fbpx

[Ekskluzivno] “Neodvisni” sodnik razkrinkan na celi črti: Na shodu SD in predvolilnih posnetkih odet v žlahtno rdečo barvo!

Foto: Twitter

Poglejte posnetke v galeriji in odgovorite na preprosto vprašanje. Ali je sodnik mariborskega okrožnega sodišča Matjaž Štok politično in sodno neodvisen?

Gre za možaka, ki stoji v zadnji vrsti na fotografiji, ki jo je na svojih profilih na omrežjih objavila stranka SD. Če pogledate spodnjo fotografijo od desne proti levi (s strani gledalca), stojijo v drugi vrsti Boris Sovič, nekdanji mariborski župan stranke SD, Milan Brglez, poslanec SD v državnem zboru in kandidat stranke SD na evropskih volitvah konec maja, Aleksander Jevšek, župan SD Murske Sobote in kandidat SD na evropskih volitvah konec maja.

Pred njim stoji Neva Grašič, kandidatka SD na evropskih volitvah konec maja, in potem v prvi vrsti desno od nje (spet z vidika nas, ki gledamo v ekran) še ena kandidatka SD na evropskih volitvah konec maja, Tanja Fajon, ki je sicer trenutno evropska poslanka iz kvote SD, poleg nje je dekle v rdeči majici s sončnimi očali in potem Zora Štok, (menda danes) upokojena novinarka Večera, in potem še drugi možak, ki ima na sliki brado, na prsih pa komunistični simbol, ki se mu klanjajo v stranki SD, sicer naslednici slovenskih komunistov.

Na fotografiji je še nekaj oseb, vse pa povezuje rdeča barva prav posebnega odtenka, ki jo stranka SD uporablja tudi v svoji grafični podobi, ki na fotografiji stoji ravno med Štokom in Jevškom. In pod fotografijo, ki jo je objavila stranka SD na omrežje Twitter, jasno piše, da so se zbrali na tradicionalnem srečanju mariborske SD.

Matjaž Štok in Zora Štok, najbrž v barvah SD, na tradicionalno srečanje stranke in predvolilno fotografijo nista prišla slučajno. (Vir: Twitter)

Tanja Fajon je na Twitterju objavila tudi fotografijo, na kateri sicer evropski kandidati stranke pozirajo v ospredju, v ozadju na levi pa so izobešeni strankarski znaki in desno Matjaž Štok in žena Zorica, ki se barvno zlijeta z znaki SD, Štok pa ima na tej fotografiji še prav takšno baretko, kot na Brglezovi sliki krvavi kubanski revolucionar Che Guevara.

Spredaj četverica, ki bi na listi SD rada v Evropski parlament, zadaj pa v baretki v stilu Che Guevare Matjaž Štok z ženo.

Naravo dogodka na Urbanu, kjer so nastale zgornje fotografije, boste najbolje spoznali, če preberete spodnjo objavo vidnega člana stranke SD Žige Štajnbaherja: “Na Urbanu pa več kot 300-glava družba tovarišic in tovarišev, ki so pozdravili predsednika Dejan Židan & kandidatke in kandidate za poslance. 

Politično Okrožno sodišče v Mariboru
Mariborska sodišča na nacionalni ravni slovijo predvsem po nadpovprečnem kršenju človekovih pravic, kar sta statistično v študiji, v kateri sta analizirala odločbe Ustavnega sodišča RS v zadevah ustavnih pritožb, dokazala pravnika Andraž Teršek in Jurij Toplak. Študija je pokazala, da je verjetnost kršitve človekovih pravic ali ustavnih pravic v Mariboru kar 40 odstotkov večja kot v Ljubljani, štirikrat večja kot v Kopru in šestkrat večja kot denimo v Celju.

Pogled na spletno stran sodišča pa pokaže tudi, da tamkajšnji okrožni sodniki često koketirajo s politiki. In dajejo videz, da politično neodvisni pač niso.

Andrej Žitnik