fbpx

[Ekskluzivno] Odredbo za hišno preiskavo Počivalška, ki temelji na bajkah Knaflja in Galeta, podpisala nekdanja žena ministra Zalarja! Skupno načrtovanih preiskav kar na enajstih različnih mestih!

Rihard Knafelj in Ivan Gale

Odredbo za hišno preiskavo naj bi po naših informacijah na predlog NPU podpisala preiskovalna sodnica Mojca Kocjančič, nekdanja žena Aleša Zalarja in znana iz afere farmacevtka, saj je odredila, da se prisluhi, ki bremenijo Zorana Jankovića, ljubljanskega župana, izločijo. Kot smo izvedeli je odredba zelo amaterska, saj naj bi bila brez konkretnih dokazov, sklicevala pa naj bi se Tarčo, Ivana Galeta in Riharda Knaflja.

Včeraj smo ekskluzivno razkrili, da so kriminalisti NPU za ponedeljek zjutraj načrtovali hišno preiskavo na domu ministra in podpredsednika vlade Zdravka Počivalška. Po zadnjih informacijah, naj bi bil osumljen zlorabe javnih sredstev pri nabavah respiratorjev, soosumljenka naj bi bila še Andreja Potočnik, ki je sodelovala v projektni skupini pri nabavi opreme. Kdo je še osumljen, ni znano, tarč za preiskavo (lokacij ali ljudi) naj bi bilo več, skupno kar na enajstih mestih.

Kot smo neuradno izvedeli, je globoka država šla v “akcijo” takoj, ko je revija Mladina v petek objavila svojo ovadbo zoper Zdravka Počivalška. Kar kaže, da je lahko šlo za koordinirano in organizirano akcijo NPU v spregi z medijskim mainstreamom.

24. aprila 2020 Drago Kos, ki se pojavlja v zgodbi, v članku za Mladino z naslovom Policisti, kriminalisti in obveščevalci si zapomnijo, med drugim zapisal: “Novi oblastniki pa so v svoji ihti pri obračunavanju s posamezniki v varnostno obveščevalnem sektorju, ki niso ‘naši’, pozabili na nekaj zelo pomembnega: v teh strukturah delajo profesionalci, ki jim je sicer res vseeno, kdo je na oblasti, a le, če ta dela zakonito, strokovno in v dobro države. Vsakršno drugačno ravnaje bodo ti ljudje zlahka prepoznali in registrirali, tudi v dokazne namene, za morebitne postopke, ko bo za to napočil čas.” Skratka, Kos, je že takrat sprevrženo žugal vladi. Zdaj je očitno prišlo do uresničitve namer globoke države.

Grožnja Draga Kosa v Mladini bi se morala uresničiti v ponedeljek zjutraj.

Kdo se je lahko podpisal pod tako odredbo?
Naloge za preiskave naj bi na predlog NPU podpisala preiskovalna sodnica Mojca Kocjančič, nekdanja žena ministra za pravosodje iz vrst propadle LDS Aleša Zalarja in znana iz afere farmacevtka, saj je odredila, da se prisluhi, ki bremenijo Zorana Jankovića, ljubljanskega župana, izločijo. Naš vir pravi, da je odredba zelo “šalabajzerska”, saj naj bi bila brez konkretnih dokazov, sklicevala pa naj bi se Tarčo, Ivana Galeta in Riharda Knaflja – skratka ljudi, ki v vseh epizodah oddaj niso povedali nič oprijemljivega in kaznivega, kar bi lahko izpolnjevalo dokazne standarde utemeljenega suma, ki so potrebni za uvedbo hišne preiskave.

Na razkritja se je že odzval predsednik vlade
Na razkritja v zvezi z zlorabo NPU v politične namene se je na Facebooku že odzval predsednik vlade Janez Janša in zapisal, da gre v primeru, če se navedbe izkažejo za točne, za dvojna merila preiskovalcev in pri tem izpostavil dva primera kriminala velikih razsežnosti, ki nista bila nikoli preiskana, kaj šele, da bi dobila sodni epilog: pranje iranskega denarja v NLB v višini skoraj ene milijarde evrov in kriminal okoli preplačane medicinske opreme. V obeh primerih kar 28 in 30 mesecev od ugotovitev državnozborskih preiskovalnih komisij ni bilo prav nobene reakcije ali hišne preiskave, čeprav roki tečejo, dobri in usposobljeni preiskovalni organi pa bi vključno s sodišči take primere že zdavnaj zaključili. Tako bi namreč bilo v urejeni državi, kar za Slovenijo zagotovo ne moremo trditi.

Spet tretji primer, ki ga je izpostavil Janša pa kaže na nenormalno hitrost policije, ko skrajno levičarska revija Mladina ovadi ministra, takrat je preiskava – ne boste verjeli – odrejena še isti dan!

Globoka država želi oblast nazaj, sredstev ne izbirajo več
Le tri mesece po demokratični menjavi oblasti so odločevalci iz ozadja spoznali, da si oblasti ne morejo priboriti nazaj s pomočjo legitimnih in demokratičnih sredstev. Cilj globoke države naj bi bil razbiti stranko SMC in vlado spraviti v krizo. medijski napadi in petkovo “kolesarjenje” se je očitno izkazalo za neučinkovito, ljudje so vse bolj jezni na nevladne organizacije, anarhiste in Antifa, ki razgrajajo po Ljubljani. Očitno zdaj globoka država ne izbira več sredstev, zato bo storili vse, da si priborijo nazaj, kar menijo, da jim pripada že po naravi – kot ekskluzivna pravica – zato se pripravite in pričakujte podobnih napadov v naslednjih tednih in mesecih še več.

Cilj policijske preiskave je razbiti SMC preko Počivalška in razbiti koalicijo. (Foto: STA, Matic Štojs Lomovšek)

Rok Krajnc