fbpx

[Ekskluzivno] Družina Kos v Golobovi stranki, energetiki in Inštitutu 8. marec

Drago Kos, Robert Golob in Marta Kos. (Foto. STA)

Znamenita družina Kos s Koroške tudi tokrat igra vidno vlogo pred prihajajočimi parlamentarnimi volitvami. Tokrat v trikotniku POP TV, Gibanje Svoboda in Inštitutu 8. marec, satelitski nevladni organizaciji tranzicijske levice. Na POP TV je že dlje časa “cappo di banda” informativne oddaje 24ur Tjaša Slokar Kos. Na listi za poslanko stranke Gibanje Svoboda kandidira Mojca Kert, nekdanja žena Mirana Kosa, brata Draga in Marte Kos. Nekdanja veleposlanica v Nemčiji in Švici pa se že predstavlja kot morebitna kandidatka za zunanjo ministrico v novi levi tranzicijski vladi v primeru, če bodo slavili na volitvah 24. aprila. Nepričakovano pa se je kot vezni člen med stranko Gibanje Svoboda in POP TV razkril Andraž Kos, aktivist nevladne organizacije Inštituta 8. marec, in sicer nehote, ko je poziral z drugimi člani Inštituta 8. marec pred promocijskim avtobusom Nove Slovenije.

V Sloveniji je znan rek, da v naši državi vsak pozna vsakogar. Malo za šalo bi torej lahko glede na to vse Slovence naselili kar v newyorški predel Manhattna. Na političnem prizorišču v sferah tranzicijske levice igra že dlje časa vidno vlogo družina Kos s Koroške. Eden najpomembnejših operativcev je Drago Kos, nekdanji predsednik Komisije za preprečevanje korupcije in sedaj večinski lastnik podjetja R.U.R skupaj z manjšinskim lastnikom Stanojem Dodićem. Na spletni strani E-bonitete lahko opazite, da ima Kosovo podjetje bonitetno oceno 3. Med drugim tudi piše, da ima relativno pomanjkanje lastnih virov za posledico dokaj visoko stopnjo odvisnosti poslovanja od tujih virov financiranja. Kreditna izpostavljenost je zaradi relativne višine terjatev glede na ustvarjene prihodke zelo visoka. Stopnja donosnosti sredstev, merjena po izidu poslovanja, je negativna. Mogoče pa je Drago Kos porabil že milijon evrov od takratnega posla z Novo ljubljansko banko, kot je poročalo več slovenskih medijev.

Andraž Kos, drugi z desne, pred avtobusom NSi. (Foto: Inštitut 8. marec)

Kosova rodbina tudi v energetiki
Vidno vlogo v družini Kos pa imajo tudi predstavnice ženskega spola. Sedanja partnerica Tjaša Slokar Kos je dolgoletna šefica informativne oddaje 24ur na največji komercialni televiziji POP TV. V zadnjem desetletju so s t. i. umetnimi sporočili ustvarjali “nove obraze” (Zoran Janković, Alenka Bratušek, Miro Cerar, Marjan Šarec). Sedaj se trudijo, da bi bil vsaj relativni zmagovalec na prihajajočih parlamentarnih volitvah stranke Gibanje Svoboda pod vodstvom nekdanjega dolgoletnega direktorja državnega podjetja GEN-I dr. Roberta Goloba, ki se ga je zaradi nezakonitih milijonskih plač in nagrad prijel vzdevek elektro oligarh. Pri tem ne smemo pozabiti na Marto Kos, ki jo v Golobovi stranki že predstavljajo kot naslednico aktualnega ministra za zunanje zadeve dr. Anžeta Logarja. Sestra Draga Kosa je bila v preteklosti tudi članica Kučanovega Foruma 21. Zlobni jeziki pa tudi govorijo, da naj bi jo z mesta veleposlanice v Švici odnesle “nedolžne zabave” v Švici in Lihtenštajnu, ki naj bi jih prirejala.

Mojca Kert je vplivnica iz državne energetike. (Foto: STA)

Kot kandidatka pa bo na listi Golobovega Gibanja Svoboda kandidirala Mojca Kert, nekdanja žena Mirana Kosa, brata Draga in Marte Kos. V resnici gre za še en kader Boruta Jamnika. Poglejte si samo njeno poklicno pot in vam bo hitro jasno, kako je Jamniku uspelo na Golobovo listo uvrstiti še eno svojo kandidatko. So pa pri mediju Prava opazili buren odziv podpornikov stranke Roberta Goloba, ko so izvedeli, da jih bo v njihovem volilnem okraju zastopala Kertova. V preteklosti smo na Novi24TV razkrili posle podjetja Star solar v lasti žene Roberta Goloba, Janje Golob Nemec z državnim Borzenom. Kertova je bila v preteklosti članica in tudi predsednica nadzornega sveta omenjene državne družbe. Sedaj pa je zaposlena na eni izmed višjih funkcij v GEN-I.

Aktivist Inštituta 8. marec je sin Draga Kosa
Večinski mediji v lasti vzporednega mehanizma predstavljajo nevladno organizacijo Inštitut 8. marec kot branik svobode pred “koncem demokracije”, ki naj bi ga izvajala sedanja vlada. Vsi vemo, da to ni res, saj ljudje lahko svobodno “kofetkajo” in izražajo svoja mnenja. Je pa res, da si ljubljanska meščanska elita, podprta z miselnostjo kaviar levice, domišlja, da so nad zakonom. Tako petkovi kolesarji pod vodstvom Jenulla kot aktivisti pod vodstvom Nike Kovač se enostavno požvižgajo na preproste zakone glede prijavitve dogodka ali izvajanja politične kampanje. Razkrili smo že, da je Kovačeva le še en satelit stranke Levice, saj je bila oz. je še v zvezi s sekretarjem poslanske skupine Levica in osrednjim stricem iz ozadja te stranke Matejem Kelencem. Enako se je razkrilo, da aktiviste Nike Kovač financira tudi zloglasna ameriška organizacija Planned Parenthood.

Andraž Kos je aktivist Inštituta 8. marec in sin Draga Kosa. (Foto: FB)

Kot vse kaže, niti Inštitut 8. marec ne more biti brez predstavnikov družine Kos. Tako smo na eni izmed fotografij na Facebookovi strani Inštituta 8. marec na sliki opazili Andraža Kosa, sina Draga Kosa. V članku z naslovom Kos VZTRAJNI BOREC PROTI KORUPCIJI z dne 8. marca 2007, objavljen v Dnevniku, je mogoče sicer prebrati, da je Andraž Kos sin Draga Kosa in njegove nekdanje partnerke Katjuše Kodele – Kos.

Tako je trikotnik sklenjen. Vsi trije, POP TV, Gibanje Svoboda in Inštitut 8. marec se iz slovenske javnosti dobesedno delajo norca in jih imajo za bedake, saj trdijo, da vsi trije delujejo neodvisno. Lahko se strinjamo, da so neodvisni, a vsi z istim političnim ciljem, da se Golobova stranka polasti oblasti na bližajočih se parlamentarnih volitvah. Nič, otroci vzporednega mehanizma, kot so Andraž Kos, Nika Kovač, Jaša Jenull, Luka Goršek ter ostali so prepričani, da morajo varovati privilegije svojih staršev, da jih bodo lahko koristili tudi sami. Panika pred volitvami je zato huda kot še nikoli do sedaj.

Luka Perš