fbpx

[Ekskluzivno] Globoka država z Ninamedio že pripravlja odstrel Erjavca – nadomestil bi ga nihče drug kot Šoltes!

Foto: STA

Globoka država že pripravlja teren za odstrel dolgoletnega predsednika stranke DeSUS Karla Erjavca – za njegovo mesto pripravljajo dosedanjega evropskega poslanca in vnuka Edvarda Kardelja, Igorja Šoltesa. V primeru njegovega naskoka na DeSUS bo stranka še bolj radikalno leva, saj je Šoltes del levokomunistične elite, blizu Milana Kučana. 

Globoka država skupaj z Ninamedio že pripravlja odstrel dolgoletnega predsednika upokojenske stranke DeSUS Karla Erjavca. Prvi indic, da ga bo zamenjal Igor Šoltes, je njegova kandidatura na volitvah v Evropski parlament, še bolj očitno pa se načrti globoke države razkrijejo v anketi Ninamedie, v kateri sprašujejo, ali bi bilo dobro za DeSUS, če bi Erjavca zamenjal Šoltes.

Za agencijo Ninamedio je znano, da ne meri javnega mnenja, temveč z anketami predvsem manipulirajo z volivci in tako usmerjajo glasove k levici. V preteklosti smo poročali že o mnogih primerih tovrstnih manipulacij, sedaj pa je na vrsti nova politična farsa, ustoličenje Igorja Šoltesa na Erjavčev prestol, še pred tem pa bodo poskušali Šoltesa spraviti do ponovnega mandata evropskega poslanca.

Anketni vprašalnik Ninamedie.

Šoltesu ankete ne kažejo dobro
Po javnomnenjski raziskavi, ki jo je za Nova24TV naredila agencija Parsifal in smo jo objavili v nedeljo, kaže, da stranki DeSUS z nosilcem Igorjem Šoltesom ne bo uspelo do ponovne izvolitve v evropski parlament. Med neodločenimi volivci dosega le 2,9 odstotno podporo, med odločenimi pa 5 odstotno. Prag za izvolitev v Evropski parlament pa niha med 8 in 12 odstotki, odvisno od udeležbe.

Očitno so stisko Šoltesa spoznali pri merjenjih javnega mnenja tudi v centrih moči, kjer pripravljajo “plan B” v primeru neizvolitve in to je naskok na mesto predsednika stranke DeSUS.

Aktivirali bodo upokojence in zvezo borcev
Toda Šoltesove baze ni za podcenjevati, saj šteje kar 450 tisoč “članov”, toliko je namreč upokojencev. Spomnimo, da ima Šoltes za seboj močno podporo vodstva Zveze društev upokojencev Janeza Sušnika in nekaterih gorečih članov, ki v nasprotju s temeljnimi cilji organizacije – so namreč neprofitna, nevladna organizacija – aktivno agitirajo za Šoltesa. V nedavnem članku smo objavili elektronsko pošto, ki dokazuje, da nekateri člani ZDUS in Sušnik pozivajo k udeležbi na volitvah in k podpori Šoltesa.

Janez Sušnik in Igor Šoltes (Foto: STA)

To pa še ni vse. Igor Šoltes je močno orožje radikalne levice in Milana Kučana, kot vnuk komunističnega sadista, odgovornega za krvavo revolucijo in povojne poboje, Edvarda Kardelja, pa bo imel močno podporo Turnškove ZZB NOB, za katero vemo, da imajo vsako leto več “veteranov”.

Foto: STA

Zato gre pričakovati, da bo v primeru neizvolitve Šoltesa na mesto evropskega poslanca, ta brez težav dobil mandat sil iz ozadja za prevzem DeSUSA. Pa če bo Erjavec tako hotel ali ne. Erjavec je še toliko bolj v nezavidljivem položaju, saj ga v kratkem čaka interpelacija ter preiskovalna komisija, ki bo ugotavljala njegovo odgovornost za prisluhe, v katere so ujeli Jerneja Sekolca in Simono Drenik. Pri tem bo zanimivo opazovati, kakšno stališče do Erjavca bo zavzel premier Marjan Šarec.

C. Š.