fbpx

[Ekskluzivno] Lotili so se ga profesionalci: Merkan z vrha Telekoma odstopil po tem, ko so mu vlomili v hišo!

Damir Črnčec, Tomaž Seljak (zgoraj), Mirko Mayer in Tomaž Besek (spodaj). (Foto: STA, Mediaspeed)

V senci groženj Aleksandri Pivec, predsednici DeSUS-a, objavljamo ekskluzivno zgodbo, da je bivši predsednik uprave Telekoma Matjaž Merkan odstopil po tem, ko naj bi njegova žena sredi belega dne v domači hiši zalotila tri profesionalne vlomilce, nekoliko dni prej pa naj bi bili sumljivi ljudje opaženi tudi v neposredni bližini šole Merkanovega sina. Merkan, ki je bil pred tem celo manager leta, je takoj po tem incidentu nepreklicno odstopil z mesta predsednika uprave.

Podobno srhljive aktivnosti so se dogajale že bivšemu predsedniku uprave Telekoma Slovenije Rudolfu Skobetu, ki bi naj ga zasledovala kar Sova, pod vodstvom Rajka Kozmelja, ki ga je na celo Sove pripeljal razvpiti sodelavec Marjana Šarca, Damir Črnčec. Prav Črnčec se najpogosteje omenja kot nekdo, ki so mu blizu prav takšne metode, kot so se dogajale v zgoraj navedenih primerih.

Ali je Črnčec deloval v navezi s sedaj že razvpitim direktorjem Telekoma Tomažem Seljakom, bo pokazal čas. Jasno pa je, da je prav Črnčec prvi kadrovnik Telekoma Slovenije, v upravo je pripeljal svojo varovanko Vido Žurgo, za direktorja TS Medie agenta Rolanda Žela, brez enega dne delovne dobe v gospodarstvu, neuradno pa se omenjajo tudi tesni stiki med Tomažem Beskom, podjetnikom iz Kamnika, predsednikom upravnega odbora slabe banke DUTB, in predsednikom nadzornega sveta HSE, ter urednikom na TS Media Mirkom Mayerjem, ki naj bi se v zadnjih mesecih močno približal interesnim krogom povezanim z LMŠ. O tem in tudi o vlogi Beska, Seljaka in predsednice nadzornega sveta Barbare Čad-Kürner pa več v prihodnjih dneh.

Foto: STA

Andrej Žitnik