[Ekskluzivno] Dosje državna NLB plačuje Kosa: Preberite, s čim sestra Draga Kosa Marta Kos v šahu drži Boruta Pahorja

Foto: Twitter, Drago Kos

Kdo je Drago Kos, čigar podjetje R.U.R. se je leta 2014 za 250 evrov na uro, po pritisku javnosti pa za 218 evrov na uro prisesalo na s strani davkoplačevalcev večkrat milijardno dokapitalizirano državno banko NLB, v kateri so Iranci nekaj let prej, ko je bil Kos predsednik Komisije za preprečevanje korupcije, prali teroristični denar, in kakšno mrežo je spletel ter kdo so ljudje, ki jih plačuje? Pred vami je četrta iz serije zgodb, v kateri bomo razkrili ozadje sestre Draga Kosa Marte Kos.

Mediji, policija in nogomet so tri teme, okoli katerih se javno že desetletja vrti Drago Kos. Poleg najnovejše soproge, danes direktorice in odgovorne urednice informativnega in športnega programa Pop TV Tjaše Slokar Kos, in skrbnika njegove pogodbe pri državni NLB Roka Praprotnika, ki je večji del kariere oddelal kot novinar, je z mediji neločljivo povezana tudi profesionalna pot Kosove sestre Marte Kos.

Tudi ona je v mladih letih živela od državnega proračuna. Bila je novinarka in dopisnica RTV Slovenija iz Nemčije, potem je odšla za direktorico vladnega urada za informiranje, v reviji Playboy pa je še danes objavljena prigoda, ki opisuje njen konflikt s takratnim predsednikom vlade Janezom Drnovškom, ki ji ni dovolil, da se rine v ospredje kot njegova sopodpisnica na vabilu za novoletni novinarski sprejem. Revija je še zapisala, da je v jezi izjavila, da je na sprejem sploh ne bo, nato pa posegla po poceni triku: oblečena v dedka Mraza je predstavnikom medijev na stopnicah delila bombone.

Foto: STA

Po nekaj letih v lastnem podjetju GKTI, ki je, mimogrede, iz proračuna po podatkih aplikacije Erar zaslužilo od leta 2007 neverjetnih 515.365 evrov, skoraj polovico od Mestne občine Ljubljana, se je Kosova spet vrnila na državne jasli, ko je postala najprej veleposlanica v Nemčiji, od koder so prihajale zlasti fotografije njenega rajanja na gej paradi, zdaj pa je v Švici. Ukaz o njenem imenovanju je predsednik republike Borut Pahor, ki je bil predsednik vlade v letih, ko so Iranci v državni NLB oprali teroristično milijardo evrov, podpisal lani septembra. Rekli bi lahko, da ji malce tudi dolguje, saj je postal leta 2008 kot predsednik stranke SD predsednik vlade tudi z njeno pomočjo.

Kosova je namreč v časopisu tajkuna Bojana Petana Dnevnik, ki danes prevzema Večer, za 8.440 evrov v predvolilnem času leta 2008 objavila celostranski oglas, v katerem je napadla Pahorjeve politične tekmece iz takratne vlade Janeza Janše (SDS).  Za medije je trdila, da je oglas financirala sama, a je hitro dobila tudi to povrnjeno iz proračuna; samo tri mesece po objavi oglasa, decembra 2008, je njeno podjetje GKTI od ljubljanske mestne občine in družbe Turizem Ljubljana prejelo 15.360 evrov nakazil, januarja naslednje leto pa še 10.080 evrov od MOL, Festivala Ljubljana, mestnega stanovanjskega sklada, javnega zavoda Lekarna Ljubljana in regionalne razvojne agencije ljubljanske regije.

Foto: STA

Uradna piarovka ob ustanovitvi Foruma 21
To sicer ni bila osamljena politična akcija Kosove, ko je Milan Kučan ustanavljal Forum 21, je bila njihova uradna piarovka. Ljudje iz večjih slovenskih medijev, ki so bili na izobraževanjih pri Kosovi pod znamko GKTI, pa – glede na upad prodajnih naklad – niso dobili uporabnih znanj, ki bi jih v branži potrebovali za uspešno delovanje. Tudi tam je Kosova delila bonbončke, ko so svoje karakterne poteze povezovali z barvami, pripoveduje eden od slušateljev.

Andrej Žitnik

 • plamen100

  ogabno, rdeca oligarhija izsesava ta zafrustriran in indiktroniran narod z levicarstvom ze od leta 1945 naprej

  • Soave

   + + + + žal pa imajo tudi mnogi indoktriniranci in zafrustriranci – najbrž, no – nekaj od tega ??

 • večni srb

  To ni država ampak kup fašističnega dreka, za temi lulami in manekeni pa politični direktorji in denar, ki so ga pokradli celemu narodu.
  Paranoični pa kot sam Satan, zagotovo je šlo še za kaj drugega kot samo za pranje milijard.

 • VERRZIFIKATOR

  Dragoljub Kosec

  VSAK DAN TEGA PTIČA

  Vsak dan tega ptiča lumparije
  berejo in gledajo se iste,
  da za mafijske gre posle čiste,
  znano vsem je, skratka svinjarije.

  Kos je, žitokljun in ves oskubljen
  pa obarvan dolgo že v sivino,
  ljubi pravne luknje in divjino,
  bil drugje že zdavnaj bi orubljen.

  Le na našem čivka še dvorišču,
  ptičico igra ves čas domačo,
  pita z našo se falot pogačo
  in obnaša kakor v gledališču.

  Češ saj kos mi tole ni gledalstvo,
  mi početi je prav vse, kar hočem,
  tudi tisto zraven, česar nočem,
  nudi možnosti mi pač butalstvo.

  Pleše sivi kos prav razigrano,
  takti so odmerjeni, ubrani,
  varnega se čuti kot v membrani,
  pleše gizdalinsko, razuzdano.

  Zdi se, kot da velik kos pogače
  tale kos lahko si vsakič vzame,
  kar ugleda, tisto zase sname,
  zanj ne zmanjka zlepa da jedače.

  Z vejo kos na vejo poskakuje,
  vedno više, vedno bolj brezsramno,
  zgoraj namreč mu diši omamno,
  kos k vse višjim vejam se dviguje.

  A hudič se kosu v kotu smeje:
  pleše, pleši, poskakuj živahno,
  ko bo čas, spotakneš se nalahno,
  zlomljen vrat bo delo trhle veje.

  • Soave

   + + + + čimveč trhlih vej za vse vrste ” tičev ” !

 • Darth Vader

  in za tele prevarante naj bi mi plačevali davke, da se oni preseravajo malce po svoje……res morš bit posebne vrste idiot, da podpiraš te imbecile

  • Zgornji

   JA, RES JE , AMPAK ŽAL JE NAŠ NAROD POSTAL NAROD IDIOTOV , DA TOČNO TO POČNE !!! ! !!!

 • domovina mili dom

  Bolni ekshibicionisti. Da so v ospredju ali kakršnem drugem grabljenju, so pripravljeni z vsemi triki doseči svoj cilj. V skrajnosti tudi dati umoriti….

  • Zgornji

   AMENNNNN !!! ! !!!

 • antimur

  Vsi ti Kučanovi podrepniki delujejo skrajno podlo, umazano, zahrbtno, povsem po udbaško, oziroma tako kot je karakter zamrznjenega metercvanziga. Posebno antislovenska golazen sta pa Kosa, ne zaostajajo niti prekleta Kresalka, ki je neupravičeno raztalala petindvajsettisoč državljanstev balkanski prevarantski drhali, ta pasja kuzla je kučanistični bandi tako lezla v tazadnjo, da je samovoljno dodala osemtisoč prevarantov. Plagiatorka in anglofilka Bratušca je pa z zadolžitvami, da bi ohranila kučanistično okupacijo, obremenila še naše vnuke in pravnuke. Vsa ta golazen mora biti on dnevu obračuna v prvi vrsti z zločincem Kučanom, da ne bi te podrepnice menile, da jim bo prizanešeno plačilo, ker so ženske.

 • RATATA

  Bemtisunac, zaradi teh pokvarjencev iz familije kos, pa tudi onega lojzeta so se mi še ptički kosi zagraužal.

  • diler resnice

   Jejžešna, moji kosi, ki imajo trgatev na moji trti so tudi tatovi, ker me me niso vprašali, vedo pa da jim to dopuščajo. Naredijo si veselico v moje veselje in so pravo nasprotje teh človeških genocidnih Kosov prokomi usmeritve, ki imajo že v genih razvit aksium prisvajanja denarnih dobrin na račun delovnih ljudi !?

   • RATATA

    KLOPOTCA nimaš?
    Rumenokljuni kos prepeva dan na dan FRUFRU FRUFRU FRUFRU FRUFRU…. je pel Mežek v reklami za bonbone.

 • totex39

  To so nesposobni ljudje, ki delajo samo za sebe in gredo preko vsakega “trupla”, samo da lahko uničijo sposobnega nasprotnika, to je že znano, saj je že kaj takega vsak od nas lahko preizkusil.

 • Gr Enze

  TO JE KOMUNISTIČNO SEME POŽEGNANO OD HUDIČA PA ŠE PODOBNA JE SATANU.

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!!

 • Foglof Tunek

  Tudi Katarina Kresal je naša…in družina Kos…in družina Kučan!!! Smo vas in še vas bomo…GOTOVI STE!!!

  • montyamp

   NLB se proda , boste pocrkali kot tisti v HUDI JAMI in to od lakote .
   Pokvarjenosti omladine saveza komunista ni para na tem planetu , zato se preganjate s psi po garažah .
   Izrojenost vas bo pokončala , tiktak…………………..

  • milanček

   kreten, zblojen si od rojstva!

 • Soave

  Ena misel iz osebnega arhiva gospice Kos
  ” Nauči se imeti rad, kar mora biti storjeno – Slovenkam gre v marsikaterem pogledu bolje kot ženskam v Nemčiji ”

  Hecno ! Je pa seveda najbrže mislila na Slovenke njenega kova ! Kar nekaj jih lahko naštejemo. Ena je tudi zgoraj na fotki !

 • Borut Stari

  Poleg vseh demokratičnih volitev ljudstvo ni uspelo odstaviti te požrešneže od korita.

  • Zgornji

   LJUDSTVU SE NI USPELO ZNEBITI PARAZITOV !!! ! !!!

 • montyamp

  V slovenski politiki danes rotira 2000 — 3000 izkrivljenih mladičev požegnanih z udbovsko vzgojo . Komunisti so svoje pokvarjeno seme , ob poklanih , izgnanih in živih zazidanih poštenih Slovencih , na politkomisarskih orgijah nametali po partiji zvestih morilkah podalpskega življa .
  KUĆAN PRAVI : ” SPLAČALO SE JE .”
  Splačalo se je industrialce , kmete , intelektualce , ……………….. iztrebiti , da so lahko HLAPCI prevzeli oblast . Komunizem se je v dobrih 40 letih požrl samega sebe . Kanibali — produkt morilske revolucije , se držijo oblasti v Sloveniji še danes , zato nas čaka novi bankrot in državljanska vojna .
  Amen .

  • večni srb

   Če bi hotel narediti vse kar si naštel, bi moral živeti več kot sto let in začeti kot dojenček.

   • Aresnica

    Če dojenčka odšteješ- torej po logiki cc sto dvajset let.
    ________
    Lep pozdrav

 • montyamp

  Dokler bodo državo vodile pokvarjene družine murglosrbskega porekla , naslednice CENTRALNOG KOMITETA SAVEZA KOMUNISTIČKE PARTIJE YUGOSLAVIJE , bo Slovenija vukojebina , vedno pripravljena na ATENTAT IN BANKROT .
  A ni Kućanova hčerka tudi v Švici ???
  Kosova Marta je tudi v Švici .
  KDO TO PLAČUJE ???
  Karta je Marta , Marta pa kurba .

  • večni srb

   Morda se motiš in zlo izvira iz Piranske uvale, nuklearke in vseh krajev ob meji, kjer murglosrbska taca še ni segla.

 • Hun

  Vsi zivijo na racun davkoplacevalcev. SDS elitni clani prav tako. Se otroke so prklopil na drzavne oz. EU jasli.

 • milanček

  skratka, z eno besedo, štabna kurbetina!

 • sloustava

  Nikoli, nikoli, nikoli ne bom pozabila njenih besed, da doma molijo pred kosilom. Se je lagala? Morda. Kaj ima od tega? Aksiom je, da ce posljes osla krizem svet’, osel se povrne spet! A vendar je luc na koncu predora. Imenuje se volitve! Nujno v tem kontekstu preberite Pezdirjevo kolumno v Reporterju. Zajema Kose na vseh podrocjih. Od novinarstva preko bankerstva do lazi, sprenevedanj, izsiljevanj in kucanizma! Pahorcek, dusevni revcek…, se mR res bojis uboge klientelistke, ki izhaja iz presstitucije?!

 • Antonius

  Drago Kos ne pooseblja kriminalista, Drago Kos pooseblja kriminal.

  • Steiermark

   ……udbovski…..

 • totex39

  Ob vsem tem ni veliko razglabljanja, narod še vedno ni zaznal, da jim v Sloveniji vladajo skorompirani mafijci in ravno zaradi njih se še vedno lahko šopirijo kot jim je volja, če jim tega ne bi dopustili, bi lahko naše stanje bilo povsem drugačno.

  • Brezno

   Pa saj jansa je ze bil u restu

  • večni srb

   Mafija ne rabi države, ima svojo mafijsko družino, če ima mafija državo, je država fašistična.

 • Garbage man

  Slej ali prej se mu bo zgodil izbris kučanovega nasmeška…

 • piko8

  Družina kos sami kriminalci, kakšna lopova sta morala biti starša teh mafijskih otrok!!!

 • Hermannn

  Kos, Bratušek, Kresal imajo vendarle nekaj skupnega: vse so putke, ki počepnejo pod bonsai petelinčkom.

 • Zgornji

  Bratuškova Agla je Kup Zlobe Satanove !!! ! !!!

 • matjazr7

  Pa še ena skupna lastnost Marte Kos in ostalih uničevalcev Evrope: nima otrok … Res me zanima psihološki profil teh bab …

  • večni srb

   Jaz bi najprej pogledal medicinsko kartoteko, zakaj bi ugibali.

  • Steiermark

   Najprej moraš ugotoviti, če je “baba”, glede na njeno angažiranost v gay paradah….

  • Garbage man

   To je moški ,ki lezbijkam zatrjuje da je peder