fbpx

[Ekskluzivno] Koga se boji Šarec? Pred hišo gradi visok zid!

Foto: STA/Nova24TV

Predsednik vlade Marjan Šarec okrog svoje hiše gradi visoko ograjo. Ob pogledu na sliko, ki nam jo posredoval eden izmed naših bralcev, se sprašujemo, s kakšnim razlogom se je Šarec odločil za postavitev ograje okrog svoje nepremičnine?

Višja ograja, večja nevarnost? Ali pa zgolj poostreno varovanje zasebnosti? Pred hišo Marjana Šarca namreč raste nova in še višja ograja, kot je bila tam do nedavnega, pri tem pa se poraja vprašanje, koga se premier v resnici boji. Migrantov, nepridipravov ali zgolj medijev?

Ker Šarec zaseda mesto predsednika vlade, šef Sove pa predstavlja njegovo desno roko, je zagotovo iz prve roke seznanjen z varnostno situacijo. Je morda zaradi tega pričel graditi zid okrog hiše, ker ve nekaj, s čimer običajni Slovenci nismo seznanjeni?

Je razlog varnostna situacija zaradi migrantov?
Glede na podatke, ki so nam jih posredovale policijske uprave Novo mesto, Koper in Ljubljana, je bilo v času med 19. in 23. aprilom prijetih 146 migrantov, v zadnjih 24 urah pa 78, ki so na nezakonit način vstopili v državo. V primerjavi s preteklimi tedni je opazno več kot očitno povečanje števila nezakonitih prehodov migrantov iz Maroka, Alžirije, Bangladeša, Turčije, Libije, Palestine, Kube, Nigerije in Irana.

Foto: Nova24TV

Očitno se uresničujejo napovedi hrvaških obveščevalcev, ki so prejšnji mesec jasno in glasno opozorili, da se bo sosednja Hrvaška v prihajajočih mesecih soočila z novim valom nezakonitih migrantov, ki si želijo preko Hrvaške priti na območje srednje in zahodne Evrope. V Srbiji se je namreč že na začetku prejšnjega meseca nahajalo okrog 4 tisoč migrantov, v Bosni in Hercegovini je okrog 4.500 migrantov, katerih glavni cilj je, da se prebijejo na Hrvaško in seveda naprej v našo domovino Slovenijo. Glede na to, da so tudi uradni organi Bosne in Hercegovine napovedali, da se bo s prihodom lepega vremena proti Zahodu pričelo prebijati 70 tisoč migrantov s kopenskega dela Grčije. Pri čemer pa ni mogoče zanemariti varnostnega problema, ki ga predstavljajo poraženi pripadniki Islamske države, ki so se pred kratkim predali kurdskim silam v Siriji.

H. M.