[Ekskluzivno] Alojz Kovšca eno za drugo ovrgel žaljive in neresnične navedbe Mladine ter napovedal vročo jesen, ki bo pokazala, kdo krši ustavo in kdo ne!

Predsednik Državnega sveta Republike Slovenije Alojz Kovšca.

Skrajno leva Mladina si je za novo tarčo izbrala predsednika Državnega sveta RS Alojza Kovšco. Avtor članka Jure Trampuš mu med drugim podtika nacionalizem, nepoznavanje ustave, kot problematične pa med drugim izpostavi odzive Kovšce na provokacije Večerove kolumnistke Svetlane Slapšak, njegova gostovanja na Nova24TV in kritičnost do delovanja in financiranja nevladnih organizacij. V članku se tako znajdejo številne neresnice, zavajanja in vrednostne sodbe, vse z namenom prepričevanja bralcev v veljavnost uvodne teze, da Kovšca ni dober predsednik državnega sveta, institucije, za katero pred njegovim nastopom mandata marsikdo sploh še ni slišal. Kako nemarna je Mladina pri izvajanju propagande, dokazuje tudi dejstvo, da se je v članku znašla kar fotografija predsednika GZS Boštjana Gorjupa, pri čemer se lahko vprašamo, ali je Trampuš sploh vedel, o kom je pisal. Zdaj se je v zvezi s tem člankom za Nova24TV odzval tudi Kovšca, ki je eno za drugo ovrgel žaljive navedbe Mladine. Izrazil je mnenje, da bo vroča jesen pokazala, kdo krši ustavo in kdo ne, članek pa je opisal kot uvod v obračunavanje z njim.

V reviji Mladina, glasilu skrajne Levice, so si za tokratno tarčo svojega napada izbrali predsednika državnega sveta Alojza Kovšco, ki ga avtor članka Jure Trampuš v naslovu opiše kot novo zvezdo desnice: “Alojz Kovšca je lahko vse, lahko je izobražen obramboslovec, spreten urar, priden obrtnik, vnet pisec sporočil na Twitterju, le dober predsednik državnega sveta ni.” Za odziv na omenjene navedbe smo prosili tudi Kovšco, ki jih je komentiral takole: “Kakor za koga, nekateri me imajo za dobrega, drugi me imajo za slabega predsednika državnega sveta. Trudim se za to, da bi državni svet opravljal svojo družbeno vlogo tako, kot jo mora: neodvisno, pluralno, demokratično. Vse svetnike obravnavam enako, vsa družbena vprašanja, ne glede na to, ali prihajajo z leve ali z desne, obravnavam enako.” Kot ključne uspehe državnega sveta pod njegovim vodstvom šteje to, da je državni svet postal prepoznaven, saj delajo na podobi vseh svetnikov in ne le predsednika. Kot drugo se po njegovih besedah na državni svet vse bolj obrača civilna družba s svojimi težavami. Tako so se nanje obrnili izbrisani imetniki podrejenih obveznic, posojilojemalci posojil v švicarskih frankih, državni svet se je prav tako veliko ukvarjal s šolstvom, z drugim tirom, s pitno vodo, z varnostjo v cestnem prometu, predložili pa so tudi na primer novelo zakona, ki bi študentom invalidom omogočil brezplačen prevoz do fakultet. “Izpostavljamo vprašanja, ki ostajajo prezrta ali pa so namerno pometena pod preprogo,” poudari Kovšca.

Obiski Kovšce v tujini doživljajo odmeve, domači mediji o njih ne poročajo
Godi mu pozornost, “rad se suče po diplomatskem parketu, rad nastopa, rad je politično aktiven, noče, da bi bil državni svet slepo črevo slovenske demokracije”, nadaljuje Trampuš in slednje oceni kot dobro. A Kovšca po Trampuševem mnenju naj ne bi razumel vloge državnega sveta. Ta mu odgovarja: “Najprej so me podcenjevali na družbenih omrežjih, češ da prihaja naturščik brez potrebnih znanj, glede na moje uspešno delo s tujimi veleposlaniki in na število uradnih obiskov, na katere sem bil povabljen, in odmeve, ki jih ti obiski doživljajo v tujini, v Sloveniji pa sploh ne, bi človek rekel, da tako slab, kot mi očitajo, pa gotovo nisem.” Po njegovih besedah bi lahko bilo za nasprotnike moteče prav to, da se je izkazal pri svojem delu tako na notranjepolitičnem kot tudi na zunanjepolitičnem področju. “Menim, da je največja težava, ki jo v meni vidijo, ta, da si ne pustim sugerirati, kdaj, kje in kako bom kaj počel, mislim pa, da je prav to ključna kvaliteta predsednika državnega sveta,” doda. Glede pozornosti, ki naj bi mu godila, Kovšca sprašuje Trampuša, kateri politik v Sloveniji se glede na rang pojavlja najmanj v mainstream medijih: “Iz tega sklepati, da mi medijska pojavnost veliko pomeni, če me na televiziji praktično ni, v Delu, kjer so enkrat samkrat napisali nekaj v zvezi z mojo izvolitvijo, me tudi ni. Pojavljam se le v zadnjem času. in to z negativno konotacijo.” Neprofesionalnost in nemarnost Mladine se odražata še v enem bizarnem spodrsljaju; v članku se je namreč pojavila kar fotografija predsednika Gospodarske zbornice Slovenije Boštjana Gorjupa, pod katero pa je zapisano ime Kovšce.

Članek o Alojzu Kovšci v Mladini, na fotografiji pa Boštjan Gorjup. (Foto: Nova24TV)

Trampuš Kovšco označi za zastopnika SDS, a po njegovih besedah je prav ta stranka do njega najbolj kritična
V nadaljevanju Trampuš Kovšci očita, da naj bi državni svet, ki bi moral nevtralizirati vpliv političnih strank, postal predvsem “zastopnik opozicije in stranke SDS”. Te navedbe je Kovšca za Nova24TV ostro zavrnil: “Mislim, da se je gospod Trampuš tukaj zelo zmotil. Če pogledate očitke, ki letijo name kot predsednika državnega sveta, je ravno iz stranke SDS največ očitkov v zvezi s sodelovanjem z menoj, češ da sem nekooperativen. Meni je popolnoma vseeno, kaj mi nekdo očita. Dejstvo pa je, da obravnavam vse svetnike enako, ne morem pa obravnavati vseh družbenih tem na enak način, saj so nekatere zapostavljene. Pri tem imam v mislih zakon o financiranju vzgoje in izobraževanja, kjer sem se tudi osebno izpostavil in ministru očital, da zavaja javnost. Jasno sem povedal, da poskuša obračunati z zasebnim šolstvom na ta način, da zasebno šolstvo istoveti z verskim oziroma katoliškim šolstvom, ki pa je v veliki manjšini.” Kovšca meni, da so očitki Trampuša bolj kot ne iz trte izviti.

Jure Trampuš in Dejan Židan (Foto: Facebook)

Kovšca meni, da bi državljani morali sami odločiti, katere nevladne organizacije delujejo v našem interesu
V nadaljevanju Kovšci Trampuš očita tudi njegovo kritično stališče do t. i. nevladnih organizacij, ki pa so v veliki meri financirane iz državnega proračuna, kot podoben primer pa navedejo tudi poslanca SDS mag. Branka Grimsa. Kovšca pojasnjuje: “Moje stališče temelji na tem, da nevladne organizacije rastejo kot gobe po dežju, nad njimi pa ni nobenega nadzora. Pripisujejo si zastopanje civilne družbe, ki pa nima nanje nobenega vpliva.” Kovšca meni, da bi večino nevladnih organizacij morali financirati iz prostovoljnih prispevkov državljanov, na primer iz dela dohodnine, ki ga državljani lahko namenijo organizacijam, ki delujejo v javnem interesu: “Če bi to kvoto, ki jo državljani lahko namenijo organizacijam, po svojih željah povečali, bi dobili popolnoma transparentno financiranje teh nevladnih organizacij, s tem pa bi se financiranje direktno s strani vlade zmanjšalo. Dobili bi realno sliko, koga državljani dojemajo kot koristnega za javni interes in koga ne. A to bi bilo težko, danes nevladne organizacije dokazujejo svoje delovanje v javnem interesu z izpolnjevanjem nekih obrazcev, s katerimi opravijo formalne aktivnosti.”

Alojz Kovšca (Foto: STA)

Da si nekdo, ki polomljeno govori jezik naroda, o kulturi katerega sodi, drzne to pravico jemati drugim, je nesprejemljivo
V Mladini ne pozabijo problematizirati niti odziva Kovšce na provokacije Večerove kolumnistke Svetlane Slapšak. “Ob Svetlano Slapšak sem se obregnil pred dvema letoma, ko sem dejal, da državna proslava slovenskega kulturnega praznika ni bila to, pač pa navaden agitprop. To sem utemeljil z besedami, da nismo videli prav nič ustvarjalnosti. Poslušali smo špansko in argentinsko glasbo, gledali smo plesne točke in repanje, ki nimajo veliko zveze s slovensko kulturo,” pojasnjuje Kovšca. Po njegovem mnenju imamo v Sloveniji veliko izvajalcev klasične glasbe in tudi izvajalce v sodobnih žanrih, ki bi si zaslužili predstavitev. Slapšakova se je takrat obregnila ob Kovšco in je zapisala, kako “obramboslovec in obrtnik komentira slovensko kulturo”. Kovšca svoje komentiranje pojasnjuje, da si kot “plačnik te kulture in njen porabnik in del tega kulturnega prostora kot Slovenec in slovenski državljan to pravico pridržuje”. Že takrat se je obregnil ob njeno izjavo, prav tako pa tudi nedavno, saj je po televiziji komentirala ZOFVI v polomljeni slovenščini, Kovšca pa je zatrdil, da srbsko govori bolje kot ona slovensko, pa čeprav je on v Srbiji preživel dve leti, ona pa v Sloveniji nekaj desetletij: “Da si nekdo, ki tako polomljeno govori jezik naroda, o kulturi katerega sodi, drzne, da nekomu jemlje pravico, da bi sam o svojem jeziku in kulturi spregovoril, je pa daleč preveč. Tega si nikakor ne bom dovolil, ne z njene strani in ne s strani kogarkoli drugega.”

Svetlana Slapšak (Foto: STA)

Mladina očita nepoznavanje ustave Kovšci, ne pa tistim, ki pišejo neustavne zakone
Trampuš v nadaljevanju izpostavi tudi mnenje neimenovanega “sodelavca” Kovšce, ki naj bi trdil, da ta postaja vedno bolj “trd, zadrti, nacionalistični desničar”. Kot pojasni Kovšca, gre pri tem v resnici za njegovega kolega svetnika: “Moji prijatelji iz otroštva so različnih narodnosti, različnih verskih izpovedi in še vedno so moji prijatelji, tudi v kraju, kjer bivam, prijateljujem s človekom turške narodnosti, ki je izjemen človek.” Tudi voznik Kovšce, ki je srbske narodnosti, je po njegovih besedah izjemen človek, ne le kot sodelavec, pač pa tudi kot človek, s katerim se druži tudi izven službe. Tudi v njegovi družini so ljudje neevropskega izvora in Kovšca ostro odvrne Trampušu: “Ne bom jih pa vlačil pred kamere, da bi dokazoval, da mi nacionalizem ni bil položen v zibko, niti v usta niti v dejanja. Take laži nekoga, ki ga niti ne imenujejo, so čista izmišljotina.” Kovšci Trampuš očita, da naj ne bi poznal ustavne vloge državnega sveta, na kar ta odgovarja: “Mogoče ustavo poznam bolj kot kdo drug, morda bolj kot tisti, ki pišejo neustavne zakone. A ne želim s prstom kazati na nikogar.” Za konec še sklene: “Jesen bo vroča in bo pokazala, kdo krši ustavo in kdo ne. Jaz bi ta članek opisal kot nek uvod v obračunavanje z menoj. Enkrat se mi očita, da sem nesposoben, drugič, da ne znam, tretjič, da se rad sončim pod žarometi javnosti, potem pa lahko pogledate, kako zadeve dejansko stojijo, in vidite, da so ti očitki zlonamerni.”

Alojz Kovšca (Foto: STA)

Kovšca le na Nova24TV ni cenzuriran
Neuspeh njegove Gospodarsko aktivne stranke (GAS) Kovšca pojasni s tem, da si obrtniki in gospodarstveniki ne želijo kandidirati na volitvah, saj jih je strah, da bodo izgubili posel in stranke: “To pa pokaže, kako država deluje, koliko je demokratična in koliko si ljudje, ki imajo kakšen posel, sploh upajo izpostaviti. Zato bom vztrajal in bom počel to, kar počnem v državnem svetu, in upam, da si bodo gospodarstveniki nekoč upali iti na volitve, ne da bi jih bilo strah, da ne bi bili več izbrani na nobenem razpisu.” Mladina Kovšci prav tako očita gostovanje na Nova24TV: “Vi ste edina televizija, ki me še kamorkoli povabi, in kadarkoli mi očitajo, da se pojavim na Nova24TV, ljudem pojasnim, da je to zato, ker na Nova24TV nisem nikoli cenzuriran.”

Alojz Kovšca v oddaji Dialog na Nova24TV. (Foto: posnetek zaslona)

Rok Krajnc

 • Den456

  Te Cece so pa vse po vrsti vsekane. Slapšak, Makarović…..
  Balkanska inteligenca po meri levuharjev. Biti morajo vsaj toliko butaste, kot mesečni Lukec.

  • francelj3

   Ne pozabite na Spomenko Diklich, tisto, ki ustavlja desnico.

   • SIMON ROZIC

    A še živi, baba “nedojebana”? Takšne so najhujše!

  • dare326

   Makarovič je ruski judovski priimek.

   • zokispoki

    Makarovic ali Makaronovic, Visorjonovic ?!?

  • zokispoki

   Same Svetlane ! Da im jebo pas mater (Tm SM) !

 • ROMAN Naprudnik

  Z sliko,kjer je tudi Židan naj bi razumeli znano “jebemo vam pas mater”.

 • gertruda slokar

  ,,

 • gertruda slokar

  Jure Trampuš! Gospodu Alojzu Kovšci ne sežete do gležnjev. Saj je škoda izgubljati besed o Mladini, Slapšakovi in podobnim “cvetkam” slovenskega novinarstva.

  • Borut Stari

   30 let nazaj je bila Mladina časopis. Danes je časopizd.

   • šrauf

    Danes je ritobris

  • SIMON ROZIC

   …slovensko novinarstvo? Kaj je to?

   • gertruda slokar

    Neumno vprašanje – neumen odgovor, dje? Slovenski novinarji so cvet slovenske inteligence. Preprosto povedano, so P….. DIM. Se opravičujem vsem častnim izjemam. Lep pozdrav Simon!

    • SIMON ROZIC

     Hvala za odgovor!¨Sem že mislil, da so kaj napredovali
     iz agregatnega stanja, ki si ga opisal !!!¨!

     • gertruda slokar

      Žal, niso!! Slabo kaže.

 • Franjo Trojner

  Slovenec sem,
  tako je mati djala,
  ko me je dete pestovala;
  zatorej vem;
  Slovenec sem;
  zatorej dobro vem:
  Slovenec sem!

  Slovenec sem,
  to jasna pamet v glavi,
  to v srcu blagi čut mi pravi,
  s ponosom smem:
  Slovenec sem;
  s ponosom reči smem:
  Slovenec sem!

  Slovenec sem,
  jaz ljubim očetnjavo,
  gorim za njeno
  čast in slavo;
  vsem to povem:
  Slovenec sem;
  kar čutim, to povem:
  Slovenec sem!

  Slovenec sem,
  od zibeli do groba
  na gane moja se zvestoba,
  da reči smem:
  Slovenec sem;
  da vsekdar reči smem:
  Slovenec sem!

  • SIMON ROZIC

   Prelepo je čuti domovine glas,
   lepo je čutiti domovino le za nas,
   užiti veselje Slovenskih vseh otrok,
   in na kraj poti leči v Slovenski grob!…

   Hvala, Franjo Trojner!

   • Franjo Trojner

    Hvala tudi tebi!

 • VERZIFIKATOR

  Se oproščam, ni časa za prevod.

  Svetlan S. Tamić

  SVETLO SE TALASA

  Sviće zora, SVETLO se talasa,
  prórekla je baba nam slobodu,
  onu pravu na nebeskom svodu,
  jer dolazi nadeuropska rasa.

  SVETLO sja gde Mara Kešić peva,
  SVETLO kojekakvo i bez žara,
  jedva čeka da mu priđe Mara,
  a keš uđe prazan džep gde zeva.

  SVETLA nama nikad, braćo dosta,
  kaže baba, gatarom se zove,
  đepovi joj uvek puni love,
  kaže ona da je to za gosta.

  SVETLA zoro, ajde, bre, požuri,
  opet se je babi nešto snilo,
  dođi pravedna po babu silo,
  dosta SVETLA, neka već zažmuri!

  • tohuvabohu

   Se opraštam … kam pa se odpravljaš, prjatu?

 • Joško

  Slovenija potrebuje še več takih Gospodov, kot je G. Kovšca, ki ji upajo jasno povedati, kaj je v tej državi narobe in tudi storiti vse, da se nepravilnosti odpravijo; je človek trde hrbtenice, pokončne drže,neomajne volje, tapravi SLOVENEC.

  • John Kovacs

   Torej mocan clovek, tak kot Josip Broz!

   • KAPIBARA

    Pust tega, ta je bil šepavec..

   • SIMON ROZIC

    Tvoj Titek mu niti do gležnjev ne seže, saj je bil poleg vseh anomalij
    tudi nepismen!!!!

 • RATATA

  Kovšca, daj Mladini veto, odzemi jim frekvence in naroči aretacijo lewuharskih pikzigmerjev!

  Res je, kar pove o strahovladi, ki še vedno vlada kljub letnici 2019(!), zato je nujno državo ugrabiti nazaj!’ Čimprej!

  https://commodity.com/debt-clock/slovenia/

 • John Kovacs

  Trampuz, je to oni debil ki je v SLO vabil muslije ki naj bi kobajagi obcudovali kurente?????

  • acs

   Ne, ne, oni je bil Grega Repovž, ki je na koncu članka “Dobrodošli, novi sodržavljani” navedel:

   “Učimo se torej o Siriji in Afganistanu, Eritreji in Iraku … Od tam prihajajo naši bodoči prijatelji, sošolci naših otrok, žene in možje, svaki in zeti, prva generacija bo še močno zaznamovana, druga pa bo predvsem skrbela, da čim manj »njihovega« utone v pozabo. Prihaja raznolikost, prihaja učenje za nas in zanje, skupni prazniki, enkrat njihovi, enkrat naši. A vseeno. Prihajajo nova hrana in čudovite restavracije pa literatura, glasba in seveda kakšna navada, ki se ji bomo čudili – oni naši, mi pa njihovi. Kar predstavljajte si, kako bodo debelo pogledali, ko bodo prvič videli na primer kurente.
   Pa brez panike ali pretiranega veselja: glede na obete se bo treba kar potruditi, da bodo med vašimi prijatelji. Dejansko govorimo le o vsakem 40., 30. državljanu, ki ga bo prinesel med nas tokratni eksodus.
   Dovolj torej teh razprav, v katerih smo danes. Ne moremo ustaviti sveta. Dobrodošli, novi sodržavljani.”

   Objavljeno 23. maja 2015: https://www.mladina.si/170303/dobrodosli-novi-sodrzavljani/

   • šrauf

    Med drugim je tudi “pogruntal”,da so čakalne vrste v našem zdravstvu zaradi tega,ker je preveč dostopno,beri prepoceni.

 • RATATA
 • antimur

  Sramota, da takšen medijski gnoj kot je Mladina sploh lahko obstaja. Kje ste pravosodni organi, to skrpucalo bi morali prepovedati že po uradni dolžnosti, ne pa da Kučanov propagandni stroj napada vse kar je ustavnega in demokratičnega, s tem da nezakonito živi od umirajočih državljanov. Njihovo novinarsko drhal pa doživljensko zapreti, ali pa obsoditi kar po Brglezovem naravnem pravu, saj je rušenje zakonite države največji greh. Levi fašisti že za dosti manj likvidirajo nasprotnike, toda oni to počno zahrbtno in izdajalsko.

 • lokec

  Zelo mu pašejo vodilne funkcije. Deluje precej karizmatično. Sem ga videl in spregovoril nekaj besed z njim. Želim mu veliko uspeha.

 • totex39

  Iztrebljanje slovenskega naroda med vojno in po njej, jim je prišlo zelo prav in zato se moramo še danes boriti proti njim, da bi lahko v lastni državi vzpostavili mir in tako bo trajalo še kar naprej, kajti sedaj nas še dodatno preplavljajo z afriško in arabsko golaznijo.

 • Nata

  + + + + + + + + + Hja. . . . . . pravi gospodje tovariše motijo !! Razumljivo. Ko nekdo zna, pač zna !
  Upreti se bo potrebno in to tovarišijo odnesti iz Parlamenta.
  Prilagam zanimiv članek
  http://hervardi.si/post/191969/kramola-upor-zoper-protiljudsko-oblast

 • alojz

  Tale Kovšca bi moral biti predsednik ali mandatar. Eden zadnjih pametnih politikov.

 • Vera

  Bravo g.Kovšca ! Res bi moral vi biti premier, saj vas v diplomatskih krogih v tujini spoštujejo,kar veliko pove o vaši ustvarjalnosti, razumevanju in poznavanju Ustave RS .Da ne bo pomote, še to : Ste prvi pravi dosleden predsednik DS v RS !

  • Amerikanc

   Res je. Kovšca bi bil odličen premier, samo hitro bi se ga znebili udboliberalci.

 • bubamara

  Kdo je to?

  • KAPIBARA

   Poleg rialitija in ostalih nabuloz, poglej še kaj pametnega, pa boš vedela…

   • bubamara

    Ljubav na selu rijaliti.

 • Capi

  In ti prasica židanova, ponosno držiš in nam kažeš naslovnico z rdečo pestjo in iztegnjenjm sredincem?
  Veš kaj, želim ti, da ti ta sredinec prileti direkno v tvojo usrano rit………

 • montyamp

  Murglosrbsko trobilo MLADINA , mora potlačiti vsakega ki ogroža organizirani kriminal kurćanizma , saj bo v primeru da se v državi vzpostavi red , gnezdo ki se napaja iz korupcije v zdravstvu , ostalo brez denarja za plače neobvladljivo izkrivljenim neuravnovešencem tipa Repovž .
  Kako se pere v zdravstvu pokraden denar za MLADINO :::
  http://www.portalplus.si/686/kapitalizem-hrani-mladino/

 • montyamp

  SD – CENTRALNI KOMITET SAVEZA KOMUNISTIČKE PARTIJE MURGLOYUGOSRBIJEBUSLOVENIJO , se ukvarja z uvozom okuženih romunskih prašičev , predelavo oporečne poljske govedine , in tansportom Pakistancev v Slovenijio .
  Seveda bodo napadli vsakega ki se bo postavil po robu bandi , ki se niti z mafijo ne more primerjati , saj imajo mafijci in so imeli nacisti ter fašisti bolj užitne odnose do ljudi , kot ta golazen komunistična .
  SMRT MURGLOSRBSKEMU FAŠIZMU — SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU

 • montyamp

  SMRT MURGLOSRBSKEMU FAŠIZMU — SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU

 • Janez Kepic-Kern

  Gospod Kovšča
  je podjetnik in
  OK familiaren človek in kot tak – upajmo
  prvi znanilec sprememb – v tem, kakšni naj bodo politiki.
  Ja – kakšni?
  Taki kot je spoštovani g. KOVŠCA.
  Taki kot so “žal naši” ex KP; ZK pokokmunisti,
  ki so izven politike praktično – NEZAPOSLJIVI:
  ljudje a la LEVICA L. MESEC, M. KORDIŠ ITD. – so – se zdijo -javno – čisto “BREZPERSPEKTIVNI”

  PONAVLJAM
  Znani kralj
  iz starega veka
  DAVID
  je bil splošno priznano – pogumen in pameten.
  TUDI “BOG” GA JE POTRDIL – KOT PRIMERNEGA – ZA VLADARJA.
  Mnogi – takih vrlin – verjetno – nimajo ?
  Kaj
  torej delajo – v bližini – “OBLASTI” ? L.R. JANZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  DAVIDOV PSALM
  V
  UMETELNI IZVEDBI
  BATTISTE ACQUAVIVE – S KORZIKE

  https://www.youtube.com/watch?v=_Ay4zHP-G6E

 • Borut Stari

  Mladina je ogledalo slovenske družbe, ki vedno pokaže odraz kdo v tej deželi najllrpši je.

  • tohuvabohu

   Mladina je glasilo rdečih pritlikavcev.

 • Amerikanc

  Ko sem že mislil, da je Državni svet še eno slepo črevo, ki ne more iz svoje kože, se je pojavil g. Kovšca, ki je zelo dobro ocenil, kako bi moral delovati DS. DS je končno začel opravljati naloge, katere bi moral opravljati že 25 let. Vsa čast Kovšci, za pogum in pokončno držo. Samo pričakujemo lahko, kdaj se bojo spravili na njega kućanovi “pretepači”, a la štrukli in podobni,…”Omladina” že tlakuje njegov pogrom.

 • SIMON ROZIC

  Gospod Kovšca je zakon, ki se ga bo leva banda otepala na vse načine,
  saj jim je prilezel do samega prhlega možganskega tkiva, ali pa se bojijo
  le za svoje od kraj napihnjene denarnice, saj tkiva, ki sem ga omenil,
  najpogosteje nimajo! Bando pokvarjeno je treba sesut v prah, sicer bo
  parazitsko požrla še zadnjega Slovenskega državljana! To je edino, kar
  vlada res obvlada in Bog daj zdravje takšnim državljanom, ki povejo
  resnico tej rdeči bandi naravnost v obraz!

 • Slovenka

  Jaz pa bi g. Kovšca opozorila na predlog regionalizacije Slovenije, po katerem naj bi bila naša kokoška razdeljena v 11 pokrajin. Ni mi všeč, da bi bila po tem predlogu Štajerska razdeljena v kar štiri pokrajine. Upam, da bo posredoval in da ne bo prišlo do takega razkosanja. So še druge cvetje v predlogu, po katerem naj bi Vrhnika spadala pod Gorenjsko, Litija pa v Južno Štajersko in še bi se kaj našlo. DS se bo moral izjasniti glede tega.

  • Vera

   Tako naj ostane, kot je sedaj,ker ta predlog ni vreden počenega groša.Štajerska je ena in edina , Ljubljana pa ne sme biti sama pokrajina, ker v njej živi premalo zavednih Slovencev. Tovariši zadolženi za spremembo pokrajin,se naj raje lotijo pravih problemov, ki jih ni malo. Pokrajine bi bolje določili učenci iz devetega razreda OŠ .

 • Janez Kepic-Kern

  še tu
  ŠALA

  NASLEDNJI SHOD BO NA – H A L O Z A H !
  Shod
  šakalov-kojotov – ali kaj že so – s HALOZ – bo to.
  So
  haloški šakali ali kojoti ugotovili, da se je HALOŠKI F. TUNEK -PREVEČ ZREDIL.
  Pa
  se bodo zgleda – NA SHODU NA HALOZAH
  šakali- kojoti dogovorili – se zdi,
  ZA KOLIKO BODO OBGRIZLJALI – F. TUNKA
  da
  BO BOLJ NORMAlL IN ŠLANK,
  ne pa kot en okrogel ČEBER MESA IN ŠPEHA- kot ena prleška – “TUNKA”
  Zdi se,
  da se s tem, da ga haloški KOJOTI-ŠAKALI – OBRGRIZLJAJO
  se zdi,
  se haloški ex DON JUAN- F. TUNEK – se zdi – KAR STRINJA.
  Zdi se,
  DA BI BIL SPET RAD – F. TUNEK – DON JUAN iz Haloz?. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • Sandokan Sandokan

  ta bi bil pravi za voditelja resne desne stranke. da se končno znebimo lažne opozicije sls, nsi in sds

 • Rotar Jakob

  KOVŠCA INFLAGRANTI POKAŽE KURĆANOVOVINO!

 • Janez Kepic-Kern

  VSE DOBRO !
  VRLEMU GOSPODU KOVŠCI !

  VČERAJ – v BELTINCIH
  NI
  BILO VIDETI GLAVNIH PREDSTAVNIKOV – NAJBOLJ POMEMBNE NAŠE SLOVENSKE STRANKE – SDS..
  Jaz sem
  opazil le OK – SDS gospo . Jerajevo !
  NEKAM
  ČUDNA – SE MI ZDI – TA ODSOTNOST NAJBOLJ POZITIVNE NAŠE STRANKE – SDS.
  Neki prazni stoli so bili v 2. vrsti.

  BOG DAJ
  en lep dober dan vsem skupaj !
  Sem bi kar presenečen,
  da se je praznovanje 100. obletnice Prekmurja v Sloveniji
  začelo s kompletno – SV. MAŠO.
  Saj
  bi – se zdi – “žal še migajoči – žal naši” ex KP, ZK
  SE ZDI – RADI PRIPISALI “ZASLUGE” ZA PRIKLJUČITEV PREKMURJA SEBI
  A
  SO VSAJ TO UGOTOVILI,
  DA HVALABOGU T.I. “STALINISTOV-KOMUNISTOV” LETA 1919
  V
  SLOVENIJI – HVALA BOGU – ŠE NI BILO – IN
  DA
  GREJO VSE ZASLUGE ZA TO, DA JE PREKMURJE DANES V SLOVENIJI
  PAČ
  TEDAJ ŽIVEČIM SLOVENSKO ZAVEDNIM KATOLIŠKIM DUHOVNIKOM
  IN
  OSTALIM – SLOVENSKO ZAVEDNIM PREKMURCEM. L. R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  zanimivo je, da med sv. mašo – RTV SL KAMERE – NISO NI KAZALE 1. VRSTE.
  Sta
  pač “žal preds. B. Pahor in žal prisotni” ex CK ZK M.K, – SE ZDI – “TAM MED SV. MAŠO – TRPELA”
  VERJETNO NOBENE MOLITVE- NE ZNATA,
  OPAZIL SEM, DA EX CKZK M.K. ob koncu sv. maše -celo roke – ni nikomur – podal.
  Se je pa uspelo
  “samovsiliti se” na novinarski del RTV SLO PRENOSA
  iz Beltincev, kjer je vsaj to “priznal”, da so “oni ” – (ex KP ZK)
  “malo ” storili za PORABSKE SLOVENCE,
  da so Madžari v Prekmurju – bolje organizirani.itd.
  Kar seveda vsi vemo.
  In nam ni bilo treba slišati tega od cca 80 let M.K, ja.
  Kaj vse slabega
  je ex KP; ZK nasilno vsiljena KP, ZK “ablast” storila v Ptreknurju
  po letu 1945 – tega od 80 let ex CK ZK -JA – SEVEDA – NISMO SLIŠALI.
  Spoznavanje lastnih “napak, greov, priznanje grehov, kesanje zanje itd.)
  to
  v KRŠČANSKI VERI – ŽE OD NEKDAJ OBSTOJI
  EX
  KP, ZK – JEM – JE PA “SPOZNANJE” LASTNIH NAPAK, GREHOV ITD.
  SE ZDI – ŠE VEDNO NEKAKŠNA – ” TERRA INCOGNITA” l.r. Janez K. Kern KOMENDA

 • Marija

  Kaksna napaka,da je 1991 vse to ostalo v Sloveniji.Kaj so le mislili osvoboditelji?

 • Janez Kepic-Kern

  TOLE V PREKMURJU – 100 LET – JE BILO ZA MOJ OBČUTEK – PRECEJ – “POGREBNO”
  MAŠA
  – JE ŽE NORMALNO, DA JE RESNA.
  Ostalo bi bilo pa lahko – bolj vedro, veselo.

  TAKO PAMETNO, VEDRO, LJUBEČE
  POJEJO – LJUDJE S KORZIKE – SVOJI REVNI
  A NJIM NAJLJUBŠI DOMOVINI – – KORZIKI !

  DOMOVINI –
  CORSICA . A TE

  https://www.youtube.com/watch?v=xmbh4gTJ4Ag

  Ghjè per à pena dì campà
  Ch’elli si mettenu in penseri
  Ch’elli si mettenu à marchjà
  Mezu à le brame è l’addisperi

  Quand’elli sò da mare in là
  Anu li cori prigiuneri
  Ma tù i sai fà vultà
  Di tè quantu elli ne sò fieri

  Corsica
  Corsica
  Gloria à tè

  È per à pena di sperà
  Falanu pieni li carrughji
  Ti parlanu di libertà
  Quante vittorie in li so mughji

  È quand’elli mettenu à dì
  Inseme listessu curagiu
  Pè ciò chì ferma à custruì
  Faci cun elli lu viaghju

  Corsica
  Corsica
  Gloria à tè …

  PRIBLIŽEN – A DOVOLJ TOČEN PREVOD OD MENE – JANEZ KEPIC-KERNA

  ZATE, TEBI – KORZIKA

  KER JE ŽIVLJENJE KRUTO IN KO
  ZAČENJAMO V SKRBEH, V UPANJU
  TUDI S STRAHOM IN OBUPOM,
  TUDI V TUJINO PREKO MORJA,
  SI VEDNO V NAŠIH SRCIH.
  IN KO SE VRAČAMO, KAKO PONOSNI SMO
  KORZIKA, KORZIKA,
  BLAGOSLOV, SLAVA
  TEBI
  KORZIKA, KORZIKA.

  IN KO UTRUJENI OD ČAKANJA
  NAPOLNIMO ULICE
  IN GOVORIMO – O SVOBODI,
  KOLIKO ZMAGOVITE VOLJE
  JE V NAŠIH KLICIH.

  KORZIKA, KORZIKA, SLAVA, BLAGOSLOV – TEBI.

  IN KO ZAČNEMO GOVORITI,
  ZDRUŽENI V POGUMU – O TEM,
  KAR ŠE JE TREBA ZGRADITI
  NAM TI – KORZIKA – POMAGAŠ.
  SLAVA, BLAGOSLOV TEBI,
  KORZIKA, KORZIKA.

  https://www.youtube.com/watch?v=xmbh4gTJ4Ag

  Takh pesmi – nam Slovencem – manjka.
  Korzičanov je vsega 300.000 pa so
  tako pogumni, aktivni, kjubeči
  do Krzike, svojih pesmi, jezika itd.
  Korziki gre – kar dobro.
  Svojo univerzo imajo, OK gopodarstvo itd. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  1
  •Edit•Reply•Share ›

  ://www.youtube.com/watch?v=iv15R81gKhA

 • Common Sense

  Kovsca je v redu. Na mestu clovek. Vec takih, pa bo vecji red in blagostanje. Taki so antidot ponoreli levici.