[Ekskluzivno] Bizarna situacija: Štajerska varda po posredovanju predstavnice LMŠ prenočevala kar v prostorih pod pristojnostjo Pikalovega ministrstva?

Jernej Pikalo in Renata Butala (Foto: STA, Fb)

Štajerska varda se je znašla v ironični situaciji. Kot nam je zaupal vir, naj bi ta skupina na obmejnem območju postavila šotorišče, nato pa jih je tam obiskala članica in mestna svetnica LMŠ v Črnomlju Renata Butala, ki naj bi krilila z rokami, dokler ni posredovala policija. Nato naj bi se varda namestila kar v prostore Centra šolskih in obšolskih dejavnosti na naslovu Fara 3, ki je pod pristojnostjo ministrstva za šolstvo, ki ga vodi Jernej Pikalo iz kvote SD.

Že lansko leto nas je presenetilo, kako veliko pozornosti so levičarski politiki in mainstream mediji namenili zastraševanju javnosti, ko so na dan prišle fotografije in videoposnetki postroja Štajerske varde pod vodstvom Andreja Šiška. Po vsej verjetnosti so tako odvračali pozornost od resničnih težav, s katerimi se sooča naša država. Vlada Marjana Šarca pa tudi v zadnjem času presenetljivo veliko pozornosti namenja ukvarjanju s to skupino, ki mejo varuje kar s plastičnimi pištolicami. Kot smo že poročali na Nova24TV, je skupino med zbiranjem zmotila policija in ji zaplenila igračke, ki naj bi jih nato poslala na analizo, sklican je bil Svet za nacionalno varnost, med skrbjo za “čuteče” živali pa je tudi ministrica Andreja Katič iz vrst Socialnih demokratov našla čas za pripravo zakona, ki naj bi preprečeval zbiranje skupin v vojaških uniformah.

Štajerska varda v akciji. (Foto: STA)

Članica LMŠ prišla v Šiškovo šotorišče krilit z rokami, posredovala policija
Zdaj se je na spletni portal Nova24TV obrnil tudi zanesljiv vir, ki je od blizu opisal dogajanje v zvezi s Štajersko vardo. Šiško naj bi s svojo skupino po njegovih besedah na območju krajevne skupnosti Stari trg ob Kolpi postavil šotorišče na zasebnem zemljišču, tam pa jih je kmalu zmotila vidna članica LMŠ Renata Butala, ki je tudi predsednica omenjene krajevne skupnosti.

Renata Butala, svetnica LMŠ v Črnomlju, je z lastnimi rokami odpravila vardo. (Foto: Facebook)

Ta naj bi bila v šotorišču videna, kako je krilila z rokami, kmalu zatem pa se je v dogajanje vmešalo več policistov. Vir nam ni mogel povedati, zaradi koga je pravzaprav posredovala policija in kdo jo je poklical. Precej zanimiva je sicer aktivnost Butale na družbenem omrežju Facebook, kjer ne skriva simpatij do nekdanje Socialistične federativne republike Jugoslavije.

Še več, očitno si nadvse želi tudi povratka morilca in pedofila Josipa Broza Tita, odgovornega za prek sto tisoč žrtev medvojnih in povojnih množičnih umorov.

Štajersko vardo namestili kar v Center za šolske in obšolske dejavnosti Fara
Po posredovanju Butale naj bi se po navedbah našega vira Šiškova skupina namestila kar v prostorih Centra za šolske in obšolske dejavnosti (CŠOD) Fara 3, torej v prostorih ministrstva za izobraževanje, znanost in šport pod vodstvom znanega kršitelja človekovih pravic Jerneja Pikala iz vrst Socialnih demokratov.

Andreja Katič in Jernej Pikalo (Foto: STA)

V teh prostorih naj bi spali dve noči in čeprav so bili umaknjeni nekoliko stran od neposrednega obmejnega območja ob Kolpi, so imeli do tja priročen dostop, še dve noči so namreč vozili ob meji.

Foto: posnetek zaslona

Območje CŠOD Fara kot nalašč za migrante, tam so bivališče že našle redke živalske vrste
Kot izhaja iz opisa lokacije doma CŠOD Fara, pa je tudi to območje kot nalašč za skrivanje in lovljenje nelegalnih migrantov: “Obod kotline gradijo strma pobočja, nad katerimi se razprostirajo kraške planote s številnimi kraškimi pojavi. Zaradi stika različno prepustnih kamnin je pokrajina prepletena s številnimi potoki in izviri. Prevladujejo bukovo-jelovi gozdovi, ki so se ohranili na razgibanem površju v vsej svoji mogočnosti. V njih so našle bivališča številne redke in ogrožene živalske vrste.” Iz spletnega opisa CŠOD lahko razberemo še, da tam dno kotline preraščajo travniki ali pa je zamočvirjeno. Zaradi življenjske in pokrajinske pestrosti, neokrnjenih naravnih danosti, samosvojega zgodovinskega razvoja ter bogatega kulturnega izročila je pokrajina Šiškovi vardi med bivanjem tam ponudila veliko možnosti za ustvarjalno delo in nova doživetja v naravi. Tudi za športne aktivnosti je tam na zunanjem športnem igrišču, telovadnici, umetni plezalni steni in lokostrelskem poligonu dobro poskrbljeno.

Fotografija je simbolična. (Foto: Twitter)

Ko je ob meji patruljirala Štajerska varda, nelegalnih migracij ni bilo
Kot je v nadaljevanju pojasnil naš vir, v nočeh, ko je ob meji patruljirala Šiškova varda, tam res ni bilo nelegalnih migracij, sicer pa se tam veliko govori o lokalnih tihotapcih, ki kar s kanuji prek Kolpe tihotapijo nelegalne migrante. Domačini sicer o tem ne upajo javno govoriti, policije pa očitno naj ne bi bilo na meji ali pa bi lahko celo sodelovala s tihotapci, kot se sprašuje naš vir.

Reka Kolpa (Foto: moja-dolenjska.si)

Rok Krajnc

 • Andrej

  Ko otroci letujejo v CŠOD starši dobijo račun. Očitno bo tega pokril Pikalo, saj je bila tja varda povabljena. Vabljenim pa se ne zaračuna.

  • Slovenka

   Glej, glej.

 • to_mi_delaj

  Priimek o njej pove vse.

  • milanček

   pa faca, faca, pa saj ni res kakšni prototipi pri nas vodijo politiko! ja, krivi smo sami, kdaj bi jih morali že odstraniti!

 • montyamp

  Vardo so zaprli v šolo , da je lahko murglosrbska policija nemoteno tihotapila migrante , katere rabijo izdajalci za sprovociranje izrednega stanja v državi.
  Ker je žvepleni pritlikavec uničil slovensko vojsko , se boji Šiškove varde kot hudič križa .
  Panika u murglama , strah pred doseženo kvoto 10% pametnih policajev se povečuje.

 • Artur

  Budala kot budala.

 • tohuvabohu

  “skupina na obmejnem območju postavila kar šotorišče”
  “namestila kar v prostorih Centra”
  “mejo varuje kar s plastičnimi pištolicami”
  kar s kanuji prek Kolpe tihotapijo nelegalne migrante”
  Nova24, že tretjič ponavljam vprašanje, ali je besedica kar komentar ali mašilo?

  • samotoje

   Če pogledaš na stvar s strokovnega stališča, je to kr neki. Toporišič je take pospremil s komentarjem: ” Kaj zdaj tukaj govorite? Sama mašila. Če ne znate slovensko, molčite, kolega.”

   • Slovenka

    Nova bo res morala paziti na jezik. Anarhija na tem področju je naravnost mučna.

 • samsara

  Renata Butala.
  “Nomen est omen.”

  Morda pa res ‘šiškoti’ kvarijo poslel, določenim ‘posvečencem’. Vznemirjenje ‘naših’, ki ga zganjajo okrog njih je nekako nesorazmerno.

 • Observer

  Ja, res je upravičila svoj priimek. Butala hahaha. Direkt iz Butal prišla pametovat in težit. Ko bo prišlo pa do večjega nasilja s strani ilegalcev in vojne, se bo pa skrivala za moškimi in prosila naj jo zavarujejo. Baba neumna.

  Drugače pa tole norčevanje okoli plastičnih airsoft pištolic. Seveda bo Šiško vzel plastične pištolice, vse drugo bi ga poslalo v zapor, saj ni neumen. Nekdo je nekje napisal, naj sestavi puško iz črnih lego kock, da še bolj strola sedanjo oblast .

  Vi na Novi24TV konstantno nekaj namigujete kako je Šiško načrt levice za preusmerjanje pozornosti in ne vem kaj še vse, medtem ko levičarji na RTVSLO in drugje pišejo kako je Šiško skrivno postavljen od Janše, hahaha. Me res zanima ali je kdo za njim ali je popolnoma samostojen. Mogoče pa se ga oboji trudite diskreditirati ravno zato, ker je samostojen? Šiško sam pa je rekel, da je v njegovi Vardi sposoben združiti vse ljudi, tako desne kot leve, za obrambo domovine pred (Hijro) ilegalnimi (muslimanskimi) migranti:

  FAKTOR #354: ŠIŠKOVA VARDA (Andrej ŠIŠKO, Lucija ŠIKOVEC UŠAJ)
  https://youtu.be/FyUbHT5RAa4?t=74

  Berem večino slovenskih medijev in zaradi situacije zadnjih let so ljudje vedno bolj na strani Šiška in to na portalih kot je recimo 24ur, MMC, itd. Proglašajo ga za Martina Krpana.

  • tohuvabohu

   Če misliš, da bo Šiško karkoli rešil, se grozno motiš. Razmere so tako zapletene, da jim še pametni ljudje niso kos, pa jim bo en norec?

  • Slovenka

   Nova OF?

 • Rožle

  Tale Pikolo pa mal na Đunkerja potegne …

 • ZatonMesecnikov

  #Renata Butala, svetnica LMŠ v Črnomlju, z lastnimi rokami odpravila vardo. (Foto: Facebook)#

  Žal so posnetki odstranjeni. Zelo pa je podobno vse skupaj stilu njenih predhodnic, rdečih revolucionark tipa kidrič, kardelj, tomšič. Revolucionark, dokler ne zlezejo na stolčke….

  • Slovenka

   Čudno, tudi vse svoje umotvore, kjer bojda slavi lik in delo tovariša Tita, je zbrisala. Le zakaj? Mi bi pa tako radi obujali spomine na čase, ko smo bili Titova mladina.

 • Artur

  Generacija identitete – nov trn v Butalo levičarski peti:
  https://www.casnik.si/identitarno-gibanje-kot-zrcalo-druzbe/

 • Janez Mayer

  Čudne stvari se dogajajo v dolini, no.

 • Rožle

  A ma še kakšno Budalo za Rentat ..?

  • samsara

   Rent a budala :-)

 • Observer

  Berite komentarje pod tole novico. Večina jih je na strani Šiška in komentarji, ki ga zagovarjajo so najvišje ocenjeni. Ostali butalci še nekaj lapajo, vendar jih bo prihodnost kmalu utišala. Kako počasi vre med ljudmi in kako se počasi kuha do vrelišča, pa lahko razberete iz tega komentarja pod to novico:

  https://www.24ur.com/novice/slovenija/vlada-ukrepa-proti-vardam-od-1000-do-2000-evrov-kazni-za-nepooblasceno-varovanje-meje.html?fbclid=IwAR2NjqQl-5Vkd-XOpfP0-Sl5GdWrMzDRkYBQtsw4kaZG2VeHIIX4UzoCjQo

  Alien Life Form
  26.11.2019, 23:26:32
  +77

  V tej naši državi je nekaj hudo narobe. Vsi se zanašajo na javnomnenjske raziskave. Nekoč jih je po nareku iz murgeljskega konca pisal Niko Toš, zdaj ko imamo zajebanta na čelu vlade, pa jih najbrž izvaja drugi Toš. Komik Tadej Toš. Zakaj se enostavno ne vpraša kaj misli slovensko ljudstvo o preselitvi celih hord kosovskih albancev v Slovenijo? Zakaj se brišejo komentarji ljudi, ki pišejo da se bolj bojijo tisočih albancev kot bi se bali 30 slovenskih domoljubov? Na podlagi česa je gospod vodja dispečerjev civilne zaščite, ki se je prigrebel do položaja ministra, sklepa da varda povzroča strah med slovenskim prebivalstvom? Zelo rad bi videl izide te raziskave.

  Alien Life Form
  26.11.2019, 23:30:35
  +86

  Še enkrat vam bom napisal svoj komentar iz popoldanske razprave na tem
  forumu, pa napišite kakšno pripombo. Tudi na Gorenjskem ne sedimo križem
  rok. Počasi se organiziramo, ker nam je inertnosti policije počasi zadosti. Za ne verjeti je da za varnost tako velikega števila prebivalcev skrbi en sam vodja policijskega okoliša in še dva policista, ki se na vsakih par dni prikažeta le za par minut Soseska Planina (Planina, Huje in Bratov Smuk) ki je leta 2015 štela okoli 11.000 prebivalcev, jih danes šteje enih 19.000. Kdo ima tako veliko koristi od
  tega da nam je navozil skoraj 8.000 albancev v pičlih 4. Letih? Kako naj se človek počuti varnega ob tej gruči zelo glasnih, nekultiviranih subjektov, ki svinjajo po naselju, kot bi živeli v 13. stoletju? Po štirih letih ni videti da bi se ta skupina, ki ji policisti pravijo zelo občutljiva skupina prebežnikov iz nevarnih območij (od kod se le pribežali k nam!?) vsaj malo poskusila asimilirati. Kranj dodobra spominja na Podujevo ali Vučitrn iz leta 1981. Gashi tours jih pripelje po dva avtobusa na dan, kranjska upravna enota pa obravnava okoli 120 prošenj za bivalno dovoljnje na dan. Bi kdo znal povedati kdo je zaposlil tako veliko število albancev, če vemo da je na Gorenjskem nekaj manj kot 5.000 brezposelnih oseb? Kranjski vrtci nas vabijo na sestanke in nas sprašujejo če smo za to da bi naši otroci vsaj eno uro na teden poslušali pravljice v albanščini!? Povsod po svetu se prišleki morajo
  prilagajati, v demokratični Sloveniji pa se mi moramo prilagajati albancem!? Je v tej državni upravi še kdo normalen? Ne se potem spraševati zakaj se državljani samoorganizirajo. Počasi, a zagotovo se formira močna formacija klenih gorenjskih domoljubov, pa če je to Poklukarju, ki je za dobro plačo le prilepljen na fotelj, všeč ali ne!

 • dež

  Še dnevnice in nadomestilo za prevoz dobijo, pa so na konju.

  • Lokomotivführer

   Zato je tako zanimanje, k sosedu sta prišla dva avtobusa regrutov, ki bi se za weekend in še za kak dan vpisali v domoljubno fronto. Kje se dobijo vpisni formularji, sosedu jih je že zmanjkalo.

 • Janez Mayer

  V prometni nesreči pri Vrhniki umrla Sirca, ki sta nezakonito prestopila mejo
  Avtomobil je zaneslo v zaščitno ograjo
  Na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko se je okoli pol druge ure zjutraj zgodila prometna nesreča, v kateri sta umrla dva Sirca. Državljan BiH je v ponesrečnem vozilu BMW-ju prevažal kar 10 ljudi.

  Odločno zahtevamo, da se v nočnem času, ko potekajo izredni prevozi VIP oseb (znanstvenikov, doktorjev, atomskih fizikov, ginekologov ipd …) v izogib takim in podobnim dogodkom, prepove promet za vsa vozila, ki se s temi transporti ne ukvarjajo, no.

 • mona lisa

  Butale pač.

 • Rožle

  Šenkam padavine…..možna dostava…
  POD ŠIFRO..;”sam nosi”..

  • Janez Mayer

   Končno malo sončka, ti bi nam pa padavine lifral, no.

 • Stajerka

  …..včeraj ob predaji avtomobilov izjava uradnih oseb o 14.000 preseženih na mejah…..KJE so pristali?…Če sklepamo, da jih dobijo 30%, potem nas je pri tej številki lahko utemeljeno strah…….in potem pametujejo, da obvladajo situacijo……LAŽEJO……kako se lahko v središču Slo zgodi nesreča, kjer je v osebnem avtu nadrenjanih 10 ilegalcev????……KAKO??? lahko pridejo neopaženo tako daleč, po uradni državni avtocesti???

  • Janez Mayer

   Spoštovani,
   sporočamo Vam, da je situacija pod nadzorom.
   Vaša Policija.

   • Stajerka

    … :)…..kje je pod nadzorom?……v glavah tistih, ki ne vidijo problema?……ta Policija že dolgo NI več naša…..razen v redkih izjemah…..

    • samotoje

     Situacija je vseeno pod nadzorom. Toliko, da vemo.

    • Lokomotivführer

     Nad mejno črto držijo odprte dežnike, da se meja ne zmoči.

   • tohuvabohu

    Minister je povedal, da imajo pod nadzorom vardiste in vedo za vsak njihov korak. Hehe, kako so presrani, revčki.

 • Stajerka

  ….no, za na vrh pa še tole……

  Primož Kadunc iz sektorja uniformirane policije Policijske uprave Ljubljana pa je povedal, da so pri migrantih odkrili sum na tuberkulozo. (op. vezano na nesrečo)
  Migranti, ki so bili na kraju nesreče, pa niso bili poškodovani, so po njegovih besedah zaprosili za mednarodno zaščito.

  evo…..kauč dohtari, a imate cepljene otroke??……in 90% teh je zagovornikov migracij……anarhisti pač, ki ne razmišljajo kaj bo čez 5 minut, kaj šele da bi pogledali nekaj let v prihodnost…..

  • Janez Mayer

   Sirci sredi Slovenije po prometni nesrečei zaprosili za mednarodno zaščito.
   Jasno, da jim pripada, no.

   • Slovenka

    Morajo si odpočiti po razburljivi vožnji.

 • Unikatna

  Policisti so dobili nove avtomobile za varovanje meje…haha…

 • piko8

  Renata Butala, že videno in slišano!!
  Rezultat pa prirejen za BUTALCE!!

 • Artur

  Vsi vi, ki zagovarjate Fažizem, nacizem, neofašizem, neonacizem……zamislite se nad sabo ne omenja pa tiste, ki zagovarjajo zločinski komunizem, neokomunizem !? Ja za vraga zakaj pa je prezrl to zadnje? Hja menda ne bo v svojo skledo pljuval toliko pa le ni nepreviden, se razume. Domoljub iz komunističnih vrst ? A je mogoče biti komunist in pravi domoljub hkrati? Močno dvomim.
  https://www.youtube.com/watch?v=VWBUtJhVBzI

  • Ružla Čkapi

   Najbolj pravi domoljub postaneš, ko KP knjižico zamrzneš.

   • Artur

    Ko KP knjižico zamrzneš s principom v riti potem pa postaneš petokolonaš.

   • Janez Mayer

    Tumpek, spat pejt, no.

    • Ružla Čkapi

     Tumpek te je naredil, Pjotr, no

     • Janez Mayer

      Nič več ne kopipejstaš iz maladine? Ne dobite več % od žilnih opornic, no?

     • Ružla Čkapi

      Zdaj dobivamo z mađarske

  • Janez Mayer

   Zanimivo, ja. Sploh, ko na vsa usta vpijejo, da pri nas komunizma sploh ni bilo, no.

 • Anica Bidar

  SD je varda moteča, že večkrat so javno strašili ljudi, da naj se ne pridružijo Štajeski vardi. Varda moti švercarje, kot je Lidija Mavretič, LE KDO OD NJIH JE ŠE ZRAVEN?

 • Marija

  Globalni kriminal.Samo vprašanje kdo več zasluži.Šisko pa moti dodano vrednost,to ne gre.

 • Rožle

  Mogoče bi pa v bodoče pri nas prav prišla vzreja krokodilov v slovenski reki kot je naprimer Kolpa ..
  Če že grejo, tako vaške straže lewakom v nos

  • Slovenka

   Samo ko se bo sodrga skidala, bo treba odstraniti tudi krokodile.

 • FRANC3

  Največja Varda v zgodovini Slovenije je bila Komunistična partija s partizansko vojsko.
  Če lahko enačimo odpor proti okupatorju s partizani, potem lahko enačimo tudi Šiškovo vardo z obrambo meje pred migranti.
  Tovariši, kaj tukaj ni jasno? Nam vse, vam pa verjetno nič.

  • tohuvabohu

   Razlika pa vendarle je. Gošarji so pod rušo spravili ogromno golorokih Slovencev, ki niso nikomur naredili nič hudega.

   • FRANC3

    Se popolnoma strinjam.
    Komunisti so:
    – pobili več ljudi po WWII, kot pa med vojno
    – Pobili so več domačih, kot pa Italijanov in Nemcev skupaj.
    – Pobili so več civilistov, kot pa oboroženih.

    In to naj bi bile vrednote ali ”tekovine” revolucije in OF????

 • Boris Zajc

  Rok si pa res butelj.

 • Olga101

  Vardo je treba odmakniti, da bodo policaji in “nevladniki” nadaljevali trgovino z ljudmi v breme slovenskih davkoplačevalcev?!!!

  • FRANC3

   Žalostno, toda resnično.

 • Laž ima kratke noge

  Ko še ni bilo interneta so samo domači in bližnji vedeli, da ste desničarji primitivni neizobraženci, zda pa to ve cel svet…

  • FRANC3

   Tudi ti si primitivec. Ker nimaš potrdila, da si pameten. Posledično si primitivec.
   Nekdo na tem portalu bi rekel: Kapiš?

  • marijan

   Spet TROL – aš ???

   • Rožle

    samo nima še slikice … :)

 • Den456

  Priimek Butala je mešanica med budala in butara.

  • Rožle

   Zmešanica ..

 • Slovenec

  Ali res nihče ob Kolpi ne more dnevno tri rafale spustiti, da se migranti razbezijo
  že pred mejo.

  • JANEZ GUS

   Če jih bi jaz spustil,se ne bi razbezljali.

 • šmentanamuha

  Šiško za poveljnika slovenske vojske! Dovolj je že njegova prisotnost, da ilegalci spizdijo in si ne upajo čez mejo. To mi deli …

  • JANEZ GUS

   Samo je rdečuh…..

 • šmentanamuha

  Priznam, da tega članka nisem čisto razumela, razen tega, da se vsem tresejo gate pred Šiškotom. Šarcu in ilegalcem.

 • Lux Ferre

  Tako je to, če ti nekdo uniči posel…

 • simon

  Nočem žaliti, a vseeno, že priimek dosti pove, Butala.