fbpx

[Ekskluzivno] Kadunc bi postal direktor STA brez aktivnega znanja enega izmed svetovnih jezikov

Igor Kadunc po naših informacijah ne izpolnjuje pogojev za direktorja STA. (Foto: STA)

Na razpis za direktorja Slovenske tiskovne agencije (STA), ki se je sicer že iztekel 1. oktobra, je prispela zgolj ena prijava. Po neuradnih podatkih dobro obveščenih virov je prijavo poslal nekdanji generalni direktor RTVS Igor Kadunc. Ta informacije zaenkrat še ni potrdil. Smo pa izvedeli tudi to, da Kadunc pravzaprav ne izpolnjuje pogojev za direktorja STA.

Nekdanjemu generalnemu direktorju Igorju Kaduncu letos ni uspelo dobiti še drugega mandata na vrhu RTV Slovenija. Očitno bi se sedaj rad potolažil z drugim direktorskim stolčkom, po neuradnih podatkih naj bi se namreč prijavil za mesto direktorja Slovenske tiskovne agencije, potem ko je pred kratkim odstopil Bojan Veselinović. Kandidati za direktorja STA morajo poleg izpolnjevanja z zakonom določenih pogojev imeti najmanj visokošolsko izobrazbo, imeti morajo vsaj 10 let delovnih izkušenj v medijih ali z mediji, od tega vsaj pet let vodstvenih izkušenj, obvladati pa morajo vsaj en svetovni jezik na višji ravni. In tukaj bi se lahko zataknilo.

Dobro obveščeni viri so nas obvestili, da Kadunc ne izpolnjuje znanja tujega jezika na višji ravni. Sam očitno sicer meni, da ga – v dokaz je namreč v prijavi na delovno mesto poslal potrdilo o enem tečaju francoskega jezika, ki naj bi ga obiskoval daljnega leta 1981.

Pogojev ni izpolnjeval niti, ko je kandidiral za generalnega direktorja RTV
Kje točno je ta tečaj obiskal, ni znano, je pa menda zabeleženo, da bere in piše bolj počasi. Enak problem naj bi imel sicer že na RTV, saj njegovo znanje dejansko ne ustreza niti osnovnemu nivoju – vendar pa so mu tam očitno pogledali skozi prste. Kot tudi mnogim drugim, ki nimajo ustrezne izobrazbe za delo, ki ga opravljajo v naši javni medijski hiši. Glede na to, da nadzorni svet STA obvladujejo nadzorniki, ki so jih imenovale prejšnje vlade Mira Cerarja in Marjana Šarca, je sicer precej velika verjetnost, da bodo Kadunca kljub neizpolnjevanju pogojev izvolili za direktorja STA.

Igor Kadunc. (Foto: STA)

Sara Kovač