fbpx

[Ekskluzivno] Pred procesijo v Dražgošah so v Mladem forumu reševali svet z Dodikovim podmladkom v Banjaluki

Foto: Twitter

Po objavi sodelovanja poslanca Socialnih demokratov Jana Škoberneta in njegovega očeta, šaleškega tajkuna Marka Škoberneta, s predsednikom Republike srbske, Miloradom Dodikom, so imeli pred nekaj dnevi s podmladkom stranke najbolj korumpirane vlade srečanje tudi v Mladem forumu – podmladku Socialnih demokratov. Naš vir nam je razkril, da poleg političnega sodelovanja in posla tja hodijo predvsem zaradi “hrane, alkohola in žensk”. Srečanje so imeli 12. in 13. januarja, v nedeljo pa so romali v Dražgoše, kjer so obujali lažno mitologijo.

“Produktiven sestanek in nadaljevanje skupnega druženja med Mladimi socialdemokrati in Mladim forumom,” je na Twitterju objavil predsednik podmladka Dodikove stranke socialnih demokratov Denis Šulić. Prav tako je svojo misel objavil tudi predsednik vse bolj radikalnega Mladega Foruma Andrej Omerzel: “Danes smo se ustavili v prijateljski Banja Luki. Dobro mednarodno sodelovanje in povezovanje je odgovor na izzive, ki čakajo Evropo.”

Pri tem se upravičeno postavlja vprašanje, kakšne resne politične izzive, ki čakajo Evropo, lahko resnično premagajo slovenski in Dodikovi socialni demokrati, ki so Republiko Srbsko postavili na zemljevid najbolj korumpirane entitete v Bosni in Hercegovini. Znano je, da eni in drugi izhajajo iz stare mreže nekdanje zveze komunistov in Udbe, kaj več pa bodo mladim socialnim demokratom, ki jih bolj kot socialna pravičnost zanimajo privilegiji in denar, povedali njihovi starejši kolegi, kot so Zoran Janković, Drago Isajlović, Roman Glaser, Damjan Belić, čas bo pa pokazal, kdo vse je rad v družbi elite iz Banjaluke.

Peter Truden