , zagotovo pa gre za načrtno medijsko diskreditacijo, neposreden napad na njegovo osebno in poslovno integriteto. Tega pa si po njegovem mnenju, kot javni medij, ne bi smeli privoščiti. V pozivu naslovljenem na Manico Janežič Ambrožič je še zapisal: “Na vas se obračam kot na odgovorno urednico Informativnega programa, torej tudi te oddaje, s pozivom, da se mi javno opravičite v naslednji oddaji ter tako preprečite nadaljnjo škodo, ki je bila z objavo storjena za mojo čast in dobro ime ter eventuelno poslovno škodo, ki bi zame zaradi omenjenega prispevka v javnem mediju še lahko nastala”.  

Kot je opozoril direktor Ukoma Uroš Urbanija je predsednica stranke SD Tanja Fajon izrekla neresnico, ko je dejala, da je Ukom sklenil pogodbo z bivšim kolumnistom Nove24TV za 56 tisoč evrov za kampanjo o cepljenju. “Upam, da se bo gospa takoj opravičila, ker niti ena stvar tukaj ne drži,” je Urbanija zatrdil kritično. Glede omenjene zadeve se je oglasil tudi minister za notranje zadeve Aleš Hojs: “To pa je že pravilo, da Tanja Fajon v Tarči laže. O meni je lagala, da ne dvigujem pošte, zato je verodostojnost njenih besed nična.”

Pred dnevi je medij 24ur problematiziral dejstvo, da je Urad vlade za komuniciranje (Ukom) s Kadičem s pomočjo aneksa podaljšal pogodbo v zvezi s promocijo cepljenja proti covidu-19, pri tem pa so poskušali ustvariti občutek, da naj bi bil Kadič tisti, ki je kriv za nižjo precepljenost, kot je bilo pričakovano. Ta nam je pojasnil, da je pogodba, sklenjena med njim in Ukomom potekla 18. junija letos. “Ker nekatere stvari še niso bile zaključene, smo sklenili podaljšanje tj. aneks k pogodbi do 18. julija 2021, da smo jih lahko zaključili. Posmeh na račun omenjenega medija, ki ga je zaradi trivialnosti problematizacije dobrih 3 tisoč evrov vrednega aneksa med ljudmi sprožil ta prispevek, pa niti ne potrebuje dodatnega komentarja.” Kadič je poudaril, da je prepričan, da bo o motivih za takšne prispevke še veliko govora v bližnji prihodnosti, saj so volitve pred vrati. Očitno je imel še kako prav.

Nina Žoher