[Ekskluzivno] Nočna mora za lastnike zemljišč in kmete ob Nemški cesti se je uresničila; kdo jih bo zaščitil? Janković in Bobnarjeva nanje s policijo in gradbenimi stroji!

Pravna država ne obstaja več. Ko policija ščiti protipravna gradbena dela za izgradnjo kanalizacije na vodovarstvenem območju, od katerega je odvisno 300 tisoč ljudi, je to znak, da živimo v državi brez reda, v kateri policija raje ščiti oblastno mafijo. Posnetki s terena potrjujejo, da so se najhujše grožnje uresničile. Tamkajšnji kmeti in lastniki zemljišč nimajo več nikogar, na katerega bi se lahko obrnili, da bi jih zaščitil. Slep za dogajanje je tudi minister za okolje Simon Zajc.

Najhujše slutnje, na katere je prvi opozoril poslanec državnega zbora Anže Logar, so se uresničile. Zgodaj zjutraj je policija vkorakala na ljubljansko vodovarstveno območje ob Nemški cesti, pripravljena je tudi težka gradbena mehanizacija za gradnjo spornega kanala C0, zaradi katerega so sekali tudi zaščiteno Naturo 2000.

Znano je, da gre za investicijo župana Ljubljane Zorana Jankovića na zasebnih zemljiščih, vendar ta nima služnostne pravice, na enem odseku pa nima niti veljavnega gradbenega dovoljenja. Zato je absurd še toliko večji, da policija ščiti protipravne in pritlehne interese ljubljanskega župana, za katerega se je v preteklosti že izkazalo, da ga premoženje običajnih ljudi in zakonitost ne zanimata.

Dokaz s terena, da se dela nadaljujejo kljub nezakonitosti.

V normalni pravni državi bi bilo seveda obratno, oblast niti slučajno ne bi sodelovala pri tako kriminalnih dejanjih, kot je gradnja brez ustreznih dovoljenj na zaščitenih območjih. Še posebej pa pri zdravi pameti ne bi dopustila gradnje kanalizacije čez vodonosnik, ki zagotavlja čisto pitno vodo, ki je, mimogrede, zaščitena z ustavo, 300 tisoč Ljubljančanom. Ker je minister za okolje Simon Zajc član SMC, ki je sprejela vpis vode v ustavo, se zdi nezaslišano, da ta molči in dopušča nadaljevanje gradnje kanalizacije.

Delovni stroji in policija so pripravljeni.

Fotografija osebe Kmetija Čerin.

Nezakonita gradbena dela so se že pričela.

 

Rok Kranjc

 • Van Der Waals

  ŠERIF IN ZAŠČITNIK PEDROV JANKOVIČ!

 • pajot

  Kaj se naredi v takem primeru? DU.

 • mare

  Režimski mediji o tem ne bodo niti pisnili.

  • Boco

   Sem malo pogledal naokoli. Nobene novice na RTVSLO, 24ur, Delo, Dnevnik, Vecer ….

 • murgl

  Trenirkarji so gotovo zadovoljni.

 • Boco

  Srbski čoban gre s policijo nad slovenskega kmeta in to v Sloveniji!
  Kdaj smo že posneli film “Na svoji zemlji”
  Pri nas pa samo trobezlajo o nemški in italijaski kraji slovenske rodne grude.
  Srbi pa so tretirani kot naši bratje.
  Kdaj se bomo uprli srbski okupaciji Slovenije.
  Pa še ena puntarsko-partizanska za Zokija
  Le vkup le vkup uboga gmajna
  https://www.youtube.com/watch?v=JO2ms-1k91k

  • fon johan

   Mal se umir, pri nas so v sds tudi srbi…

   • zokispoki

    Imas prav, ni to problem. Problem je v tem, da je kriminalc !

    • Janez Novak

     Pokličite Kučana. On je demokrat in za pravno državo. Opozicija si itak ne upa narediti ničesar.

     • zokispoki

      No, ta je pa bosa ! Da poklicemo
      mesalca megle in deka, ki je v veliki meri odgovoren za trenutno stanje, da nas zasciti pred goljufivim
      lopovom in fukfehtarjem ?!?

   • Boco

    Razumem, ti bi to rad tak po vsegliharsko zrelativiziral Pol pa zagledam desno od tega članka ksiht one srbijansko babure Slapšakove pa si rečem, kaj si ti ja nor kaj nam delajo …
    Trditev: Leta 1919 smo avstrijce zamenjali za srbe. Sto let smo ze srbski potrčkoti. STO LET!

    • fon johan

     Pretiravas z srbi, vse kar je vrednega so pokupili hrvati, kruh, zelenjavo, sadje in hitro prehrano pa nam prodajajo siptarji. V lj pac imate to kar ste izvoliliiii

   • milanček

    prasec zagaman, če bi se to dogajalo na tvoji teritoriji, bi izdal svojega idola, “zemljaka” čefurja jankovića! marš u 3pm!

    • fon johan

     Milancek pivce je za zivce, preenostavno bi bilo, ce bi bili za vse krivi srbi…
     Hitler je imel za glavne krivce zide….

  • Marija

   Danes bi morali biti tam vsi okoliški lastniki.

 • althar

  Vsi socialisti na koncu postanejo fašisti.

  • zokispoki

   Potrebna bi bila takojsnja mobilizacija in solidarnost vseh civilnih inicijativ. Danes to organizirati, ne bi smel biti vecji problem ! Fuj, gnida cefurska !

 • Stajerka

  ….kaj zdaj ima gradbeno dovoljenje ali ne?……ima soglasje lastnikov ali ne?…….ker potem policija deluje NEZAKONITO in PROTIUSTAVNO

 • RATATA

  So nam ti lažnivi qrci progo ukradli (Železniška proga Vižmarje–Črnuče–Laze) …
  … ko jebe Krajnce si mislijo srbijanski opankarji!!!, to

  “Promet na progi je bil ustavljen 8. maja 1945, takoj po nemškem umiku iz Ljubljane. Najprej je bil demontiran vzhodni del, kjer je ostal le industrijski tir od Črnuč do industrijske cone ob Brnčičevi cesti. Preostali tiri so bili prepeljani v Bosno, kjer se je udarniško gradila proga med Brčkom in Banovići.”
  https://sl.wikipedia.org/wiki/%C5%BDelezni%C5%A1ka_proga_Vi%C5%BEmarje%E2%80%93%C4%8Crnu%C4%8De%E2%80%93Laze

 • Unikatna

  Bodo začeli kmetom odvzemati zemljo?! Svinjarija…tudi policija si ne zasluži lepih besed…

  • Oliva

   To me spominja na neke druge čase, ko se je tako delalo.

 • Stajerka

  ….sklicat svet ZA NACIONALNO VARNOST……druge NI…..NE moremo dovolit, da si bo nekdo zakon, policijo in pravico jemal v SVOJE ROKE…..dajmo POSLANCI ZATEGNITE VSE ROČNE!!!……

 • matjazr7

  Nemške ceste v Ljubljani ni, je pa to pogovorno ime za Obvozno cesto, kar je uradno ime (da se ne bo kdo iz drugega konca Slovenije izgubil, ko jo bo na GPS-ju iskal). Naziv Nemška cesta je samo ostala iz časov druge svetovne vojne, ko so Nemci cesto naredili, da so se izognili italijanski coni …

 • šmentanamuha

  Šele ko se bodo začele dogajati takšne stvari, kot vidimo v tem primeru, bodo ljudje dojeli, da politična pasivnost ni pravi način reagiranja. Ljudje se bodo pač morali začeti organizirati v skupine, si poiskati dobrega odvetnika in iti v akcijo.

  Nedavno sem izvedela, daj naj bi se že tudi pri nas na eni šoli organizirali starši, ki so s pomočjo odvetnika dosegli umik LGBTQ vsebin iz šolskega programa in celo uspeli. Čakam še na podrobnosti. Dogodek je medijsko povsem nepokrit. Naj bo to tudi izziv za novinarje Nova24, da poskušate izvedeti kaj več o tem. Ampak to je to. To je pravi način aktivnega delovanja državljanov. Skupaj in povezani smo močnejši in oblast, ki dela proti državljanom, se tega boji. Zato pravim, prišel je čas POGUMNIH.

 • Artur

  Vse kaže, da ko se bo besen narod slej kot prej dvignil proti temu levemu uzurpatorskemu narodno izdajalskemu režimu bo kakor se že kaže v tem primeru pač imel opravka s policijo in s specialci, v vojski pa so tak itak sami plačanci. Že zdaj močno zaudarja po Venezueli.

  • Waltter

   Poglej nikoli se ne bo narod dvignil tukaj je samo 20 policajev pa niben ne brani svoje zemlje in lastnine. To je test in prikaz da lahko delajo vse kar lahko. Še malo pa ti bodo v hiško koga naselili tako kot na kitajskem da bo malo tebe izobrazil in da bo spal z tvojo žensko populacijo v hiši. NE seri priložnost je že zdavnaj zamujena.

  • fon johan

   No pretepanja ni videt, mas ti druge slike

 • Jožefa Benko

  to je mafijankovićeva srbska 2. ustava po letu 1931,neverjetno kakšni klečeplazci smo postali
  pod carevanjem bandiere rosse,le vkup le vkup uboga gmajna,če še sploh obstajaš,slovenija laku noć

 • Beli Sneg

  Nekako se je navzen pretvarjalo, kako naj bi policija bila od vseh še najbolj “nepristranska”. V resnici pa je že dolgo, dolgo, še iz časov yugovine zlizana s tožilstvom, sodnijo in globoko državo. Samo ljudstvo je bilo do njih bolj prizanesljivo. Kritike bi morale iti tako kot na sodsvo in tožilstvo, v enaki meri na policijo. Da ne govorimo o družbenopolitičnih delavcih alias presstitutih. Sramota, kaj nam je od države še ostalo. En kup kriminalcev.

 • sloustava

  Tov. Bognarjeva: zasciti Zakon!

  • Beli Sneg

   Verjetno Bobnarjeva.

 • Župan MOL Janković samovoljno posegel z gradbenimi stroji na
  PRIVATNA zemljišča in BREZ GRADBENEGA DOVOLJENJA !

  33. člen Ustave RS Zagotovljena je pravica do zasebne lastnine in dedovanja.
  34. člen Vsakdo ima pravico do osebnega dostojanstva in varnosti.
  35. člen Zagotovljena je nedotakljivost človekove telesne in duševne celovitosti, njegove zasebnosti ter osebnostnih pravic.

  Minister za okolje Simon Zajc – pa NIČ !
  Direktorica policije Bobnarjeva nad kmete in njihovo zemljišče s policijo ….. predsednik vlade pa NIČ !

  Kje so inšpekcijske službe ???

  Portali RTv, POPTv in ……. ostali, o tem nič ne poročajo……..

  • slosin

   …že,že….ampak členi ustave veljajo samo ‘ako se drukčije ne naredi’. Če bi služila vojsko v JLA, bi to vedela…

   • lokec

    Oni pravijo: Prvo izvrši potem se žali.

 • Vera

  Sramota za Jankovića in za Bobnarjevo,ki dopušča dela tam ,kjer ni primerno in je brez soglasja lastnikov zemljišč ! Ko boste Ljubljančani pili gnojnico,se boste mogoče spomnili naših svaril v komentarjih ?

 • Waltter

  Tako kot opozarjajo že nakaj časa: policija deluje v vseh pogledih v nasprotju z zakonom , tako kot pri varovanju meje kjer ji noben zakon ne omogoča da vzame azil od nekoga ki nezakonito prestopi mejo tako kot v tem primeru ko podprejo nekaj za kar ni osnovne pravne podlage. Pri tem je potrebno poudariti da izbor teh 20 policistov ni naključen amapk so izbrani tisti tapravi najbolj sadistični. In na kakšni osnovi oni sedaj ščitijo gradbena dela?? To je enako kot da bi jaz hotel napeljati elektriko iz sosedove hiše, ker mi on to ne bi dovolil bi pa jaz gladko poklical policijo da bi soseda za ta čas odgnala stran da bi lahko jaz šaril po njegovi zemlji.
  Je pa res so pa takrat resnično striktni ko hočejo plače od davkoplačevalcev, takrat in to bi pa meli da bi pa delali v skladu z zakonodajo to pa ne? Pa ne zdaj bluzit da lahko Bobnerjeva ukaže nekomu da naj dela nezakonito in kaznivo, to so idioti ki zavestno delajo to ker jim noben nič ne more.

 • gabrijelobid

  Bobnarjeva pa Zajc sta orodje Jankoviča

  • mona lisa

   Se ve kdo je Bobnarjevo nastavil.

   • fon johan

    Prasanje naj glasi komu je bonarjeva nastavila…..

 • gabrijelobid

  Jankoviču bi moral nekdo z bagrom zapeljat skoz bajto.

  • mona lisa

   Čez fris bi bilo bolje.

 • Artur

  Hipotetično si lahko predstavljamo kaj bi se zgodilo pri Višegrajcih z njihovim “Zokijem ” če bi počel takšne svinjarije proti svojim občanom še posebno, če bi bil težka komunjara. Hitro bi ga vzela tema, če ga nebi že prej njihovi organi pregona izdatno nalomili in ga vtaknili čuzo. Pri “brezjajčnih” močvirniških Butalcih je to žal drugače.

 • VERZIFIKATOR

  Preostane le še BACANJE KAMENA S RAMENA v točno določen cilj!
  Žalostno.

 • Skrajno Desni

  Vračamo se v petdeseta ko je režim pokradel vse če drugače ne pa z orožjem in pobojem, danes v letu 2020 režimska golazen samo še pobijati ni začela drugače je vse enako.

 • lokec

  Desni ne držijo skupaj skoraj nikjer. Preko javnosti se vedno kregajo zato pa levica z lahkoto zmaguje.

 • Antonius

  Nespoštovanje tuje lastnine je dokaz, da smo od osamosvojitve naprej še danes v komunizmu.
  Poslanstvo Slovencev je posranstvo, ker se proti neverjetnemu početju komunistične drhali niti protestirati ne upajo.

 • Poštenjakar

  En mal bomo prekopal, bomo zasuli nazaj, kaj se bo pod zemljo dogajal pa itaq noben ne vidi.

 • Janez Novak

  Slovenski domorodci so kot nekakšni Indijanci, ki jim oblast protipravno rovari po njihovih, redkih “rezervatih”, ki so jim še ostali.

 • Kapodistrias

  Če se jaz kaj razumem na Ustavo in zakone, potem na zasebnih zemljiščih nimajo kaj iskati ne policija – ni šla na nikakršno intervencijo v skladu s svojo pristojnostjo – še manj pa gradbeniki s svojo mehanizacijo. Lastniki, naženite oboje s svojih zemljišč; za to imate vso pravico, saj gre za očitno motenje posesti! Če bo policija uporabila silo, pridemo na množični protest v Ljubljano. Dovolj je bilo in preveč!

 • Janez Novak

  In kje je opozicija? Je tudi ona del fašističnega establišmenta??

 • Slovenec 33

  Še en dokaz, da je Slovenija okupirana država v kateri vladajo okupatorji in veleizdajalci slovenskega nadoda, ki se imajo za prvorazredne in so redeči klerikalci.
  Prvorazredeni so nad Ustavo in zakoni.
  Policija je zato da ščiti prvorazredne, drugorazredne pa kaznuje, jim piše globe in jih zatira.
  Na račun prvorazrednih bo ljubljanska podtalnica zastrupljena ob prvem potresu ali pa že prej zaradi šlamparije pri izvedbi kanala.
  To ni važno, samo da je provizija.

 • mona lisa

  Očitno je pravna država padla. Ne obstaja več. Policija ščiti mafijo in dela proti državljanom. Pravna država Slovenija ne obstaja več. Kaj se pa ta čefur gre pa gre čez vse meje normalnega. In pri tem ga ščiti policija ki je plačana iz davkoplačevalskega denarja in bi morala delat in ščitit poštene državljane dela pa proti njim in za mafijo.Kako dolgo še bomo Slovenci kot ovce prenašali te zločine sodstva, mafije in parazitskih levakov.

 • branči

  še mar mi niso problemi ljubljančanov, ki so si jih sami nakopali z izvolitvijo šerifa za župana mesta! imam pa eno veliko željo, da vsakokrat ko odprete pipo, ven pogleda anketar, pa praša – kolikšna je vaša slepa podpora moji proviziji in politiki korupcije!

 • Franc Šink

  Ne računati na policijo.
  Zasčititi se bomo morali sami.

 • lokec

  Ljubljančani – Vam bo dal Zoki gnojnice pit hehe.

 • Dragan Krstič

  Če hočte da ustavim stroje prodajte zemljo mojima sinčkoma Damjančku in Jurčku. Vam bosta pošteno plačala, 1€ za m2.

 • Nata

  Meni ni jasno, kako se tako važna zadeva lahko vleče toliko let ??Če se ne motim od leta 2013 ?
  Tole kar je svetniška skupina SDS objavila leta 2016 je zanimivo.
  Pa veliko branja. Morda komu uspe še kaj najti?

  https://www.ljubljana.si/assets/Uploads/18.-toka-ukinitev-kanalizacije-odpadnih-voda-na-vodonosniku-ljubljansko-polje.pdf-adobe-acrobat-standard.pd

  Me pa še nekaj zanima. . . . .izgleda , da se je nekaj kmetov le pogovarjalo z Občino o odškodninah? Pa smo tam ?? Sploh se ne bi smeli pogovarjati o temu.
  So dovoljenja, ali niso.
  Je nevarno za ptino vodo, ali ni .
  Kje so naravovarstveniki ? Je to območje Nature 2000, ali ni ??

  Temu ljubljanskemu možiclju bo na koncu vse uspelo !!
  Zabetoniral je Ljubljanico z dediščino Mostiščarjev vred,

  na Vodnikovem trgu pa so arheologi dokumentirali temelje srednjeveških
  Samostanskih vrat, ki so z mogočnim obrambnim sistemom varovala
  Ljubljano pred turškimi vpadi. vrata je tudi kar zazidal ?

  Seveda, kaj pa en kmet iz Saraoncev ve in zna ?

 • FORT WORTH

  In zakaj lastniki ne gredo direkt k jankovicu na MOL, da osebno iz oci v oci pove, kaj mu ni jasno ??!

 • Common Sense

  Lastnikom zemljisc (ce imajo prav) ne preostane drugega kot, da pridno dokumentirajo in sprozijo tozbo za motenje posesti. Ob tem tudi obvestijo medije. V ZDA bi to bilo drugace, no pri nas smo bolj krotki.

 • Rožle

  Dokler nam bo vladala mafijska vlada
  bo župankar vedno nasmejan kot pečen maček … takega kot smo ga že vajeni
  zraven si bo pa prepeval znan srb. hit ..

  “… Ne može mi niko ništa … ! “

 • piko8

  Tuki bi pa morali vzeti OBLAST v svoje roke…

 • xtc

  To kar dela policija je nezakonito, in policaji,kot nadrejeni bodo morali odgovarjat,saj gre za resne posege za katere trenutno nimajo nobene pravne podlage.
  Očitno pa kaže ,da bo morala pač v prihodnje raja v roke preprosto vzeti orožje in obračunati s tistimi,ki prehajajo zakone in zasebno lastnino,saj očitno sodnija ni v stanju zaustaviti del dokler zadeve niso razrešene,in v delih celo brez gradbene dokumentacije.
  Definitivno pa bi morala tukaj vsaj trenutno policija ščititi lastnike zemljišč dokler ni kompletne gradbene dokumentacije za traso in končani vsi postopki.
  Očitno pa kaže,da se bodo zadeve začele reševati trezno in po zakonih,ko bo v tem ali podobnem primeru padlo par žrtev na strani prekoračevalcev pooblastil in zakonov.

  • dež

   V tem primeru ni problem v policiji, ki je tam po uradni dolžnosti, ampak v MOPu. Ki bi moral gradnjo že davno ustaviti, če MOL nima veljavnega gradbenega dovoljenja.
   Sem že večkrat na tem forumu zapisal, če bi kdaj po spletu (neverjetnih) okoliščin postal PV, prva stvar, ki bi jo naredil, bi bila ukinitev MOP v celoti, od ministra do snažilke.
   Človek se vpraša, kateremu idiotu je padlo na pamet, da zgradi kanal čez vodonosnik za 300 tisoč ljudi. Sploh ne bi smeli dobiti naravovarstvenega soglasja. A če ga je Magna, ni hudič da ga ne bi tudi MOL. Se pa strinjam, da manjka zelo malo, ko jih bo kakšen od teh samopašnežev konkretno dobil po pički.

 • Rožle

  Treba ga je za novo leto spet mal “poprskat”

 • Marija

  Kje so to Ljubljančani?

 • AlternativaZaSlovenijo

  Janković ma vas rad! Je….mu pa…. ma…

 • Ervin Dolenc

  Nej ga že en pohladi barabo

 • Novakec1

  V času LDS se je sprejemala taka zakonodaja da lahko počefurjena mafija v slolandiji dela kar hoče.

 • Svadreb

  V ZDA bi vsi ,ki kršijo vodarstveno in zaščiteno območje odpeljani z lisicami na rokah v zapor Alcatazar.!

 • Zajcekd

  Spet je zmagal Zoki, Jajo pa v jok.

 • FRANC3

  Jugo-barabije se nadaljujejo tudi v Slolandiji. Ljubljana pa je leglo lenuhov in korupcije. Ljubljančani pa se prodajo za en zapečen burek.

 • mapu

  Enkrat jo bo ta prasc dobil s kolom po p….., če pa ne bo pomagau pa dvakrat…..

 • UNI65

  Nočna mora za SDS

 • Lux Ferre

  Enostavno naj kmetje blokirajo vse cesta v LJ. pa se bo stvar hitro rešila.

 • milanček

  Zavedni Slovenci, lastniki zemljišč, naj pride svinajar kućan in naj pove!

 • Zajcekd

  Okoljevarstveni kmet je prosil delavce če lahko umaknejo stroje, ker mora zaliti travnike z gnojnico. Vse za čisto vodo ane.

 • resnicaboli

  Konec iluzij da je Slovenija pravna država.

 • Edi Puc

  .. je to potrebno, nevarno, okoljsko sporno.. se nebom opredeljaval ker premalo vem … v kolikor pa IZVAJALEC DEL ni imel v ROKAH GRADBENEGA DOVOLJENJA z vsemi soglasiji razumem da je posegel v moje dobro — moja dolžnost je da ga varujem – danes bi zmetal cevi ven – ostalo pa naj reši sodišče
  JE PA TO UNIKUM, DO DANES POLICIJA V SLOVENIJI ŠE NI NA SILO PREPREČILA VAROVANJE PRIVATNE LASTNINE

  Lahko kdo napiše na osnovi česa ?

 • mona lisa

  PRAVNA DRŽAVA JE PADLA. ŽIVIMO V NEPRAVDNI DRŽAVI, KJER POLICIJA ŠĆITI MAFIJO.

 • gabrijelobid

  Kmetom predlagam.da na traso zakopljejo kaj zgodovinskega pa mogoče arheologi ustavijo dela.

 • Andre Frass

  Problem je tudi v neenotnosti. Če so res nekateri kmetje pogovarjali z zokanom glede odškodnin je on z tem dobil takoj dodatno moč

 • Stajerka

  Siol.net je imel prav: ogroženo odprtje Ikee #video
  Avtorji: Tomaž Modic, Vesna Vuković
  Mestna občina Ljubljana (MOL) je tik pred zdajci ostala brez zemljišč, ki jih potrebuje za izgradnjo glavne ceste do novega trgovskega centra Ikea. To pomeni, da je odprtje projekta, v katerem je švedski investitor že začel z gradnjo, pod velikim vprašajem.

  no…..še ena štala…….

 • Sv. Jurij

  Janković kot krščansko fevdalni despot?Takoj zatret kmečki upor…

 • lokec

  Kmetje! Vi ste na slovenski zemli že dolgo, pa pride en Jankovič iz Srbije pa vsi pokleknete pred njim. de de.