fbpx

[Ekskluzivno] Drago Kos se hvali v javnosti: Pavla Vrabca na Pro Plusu naj bi zamenjala njegova žena Tjaša Slokar Kos

Tjaša Slokar Kos pripravlja novi medijski napad na predsednico Desusa Aleksandro Pivec. (foto: FB)

Od naših virov smo izvedeli, da se pri medijski družbi Pro Plus, ki obvladuje POP TV, Kanal A in druge znamke, obeta menjava v vrhu. Zdajšnjega generalnega direktorja Pavla Vrabca naj bi zamenjala trenutna urednica informativnega programa Tjaša Slokar Kos. Gre za ženo Draga Kosa, zloglasnega nekdanjega kriminalista, operativca afere Patria in velikega zaslužkarja z državno NLB, saj je leta 2015 sklenil skoraj milijon evrov vredno pogodbo. Kot zanimivost – da bo prišlo do menjave na Pro Plusu, se v javnosti hvali prav Drago Kos, pri čemer ga je zasačil naš očividec.

V uredništvu Nove24TV smo dobili zanesljive informacije, da naj bi se v vrhu komercialne medijske družbe Pro Plus obetale menjave. Dosedanjega generalnega direktorja Pavla Vrabca naj bi zamenjala dosedanja direktorica in urednica informativnega programa POP TV Tjaša Slokar Kos. Gre za ženo Draga Kosa – zloglasnega nekdanjega kriminalista, operativca afere Depala vas in Patria ter velikega zaslužkarja z državno NLB, saj je leta 2015 sklenil skoraj milijon evrov težko pogodbo. Prav Drago Kos naj bi se v javnosti hvalil, da bo prišlo do menjave.

Da je Slokarjeva zgolj podaljšek Draga Kosa na največji komercialni televiziji, smo že večkrat poročali, saj se je pri poročanju o odmevnih političnih temah zaznalo, da izvaja njegova navodila. Če bo prišlo do uresničitve, da bo Slokar Kosova res postala generalna direktorica, pa se bo njegova moč in vpliv na javno mnenje in politično opredeljevanje še dodatno povečala. Znano je, da je Kos aktivist leve politične opcije, kot nekdanji agent pa je sodeloval že pri aferi Depala vas in odstavitvi Janeza Janše z mesta ministra za obrambo, ponovno pa se je v isto vlogo vživel pri aferi Patria, ko je celo potoval na Finsko, da bi pomagal pri velikem poku.

Drago Kos (Foto: STA)

Peter Truden