fbpx

[Ekskluzivno] Nepremičninski mogotec in sindikalist Branimir Štrukelj ima hišo tudi na Cerkljanskem vrhu

Predsednik sindikata SVIZ Branimir Štrukelj. (Foto: STA)

Na severnoprimorskem območju Slovenije, na Cerkljanskem vrhu, v občini Cerkno, se nahaja posestvo, katerega (so)lastnik je nihče drug kot predsednik konfederacije javno-sektorskih sindikatov Branimir Štrukelj. Ta bo jutri (ponovno, neupravičeno in na račun davkoplačevalcev) s stavko zaposlenih v vzgoji in izobraževanju prekinil delovni proces javnih vrtcev, dijaških domov in šol. Vse za potrebe režima.

Ali bodo stavkajoči nosili transparente z napisom “Zahtevamo plačo, kot jo ima Branimir Štrukelj” – ta naj bi mesečno zaslužil pet tisoč evrov bruto – se ne ve, ve pa se, da je (so)lastnik več nepremičnin.

Vrednost nepremičnine je 89.287 evrov
Tudi kmetija Na Krogu je (so)last Branimirja Štruklja. To najdete na poti med Škofjo Loko in Cerknem, in sicer v kraju Cerkljanski vrh. Kot smo razbrali iz uradnih podatkov, te hranimo v uredništvu, znaša skupna površina parcele 1,6428 hektarja. Hiša (131 kvadratnih metrov) je obdana z 1,334 hektarja kmetijskega zemljišča ter 0,2957 hektarja gozdnega zemljišča.

Sama hiša, zgrajena leta 1990, je po izračunih Geodetske uprave Republike Slovenije vredna 77.037 evrov, preostala parcela je vredna 12.250 evrov. Skupna vrednost nepremičnine, ki si jo Branimir Štrukelj deli z Igorjem Štrukljem (oba sta prijavljena na naslovu Vojkova cesta), znaša torej 89.287 evrov.

Kdaj pod drobnogled KPK?
Branimir Štrukelj, sindikalist, ki so ga nekoč klicali Tito, je torej pravi zbiratelj nepremičnin, zato bi bilo nujno, da bi ga končno pod drobnogled vzela tudi Komisija za preprečevanje korupcije (KPK), kot to počne s političnimi nasprotniki režima.

A to je malo verjetno, saj je prvi mož Sviza Branimir Štrukelj član družine Kučan …

Petra Janša, Demokracija