[Ekskluzivno] Nekoč je rušil Pivčevo, danes izsiljuje poslance DeSUS, naj podprejo nezaupnico vladi!

Nekdanji direktor podjetja Slovenski državni gozdovi Zlatko Ficko. (Foto: STA)

Kot smo izvedeli iz zanesljivih virov, nekdanji direktor družbe Državni gozdovi Zlatko Ficko hodi do poslancev DeSUS in jih izsiljuje za podpise. Leva opozicija je namreč napovedala vložitev konstruktivne nezaupnice 15. januarja, vendar jim primanjkuje poslanskih glasov. Pri tem se postavlja vprašanje, kdo je Ficku podal mandat, da v imenu DeSUS lobira za manjkajoče glasove?

Leva KUL opozicija je že pripravila osnutek besedila konstruktivne nezaupnice, ki jo bodo v državni zbor posredovale poslanske skupine SD, LMŠ, SAB in Levica. Pričela pa se je borba za poslanske podpise.

Kot je znano, ima visoke ambicije Karl Erjavec, ki je takoj po ponovnem prevzemu Demokratične stranke upokojencev, zapustil koalicijo, ko je izvedel, da ima nekaj možnosti, da postane mandatar. Toda z njim ni odšlo vseh pet poslancev DeSUS, ki jih krvavo potrebuje, sicer sledi fiasko in dokončen konec politične kariere Erjavca.

Ficko je rovaril proti Pivčevi, sedaj proti obstanku v koaliciji
Erjavčevim potezam poslanci niso naklonjeni, saj stranka znotraj koalicije uspešno izpolnjuje socialni program, predvsem na področju upokojenske politike. Zato so postali tarča pritiskov. Danes smo namreč izvedeli, da se okrog njih potika nekdaj vplivni član te stranke Zlatko Ficko. Nekdanji direktor državnega gozdarskega podjetja Slovenski državni gozdovi, ki je moral položaj zapustiti zaradi številnih nepravilnosti, je že v času predsednice Aleksandre Pivec, rovaril proti njej in jo želel zrušiti preko strankarskih odborov – konkretno je celo dosegel, da je pokrajinska organizacija DeSUS Ljubljana Pivčevi izrekla nezaupnico. Na mestu predsednika upokojenske stranke naj bi takrat po pripovedovanju člana DeSUS videl kar samega sebe.

Predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec. (Foto: STA)

Tokrat Ficko po zanesljivih informacijah znova rovari znotraj DeSUS in sicer prepričuje poslance, naj se pridružijo pri glasovanju konstruktivni nezaupnici. Vprašanje se poraja, v čigavem imenu to počne. Na predsednika Erjavca smo zato poslali vprašanja, če je on pooblastil Ficka, da pritiska in izsiljuje poslance, ki so sicer po ustavi samostojni pri glasovanju in niso vezani na navodila.

Sara Kovač