fbpx

[Ekskluzivno] Popolna blamaža po razkritem magnetogramu Knovsa: Jerca in Igor, kje vidita grožnje Janeza Janše?

Jerca Korče ini. (Foto: STA)

Na Nova24TV objavljamo magnetogram 6. nujne seje Knovsa, na kateri je po mnenju poslanke LMŠ Jerce Korče prišlo do hudih izrečenih besed Janeza Janše o padanju glav in celo nekakšnega vpitja. Na petih straneh magnetograma ni zaslediti ničesar podobnega, kar je trdila poslanka Šarčeve stranke, nepreverjene informacije oziroma lažne novice pa so prvi razširili v Reporterju, pod članek se je podpisal dežurni pisun Igor Kršinar. Sledili so jim nato tudi preostali “fake news” mediji. Si bodo ti upali priznati zmoto in Korčetovo označiti za lažnivko?

V kako temačno slepo ulico lahko neizkušeni poslanci in novinarji zapeljejo neko zelo resno zgodbo, ki ogroža celo položaj predsednika vlade Marjana Šarca, saj se sooča z resnimi grožnjami o nezakonitem vplivu zaposlitve svoje znanke na Slovensko obveščevalno-varnostno agencijo, priča primer poslanke in članice Knovsa Jerce Korče in novinarja Reporterja Igorja Kršinarja, ki je pomagal lažno novico prenesti v svet.

Spomnimo, kako je Jerca Korče med odmorom seje skočila iz “tihe sobe”, nedolgo zatem pa je že sledil pompozen naslov v Reporterju: Janez Janša grozil Šarčevi poslanki Jerci Korče s povračilnimi ukrepi, ko pridejo na oblast: Padale bodo glave!” Po koncu seje je sledil še tvit Korčetove: “Grožnje o ‘padanju glav’ bi morale biti uvrščene na temno stran zgodovine. Pa vendar jih je slišati tudi v letu 2019. #knovs ko je za želja po oblasti tako močna, da odpove razum in popustijo zavore #jj.” 

Zakaj je treba lagati?
Da je Korčetova obvestila novinarja Kršinarja, je v oddaji Tarča razkril poslanec SDS Zvone Černač, da se je pri tem grdo zlagala, pa je navedbe demantiral napadeni Janša, ki je od predsednika Knovsa Mateja Tonina zahteval odpravo tajnosti njegovega govora na famozni seji Knovsa. In zgodilo se je. Danes okoli 14. ure je komisija razkrila magnetogram, v katerem smo z nestrpnostjo iskali sovražne besede Janeza Janše. Toda pozor – po večkratnem branju nismo zasledili niti ene besede, črke ali interpretacije, ki bi lahko kakorkoli napeljevala na izjave poslanke Korčetove. Vse si je popolnoma izmislila!

Da se vse laži politikov prej ali slej razkrijejo, ve vsak, ki je v politiki več kot 5 minut, le Jerca Korče je hotela izkoristiti svojih 5 minut slave za trenutek užitka pri blatenju političnega nasprotnika. Namesto tega pa bo za vedno zapisana kot neverodostojna in lažniva poslanka.

No, ob spodnjem magnetogramu naj dodamo, da se prejšnji teden seje Knovsa ni udeležil poslanec SD Matjaž Nemec, čeprav ni bil službeno zadržan. To je omogočilo sprejetje sklepov Knovsa, saj predsednik SNS Zmago Jelinčič nobenega od sprejetih sklepov ni podprl.

Rok Kranjc