[Ekskluzivno] Bizarna situacija: Štajerska varda po posredovanju predstavnice LMŠ prenočevala kar v prostorih pod pristojnostjo Pikalovega ministrstva?

Datum:

Štajerska varda se je znašla v ironični situaciji. Kot nam je zaupal vir, naj bi ta skupina na obmejnem območju postavila šotorišče, nato pa jih je tam obiskala članica in mestna svetnica LMŠ v Črnomlju Renata Butala, ki naj bi krilila z rokami, dokler ni posredovala policija. Nato naj bi se varda namestila kar v prostore Centra šolskih in obšolskih dejavnosti na naslovu Fara 3, ki je pod pristojnostjo ministrstva za šolstvo, ki ga vodi Jernej Pikalo iz kvote SD.

Že lansko leto nas je presenetilo, kako veliko pozornosti so levičarski politiki in mainstream mediji namenili zastraševanju javnosti, ko so na dan prišle fotografije in videoposnetki postroja Štajerske varde pod vodstvom Andreja Šiška. Po vsej verjetnosti so tako odvračali pozornost od resničnih težav, s katerimi se sooča naša država. Vlada Marjana Šarca pa tudi v zadnjem času presenetljivo veliko pozornosti namenja ukvarjanju s to skupino, ki mejo varuje kar s plastičnimi pištolicami. Kot smo že poročali na Nova24TV, je skupino med zbiranjem zmotila policija in ji zaplenila igračke, ki naj bi jih nato poslala na analizo, sklican je bil Svet za nacionalno varnost, med skrbjo za “čuteče” živali pa je tudi ministrica Andreja Katič iz vrst Socialnih demokratov našla čas za pripravo zakona, ki naj bi preprečeval zbiranje skupin v vojaških uniformah.

Štajerska varda v akciji. (Foto: STA)

Članica LMŠ prišla v Šiškovo šotorišče krilit z rokami, posredovala policija
Zdaj se je na spletni portal Nova24TV obrnil tudi zanesljiv vir, ki je od blizu opisal dogajanje v zvezi s Štajersko vardo. Šiško naj bi s svojo skupino po njegovih besedah na območju krajevne skupnosti Stari trg ob Kolpi postavil šotorišče na zasebnem zemljišču, tam pa jih je kmalu zmotila vidna članica LMŠ Renata Butala, ki je tudi predsednica omenjene krajevne skupnosti.

Renata Butala, svetnica LMŠ v Črnomlju, je z lastnimi rokami odpravila vardo. (Foto: Facebook)

Ta naj bi bila v šotorišču videna, kako je krilila z rokami, kmalu zatem pa se je v dogajanje vmešalo več policistov. Vir nam ni mogel povedati, zaradi koga je pravzaprav posredovala policija in kdo jo je poklical. Precej zanimiva je sicer aktivnost Butale na družbenem omrežju Facebook, kjer ne skriva simpatij do nekdanje Socialistične federativne republike Jugoslavije.

Še več, očitno si nadvse želi tudi povratka morilca in pedofila Josipa Broza Tita, odgovornega za prek sto tisoč žrtev medvojnih in povojnih množičnih umorov.

Štajersko vardo namestili kar v Center za šolske in obšolske dejavnosti Fara
Po posredovanju Butale naj bi se po navedbah našega vira Šiškova skupina namestila kar v prostorih Centra za šolske in obšolske dejavnosti (CŠOD) Fara 3, torej v prostorih ministrstva za izobraževanje, znanost in šport pod vodstvom znanega kršitelja človekovih pravic Jerneja Pikala iz vrst Socialnih demokratov.

Andreja Katič in Jernej Pikalo (Foto: STA)

V teh prostorih naj bi spali dve noči in čeprav so bili umaknjeni nekoliko stran od neposrednega obmejnega območja ob Kolpi, so imeli do tja priročen dostop, še dve noči so namreč vozili ob meji.

Foto: posnetek zaslona

Območje CŠOD Fara kot nalašč za migrante, tam so bivališče že našle redke živalske vrste
Kot izhaja iz opisa lokacije doma CŠOD Fara, pa je tudi to območje kot nalašč za skrivanje in lovljenje nelegalnih migrantov: “Obod kotline gradijo strma pobočja, nad katerimi se razprostirajo kraške planote s številnimi kraškimi pojavi. Zaradi stika različno prepustnih kamnin je pokrajina prepletena s številnimi potoki in izviri. Prevladujejo bukovo-jelovi gozdovi, ki so se ohranili na razgibanem površju v vsej svoji mogočnosti. V njih so našle bivališča številne redke in ogrožene živalske vrste.” Iz spletnega opisa CŠOD lahko razberemo še, da tam dno kotline preraščajo travniki ali pa je zamočvirjeno. Zaradi življenjske in pokrajinske pestrosti, neokrnjenih naravnih danosti, samosvojega zgodovinskega razvoja ter bogatega kulturnega izročila je pokrajina Šiškovi vardi med bivanjem tam ponudila veliko možnosti za ustvarjalno delo in nova doživetja v naravi. Tudi za športne aktivnosti je tam na zunanjem športnem igrišču, telovadnici, umetni plezalni steni in lokostrelskem poligonu dobro poskrbljeno.

Fotografija je simbolična. (Foto: Twitter)

Ko je ob meji patruljirala Štajerska varda, nelegalnih migracij ni bilo
Kot je v nadaljevanju pojasnil naš vir, v nočeh, ko je ob meji patruljirala Šiškova varda, tam res ni bilo nelegalnih migracij, sicer pa se tam veliko govori o lokalnih tihotapcih, ki kar s kanuji prek Kolpe tihotapijo nelegalne migrante. Domačini sicer o tem ne upajo javno govoriti, policije pa očitno naj ne bi bilo na meji ali pa bi lahko celo sodelovala s tihotapci, kot se sprašuje naš vir.

Reka Kolpa (Foto: moja-dolenjska.si)

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Balerina donirala 50 dolarjev – grozi ji dvajset let ruske ječe!

Zaradi donacije petdesetih dolarjev so pred dnevi v Rusiji...

RTV podprla Milosavljevića, namesto da bi podprla svoje novinarje

RTV Slovenija se je v sporu Marka Milosavljevića in...

Sprejet migrantski dogovor med Italijo in Albanijo

Albanski parlament je odobril migracijski dogovor z Italijo, po...

Košarkarska zveza Slovenije pred tekmo prepovedala izraelske zastave

V nedeljo, 25. februarja, bo v okviru kvalifikacij za...