[Ekskluzivno] Drago Kos se hvali v javnosti: Pavla Vrabca na Pro Plusu naj bi zamenjala njegova žena Tjaša Slokar Kos

Tjaša Slokar Kos (foto: FB)

Od naših virov smo izvedeli, da se pri medijski družbi Pro Plus, ki obvladuje POP TV, Kanal A in druge znamke, obeta menjava v vrhu. Zdajšnjega generalnega direktorja Pavla Vrabca naj bi zamenjala trenutna urednica informativnega programa Tjaša Slokar Kos. Gre za ženo Draga Kosa, zloglasnega nekdanjega kriminalista, operativca afere Patria in velikega zaslužkarja z državno NLB, saj je leta 2015 sklenil skoraj milijon evrov vredno pogodbo. Kot zanimivost – da bo prišlo do menjave na Pro Plusu, se v javnosti hvali prav Drago Kos, pri čemer ga je zasačil naš očividec.

V uredništvu Nove24TV smo dobili zanesljive informacije, da naj bi se v vrhu komercialne medijske družbe Pro Plus obetale menjave. Dosedanjega generalnega direktorja Pavla Vrabca naj bi zamenjala dosedanja direktorica in urednica informativnega programa POP TV Tjaša Slokar Kos. Gre za ženo Draga Kosa – zloglasnega nekdanjega kriminalista, operativca afere Depala vas in Patria ter velikega zaslužkarja z državno NLB, saj je leta 2015 sklenil skoraj milijon evrov težko pogodbo. Prav Drago Kos naj bi se v javnosti hvalil, da bo prišlo do menjave.

Da je Slokarjeva zgolj podaljšek Draga Kosa na največji komercialni televiziji, smo že večkrat poročali, saj se je pri poročanju o odmevnih političnih temah zaznalo, da izvaja njegova navodila. Če bo prišlo do uresničitve, da bo Slokar Kosova res postala generalna direktorica, pa se bo njegova moč in vpliv na javno mnenje in politično opredeljevanje še dodatno povečala. Znano je, da je Kos aktivist leve politične opcije, kot nekdanji agent pa je sodeloval že pri aferi Depala vas in odstavitvi Janeza Janše z mesta ministra za obrambo, ponovno pa se je v isto vlogo vživel pri aferi Patria, ko je celo potoval na Finsko, da bi pomagal pri velikem poku.

Drago Kos (Foto: STA)

Peter Truden

 

 • Sadako

  Gledam Russio Today, gledam tudi BBC, Eurosport in ostale brezplačne programe, imam anteno Penta Fraccaro aluminjasto in https://catena.si/monoblock/lnb-opticum-monoblock-triple-feed-3-sateliti-1-izhod pa gledam vse razen tistega kar bi morala plačevati. Tako da nimam ne Nove24tv in ne Poptv.

  • Stajerka

   Novo imaš na spletu…..če lahko komentiraš, lahko tudi spremljaš program, zgoraj desno zadnja ikona/celo rdeča – TV V ŽIVO……pri POP pa brez dnara ne bo šlo…..no way……

 • Sadako

  https://catena.si/monoblock/lnb-opticum-monoblock-triple-feed-3-sateliti-1-izhod
  plus https://www.antene-zupancic.si/sat-antena-penta85r-p-1162.html plus televizor, ki vgrajen satelitski sprejemnik, pa ne plačujem naročnine. Niti centa ne dam za POP tv in ostalo sranje.

  • Asterix in Obelix

   Imaš pa ZDF, RTL, Eurosport, Kiko, rtv, Posavino, Russio Today, Voice of Europe in Radio Ognjišče.

 • antimur

  Pred volitvami bodo zopet prišle na plano podgane kot je Kos, njegova lezbična sestra ter Slokarca ter družno napadali SDS in predvsem Janšo. Grozljivo je pa dejstvo, da takšne antislovence, ki se bohotijo kot kronski nasledniki, redijo za njihov kriminal in ropanje ubogi državljani, ki imajo komajda za kruh. Kosa in Praprotnika bi vprašal, če sta že poskrila v NLB vse, za kar sta bila zadolžena. V nasprotnem primeru sta ga najebala, kajti velepreiskovalec, omejeni Möderndorfer, vama že diha za ovratnik.

  • karlina

   TOČNO

 • domovina mili dom

  Pa je bilo tako huronsko vpitje komunistov, da je direktor sklada bivši šef CIE. Zdaj je pa vse potihnilo. Zgleda, da so se s svojimi naravnimi sovražniki Ameri zmenili, da bodo tv harali komunisti naprej.

  • Olga_10

   Laž je nesmrtna duša komunizma!

   • karlina

    IN VSE , KAR JE POVEZANO Z LAŽJO !!!!!

   • domovina mili dom

    Za nas. Problem je, ker oni to dojemajo kot normalni in “pošteno”

  • karlina

   OČITNO RES

 • Luiggi

  Kaj naj recem,taka lepoa baba pa zena tega grdega frisa,oj pre joj,kako ga glajsta??

  • karlina

   Vse za denar, denar, denar, kakopak drugače

 • tramal

  Tega kosa na sliki bi samo še črno pobarval pa bi bil pravi pavijan.

  • karlina

   TOČNO, PODPIS

 • karlina

  No, če je pa to res, smo ga pa dejansko nasankali, vse bo upirjeno proti desničarjem, proti pravim, domoljubnim Slovencem, začuda-ravno pred volitvami, to ni naključje, kajti pri komunistih naključij ni, vse je točno z namenom. Že sedaj ni nobenega programa nikjer, same turške nadaljevanke predvajajo, da nam vsiljujejo islam, skratka-živ obup, HVALA BOGU, da imamo našo tv, ampak filme pa moramo gledati na računalnikih, plačujemo pa televizijo.

  Življenjepis
  Drago Kos se je rodil v Prevaljah. Nato se je s starši preselil v štiri kilometre oddaljene Ravne na Koroškem. Ima mlajša brata in sestro. Dve leti mlajši brat Miran Kos je pravnik s svojo odvetniško pisarno v Ravnah na Koroškem [1], štiri leta mlajša sestra Marta Kos pa je nekdanja novinarka in dopisnica RTV Slovenija.[2] [3] Sedaj je veleposlanica Republike Slovenije v Nemčiji.[4] Drago je želel postati duhovnik, saj je prihajal iz katoliške družine a se je na koncu odločil za poklic Pravnika. Leta 1979 se je vpisal na Pravno fakulteto v Ljubljani, kjer je oktobra 1983 tudi diplomiral.Sprva je bil policist nato kriminalist. Je nekdanji plavalec ter nogometni vratar. Igral je za Korotan in Slovenj Gradec. V letih 1988−2009 je bil nogometni sodnik, ki je odsodil več kot 500 tekem in bil je tudi mednarodni sodnik. Znan je po tem, da je bil prvi predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (KPK).[5] Sedaj pa je delegat na nogometnih tekmah in pisec kolumn slovenskih časopisov.

  http://nova24tv.si/slovenija/politika/politizacija-in-unicevanje-diplomatske-sluzbe-se-bo-nadaljevala-marta-kos-marko-napotena-iz-berlina-v-svico/

  • Steiermark

   Ali, kot “kriminalist” ni bil tudi udbovec?

  • DJURO SUMAR

   Sposobna cela familija. Še najbolj mi je všeč Marta.

 • centurion

  Drago, Drago pazi raje kdo ti na POP tvojo drago draga, kot netit poke
  po Finskem
  Ne sam v NLB za 218€/h “red” delat, zastonj po pisarnah pr babi poglej,
  kdo ptička, ne kosa, namaka v njenem gnezdecu….

 • Na 24 kurah imajo vsak večer turško nadaljevanko moja boš. 24 -tke kure pa zdej sploh več ne spremljam.

  • karlina

   POP TV IN PLANET IMATA TURŠKO NADALJEVNKO, ITAK, DA JE NE GLEDAM, VSILJUJEJO NAM ISLAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • karlina

  Vedno bolj in bolj ugotavljam, da so si ti komunistični potomci, naredili državo Slovenijo zase, po svoji meri, vse napisano njim na kožo, vsi ostali-seveda drugorazredni pa jim niti slučajno, niti slučajno nismo mar, pobiramo drobtinice, nekateri še to ne, skratka-ne vem, če je lahko še kje takšna država na svetu, ampak resno.

  • DJURO SUMAR

   V kapitalizmu uspe samo najboljšim.

   • Steiermark

    Zato se pa vi jugokomunajzarski nesposobni in leni gnoji, raje držite vašega komunizma, kjer edini izpolnjujete pogoje za delovno mesto – “haračev” v Sloveniji!

    • DJURO SUMAR

     Leni gnoji živijo na račun pridnih gnojev. Vprašanje je samo, kdo je pametnejši in sposobnejši.

   • Sofia Loren

    Meni se zdi, da je lepo, če moški poskrbi za svojo žensko in Drago je tak človek očitno.

 • Pezde

  Strupena, hinavska in lažnjiva prasica že samo na pogled. In kaj bi Kos rad pravzaprav dosegel? Manjšo gledanost POP-a, da bodo še tisti “pošteni” komunjari, ki so do sedaj gledali POP, začeli to televizijo bojkotirati? Bolj, kot se hvali s tem, bolj daje ljudem vedeti, da ne gre za neodvisen medij (za kar moraš biti itak ovca, da sploh še verjameš v kaj takega).

 • Steiermark

  Tako bo udba uradno prevzela pomembno pozicijo, svetoval jim bo pa kar njihov ter za to, kot do sedaj, kasiral lepe denarčke………

 • hribovc

  priden kos, k nogi, na piškotka… pa še žena in sestra naj prideta, tud’ za vaju se bo dobilo…

 • GOTOF JE

  Tovarisijski zasebno javni kapitalizem .Alo .Če je to sposobnost ……To je zagovedanost nekih kvazi nevem zakaj se imajo .To je za poj v pizdo pa se za tja ne .Fuj sramota.

 • TOML

  Komi banda se klati iz enega sedeža na drugega,
  med tem pa fino plahtajo in lupijo državljane.
  Kadrovanje pa po sistemu severne Koreje.
  Na vrhu Kučan potem pa parijci, prijatelji in žlahta.
  Slovenci puške bo treba v roke vzet,
  pa socialiste počistit bolj kot leta 91
  To bo balzam za našo domovino.

 • VERRZIFIKATOR

  Pavel Grabec

  VRABEC, OAZA IN KANJA

  Vrabec jadrno okoli leta,
  mirno zanj nebo je, ni nevarno,
  leta po puščavi malomarno,
  ni zadeva čisto nič napeta.

  Toliko le vrabec vedno pazi,
  da v daljavi vidi se zeleno,
  pazi, da je vedno poskrbljeno,
  da lahko se okrepča v oazi.

  Ne opazi vrabec te nesreče,
  da v bližini leta sloka kanja,
  kosova ženička, ki že sanja,
  vrabca iz oaze ven da zmeče.

  Sloka kanja, ptičica ujeda,
  ni do vrabca milostna ne mila,
  žene jo od zadaj tista sila,
  da pogoltne vse, kar ji preseda.

  Vrabec jadrno okoli leta,
  zopet približuje se oazi
  in ker vse premalo ptiček pazi,
  kanja v kljunu z vrabčkom že opleta.

  Kaj pove nam zgodbica bizarna?
  Da za ptičko še tako udarno
  ni v oazi prav nobeni varno,
  kanja bo naslednja, ki potarna.

 • montyamp

  Afera Depala vas (tudi afera Smolnikar) je bila politična afera v Sloveniji, ki je izbruhnila leta 1994.
  Hrvaški kontraobveščevalec na sodišču priznal , da je KUČAN Z PODREPNIKI
  ————– KOS ———————
  PEINKIHER ………….. dobil od njega načrt za rušenje obrambnega ministra , z iszsiljevanjem in teroriziranjem , seveda .
  Stran 219 , je že zanimiva .
  http://www.slobodanpraljak.com/MATERIJALI/RATNI%20DOKUMENTI/LABRADOR/IZJAVA%20-%20RADENKO%20RADOJCIC%207.%20DIO.pdf

 • montyamp

  GORJE NARODU , KO PRIDE HALBMADŽARSKI HLAPEC NA OBLAST

 • montyamp

  Drago Kos je rojen tako kot žvepleni pritlikavec , AL CAPONE , Zemljarič , Fišer , Masleša , Makarovićka , Tomićka …………………………
  Če bi Švicarji imeli pohabljence na oblasti , bi tudi revščina napadala državo , morilcev sinovi in hčere pa bi buzerirali narod .

  • ogledalo

   Če greva malce nazaj v zgodovino, v Šparti zagotovo ne bi bilo sdsovcev…..

 • Iva

  Dušan Mohorko (leta 2000, Bajukova vlada, je postal direktor slovenske kriminalistične policije, nato pa je policijo 2002 zapustil in do upokojitve 2011 nadaljeval delo kot odvetnik, napisal je knjigo Odvetnik in kriminalist) je povedal,
  da je bila KPK ustanovljena zaradi Draga Kosa, ki mu je bilo treba najti ustrezno funkcijo.

  Tako je paradržava poskrbela, da je bil Kos nagrajen za dotedanje zasluge v boju proti notranjemu sovražniku (tudi v aferi Depala vas), sočasno pa pripravljen za vodenje novega specialnega boja proti JJ , saj je bil tisti agent, ki je v vlogi predsednika KPK izvozil afero Patria na Finsko. …

  V nadaljevanju je dobil ekskluzivno pravico za raziskavo alias čiščenje dokumentov o slabih kreditih NLB (pogodbo je “moral” skleniti NLB Medja).
  Po milijonski finančni injekciji pa lahko uživa lagodno življenje in mimogrede še “voluntersko” opravlja določena opravila, saj ima razširjene prijateljske lovke na mnogih področjih!
  Slovenistan!

  • ogledalo

   To je tista KPK, ki je ujela ivana s sredstvi neznanega izvora? No, nekaj pa le delajo!

 • ogledalo

  “Poleg Žana Janše in njegove partnerke Maje Mikanec sta pri Romani Tomc službo dobila še sin Mira Petka in brat Alenke Jeraj .V pisarni evropske poslanke Romane Tomc so za pomočnika, natančneje za izvajalca storitev, najeli Jona Petka, sina Mira Petka, strankarskega kolega evropske poslanke iz vrst SDS. O tem je prvi poročal Večer.

  Miro Petek velja za desno roko predsednika stranke SDS Janeza Janše na medijskem področju, opravlja naloge odgovornega urednika spletnega portala in televizije Nova24TV. Z mediji se ukvarja tudi njegov sin Jon Petek. Ta ureja medij oziroma spletni portal E-Koroška, ki je med drugim pred nedavnimi predsedniškimi volitvami objavil intervju s predsedniško kandidatko Romano Tomc, pravzaprav Petkovo nadrejeno v pisarni poslanke evropskega parlamenta (EP).Petek mlajši pa ni edini sorodnik pomembnih članov stranke SDS, ki je dobil službo v pisarni Romane Tomc, med pomočniki oziroma asistenti najdemo sina prvaka SDS Žana Janšo in njegovo partnerko Majo Mikanec.

  Pri tem se nam je postavilo nekaj vprašanj. Naslovili smo jih na pisarno evropske poslanke Romane Tomc. Med drugim smo vprašali, kakšne naloge v pisarni evropske poslanke opravlja Jon Petek, ali je za to delo plačan, kakšna priporočila ima, kdaj so ga vzeli v ekipo, koliko časa bo trajal njegov staž, zakaj so izbrali prav njega.

  Dobili smo diplomatski odgovor, v katerem so zapisali, da lahko v skladu s pravili poslovanja EP poslanci sklepajo pogodbe za različne storitve, povezane z njihovim delom, in da so pri izbiri pogodbenih partnerjev svobodni. Da pa morajo pri tem upoštevati stroga pravila, ki določajo predmet sodelovanja in višino sredstev, ki jih lahko namenijo za to. »Vsebino pogodb in izvajalce še pred podpisom preverijo pristojne parlamentarne službe. Nadzor se izvaja tako glede vsebine kot tudi glede drugih pogojev. Podjetje Namestu in Jon Petek za poslanko opravljata storitve, potrebne za izvajanje njenega dela, in izpolnjujeta vse kriterije, ki jih določa EP. Enako velja za vse ostale sodelavce, s katerimi je ali še bo sodelovala poslanka,« so zapisali v pisarni Romane Tomc.

  Informacijsko podjetje Namestu, ki ga omenjajo, ima zanimivo povezavo. Njegov direktor je Andrej Jeraj, brat Alenke Jeraj, nekdanje poslanke SDS in generalne sekretarke stranke. Jeraj je bil pred nekaj leti tudi na seznamu delničarjev lastniškega podjetja Nova24TV, sicer pa je njegovo podjetje Namestu do zdaj največ sredstev od javnih institucij (21.647 evrov) pridobilo od Študijskega centra za narodno spravo, katerega direktorica je Andreja Valič Zver, soproga evropskega poslanca SDS Milana Zvera.

  SDS se v takšnih nepotističnih zgodbah pojavlja že dlje. Pojavila se je denimo že leta 2004, ko je takratni evroposlanec SDS Miha Brejc za pomočnico zaposlil svojo hčerko. Res je, da pravila evropskega parlamenta takrat tega niso uradno prepovedovala, a šlo je za nepotizem. Zanimivo je bilo tudi, da je Janša istega leta v parlamentu dejal, da je »nepotizem postavljanje sorodnikov ali pa ožjih družinskih članov na politično ali oblastno funkcijo«.

  Pomočnik evropskega poslanca sicer ni oblastna funkcija, je pa funkcija blizu oblasti. Predvsem pa je to služba, ki ti jo priskrbijo očetovi ali sestrini prijatelji …”

  • ogledalo

   Pa še tole iz leta 2013….”Končno poročilo o primeru je delovna inšpekcija zaključila 21. januarja letos. In čeprav je tudi predsednik vlade Janez Janša še decembra v odgovoru na poslansko vprašanje in v intervjuju za RTV Slovenija dejal, da njegova hčerka službe ni dobila čez noč, da je »dala nešteto prijav na različne razpise, imela je težave, ne samo zdaj, ampak tudi že prej, zaradi svojega priimka, bila je bila odlična študentka, zlata maturantka, Zoisova štipendistka in kot Zoisova štipendistka je končala univerzo krajinsko arhitekturo na Švedskem in je bila izbrana med nekaj kandidati …«, je delovna inšpekcija v obeh primerih ugotovila nekaj povsem drugega. Ne samo, da sta Tadej Tanko in Nika Janša službi dobila nezakonito. Ampak tudi da kršitve pravil kažejo, da so v Plinovodih »želeli zaposliti točno določene osebe«. Nika Janša in Tadej Tanko nista imela nikakršnih težav. Bilo jima je odlično postlano.”

   • ogledalo

    Sektaši pometajo pred tujim pragom, bolj smrdi pa na Trstenjakovi!

    • ekspêrt

     In ti misliš, da bo kdo bral te tvoje klobase ? Joj, se motiš. Še na pamet mi ne pride.
     Srečno hodi Miško !

  • Ros

   Da imajo ljudje službo in to, da delajo je nekaj povsem normalnega. Povsem normalno je da imajo normalne, dobre ali prijateljske odnose do delodajalcev in nadrejenih. Vse to je dobro. Vse to ni prepovedano ali kriminalno. Nasprotje temu pa je problem.
   Kar ni dobro pri vsem tem je to, da se ti ne zdraviš zaradi mentalnih bolezni.

 • milanček

  ne more biti breveč bistra, da je v zakonu s tako pokvarjenim zmazkom od človeka, kot je kos! Je še ta možnost, da je tudi sama en navaden kup pokvarjenega dreka!

 • milanček

  Zavedni Slovenci čim hitreje in čim bolj se oborožite! Za Slovenijo gre in naše bodoče rodove!

 • dr Janez Sveti

  Zanesljivi kadri na vseh položajih!

  DR janez SVeti šahist

  • Peter

   Jp, do tega pride, če je ena politična opcija predolgo na oblasti.
   Osamosvojitev, zakaj že?

 • Meho

  Ooo, Drago Kos je prilezel iz bančne luknje in spet na svojem (ne)delovnem mestu udriha vsepovprek. Kaj, a je že pokuril 700.000 evrov, ki jih je dobil za “odkrivanje lumparij na NLB”, pa je cajt, da ženo malo napreduje.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!