fbpx

[Ekskluzivno] Komu vse je Golob podtaknil Milovića

Miloš Njegoslav Milović s Tanjo Fajon. Vir: Zajem zaslona, Splet

Kot smo uspeli izvedeti, je vodja Golobove zasebne varnostne službe Miloš Njegoslav Milović, po zaslugi premierja že dodobra spletel močno poslovno mrežo, kjer svetuje ministrom in varuhom državnega gospodarstva. 

Odstop ministrice za notranje zadeve Tatjane Bobnar je povsem razgalil gnilobo znotraj policije, ki jo je nova vlada uspela povsem spolitizirati pod pretvezo depolitizacije, predvsem pa se razkriva protipravno ustanavljanje posebne enote za varovanje predsednika vlade in države. Sedaj je že povsem jasno, da je za operativni del skrbel zloglasni Miloš Njegoslav Milović, Golobov človek za posebne zadeve.

Mediji so poročali, da njuno poznanstvo sega v čase, ko je bil Milović šef varnosti Janeza Drnovška, toda marsikdo ne ve, da smo ga financirali davkoplačevalci zadnjih nekaj let, saj ima ta sklenjeno pogodbo z Gen-I, kjer je dolga leta kraljeval prav Robert Golob. Kot smo uspeli izvedeti, je z denarjem državnega podjetja plačeval Milovića za varovanje, medtem ko se je ta že podal v politiko in je kandidiral na aprilskih državnozborskih volitvah.

Ko je z zmago prišla tako imenovana svoboda, so se vrata za Milovića odprla na stežaj. Golob naj bi ga priporočil ministru za zdravje Danijelu Bešič Loredanu, saj je bil tam večkrat opažen, ko so preverjali, od kod odtekajo informacije z ministrstva. Prav tako naj bi ga predstavil predsedniku uprave Slovenskega državnega holdinga Žigi Debeljaku, kjer bi za SDH skrbel za “preverbe” bodočih članov nadzornih svetov podjetij v državni lasti.

Zmaga na sodišču in podreditev varnostnega sistema
Lepih trenutkov na morju pa si Milović ne deli zgolj s Tanjo Fajon, o čemer smo že poročali. Je tudi dober prijatelj s kazensko sodnico na višjem sodišču v Ljubljani Leo Habjanič. Kot smo že pisali, je bil Milović nepravnomočno obsojen na dve leti zapora v zadevi fiktivnih poslov s Slovenskimi železnicami, kjer je med drugim svojega nekdanjega delodajalca Aleksandra Čeferina obtožil jemanja provizij. Sedaj išče pravico na vrhovnem sodišču, kjer bi mu prav prišle prav povezave s sodniki.

Marsikdo tudi ne ve, da je bil Milović že dvakrat odpuščen iz krivdnih razlogov – tako v policiji kot na ministrstvu za zunanje zadeve. Veljal je namreč za problematičnega, nanj so se lepile afere. Sedaj pa bi mu premier Golob v roke zaupal “pararepresivni aparat” mimo policije in ustaljenih praks, kot jih določajo predpisi o varovanju. Med Milovićevimi zahtevami je bila namreč tudi ta, da bi imel neomejen dostop do direktorja Sove in vseh zaupnih informacij. Če bi Golobovi vladi uspelo počistiti vse kadre prejšnje vlade v policiji, kot je bil dogovor med Golobom in Milovićem, bi ta lahko nastavil sebi zveste policiste na vsa mesta v varnostnih strukturah.

Andrej Žitnik