fbpx

[Ekskluzivno] Nov veliki pok globoke države preko kriminalista za “posebne zadeve” Antolovića: Pri ministru Počivalšku načrtovali hišno preiskavo, v bližini že čakala ekipa Kosove POP TV!

David Antolović

Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da so kriminalisti NPU za danes načrtovali hišno preiskavo na domu ministra in podpredsednika vlade Zdravka Počivalška, saj so jih tam izdali novinarji in snemalci televizije POP TV, ki jo vodi Tjaša Slokar Kos, v ozadju tokratnega poka pa tudi tokrat ni nihče drug kot njen mož in inscinator številnih afer Drago Kos. Medtem ko milijardne kriminalne rabote ležijo nepreiskane v predalih kriminalistov, pa jim je bolj pomemben cilj razsutje SMC in razbitje koalicije. Kazensko ovadbo pripravljajo tudi zoper ministra Mateja Tonina.

V ponedeljek v ranih jutranjih urah so domačini blizu Olimja opazili avtomobil z novinarjem in snemalcem POP TV. Komercialna televizija, za katero dolgoletni Kučanov svetovalec Zdenko Roter napisal, da je bila vedno v odličnih odnosih z Milanom Kučanom, je čakala na ekskluzivne posnetke hišne preiskave pri ministru in podpredsedniku vlade ter predsedniku druge največje vladne stranke Zdravku Počivalšku.

Ker je urednica te televizije žena Draga Kosa, brez katerega v državi ni bilo še nobene večje afere oziroma zlorabe pravne države (tudi tokratno je napovedal sam v Mladini), so bili verjetno obveščeni tako rekoč iz prve oziroma iz druge roke. Vendar ekskluzivnih posnetkov, čeprav se jim redko zalomi, danes zvečer ne morejo pokazati.

Grožnja Draga Kosa v Mladini.

Že v petek 26. junija je revija Mladina objavila svojo “kazensko ovadbo” zoper ministra Počivalška, še istega dne je NPU po naročilu tožilstva podal predlog za hišno preiskavo pri istem ministru za gospodarstvo. In sodišče z ravno pravim dežurnim sodnikom jo je promptno odredilo.

Akterjem globoke države načrte prekrižala nočna seja vlade
Po naših informacijah naj bi se hišna preiskava zgodila prav danes, v ponedeljek zgodaj zjutraj. Ker pa je bila včeraj zvečer sklicana nujna seja vlade, ki je trajala pozno v noč, je minister Počivalšek slučajno verjetno prespal v Ljubljani in tako Tjaši Slokar Kos in organizatorjem velikega poka nehote pokvaril veliki spektakel. Akcijo so formalno pripravili akterji globoke države. Njihov vodja NPU je namestnik direktorja David Antolović, ki je vse skupaj organiziral kar med svojim dopustom – iz kuhinje! Antulovića je na NPU pripeljal nekdanji generalni direktor policije Janko Goršek, njegov sin Luka Goršek pa je predsednik Mladega foruma SD.

Janko Goršek (Foto: STA)

Kot smo izvedeli, ima Antolović na NPU svoj krog preiskovalcev, ki so bili tja kadrovani po političnih kriterijih, mnogi so se prodali za številne ugodnosti. Ena od teh so stanovanja, ki jih preskrbi stanovanjski sklad Ljubljana oziroma Saša Rink, ki je hkrati zveza župana Zorana Jankovića v kriminalistični policiji. V zvezi s tem bi moralo vodstvo ministrstva za notranje zadeve obvezno preveriti, koliko stanovanj so dobili uslužbenci kriminalistične policije od  Stanovanjskega sklada Ljubljana, kdo izmed njih ter pod kakšnimi pogoji. prav tako bi morali preveriti, kako je do visokega kredita prišla Tina Pahor, ki ji v NPU pravijo inšpektorica za desnico, nazadnje pa je organizirala pisanje peticije proti novemu šefu NPU Igorju Lambergerju, ki kljub tej izkušnji povsem spolitizirane institucije očitno ni uspel spraviti v profesionalne okvire. Še več: na mizi ima tik pred podpisom tudi kazensko ovadbo zoper ministra za obrambo Mateja Tonina, ki pa je še ni mogel podpisati, ker Tonin menda še ni podal zagovora.

Milijardne kriminalne rabote ležijo v predalih, prioritetni cilj je sesutje koalicije
Lahko si o Počivalšku in Toninu mislite kar hočete, toda ali se vam zdi korektno, pravno in profesionalno, da se na vrat na nos in z vso prioriteto vlagajo kazenske ovadbe in delajo hišne preiskave pri ministrih, ki so na funkciji šele nekaj mesecev, v NLB pa po 11 letih od izkopane bančne luknje in 10 let po oprani milijardi evrov za iranski režim pod mednarodnimi sankcijami še nobene hišne preiskave? Pa o 200 milijonih iz preplačanih žilnih opornic in druge medicinske opreme za lastnike Mladine?

Naši viri trdijo, da so na nedavnem sestanku v gostilni Pečarič vodilni člani SD na podlagi notranjih informacij (verjetno Gorška in Antolovića) že razglabljali o tej aferi, ki bi dokončno razsula SMC ter razbila koalicijo. Si predstavljate vladno krizo, razpad koalicije in vodilno kampanjo sredi drugega vala korona epidemije? Ne? No, vidite, to vam botri in strici globoke države pripravljajo za naslednje tedne in mesece.

Rok Krajnc