[Ekskluzivno] Hanova poslovna hobotnica sega veliko dlje od Petrola, njegovi tesni zaupniki iz Radeč pa soočeni s hudimi očitki

Poslanec SD Matjaž Han. (Foto: STA)

Družinsko podjetje najbogatejšega poslanca iz stranke SD Matjaža Hana posluje tudi s podjetjem Radeče papir nova, ki jo vodita župan iz Radeč Tomaž Režun in Leopold Povše – oba člana SD – in se sooča s številnimi očitki o nepravilnostih in kršenjem zakonodaje. Delavci družbe in vodstvo naj bi bili zaposleni kar na podjetju za zaposlovanje invalidov, da so varni pred plačevanjem prispevkov za socialno varnost, saj tako privarčujejo več deset tisoč evrov mesečno. “Hanova podjetja” imajo odprta posojila pri A-banki, kjer je bila nadzornica še ena oseba iz “Hanovega klana”, to je Alenka Težak Vrhovnik.

Razkrite povezave vodje poslanske skupine SD Matjaža Hana in njegovega družinskega podjetja M&M International d.o.o., ki ga vodi žena najbogatejšega poslanca Ljudmila Han, z državnim Petrolom, je zgolj manjši del njegove močno razvejane poslovne hobotnice. V nadaljevanju vam bomo predstavili njen širši del in ključne ljudi, ki jih je najbogatejši poslanec Matjaž Han nastavil po različnih državnih družbah, ti pa mu vračajo usluge na različne načine. Za vse našteto imamo dokumente in priče.

Prvi je Tomaž Režun, župan Radeč in član SD. Kot so pisali že ostali mediji in izhaja iz revizorskega poročila, podjetje M&M International posluje tudi z občino Radeče in ostalimi. Pred župansko funkcijo je bil Režun direktor komunale Radeče. Ta pa ni zgolj politično dejaven, temveč je tudi direktor podjetja Radeče papir nova. To podjetje se pod njegovim vodstvom sooča s številnimi očitki o poslovnih goljufijah, korupcijo in celo kaznivimi dejanji.

Vodja poslanske skupine SD Matjaž Han, radeški župan Tomaž Režun in infrastrukturna ministrica Alenka Bratusšek. (Foto: STA)

Nekdanji vodja pravne službe Matej Drašček je v poročilu lastnikom na več straneh (v prilogi v angleškem jeziku) opisal, da si je vodstvo pripravilo dvojne pogodbe, neobdavčena izplačila, očital je kršenje konkurenčne klavzule, primere nepotizma, zanemarjanje temeljnih obveznosti vodstva in številne druge nepravilnosti, ki predstavljajo številne kršitve zakonodaje, med drugim tudi Zakona o gospodarskih družbah (ZGD). Pri njegovih “rabotah” mu zelo uspešno pomaga tudi finančni direktor podjetja Leopold Povše, prav tako član SD. Namreč med drugim iz opisa izhaja, da Radeče papir nova nakazuje preko fiktivnih računov 35 tisoč evrov mesečno na nek drug račun v Dubaju za neopravljeno delo, pri čemer gre za tako imenovano prikrito izplačilo dobička.

Zaposleni na invalidskem podjetju, ki mu ni potrebno plačevati prispevkov
Sedaj pa pozor. Podjetje Radeče papir nova d.o.o. je tudi lastnik podjetja Muflon d.o.o.. Gre za podjetje za zaposlovanje invalidov, ker gre za socialno ogrožene ljudi, mu država pokrije stroške za prispevke zaposlenih invalidov. Iz zanesljivih virov, ki smo jih pridobili in Ajpesa smo izvedeli, da tam niso zaposleni samo invalidi, temveč večji del delavcev in celoten menedžment Radeče papir nova d.o.o., s tem pa podjetje Radeče papir nova d.o.o. prihrani na deset tisoče evrov stroškov mesečno in tako preslepijo uradno zakonodajo, vse na plečih davkoplačevalcev. Da to lahko počnejo povsem odkrito, jim je zagotavljala nekdanja ministrica za delo in socialne zadeve Anja Kopač Mrak, znova vidna članica stranke SD in aktualna sekretarka v kabinetu predsednika vlade.

Foto: Demokracija

Župan občine Radeče in v prostem času direktor družbe Tomaž Režun ima mimogrede odprtih več kot 20 sodnih zadev na različnih slovenskih sodiščih, poleti pa je ravno zaradi tega občino Radeče obiskala ministrica za pravosodje Andreja Katič, še ena ministrica iz kvote SD, vendar se je v ozadju govorilo in to smo že poročali, da ni šlo zgolj za protokolarni obisk, temveč predvsem delovni obisk z namenom, “kako se rešiti sodnih mlinov”.

Andreja Katič in Tomaž Režun. (Foto: STA, FB)

“Hanova podjetja” imajo odprta posojila pri A-banki, tam je bila nadzornica še ena oseba iz “Hanovega klana”
Matej Drašček, ki podjetje zapustil zaradi vsega naštetega, mobinga ter diskreditacij, je pri tem razkril še eno pomembno osebo iz “Hanovega klana”. To je Alenka Vrhovnik Težak, ravno tako svetovalka v Radeče Papir nova in Muflon. Samo njeno ime v brskalniku razkrije, da je leta 2009 ona začasno prevzela vodenje Petrola, kar štiri leta je bila nadzornica A-banke, kamor jo je tudi spravil vplivni poslanec Matjaž Han. Izpis iz Ajpesa pa razkrije, da ima Hanovo podjetje M&M International d.o.o. pri tej banki odprto posojilo v višini 160 tisoč evrov, Radeče papir nova za 1.013.300 evrov, podjetje Muflon d.o.o. pa 1,198.300 evrov. Matej Drašček v poročilu še razkriva, da je imela Alenka Vrhovnik Težak ambicije postati vice guvernerka Banke Slovenije, kar je zopet bila naloga Matjaža Hana, da jo tja nastavi preko stranke SD.

Alenka Vrhovnik Težak (Foto: STA)

Letno poročilo Radeče papir nova iz leta 2015 razkriva, da je med postavko finančnih dolgov družbe tudi podjetje M&M International poslanca Matjaža Hana. Pri tem je zanimivo, da je to podjetje dalo Radečam papir novi d.o.o. posojilo v vrednosti 90 tisoč evrov in da je bila to edina družba, ki je dobila povrnjeno posojilo še v istem letu. Pri tem je zanimivo predvsem to, da so preostali posojilodajalci dobili povrnjenih nič evrov ali neko smešno bagatelo.

Govori pa se tudi da lovke preko Radeče papir nova in Muflon segajo tudi v državno Krko. Po nekaterih, a dokaj zanesljivih informacijah ima Matjaž Han poleg M&M International še vsaj 5 prikritih podjetij.

Rok Kranjc

 • Luiggi

  Poslusal sem tistega tipa,ki poje o janu Mahnicu,nobenga posluha,tisto grivo mu je treba polt z bencinom in zazgat.Ni komentarjev!Veste kaj tistega Reporteja je treba uknit ,Odlazeka je pa treba naterat,da odleze v cuzo na Dob!

  • marijan

   Ja Luiggi, dobro si povedal. Zdaj se je ponovno, kot že tolikokrat izkazalo, da “dober glas seže v deveto vas, slab pa v deveto deželo – celo – čez širna morja

  • Rožle

   Režiser je nihče drug kot Jonas .. to so njegove ideje ..

   • JANEZ GUS

    Rdečuho so ga zopet vrnili na sceno.

  • Andrej

   Če niso nič omenili, da je Janša kriv, je to že ogromen napredek.

   • brrrrrrr

    Runkl si

    • Andrej

     Lahko da sem, ampak vseeno niso omenili, da je Janša kriv.

 • Amerikanc

  Rdeča hobotnica je prepletena še bolj kot v socializmu. Titeja in njegovih naslednikov so se saj malo bali, sedaj pa so Milan & Co. uredili zadeve tako, da mladiči udbopartijcev vzdržujejo kapitalistično hobotnico, ki vedno bolj uničuje slovensko gospodarstvo; Čehi so nas dohiteli in že prehiteli (z njihovo Krono živijo bolje od nas, z manjšim BDP), Slovaki so nas skoraj ujeli, Poljaki nas prehitevajo po levi in desni, Srbi nas bojo v nekaj letih ujeli, Hrvatje pa itak v treh poletnih mesecih zaslužijo dovolj, da 9 mesecev lenarijo.

  • Nata

   Seveda. . . . . kar se je Milanček naučil, to Milan zna !

 • VERZIFIKATOR

  Mahmud Handžija Radečanin

  V HANU TAM NA JUGU

  V hanu tam ne jugu, onkraj Save
  nekaj prav smrdljivo se zapleta,
  gazda hana vsak dan bolj opleta,
  so na dan prišle številke prave.

  Točil je bencin namesto čaja,
  lažne zaposlil je invalide,
  čudežne imel ves čas privide,
  vse da bo požrla jadna raja.

  Je imel privide, po balkansko
  da gostil bo in si polnil žepe,
  češ saj stranke čisto vse so slepe,
  delal gazda hana vse je plansko.

  V hanu vse posluje se družinsko,
  gazda je poudarjal križegledo,
  pijemo pri drugih, vse na kredo,
  moral bi dodati še capinsko.

  Dobro se početja je zavedal,
  ki se ga navzel je onkraj Save,
  kjer umanjka pameti mu zdrave,
  je očitno ves čas križem gledal.

  Posojila da jemal je redno,
  se izkaže, ko se han preišče,
  izterjatelj gazdo ko obišče
  in spozna, vse skupaj nič ni vredno.

  Tudi v hanu malem tem balkanskem
  enkrat kot v Avgijevem bo hlevu,
  plesal bo še po labodjem spevu,
  nismo na Balkanu, smo na Kranjskem!

  P. S. Vsaj Radeče so še vedno na Kranjskem.

 • tomven

  Kot je običajno v firmah v lasti političnih prisklednikovi, tudi hanove firme brez političnih povezav niso sposobne same normalno poslovati. To se lepo vidi ob menjavah politične garniture, posledično vodstev po firmah, ki so politično oporečne.. Priskledniske firme pocrkajo v par mesecih. Tudi hanove bi (morda ga tudi bojo) dozivele tak scenarij.

  • KAPIBARA

   Kar izpusti ” morda”… – morajo !!

 • Andrej

  Slovenija je tako prepletena z lovkami globoke države, da se tega ne bomo nikoli več rešili. Kamorkoli, ampak res kamorkoli pogledaš, povsod so zraven SD. Pri vseh lopovščinah. In povsod se jim, če slučajno že pride do sodišča, na čudežen način izgubi dokumentacija, ni prav pridobljena, pride do procesnih napak, pride do izločitve sodnikov ki utegnejo “napačno” soditi, pride do krivosodbe, po pritožbi iz višjega sodišča zopet pride do krivosodbe, po pritožbi iz vrhovnega sodišča zopet pride do krivosodbe, po sklepu ustavnega sodišča se vse skupaj razveljavi ker so bile že na samem začetku storjene nemogoče napake, itd…. itd… itd… In nikomur nič. Nikdar nikomur, ki je sodeloval v vseh teh krivičnih sodbah nič.
  Ampak, ne razumem, kako so lahko volilci tako butasti, da tega ne spregledajo.

  • SIMON ROZIC

   …posledice jugo-političnega maltretiranja in medijsko sprevrženega delovanja!
   Tam kjer je denar, je moč!

  • brrrrrrr

   Sej ne da bi bili butasti. Če že voliš drugega, pa ne sestavi vlade. In koga bi naj potem po tvoje volil?

   • Andrej

    Kar Hana daj. On ima mrežo globoke države že postavljeno. Glede volitev sem te pa precenjeval. Pač ne razumeš, da zmagovalec volitev vseeno ni dobil dovolj glasov, da bi lahko sestavil vlado. Globoka država se je skrila po “novih” strankah in samo na videz ni dobila večine.

   • Antonius

    Manjšinska vlada je manjšinska samo zato, ker jo je v sodelovanju z ostalimi poslanci izvoljenih strank sestavil predsednik stranke, ki na volitvah ni zmagala. Janša ni imel s kom sestaviti vlado, ker so se vsi akterji takoj po volitvah odločili za anti-Janša koalicijo. Vlado so uspeli sestaviti, ker so v parlamentu doseglo večino poslanskih glasov.
    Haklc je v dejstvu, da so SD, Mesečeva ZL, Desus in ostale liste predsednikov strank v skupnem ena politična stranka, ki naivne Slovence za nos vleče s paleto različno imenovanih strank. NSI-kd je s premaknitvijo na sredino v vseh pogledih bliže levici kot desnici. Njihovo ravnanje ob zapiranju arhivov samo po sebi dovolj pove, da NSi-kd ni vredna nikakršnega zaupanja.
    Naslednje volitve?! SDS že ima svoje stalne volivce, podpreti bo treba SLS, ki se po debaklu preizkušena trudi ponovno priti v parlament in stranko DOM, ki pa šele vstopa v politični prostor.
    Večino v parlamentu bo potrebno doseči brez sodelovanja kogarkoli s strani levice, ker je potem njihovo sodelovanje v desni koaliciji eno samo izsiljevanje.
    Stranke Kučanove levice so sestavni del globoke države. Izvoljene v koaliciji omogočajo kleptomanijo Forumu 21 in politično posegajo v delo policije, tožilstva in krivosodja do Ustavnega sodišča navzgor.
    Volilna naivnost je za piko na i *nagrajena* tudi z uvažanjem nezaželenih šerijatarjev.

    • Vera

     ” Stranka DOM ” je muha enodnevnica,saj so vsi skregani med sabo. Podpreti bi morali SLS ,ker je na podeželju vseno doma še kaj ” zdrave kmečke pameti “.

     • Antonius

      Strinjam se z vami ampak?! Zdaj, ko so se rešili preračunljive in zamerljive Ušajeve, morda le obetajo kaj več kot prevarantska NSi-kd.
      Naj gredo ljudje na volitve in podprejo tudi stranko DOM. Vsak glas za sestavo desne vlade bo zelo pomemben.

    • Igor Pavlič

     KAj se ne spomniš, da je bila tudi DEMOS-ova vlada manjšinska, več glasov od Slovenskih krščanskih demokratov in Slovenske demokratične zveze sta imeli tako ZSMS kot Stranka demokratične prenove (rdečkarji). Vlado pač sestavi tisti, ki mu uspe zbrati več kot polovico glasov vseh poslancev in seveda sploh ni nujno, da je njegova starnka relativna zmagovalka volitev, lahko gre za človeka, ki spoloh ni kandidiral na volitvah. A je bil BAjuk mogoče leta 2000 relativni zmagovalec na volitvah? Pol leta prej je živel še v PArizu kot argentiski državljan! Kdor ni sposoben vzpostaviti sodelovanja in že pred volitvami pljuva po vseh drugih, pač ne more sestaviti vlade.TAk tudi ne more dobiti dovoljšnje podpore med volilci. Letosw je izguil še enega evroposlanca, tretjino, razglaša pa neko zmago.Le kdo razen pravih domoljubov bnaj razume tega človeka?

  • Spengler

   Tudi sami kradejo.

 • Nata

  + + + + + + dober, sijajen info o neverjetni povezanosti teh komunističnih bogatunov !! Saj človek ne ve , ali bi jokal , ali zmerjal !
  Mi je pa na FB bil všeč en komentar. . . . . .” opa, tovariš ?? “

  • JANEZ GUS

   To so pa tekovine revolucije.Komu pa,če ne našim.Dražgoše in podobna sranja.

  • Janez Mayer

   Oj, Nata.
   Koliko je že minilo od takrat, ko sva tole poslušala?
   Dve leti? Madona, kam gre čas…tudi sam je od takrat nisem poslušal, toliko je dobre muzike, pa tako malo časa.
   https://www.youtube.com/watch?v=FhKJgqxNDD8

   Ta začetek je pa za mravlinčke, no.

 • Marija

  Bravo vidite kako delajo uspešni.Zato Slovenija tako ” napreduje”.

 • JANEZ GUS

  Saj ni mogoče.Pa ne to iz stranke SD.Čudno ,da niso napletli,da je ta voluhar iz SDS.

 • JANEZ GUS

  Zanimivo tudi,kako ta smrduh moralizira pred kamerami.Ja res,pred rdečuhom še Bogovi OBNEME.

  • Janez

   A Janez Janša ni zopet nič kriv?

 • Igor Pavlič

  ŽAl se čedalje bolj širijo dokazi in resnica, da je slovenska desnica dejansko popolnomja nesposobna.

  • rubec

   A ti kaj vidiš čez tista očala? Upam, da ne voziš rešilca.

   • Janez Mayer

    Čez še kar vid, ampak skoz pa bolj mal, no.

   • Rožle

    Že ves čas išče .. kje hudiča je odložil očala za varjenje .. !?

  • Stajerka

   …kakšen argument?…..utemeljitev izjave?…

   • Igor Pavlič

    KAj ne vidiš, da je komunistov čedalje več, desnica pa izgublja podporo? Preplavljajo nas migrantje, širi s ekorupcija, drvimo v prepad itd., ti modeli s eukvgfarjao pa s povojnimi poboji, Titovim viskijem, Kučanovo penzijo in službo njeke občinske uradnice na občini Škofljuica

 • Slehernik

  Kako gre tisto? Roka roko umije, rit pa obe.

 • marcel2m

  Upam, da tale članek ne bo samo v stilu – psi lajajo, policaji gredo mimo, ampak bo policija začela z ustreznimi preiskavami.

  • Janez Mayer

   Upanje umira zadnje.
   V pregovorih. Pri nas je umrlo že zdavnaj, no.

  • zamaškar

   Policija nima časa za tako nepomembne zadeve, sedaj je veseli December in se morajo udeleževati srečanj upokojenskih novoletnih društvenih zabav.V Februarju in Marcu so pa na vrsti občni zbori lovskih družin,ki jih je pa parsto in prvorazredna dejanja se ne sme opustiti ker padajo dnevnice pa še pogostitev je na vrhuncu,zato je zadnji čas,da damo tist ubogi milijon za Mishelinove zvezdice,ja če je fajn je pa fajn.

 • Janez Mayer

  Socjalistićni kapitalist.
  Stavim, da imajo v njegovih firmah delavci tako visoke plače kot on, no.

  • rubec

   On je kot sam pravi že tako dolgo v politiki, da eriki žnidaršič lahko reče kar erika.

   • Rožle

    Erika Ž .. da ni kej v žlahti z Jonasom .. ?

  • Stajerka

   …to je žalitev za kapitaliste…..pravi kapitalist uspe na lastnem delu in kapitalu, plačuje dajatve in predvsem spoštuje delavce…..

   • Janez Mayer

    Socjalistični kapitalist je posebna vrsta kapitalista.
    Osnovna značilnost je, da ni sposoben preživeti na odprtem trgu brez svojih političnih povezav in miškulanc, ki jih krije tudi sodstvo, če je treba, no.

 • Stajerka

  ….social-komunizem v vsem svojem sijaju enakosti, enakopravnosti in skromnosti……včasih na kakšni komisiji izjavi, sem samo trgovec……pozabi pa povedat, da sodi med najbogatejše poslance…..komunazj mafija…..

 • Rožle

  Glavo hobotnice pa ne morete zgrešiti .. Nahaja se kje že kot v Murglah !

 • hribovc

  sj katićeva je tud’ nastavljena samo zato, da drži štango udbomafiji in plenilskim udbognidam !!!

  • JANEZ GUS

   Natanko tako.Bebavi volilci to ne vejo.Oni poslušajo laži iz rdeče greznice javneRTVS,ki jo moramo VSI financirat.———–majmuni hostarski.

 • zamaškar

  Gujdek pa pravi,da mora ta koalicija razčlovečevanja upokojencev predvsem pa delavcev in ostalih drugorazrednih državljanov zdžati do konca mandata,ker je to koristno za državo.Upanje za Slovenijo in Radeče,da imajo vsaj Draščeka,ki je obelodanil mafijsko delovanje rdeče mafije.Kakšno pa je delovanje rdeče mafije v Velenju zibeljki mafije,ki nima Draščekov je pa verjetno znastvena fantastika.

  • JANEZ GUS

   kako se bomo rešili gujdeka

   • zamaškar

    Nimam nobenih iluzij,da se bomo rešili ker imamo prevečkrat Majmunovo in se smejimo raznim klovnom,kot je Artač.Sicer pa imamo klovna PV,na dolgi rok smo pa itak vsi mrtvi.

 • Skrajno Desni

  Matjaž Han je v svoji karieri spravil skupaj en čistilni servis in s tem da je v parlamentu izsiljuje družbe da lahko njegovi pucajo sekrete, čistilne servise imajo po navadi čefurji s tremi razredi osnovne šole ali pa še to ne in Han se uvršča me njih.

 • Svoboda

  Kaj pa volite SD to so veleizdajalci in lopovi

 • JANEZ GUS

  Vse te barabe lopovske, bi že kdaj morale imeti naslov Dob,pa kaj Dob,Alkatrez z kvihti na nogah,tako pa svobodno tupijo kurac z ekranov in šetkajo po LJ.S temi spada tudi čefurski lopov.

 • JANEZ GUS

  Hančina,spadaš v isto greznico kot vsi rdečuhi

 • Jože Kramar

  In to vse na podlagi laži ki jih stresa v parlamentu pod pretvezo socialdemokratov ki se borijo za pravice rvnih sami pa kradejo goljufajo in prikrivajo resnice kakšna golazen rdeča Slovenci ZAKAJ VOLITE LEVE STRANKE, KI VAM KRADEJO ZAVAJAJO GOLJUFAJO IN SE BOGATIJO NA PLEČIH REVNIH SLOVENCEV .