[Ekskluzivno] Dobra država v javnem pismu razkrila zavajanje Manice Ambrožič pri merjenju javnega mnenja agencije Ninamedia za RTV

Odgovorna urednica informativnega programa na RTV SLO Manica Ambrožič prekriva podatke o merjenju javnega mnenja agencije Ninamedia. (Foto: STA)

Odgovorna urednica informativnega programa na RTV SLO Manica Ambrožič prekriva podatke o merjenju javnega mnenja agencije Ninamedia. (Foto: STA)

Zunajparlamentarna stranka Dobra država je razkrinkala sodelovanje RTV Slovenije in agencije Ninamedia, ki za javni medijski servis izvaja vsakomesečno merjenje javnega mnenja. Dobra država pa ugotavlja kršitve tako standardov mednarodnega združenja ESOMAR kot izmikanju odgovornih na RTV Slovenija.

Zunajparlamentarna stranka Dobra država je že nekajkrat poskusila dobiti odgovor, zakaj RTV Slovenija sodeluje z agencijo Ninamedia pri merjenju javnega mnenja. Odgovorna urednica informativnega programa Manica Ambrožič jim je poslala suhoparni odgovor: “Ninamedia, ki je tudi za nas opravljala javnomnenjske raziskave, pri svojem delu upošteva standarde in merila svetovnega združenja trženjskih in javnomnenjskih raziskovalcev ICC/ESOMAR (International Code on Market and Social Research). Glede vseh drugih vprašanj se obrnite na izvajalca raziskave.” 

V Dobri državi z odgovorom odgovorne urednice informativnega programa Manice Ambrožic niso bili zadovoljni. Zato so jim 31. decembra 2019 poslali novo pismo, kjer so razkrili vse napake merjenja javnega mnenja agencije Ninamedia. V javnem pismu se v Dobri državi sprašujejo, kako lahko nacionalna televizija najema agencijo, ki ne izpolnjuje vseh standardov in ni članica mednarodnega združenja ESOMAR in kakšen je vprašalnik najetega podjetja, kako so bila vprašanja v anketi zastavljena, so anketiranci odgovarjali samostojno po spominu, ali so izbirali vnaprej pripravljene opcije odgovorov, kakšen je vrstni red vprašanj in podvprašanj ter merske napake.

Ne glede na objektivnost je RTV Slovenija bila vedno tihi podpornik levosredinskih strank in "marksistične" ideologije. Za škandal so poskrbeli prav na prvi dan leta 2020, ko so vrteli posnetek silvestrovanja jugoslovanskega diktatorja Josipa Broza Tita iz leta 1972. (Foto: STA)

Ne glede na objektivnost je RTV Slovenija bila vedno tihi podpornik levosredinskih strank in “marksistične” ideologije. Za škandal so poskrbeli prav na prvi dan leta 2020, ko so vrteli posnetek silvestrovanja jugoslovanskega diktatorja Josipa Broza Tita iz leta 1972. (Foto: STA)

RTV Slovenija zavestno zavaja javnost ali pa je njihovo neznanje posledica nepoznavanja področja merjenja javnega mnenja
V nadaljnjem odgovoru zavrnejo odgovore Ambrožičeve, da v svojih raziskavah upoštevajo merila EUSOMAR. “Če bi bilo, bi v skladu s standardi in merili ESOMAR objavili podatke o načinu zbiranja podatkov, natančnem vprašalniku, kot to izhaja iz 8. in 9. člena meril in standardov ESOMAR. Tega niste storili, kar onemogoča presojo kredibilnosti objavljenih podatkov. Vaša navedba o tem, da najeto podjetje spoštuje merila ESOMAR, je brez pravne in vsebinske osnove, je zavajanje javnosti, ki je lahko zavestno, ali posledica nepoznavanja tega področju,poudarja predsednik Dobre države, Bojan Dobovšek.

Predsednik Dobre države, Bojan Dobovšek očita odgovorni urednici informativnega programa na RTV Slovenija Manici Ambrožič hude kršitve merjenja javnega mnenja agencije Ninamedia. (foto: Nova24tv).

RTV Slovenija se dela neumno in noče poslati pravilnih podatkov stranki Dobra država
Dobra država RTV Sloveniji med drugim očita, da je njihov odgovor neumesten. Kljub temu, da je dokazano, da Ninamedia ni članica ESOMAR, so na RTV Slovenija gluhi za opozorila.

 

Javno pismo zunajparlamentarne stranke Dobra država zaradi zavajanja RTV Slovenija v merjenju javnega mnenja agencije Ninamedia. (Foto: Nova24tv)

Javno pismo zunajparlamentarne stranke Dobra država zaradi zavajanja RTV Slovenija v merjenju javnega mnenja agencije Ninamedia. (Foto: Nova24tv)

S tem pa kršijo svojo temeljno dolžnost, to je objektivno in nepristransko poročanje. “Zaradi navedenega vas še enkrat prosimo, da, kot javni zavod, ki je v skladu z zakonom o RTV Slovenija odgovoren za objektivno in nepristransko poročanje, nam in javnosti posredujete odgovore na zgoraj navedena vprašanja, to so med drugim tudi informacije javnega značaja,” zaključujejo v Dobri državi.

Luka Perš

 

 • Stajerka

  …nepristranski in objektivni so samo pri pobiranju dajatve za sr**je, ki je vedno bolj negledljivo…….dejansko razen športa in SLO3, vse ostalo sama propaganda in reklame……..skrajno levičarska……koliko tovariš, lastnik TV shopa, ki je očitno firmo selil na Poljsko/Češko, plača za reklame???……to je tisti tovariš, ki je na SD soočenjih trobezljal o nizkih dajatvah v Sloveniji, potem pa firmo selil iz te davčne podalpske dežele….

  • Miro Jereb

   TV shopar je reku…če jih ne moreš premagati se jim pridruži…pač gnojna varianta….

  • Jernej

   Jaz s7m odjavil Rtv narocnino, ker zivim v tujini in ker zaradi njihove vloge nocem vec placevati in Sem Jim njihovo vlogo se opisal, da imajo vedno cmok v grlu kjerkoli po Evropi zmaga desnica. Pa so me le pustili za trajno odjavo. Lp

  • WISKY 1000

   In same ponovitve oddaj,rdeča tv misli,da smo vsi sklerozni,da ne vemo kaj smo včeraj gledali

   • Lokomotivführer

    Hrvati imajo oddajo Dobro jutro neprekinjeno, čez praznike in čez poletje.

    • WISKY 1000

     Pa glej ti hrvatarje

    • RATATA

     In oddajo “Ljepom našom” u Koparu in v Celju… imajo tudi hrvati…

 • Miro Jereb

  Za KOZLAT….

 • AlojzZ

  Psi lajajo, karavana gre dalje.

  • rrrrr

   ..potem v NSI močneje zalajate.

 • sloustava

  Prof.dr. Dobovsek, kaj za bozjo voljo, pa sploh pricakujete od druzbeno politicnih delavcev, alias presstitutov in presstitutk? Resnico? Ah, dajte no, saj ste vendar studiran clovek! Dokler bo Veliki pokovec hodil v to Javno hiso, nimate, nimamo, sans zvedeti in slisati, gledati in spremljati resnice! Kako bo pa Veliki pokovec prezivel preostala leta, ce ne tako, kot je navajen, z lazjo in strasanskim odporom proti Sloveniji, saj njena samostojnost nikoli ni bila njegova intimna opcija!

  • WISKY 1000

   Matilda še kar čaka pokovca

  • Lustrator

   Kaj za Božjo voljo je omenjeni profesor in celo doktor pričakoval od SMC-ja, ko se je preko njenih glasov prerinil v parlament v prve vrste največjih uničevalcev slovenske demokracije? To je zame precej pomembnejše vprašanje.

 • WISKY 1000

  A to je ona rdeča iz Žalca,ki se tak kislo drži?

 • AlojzZ

  “Dobra država …” da je razkrinkala anketa???

  NE! To ne more biti res! To bi morala biti SDS ali kvečjemu NSi. To bi moral biti Janša ali kvečjemu Tonin.

  • rrrrr

   SDS je je že večkrat izsilil izredno sejo v zvezi z notoričnim laganjem, zavajanje in manipuliranjem Javne RTV hiše . In JJ je v javnosti kar dobro opravil z vodilnima presstitutkama Hanzi bordela, Carlovo in Paškovo.
   Na podobno akcijo NSi in Tonina še potrpežljivo čakamo…..
   Tonček, če imate pri krščanskih socialistih še kaj vpliva, udarite po mizi in ne po piškotkih….

 • VERZIFIKATOR

  Ambrozija Manijič

  NINA NANA

  Nina nana, medij za otroke,
  zopet se nam v vrtcu je oglasil,
  žejo radovednežev pogásil,
  vzel otročke je zaspane v roke.

  Nina nana, ta otroška igra
  le predšolsko mladež še uspava,
  ki verjame, da je bikec krava,
  mačka spremeniš lahko da v tigra.

  Nina nana igrico ponuja,
  ki se maček v žaklju imenuje,
  z njo otročke vrtec podpihuje,
  tu potrebna ni najmanjša muja.

  Nina nana, otročad zaspana
  nebulozam takšnim ne verjame,
  drugega zato kaj v roke vzame,
  ta se igra zdi ji razprodana.

  Nina nana, se otrok huduje,
  kdo neumnostim še tem naseda,
  to je čista palčkova zaseda,
  z njo otroke da se podkupuje.

 • neukročen

  Ninamedia ustvarja večino prihodkov iz države/paradržave, tako da je jasno da so prostituti leve opcije. In če sodišče uniči prisluhe da je janković natepaval farmacevtko da je dobila službo, res kdo pričakuje da se bo tu kaj premaknilo ? Komunisti imajo manupulacijo z javnim mnenjem dobro naštudirano in tele ninamedia zgodbice preverjeno delujejo.Kar glejte kako bodo začeli medijsko dresirati novega odrešitelja tranzicjske levice, zdaj ko serpetinšek diha že na škrge.

 • Minovak

  Saj je brez veze govoriti o Ninamediji, ker s svojim “anketami”, ki to niso, razkrivajo, da napišejo tisto, kar pride iz centralnega komiteja rdečih fašistov, iz Murgelj. Vsi vemo, da je vsa zadeva zlagana, smešijo se z vrstnim redom, kdo je pa med prvimi je vsem jasno, četudi od njih ni, kot vedno, nič. Lahko pokradejo vse, pa bodo vodilni v teh “anketah”, torej je vsa stvar povsem jasna, zato si lahko te “ankete” nekam zataknejo.

 • Anton

  sej nč ne rečem, je fejst baba za nategnt, sam se bojim da bi se okužil z “rdečkami”

  sarkazem press

 • slosin

  Rdeči Damjanič s svojo Ninamedio javno mnenje ustvarja, ne ugotavlja…

  • RATATA

   Kot ustvarja javno mnenje tudi eRTeVeSlo, kar je v njeni agendi… to je drugo ime za AGITPROP!

 • to_mi_delaj

  tale JAVNA HIŠA, bi mogla delat za javno dobro, saj je mi financiramo (prisilni prispevek-za lopove)

 • milanček

  manca je bebava revca, zelo nekarakterna in kot taka jo človek zudi videti ne mara!

 • xtc

  Seveda nočejo poslati dokumentov,a naj kar javnosti pokažejo navodila ,ki jih Kučan pošilja tja in razkrijejo,kako zadeva funkcionira?

 • šmentanamuha

  “Kljub temu, da je dokazano, da Ninamedia ni članica ESOMAR, so na RTV Slovenija gluhi za opozorila.”

  Nekaj podobnega je tudi tisti laboratorijski “strokovnjak” brez licence v primeru Novič.

 • Gren

  TO JE KURBENHAUS ZA UMAZANE ŽIVALI !

 • Ježek Teka Teka

  Ah, neee … a da lažejo … Itaq, da VSI in skoz lažejo … smrad komunističen … pri vsaki stvari … z vašim denarjem …
  Pa srečno 2020 dobrim ljudem …

  • Ludvik Gajšek

   Brez “ta malega” , se v Sloveniji nič ne naredi. Vse odločitve v Sloveniji mora potrditi on Šef foruma 21

   • Viktorh

    Vsi memo in mu to dopuščamo…

   • lena

    In ne samo sef foruma, je tudi neformalni predsednik vlade in drzave!

 • Garbage man

  Neznanje, ja to bo

 • Garbage man

  Manica je dobila nov iphone

 • Black_hawk

  Kakšna je RTV od zunaj vse pove.

 • Lustrator

  Vse lepo in prav, a človek sila težko verjame iskrenosti in altruističnosti pobude, ko jo lansira nekdo, ki se je v politiko zgolj 5 let nazaj zavihtel preko SMC-ja. Verjamem v možnost pspreobračanja, a glede na to, da ne gre za nekega mladega naivnega pamža, ampak možaka, ki je v politiko vstopil sivih las, me bo zelo težko kdorkoli prepričal, da so njegovi nameni v čemerkoli različni od recimo Jelinčičevih; ko je pred mikrofoni neprestano kritizira vlado, ko je čas za pritiskanje gumbov in postavljanje bodisi v vrste režima ali k SDS-u, pa pomenljiva tišina.

  Podpiram razkrinkanje Pyongyang TV-ja, obsojam pa samopromocijske vzgibe zanj.

 • saturnsky23 saturnsky23

  Dejmo že enkrat nekaj domislit glede ukinitve RTV takšna kot je, ne pa jamrat kako nas prisilno ropajo. Pa saj nas je zagotovo več kot polovica, ki smo oropani resnici poročanja, škodljivega poročanja naše Slovenske opcije. Imamo vrhunske osebnosi, ki bi se prvopodpisale. Za začetek bi se sprožilo peticijo , ki bi jo podpisalo več kot pol Slovenije o ukinitvi načina obstoja RTV.

 • Viktorh

  Pred leti je Bobovnik izjavil da je z Manco težko delati, ker..

  • Black_hawk

   Ker?

   • Viktorh

    .Če slediš, bi moral vedeti…

    • Black_hawk

     Zna biti zanimivo zakaj,zato vprašam.

 • Artur

  “Što se RTV babi snilo to se RTV babi htilo”

 • Anton

  Dobra država, LE ČEVLJE SODI NAJ KOPITAR.

 • maček ivan

  Tudi to je delno povezano s tem “sranjem” od “merjenj” javnega mnenja.
  Tisti ki spremljate še druge portale, lahko vidite kako so uspeli “prizemljiti” Požarja.
  Moramo priznati da je “globoka država” napredovala v sistemu “sfukavanja”, torej te po novem ne likvidirajo več, ampak te finančno uničijo.

 • Hribouc

  Punca spada v kasto Ubermensch aus Rotte Agitprop sluzasti hlapci 571 in dela kar ji naročijo v opisu vsakodnevnih rabot nadvladovalnega zapeljevanja v okviru Red Ingeenering Souls Sloveniae!
  SRAMOTA PLAČANCEF!

 • JANEZ GUS

  Trapast je tisti,ki to komunistično skorpucalo RTVS gleda in posluša.Partizanska propaganda,ki smo že mislili,da je zgodovina, ampak jo komunistični fosili s Kučkotom na čelu držijo nad vodo.Jaz gledam NOVO,HTV,RTS……Bo pa prišel dan,ko bodo ti družbeno politični delavci na rtvs morali začeti delat.Samo ta banda je preveč indoktrinirana s komunizmom.Z povsem novo ekipo in seveda DVE TRETINI MANJŠO.Takrat bo pa ojej za današnjo mafijo.

 • cosmosjasnovidec

  Ali me oči varajo ali pa ima res ta Manica skoraj večjo glavo kot telo?
  Sprašujem se,če ni potomec pasme afriške Nilske kobile,ker imajo tiste take ogromne buče.
  ——————————————————————————————————————————
  Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
  ——————————————————————————————————————————–

 • Andrej

  Za ugotovitev, da RTVSLO in Ninamedia zavajata ni treba nikogar razen čisto malo spomina in zdrave pameti. Te pa očitno Slovenec nima, zato dopusti, da ne gre za ugotavljanje, ampak DELANJE javnega mnenja.

 • Andrej

  Glede na to , da so vsi mediji v Sloveniji absolutno v lasti levičarjev , nikar ne pričakujte kakšnih opaznih sprememb in kakršnegakoli korektnega odnosa do sprememb ! Vlada pod “vodstvom” tovariša Šarca je absolutno podvržena rdečim amaterjev brez vsakih izkušenj ! Alfa in omega slovenske politike so ostareli “rdeči očanci ” in diplomanti FDV – dispanzerja , ki mladino zdravi na utemeljenih izkušnjah ! Dejstvo je , da si narod slovenski išče uteho na mitingih in reprizah evforičnih herojstev , ki mejijo na antične zgodbe velikih polbogov in frantarskih “herojev” še zlepa ne bo zmanjkalo !