fbpx

Ekosocialist in migrantoljubec Jure Poglajen bi kar ukinil krščansko tradicijo prižiganja sveč na grobovih; raje bi postavljal table, od katerih bi denar šel za njegove migrante!

Foto: Twitter/moi-style.com

Ekosocialist in humanitarec, ko gre za migrante, Jure Poglajen je očitno pripravljen narediti prav vse, da Slovenija ne bi ostala krščanska država. Angažiral se je namreč v kampanji, s katero želi doseči, da se v času dneva spomina na mrtve ne bi prižigalo sveč, ampak bi se namesto tega raje postavljalo lesene tablice v vrednosti 7 evrov. 4 evre od prodaje se bo namenilo humanitarnim projektom Državljani sveta. Glede na to, da se je Poglajen v času prvega vala migrantske krize angažiral na grškem otoku Lezbos in zbiral denar za migrante, je jasno, da v tej akciji ne gre toliko za njegovo okoljsko osveščenost, kot za zbiranja denarja za migrante.

V krščanskem svetu se prižiga sveče, ker plamen simbolizira večno luč, očiščenje in božansko svetlobo, ki skrbi za razsvetljevanje teme smrti. Ker pa se ravno v času praznika, ko se spominjamo svojih dragih pokojnih, prižge največ sveč, to očitno ni povšeči levičarskemu aktivistu Poglajnu, saj se s tem kaže, da krščanska tradicija med Slovenci še kako živi.

Poglajen se predstavlja kot “prebivalec Zemlje, dentist, vegan, active citizen of Europe, Delova osebnost leta 2015, Državljan sveta”. Znan je po svoji skrajno levičarski agendi, zaradi humanitarnega dela z migranti v prvem migrantskem valu je pridobil naziv Delova osebnost leta 2015. Na grškem otoku Lezbos, kjer je imel vnaprej rezervirano dopustovanje, je namreč aktivno pomagal migrantom in jim nudil zdravstveno pomoč, poleg tega pa s pozivi na pomoč zbral kup materialne pomoči. Nič čudnega ni, da Poglajna levica počasi povzdiguje v mesijo, ki bi ga lahko uporabila v politične namene.

Toliko o njegovem dobrotništvu
Konec prejšnjega leta je Poglajen pozival k prehodu na vegansko prehrano in na Twitterju zapisal: “Potrebno je spremeniti sestavo jedi na naših krožnikih. Prihodnost naših otrok je odvisna od naših jedilnikov. Naj bo novoletna zaobljuba prehod na rastlinsko prehrano. Za našo #prihodnost je potrebno ukrepati zdaj! Srečno, #planet #Zemlja! @drzavljanisveta @RTV_Slovenija #vegan.” Čeprav se ima Poglajen za dobrotnika, pa so njegova pretekla stališča razkrila, da temu ni tako. Spomnimo. Med drugim je zapisal: “Pomoč beguncem bo na Madžarskem kazniva. Isto se nam obeta, če pri nas zmaga Orbanov podizvajalec.” Ob tem pa dodal #pejtevolt #brezstrahu – kako ironično; kaj drugega je njegova izjava kot širjenje strahu, čemur sam tako nasprotuje. Strah namreč širi, kot sam pravi, pred “Orbanovim podizvajalcem” Janezom Janšo, na popolnoma zavajajoč način. Tudi Poglajen se je namreč pridružil tisti skupini ljudi, ki širijo paranojo, strah in sovraštvo, čeprav je podpiral shod “proti sovraštvu”.

Bi postavili to tablo na grob bližnjega? (Foto: moi-style.com)

Kritik na poziv Poglajna ni manjkalo
Očitno pa Poglajnov poziv na družabnih omrežjih ni naletel na pretirano pozitiven odziv, kakršnega se je nadejal. Vrstili so se namreč komentarji: “Brigaj se o svojih svečah. Zaradi takih tvitov bo letos prižganih mnogo več sveč.” “Pozdravljeni, 4 € bo porabljeno za to, da izdelovalec in prodajalec ne bosta lačna in da bosta imela streho nad glavo.” “Jaz svečo na grobu prižgem za svojo mamo in očeta. Vi pa bluzite o nekih državljanih sveta.” “Kako se pa ti obnašaš? Grob mojih prednikov NI smetišče, pa tudi če je cel v svečah. Kako si drzneš? Za na smetišče so te tvoje faking tablice!” “Hahaha budale. Pomagajte Vrhničanom, Moravčanom ali Mežičanom, ki živijo na zastrupljeni in okuženi zemlji zaradi Kemisa ipd. Pol pa ene sveče najdejo. Kreteni.” “Leseno tablico si vtakni nekam. Smo KRŠČANSKA družba in pri nas se prižigajo prave sveče, seveda v razumnih količinah.”

Njegov oče sodeloval z Udbo
Treba je priznati, da Poglajen mlajši dobro nadaljuje pot očeta Jožeta Poglajna, upokojenega novinarja Dnevnika, ki je veljal za borčevskega ektremista. Ta se je znašel  na neslavnem seznamu novinarjev, ki so pomagali agresorski JLA pred osamosvojitveno vojno uničevati idejo o samostojni Sloveniji. Iz tajnih dokumentov, do katerih se je dokopal dr. Božo Predalič, so razvidne naravnost šokantne podrobnosti iz osamosvojitvenih časov, v njih pa je omenjen tudi Jože Poglajen: “Skupaj s sodelavci Udbe so v varnostni službi pridobili tudi dokumentacijo o sodelovanju posameznih novinarjev z Udbo, zaradi česar je varnostna služba JLA želela nadaljnjih navodil glede imenovanih – tudi Jožeta Poglajna,” smo razkrili.

Žalostno je, da v naši državi obstajajo posamezniki, kot je Poglajen, ki poskušajo z zagovarjanjem ekoloških in humanitarnih stališč porušiti krščanske temelje, na katerih sloni naša družba. Če sami ne bomo varovali svojih kulture in tradicije, ju ne bo nihče. Po negativnih odzivih na poziv Poglajna je mogoče sklepati, da ljudem prekipeva od multikulturnih pogledov na svet, ki povsem spodkopavajo to, kar so s ponosom ohranjali naši predhodniki.

Hana Murn