[Ekskluzivno] Informacije iz političnega podzemlja: S Šarcem je konec, novi zlati deček globoke države je Tomaž Vesel!

Tomaž Vesel se dobro znajde v predsedniški palači (Foto: STA)

Globoka država ima, kot vse kaže, dovolj Marjana Šarca, ki so mu številne afere in obup, ki ga izraža najraje kar z laganjem, pričeli najedati tudi podporo javnosti, ki si jo je doslej bolj ali manj uspešno kupoval z deljenjem bonbončkov volivcem. Kot smo izvedeli od dobro obveščenih virov, naj bi tako v ozadju pripravljali teren za trenutnega predsednika Računskega sodišča RS Tomaža Vesela, da prevzame vodenje države. To naj bi se po enem scenariju zgodilo na način, da bi Vesel postal tehnični mandatar, po drugem scenariju pa bi sledile predčasne volitve, na katerih bi nastopil kot del ene izmed obstoječih strank ali pa s preverjeno formulo nove instant stranke. Prav slednje je najbolj verjetna opcija, glede na to, da so prav vse stranke trenutne koalicije že same po sebi v totalnem razsulu.

Tako kot pred njim Zoran Janković in nato Miro Cerar – več kot očitno je napočil čas, da tudi nekdanji komedijant Marjan Šarec izgine iz državne politike, in to tako hitro, kakor se je v njej povzpel. Od začetka mandata pa do zdaj si je priljubljenost nekritičnih režimskih medijev in javnosti Šarec kupoval z deljenjem škodljivih ideoloških bonbončkov, s čimer nas je med drugim ob ohlajanju gospodarske rasti spravil v neugoden finančni položaj, zdaj pa so izpod nadzora ušle številne afere.

Šarčevi nekompetentni kadri zakuhali že številne afere, globoka država ima zdaj dovolj
Med njimi je zagotovo vsaj v zadnjem času najbolj odmevna afera v zvezi z zaposlitvijo njegove prijateljice, lepe Nataše H., v Slovenski varnostno-obveščevalni agenciji. Prav tako je v zadnjih mesecih njegov ugled močno načela afera v zvezi s pritiski nekdanjega sekretarja njegove stranke LMŠ Braneta Kralja za imenovanje neuspešno recikliranega ekosocialističnega evropskega poslanca Igorja Šoltesa na mesto direktorja družbe v državni lasti Uradni list, kjer si je obetal med 5 in 6 tisoč evri mesečne bruto plače. Kralj je sicer pred kariero v politiki delal kot hišnik v Vrtcu Antona Medveda Kamnik. Pa tudi sicer so Šarčevi kadri vse prej kot kadrovska smetana. Šarec je namreč totalno pogorel tudi na zadnjih lokalnih volitvah v domačem Kamniku, kjer je bil njegov kandidat dotedanji podžupan in gostinski tehnik Igor Žavbi, med drugim tudi bratranec obsojenega terorista Roka Žavbija. Po sramoti na lokalnih volitvah so Igorju Žavbiju uredili delovno mesto na račun davkoplačevalcev v javni upravi, in sicer pri njegovem ministru Rudiju Medvedu, ali tudi hišnika Kralja čaka taka sreča, pa še ni znano.

Brane Kralj in Marjan Šarec (Foto: Facebook)

Šarec in njegovi so resnično obupani, preostanejo jim samo še laži
O kompetentnosti njegove ekipe nazorno priča tudi primer Jerce Korče, ki se je nedavno po seji komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb grdo zlagala, da naj bi predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša izrekel grožnje. Podprli so jo vsi maninstream mediji, a po sprostitvi magnetograma seje v javnost, ki se je zgodila na zahtevo Janše, je postalo kristalno jasno, da je lagala. Korčetova je sicer ‘falirana’ študentka geografije, na Filozofski fakulteti je s študijem namreč začela že leta 2009 in ima zdaj le gimnazijsko izobrazbo, v politiko pa se je podala kar kot brezposelna. A laži ni izrekla le Korčetova, tudi Šarec se je grdo zlagal o svojem poznavanju lepe N. H., za katero je dejal, da naj bi bila le znanka, a se je kasneje izkazalo drugače, prav tako pa je dejal, da naj je že dolgo ne bi videl. Dvom o njegovi verodostojnosti je dodatno vzbudilo njegovo pozno četrtkovo sporočilo na družbenem omrežju Twitter, kjer je govorice, da se menja sicer uspešna uprava Petrola, označil za neutemeljene, a že naslednji dan, v petek, je bilo z upravo Tomaža Berločnika konec; kot so sporočili iz Petrola, naj bi “sporazumno odšli” zaradi nesoglasij z nadzornim svetom.

Poslanka LMŠ Jerca Korče (Foto: STA)

Novi zlati deček globoke države je po vsej verjetnosti Tomaž Vesel
No, globoka država ima takšne nekompetentnosti Šarca in ekipe povsem dovolj in že se v ozadju odvijajo načrti, kako po Šarčevem propadu, ki je že v teku, ohraniti oblast še naprej. Kot smo izvedeli od dobro obveščenih virov, so v ‘podzemlju’ vse glasnejše govorice, da naj bi novi zlati deček globoke države – po Jankoviću, Cerarju in Šarcu – postal predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel. Ta je diplomiral na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, kariero pa je pričel na Centru Vlade RS za informatiko in jo nadaljeval kot član Državne revizijske komisije. Bil je tudi zunanji ekspert OECD za pripravo poročil in izvedbo zunanje pomoči v državah nekdanje Jugoslavije. Funkcijo predsednika Računskega sodišča RS za obdobje 9 let je po izvolitvi v Državnem zboru RS začel opravljati junija 2013.

Tomaž Vesel naj bi imel v ozadju vplivne ljudi globoke države … (Foto: STA)

Po enem scenariju bi Vesel v primeru padca Šarčeve vlade postal tehnični mandatar, sicer bi se podal na volitve
Da je Šarčeva vlada na trhlih tleh, je jasno že od samega začetka, ko so bili primorani skleniti poseben sporazum s skrajno Levico, da bi si zagotovili vladanje, kar pa je tej stranki omogočilo nadkoalicijski položaj. Kot je Matjaž Han že priznal za TV Slovenija, je edina povezava med koalicijskimi strankami pravzaprav to, da nasprotujejo Janši, pa tudi znotraj strank člane povezuje le želja po oblasti in proračunskemu denarju. To je evidentno pri LMŠ, prav tako pri Stranki modernega centra in Stranki Alenke Bratušek, poročali pa smo že o zdrahah, ki jih Socialnim demokratom povzroča radikalec Milan Brglez, in o bojih med Karlom Erjavcem in Šoltesom znotraj DeSUS. Tako bo v primeru padca vlade po prvem scenariju Vesela čakala nehvaležna naloga tehničnega mandatarja, saj bo moral ponovno povezati koalicijske stranke, med katerimi se številni bojijo za svoje poslanske stolčke, po drugi strani pa bi skrajno Levico lahko nadomestila katera druga stranka, na primer “sredinska” Nova Slovenija ali pa kar Slovenska nacionalna stranka. Če to ne bo šlo, bodo sledile nove volitve, in v tem primeru bi se Vesel lahko priključil kateri izmed obstoječih strank; a kot opisano, so vse stranke same po sebi že v slabem položaju, tako da je še najbolj verjeten izid nova instant stranka po formuli, kakršno smo videli mnogokrat.

Foto: STA

Šarcu podpora javnosti že pričela upadati, kmalu mu bodo hrbet obrnili režimski mediji
Kot je razkrila oktobrska anketa, ki jo je za Nova24TV izvedla agencija Parsifal SC, je podpora javnega mnenja LMŠ že občutno upadla, še močneje pa je po drugi strani narasla SDS, kar je nekaj, česar si globoka država ne bo dopustila. Po vsej verjetnosti bo naslednja faza v Šarčevem propadu ta, da mu bodo hrbet obrnili režimski mediji, kot so (para)državni siol.net s Planet TV, pajdaško-kapitalistični POP TV, imperij obsojenega goljufa Martina Odlazka in ne nazadnje RTV Slovenija, ki smo jo prisiljeni financirati plačniki RTV-prispevka. Temu smo bili, sicer šele po volitvah, priča pri Cerarju; podporo njegovi SMC so najprej popolnoma sesuli z afero maketa, po kateri se je moral posloviti Jure Leben, pa tudi Boris Koprivnikar se je malo po volitvah poslovil iz politike – po aferi v zvezi s podelitvijo frekvenc družbi BTC, nazadnje pa smo zanj slišali pred nekaj tedni, ko so mu policisti, vinjenemu, odvzeli vozniško dovoljenje in ko je sklenil donosno pogodbo z Jankovićevo MOL.

Rok Krajnc

 • Antonius

  Ko globoka država postrga še zadnje najboljše kadre, mora z metlico pranja wc-je postrgati do dna.

  • Novakec1

   Začel sem prodajat tekočino proti globoki državi. Je pocen.

 • karpelec

  V čunga lunga koaliciji je konec hrepeneče ljubezni, bavci iz globoke države se počutijo preveč na prepihu in iščejo bolj varen pristan.

 • stane skufca

  A kdo pozna Toneta Urbasa, Tomaž Vesel ga zelo dobro.

  • Mojca pokraculja

   Kaj to pomeni?

 • Laž ima kratke noge.

  Mam velke probleme, med mojimi lewaki ni nobenga več, da ni kompromitiran, mal študiram če bi šimpanza kandidiral, slovenčki itaq vse iz voljo, kar jim serviram..

  • Poštenjakar

   Mene daj še enkrat, ker jaz nisem vlade vodu, za to smo pa v piz.. m……

   • Anton

    Ne tebe rabimo v najłepšem mestu. Nikol ne nehaj kandidirat!

   • Vladni komik

    Kwa vidva mutita, jaz ne bom odstopil

    • Anton

     Ne Babe te bojo odstavle…

     • Vladni komik

      To pa možno, moja me je včeri že prefukala, tašča je valar nabavla, se bom kar odselil

     • Anton

      Boš preplezal zid okol bajte?

     • Vladni komik

      Kakšno plezanje, si znoru, zid sta moje dvignile, da ne bi ušel.

  • Vrhovni sodnik

   A ne boš lunatika kandidiral, na ekonomijo se dober spozna

  • Rožle

   A ti Putina oponašaš .. s tem striptistom ..?

   • Poštenjakar

    ITAQ, saj je njegov oproda

  • VERZIFIKATOR

   Marjan Š. Vesel

   SPREMEMBE NOVE

   Spremembe nove bodo teatralne,
   izvedel bil je hišnik gledališča,
   sprejeta namreč nova so stališča,
   da treba je prenove figuralne.

   Nazadnje hišnik odigral je kralja,
   nerodno se igračkal s telefonom,
   se drla sova je za mikrofonom,
   parter od joka da po tleh se valja.

   Komedije bile so zadnje same
   tako nesrečno namreč izvedene,
   da tam, kjer smešne naj bile bi scene,
   izpadlo vse je kakor psiho-drame.

   Sklenili spodaj zdaj so šepetalci,
   dovolj predsedniške je marionete,
   saj nitke preslabo so že pripete,
   postale lutke same so igralci.

   Odšla bo z odra vsa kavalerija,
   vsi šimlji, lipicanci in pa šarci,
   pospremijo primerni jih udarci,
   pripravlja nova lutk se galerija.

   Veseloigra to da bo s Tomažem,
   veselo da vsaj malo bo občinstvo,
   začasno z odra ker gre pobalinstvo,
   pripravlja se predstava Križemkražem.

   A veste kaj, težko vesel bo biti,
   četudi nove lutke bodo v drami,
   teater prazen zeval bo, v osami
   ne bo ansambla zlahka napolniti.

   Tomaž igral naj vlogo bi računsko,
   sodnika in oblastne vsaj tri veje,
   nažagane že na začetku, sméje
   nihče se več, ko pravijo: vrhunsko.

   Vrhunska da vsa nova bo zasedba,
   noben se ne slepi več šepetalec,
   v ansamblu namreč prav noben igralec
   ne sluti, kaj pomeni praizvedba.

   A šepetalci upajo še vedno,
   vesela da tragedija postane,
   če lutke zanimirajo neznane,
   saj je teatra stanje v vsem izredno.

  • VERZIFIKATOR

   Marjan Š. Vesel

   SPREMEMBE NOVE

   Spremembe nove bodo teatralne,
   izvedel bil je hišnik gledališča,
   sprejeta namreč nova so stališča,
   da treba je prenove figuralne.

   Nazadnje hišnik odigral je kralja,
   nerodno se igračkal s telefonom,
   se drla sova je za mikrofonom,
   parter od joka da po tleh se valja.

   Komedije bile so zadnje same
   tako nesrečno namreč izvedene,
   da tam, kjer smešne naj bile bi scene,
   izpadlo vse je kakor psiho-drame.

   Sklenili spodaj zdaj so šepetalci,
   dovolj predsedniške je marionete,
   saj nitke preslabo so že pripete,
   postale lutke same so igralci.

   Odšla bo z odra vsa kavalerija,
   vsi šimlji, lipicanci in pa šarci,
   pospremijo primerni jih udarci,
   pripravlja nova lutk se galerija.

   Veseloigra to da bo s Tomažem,
   veselo da vsaj malo bo občinstvo,
   začasno z odra ker gre pobalinstvo,
   pripravlja se predstava Križemkražem.

   A veste kaj, težko vesel bo biti,
   četudi nove lutke bodo v drami,
   teater prazen zeval bo, v osami
   ne bo ansambla zlahka napolniti.

   Tomaž igral naj vlogo bi računsko,
   sodnika in oblastne vsaj tri veje,
   nažagane že na začetku, sméje
   nihče se več, ko pravijo: vrhunsko.

   Vrhunska da vsa nova bo zasedba,
   noben se ne slepi več šepetalec,
   v ansamblu namreč prav noben igralec
   ne sluti, kaj pomeni praizvedba.

   A šepetalci upajo še vedno,
   vesela da tragedija postane,
   če lutke zanimirajo neznane,
   saj je teatra stanje v vsem izredno.

 • Ivan Ivanovič

  Tudi globoka država je spoznala, da komedijant pač ni primeren za vodenje države. Zadnji žebelj v krsto (ki verjetno še ni zadnji) si je zabil z zamenjavo uprave Petrola, ki je bila nadvse uspešna menedžerska ekipa. Kdo bo zdaj prevzel vodenje Petrola? Bo Šarec spet nastavil kakšega svojega hišnika ali nemara ljubico?

  • šmentanamuha

   Lej, js mislim, da Šarec sploh nima pojma kva dogaja in kdo in zakaj je odstavil upravo Petrola. Vsaj tak vtis je dal zadnjič na TV. To pomeni, da ga globoka država ne jebe več in delajo stvari mimo njega. To pomeni, da ni več v igri. Mislim, da je samo še vprašanje ćasa, kdaj bo padel. Po moje še pred koncem leta. So vendarle ugotovili, da lesar s šestimi popravci kljub vsemu ni dovolj kredibilen.

 • dež

  Da bi bile v kratkem volitve, močno dvomim. V tem trenutku si tega ne upajo, ker vedo, da bi bil izplen še slabši kot pred enim letom. Kar pomeni, da ne bi mogli sestaviti niti manjšinske vlade.

 • zamaškar

  Slovenski volivci so pa itak kot srka,ko misli,da ga glava zato boli,ker mu je žveplo padlo, zato se ne čudit,če bodo na naslednjih volitvah izvolili listo ptičjih strašil murgljevine.

 • tasilo

  Pod parolo “samo da ni Janša” lahko povprečnemu slovenskemu volilcu prodaš tudi batzajlo za kugelvinkel. Ali pa vsaj kremšnito s kislim zeljem.

  • JANEZ GUS

   škoda,če bo konec te komedije.Jaz bi rad pa še Hribarja videl na kajšnem ministerskem stolu.

 • montyamp

  UDBA ima toliko kastrirancev na zalogi , da bo murglosrbija lahko še dolgo vladala butastim Slovencem , seveda tudi tistim ki bojkotirajo volitve .

 • antimur

  V kolikor se bo izkazala ta rošada za resnično, potem je potrebno vso to Kučanovo bando odkrito napasti, ne da ni v redu, da menjajo butastega, nesposobnega in pokvarjenega Šarca, ampak ker se vtikajo v državo kot kriminalci, prekleta golazen, v Sloveniji je demokracija, oziroma bi morala biti, kar je zdaj je pa prava anarhija. Toda pazite levi fašisti, v anarhiji je dovoljeno vse, zagotovo jo boste občutili tudi vi, mislim, da bo to zadnje kar boste občutili, če ne boste ustavili svojih rdečezvezdaških norosti.

 • Janez Mayer

  Veselo naprej v nove zmage, v novo poglavje vesele zgodbe o uspehu, no.

 • JANEZ GUS

  A je ta Vesel nov murgelski zajec iz klobuka.

 • Mojca pokraculja

  No to pa bo veselje, če bo veslo prevzel Vesel! Ampak na srečo ne naše “veselje”!

 • ZatonMesecnikov

  dva predpogoja sta za zmago na volitvah; Oziroma zmaga sploh ni predpogoj za mandatarja nove vlade. Ampak da zasedeš oblast.

  Da je za NOB + Nova stranka. Potem je lahko tudi orangutan.

 • montyamp

  Politika je za murglosrbe , lov na kastrirane nevretenčarje vrste cmerosus in šaronematoda .
  Ko ga ulovijo , ga z HANZA RTV KURBENHAUS lansirajo v orbito za uničevanje Slovenije .

 • Nata

  + + + + + hudir, no ?? Jih pa ne zmanjka ta pravih !!

 • Vera

  Iz te moke,ne bo kruha,saj se vladajoči preveč bojijo za svoje stolčke in za stolčke nastavljenih v zadnjem letu.

 • Artur

  In na predčasnih volitvah bo 75% nepopravljivih Butalcev za vladanje izvolilo spet podlo levo sodrgo z novim podtaknjencem.”psi lajajo karavana s trohnjenimi Butalci gre dalje”.

 • xtc

  Mislim,da bo Murgljo Veseljak še krajši čas,plesoča opica,kot Šiptar na odru,kajti,konsolidacija SLO levičarjev oziroma SLO levakov bo ob izbruhu krize,ki prihaja nemogoča,kajti,vse kar je Šiptar obljubil pač ne bo šlo dat,ko ne bo denarja,pa tudi volilcev ne bo

 • Ježek Teka Teka

  Za devetimi gorami in devetimi vodami v prelepi podalpski deželi je na svet privekal revček katerega poreklo je neznanka … celo življenje so ga porivali sem ter tja … probal je to in ono – pekel krofe … skakal v prazen bazen … tudi smešen je želel biti – brezupno … kradel … varal … lagal … mešetaril, kamorkoli so ga porinili, da je bilo kaj …
  Nekega večera, ko se je razočaran vračal z gasilske veselice … se je z glavo zaletel v majhen rdeč kamen (močno je donelo) …

 • Artur

  Zvezdana Radonjiča za predsednika države seveda po predčasnih volitvah, ko se bo Slovencljem zgodilo “urejeno podstrešje”. https://4d.rtvslo.si/arhiv/intervju-tv/174645612

 • odzunaj

  Nadomestni tajni kandidat za predsednika vlade Tomaž Vesel, ki – po lastni izjavi na TV SLO Tarča – celih 16 let ni šel v finančni pregled Telekoma !!! Zakaj že ?!?

 • Novakec1

  Po razpadu vlade volitev sploh ni treba več, škoda časa in denarja če je že vse zmenjeno. Bravo demokracija, nekam si jo vtaknte.