[Ekskluzivno] Konsolidacija stranke DeSUS: Predlagajo odvzem pooblastil predsedniku Karlu Erjavcu, pozivajo ga tudi k odstopu!

Karl Erjavec je naletel na odpor v stranki DeSUS. (Foto: STA)

Med člani stranke DeSUS narašča nezadovoljstvo z njenim vodenjem. V Terenskem odboru Videm so tako predlagali svetu stranke, da odvzame pooblastila predsedniku Karlu Erjavcu za vodenje stranke ter ga pozovejo k odstopu. V Občinskem odboru Vrhnika so izrekli podporo sodelovanja svojih poslancev v koaliciji in podporo svojemu ministru Jožetu Podgoršku. 

V stranki DeSUS narašča nezadovoljstvo nad delom predsednika stranke Karla Erjavca. V svojem pismu, ki se nanaša na konsolidacijo stranke, so uvodoma zapisali, da so “vse kar danes imamo, ustvarile generacije, ki so delale pred nami, vse, kar bomo imeli jutri, ustvarjajo generacije, ki delajo danes.” Kot še navajajo “V to verjamejo v DeSUS-u in s tem zastopajo vse generacije.” Prepričani so še, da živimo od rezultatov ustvarjalnega dela. To so po njihovem prepričanju temelji humane družbe, na katerih stojijo ali padejo osnovni stebri države. Kot so ob tem še prepričani, je stranka DeSUS je izgubila temeljne principe političnega vodenja, zato jo želijo okrepiti, vendar jo v resnici razdvajajo.

Čeprav želijo izboljšati status slovenskih upokojencev, v stranki DeSUS bežijo od struktur odločanja. Kot še navajajo, je terenski odbor DeSUS Videm na redni seji in po temeljiti razpravi sprejel, da se svetu stranke predloži sklep, da se predsedniku stranke “odvzame pooblastila za vodenje stranke upokojencev in ga pozove k odstopu”. Obenem so svetu stranke še predlagali, da se predsedniku stranke izreče nezaupnico. V občinskem odboru DeSUS Vrhnika pa so uvodoma zapisali, da “s skrbjo spremljajo dogajanje v stranki po izstopu iz vlade in nesoglasja med vodstvom stranke in poslansko skupino”. Prav zato so sklicali izredno sejo.

Izvršni odbor DeSUS Terenskega odbora Videm zahteva odstop Karla Erjavca. (Foto: DeSUS)

V vrhniškem odboru so se uprli – zahtevajo nadaljevanje sodelovanja z vladno koalicijo
Kot še navajajo, je bila “podlaga za razpravo pismo MO DeSUS Ljubljana predsedniku stranke Karlu Erjavcu, ki je bilo objavljeno v medijih.” Ob tem so v pismu še navedli, da v sprejetem sklepu ostro obsojajo nespoštovanje aktov stranke. Glede tega so po razpravi sprejeli sklep, da podpirajo svoje poslance v želji, da tudi v prihodnje sodelujejo s koalicijo premierja Janeza Janše z namenom izvajanja strankinega programa ter podpirajo svojega dosedanjega kmetijskega ministra Jožeta Podgorška, pri nadaljnjem opravljanju njegovega ministrskega dela.

Občinski odbor DeSUS Vrhnika je izrekel podporo svojim poslancem, v želji po njihovem nadaljnjem sodelovanju v vladni koaliciji ter izrekli tudi podporo njihovemu ministru Jožetu Podgoršku. (Foto: DeSUS)

Kot so še prepričani je takšna odločitev nujna, saj gre za pomembno obdobje boja s pandemijo ter priprave na predsedovanje EU, zato bi morale med seboj sodelovati vse parlamentarne stranke. Ob tem še apelirajo na predsednika in vodstvo stranke, da upoštevata predlagane sklepe.

Domen Mezeg