[Ekskluzivno] Informacije iz političnega podzemlja: S Šarcem je konec, novi zlati deček globoke države je Tomaž Vesel!

Tomaž Vesel se dobro znajde v predsedniški palači (Foto: STA)

Globoka država ima, kot vse kaže, dovolj Marjana Šarca, ki so mu številne afere in obup, ki ga izraža najraje kar z laganjem, pričeli najedati tudi podporo javnosti, ki si jo je doslej bolj ali manj uspešno kupoval z deljenjem bonbončkov volivcem. Kot smo izvedeli od dobro obveščenih virov, naj bi tako v ozadju pripravljali teren za trenutnega predsednika Računskega sodišča RS Tomaža Vesela, da prevzame vodenje države. To naj bi se po enem scenariju zgodilo na način, da bi Vesel postal tehnični mandatar, po drugem scenariju pa bi sledile predčasne volitve, na katerih bi nastopil kot del ene izmed obstoječih strank ali pa s preverjeno formulo nove instant stranke. Prav slednje je najbolj verjetna opcija, glede na to, da so prav vse stranke trenutne koalicije že same po sebi v totalnem razsulu.

Tako kot pred njim Zoran Janković in nato Miro Cerar – več kot očitno je napočil čas, da tudi nekdanji komedijant Marjan Šarec izgine iz državne politike, in to tako hitro, kakor se je v njej povzpel. Od začetka mandata pa do zdaj si je priljubljenost nekritičnih režimskih medijev in javnosti Šarec kupoval z deljenjem škodljivih ideoloških bonbončkov, s čimer nas je med drugim ob ohlajanju gospodarske rasti spravil v neugoden finančni položaj, zdaj pa so izpod nadzora ušle številne afere.

Šarčevi nekompetentni kadri zakuhali že številne afere, globoka država ima zdaj dovolj
Med njimi je zagotovo vsaj v zadnjem času najbolj odmevna afera v zvezi z zaposlitvijo njegove prijateljice, lepe Nataše H., v Slovenski varnostno-obveščevalni agenciji. Prav tako je v zadnjih mesecih njegov ugled močno načela afera v zvezi s pritiski nekdanjega sekretarja njegove stranke LMŠ Braneta Kralja za imenovanje neuspešno recikliranega ekosocialističnega evropskega poslanca Igorja Šoltesa na mesto direktorja družbe v državni lasti Uradni list, kjer si je obetal med 5 in 6 tisoč evri mesečne bruto plače. Kralj je sicer pred kariero v politiki delal kot hišnik v Vrtcu Antona Medveda Kamnik. Pa tudi sicer so Šarčevi kadri vse prej kot kadrovska smetana. Šarec je namreč totalno pogorel tudi na zadnjih lokalnih volitvah v domačem Kamniku, kjer je bil njegov kandidat dotedanji podžupan in gostinski tehnik Igor Žavbi, med drugim tudi bratranec obsojenega terorista Roka Žavbija. Po sramoti na lokalnih volitvah so Igorju Žavbiju uredili delovno mesto na račun davkoplačevalcev v javni upravi, in sicer pri njegovem ministru Rudiju Medvedu, ali tudi hišnika Kralja čaka taka sreča, pa še ni znano.

Brane Kralj in Marjan Šarec (Foto: Facebook)

Šarec in njegovi so resnično obupani, preostanejo jim samo še laži
O kompetentnosti njegove ekipe nazorno priča tudi primer Jerce Korče, ki se je nedavno po seji komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb grdo zlagala, da naj bi predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša izrekel grožnje. Podprli so jo vsi maninstream mediji, a po sprostitvi magnetograma seje v javnost, ki se je zgodila na zahtevo Janše, je postalo kristalno jasno, da je lagala. Korčetova je sicer ‘falirana’ študentka geografije, na Filozofski fakulteti je s študijem namreč začela že leta 2009 in ima zdaj le gimnazijsko izobrazbo, v politiko pa se je podala kar kot brezposelna. A laži ni izrekla le Korčetova, tudi Šarec se je grdo zlagal o svojem poznavanju lepe N. H., za katero je dejal, da naj bi bila le znanka, a se je kasneje izkazalo drugače, prav tako pa je dejal, da naj je že dolgo ne bi videl. Dvom o njegovi verodostojnosti je dodatno vzbudilo njegovo pozno četrtkovo sporočilo na družbenem omrežju Twitter, kjer je govorice, da se menja sicer uspešna uprava Petrola, označil za neutemeljene, a že naslednji dan, v petek, je bilo z upravo Tomaža Berločnika konec; kot so sporočili iz Petrola, naj bi “sporazumno odšli” zaradi nesoglasij z nadzornim svetom.

Poslanka LMŠ Jerca Korče (Foto: STA)

Novi zlati deček globoke države je po vsej verjetnosti Tomaž Vesel
No, globoka država ima takšne nekompetentnosti Šarca in ekipe povsem dovolj in že se v ozadju odvijajo načrti, kako po Šarčevem propadu, ki je že v teku, ohraniti oblast še naprej. Kot smo izvedeli od dobro obveščenih virov, so v ‘podzemlju’ vse glasnejše govorice, da naj bi novi zlati deček globoke države – po Jankoviću, Cerarju in Šarcu – postal predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel. Ta je diplomiral na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, kariero pa je pričel na Centru Vlade RS za informatiko in jo nadaljeval kot član Državne revizijske komisije. Bil je tudi zunanji ekspert OECD za pripravo poročil in izvedbo zunanje pomoči v državah nekdanje Jugoslavije. Funkcijo predsednika Računskega sodišča RS za obdobje 9 let je po izvolitvi v Državnem zboru RS začel opravljati junija 2013.

Tomaž Vesel naj bi imel v ozadju vplivne ljudi globoke države … (Foto: STA)

Po enem scenariju bi Vesel v primeru padca Šarčeve vlade postal tehnični mandatar, sicer bi se podal na volitve
Da je Šarčeva vlada na trhlih tleh, je jasno že od samega začetka, ko so bili primorani skleniti poseben sporazum s skrajno Levico, da bi si zagotovili vladanje, kar pa je tej stranki omogočilo nadkoalicijski položaj. Kot je Matjaž Han že priznal za TV Slovenija, je edina povezava med koalicijskimi strankami pravzaprav to, da nasprotujejo Janši, pa tudi znotraj strank člane povezuje le želja po oblasti in proračunskemu denarju. To je evidentno pri LMŠ, prav tako pri Stranki modernega centra in Stranki Alenke Bratušek, poročali pa smo že o zdrahah, ki jih Socialnim demokratom povzroča radikalec Milan Brglez, in o bojih med Karlom Erjavcem in Šoltesom znotraj DeSUS. Tako bo v primeru padca vlade po prvem scenariju Vesela čakala nehvaležna naloga tehničnega mandatarja, saj bo moral ponovno povezati koalicijske stranke, med katerimi se številni bojijo za svoje poslanske stolčke, po drugi strani pa bi skrajno Levico lahko nadomestila katera druga stranka, na primer “sredinska” Nova Slovenija ali pa kar Slovenska nacionalna stranka. Če to ne bo šlo, bodo sledile nove volitve, in v tem primeru bi se Vesel lahko priključil kateri izmed obstoječih strank; a kot opisano, so vse stranke same po sebi že v slabem položaju, tako da je še najbolj verjeten izid nova instant stranka po formuli, kakršno smo videli mnogokrat.

Foto: STA

Šarcu podpora javnosti že pričela upadati, kmalu mu bodo hrbet obrnili režimski mediji
Kot je razkrila oktobrska anketa, ki jo je za Nova24TV izvedla agencija Parsifal SC, je podpora javnega mnenja LMŠ že občutno upadla, še močneje pa je po drugi strani narasla SDS, kar je nekaj, česar si globoka država ne bo dopustila. Po vsej verjetnosti bo naslednja faza v Šarčevem propadu ta, da mu bodo hrbet obrnili režimski mediji, kot so (para)državni siol.net s Planet TV, pajdaško-kapitalistični POP TV, imperij obsojenega goljufa Martina Odlazka in ne nazadnje RTV Slovenija, ki smo jo prisiljeni financirati plačniki RTV-prispevka. Temu smo bili, sicer šele po volitvah, priča pri Cerarju; podporo njegovi SMC so najprej popolnoma sesuli z afero maketa, po kateri se je moral posloviti Jure Leben, pa tudi Boris Koprivnikar se je malo po volitvah poslovil iz politike – po aferi v zvezi s podelitvijo frekvenc družbi BTC, nazadnje pa smo zanj slišali pred nekaj tedni, ko so mu policisti, vinjenemu, odvzeli vozniško dovoljenje in ko je sklenil donosno pogodbo z Jankovićevo MOL.

Rok Krajnc