EKSKLUZIVNO! Predsednik SDS Janez Janša v Helsinkih na velikem kongresu EPP: “Vztrajajo, da moramo zapustiti hišo, zgrajeno na skali naših vrednot, in zgraditi novo na pesku. Verjetno v puščavi, kjer se zgodovina konča.”

Janez Janša. Foto: SDS

Predsednik SDS Janez Janša se te dni mudi v Helsinkih, kjer je imel v sredo govor na kongresu EPP, ki predstavlja največjo politično skupino v Evropskem parlamentu. Janša je v svojem govoru izpostavil tri za Evropo pomembna področja – varnost, priložnost in prihodnost. “Od znotraj je naša civilizacija podvržena pritiskom različnih oblik kulturnega marksizma, ki poskušajo razgraditi družino, nacionalno in evropsko identiteto, zasebno lastnino, zasebno šolstvo ter religijo. Podpirajo jih tisti, ki prihodnost sveta vidijo zgolj kot eno veliko večnacionalno podjetje. Vztrajajo, da moramo zapustiti hišo, zgrajeno na skali naših vrednot, in zgraditi novo na pesku. Verjetno v puščavi, kjer se zgodovina konča. Od zunaj se evropska civilizacija sooča z velikim in naraščajočim demografskim pritiskom na starajočo se Evropo, kar radikalni islam uporablja tudi kot politično orožje. Kombinacija obeh groženj trenutno predstavlja najhujšo nevarnost za evropsko civilizacijo od razpada Sovjetske zveze,” je izpostavil ter sklenil, da je obramba osnovnih temeljev evropske civilizacije danes najnujnejša naloga EPP, politične sile, ki je oblikovala Unijo. “Razen EPP trenutno nihče ni dovolj močan, da bi to obrambo vodil na podlagi naših temeljnih vrednot.”

Govor predsednika SDS Janeza Janše v Helsinkih na kongresu EPP objavljamo v celoti:

Evropa ni le geografski pojem. Evropa pomeni civilizacijo. Nastala je skozi tisočletja znane zgodovine, oblikovali so jo slabi in dobri časi, cvetela je, pa tudi umirala pod pritiski osvajalcev in totalitarnih konceptov – in spet vstajala iz pepela propadlih imperijev in ideologij.

Evropski narodi so razvili svoje lastne kulture in nacionalne identitete. V zadnjem tisočletju predvsem v okviru skupne civilizacije. Na podlagi desetih božjih zapovedi in razsvetljenstva so se oblikovale temeljne vrednote kot jedro te civilizacije. Med najpomembnejše štejemo svobodo, pravičnost, človekovo dostojanstvo in vladavino prava.

Te vrednote pa niso mogle preprečiti tragičnih spopadov med evropskimi narodi samimi niti onemogočiti zločinskim ideologijam nacionalnega in internacionalnega socializma, da bi si podredile številne evropske narode za več let ali celo desetletij.

Da bi preprečili ponovitev žalostne zgodovine, so ustanovni očetje, ki so bili vsi krščanski demokrati, ustvarili Evropsko unijo. Unijo vrednot. Od takrat je vedno več Evropejcev uživalo mir in izboljšan življenjski standard. Ta zgodba o uspehu je ustvarila močno orodje mehke moči, ki je pomagalo vojaški moči svobodnega sveta zlomiti rdeči imperij in omogočiti evropsko združitev.

Čeprav ni in nikoli ne bo enotne evropske nacionalne kulture, evropska civilizacija obstaja že stoletja. Zgodovina nas uči, da je vsaka civilizacija stalno podvržena izzivom tako od znotraj kot tudi od zunaj. Pridejo tudi časi, ko so ogroženi njeni lastni temelji in ko jih je treba braniti. Zdaj živimo v takšnem trenutku.

Od znotraj je naša civilizacija podvržena pritiskom različnih oblik kulturnega marksizma, ki poskušajo razgraditi družino, nacionalno in evropsko identiteto, zasebno lastnino, zasebno šolstvo ter religijo. Podpirajo jih tisti, ki prihodnost sveta vidijo zgolj kot eno veliko večnacionalno podjetje. Vztrajajo, da moramo zapustiti hišo, zgrajeno na skali naših vrednot, in zgraditi novo na pesku. Verjetno v puščavi, kjer se zgodovina konča.

Od zunaj se evropska civilizacija sooča z velikim in naraščajočim demografskim pritiskom na starajočo se Evropo, kar radikalni islam uporablja tudi kot politično orožje.

Kombinacija obeh groženj trenutno predstavlja najhujšo nevarnost za evropsko civilizacijo od razpada Sovjetske zveze. Obramba osnovnih temeljev evropske civilizacije je danes najnujnejša naloga EPP, politične sile, ki je oblikovala Unijo. Če jih EPP ne bo branila, bo to storil nekdo drug. Najverjetneje neuspešno, kajti razen EPP trenutno nihče ni dovolj močan, da bi to obrambo vodil na podlagi naših temeljnih vrednot.

Pred nami so tudi globalni ter nekateri regionalni izzivi, ki so preveliki celo za največje evropske narode. To je še en razlog za obstoj EU. Očitno je, da morajo evropske države povečati svojo odgovornost v zvezi Nato in da mora EU organizirati učinkovito skupno evropsko trdo moč – vključno z državami, ki niso članice zveze Nato – da bo lahko branila zunanje meje in pomagala stabilizirati našo sosesko. Nobena razvojna pomoč in nobeni humanitarni projekti ne bodo uspešni, dokler ne bomo sposobni najprej zaščitili tistih, ki so nujno potrebni pomoči.

Smo velika družina več kot petdesetih strank in o številnih zadevah se moramo usklajevati in dosegati kompromise. Toda obramba samega temelja naše civilizacije je prednosten, najpomembnejši in plemenit cilj, kjer moramo biti enotni. Pripadamo Evropski ljudski stranki, zato je naša dolžnost, da se borimo za združeno, močno in svobodno Evropo ter Evropejcem zagotavljamo varnost, priložnost in predvidljivo prihodnost. Če bodo volivci v Evropi videli in čutili našo enotnost in odločnost, bo EPP na naslednjih evropskih volitvah močno zmagala.

M. S.

 • Beličič

  bREZ epp NI NIČ.šE jANEZ TO RAZUME.ćE TRAVA RASTE JO JE POTREBNO KOSIT.

  • Beličič

   če JANEZ NE BI BIL CIGAN, GA NITI bOG NE BI PRATIL.

   • janko

    Vi levuharji ste veliko hujši od ciganov!

 • Slovenka

  Slovenec, kristjan, državnik.

  • Friderik Peršič

   Šiptar , bivši komunist , državni izdajalec …

   • RATATA

    Bi razdelal malo bolj tisto o izdajalcu najprej,
    nato pa še glede šiptarstva prosim?!?

    • macon

     Izdal je sveti komunizem in najsvetejšo Jugoslavijo, naciji seveda po obrazni morfologiji vlečejo iz riti šiptarja, čeprav sami izgledajo kot neandertalci.

     • Friderik Peršič

      Vzel si mi iz ust , hahaha …

     • Rožle

      Ja, .. le mal se zamisli ne ..

   • bednick

    Pa kwa gonš eno in isto u tri p materne?
    Butl blesav!

   • macon

    Šiptar je bil na tvoji mami, še zdaj si komunist in s tem seveda tudi izdajalec.

    • Friderik Peršič

     Nikoli bil …

     • Kapodistrias

      … kaj prida pameten.

   • Slovenka

    Dokazi?????

    • Friderik Peršič

     Ima šiptarsko fizionomijo , komunist ne more biti kristjan , torej je tudi izdajalec , ki je imel to srečo da smo butli stali na Roški dokler ga niso spustili …še danes mi je žal vsake sekunde …

     • slosin

      sklepam, da si bil butl na Roški in da si butl tudi danes….ja, velika reč je biti vedno isti človek, a ne….

     • večni srb

      Roška je skala.

   • Rožle

    Ata … pejt se ti mal zlikat ..
    poglej se raj kakšni si .. ves zmečkan pa zguban …

    • slosin

     nikol ne bo tolk star, kot zgleda…

    • Friderik Peršič

     No , pa pokaži še ti kako svojo fotko …aja , ne upaš , da te ne bi zvečer kdo obiskal a ne …?

     • Rožle

      A ti ata bi me obiskal?
      … no dej ..
      not v moje stanovanje še prideš ven pa nikol več ..

   • FORT WORTH
   • Kapodistrias

    Verjetno si to ti. Za levičarje je tipično, da to, kar so sami, radi prelagajo na druge. V psihologiji je to projekcija. Če levičar na koga vpije, da je fašist, je to najprej on sam.

    • večni srb

     Ampak projekcija je projekcija, fašist je lahko pa samo fašist, ni treba, da je lev ali desen, lahko pa tudi.

   • Capi

    Za zadnji dve trditvi sem že vedel, , da si pa še šiptar povrhu, sem pa presenečen, hahaha

  • VERRZIFIKATOR

   O LJUBITELJU MARŠALA IN NJEGOVE CESTE

   Spet oglasil se je komentator,
   velik bil podpornik je maršala,
   toda to nikakor ni več šala,
   oče bil je nemški okupator.

   Zdaj oglaša se iz vseh sivin,
   da je fant napreden, zase misli,
   skremži vsakič se obraz mu kisli,
   saj je nemškega soldata sin.

   So ubili rdeči njemu strica,
   teto in še njuno hčerko mlado,
   on pa se odpravlja na parado,
   fant v družini je bolezni klica.

   Tetka pa bila je partizanka,
   udbovček bil strašen njen možiček,
   ve se, kakšen bil je tisto tiček,
   ne ostane namreč nič neznanka.

   Naj o njem še z rimo nadaljujem?
   Ne, upira se mi takšna misel,
   z njim imeti posel je nesmisel,
   raje se od takšnih ograjujem.

   On pa si želi nadaljevanja,
   marsikaj lahko bi še povedal,
   da lahko potem bo spet razpredal
   o opisu klavrnega stanja.

   • Friderik Peršič

    Nadaljuj prosim , tvoje stihoklepstvo je vrhunec dneva na Noritv …

   • VERRZIFIKATOR

    Se ne da mi zdaj nadaljevati,
    itak žlahta v grobu se obrača
    in dotični v postelji prevrača,
    treba k temu ni prav nič dodati.

 • Friderik Peršič

  Že jokam …

  • zokispoki

   Trotelj, saj lahko jokas. Bos kmalu lahko travo pasel, ce bodo tvojo levajzarji se naprej tako unicevali naso domovino !

   • Friderik Peršič

    Niso levi in niso moji …

 • janko

  Genialno!
  Resnično, realno!
  Skrbi pa me norenje vse uničujočih levičarjev, zelo!

 • Roman

  Odličen govor, pa še povrhu vsega brez plonk listka, tako kot ostali amaterji.

 • Beličič

  Janez vidi Boga.Tukaj ni dvoma.Ga razume?Z lahkoto.Je v pomoč? Ne vem.

 • RATATA

  identitarnost.
  Vsiljevanje nečesa v meni porodi odpor. Glasba naprimer je en takšen primer v zadnjih letih, saj opažam, da me niti slučajno ne moti italjanska, francoska, švabska, angleška, blazno mi gre pa naqrac ćifutarska in arabska.
  Na isti qrac mi gre tudi tista belokrajnska.
  In ugotovil sem zakaj!?!
  Zato, ker so nam jo vsiljevali (belokrajnsko) že v osnovni šoli in ker ni naša! Ni moja!
  Ne identificiram se z njo! Pa mi jo vsiljujejo!
  Ampak povsod pa “sami naši” matr! Potem pa cigojnrske “naše poti” in za njimi oddaja posvečena slovanski glasbi,
  za degengeviht pa sevada “slovenske” (manifikove, predinove, zlatkove, ćukurove….) in pa slovenske stare v novi zafnani neprebavljivi priredbi!!
  Urednica glasbene redakcije na RaSlo pa Aida Kurtović bemti!!
  Pritožim se pa lahko Ilinki Todorkovski bemti bemti!
  Radio Trbovlje Kum so pa kupili eni qrci, oddol, in vrtijo musko od onih oddol, ki so prišli gor bemti!
  U Lublan maš pa Radio, kjer lahko slišiš Denisa Avdića, pa še par zmotnjenih…
  Še dobr, da znam pet!!

  • Beličič

   Včasih rata,zmeraj pa ne.

   • RATATA

    Men zmiraj rata!

    • Rožle

     .. tata ..

     • RATATA

      Reci sine.

     • Rožle

      .. i ja bi ..

     • RATATA

      Napravi si testo pa mesi svoje.
      Moka + kvas + voda + sol.
      Meni pusti moje meso.

  • macon

   Mene pa glasba ne moti, rad poslušam tako cigane kot Arabce, ampak seveda ne popa. Etno s poudarjenimi ritmi in divjostjo je prav v redu.

   • RATATA

    Blagor tebi!

   • večni srb

    A danes sploh še obstaja kakšna druga pop glasba kot čisti etno?

  • Kapodistrias

   Me zanima, katere belokrajnske pesmi ti gredo tako na živce. Meni so čudovite: Spazila sem Janka, Pastirče mlado i milo, Tri ptičice, Lepa Anka itd. Predvsem pa jih pojejo čudoviti ljudje. Tako dobrosrčne ljudi, kot so Belokranjci, težko še najdeš kje po Sloveniji.

   • RATATA

    To je pa res.

 • Beličič

  Tako bo,kot smo si zamislili.Vsi Odstopi so utopija.

  • Beličič

   Jezen,na koga!

   • Beličič
    • Beličič

     Če meni ne verjameš,si mrtev.

     • tramal

      A sedaj se že sam z sabo pogovarjaš .Saj kdo drug te tako ne bere.

     • večni srb

      Ampak ima dobre monologe, je naštudiral asimilirano bosanščino u nulo.

 • Bandit123

  Janez vse povezuje z zgodovino, a zgodovina je mimo in se če bog da, ne vrne več. Evropa je vedno živela tudi od kolonij, s tem da je danes kolonializem samo ekonomski ne teritorialen. Zapiranje pred ostalim svetom je praktično nemogoče.

  • macon

   Iluzija konca zgodovine je trajala od 1991 do 2001, ko je zahod slavil veliko zmago, potem pa dobil vojno brez konca in brez jasnega sovražnika: vojno proti terorizmu.

   Bedni globalni strici so sranje zrežirali za 2. razred osnovne šole a bog ne daj, da bi kdo dvomil v tisto sranje v katerem so pomrli tisoči. Vse v stilu, da če je zločin zares velik, nihče ne upa niti pomisliti na zločin, temveč raje požre pravljice zločincev.

   Noben se ne zapira pred svetom, evropska mesta so bila vedno multikulturna, a pritepensko sranje je še eno sranje v slogu 11. septembra. Nizkotnost enega in drugega kaže, da je zadaj kar ista globalistična sodrga.

 • Beličič

  Dajte malčki nekaj od sebe,preden vas pomorimo.

  • tramal

   Bedanec .Spet si spremenil nik pa misliš da ne vemo. V norišnici je vse dovoljeno ,a ne.

  • Beličič

   Pomilostimo!Ja!

  • Beličič

   Pomirimo mislim!

 • jovan jovan

  Rešitev begunskega problema ni v EU, še manj v Sloveniji. Je pa res, da ja Slovenija (tihi) del koalicije , ki je povzročila migracije (Sirija, Libija, Afganistan) . Rešitev problema je v državah beguncev/migrantov. Vzpostavitev miru in normalnih pogojev za življenje. Komu je v interesu miljonski migrantski val? Zahodnim “demokratom” ali t.i. socialistični levici, ki je zgolj solidarna s temi ljudmi. Niso vsi ti migranti muslimanski ekstremisti in človeški “nebodigatreba”, ki si želi ostati v Sloveniji in jo spremeniti v muslimansko enklavo. Od kod vam take informacije? Njihov beg od doma je beg v fantazmo lepšega življenja na zahodu. Od naših varnostnih organov pa pričakujemo, da zaščitijo državljane pred njimi, še bolj pa njih pred nekaterimi Slovenci.

  • macon

   Pritepencev ni povzročil zahod, to je samo bedast izgovor za bedake kot si ti, komunajzar dvojni jovan. Nič ne pomaga, če ti podajamo zaključene in logične razlage, ti boš bebljal naprej, ker si opranoglav idiot.

   Sam jih živi iz svojega, mene pa pusti pri miru, ker sem proti enemu Euru iz davkov za pritepensko svojat. Vi ste vsi solidarni iz tujega, tudi iz mojega. Za te ljudi vas boli kurac, imate jih za izgovor, da se delate moralne in človekoljube, medtem, ko samo kradete in lažete. Odjebite, banda.

   • večni srb

    Ti si bogat pa iz njihovega. Poglej okoli sebe, vse kar vidiš je od Boga, nihče si ne lasti Slovenije. Po kakšni logiki si potem ti komu kaj dal, če gre tebi bolje kot večini, se ti ne zdi, da bi nam bil lahko vsem kvečjemu hvaležen? Lahko bi se šli tudi drugačen špil, v katerem bi mogoče zmagoval kdo drug.

    • macon

     Nisem bogat in z muslimani nimam nič. Ne rabim jih ljubiti in spoštovati, ne zanimajo me, ker so mi brezvezni. Ne prosim jih za nič in ne hodim v njihove kraje.

     Nasprotno mi muslimani drekajo z islamom in od moje družbe zahtevajo dobrine, ki jim ne pripadajo. Od mene pa zahtevajo spoštovanje, ki ga ne zaslužijo.

     • večni srb

      Če si revež, zakaj se potem šponaš, dobro veš, da gre za njihov denar proti tvojemu in niti v sanjah ne moreš plačati toliko barab kot oni.

     • macon

      Enostavno mi gre laganje in sprenevedanje na krulac. Raje imam grobo odkrito besedo.

     • večni srb

      kaj pa vem, dere se vsak pes, mene bolj zanimajo podrobnosti, kako točno nekaj deluje. Ker potem lahko udariš samo tja kjer najbolj boli in si tako bolj učinkovit. Pa tudi sicer so zelo redki taki, ki se derejo tudi kadar so sami in izpostavljeni, običajno imajo za sabo hordo ali pa so kakšni sodelavci in ovaduhi, ki so zaščiteni. Če se sistem dere na tebe kot zadnje govedo, ker ti z argumenti ne more razložiti in ti itak hoče samo, da čim bolj trpiš, potem veš kje si.

     • macon

      Prioritete imam določene in razporejene. Drugače si pa dobro napisal in le še piši.

     • večni srb

      Saj vem, meniva se zato, da lahko drugi vidijo širšo sliko.

 • večni srb

  Kupola na skali, okoli pa Zid solz.

 • tramal

  Bravo Janša.Cela evropa te posluša ,šarca pa še domači komunajzerji ne.Pa tak premie ki ga še pes nebi poscal.

  • jovan jovan

   Takega smo imeli 04-08, pa še ene par mesecev.

  • večni srb

   A ljudska stranka?

   Veliki kmetje bi radi od njega samo eno, da gre za njih po kostanj v žerjavico, isto kot so že nekoč poslali domobranske zarukance in fanatike v večno smrt.

   • Kapodistrias

    Domobranci, kot že ime pove, so bili cvet slovenstva!

    • večni srb

     Ah, izdajalski slovenski parlament se je spajdašil s svojimi zemljaki iz Rima, Nemčije in Evrope, skovali so genocidne načrte za prečiščenje celotnega prebivalstva, da bi ustvarili raso lepih ljudi in pospešili evolucijo cele vrste.

     Parlamentu je vladala Kmečka zveza velikih kmetov, ki se je povezala z okupatorji ter rekrutirala slovencev njihove fašistične vojaške in policijske vrste,narod so razdelili pa na tri razrede državljanov, pri čemer so najprej izvedli popis prebivalstva in za vsakega ugotavljali kdo so bili njegovi predniki, po rasnem izvoru.

     Nato so izbrali v glavnem hrvate in katolike,ustanovili fašistične odrede smrti in jih poslali pobijati slovence tretjega razreda.
     Takrat še ni bilo toliko cest in industrijskega uničenja, na smrt obsojeni slovenci so se poskrili po rovtah, zato so ustanovili še posebne odrede domobrancev, ki so jih šli tja iskat. Domobrance so našli v najbolj zarukanih in zavoženih družinah, rekli so jim, da se borijo za Boga i nproti komunistom, ko jih ne bi več rabili, bi jih pa itak milostno usmrtili kot invalide.
     Žalostno, da se jim potomci domobrancev danes celo zahvaljujejo, ampak to je to.

     • Kapodistrias

      Tveziš totalne bedarije – očitno so ti levaki popolnoma izprali možgane in jih napolnili z lažjo. Priporočam ti, da prebereš himno partizanov in domobrancev, pa ti bo vse jasno; prvi so prisegali na rop, požig, umor ter na Stalina in sovjetsko republiko, drugi pa na domovino, narod in Boga. Po pričevanju ljudi, ki so vse to doživeli, so šli k partizanom poleg zagrizenih boljševikov, vzgojenih v Moskvi, še falirani študenti, hlapci, postopači, pijanci, delomrzneži in nekaj (zlasti na Primorskem) naivnežev, ostali pa so bili prisilno mobilizirani. Partizanski viri navajajo, da jih je 95 % dezertiralo. Žal je takšna resnica, pol stoletja na silo prikrita, dokler ni prišlo vse na dan.

  • Common Sense

   Vprašanje za 1 euro: kaj bo Šarec počel in kje bo delal po naslednjih predčasnih volitvah? Radio Ga Ga?

   • realnost

    naprej bo afne guncal. to je edino kar zna oziroma misli da zna……………

   • Simon Novak

    2022 je še daleč, zahojeni

  • Simon Novak

   Ja, po moje ga poslušajo, to samo NoraTV poroča

 • RATATA

  Odločen NE je nujno reči tej izprijenosti novodobne kulturne revolucije,
  lažnemu »osvobajanju« svetovnega človeka ter uničenju moralnih vrednot, ki so gradile zdrave temelje naše nacionalne in kulturne integritete. Potrebno je odločno zavrniti utopijo multikulturne obsesije, proces globalizacije, masovno migracijo brez kontrole, islamizacijo evropskega kontinenta in vse kar ogroža eksistenco nas ter našega potomstva.
  Dozorela ja faza, ko je treba napovedati “vojno” vsem tistim, ki zasmehujejo tradicionalizem, pripadnost svoji lastni skupnosti in si hkrati prizadevajo za popolno uničenje našega načina življenja. Zavedati se je končno potrebno, da je situacija že zdavnaj takšna, da je nujen pravi boj za našo identiteto.

  • večni srb

   Kaj bomo pa naredili, mogoče bi se moral vsak zapreti v svoj brlog in gledati izključno samo še na svojo rit. Dokler se vreme ne bo preveč poslabšalo, potem pa culo nad rame in med emigrante. Ker podnebne spremembe ne pomenijo slabo vreme ampak pomanjkanje hrane, pitne vode, bolezni, okužbe, bedo in smrt.

   Ne rečem, da nimaš nekje prav, trdim samo, da ni tako enostavno.

   • RATATA

    Čeprav sem namerilec breztrzajnega topa (nišanđija bestrzajnog topa po srb.) nisem tako zelo daljnoviden kot si ti.
    Moj brlog bom vsekakor varoval in vanj ne bom spuščal nekoga, ki me iz njega lahko sčasoma napodi.
    Ko bo vsak v Evropi čuval svoj brlog kot jaz, bo vsem jasno, da je problem tako hud in vseobsegajoč, da ga je potrebno rešit. In takrat bo dogovorjena rešitev s kompromisom. Čim prej, tem boljš.
    Vsekakor bo pa potreben konflikt!

    • večni srb

     Ah, to govoriš samo zato, ker si v evforiji in nisi v resnici razmislil.
     Saj ne bo nihče potrkal in prosil za kozarec vode, razbijali bodo po vratih, če ne boš odklenil, bodo poklicali pa profesionalnega vlomilca, kakšnega strojnika, ki je pri družbeni samozaščiti in dela na državne pogodbe. Pa tudi zunaj ne bo stal samo en kravatar in delavček temveč jih bo cela horda, vsaj pet bikov v uniformah, če si kakšne posebne sorte, bodo poslali pa še po okrepitve. Njih nikoli ne zmanjka, država ima vse kar rabi,lahko delajo s teboj kar hočejo, nihče tine bo pomagal. Sosedje se bodo še drli na tebe, ker če bi rekli, da si v redu in ste prijatelji, bi mogoče še njih, takrat ne računaj na nikogar, ker lahko samo še koga nedolžnega zraven potunkaš in zna imeti kakšne probleme brez veze, tebi pa itak ne bi mogel pomagati.

     Kaj si že rekel, da boš naredil? Pozabi, ampak zato se ti še ni treba zapit, gremo lepo počasi in bomo videli kaj vse se ima še za zgoditi.

     • RATATA

      To sem prebral kot stran v tvojem dnevniku.
      Hvala.

   • Friderik Peršič

    Jap , čisto možno , da bomo to doživeli …

    • večni srb

     Eni so že, karavane cesarstva revežev se valijo po celem planetu.

     • Friderik Peršič

      V mislih sem imel Slovenijo , posledice podnebnih sprememb so že tu …cel kup invazivnih rastlin , komarji , ki letajo okrog decembra …

     • večni srb

      Seveda, samo idiotu še ni jasno, da takega vremena ne pomni nihče, kar pomeni, da ga vsaj sto let ni bilo in se bo verjetno še stopnjevalo. Ta hip je za nas skoraj idealno, ampak če se ne bo nehalo, bomo najprej zgnili, potem se bomo pa posušili v puščavo, verjetno bomo ena taka skala kot je recimo Knin.

 • piko8

  Bravo g. Janša!
  Odličen govor pravega pokončnega Slovenca in kristjana, premjeja 04 – 08, takrat je Slovenija cvetela!!!

  • večni srb

   O kakšnih boljših časih pa ti nakladaš, jaz se ne spomnim nobenih takih obdobij, od osamosvojitve dalje gre samo še strmo navzdol in se zgleda ne misli več ustaviti, ampak bi radi še pospešili totalni razkroj družbe in celega slovenskega naroda.

   • Aresnica

    ………………v času 04 – 08 – so šle penzije za cc 25% gor ,….ITD,itd.
    ______________
    Lep pozdrav

    • večni srb

     Bravo, saj potem nam jih je Pahor menda zato vzel oziroma podaljšal delovno dobo v nedogled, ker marsikdo v taki gnili družbi umre že okoli abrahama in potem denar nekako nima več smisla.
     Pozdravljam vsako tako odločitev katere koli vlade, dokler ne dosežemo evropskega standarda razvitih sosed, pri čemer ne mislim na hrvate, zaradi katerih so pri nas znižali prejemke, pri njih pa so jih rahlo dvignili. Ko bomo enkrat živeli kot ljudje, se lahko pa skupaj z zahodno Evropo menimo o socialnih ukrepih, ki bodo zajeli ves nižji in srednji sloj, prej moramo samo dvigovati, plače in socialne transferje, torej tudi penzije.

     Ampak to ni cela zgodba, vprašaj se zakaj se prejemki niso višali pod Ropom, diabolični načrt potovanja v času in vplivanja skozi druge dimenzije se je začel par let pred prelomom tisočletja in traja do danes, končal se bo pa šele, ko se bo cela Evropa povrnila v isto stanje kot je obstajalo pred 100 leti. Svaka čast, zaradi zarukancev, bomo takrat zaostajali 200 let.

    • Gavnar

     Pri 8% letni inflaciji, kajne ?

     • janko

      Kljub temu – velik napredek, 8 : 25. Bravo SDS.

     • Gavnar

      Letno 8%, kolega, letno !

    • Simon Novak

     40%

     • večni srb

      A niso bile tisoč evrov, morda je nastavil Erjavca na napačno ministrstvo.

   • Kapodistrias

    Ni treba brskati po spominu, dovolj je pogledati statistiko; obdobje 2004 – 2008 je bilo v vseh pogledih daleč najbolj uspešno po osamosvojitvi. To potrjujejo tudi izjave evropskih voditeljev in ekspertov. Potem pa je šlo vse navzdol, ne le zaradi gospodarske krize, ampak predvsem zaradi popolnoma nesposobnih levičarskih vlad.

    • večni srb

     isto kot zdaj, Nemčija je povečala naročila in je zgledalo, kot da je rast, v resnici so ista podjetja naštancala malo več, zaradi česar so prikazali še večje letne dolgove in zaprosili za več državnih subvencij.
     Janša ni zaprl nobenega komunista, začel se je razraščati državni terorizem in korupcija, delno tudi zato, ker so mu komunisti nagajali in iz principa, a vendarle. Janša je deložireal celo veterane, isto kot je potem nadaljeval pahor in ves ostali fašistični gnoj, kako to misliš, da gre lahko nekomu bolje, če mu vzameš celo dom in mu pustiš edino kar lahko stlači v nahrbtnik? Ti si mogoče res dobil več, ampak vprašaj se najprej, komu si vzel.

    • Simon Novak

     Ha ha ha

  • Simon Novak

   Pikec, tablete

 • Common Sense

  Točno tako.

 • Caetano

  Tako ja Janez! Povej tudi evropskim filoislamistom jasno kar jim gre!

  • Simon Novak

   Kot da ga kdo tam res posluša, to nabija samo NoraTV, tam pa vprašanje, kdo ga je sploh poznal, so mislili, da je s Kosova

 • večni srb

  Kaj je Evropa, kontinent ali nek kontinentalni del cel evrazijske plošče?
  Tudi Amerika bo vedno obstajala, južna in severna Amerika, oboje je Amerika in ne more biti nič drugega, čerpav so si te evropske kolonije popolnoma različne in tudi podobno ločene kot mi in azija. Še vedno rečemo azija, pa tam ni nobene države azije.

 • Miha

  Jao Jajo jim neki pamet soli ta garjavec v lastni državi. Nesposobnež, ki je zmago na volitvah spremenil v beden poraz. Človek ki bi ga vsaka normalna stranka lustrirala.

  • macon

   Seveda, saj ima bednik samo zanikrnih 25% glasov, medtem, ko je veliki zmagovalec zbral ogromnih in prepričljivih 12%.

   • Simon Novak

    Ja, se vam vidi, da ste absolutni zmagovalci volitev, ha ha ha

  • Simon Novak

   Ja, vsaka NORMALNA stranka

 • Gavnar

  Sem slišal, da Patrija zadnjih dveh obrokov provizije ni nakazala.

  • Rožle

   Partija ti ni še nič nakazala …

   • Gavnar

    Pravijo, da partija nakazuje le zvestim Kučanovim komunistom.
    Avnojski politkomisar Ivan tako najverjetneje pobere večino tovrstne smetane.

 • Hribouc

  Bravo, Janez!
  Evropa te je tokrat slišala zelo močno!
  Gre za Življenje ali Smrt Evrope. Nič novega – ampak- tok zgodovine se mora spremeniti, kajneda, janez in Herr Weber – bosta pocukrala življenje kulturnemu Marxizmu enkrat za vselej?
  ————————————
  Ampak, Janez, piozabil si omeniti Kučanilovo goro in Sovražni govor!?. odrešilno mantro Levuharjev!

  • večni srb

   Evropa bo crknila maja naslednje leto, ko se bo zgodil brexit.

   EU je mrtva, naj dolgo živi tisočletno Sveto rimsko cesarstvo germanskih narodov!

  • Simon Novak

   Ja, to bo, puklasti rešitelj Evrope, ha ha ha

 • Slehernik

  Džej Džej, vodi nas v svetlo prihodnost. Mi smo s tabo

  • Simon Novak

   Na dno prepada

 • večni srb

  Rdeči imperij… haha… verjetno misli na vzhodno Nemčijo, ker celemu zahodu so naložili po pić* pa angleži in američani oziroma zavezniki. Če ne bi sovjeti popustili, ne bi bilo danes nobene Evrope, tako se je pa samo razrasel zahodni del povojne okupacijske cone američanov oziroma britanskega imperija. Mi smo zdaj vsi njihove kurbe.

  Evropa je nastala iz Unije jekla in premoga.

 • Republic Commando

  Kvajzj levićarji zoprni :)))

 • žogica

  JANEZ PLEŠE KOLO!!!!!!!!!!!! https://www.youtube.com/watch?v=DpiSbWQ_bZk

 • večni srb

  Kaj, ko bi samo odpravili LGTB neumnosti in razkrili migracije kot nezakonite operacije nato soldateske, Vatikanu pa bi izrekli opozorilo zaradi zavajanja in laganja lahkovernikom, pa bi bil tudi mir.

  • Slovenka

   To, kar pišeš, ni čisto brez podlage. Lažje bi se dihalo brez LGBT neumnosti.

   • večni srb

    Mogoče bi začel še jaz simpatirati z levico, če ne bi bili taki fašisti in zlorabljali organe za svoje nizke cilje.

    • Slovenka

     Levica je otročja, neodgovorna in protislovenska, tako da se raje izogibaj teh elementov.

     • večni srb

      Jaz tudi mislim, zdaj bodo sploh postali nevzdržni za družbo, ko jih je toliko nasedlo sovražni vojaški propagandi in so ga fasali v rit, pa prej sploh niso bili taki.

  • Jovo Jamnica

   Traja samo eno minuto, ovi videjo na linku. Kako odpraviti LGTB naumnosti…

   https://www.youtube.com/watch?v=mxAmsASDpE0

   • večni srb

    Haha… jaz sem še v Clintonovih časih videl na CNN enega norega dohtarja, ki je izganjal pedra iz pacientov, gomoseksualci so morali kričati, “PEDER VEN” in je menda delovalo.

    Meni je to vse povedalo, takrat sem prvič pomislil, da to pa res ni normalno, prej se za pedre sploh nisem sekiral in jih nisem niti opazil.

    • Jovo Jamnica

     He,he… sn najprej prečito… gumoseksoalci…

   • Common Sense

    Hej Jovo Jamnica. Tale video, ki si ga pritaknil, je legendaren:)

 • večni srb

  Razmislimo, če je denar za migrante, ki jih ni nihče od nas povabil, potem je denar tudi za dvig socialne ravni in izboljšanje delovnih pogojev oziroma življenjskih razmer vseh Evropejcev.
  Če bomo bolje živeli in lažje reševali probleme, če bomo končno dobili sodobno zdravstvo, potem bomo rabili tudi manj vojske in policije, zarukanci pa bodo lahko šli delat kaj pametnega ali pač uživali svobodo in blaginjo.

  • macon

   Lahko znižajo davke pa bodo vsi imeli višje plače, tako pa bodo samo demotivirali inženirje, ki naj za 300 EUR višji neto nosijo odgovornost, se celo življenje učijo in razvijajo produkte. Onemu na minimalcu ni treba nič od naštetega, dobiva še bonuse za otroke in je razlika še manjša. Še več starejših delavcev bo izgubilo službe in nasploh bo kar nekaj podjetij zaprlo vrata ali odselilo proizvodnjo.

   Klinčeva socialistična uravnilovka, ker ti delo in znanje ne pomaga nič, ker mora biti vsak idiot z osnovno šolo čimbolj izenačen z naravoslovnim izobražencem.

   Gospodarstvo pa nič, nobenih protestov, nič, in komunajzarji rajajo dalje in uničujejo družbo ter jo siromašijo.

   • večni srb

    Verjetno imaš prav, ampak poglejmo kaj se v resnici dogaja v visokih poklicih. Zakaj bi imel inženir toliko višje plače, mar ni največji bonus učenja, da ti ni treba trdo delat in trpeti svinjarijo okoli sebe? pri nas zelo, zelo malo inženirjev dela na kakšnih kompliciranih načrtih, kjer bi lahko pokazali kakšno posebno znanje, sposobnosti in veščine, nihče od teh učenjakov pa ni pametnejši od Googla in WolframAlpha programja, ki delajo isto, vsaj kar se perspektive informacij tiče. Gospode ni več, zadnja je umrla s Stalinovimi čistkami inženirjev, ki so izsiljevali cele branže, žile jim je prerezala pa Bolonjska reforma, ki je zasičila trg s šalabajzerji, opremljenimi s pametnimi tablicami, na katerih so naloženi specializirani programi.
    Bodimo iskreni, inženirji zaslužijo več kot kdajkoli, ampak samo tisti, ki delajo za vojsko, ESA ali projektirajo kulise in specialne efekte za nov rave party.

    Še nekaj, včasih nisi mogel postati inženir, če nisi bil najprej vzgojen kot pravi človek, preizkušen v vojski, industriji, kuhinji, v umetnosti in v postelji. Kako bi sicer lahko vedeli kaj je za ljudi najbolje in kaj najdlje zdrži, kaj dela ljudem življenje lepše?

    • čopkovseved

     Tebe je šolala pa JLA, bednik.

     • Simon Novak

      Zahojeni, spat

     • čopkovseved

      Ti si pa itak neuravnovešen, potreben desne izobrazbe.

     • Simon Novak

      Cosmo te pozdravlja, zahojeni, je rekel, da ti bo jebal mater

     • večni srb

      Aha, še danes znam morzejevo abecedo, blinkati z lučmi in mahati z zastavicami.

     • čopkovseved

      Verjamem, torej Jugovič na slovenskem portalu, mrš.

     • večni srb

      Isto kot tvoj ata, samo debili in kripli niso služili obvezni vojaški rok.

     • čopkovseved

      Si bil ti Jugo pripravljen za kanon futr.

     • večni srb

      A ti moram posebej razložiti zakaj niso vzeli tudi debile in kriple v vojsko?

     • čopkovseved

      Dej, saj jugiči ste dobri le v gofljanju, delo ti ni vrednota.

     • večni srb

      Od kod ti sploh ideja, da sem jugovič, a zato, ker sem bil normalen in zdrav? Pa ni res, takrat nas je bila večina v ulici takih, kjer sem se rodil, moja družina ni bila nikoli drugačna, pa tam živimo že najmanj stoletja. Sredi Slovenije mislim, ne v Piranskoj uvali ali v krajih ob meji z okupatorji.

     • čopkovseved

      Zanimivo, da si tako zelo levaško podprt, nemara v službi priviligiranih, z vsemi bonitetami, kajne. Tvoj ulica je blokovsko naselje, da bi znal kaj delati razen filozofirati, ni čutiti.

     • Jovo Jamnica

      Filozofirat nemre fsak…

     • čopkovseved

      Tunek utišaaj.

     • večni srb

      Jaz itak nisem toliko filozof kot epistemolog, na živce mi gra, kadar moram popravljati celo take kot je Žižek. Ker na njega sem se vpiknil, ne pravijo zastonj da je nabolj nevarna oseba na planetu in hočem, da naredi brez napak.

     • večni srb

      Seveda, jaz sem eden od tistih, ki vemo zakaj se ne da razumeti relativnosti in kvantne mehanike, deluje pa bolj točno kot si lahko sploh zamisliš.

    • macon

     Trdo delo ni samo v švicanju, temveč v razmišljanju o projektu, ko se zvečer uležeš spat, ker ti ne gre iz glave. Poleg tega švica lahko večina, umsko pa dela samo manjšina.

     Bolonjska reforma je proizvedla milijon družboslovnih šalabajzerjev, v naravoslovju se hitro vidi kdo kaj zna in zmore.

     • čopkovseved

      Točno tako, bolonjski je agenda levičarjev, vsi lgbt in srednji spol.

     • večni srb

      Zdaj si pa povedal, nikoli se ne konča, to bi moralo biti prva ura na študiju vsakega inženiringa.
      Ampak realnost je taka, da lahko zavaruješ svoje ideje edino v neki omejeni obliki, nihče ne ve vsega, vse se da izboljšati ali vsaj rahlo spremeniti, škoda se je spuščati v neke širše eksperimente in preveč kompleksne modele, če ne moreš vedeti kaj vse sploh obstaja in lahko vpliva.

    • Common Sense

     Večni Srb, ali provociraš, ali pa si neveden. Prvo je okey, drugo je slabo. Ti sedaj praviš, da inženir ne potrebuje bistveno večje plače kot npr. manualni delavec v proizvodnji? Ker mu je že itak lepo, saj verjetno dela v pisarni in mu “ni treba trpeti svinjarije” okoli sebe. Če odštejem, da ves razviti svet razmišlja in deluje drugače, bi rekel tole. Taka ideologija in razmišljanje je pravzaprav PRVI razlog zakaj so pri nas drakonski davki na vse kar štrli ven, zakaj Slovenci takoj posekajo vse kar je nadstandardnega in odličnega, zakaj pri Boscarolu najdejo 100 in 1 napako (ob tem pa pozabijo, da je pobral fakino #1 nagrado na NASI) in nenazadnje…. zakaj se letno nekaj tisoč izšolanih mladih (pa ne s FDV in FF faksom) izseli iz Slovenije. Pri nas znanje ni cenjeno. Dokler bo tako, bo ustvarjena dodana vrednost per capita v Sloveniji nižja od avstrijske, nemške, švicarske, češke, slovaške, poljske in tako naprej. Temu primerno bo blaginja manjša od njihove, razen če bomo razliko nadomeščali s stalnim zadolževanjem. To je namreč to kar počnemo sedaj, da ohranjamo sedanji standard. 33 mrd “ojro”…and counting.

     • Get Smart

      Slovenci ne sekamo, to so ti nabili v glavić MURGL JUGOKOMI watchdogovi.
      Poglej, kaj SLOVENCI posekamo,
      posekamo kozlarije, ki jih otročički ponavljajo za KOMUNJARAMI.

      Slovenija je OKUPIRANA
      in
      okuputaro seka oz. z njihovimi izrazi:
      “SLOVENIJU TEPIHOVAT”, ČLOVEKA sfukati.

      Pamet v glavo.

   • Simon Novak

    Inženirje, ha ha ha

   • tohuvabohu

    Komanči plešejo bojni ples.

 • Jovo Jamnica

  Pot člankom M.S. Sploh nebom čito, niti komentero…

  • FORT WORTH

   Ki te si ti štajerc porka madona, čuj ?!

   • večni srb

    Piše ne, zastopi pa vse.

   • čopkovseved

    Ne, to je Tunek pod drugim nickom.

    • Simon Novak

     Pa nisi ta teden na zaprtem oddelku, zahojeni?

     • čopkovseved

      Takšne degenerirance kot si ti , so včasih s flosom po Savi poslal:

     • Simon Novak

      Sedi, čopko, cosmo te pozdravlja

     • čopkovseved

      Tvoj levi bebo.

     • Simon Novak

      Sedi

    • Jovo Jamnica

     Ti si pa @Ružla…

     • Rožle

      Jebala te @Ružla

  • bednick

   Pa si res dobro ftrofo tu je vedno puno jagrov fčasih in me kar strah , da me nebi kdu fstrelu namesto srne, ker pol nevem ka bi blo.

  • Simon Novak

   Marjanca mu ga je malo vlekla na hladnem severu

   • večni srb

    A, potem se pa ne smemo mešat, ljubezen je ljubezen in se nas ne tiče.

    • Simon Novak

     Točno tako

     • čopkovseved

      Med vam leva ljubav, pa desno vsakodnevno izobraževanje, ahaa, haaa.

     • večni srb

      Jaz volitvam pravim ljubitev, ker vodjo je treba ljubiti, ne pa voliti, to rečejo balkanci. Volijo voli, ljudje pa ljubimo.

     • Simon Novak

      Sedi

     • čopkovseved

      Pionirček.

     • Simon Novak

      Sedi, Floki

 • Gr Enze

  BRAVO JANEZ JANŠA NAJ ŽIVI EPP . LE TAKO NAPREJ DOL Z LAŽNIVCI !

  • Simon Novak

   Pomiri se, da te ne bo še kap

 • večni srb

  Osebno menim, da Janša ne loči evropske EPP od naše SLS ali pa ne razume, da so se prav oni zarotili proti njemu in SDS, če so slučajno zlizani za njegovim hrbtom.

 • Krtača 20

  Kwa to dela vročina jajotu. Dejte mu hit ene dva aspirina no.

  • Republic Commando

   Spizdi kreten :)))

 • Olga2345

  Bravo SDS! Bravo Janez Janša! Srecno!

  • večni srb

   Volite župane SDS namesto županov SLS!

   • Olga2345

    Levičarske mokre sanje?

    • večni srb

     Aja, ti si izdajalka iz SLS ali kako naj te razumem, zakaj raje podpiraš SLS kot Janšo?
     meni je še vsak iz kmečke zveze naravnost povedal, dokler bo Janša, bodo volili raje njih ali levičarje, ker on je pa ekstrem in to ni dobro za biznis. Bog ne daj, da bi bil Janša, to mi rečejo, zdaj mi pa sama povej, zakaj bi raje podpiral njih kot SDS.

 • Simon Novak

  Puklasti bi moral kar na Finskem ostati

  • učko

   Je “težek” za ene taužent migrantov! Bi ga hmal nagnal domov na jug !

 • Roman Benedik

  hm….a niso ravni člani EPP vabili migrantov;Merkel,Juncker……

  • večni srb

   To so tudi tisti, ki financirajo in usmerjajo Nato na misijah v tujini, od koder se valijo migranti.

   • čopkovseved

    Od kje si se p ti privlekel, te je kdo povabil? Mrš.

    • Simon Novak

     Da te ne bo kap, čopko

     • čopkovseved

      Idi, levi , desni portali so naši. ti si tu zgolj gost.

     • Simon Novak

      Ha ha ha, kako tele si

     • čopkovseved

      Ti pa še vedno gost!!

     • Simon Novak

      Sedi

 • Black_hawk

  Svetla prihodnost, če nas bodo vodili taki kot Janša. Edini državnik ki ga imamo Slovenci!!!

  • Simon Novak

   Črni vrabček, ti pa si danes na hece

  • večni srb

   Seveda ni mogel pravočasno ustaviti vzroke migracij, če je bil pa zaprt na Dobu, čez noč ima človek mir in največ naredi.

 • učko

  Ja pa ja da ni šou dddrrrr. JaJoooo u Helsinke, tolk deleč, sam za to, da je bluzil neke puhlice. Doma pa je rajš totalni luzer in lagodno češlja muda v opoziciji.

  • Jovo Jamnica

   Na STA so napisali, da je Janša raspad Sovjecke zveze označo za takrat največjo nevarnost za europsko civilizacijo…

   ————–
   Helsinki, 7. novembra – Vodja SDS Janez Janša je danes v govoru na
   kongresu evropske desnosredinske stranke EPP v Helsinkih izpostavil
   pomen enotnosti za obrambo temelja evropske civilizacije pred notranjimi
   in zunanjimi grožnjami. “Kombinacija obeh groženj trenutno predstavlja
   najhujšo nevarnost za evropsko civilizacijo od razpada Sovjetske zveze,”
   je opozoril.

   • večni srb

    Kaj je to novega, saj smo vsi hodili v osnovno šolo in vemo zakaj je to govoril Hitler.

    • Jovo Jamnica

     Ja. Bi mu skoraj ratalo takrat, pa so se Ameri pa Britanci polek začeli mešat…

     • večni srb

      Muslimani so mu stali ob strani do konca, ampak so judom priskočile na pomoč evropske krščanske kolonije, kar je nacistom naposled zlomilo voljo do globalnega holokavsta.

   • učko

    Jah, pomen tega, kar si napisal, da je JaJo reku, je drugačen od komentarja na to izjavo s strani STA. JaJo ni reku, da je bla nevarnost “razpad Sovjetske zveze” ampak je bil pomen njegove izjave tak, da od razpada Sovjetske zveze še ni bilo do sedaj tako velike grožnje Evropi. Torej, grožnja je takrat bila Sovjetska zveza in ne njen razpad. Slednji je pomenil samo časovni mejnik.

   • ZatonMesecnikov

    John Major, britanski premije takrat, je na radiju dogodke v Moskvi leta 1991 označil za “skrb vzbujajoče” Jovice…

 • večni srb

  Odkar je združena, je Evropa ogrožena pred zunanjimi in notranjimi sovražniki.

  Drugih pa več ni, bomo še videli kako se bodo obnašali angleži in rusi.

 • garfi

  imenujejo se totalitarni gLobaListi in naši leWiČĆarji so del te svetovne zarote
  USTAVIMO JIH 18. novembra
  SVOBODA SLOVENIJI !!!

  • večni srb

   Volimo župane SDS namesto županov SLS!

   • čopkovseved

    Sigurno, SDS na vsakem koraku in še priklon pred njimi.

    • večni srb

     Jaz jih vedno vljudno pozdravim, ker so pravi ljudje, ne pa tisti hinavski kmetavzarji.

     • čopkovseved

      Prva opcija tebe so levaki.

     • večni srb

      Točno tako, tudi jaz vedno rečem, da je levico treba zjebat!
      Ampak tega ne morejo udbaši in hinavci, samo SDS ima dovolj močne pisarne, če se delavčkom in kmetavzarjem ne bo vzelo občin, opozicija preprosto ne bo več obstajala in bomo bolj v komunizmu kot kdajkoli prej.

     • čopkovseved

      Ti dela le leva hemisfer, ojoj.

     • večni srb

      Misliš, da se hecam?

     • čopkovseved

      Si pač v konfrontaciji sam s sabo, na tvojo žalost t.i. ritni alpinist , koritar.

     • večni srb

      Haha… če bi bil v dvomih, ne bi mogel biti eno ali drugo, kako bi bil lahko potem koritar in kruhoborec, če me nobena stran ne mara?

     • čopkovseved

      Dvomi so tvoj osebni problem, jaz ti le po kmečko povem, kdo v resnici si, Se motim?

     • večni srb

      Ja, se motiš, ampak kaj naj naredim, če bi me poznal, bi takoj vedel kako zelo si se zmotil.

     • čopkovseved

      Motiti se, je pa ja človeško, zdaj mi je jasno zakaj podpiraš živali onkraj meje.

     • večni srb

      Jaz nič ne podpiram 40.000 hrvatov, bosancev in albancev, ki se vsako leto selijo k nam iz one strani meje, ravno obratno, sicer pa sem pisal o tem danes pod drugim člankom.
      Drugače pa ni problem, saj zato smo tu, da se ne vdajamo praznoverju in lažem.

     • čopkovseved

      Verujem v enega in edinega Boga Jezusa Kristus, tako kot vsi Slovenci, če ne prej pa ob zadnji uri pride tudi zate resnica. Bog ti pomagaj.

     • večni srb

      Kakšna resnica, da je vse drek in smo za celo vesolje samo pretežno nenevarni in popolnoma nepomembni? Na tem svetu moramo samo umret, in a veš kaj, počasi sem se že na to navadil, me ne moti več. Ampak edino pod pogojem, da je potem res konec, ker ne bi še enkrat vse znova, lušno je res kadar je fajn, ampak če je pa itak brez veze.

      Ti bom pa razodel nekaj popolnoma drugega, kaj se zgodi, ko nekdo prebije svetlobni zid in se začne vračati nazaj v času. Nič več se ne premika, ker se je že vse premaknilo kar se je premikalo lahko, nič ne moreš storiti, lahko postajaš samo čedalje bolj otročji.
      Takrat sploh ne smeš niti poskusiti zavirati temveč je treba samo še močneje pospešiti, edino tako se lahko zlomi urok in se povrneš nazaj v sedanjost. Seveda pa bodo medtem zate minila vsa tista leta in si se ustrezno postaral, ampak najbolj važno je, da se človek končno zbudi iz grozne nočne more in spet zadiha svobodo.

      Mogoče še tole, kako se to dela v ideologiji, zdaj so šli retardi že tako daleč nazaj, da jim je treba samo opisati njihovo vizijo, kako bo zgledalo, če imajo prav in ko bodo dosegli cilj.

    • Simon Novak

     Ti se kar klanjaj pred SĐS in puklastim, drugega se pač nisi naučil

     • čopkovseved

      Smet , mrš.

     • Simon Novak

      Za primitivizem, žel, ni zdravila

     • čopkovseved

      Je pa želo za tvojo betico!

     • Simon Novak

      Cosmo te pozdravlja

     • čopkovseved

      Levih pozdravov ne sprejemam.

     • Simon Novak

      Pa on je vaš, zapriseženi

     • cosmosjasnovidec

      Jaz sem predvsem sam svoj zato odjebi z tvojimi psihičnimi izpadi bumbar.
      Sem ti že priporočal pregled na veterinarski postaji,ker si nevaren sam sebi.
      To kar tebe popada so prvi znaki stekline.
      ————————————————————————
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec

     • večni srb

      Lepe želje ne škodijo, Bog sliši vsako iskreno molitev.

     • cosmosjasnovidec

      Kdo je levi ali kaj ti je?
      Tako kot si ti včeraj tam napisal sem razumel,da ti hočeš podati neko prijavo zato sem ti tudi odgovoril tako kot sem smatral pravilno.
      Jaz napišem tisto kar mislim in se ne skrivam za računalnikom v kolikor je potrebna kakršna koli akcija tako kot večina desnih levih pa,da sploh ne omenjam.
      Za razliko od teh jaz nisem nikakršen posranec in se tudi nikogar ne bojim,če je potrebno mu razbijem gobec ne glede kdo je.
      Tudi desnih je veliko kateri vrtijo samo gobec na ulice si pa ne upajo zato mi je dejansko vseeno kot za eno tako drugo stran.
      Z levaki se pa seveda ne strinjam,ker podpirajo in uvažajo kamelotrajbarsko muslimansko golazen ter,ker so sestavljeni iz same čefutarske lopovske drhali zato sem na desni strani in mi je vseeno za bilo katero stranko le če ni levaška.
      Ti je sedaj jasno?

   • garfi

    Volimo župane SDS in županov SLS!

 • učko

  Ddddrrrrrrrrrrr. JaJooooooooo zelo rad pametuje, vendar je totalni luzer in komformist. Medtem, ko rdečkarji zmagujejo in kot zmagovalci sestavljajo vlade in vladajo in si s tem grebejo tudi privilegije in kradejo milijarde, drrrr.JaJo raje pametuje v senčni opoziciji. In zdej je neki veliki frajer. Pametuje, deli nauke, twitta, skratka kot prvak opozicije dela samo in zgolj tisto, kar lahko počnemo tudi vsi drugi, ki smo po raznih službah in ne, tako kot on, v dobro plačani politični službi. Kurc ga gleda, častihlepen butl !

  • čopkovseved

   Joj si pameten, kaj pa je komformist??????????????????????????????????????????

   • Simon Novak

    Slovar si odpri, zahojenec zahojeni

    • čopkovseved

     Ne , to je tujka, južnaška, ki razkrije poreklo pisočega.

     • Simon Novak

      In?

     • čopkovseved

      Kaj hočeš reči, izkašljaj.

     • Simon Novak

      In?

     • Matt von Glanz

      Dej nehi. Konformist pomeni nekoga, ki se fura tako, da se prilagaja formi. To pa Jj ni.

  • večni srb

   Ljudska stranka pumpa ljudi proti njemu, v NSi so skoraj izganjali hudiča, narod je prestrašen, bojijo se ga kot hudič Hitlerja. Mu je ja vzel vse sledilce.

  • Olga2345

   Pišete o murglskem brezjajotu?

   • učko

    Jah Olga, kako ste pa vi danes čisto drugačna? Kot tista Babica, ko je k njej prišla Rdeča Kapica .

 • Olga2345

  Velik poklon in vse spoštovanje gospod Janez Janša!

  • večni srb

   Uh, tak red pa ni bil navajen niti v JNA, pa je bil kar visoko…

   • čopkovseved

    JNA za južnake, sicer JLA

    • večni srb

     Ljudje ali narod, odvisno kdo so bili naborniki verjetno.

     • čopkovseved

      Tvoj izbira je narod in to ne Slovenci:

     • večni srb

      Zakaj tako misliš, po čem sklepaš in kakšna je za vraga sploh razlika?

     • tomnidari

      JNA je Jugoslovenska narodna armija. JLA je Jugoslovanska ljudska armada in se je uporabljala samo med Slovenci.

     • RATATA

      Bilo je obdobje delanja jugoslovanskega naroda.
      Narod pusluensk je nekaj čisto drugega kot po čefursk.

     • Hribouc

      Ejga!
      A kej veš kam je šla Anka Zaspanka ?

     • RATATA

      Saj pošpeja vsake toliko.
      Ni Zaspanka, je Razigranka!

    • ZatonMesecnikov

     Poglej tisti ki so služili JLA striktno rečejo JNA. JLA je bila neka skrpucanka v uporabi JNA se ni nikoli imenovala JLA.

     • večni srb

      Jaz izmenično uporabljam obe kratici, ker tudi za časa uradne rabe termina ni bila določena razlika.

     • Matt von Glanz

      A ni bilo JLA po slovensko?

     • ZatonMesecnikov

      Nihče v JNA ni rekel JLA.

     • cosmosjasnovidec

      Pravilni sta obe kratici saj dejansko pomenita enako odvisno kako pač kdo izgovori oziroma eni Jna drugi Jla v bistvu je pa enako.
      ————————————————————————
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec

   • ZatonMesecnikov

    Ni bil visoko Ivan janez v JNA. Obramboslovci so služili kor stažisti tam, mlađi vodniki. Vendar se je Ivan janez prebil iz najnižjega podoficirskega čina do Poveljnika slovenske vojske.

    To potrjuje Napoleonov rek, da vsak prostak v telečnjaku nosi maršalsko palico…

    • čopkovseved

     Haaa, haaa teletov izum.

     • ZatonMesecnikov

      Si prepričan, da si razumel? izrazoslovje ti je verjetno tuje. malo poguglaj ali pa vprašaj…

    • večni srb

     Kaj hočeš povedati, da so norci navadnega mladega vodnika nastavili za ministra za obrambo nove države, ki je bilo takrat še brez svoje vojske, a je Janša potem isto kot Don Kihot, ki se je boril proti namišljenemu sovražniku, z namišljeno vojsko in za namišljene ideale?

     • ZatonMesecnikov

      Nikakor, plemič iz manče se je boril z namišljenimi sovražniki, sovražniki Ivana janeza pa so streljali.

    • Ivan Friderik Novak

     Napredovan je bil v čin vodnika (najnižji podčastniški čin v JLA).
     Mlađi vodnik (v slovenščini nižji vodnik) je bil najvišji vojaški čin v JLA.

 • Olga2345

  Saj ne da je plešast. Le oči ima nizko postavljene. Kot kakšen avstralopitek.

 • xtc

  Kučan in yugo drhal nepreklicno odhajajo tako ali drgače.

  • večni srb

   Zaenkrat je šla že Piranska uvala, nuklearka in vsi kraji ob meji, pa še niso zadovoljni, ker ustaši so nekoč okupirali več.

  • Aresnica

   To se bo zgodilo.-_- čim prej tem bolje za nas SLOVENCE oziroma za SLOvenske državljane.
   _______________
   Lep pozdrav

 • lili pili

  Vau in delegati so pol ure stoje ploskali in skandirali jajo, jajo, jajo pol pa se je zbudil in imel glavo v kahli

  • mginko

   Se vidi na sliki – tvojo kahlo. No pod kahlo je, – tudi če ti napišem zaradi tega materiala ne boš razumel kaj nosiš spodaj pod tvojo kahlo.

   • lili pili

    Halooo

 • Matt von Glanz

  Zalostno je, da evropski ljudje, ki niso globalisti, moramo razmisljati tako defenzivno in se sklicevati na tradicijo. Ali levicniki niso zrasli v Evropi? So mogoce iz zatrtih kolonij, so trpeli pod Nizozemci ali Britanci? Opazite, kako se je argumentacija za obstoj Evrope v politiki premaknila v defenzivo?? Ne morem verjeti.

 • Mihilus

  Dober govor. Žal gospod Janša ne pove ničesar o konkretnih ukrepih, ki jih želi glede povedanega narediti. Potrebujemo nekatere zelo radikalne reforme in bojim se, da jajo nima jajc ne želodca. Ali pač. Bomo videli.

  • SF32

   Hja… Verjetno protiglobalistčna struja v EPP najprej potrebuje zadostno podporo članic, EPP pa temeljito prečiščenje, da bodo volilci sploh vedeli, kdo v resnici spada tja in kdo ne… Temeljna napaka teh povezovalnih skupin je, da skoraj brez vprašanja sprejmejo vsako stranko, ki si želi vstopit vanjo, potem pa imaš hudiča. EPP že po imenu ne bi smela podpirati nikakršnih globalističnih idej, ki bi presegale meje ES, protiglobalizem pa bi moral biti zapisan v statutu povezave. Stranka članica bi morala biti v primeru ugotovljene kršitve takoj izključena… Sedaj imamo situacijo, ko mora govornik prav previdno in po ovinkih povedat, da domoljubje in krščanske vrednote za stranko v povezavi niso nezaželjene… Žalostno.

 • Lojz

  Čudno da ga še niso zabrisali ven iz EPP tako kot bojo Orbana.

 • ĐĐ Style

  Samohvala vas je vsakič drago stala. Imel je pač govor, pisci nove24 so morali po službeni dolžnosti opevat velikega luzerja, Luzer ostane luzer, pravi zmagovalci sestavijo vlado.

  • macon

   Ne, pravi zmagovalci postavijo lutke v vlado, zadaj pa na letni ravni kradejo milijarde. Potem imajo še apologete ĐĐ-je, da si izmišljajo za njih moralne bergle in serjejo po opoziciji.

   Glumač pač ni noben zmagovalec, temveč brezveznik, ki bo po pretečenem roku trajanja omahnil nazaj v anonimno brezvezništvo.

   • ĐĐ Style

    Jajo je obsedenz oblastjo, a mu ne rata. Čas je za penzijo in on se tega zaveda. Podobno kot ranjena žival, ki čuti da prihaja konec.

    • macon

     Jajo bo šel kmalu v penzijo a potem ne bo drekal po tv-ju zvečer pred volitvami in z mevžastim glaskom zagovarjal “demokratični” socializem. Je samo visok voljen uradnik in ne vodja mafije, torej mu ne bo treba.

  • cosmosjasnovidec

   Čefutarski naskakovalec ovc ter prašičev v riti spravi se raje nazaj v sobo št,4 na oddelku za psihično prizadete bolnike natepavat tvojega toplovodarskega buzerantskega partnerja “SIMONA NOVAKA” ali mu ga pa pofafaj,da ne boš vsaj nekaj časa imel tukaj svojih bolanih prizadetih izpadov.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

   • ĐĐ Style

    Preveč dobro poznaš notranjost psihijatrije.

    Kako ka tvoj kolega z reztrganinami na danki. Vi pederajsi ste res postali pregrobi.

    • cosmosjasnovidec

     Poznam jo prilično,ker me velikokrat pokličejo,da podam mnenje za take zblojence kot si ti glede nadaljnih terapij.
     Danes sem ravno podal pobudo,da vama z tvojim partnerjem pedrom “SIMON NOVAKOM”dajo prepoved uporabe računalnikov,ker sem dobil pritožbe nekoliko bolj normalnih pacientov,da si med uporabo računalnika izmenično fafata kurce eden drugemu svinji brezobrazni čefutarski.
     Za terapijo vama bom sedaj določil električni stol.

     ————————————————————————
     Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
     DR.Cosmosjasnovidec

     • Grog

      Wow ti pa si peder na polno z piss fetischom ;)

      Zanimivo ;)

  • Republic Commando

   Kvajzj levićar zoprn :))))

 • žogica
 • žogica
 • žogica

  EKSKLUZIVNO — NOVA24TV — ZAČETEK!!!!!!!!!!!!!!!

 • žogica

  EKSKLUZIVNO — NOVA24TV — ZAČETEK- 2015 https://www.youtube.com/watch?v=Uo8e-V66sbk

 • Ježek Teka Teka

  Ave JJ, pa to … Slovenci smo s tabo …

  • Rožle

   AVE NAŠI !!! …

   • Ježek Teka Teka

    Itaq, pa to …

 • marker

  Kdaj je kak naš levičar govoril na odru pred Evropo? Kučan je iz Slovenije naredil malo Jugoslavijo, zato nas nihče ne mara in smo nepomembni v Evropi.

  • Ivan Friderik Novak

   Se pozna, da te je tolsti, od postnega fižola prenažrti kaplan zlorabil, ko si bil v puberteti.

 • Ivan Friderik Novak

  Spoštovani Pučnik bi se v grobu obrnil, če bi vedel, kaj počne car Ivan Veliki.

 • Miha

  Jajo je imel govor med kosilom, ko nikogar ni bilo v dvorani razen SDS oprod in lakajev kot je ta greznica.

 • if

  Vsebina govora JJ je smernica, ki jo mora uveljaviti RS in Evropa v celoti, če želi, da preživijo narodi, da preživi Evropa blaginje, miru in prihodnosti.

  Strinjam se z JJ! Gledano v zgodovino, sedaj teče najhujši napad na posamezne evropske narode, pripadajoče kulture in svobodo. Najbolj na udaru so majhni narodi, ki jih je ugrabila plenilska in raznarodovalna oblast.

  Napadalci kolaboranti z napadom na slovenski narod in slovenstvo sedijo tudi v slovenskem parlamentu. Legitimirajo in identificirajo se s podporo marakeški deklaraciji.

  Slovenec sem, tako je mati djala!
  Prost, ko je bil očakov, naprej naj bo Slovencev dom!

 • Lea Pralines

  v SLO nima šans,ker ga nihče ne jemlje resno,sedaj pa se je šel obrukat še v tujino..ha ha ha ja za 5oooe mora nekaj početi…če ne ga bojo lastni privrženci stranke zabrisali ven iz nje.

  • etrusk

   Pa imate zopet kost za godanje . Komunisti so sta red od cile.

 • sodnikisozločinci

  SMRT EU, SVOBODO NARODU!

  • Grog

   Jelincic ne blodi , EU danes rabimo ;p Sam mal jo moramo popravit ;)

   • sodnikisozločinci

    Imaš prav, ukiniti je treba evropski parlament, evropsko komisijo, ESČP in lizbonsko pogodbo. Potem bo EU popravljena tako, da bi jo tudi jaz sprejel.

    • Grog

     ????? In kako bi pol po tvoje EU brez tega funkconiral ???

     • sodnikisozločinci

      Ja, to je pa podobno kot s pravno državo pri nas. Sodišča sodijo v nasprotju z zakoni in ustavo in proti načelu pravičnosti, izvršna oblast ignorira sodbe sodišč, vsi skupaj pa pravijo da pravna država v Sloveniji funkcionira.
      Zares pa mislim tako, treba je preprečiti kakršenkoli poskus uvedbe neke nadnacionalne tvorbe, ki bi košček po koščku jemala suverenost evropskim narodom in njihovim državam. EU ne rabimo, njen obstanek je večna grožnja obstoju slovenskega naroda.

   • Republic Commando

    Malo popraviti ja, se strinjam. Predvsem jo je treba očistiti levićarskega gnoja.

    • Grog

     In desnicarskega gnoja ;) pa bo pol vse ok ;)

     • Republic Commando

      A drugega kot “to si ti kva sem pa jst” nimaš???

   • BlackOpsSystem

    EU rabimo? Zakaj že? Aja milke, persila, kokakole in fante nebomo mogli uvažat? Al mogoče “slovenskega sadja in zelenjave” nebomo mogli uvažat iz Španije??? Pa marloboro gold se nebo več dobilo……..ja res jih rabimo, tako kot luknjo v koleno!!!

    • tomnidari

     EU, taka kot je danes, je res ne rabimo. EU tako, kot si jo želimo vsi, ki ne podpiramo kulturnega marksizma, pa še kako potrebujemo.

 • Tone

  Uboga evropska kultura in civilizacija, če jo bodo branili njeni polpismeni člani.
  S tem ne mislim JJ in druge evropske netilce strahu in sovraštva, ampak njihove sledilce in volilce.

 • Slovenec sem

  Škoda, da imamo samo enega pravega JANEZA JANŠO.

  Idiotov pa za izvoz.

  Vsaj eden izmed njih mi bo kmalu repliciral.

  Ugibam, pod katerim nickom.

  • Tone

   “Idiotov pa za izvoz.”
   Kar 24% volivcev! Grozno!

   • branči

    sploh pa če to ugotovi idiot tvojega kova!

  • črnogled

   Evo,prvi(Tone)se je že oglasil.

 • črnogled

  Ko bom velik,bom imel gostilno.Na vratih bo z velikimi črkami pisal:RDEČIM IN MUSLIČEM VSTOP PREPOVEDAN.

  • Tone

   Ta napis boš lahko izobesil, če boš imel gostilno v Janšastanu.

   • xtc

    Kučan stan imamo sedaj in vse je boljše od njega.

    • Hribouc

     Kučanistan.

 • xtc

  Moral bi še kaj povedati o izdajalcih EU vrednot iz EU in kako z njimi.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE =
   sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s
   hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =

   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljao ženske,

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (
   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Get Smart

  Ker je en otročiček nasračkal, da vse bla bla bla posekamo, kar štrli
  (a je sploj lahko nekdo tako fdaking useful-idiot),
  bomo PONOVILI znana in neštetokrat ponovljena DEJSTVA
  o
  POTURJENI vam FOVŠIJI =
  =
  kaviaržido komintern in MURGL JUGOKOMI kreature so FOVŠ in vam podtikajo top fovšijo:
  fovš so, ker so ++50 % transići = KASTRATI,
  tovarišiice so FOVŠ ženskam, mekanocurni pussići so FOVŠ moškim.
  Potem so ti spački RITARDI in ČLOVEKU ZAVIDAJO znanja.
  Pomisli, čeprav so tist bastardi verjetno posvojeni, pa vseen,
  rodil te je Z.janković = avstralopitek z možgani komarja?
  Kar prileze iz dupeta?
  Itd, itd.
  PAMET v GLAVO.

 • Get Smart

  UČNA ura za otroke in odrasle:

  o “VOŠČLJIVOSTI” in “NEVOŠČLJIVOSTI”,

  kar je kaviarŽIDO KOMINTERNA oz. tu MURGL KOMUNISTIČNA JUIGOSLAVIJA vse skupaj zapakirala
  v “top šop” propagandni izdelek imenovan “fovšija” nje =
  POTURANCIJA = MURGL JUGOKOMUNISTIČNA poturancija =
  podtaknjeno kukavičje jajce.
  .
  .
  Pojem nevoščljovost je SFEJKANA in enoznačno (kao eno-pomenljivo = kot da bi ta pojem imel
  le EN pomen in ta naj bi bil SLABŠALNI = vse to je FEJK) razširjana parola, ki jo
  KOMINTERNA uporablja proti ljudem po vsem svetu.
  Kot pove že beseda sama, pomeni “ne-voščljivost” stanje, ko nekdo NE VOŠČI.
  Vsi, tako ljudje kot kavirŽIDO KOMINTERNISTIČNE in MURGL JUGOKOMUNISTIČNE kreature nekomu
  nekaj PRI-VOŠČIMO.
  Toda, kaj in komu?

  SLOVENEC = ČLOVEK ČLOVEKU privošči VSE DOBRO, vse najboljše, ko mu vošči za naprej, in mu
  (=SOČLOVEKU) pri-VOŠČI (v smislu ODOBRAVA prisluženo) vse, kar si je ČLOVEK PRISLUŽIL s
  POŠTENIM DELOM.

  SLOVENCI smo Tini MAZE PRIVOŠČILI vse najboljše za naprej (vse zmage …)
  in smo ji z veseljem priznavali in častili njeno NAJBOLJŠOST na svetu.

  Nasproti ČLOVEKU pa tako širom sveta kot V SLOVENIJI stojijo kavirŽIDO KOMINTERNISTIČNE
  satanistične kreature in njihovi SERBUSI (hlapci nje),
  tukaj torej MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA =

  ŠARAC SMC SD DeSUS Levi Zares LDS …

  i tako dalje do tokija nje =
  te kreature pa Tini Maze NISO PRIVOŠČILE česarkoli dobrega,
  ampak VSE SLABO,
  ker te kreature (oz. samoimenovani SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI)
  želijo PRIVOŠČIJO ČLOVEKU VSE SLABO, vse najslabše:

  “… Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za
  nas ništa ne vredi.
  Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere…
  Samo nesrećnici postaju komunisti,
  zato MI MORAMO NESREČU STVORITI, mase u očajanje baciti,
  MI SMO SMRTNI NEPRIJATELJI SVAKOG BLAGOSTANJA, REDA i MIRA …”
  (tako se vam spove prerok kaviarŽIDO bastarda JOSEPHA BROZA TiTA
  MOSES Moša Pijade nje), ki mu MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA u Stoščah nje PRISEGA VEČNO
  ZVESTOBO.
  .
  .
  Povzemimo!
  ČLOVEK ČLOVEKU privošči VSE DOBRO,
  medtem pa
  kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNE kreature (tu torej MURGL JUGOKOMUNISTIČNE kreature
  pa
  PRIVOŠČIJO ČLOVEKU vse SLABO = “Sloveniju TEPIHOVATI”,
  ČLOVEKA “sfukati”.

  Po njihovih delih jih boste spoznali.

 • Get Smart

  Nadaljevanje UČNE URE nje:

  Pomnimo! ZAVISTNI oz. FOVŠ smo zopet vsi na tem svetu. VSI, tako vsak ČLOVEK kot vse
  kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNE oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNE ZLOČINSKE kreature,
  razlika pa je zopet samo in le v tem, kako ta ČUT izkazujemo,
  kako ga udejanjamo
  (vedno JIH PO DELIH PREPOZNATE).

  Zato lahko pogojno rečemo (da boste LAŽJE RAZUMELI),

  da sta FOVŠIJI DVE =
  – DOBRA in
  – SLABA.

  Pomagala nam bo Tina MAZE.

  Tina MAZE je bila FOVŠ Mateji Svet,
  bila je “fovš” Vreni Schneider itd., zato je,
  KOT SE za SLOVENKO spodobi,
  ZAVIHALA ROKAVE in s POŠTENIM DELOM
  dosegla in PRESEGLA svojo vzornico Matejo Svet.
  To je torej DOBRA FOVŠIJA, ki nas ljudi žene naprej.

  Kaj pa SLABA oz. KOMINTERNISTIČNA oz.

  MURGL JUGOKOMUNISTIČNA FOVŠIJA?
  Kako pa delajo te kreature?
  Tudi te kreature so FOVŠ ČLOVEKU, toda še na kraj pameti jim ne pade, da bi s poštenim
  delom in z učenjem dosegli oz. presegli človeka
  (česar po defoltu tako ali tako ne morejo),
  pač pa tisto, kar je ČLOVEKOVO, dosežejo tako, da gazdi nastavijo svoj SERBUSNI biča vajen
  in željan hrbet in dupe ter
  da ČLOVEKA ZAKOLJEJO, si prilastijo njegovo imetje, se vselijo v njegovo hišo
  (btw, SD = KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE v Sloveniji še vedno biva v hiši svojega sicer
  kaviarŽIDO rojaka, ki pa ni bil pasjejebec, zato so ga zaklali in se vselili v NJEGOVO
  HIŠO).
  Razumemo?
  Kdor drka o kao slovenski nevoščljivosti, fovšiji in kar je še POTURJENIH LAŽI in
  kretenizmov,
  je kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNA oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNA kreatura ali pa je do daske
  pobebavljen ritard, ki še sedaj verjame u LUKŠIć školske pravljice o sicer
  neobstoječih sljovanih in ostalih dosežkih KOMINTERNISTIČNE oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNE
  agit propagande.

  Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Razumeš?
  NISMO SLOVENCI sekali Tine,
  ampak so jo
  sekale MURGL JUGOKOMUNISTIČNE kreature,
  ker te kreature sekajo vse, kar je delo poštenih človeških rok,
  sovražijo vse, kar je človeškega,
  kar vam DOKAZUJEJO z vsakim, vsakim DEJANJEM
  in celo priznavajo,
  seveda pa otročički, namesto da bi poslušali in se učili, trosite neumnosti po spletu –
  kaviarŽIDO KOMINTERNACIONALCI in tu njihovi serbusi MURGL JUGOKOMUNJARE si celo sami pravijo:
  “smrtni neprijatelji ljudi”.

  Pamet v glavo.