[Ekskluzivno] Bernard Brščič oproščen vseh obtožb o zanikanju holokavsta in širjenju sovraštva, ki so jih proti njemu sprožili levičarski aktivisti!

Bernard Brščič v oddaji Sreda v sredo.

Trboveljski okrajni sodnik Vid Pavlica je zavrgel obtožni predlog zoper Bernarda Brščiča in odgovornega urednika ETV. Predlog sta podala Judovski kulturni center Ljubljana in vodja centra Robert Waltl.

Bernard Brščič, mislec sodobnosti, politični analitik in kolumnist revije Demokracija, je aprila lani v oddaji Sreda v sredo, ki jo je vodil novinar Boris Cipot, dejal: “Nemški narod je žrtev židovskega vsiljevanja in kurjenja možganov s tako imenovano holokavstologijo. Sprašujem vas, kaj ima moja generacija Nemcev s Kajnovim znamenjem genocida, domnevnega, oziroma holokavstom. Dejansko gre za zelo perfiden način Židov, da so želeli, pravzaprav, nemški um zapreti, ustvariti kolektivno krivdo in ustvariti načrt raznemčenja, razfrancozenja, razangleženja. In vzpostaviti to multikulti distopijo.”

Sledil je je pravi medijski pogrom zoper Brščiča, Robert Waltl, vodja judovskega centra in prvi mož Mini teatra, se je najprej odzval z zapisom: “Čisti sovražni govor, ki ga mora regulirat država- sledi prijava na državno tožilstvo – zanikanje holokavsta je po slovenski zakonodaji kaznivo dejanje. sramota za človeka, ki misli, da je intelektualec,” nato pa je zoper Brščiča vložil tožbo zaradi kaznivega dejanja spodbujanja nasilja, sovraštva in nestrpnosti po drugem in tretjem odstavku 297. člena Kazenskega zakonika Republike Slovenije. Tožilstvo je od pregona odstopilo, ker ni našlo razlogov za kazenski pregon, zato se je Waltl (tudi multikulturalistični in LGBT aktivist) odločil za subsidiarno tožbo. Sodnik Pavlica je tožbo v začetku septembra zavrgel.

Zanimivo je, da je Waltl kot dokaz, da je Brščič v intervjuju zanikal holokavst predložil “strokovni izjavi” antropologinje Irene Šumi in kolumnistke Večera Svetlane Slapšak. Prva je znana po tem, da ji je portal RTV Slovenije dal prostor, kjer je postavila pod vprašaj obstoj slovenskega naroda, o holokavstu pa pravi, da je o njem prepovedano dvomiti, Slapšakova pa bi tako ali tako rada natikala nagobčnike drugače mislečim. No, sodnik za omenjeni ženski ni imel “razumevanja”. Takole je zapisal: “V uvodu sodišče po ogledu intervjuja, ki je predmet obtožnega predloga, ugotavlja, da v intervjuju ni navedbe obtoženega, da naj bi bil “Poboj šestih milijonov Judov med drugo svetovno vojno le mit.”

In še:

“Tudi izjava prvoobdolženega sama na nikakršen način ne poziva k nasilju in je dana v intervjuju, ki vsebuje različne teme in ni usmerjen kot napad na konkretno (judovsko) skupnost. Zato ne glede na njeno dosegljivost izven okolja, kateremu je primarno namenjena, v obtožnem predlogu opisana izjava ne povzroča konkretne nevarnosti skupnosti, na katero se nanaša. (…) Na podlagi presoje vsakega dokaza posebej in vseh dokazov skupaj je sodišče ugotovilo, da v konkretnem primeru zakonski znak, da bi storilec hkrati ravnal tako, da bi ogrozil in motil javni red in uporabil grožnjo, zmerjanje ali žalitev, ni podan.”

Mediji so uprizorili klasični uboj osebnosti
To pomeni, da je sodišče ugotovilo, da je Robert Waltl, v nekaterih medijih prepoznan tudi kot “partizanski luktar”, v obtožnem predlogu navedel očitne laži. Tožba je bila očitni konstrukt LGBT in drugih levičarskih aktivistov, Brščiču so podtikali besede, ki jih nikoli ni izrekel, se pravi, da bi zanikal holokavst. Gonji se je lani pridružil (poleg drugih MSM medijev) tudi Kanal A, ki je vse skupaj povezal z Nova24TV in SDS, ter jima očital nacizem. Nova24TV je namreč objavila dva zapisa Kavarne Hayek (TUKAJ in TUKAJ), kjer se je avtor (danes prepoznan kot Jože Biščak, glavni in odgovorni urednik Demokracije) odločno postavil v bran svobode govora in Bernarda Brščiča. Dominantni mediji pa so medtem iz Brščiča ustvarili slamnatega moža, zanikovalca holokavsta in neonacista, kar je primer klasičnega uboja osebnosti. Pri čemer je bil Brščič samo sredstvo za napad na SDS in njenega predsednika Janeza Janšo.

Gonja zoper Novo24TV in Demokracijo se nadaljuje še danes. In tudi v tej luči je treba gledati na poziv premierja Marjana Šarca državnim podjetjem, naj ne oglašujejo v opozicijskih medijih.

C. Š.

 • Beličič
 • Amerikanc

  Samo v Sloveniji so politični inkvizitorji ostrejši od sodniških. Seveda, samo ko gre za aktualno opozicijo !

 • kraljica vesolja

  Če je tak frajer, naj gre to kakmu Mosadovcu povedat al pa ktermu kol JUdu. Ne bo, ker je pička. Ker ve, da dobi sam metak u čelo.

 • althar

  Bolj kot je razveseljivo dejstvo, da so Brščiča oprostili, je zakrbljujoče dejstvo, da te pri nas lahko tožijo zaradi nečesa tako nesmiselnega, kot je “zanikanje holokavsta”.

  Schmutsik goyim press

 • Silka

  Komunistična banda in njeni mediji je sodila in misli da še vedno lahko sodi brez sodišča ali s podporo
  in konstruktom nekaterih sodnikov. Če je kdo zavozil so to volivci, ker bi že davno lahko bilo te godlje konec in bi bili normalna država.

 • Stajerka

  kaj oni komedijant še živi??…..se je potuhnil ali še vedno kolerično “razbija” po državni lastnini??…..

 • Franc Šink

  V vednost. Valtl sploh ni Žid !

  • O’Brien

   Tudi Waltlov Judovski kulturni center nima ničesar z Judi. Gre za levaško organizacijo, ki prejema ogromno denarja, medtem ko Judovska skupnost Slovenije životari. Tudi Judje ne marajo Waltla. Vojtic pravi: Waltl se gre biznis s holokavstom. https://reporter.si/clanek/slovenija/igor-vojtic-robert-waltl-se-gre-biznis-s-holokavstom-516200

   To je treba ponavljati, da pride do ljudi.

   • samsara

    Obstaja nekakšna globalna diabolična energija, ki dandanes po svetu privzema najrazličnejše oblike (preobleke) z namenom ustvarjanja vsakovrstnega kaosa, destrukcije, zatiranja resnice, omenevanja ozaveščenosti in vsakovrstnega krotovičenja človeštva. Uzurpacija in zloraba, kot je bila npr.uzurpacija in zloraba NOB, kot se dogaja uzurpacija in zloraba EU (preko ‘dovzetnih’ posameznikov), pa OZN, pa nacionalnih politik, preko ‘dovzetnih’ strank…, tu pa so še t.i. nevladniki.
    Ja, resnico je treba ponavljati in vztrajno ponavljati, da doseže čim širši krog ljudi.

  • KAPIBARA

   Maš prav, je Židinja

 • Duhec

  Brščič, Tomašič, Donko, Tomc, Šulin, Janša, Iršič, Blažič. Nova je trobilo prej omenjenih, ki z njeno pomočjo zdravijo svoje frustracije in obračunavajo z drugače mislečimi. Malo vas je, še manj vas bo. Ste strup za demokracijo, sožitje, napredek in razvoj. Neozdravljivo zafrustrirani.

  • Andrej

   Ane, kako lepo bi bilo brez opozicije? To frustrira vas, pa delate po principu: primite tatu. Res ste revčki.

   • Duhec

    Nič od nič ste, nemočni. Lol, pa taka opozicija. Kdaj bojo protesti?! Marakesh, krivosodje itd. Vas ni a ne?!

    • Andrej

     Vidim, da si navdušen nad Marakešem in krivosodjem. Prav fletno se ti zdi, ko je treba teptat malega človeka. Čestitam.

 • kraljica vesolja

  Lepo so vam vojno spet zakuhal. A Rusi mogoče. Ne, vaš NATO pa Ameri. Kva boste še javkal, k vas bo lastni visoko opevani NATO, namest da bi vas ščitil, zravnal z zemljo. OVce hlapčevske.

  • antimur

   Govnač ali pa qrbetina kučanistična, brez Nata in ZDA, bi ti že zdavnaj iskala azil v kakšni varni državi, ter kraspala po kontejnerjih za zavrženo hrano.

   • kraljica vesolja

    Jst bi raj vidla, da maš ti prov. Sam, fora je v tem, da mam jst vedno prov. SEj nočem tega, sam tko je. NATO je bombardiral moje brate SRbe, zame so teroristi in zločinci. PObijal so srbske dojenčke, a jim boš ti oprostil, k bodo slovenski dojenčki umrl zarad bomb in raka. Takrat se spomni, kva ti zdej govorim.

    • antimur

     Zaradi takšnega razmišljanja na slovenskem umirajo bitjeca, ki jim ni uspelo priti niti do dojenčka.

     • kraljica vesolja

      Ja, itak se Slovenke fikajo s črnci pa z migranti, a ni pol bolš, da splav nardi, TI men povej, hinavc.

 • Nata

  Majhna priponka v vednost !

  https://reporter.si/clanek/slovenija/robert-waltl-ki-ima-religijo-za-praznoverje-zdaj-nastopa-kot-oznanjevalec-desetih-bozjih-zapovedi-640003
  V plus pa mu štejem
  https://www.delo.si/nedelo/robert-waltl-gledalisce-je-vse-kar-imam.html.
  Se pa sprašujem, kako za vraga mu je to ” ratalo ” ?
  Tudi za Ulico na grad bi podobna ureditev bila sijajna. Saj tu hodi na grad večina turistov..In mi, stanovalci bi bili navdušeni .

  • O’Brien

   Waltl je kandidiral za Jankovićevega svetnika.

   • Nata

    + + + + + Aha !!!!! No potem je pa jasno vse s Križevniško ulico.
    Bom morala povprašat na naši ulici, če je kdo v podobnih odnosih z žepanom .

 • Zvone Cernac

  Od kdaj pa mi priznavamo krivosodna sodišča?!

  • tomnidari

   Samo kadar se zmotijo.

  • Andrej

   Od takrat, ko skušate krast identiteto.

   • Zvone Cernac

    Hm?

  • samotoje

   Tvoja sorta od 1945 naprej.

 • Steiermark

  Kakšno sprenevedanje in kolaboracija z fašitstično komunajzarsko drhaljo! Tisti, ki obtožujejo , predvsem Nemce, da so izvajali genocid nad židi ter istočasno lezejo v “najbolj intimni kotiček” komunajzarjev, se naj spomnijo zgoddovinskih dejstev, resnice, ki je obstajala na Štajerskem, med 1941 do 1945, ko se Nemci niso dotikali Židov in so le ti, vsa 4 leta Nemčije, preživeli, do prihoda jugokomunistične “partizanske” drhali, ki je pozno 45 leta pričela s “čiščenjem” teritorija (na Štajerskem so delovali banditi, nobenih partizanov ni bilo in vladal je mir, ker so z banditi, po vsakem terorističnem napadu, sami opravili z njimi) ter pobili vse oz. večino židovskih družin, ki so preživele Nemčijo in nacizem, isto se je dogajalo v rusiji, pod stalinom, ki je sam poklal več milionov Židov! Vprašam se, ali niso tile, ki tako zakrivajo resnico o holokavstu, ki so ga počeli komunisti, po vojni, predvsem na poštenih Slovencih in njihovih družinah, ter tudi preživelih – bogatih Židih, nekaj takšnega kot počne soroš, ki je bil sodelavec madžarskih fašistov in ovajal in prodajal svoje židovske sonarodnjake, danes pa velja za “nacistično žrtev”!Ljudje, kot moj oče, ki so bili mobilizirani v nemško vojsko in bili na ruski fronti, potem ujeti od rusov in prebili tudi več kot 2 leti v ruskem ujetništvu v sibiriji, so opozarjali Žide, v Sloveniji, da naj se rešijo tega omunističnega terorja, ker se jim iz izkušenj v rusiji, ne piše nič dobrega….. No, neki bogati trgovec Žid, v našem mestu, mu je odvrnil, da nikomur ni storil nič slabega, zato se tudi ne boji ostati. No, 2 meseca kasneje, so ga, s celo družino – rešil se je eden sin, ki je bil takrat v Grazu, na šolanju, zaprli v bunker in jih pobili z ročnimi bombami! Isto se je godilo še veliko drugim – Židom. Komunisti so izvedli genocid, tako nad avtohtonimi v Sloveniji, kot nad Židi, le da jih židje nikoli niso obtoževali, zakaj le? Morda zaradi raznih kardeljev, mačkov, moše pijad, ki so vso to svinjarijo in umore zagrešili, v “svobodi”, medtem, ko so Nemce vesili na nuerenberškem procesu, so nam ti prasci z rdečo zvezdo, še naprej, krajšali življenja……

  • BARBARA RAKUN

   Odlično napisano, nekoč bo vse prišlo na plano!

  • večni srb

   Vidiš, to je pravo zankanje holokvasta, če judov na štajerskem ni več, so jih lahko pobili pobili edino komunisti.
   Še eno vprašanje imam, kako pa veš, da so jih pobili?

   • Steiermark

    srbski kreten, “zankanje”, kaj pa to pomeni!
    Sicer pa takšnim bedakom, kot si ti, si ni potrebno treti svoje prazne glave, glede tega, kaj sem napisala, po pripovedi, ne samo mojega očeta ampak je pri nas še veliko takšnih starejših ljudi, še živih, ki to lahko potrdijo – poleg tega obstajajo arhivi, pa si poišči resnico tam, teleban srbski. Prav vi srbaki, ki ste prišli v Slovenijo, po končani vojni, proti koncu leta 1945, ste počeli ta holokast, proti zavednim in poštenim sonarodnjakom in Židom! Moj “dedek” pa ni bil v Sibiriji ampak, tudi, po vojni, zaprt v koncentracijskem komunističnem taborišču v Sternthalu, kjer ste srbske in izmečki revolucionarnih gnid, klali vse, posebaj pa tiste, ki so bili Avtohtoni, germanskega porekla, Štajerce, pa tudi druge, npr. Kočevarje, ki pač niso bili jugoslovani, kot si ti! Pa nauči se tudi razumevati tisto, kar si “črkoval”, srbin, pamet ti pa ne deluje, ti šteka, pa nebi rekla, da zaradi mraza ampak, ker si že takšen rojen, čeprav v Sloveniji!

    • večni srb

     Zdaj pa razumem.

     Torej se je šel tvoj oče borit na rusko fronto, morit slovansko nižjo vrsto človeka.
     Zakaj pa ti ne napišeš, če vidiš, da so vsi tvoji sosedje polpismeni idioti, pa ti zapiši njihove izpovedi in povej kako so prišli nemci, kako so se judi lepo integrirali v antisemitske vrste, in seveda kako so potem prišli srbski klavci in zaklali vse jude, tvojega očeta pa zaprli, ker se je častno boril na fronti.
     Seveda veš tudi za kočevarje, ker vi in Steimark ste bili vedno zlizani z nemškimi gosti.

     Iz tvojih prostih spisov bi se dalo narediti dobro fantastično zgodbo, zakaj ne povežeš vsega kar misliš, da je res in zagotovo več, da je resnica laž, ker ne more biti resnična, vmes pa si izmisliš še lažna pričevanja domačinov, da bi zgledalo kot odlomki iz dokumentarcev ali reality showov. Jaz mislim, da bi takšno znanstveno fantastiko marsikdo kupil in bi mogoče v židovskem Hollywoodu posneli celo film.

     • Steiermark

      Si pa res idiot, tiste vrste nepotrebnih in šodljivih zaostalih “prebivalcev zemlje”, kot vas je označil sam Marx in vas nameni za iztrebljenje! Razumeš pa ne zdaj, niti nikoli nisi bil sposoben ničesar razumeti, pač slovan, sovražnik neslovanov – Slovencev, posebaj pa nas Štajercev, ki z vami nikoli nismo imeli ničesar in nikoli nebomo imeli ničesar skupnega, pa četudi nam “poturite” svojega ludožerca, za župana metropole Štajerske, Maribora!

     • večni srb

      Tragično je edino, da je takih kot sem jaz danes približno tričetrt slovencev, takih kot si ti pa največ par promilov.
      Je pa res tudi, da jih lahko 94% čez noč stopi na tvojo stran. Ampak drugo jutro imajo pa potem mačka.

     • Steiermark

      Nauči se že enkrat , izrazati po slovensko….tragično je, da je danes približno, velik odstotek takšnih kot si ti, v Sloveniji in si kar lastite našo deželo, ki smo jo osamosvojili, mi avtohtoni v Sloveniji. Vi srbska skropocala ste bili na nasprotni strani, tam, kjer ste še danes, s svojim špicparkelnom, 1,50 m , po pameti na je 100 % srbin – prazna glava in zloba!

     • večni srb

      Zakaj to misliš, si pepričana, da so bili sovražnik srbi, ne hrvati? Če si prepričana, potem znaš povedati tudi zakaj je to res in tudi, zakaj ni res, da so bili sovražnik neposredni sosedje, pod katere komando JNA smo spadali slovenci in veterani, ki tudi edini niso zapustili naše ozemlje ob meji.

      Jaz verjamem, da ti verjameš, vem pa tudi, da ne veš zakaj verjameš v to kar so te napumpali. Saj ne branim srbov, beri kar sem pisal o realni sliki razpada SFRJ, vsi so hoteli narodno zavedne republike, namesto ene velike konfederacije, zveze unije ali karkoli bi se pač zmenili. Mejimo pa seveda samo na Hrvate, ki so tudi edini narod nekdanje SFRJ, ki bi ga mogoče še lahko premagali, zagotovo bi se lahko branili.

     • večni srb

      Zakaj jugoslovanska unija ni bila mogoča, prvič zato, ker je bila EU zainteresirana za relativno razviti in turistično privlačen severno zahodni del, po drugi strani rabijo poceni naravne surovine iz jugozahoda, za svoje primerjalne prednosti. Še nas ne morejo spraviti na dostojen civilizacijski nivo, kaj šele bosanske džungle. Srbi bi se šli pa hegemonijo, če jih je bilo pa polovica, pomeni asimilacija je postala vse bolj samoumevna. Ampak ni bil to razlog, ekonomija ne bi zdržala, spomni se stavk tvojih zemljakov na Kosovu, ki so zapirali v rudniške jaške in niso dali več zastonj rude, slavonija ni dala več žita za pir, bosanci niso hoteli več sekati svojih pragozdov, črnogorsi so v vsakem primeru črnogorci, srbi so zaprli potoke šljive, makedonci niso dali paprike, hrvati so podražili počitnice na obali,… začaran krog, na koncu bi vsi hoteli vse zastonj in bi si samo še sponašali, zato ločitev.

     • Ivan

      Bukselj srbski,vi bi premagali Hrvate?Ste imeli ves arsenal orožja bivše JA, plus skoraj vse pokradeno orožje TO vseh republik, pa vam ni uspelo.Če bi Hrvati imeli toliko orožja leta 1991, ob vaši srbski četnički agresiji, kot “nevihtnega” leta 1995, bi vojna bila zelo kratka,končala pa bi se v Surdulici.

 • moat

  Kaj vse si ne dovoli to krivosodje, res.

  • Beličič

   Ja,hudi so!

   • moat

    :).

 • žogica

  Krivosodje ga je oprostilo, ne morem verjeti!

  • Zvone Cernac

   Murgle delajo nadure. Ta sodba ne sme ostati, vztrajniki pred SODIŠČE

   • žogica

    Pričakujem pritožbo na Višje sodišče, zaradi “krivosodja”!

    • Steiermark

     Ja, res bo potrebno vložiti tožbo proti rdečim izvajalcem genocida nad Slovvenci in Židi, še za časa največjega smrdljivega pedofila in množičnega morilca, tita!

     • žogica

      Če nočeš razumeti ali sploh ne razumeš ( nič čudnega ), se bo Brščič verjetno pritožil, ker ga je naše krivosodje oprostilo. Le kdo bi verjel krivosodju!

   • Olga2345

    Milan Kučan bi vam bolj pristajalo…vendar se murglskega zločinca vsi izogibate…Tudi za Nick ni vreden!

    • žogica

     Si ugotovil-a. kako se tebe vsi izogibajo?

    • O’Brien

     In predvsem ni vreden časa. Zvone – blok.

  • tomnidari

   Zmote so povsod možne nimaš kaj.

 • Olga2345

  Ravno danes sem zasledila, da nek policist toži Rupla za dejanje iz leta 2006…Zgleda, da imajo levičarji “interna” (murglska) navodila…

  • žogica
   • tomnidari

    Ti pa razen dela in mladine pa sigurno ne bereš nič drugega, če ne tega pamfleta nebi tukaj lepila.

    • žogica

     Ti pa Noro 24, pa mogoče kak ciciban, še to očitno presega tvoje zmožnosti.

  • Beličič

   Olga jaz bi te butno brezplačno.Tvoji kondomi za begunce mi ne pašejo.

  • Beličič

   Če si pismen še ne pomeni da nisi nor!

  • KAPIBARA

   2016 – žaljenje

 • antimur

  Vsak normalen sodnik bi oprostil Brščiča in še marsikoga, razen tistih krivosodnih kučanističnih qrb in levih fašistov, ki jih pa žal ne manjka, med njimi zagotovo paradira Klajnškova in podobna sodniška svojat, ne vem več kako bi jih imenoval, ker v slovenskem knjižnem slovarju ni potrebne žaljivke, je pa v srbskem.

  • žogica

   Sigurno se bo pritožil na Vrhovno, našemu krivosodju ni za verjeti.

 • kraljica vesolja

  Spet tidve Štejermarkt pa Olga najbolj pametni. Sam, tud če vama vajini somišljeniki ploskajo in vas imajo za neki, vidve nista nč v očeh genijev, med ktere spadam tud sama. Bogi sta.

  • Imperial Commando

   Tiho ti, zafrustrirano čudo.

   • kraljica vesolja

    Ni se še rodil tak, k bo men govoril, naj bom tih. TI to svoji kurvi govor, če te bo poslušala. Sam, k nekak čutim, da si običan papak zravn svoje žene pa si še en pir več ne upaš spit. SeJ drgač mene briga in zate in za tvoje slovenske kurve, k se fikajo z migranti pa črnci.

    • Imperial Commando

     TIHO

     • kraljica vesolja

      Hlapec kraljici ne bo govoril, naj bo tih.

     • Imperial Commando

      PEJT KUHAT

     • kraljica vesolja

      Kva bi pa jedu.

     • Imperial Commando

      Itak ne znaš nč prpravt

     • kraljica vesolja

      Vse znam, teb bi, k vem, da mate radi, govejo župo al pa gobovo z ajdovimi žganci. Al pa golaž. Tud florentinca bi ti spekla. Lahk pa tud kakšno tajsko, mehiško, kitajsko. Vse znam, tud začimbe mam za to. Kuham pa res rada. Jst kuham iz ljubezni in z ljubeznijo. Kva misliš, da je moj že dvajset let z mano. Itak, da zarad seksa na prvem mestu, takoj zatem pa zarad moje kuhne. Ne mu bit preveč fouš, hahaha. A tebe pa tvoja nč ne pocrklja, to pa res ni lepo od nje.

     • KAPIBARA

      Glede tvojga in seksa, sva pa vse že dorekla.. !!
      A ti še zmer ni priznal ??

     • kraljica vesolja

      Česa? Hahaha. DRgač pa, midva mava dogovor, če varaš z istim spolom, to ni varanje.

     • KAPIBARA

      Torej, ti si se spremenila v dehca, on v babo.. pa se ne varata.. ??

  • Nata

   Hm. . . . . . kaj pa tisti pregovor. . . . . ” lastna hvala, cena mala “?
   Pa. . . . ” .lastna hvala se pod mizo vala ” ?

   • kraljica vesolja

    Jst sem saba seb neumna in glupa, za druge sem pa ful pametna. Tko da…..Pa sej je u redu drgač, ti nič ne zamerim.

    • Nata

     Me veseli. Kritika pa je vedno dobrodošla. Ti kr šimfej !!

  • Waltter

   Clovek ne more verjet kaj je vse k nam od leta 91 preplavalo preko Kolpe, pa daj mi reci ni slo tam ostat??

   • kraljica vesolja

    Jst sem Slovenka, dečko, vem, da je to težko sprejet. Leto, ko sem se rodila se je spremenil svet, Tito je umrl, ponovno pa se je rodila kraljica vesolja.

 • Beličič

  Mi imamo državo ,vi pa kurac v riti!Ni smešno.

  • Beličič

   Vem da veš!

 • Beličič

  Takšna bo Slovenija kot zmeraj.Brez rasizma,brez nacistov.V imenu otrok!

 • Nata

  Tole je našel komentator O’Brien. Jaz pa pripenjam naprej s pripombo. . . . .
  vse se plača, vse se vrača !
  https://www.zoranjankovic.si/lista-zorana-jankovica/35-robert-waltl/

  • O’Brien
   • samsara

    “Jankovićevi srebrniki” ;-)

   • Nata

    + + + + + Ljudje so pa res mojstri za lasten žep !

  • Peter

   Oj, Nata, v spomin na stare, dobre čase…

   https://www.youtube.com/watch?v=T_IW1wLZhzE

   • Nata

    Pozdravljen Peter , ti ljubitelj muzike !! Me veseli. da se sem in tja oglasiš. Sem že nekajkrat zasledila tvoje ime, a se nisem želela vtikati. . . . .

    Tole je res spomin na stare, dobre čase. Mi je kar malo žal za onim kanalom.
    Se spominjaš, da je meni tudi bila izvedba tega pianista celo bolj všeč ( ker je pač dober pianist ) , kot Jarrettova . . . . .
    Prisrčen pozdrav, kjerkoli že si.

    • Peter

     Ja, medtem sem si pa sam dal v ušesa original.
     Zame je pač Jarret tisto pravo.
     Sem bil pa včeraj na “kraju zločina”. Imel sem namreč čast in veselje, da sem Jarreta slišal v živo v Dvorani Kina Union, sedel sem na balkonu, v zadnji vrsti. Na žalost, ja zame, je nastopil s triom, je imel pa tudi solo part.
     Imam pa še en lep spomin…ko smo čakali na karte v tistem malem dvorišču pred Kinom Union, je nekdo, ne vem kdo, dal na zvočnike Koln Koncert. In ko smo čakali na karte, smo ga poslušali…Lepo je bilo.
     Ja, tudi tebi lep muzikalen pozdrav, zdaj sem bliže, no.

     • Nata

      Oooooo, ta je pa dobra !! Veš, sem videla napovednik in sem se spraševala – le kje si ?
      Hvala onemu zgoraj za muziko. Edino to nam še ostane. . . . . . poleg naših družin !!

      Oglasi se še kaj.

    • Peter

     Si pa res ena trola…nisi se hotela vtikat…

     A smo stari frendi al nismo?

     Rada imaš blues…

     https://www.youtube.com/watch?v=Ohx9Ve7-GS0

     https://www.youtube.com/watch?v=RtmW2ek7WkQ

     https://www.youtube.com/watch?v=wVjdMLAMbM0

     https://www.youtube.com/watch?v=x3XSKYZHHj8

     Lep večer, draga Nata, no.

     • Nata

      Drži. Trola sem še vedno. Vedno upam v dobro pri ljudeh. Skušam priti do vzrokov za njihovo hudobijo. . . . . Kaj češ? Muzika me je čisto pokvarila.
      Hvala za pošiljko. Tudi tebi lep večer. Zadnje čase veliko poslušam tegale mojstra.
      https://www.youtube.com/watch?v=3qrKjywjo7Q

 • Beličič

  Hočem vojno.Takšno da noge reže!Ded mora iz vojne prit.Da kolegov v bifeju ne pofuka!

 • Beličič

  En stavek Človeka Ubije!.In mi ga varujemo!Templarji.

 • domovina mili dom

  Ko levičarja vprašaš, kaj imata skupnega antisemitizem in holokavst, ne ve odgovora.

  • Beličič

   Ne ve da Krematorij še danes gori.Res ne ve!

  • Beličič

   Tu boš na ketni priden in hrano boš dobil.V imenu Ljubezni!

 • Van Der Waals

  V SLOVENIJI MAMO TAK TRD TRDOVRATEN ODVRATEN KOMUNIZEM LEVI FAŠIZEM!!! SAM POČASI GRE V KULTURNI MARKSIZEM Z LUKOM POLMESECEM KI NI NIČ BOLJŠI!!! MIROVNI INŠTITUT DELUJ NA METELKOVI MESTO KJER DELUJE V ZASTONKARSKI PROSTORIH ”AVTONOMNE METELKOVE” LEVIH FAŠISTOV KI MISLIJO DA JE METLKOVA KR NJIHOVA!!! PRIPADA MESTNI OBČINI LJUBLJANE IN SE BOMO NE VSE MOČI TRUDILI DA JIH SPRAVIMO DOL Z NJE!!! Z VOLITVAMI SEVEDA!!!

  • dboomko

   Uf, je nekdo jezen.

   • samotoje

    Ni nas malo, ki smo jezni. Zelo jezni.

    • Coln

     Bomo žogico nazaj prinesli!

     • Steiermark

      Neboste, ker ko vam bomo vrgli žogico, bo ta pristala globoko na vašem balkanu in mi bomo medtem dobro zaprli meje…..

    • dboomko

     In zakaj?

  • večni srb

   Occupy Metelkova!

 • Beličič

  Mali ni najslabši-Samo v tem svetlosivem mantlu je med svojimi.Tam kjer spad
  a,.Brez jeze!

  • Beličič

   Bi ga pofuko.Prepoceni je!

 • Herbert

  To je vse tipično kulturmarksistično sr. ki je posledica hiperprodukcije popolnoma nepotrebnega marksistocno družboslovnega kadra, kar je samo nadaljevanje iz bivše komunistične juge. Tem popolnoma neuporabnim študentom FDV in podobnih institucij ni do resne zahodne države ni tudi do dela jim je pa seveda do ugodnosti, ki jih zahodna družba omogoča. Sedaj z levičarskimi strankami in podobno marksistično navlako terorizirajo Slovensko družbo in uvajajo multikulturalizem. Je pa ena pomanjklivost takšnih kreditov kot so bili v jugi ne bo denar je potrebno zaslužit in dolgove vračat tega pa je sposoben samo konkreten produktiven del družbe z resno edukacijo. Sam sem velik judofil in ne vidim v komentarjih gospoda Brščiča nikakršnega antisemitizma nasprotno zelo objektivno poročanje o Izraelu in zelo globoko znanje in pronicljivost katero mu tile FDV pisuni zavidajo.

 • Jurko

  Jaz Brščiča preziram kot vse antisemite. Zanikal oziroma postavil je pod dvom holokavst to pa lahko naredi le antisemit. XD

  • rabbit

   Brščič nikoli ni pod dvom postavil holokavst ampak je govoril o kolektivni krivdi Nemcev, ki so bili rojeni po drugi svetovni vojni in da še sedanji generaciji vcepljajo krivdo za holokavst.

   • Jurko

    Preberi si njegovo izjavo. XD

    • KAPIBARA

     On ima pluse, ti NE..
     Beri, POČASI, še enkrat

    • rabbit

     A GUEST danes si Jurko. Pazi da ti ne bo nadimkov zmanjkalo. Kot vidiš jaz znam brati tudi sodnik pravi tako, ti in tvoji levičarski prijatelji pa dobrohoten nasvet bo treba slovenščino obnoviti.

   • večni srb

    Če ga ne razumejo, so krivi in nevarni, ker bodo poskušali še enkrat.

   • Steiermark

    Pusti ga, saj vidiš, da “ne razumije”, pa naj si še 100 x prečita ali sliši Brščičevo izjavo, o tem, kdo in nadd kom je izvajal genocid, razen komunistov, ki so ga izvedli množično, nad Židi, kot njihov stalin in potem tudi tito!

  • O’Brien

   Cogito ergo sum.

 • dboomko

  “Mislec sodobnosti”. Točno! Dante, Michelangelo, Darwin, Hobbes, Plato, Huxley, Chomsky in… Brščič!
  LOL

  • Peter

   Pozabil si Zizka, no.
   Rad imam zizke.

   • dboomko

    :D

 • Peter

  No ja, saj pri nas ni kaj dosti drugače. Talevi so partizani, čeprav nimajo z njimi nič in tadesni so tabeli, čeprav nimajo z njimi nič.

 • tzt

  Judovski kulturni center je obični smrdljivi komunistični hlev v katerem se zbirajo Danülo, Kučan, Štefka, Ribićić, Tomić … Še dobr, da so Bernarda oprostl.

  • Beličič

   Boš lizo besplatno!

   • Beličič

    Kučan več ne davle!

  • samotoje

   Center ima toliko zveze z judovstvom kot Protestantsko društvo Primož Trubar s protestantizmom. Nič.

   • Coln

    Ti si tam bil.Komaj smo te izvlekli.

  • dboomko

   A Bernard pa ni BršĆiĆ al kako?

   • večni srb

    Še en veliki slovenec, po rodu iz Hrvaškem verjetno ,ki ga od rojstva naprej pitajo s teofizijo.

 • Beličič

  Mi smo Nova.Mi meljemo!Pobega ni!

  • Beličič

   Kdo bo stare pedre rašil?Brez mene.

   • Beličič

    Čudoviti um!

 • večni srb

  Mogoče ni zanikal holokavst, saj ga tega tudi ni nihče prosil, da razume kaj pomeni holokavst, mu pa tudi ni bilo treba dokazovat.
  Kako bi lahko neka judovska manjšina nažirala takrat najbolj razvito družbo na svetu, verjetno isto kot cigani, če bi država pustila, da se razpase ciganska glasba in povsod odprejo kakšne ciganske burekđinice. Totalitarna država bi se naenkrat odločila, da bo iz poceni storitev izrinila določeno vrsto tujcev, ki se v njihovo družbo itak ne nameravajo asimilirati, zato bi jih enostavno vse popisali in selektivno odstranili iz celotnega velikonemškega ozemlja, v upanju, da jim bodo tudi vsi ostali narodi priskočili na pomoč. Marsikdo ima probleme s tujo manjšino, ampak zato jih še ne bi popolnoma iztrebili, ampak judi so šli že nacistom v nos samo zato, ker naj bi jih imel Bog najraje. Kaj bi rekel Jezus, ko bi se vrnil na Zemljo premagat Hudiča in videl, da ni nikjer več nobenega njegovega zemljaka, mogoče je prišel odrešit napačen planet.

 • domovina mili dom

  Se bo treba odločiti med Judi in Palestinci.

  • večni srb

   Ni problema, naj ustanovijo Veliki Izrael, pa bo razpadel od znotraj.

 • #krivosodje

 • VERRZIFIKATOR

  Čudim se napaki pionirski,
  mar sodnik ta čisti je začetnik
  ali pač pošten in ni povzpetnik,
  pa čeprav v zakotnosti revirski.

  • samotoje

   Še dobro, da so tudi taki. Ali pa po pomoti ni dobil navodil.

 • večni srb

  Ali se je zgodil holokavst, niti ne, judi so bili pa res škrti in tečni, še slabši kot ščurki in podgane.

  • večni srb

   Ne rečem, da ne, ampak ni bilo čisto tako.

   • Coln

    TI si moj!Brez tebe je tema!

    • Coln

     Še vedno pridejo.In rad jih imam.

     • večni srb

      Ti boš mogoče vedel, kam izgine tisto, ko potegnemo vodo na WC školjki? Jaz sem gledal en dokumentarec in ne morem verjet, ker so greznice zlivali na deponije, od tam pa so človeški drek vozili v čistilne naprave s kamioni, kjer so ga razkužili in pomešali z naravnimi odpadki, nato pa so tisti kompost poslali na velike državne farme, kjer so z njim gnojili jagode ,katere je na koncu pojedla mala deklica.

     • Coln

      LEpo!.

     • večni srb

      Če se pa Žižek neprestano norčuje iz kulture WC školjk, ja, naj si vendar pogleda kam res tisto izgine, pa driske, vložki od menstruacije, kosi novinarjev in še marsikaj tudi.

     • Coln

      NI še skozi prišel.

     • diler resnice

      Si prišel do zaključka sv, Marko
      Na gnoju zrastejo najlepše rože
      Ob namakanju sadja (vinskem vrenju) se rojeva na tisoče vinskih mušič torej življenje…in kaj je rezultat te ekspertize, če dodamo habitatu, naravne cikluse eko sistemov ? Ob razpadanju se ustvarja največ življenja ! Ezoterika je sila široko področje !?

    • večni srb

     Si predstavljaš kako lahko bi bilo danes izvesti genocid, ko je država vseprisotna, izolirana od civilnega dela in ve od nas več kot mi o sebi sami?
     Saj smo lahko videli po osamosvojitvi, genocid mogoče ni bil, so pa izvedli zato birokratični democid, ne da bi kdo od nas opazil. Ljudje so mislili, hja, odpotovali so, verjetno jih je bilo sram ker so srbi, čeprav so nas dejansko napadli iz Zagreba. Niti ne, ne ve, javni uslužbenci so zgolj opravljali svoje delo, civilisti pa so skrbeli za posle kot običajno, vljudno ignorirali sosede in pridno plačevali položnice, da nam ni treba razumeti kako vse to skupaj deluje.

     • Coln

      TI Si edini pameten tukaj!

     • večni srb

      Ali je Slavoj Žižek zanikal democid (izbrisanih)?
      Če se ne motim, je takrat celo kandidiral za kanclerja Slovenije lol :)

     • Coln

      Stari je upičen u pičko.Taki filozofi škjodo delajo

     • Coln

      SAj ga ščitimo!

     • večni srb

      Neverjetna sposobnost vseh velikih filozofov, da samo tistega, kar imajo pred nosom ne vidijo.

     • Coln

      Ne vidijo.Pa tako radi jih imamo!

     • diler resnice

      “Ima neka tajna”? Fenomenalna izvedvba …ZG..BG dikcija, pardon diktatura, zraven pa še DDR Merkel ?!

   • večni srb

    Študiram, da bi vse zbrisal, ampak rad bi pokazal kako deluje zanikanje holokavsta v praksi. Niti ne. Mislim, ne veš, a ne.
    To je popolnoma brez veze, ker vprašanje ni, če se je pred manj kot sto leti res zgodil industrijski načrt države, ki je imel namen iztrebiti vse določene izražene gene iz človeških vrst. To je eno, druga stvar je pa kako točno so si to zamislili in so javni uslužbenci izvajali, brutalne reforme so vendar načrtovali kar desetletja in zgradili ogromen policijski aparat, sicer jim to nikdar ne bi uspelo in tudi ne bi pregnali judovsko gospodo, ki bi se seveda branila na vseh možnih sodiščih.

    • diler resnice

     Naravna selekcija, kot jo omenja tudi Hiegel ? Lahko se vprašamo zakaj je Hitler eksistiral na podlagi Nietcheju podobnih ugotovitev, oba filozofa pa v domeni Marxa, vsi trije judovskih genov ? Eistainova verižna reakcija, tudi ni nepomembna, če ne odmislimo atomske bombe vržene na Hirošimo. Iz metafizičnega pogleda gnosticizma, okultizma, se da razbrati določene povezave, učinke na množično ekstazo preko demagoških prijemov simbolov in propagande (Himler), pa kaj hitro rodi tudi konflikt svetovnih razsežnosti ! Zato je prav, da vsaj nekateri o tem pišemo Marko… povzročitelj pa je bil vedno lansiran s strani primitivnega IQ, itelekt je bil samo v službi samoobrambe, pa hkrati tudi napadalec, ker je napad najboljša obramba !?

  • Coln

   VIdiš da je res!

 • Beličič

  Če kdo misli da je sam.

  • večni srb

   Vem še eno dobro teorijo zarot, mogoče se je bogata judovska gospoda odločila znebiti svojih tretjerazrednih revežev, pa so plačali Hitlerju, če jih likvidira.
   Ker on seveda ni hotel imeti nič s tem kaj se grejo opice, so šli pa k američanom in rusom ter plačali njim, nazaj vdrejo v 3.rajh, premagajo nemce, pobijejo revne jude in za zločin okrivijo domačine.

   • Beličič

    Tretje razredni koruzo jedo!

    • večni srb

     Jaz imam še eno konzervo pelatov na zalogi.

     • Beličič

      Jaz pa dve.IN Milijardo v žepu.Da vidim hitrost.Res.

     • večni srb

      Rabiva še enega s špageti.

     • Beličič

      Za denar ne naredim nič.Smo ga shranili za rodove!

     • večni srb

      Če nisi revež, nisi naš, koruzo žreš zato, ker je pač okusna.

     • Beličič

      Denar kurim.Da vas ne zebe!

     • Beličič

      MI odločamo! Še vedno.

     • večni srb

      Moramo več in bolje delati, če hočemo še mi švicati.

     • Beličič

      Brez Švice boš v Švici.

     • večni srb

      Kdor ne zašvica, ne more imeti lepe postave.

     • Beličič

      Kera ne fuka pa seksi ni!

     • večni srb

      Že vidim mastno naslovnico, pred smrtjo je vse zagonil za pomlajevalne kure, svojim otrokom je zapustil le hipoteko in dolgove.

     • Beličič

      Ja živ je bil!

     • večni srb

      Šele zdaj lahko razumem zakaj holokavst.

     • Beličič

      Prehudo je!

     • večni srb

      Kaj bi pa ti naredil, če bi se zavedel, da bomo vsi nekoč umrli?

     • Beličič

      Človek se nazaj vrača.In je nesmrten!

     • večni srb

      Ni življenja, ni sovraštva, ni zla, in videli bomo, da je vesolje dobro.

     • Beličič

      Skozi smo prišli in ni hec.Da veš!

     • večni srb

      Zdaj poznaš varno pot in povej še ostalim.

     • Beličič

      Pot je skrita.Ostali pa zaostali!

     • večni srb

      Spizdimo.

     • Beličič

      Ni potrebe!

     • večni srb

      Za naju dva mislijo, da še nisva polnoletna, izkoristiva popuste.

     • Beličič

      Ko odidema na dopust,bodo najebali!

 • Peter
 • Peter

  Coln, torej plačan..

  Vemo, đouker, že dolgo vemo…

  https://www.youtube.com/watch?v=TvnYmWpD_T8

 • samotoje

  13 blokiranih spodaj- pozdravljeni. Pridni.

 • Peter
  • Valter BraniSlav

   Kaj je to, no ?

 • if

  Nacističnemu holokavstu nad Judi je do 22. junija 1941 asistiral komunist Stalin, šef Kominterne in njenega članstva (Tito, Kardelj, Dimitrov …).

  Mnogo Judov je bežalo iz nacistične Nemčije v komunistično SZ.

  V znak prijateljstva jih je Stalin vračal nazaj (od 6:50 – do konca) https://www.youtube.com/watch?v=9XHu9CX0y9A

  • večni srb

   Kakšna vojna pa je bila leta 1939, nacisti so k nam vdrli šele par let kasneje.

   • Steiermark

    ja, k vam ludožercem, so priši red delat red 41 leta, ko so nas “anektirali” in nas branili pred divjaki, kot ste vi, vse do 45 leta….

    • večni srb

     Vidiš, točno v tem grmu tiči zajec.
     Zadnjič sem limal link od tistega Jacksonovega dokumentarca o 1.svetovni vojni, kjer so retuširali arhivske filme, sličico za sličico, računalnik pa je potem vmes generiral slike premikanja objektov, da so dobili 30 slik na sekundo in oživili sto let star odtis pristne preteklosti. Ja ne vidiš nič, ljudje so zgleda kot cigani, skromna mesteca kot tiste pocukrane vasice v pravljičnih igricah, za par palčkov, ki ti skuhajo čarobne napoje in prodajo bolj zmogljiv čudežni oklep, vse ostalo pa samo šavje, sama narava, nobenega asfalta in betona. In to v razviti Evropi, ti si bila takrat samo še v mislih neke podalpske opice, samo sto let nazaj je bilo tako.
     Je pa res tudi, da je Jackson znan po svoji filmski verziji Gospodarja prstanov, ampak da bi šel iz arhiva pobrisat vse sledi ultra napredne civilizacije, to pa tudi dvomim. Zakaj bi?

     • Steiermark

      Glej, opica balkanska, pusti nas avtohtone v Sloveniji, pri miru s tvojimi opičjimi izpadi, ker se samo smešiš, ko kažeš svojo oholo in prazno glavo ko se hočeš pomešati med ljudi, katerim pa nemoreš spadati, ker jim tako ti, kot vsi tvoji rodžaci in ludožerci, ne sežete niti do podplatov….. pojdi v Lublano in si tam zazihraj mesto, ki je primerno zate in tvoje, v živalskem vrtu! Pa še svojega nje de de, boš inek blizu….

     • večni srb

      Normalni ljudje si želimo domov, ne pa živet v živalskem vrtu. Pravijo, da je dom tudi zadnja stvar, ki jo bo naredil preostanek človeštva, če bi prišlo do svetovne vojne, vsakdo se bo preprosto zaklenil domov in čakal, da mine nova kamena doba.
      A veš kaj je fino pri zgodovini? Za razliko od matematike, se počasi navadiš na logiko razvoja civilizacije, ne človeka, če razumeš kako deluje čas, lahko takoj veš, da se ena stvar ni mogla zgoditi preden so za dogodek nastali pogoji in vzroki.
      Problem je karma, ki jo ti tako rada omenjaš, ljudska modrost je pri nas zgolj stalinistična farsa, ampak dopovej to takim.

   • Valter BraniSlav

    Vecna ti slava na vekomaj Amen dragi tovaris JOSIP BROZ.

    • večni srb

     Ne malikuj lažnih bogov, saj smo dobili svojega tišlerja.

     • Valter BraniSlav

      V primerjavi z Sarcem, Merklovo, Junkerjem in Cmeratom je JOSIP BROZ- vecna mu slava – pravi bog of boga.

     • Steiermark

      Prav imaš, vsi so satanove podgane, ki se bodo na koncu, srečali pri svojem bogu, satanu, tudi tvoj pedofilski morilec tito!

 • Beličič

  Vidiš da veš!

 • Peter

  Beličuču, sem si se skril? zakaj uhajaš s ćčlankov, na katerih si se repenčil, kot da ni bolj pametnega kot ti?

  Luzerček…saj veš. kamorkoli boš šel, zlobni Peter bo za tabo, no…

 • Foglof Tunek

  En lep vic za popestritef dneva:

  Kim Džong Un telefonira Janezu Janši: “Halo Janez, praviš, da so pri vas sami komunisti? Če bi bili res komunisti, ti že dolgo ne bi več twittal.”

  PS: Brščić pa bi bil dva metra pod zemljo !!!

  • večni srb

   Ah, ne bi jih ubili, delali bi jim vse kar so oni izmislili, da so drugim delali nacisti in komunisti, pa naj si sami pridejo gor zakaj partizani, zakaj povojno maščevanje in vse ostalo.

  • Beličič

   Dobra mali.Janeza pofukamo,Bršiča se lovimo!

   • večni srb

    Če moraš ubiti človeka, te nič ne stane, če trpi do prerane smrti, ker ko je enkrat mrtev, ne more več trpeti.

   • Peter

    Vemo, da radi fukate fante.
    Ženske se vas izogibajo, že vedo zakaj, no.

    • Steiermark

     Kot izgleda, ne samo fante, tudi živali…..

  • Garbage man

   Mama ti je umrla v blatu, ti poa take veselice delaš………..

 • Peter
 • Peter

  Tumpek, veš, da te bom našel, kjerkoli že si…
  Torej, danes pač ne boš afen guncal klele, pejt spat, no.

 • Peter

  Aha, zdaj sta se dva tukaj našla, da si bosta dajala korajžo.
  Oba skupaj nista vredna enega Petra, no.

 • Van Der Waals

  BERNARD 1A!!!

 • Valter BraniSlav

  Brscic ne zanika le holokausta.
  TUDI TO DA BI BIL HOMOSEKSUALEC ZANIKA 24/7 CEPRAV GA NIHCE NICESAR NE OBTOZUJE.

  • večni srb

   Tudi ti na nič ne namiguješ, čeprav te ni nihče nič vprašal.

 • Foglof Tunek

  Dragi moji komentatorji, ta filmček smo že gledali in poslušali. Poskusite še enkrat, je zanimivo, poučno in še bolj zgodovinsko, lahko se ga prenese in tudi ga morate prenesti v današnji čas, na danes, jutri….
  Prav lepo je pogledati in poslušati dejstva, ki jih ne more nihče negirati….vse je Resnica.
  Lep pozdrav.

  Foglof Tunek

  Za osvežitev spomina… tudi Brščić si naj toti filmček pogleda.

  TRGOVINA Z OROŽJEM

  https://www.youtube.com/watch?v=zUJtuiyda4o&t=11s

  • večni srb

   Vse je res.
   Dejstva o jugoslovanski vojni. Vsi smo imeli orožje, Ampak kašno orožje, Tako orožje, da te lahko počijo, če ga držiš v roki in si oblečen tudi v neko uniformo, po možnosti. Pri nas je imela najboljše orožje ljudska milica.
   Tudi Hrvaška in bosna sta bili polni orožja. Pa Kosovo tudi. In to ne dobrega ampak vrhunskega pehotnega orožja in opreme, namenjenega za 3.svetovno vojno, ki ga na srečo prej nismo nikjer preizkusili. Potem so pa naekrat vsi imeli orožje, predvsem civilisti. Ampak kakšno orožje…

   • Foglof Tunek

    Ne omenjaš pa, da je Janez Janša tat št.1 ka se tiče orožja !!!

    • večni srb

     Hja, tako reklamo smo dobili zato, ker nismo držali tac proč od preostanka Jugoslavije. Saj tu ni nihče boljši, raje ne začnem, opozarjam na zločinski načrt partije kako ustvariti neke nove, ekonomsko bolj ločene državice, ki se lažje znajdejo na globalnih trgih, glede na primerjalne prednosti posameznih narodov. Narodi pa en bolj zarukan od drugega, pri nas smo imeli že takrat internet in socialne mreže. Od sedmih držav, kjer bi živeli isti ljudje in bi trgovali predvsem med sabo, pač niso videli nekega smisla, narod se bolj počuti, če smo malo bolj dislocirani od naravnega habitata.
     Kaj pa misliš, da se danes dogaja v Ukrajini, tudi pri nas se vse bolj delimo na potomce hrvatov in vse ostale, ki bi raje živeli pod Italijo ali Avstrijo, če že. Zakaj bi se kregali, če bi rad kdo junaško umrl, bi se pa verjetno tudi dalo nekaj urediti. Pomembno je, kaj si želiš od življenja ti.

    • Garbage man

     Ja ker je ukradel orožje Kučanu od TO!

     • večni srb

      Ko smo bili veterani vpoklicani v obrambo domovine, smo na zbornem mestu v roke dobili puško in municijo, v naslednjih dneh pa še nekaj težje oborožitve. Uniforme smo prinesli kar svoje.

     • Garbage man

      Tvoji srbende in ti posebej……….

     • večni srb

      Pol Jugoslavije bilo srbov, če smo se pa pred vojno pridružili velikemu srbskemu kraljestvu, unijo južnih slovanov.

     • Garbage man

      Naj se ti predstavim: vzgajam VRBE

     • večni srb

      Jaz pa izdelujem lance.

     • Garbage man

      Me ne tangira, vrbe te bolj SRBijo predvidevam

     • večni srb

      Lance rabim, da držijo obešen bosanski lonac nad odprtim ognjem.

     • Garbage man

      Zakaj se pa srbski Bosanc oglaša na tem potralu, a te Djuro plaćuje?

     • večni srb

      Če mene sprašuješ, nisem ne srb in ne bosanc, ne v resnici, lol :)

      Znanost je hudobna!

     • Garbage man

      Ne v resnici???????????? ćefurčina srbočetniška na kubik

     • večni srb

      Potem pa laži za Jezusa, nihče ne ve vsega.

     • Garbage man

      Vidim da si muslić, jebem ti muhameda u usta majčkena in poserjem ti se na islam

     • večni srb

      Vidiš ti moj kurac.
      Jau bi se z veseljem posral tudi na islam, ampak ga še ne razumem dovolj dobro, da bi vedel kje tam je prišlo do možganske okvare.

     • Garbage man

      Lažeš ker lahko, si pa provokator Grabusov

     • kraljica vesolja

      TO pa vedno znova rada ponovim. Nema tolko vrba, kolko ima nas SRba!

     • Garbage man

      Izjasni se okoli sarkazma

     • večni srb

      Sarma je, poleg navadne zeljne solate z bučnim oljem, edina oblika zelja, ki ga prebavljam.

     • kraljica vesolja

      NI je čez mamino sarmo, lih učer sem jo jedla, s rebarcima i to. I zapečena u zemljanoj posodi, bolano dobr. Slovenci sploh ne vedo, kva zamujajo.

     • Valter BraniSlav

      Bald eagle

  • if

   Domnevne nepravilnosti v zvezi s prodajo orožja v osamosvojitveni vojni sta
   skušala ugotoviti že vlada Republike Slovenije in državni zbor Republike
   Slovenije v prejšnjem mandatu. Vendar naše aktivnosti takšnih domnev
   niso potrdile.
   Nekdanji premier Janez Drnovšek v dopisu Rudolfu Mogetu decembra 1999. Dopis je na seji DZ-ja 19. 12. 2003 prebral Zmago Jelinčič.
   https://www.rtvslo.si/slovenija/ali-bo-tudi-tokratna-orozarska-afera-odsla-v-pozabo-zgodovine-zgolj-z-obtozbami/252776

   • večni srb

    Saj je vprašanje čisto kratko in preprosto, s čim je Slovenija financirala oboroževanje, pred,med in po osamosvojitvi, potem ko smo najprej zmagali v vojni, nato pa iz države premaknili ves vojaški potencial, ki smo ga sofinancirali kar pol stoletja in zato živeli kot cigani.

    Koliko je stalo oboroževanje Slovenije do danes in od kod nam denar?

 • Peter

  Ste se zmenili, dragi levičarji?
  Če se niste, imate za ta namen levičarske portale.
  Tam vas brišejo
  Smola, no.

  • Valter BraniSlav

   No !

 • Garbage man

  Zakaj se pa stewardesa na bombnikih sedaj ne oglaša?

  • večni srb

   Verjetno je podpisala konkordat s Svetim sijem, ki upravlja s protiletalsko obrambo.

 • Peter

  tumpek, ti še zaj kle afne guncaš?
  Madona, tale disqus je pametnejši od tebe, karkoli nardeim, ne morem vidit, kaj pišeš.
  Saj ne, da mi je žal, ampak, malo čudno je tako komuniciratis tukajšnjim liderjem opozicije, no.

 • večni srb

  Hitler je res grdo delal z judi, ni bil pa idiot.

  Nikar ne ponovimo njegovih napak, če pa že, potem vsaj nič ne skrivajmo, mediji morajo biti polni nočnih zelenih posnetkov.

  Hitler je bil idiot, ker niti na absolutnem položaju moči, v najbolj napredni državi na svetu oziroma kar je ostalo od nje po 1.sv, ni znal bolje organizirati človeških virov. Mediji bi morali biti polni posnetkov natrpanih zapuščenih skladišč, kjer tisoči migrantov čakajo, da lahko gredo zjutraj nekaj delat, v nevzdržnih razmerah in za četrt tistega kar dobijo za opravljeno delo njihovi delodajalci.

  Nacisti so bili amaterji.

  • večni srb

   Stalin je znal izkoristiti človeški potencial, v gulagih jih je zgaral ali zgnil do smrti, isto kot vsak Ali baba, pirat ali gonič sužnjev.

  • Steiermark

   to da so bili “nacisti” amaterji, ste najbolj nazorno pokazali ravno vi srbi, po 45 letu, ko ste neusmiljeno, profesionalno divjaško, po stainovo, klali in iztrebljali zavedne in prave Slovence ter ostale poštenjake, tudi Žide! Vrni se v tvojo turško domovino, med svoje ludožerce!

   • večni srb

    Iskreno dvomi, kot sama trdiš, so srbi migrirali k nam šele po vojni, in sicer lepo in počasi, da so lahko pofukali vse babe, ne samo tu pa tam kakšno revico, ki ne bi mogla zbežati proč.
    Leljak pravi, da so morili domači odredi ljudskih milic, verjetno so bili slovenci jezni na njih z razlogov, menda ne boš trdila, da je 20 norcev pobilo z lastnimi rokami 5.000 ljudi, od takrat naprej pa držijo svojo vaško skupnost v strahu, do danes.

   • večni srb

    Imam še jaz zate eno vprašanje.

    Zakaj ravno judi?

 • večni srb

  Zakaj nemci ne zanikajo holokavsta?
  Če so bili pa vsi zraven.

 • Lea Pralines

  JA TEGA PISUNČKA BRŠČIČIČA ČEFURČKA BO ŠE TEPEL JEZEK IN ŽALITVE KI NIMAJO NE KONCA NE KRAJA,ENA RUNDA NA SODIŠČU MU JE RATALA,KAJ PA DRUGA IN TRETJA???? itak pa on vse ve in zna o vsem..je le uboga nezanimiva para v katerem je polno sovraštva in jeze DO VSEH,…dopoldan je jezen na sebe popoldan pa na cel svet…..govedo čefursko

  • Tomi

   Povedal je kar je res in v konkretnem intervjuju ni nikogar žalil. Žališ pa ti tukaj. In žalil bom še jaz, čeprav z resnično izjavo, ko bom napisal, da si rdeči smrad, nizkointeligentno ONO in da je tvoji materi verjetno žal, da te ni SPLAVILA. No, zdaj pa pljuvaj in žali naprej ter me prijavi govedarskemu FDV-jevcu za sovražni govor.
   Pa lep pozdrav.

   • Lea Pralines

    KMALU TE BOM POMUSLIMANIL…ŠE MALO PA BOŠ MOLIL ALAHA,BOŠ VSAJ ŽIVEL KOT DOSTOJEN ČLOVEK..

    • Tomi

     Ti ubošček še sam ne moreš biti muslič, ker nimaš dovolj materiala za obrezat, pa bi rad druge pomuslimanil. S takšnimi, kot si ti in tvoji kompanjoni si še riti ni vredno obrisati.
     Salame in mlejko tudi tebi.

     • Lea Pralines

      MORDA SE IZMAŽEŠ,KER PRFUKNJENE NEOZDRAVLJIVO…NE POMUSLIMANIMO,ŽAL N EDONOŠENČKE TO RUNDO NE…MORDA KASNEJE …STI V VRSTO…

     • Tomi

      Bi ti še kaj odgoviril, pa postajaš vedno bolj zmeden.
      Na kratko, odjebi uš rdeča in prijazen pozdrav.
      P. S. : največje idiote vedno banam, tako da ne bom več videl kako svinjaš.

 • Franci Kindlhofer

  Umoriti milijone ljudi samo zato, ker so pripadniki nekega naroda ali vere je nepopisljiv zločin in veliko moralno breme za nemški narod, čeprav so sodelovali tudi marsikateri pripadniki drugih narodov. O tem razpravljati v stilu gospoda Brščiča je, milo rečeno, skrajno neokusno. Kar pa mene osebno moti pri vseh razpravah okoli holokavsta je to, da nastane skoraj vtis, kot, da so bili žrtve samo Židje. Posebno pa se pozablja na žrtve komunizma, kot, da je umreti pod komunističnem preganjanjem nekaj popolnoma drugega, kot preganjamje pod nacistično diktaturo. Ne smemo omalevaževati holokavsta, ampak moramo k njemu pridružiti še vse ostale žrtve.

  • Valter BraniSlav

   Nacisti so pobili trikrat vec Slovanov kot Zidov, vendar mi Slovanskega trpljenja nismo znali prodati tako kot so ga Zidje.

   • O’Brien

    Ker bi morali povedati tudi, koliko so jih pobili naši revolucionarji. Rusi še zdaj zanikajo napad na Poljsko leta 1939. https://nationalinterest.org/blog/the-buzz/russia-says-it-never-invaded-poland-1939-18017

    • večni srb

     Saj ni bilo nekih bojev, poljaki so bili napol rusi, zato so selili ljudi na pol.

     • O’Brien

      Še en poznavalec. Pojma nimaš o Poljski in Poljakih.

    • Valter BraniSlav

     Bogi Poljaki in srecni mi ker nas je pred Sovjetsko invazijo resil nas najvecji sin, marsal SFRJ nesmrtni JOSIP BROZ TITOSLAV.
     Vecna slava Josipu Brozu!!!
     Amen.

     • O’Brien

      Utihni!

     • Valter BraniSlav

      Vedno bom hvalezen Titovi SFRJ za prosti dostop do izobrazbe in odprte meje.
      Ce bi bil rojen v ZDA verjetno ne bi spadal v zgornji promil ameriske druzbe po socialnem statusu.
      Hvala ti JOSIP BROZ.

     • O’Brien

      Jaz sem hvaležen funkciji blok in te prepuščam tvojemu edinemu prijatelju.

     • Valter BraniSlav

      Tudi po Titu Tito

  • večni srb

   Prve žrtve nacizma so bili neprilagojeni nemški državljani tretjega razreda, pod posebno zaščito države, med katere so spadali tudi največji morilci in lopovi, predvsem pa so masovno morili invalide, duševne bolnike in homoseksualne duševne bolnike, in sicer kar v državnih bolnicah. najprej je bilo treba sprobat, ko ubogi reveži niso bili več breme družbe, je lahko začel onnavljati estetsko podobo ultra naprednega germanskega raja na Zemlji, katolištvo je počasi zamenjala teofizija, masovni pogromi in manifestavije volje pa so dokončno mesmerizirale cel narod. Potem je šel pa na jude in cigane, najprej tako, da je nastavil svoje fašistične žandarje, ki so v taborniških uniformah odvračali nemške kupce od obiskov judovskih trgovin in storitev, nato pa jih je začel deložirati v geta.

 • Foglof Tunek

  En lep vic za popestritef dneva:

  Kim Džong Un telefonira Janezu Janši: “Halo Janez, praviš, da so pri vas sami komunisti? Če bi bili res komunisti, ti že dolgo ne bi več twittal.”

  PS: Brščić, mrzneš Judof, pa bi bil dva metra pod zemljo !!!

 • Foglof Tunek

  Dragi moji komentatorji, ta filmček smo že gledali in poslušali. Poskusite še enkrat, je zanimivo, poučno in še bolj zgodovinsko, lahko se ga prenese in tudi ga morate prenesti v današnji čas, na danes, jutri….
  Prav lepo je pogledati in poslušati dejstva, ki jih ne more nihče negirati….vse je Resnica.
  Lep pozdrav.

  Foglof Tunek

  Za osvežitev spomina… tudi Brščić si naj toti filmček pogleda.

  TRGOVINA Z OROŽJEM

  https://www.youtube.com/watch?v=zUJtuiyda4o&t=11s

 • Valter BraniSlav

  Gospod Brscic nam pripoveduje da holokausta ni bilo in da on sam ni homoseksualec.
  Zakaj to nekatere moti?

  • Foglof Tunek

   Jas pa trdim, da je holokavst bil…on Brščić pa je itak pederčina :)

   • Valter BraniSlav

    Ja najbrz je res…. lacni o kruhu govori.

  • Steiermark

   Sedaj si me pa dokončno prepričal, da imaš resne težave, kar se tiče homoseksualnosti! Ali te je zapustil-a tvoj Alex iz Venezuele.Ampak, vseeno, pri g. Brščiču nimaš niti najmanjše šanse, ker on ne gleda po takšnih, kot si ti, ampak je ljubitelj pravih žensk….

 • SALZ

  Holokavst je že bil da so pa Nemci pobili 6 mio.Židov to pa ne vem če drži,tudi mnogo raziskovalcev trdi da to ne drži.Od kje ta številka bi se pa dalo tudi kaj povedat.

  • RATATA

   Ne dvomi o šestih milijonih, ker je bilo zapisano tisočkrat, da jih bo šest milijonov pa fertik!

  • večni srb

   Zakaj pa ne, kapacitete taborišč so bile projektirane tudi za več deset tisoč umorov na dan. Vsak dan, ker se peči niso smele ustaviti, saj jih je poganjala maščoba iz človeških teles.
   Nacisti niso začeli na judih, nekaj so preplonkali iz zgodovine masovnih umorov, nekaj so jim pomagali zgraditi britanci, francozi in američani, večino so si pa kar sami prišli gor, ker je čez noč diplomiralo na sto tisoče mladih doktorjev evgeničnih znanosti, ki so zasedli ustrezne birokratske položaje ter pomagali velikim vizionarjem, kot je bil naš nadarjeni Globočnik, uresničiti velik industrijski podvig.

 • večni srb

  Zakaj so postali nemci pozorni na državljane judovskega porekla, saj so bili med njimi tudi taki einsteini kot je bil Einstein, Heisenberg, Bohr in drugi največji človeški geniji vseh časov. Verjetno so jih motile njihove podpovprečne storitve, zanič burek, poceni sladoljed, niso imeli nobenega okusa za oblačenje, kar pa je najbolj grozno, judi so mešali mladim glavo s svojo sublimirano abstrakcijo življenja, ki je delno delovala kot marksizem, delno kot gnosticizem, običajno pa kot poceni porn in perverzija na Nietzscheja, ki je bil tudi žid. Ampak na tisti butasti način, židovski turbofolk so jim sponzorirali pa njihovi bogati bankirji, ki so si iz plač, ki so jih dobili od Gospodarjev denarja, delali sredi Evrope eno tako mini Afriko.
  Nemci so medtem vlagali v opero, potovali po Nepalu ter merili obseg lobanje pravi indijancem in eskimom, iskali so izvor napredne bele rase, ostanke dela božje sile na tej zemlji in pa seveda različne trgovske poti ter rude. Šli so se en tak čuden špil, ki pa ni mogel bistveno prizadeti judovsko skupnost, vse dokler ni Hitler postal kancler in podržavil vsa velika podjetja. Pa tudi to mu še ne bi nič pomagalo, če nacistom ne bi tako odprli vrata v samo strukturo državnega aparata in kar je bilo najbolj pomembno, poslej so oni delili državni denar ter financirali vojsko, policijo in sodišča. Potem je pa šlo. Državo je treba ubogat ,odločbe nacističnih sodišč je bilo treba dosledno in neusmiljeno izvrševat, v imenu ljudstva. Pa če bi rekli, da sta dan in noč postavljena na glavo, 3.rajh so pa le imeli.

  • RATATA

   Nekaj velikega se je moralo zgoditi, da so lahko izsilili Izrael.
   Poskusili so 1905, nato izvedli 1917 pravo uspešno revolucijo, se z Angleži dogovorili na drugi strani, pa ni bilo nič z dodelitvijo jim Palestine.
   No od 1.septembra 1939 do spomladi 1945 pa je bilo aktivnosti dovolj, da jim je 1948.uspelo na UN.
   Svoji so morali žrtvovati zadosti svojih.

 • Svele

  Hahahhaha spoštovani judi upam da ste si zapomnili bernija.hahhahahah upam da ga hitro vzamete k sebi na politično nastavo hahhahah.berni gotof si judi ne pozabljajo hahhahahah zdaj se mi prav smili kaj bodo počeli z njim hahaha.bernija progutala Tama .smrt fašistom ki sovražijo in potvarjajo svojo fašistično zgodovino zivel judovski narod.berni štete so ti sekunde amen prasec .boga prosim da ti crknejo vsi tvoji bližnji hahahhauaj smrt jansistom svoboda židovskem narodu

 • Hot

  Jao Bernard nasrku si, mosad te že lovi.

  • xtc

   Še zdalč ne Waltl je komu peder-ne Jud.

 • Valter BraniSlav

  Bernard tudi ZANIKA da so najvecji nasprotniki homoseksualcev tisti ljudje ki se ne morejo spraviti z lastnimi homoseksualnimi zeljami.
  KAJNEDA GOSPOD BRSCIC?

  • xtc

   A ti si peder?
   Hja,logično.

   • Valter BraniSlav

    Bernard, etc, Sanko sami buziji…

 • xtc

  Heh,zanimivo Waltl levihomoseksualec,ki ni niti Jud niti njihov predstavnik se napenja z levaki.
  Dejstvo je ,da poboja Judov nihče ne zanika.
  Nadalje,koliko jih je bilo ne ve nihče 4-5-10 miljonov?
  Seveda je 6 miljonov,številka,ki je zvezana z Judovsko mitologijo,vendar pa točne številke pobitih ne ve nihče.
  Seveda določen krog ekstremno levičarskij Judov,še vedno želi ,da nekdo nosi krivdo nekoga za katerega dejanja ni odgovorn zelo podobno mislijo komunisti,vendar gre pri tem za sorazmerno zelo ozek krog ekstremov,vsi normalni vemo da je poboj Judov bil in da poboja pač niso krivi vsi Nemci pač pa določen krami.
  Danes se skuša prodajati vse pod zagovor genocida,je pa kruto dejstvo ,da danes najbolj levičarji zganjajo anti Judovstvo in anti Izraelizem ter podpirajo Palestinsko sodrgo,ki napada Izreelce,torej bi se morali tudi Judje vprašati ali so Kučanisti in levaki res njihovi prijatelji,če podpirajo Palestinski teeorizem in genocid nad Judovsko dravo.

 • RATATA

  Crnkovičev brihtavc se pa takole brihta…;

  Rumena zvezda, rožnati trikotnik: Bernardi Brščiči bodo jutri prišli po vas
  11.5.2017 /
  Vedno huje bo. Ljudje bodo vedno bolj zmerjali in napadali drugačemisleče, pri tem pa se bodo počutili vedno manj krive.
  Zanikanje ali vsaj relativizacija holokavsta, ki sta v Sloveniji izbruhnila po zaslugi poblaznelih hajekov à la Bernard Brščič in njegovih medijskih podpornikov kot ETV, Nova24TV.si, Reporter, Demokracija, Kavarna Hayek, Miro Petek, Boris Cipot in drugih desničarjev, je po mojem nedeljski antisemitizem.

  S tem nočem minimalizirati moralne nevzdržnosti zlasti Brščičevih stališč ter njihove advokature in popularizacije.

  Sicer niso tako nevarna kot Zyklon B — so pa tako nora, da bolj kot samim Judom in spominu na žrtve holokavsta škodijo zdravi pameti in stanju duha nasploh in še posebej v medijih.

  Če torej rečem, da gre za nedeljski antisemitizem, hočem s tem povedati, da nam Brščič in kompanija hočejo povedati nekaj drugega.

  Judovstvo je samo kolateralna škoda njihovega prizadevanja, da bi ovrgli obstoječe in uveljavljene vrednote in prepričanja — in celo dejstva, če je treba — na vseh družbenih področjih.

  Konstipirana dikcija
  Ta teden sem se prisilil pogledat celoten inkriminirani intervju Borisa Cipota z Bernardom Brščičem.

  Nasmejal sem že takoj, ampak šele po ogledu sem dokončno razumel prijateljevo bravuro po mailu, da gre za “reakcionarnega tridentinca”, ki se “dvakrat na dan biča po hrbtu”, kar da pojasnjuje njegovo “zategnjeno, konstipirano dikcijo”, kot da bi imel “razpelo zataknjeno tja, kamor sonce nikoli ne posije”.

  Inkriminirani odlomek v intervjuju z Brščićem, uploadan na YouTube 26. aprila, se glasi takole:

  “Nemški narod je žrtev židovskega vsiljevanja in kurjenja možganov s tako imenovano holokavstologijo. Sprašujem vas, kaj ima moja generacija Nemcev s Kajnovim znamenjem genocida — domnevnega — oziroma holokavstom. Dejansko gre za zelo perfiden način Židov, da so želeli pravzaprav nemški um zapreti, ustvariti kolektivno krivdo in ustvariti načrt raznemčenja, razfrancozenja, razangleženja. In vzpostaviti to multikulti distopijo.”

  Naslednji dan (27. aprila) je the best of Brščičevih blodenj z Borisom Cipotom na spletni strani ponatisnil Reporter — vendar brez tega antisemitskega sranja.

  Kronologija
  Na Brščičeve izjave se je s komentarjem na YouTube kanalu Sreda v sredo (kot se imenuje Cipotova rubrika z intervjuji na “ETV, GOTV, GTV, PETV, SIPTV, BKTV”) — what?! citiram po FB, no, toliko o medijskem pluralizmu — odzval igralec in režiser in direktor Mini Teatra ter direktor Judovskega kulturnega centra Ljubljana Robert Waltl s komentarjem, da gre za “sovražni govor” in da “sledi prijava na [D]ržavno tožilstvo”.
  Brščič ga je na Twitterju nadrl nazaj z besedami: –

  “Pedrovski multikulti aktivist Waltl si domišlja, da bo ustrahoval Bernarda Brščiča. Ne bo. Kot to ni uspelo Klemenčiču[,] ne bo tudi njemu.”

  Huje od tega, da si Jud — ali vsaj multi-kulti, kar je za Brščiča verjetno podobno —, je seveda samo to, da si za nameček še gej.

  No, nadaljevanje je že kolikor-toliko razvpito.

  Najprej se je oglasila Kavarna Hayek s prispevkom Pogrom zoper Bernarda Brščiča: Holokavst med mitom in neizpodbitno resnico (2. maja).
  Potem Nova24TV.si s ponatisom istega članka pod naslovom Holokavst med mitom in neizpodbitno resnico — pogrom nad Bernardom Brščičem (4. maja).
  Potem Waltl z izjavo na Facebook strani JKC (5. maja).
  Potem Uroš Škerl Kramberger v Dnevniku s tekstom Zanikovalci holokavsta na Janševi televiziji Nova24 TV: holokavst označili za plod judovske zarote (6. maja).
  Pa spet Kavarna Hayek s Svobodo govora: Robert Waltl vs. Bernard Brščič (6. maja).
  Pa spet Nova24TV.si s ponatisom pod naslovom Svoboda govora: Robert Waltl vs. Bernard Brščič ali “Holokavst med mitom in neizpodbitno resnico (2. del)” (8. maja).

  Menaše Kadišman (1932–2015): Odpadlo listje. Instalacija v Judovskem muzeju v Berlinu je sestavljena iz 20.000 železnih “obrazov”. Ko hodiš po njih (če si upaš), oddajajo verjetno najbolj creepy zvok, kar si jih kdaj slišal. — [Fotografije: Marko Crnkovič]

  Jastrebi in golobi desne demokracije
  Z antisemiti ne bom polemiziral, ker mi je pod častjo. Ne z Brščičem ne s Kavarno Hayek. Omenim naj samo človeka, ki se mi je pred tem pogromom zdel edini kolikor-toliko normalen — in ki po lastnih izjavah tudi ni antisemit (kar mu rad verjamem).

  Gre za odgovornega urednika Nove24TV.si, vodjo službe za stike z javnostjo SDS, nekdanjega poslanca SDS, sicer nekdanjega novinarja Večera Mira Petka.

  V citiranem Dnevnikovem članku berem, da Petek “osebno [sprejema] zgodovinska dejstva glede holokavsta”, da pa “Nova24TV s povzemanjem drugih mnenj in medijev seznanja bralce še s paleto drugačnih mnenj”.

  Petkovo mnenje se mi zdi tipično za vso to antisemitsko kolobocijo in potencialne posledice, ki jih lahko pusti.

  Jastrebi demokracije si v imenu svobode govora in misli jemljejo pravico do zanikanja holokavsta ali vsaj preinterpretacije zgodovine — pa še do zmerjanja homoseksualcev s “pedri” in levičarjev z “izrodki” —, golobi demokracije à la Miro Petek pa jim to omogočajo v imenu pluralizma.

  To postaja standard. Rečeš, da se (osebno) ne strinjaš, da pa si objavil v imenu pluralizma. In si demokrat. In velik urednik. In čakaš, da ti ploskajo.

  297. ≠ 133.
  Glede 297. člena Kazenskega zakonika imam mešane občutke. Po eni strani seveda ne mislim, da je to isto kot 133. člen jugoslovanskega KZ — kot se posmehujejo desničarji —, nisem pa prepričan, da je zakonska represija najboljša metoda.

  Toda ob takih dogodkih se mi zdi vendarle prav, da so v družbo vgrajene neke varovalke. Ker sumim, da jih bomo vedno bolj rabili.

  Ljudje vedno bolj glasno in nesramno terjajo svobodo govora — in ta njihova glasnost in nesramnost nimata nobene zveze z njihovo inteligenco in relevantnostjo stališč, ki jih proklamirajo.

  Vedno huje bo. Ljudje bodo vedno bolj zmerjali in napadali druge in drugačemisleče, istočasno pa se bodo zaradi tega počutili tudi vedno manj krive. Zmerjanje, napadanje, žalitve in diskreditiranje postajajo človekove pravice. Danes Brščič, jutri pa idioti s Facebooka. Prišli bodo po vas, če jih ne boste nekako ustavili. Ne zato, ker ste Jud, gej, multi-kulti, Bosanec, ne vem kdo ali kaj. Prišli bodo, ker se z vami ne bodo strinjali. Ker jim ne boste všeč. Ker se jim boste zdeli čudni ali bedni.

  Tako to gre. Prišli bodo v nedeljo.”
  https://www.fokuspokus.si/article/2283?=rumena-zvezda-roznati-trikotnik-bernardi-brscici-bodo-jutri-prisli-po-vas

  • O’Brien
   • RATATA

    Poznam… je pa začudujoče, da se v sestavku, ki sem ga prilepil čudi, da …..
    “Ljudje vedno bolj glasno in nesramno terjajo svobodo govora — in ta njihova glasnost in nesramnost nimata nobene zveze z njihovo inteligenco in relevantnostjo stališč, ki jih proklamirajo.”
    Želim govoriti in kaj povedati pač, razen kadar hočem biti tiho! V zagovor povem še to, da tudi poslušam.

 • Kapodistrias

  Dr. Brščič, hvala ti za odlične analize in hrabro, pokončno držo. Tako naprej!