fbpx

Eklatanten primer “nepristranskosti” POP TV: Na spletni strani z brisanjem “neprimernih” komentarjev ustvarjajo vtis, da vsi Slovenci podpirajo petkove proteste!

(Foto: STA)

“Gre sicer za predvidljivo taktiko: med obiskovalci tega portala umetno ustvarjanje vtisa, da vsa Slovenija 100-odstotno podpira petkove in druge kolesarske proteste,” je manipulacije administratorjev portala 24ur, na primeru brisanja “spornih” komentarjev, izpostavil raziskovalni novinar Bojan Požar. Kot kaže, si na POP TV na takšen način zamišljajo “svobodo govora”. 

“Mi sporoča ogromno ljudi, da na 24ur.com brišejo komentarje za vsako figo, če se – komentarji – 100-procentno ne strinjajo z Jenullom. No, to je en tak primer, presodite sami …” je raziskovalni novinar Bojan Požar izpostavil primer spornega brisanja komentarjev uporabnikov spletne strani največje slovenske komercialne televizije POP TV – 24ur. 

Spodaj lahko vidimo primer izjave, ki ni žaljiva ali hujskaška, obenem pa naj bi se še vedno nanašala na vsebino članka, v katerem so domnevno poročali o obisku Jaše Jenulla, Tee Jarc in nekaterih drugih neuradnih vodij petkovih mitingov v Ljubljani v Strasbourgu, ki so se odločili, da bodo ob predstavitvi slovenskega programa v francoskem mestu s strani premierja Janeza Janše, evropsko javnost seznanili glede domnevnega nasilja slovenske policije nad protestniki. 

 

Sporni primer brisanja komentarjev na portalu 24ur. (Foto: Twitter)

V Strasbourgu so pred evropskim parlamentom pozirali s plakati, ki naj bi dokazovali, da se pripadniki slovenske policije fizično izživljajo nad protestniki, čeprav so v resnici mnogo bolj prizanesljivi kot številni njihovi kolegi po prestolnicah “jedrne Evrope”, ko pride do podobnih dogodkov, ter ravnajo sorazmerno z situacijo. Sredstva namreč striktno stopnjujejo glede na dejanske razmere oziroma stopnjo agresivnosti na drugi strani. 

Predstavniki petkovih kolesarskih protestov pred plenarno stavbo v Strasbourgu, kjer se predstavljajo v vlogi žrtve. (Foto: STA/Upor.si)

Izbrisan komentar pod člankom pa se je glasil: “Kako to, da se na plakatih Jenulla v Bruslju niso znašle fotografije deložacije rogovcev, ko jih je Jankovič ven metal pa so tudi takrat govorili o policijskem nasilju?”, se je spraševal registrirani uporabnik spletne strani. Mi mu odgovarjamo: fotografije so namenjene demonizaciji ministra Aleša Hojsa, premierja, vladajoče SDS in aktualne vlade. Obenem so znane tesne vezi med materjo Jenulla – Jožko Hegler in ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem. Politično profilirano delovanje zaposlenih na spletni strani 24ur, kjer deluje odgovorni urednik Jure Tepina, sicer ni novost. Nedavno so stranki SDS očitali, da spodbuja k državljanski vojni, čeprav je ta zgolj opozarjala na nevarnost ponavljanja zgodovine. Znane so tudi manipulacije z anketami.

Domen Mezeg