fbpx

[Ekskluzivno] Razkrivamo, kako želi globoka država pod taktirko Gregorja Golobiča zrušiti Aleksandro Pivec in s tem desno-sredinsko koalicijo!

Gregor Golobič (foto: STA)

Včeraj je ljubljanski pokrajinski odbor stranke DeSUS pod vodstvom Brede Jesenko izglasoval nezaupnico predsednici stranke. Po naših informacijah naj bi nekdanja generalna sekretarka stranke DeSUS in nekdanja predsednica podmladka propadle stranke Gregorja Golobiča ZARES Nina Stanković želela nasilno odstaviti novo predsednico stranke. Prste pri tem naj bi imel tudi razvpiti Zlatko Ficko, nekdanji direktor SIDG.

V ponedeljek popoldan se je odvila seja PO odbora DeSUS na katerem naj bi Pivčevi po poročanju Požarreporta izglasovali nezaupnico. Sejno naj bi vodili nekdanji razvpiti direktor SIDG Zlatko Ficko, ki ga je NS SIDG letos razrešil z mesta direktorja SiDG. Neuradno naj bi povod za zamenjavo bile številne nepravilnosti, ki so se leta odvijale v SiDG. Ficko naj bi ob zamenjavi zagrozil Pivčevi z maščevanjem, kar je očitno izpeljal na večerni ponedeljkovi seji PO Ljubljana.

Ficko naj bi pripadal t.i. Zaresovi liniji znotraj stranke DeSUSa, ki si že od nastopa Pivčeve na mesto predsednice stranke prizadeva za vpliv v stranki. Ko jim Pivčeva tega ni omogočila, so se začeli medinski napadi nanjo. Med prvimi napadalci je bil nekdanji evropski poslanec Ivo Vajgl, nekdanji član Zaresa in Primož Heinz. Ker niso mogli uresničiti svojih ciljev, so začeli z medijskimi napadi nanjo. Zadevo v ozadju vodi razrešena piarovka in generalna sekretarja, ki je med drugim bila nekdanja predsednica podmladka stranke Zares Nina Stanković, ki jo je svet stranke razrešil zaradi njene nesposobnosti in intelektualne šibkosti. Stankovićeva in Ficko naj bi pritisnila na predsednico pokrajinskega odbora Ljubljana Bredo Jesenko, ki je glasovanje o nezaupnici tudi izpeljala.

Zlatko Ficko (Foto: STA)

Stankovičeva uničila občinski odbor DeSUS-a v Piranu
Spomnimo, da je Stankovićeva v preteklosti vodila kampanjo Tomaža Gantarja na lokalnih volitvah v Piranu, kjer je po naših neuradnih podatkih razdrla celotni občinski odbor in s tem Gantarju povzročila škodo. Po neuradnih podatkih naj bi bila Stankovićeva tudi intimna prijateljica razvpitega poslovneža Igorja Jurija Pogačarja, ki je bil še ne dolgo nazaj Pogačar v osebnem stečaju. Pogačar je najbolj znan po aferi gradnje stavbe NPU, zaradi katerega je nekdanja ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal bila primorana odstopiti s položaja.

Nina Stankovič (Foto: FB)

Izglasovanje nezaupnice pokrajinskega odbora v stranki je sicer bolj simbolne narave in samo izglasovanje nima eksplicitnih pravnih posledic, glede na to, da ima glavno besedo v stranki Svet stranke. Dejstvo, da več kot 90 odstotkov člankov stranke DeSUS podpira aktualno predsednico Aleksandro Pivec, kot tudi to, da je stranka integralni del koalicije. Dejstvo je, da gre tu za nezadovoljstvo nekaterih posameznikov in ne ene tretjine članstvo, kot jo pavšalno prikazujejo nekateri režimski mediji, ki so v lasti globoke države. S tem povezani mediji želijo na lažen način prikazati, kako v stranki DeSUS vre, medtem ko v stranki vlada čista normalnost.

DeSUS ruši proruski del članov stranke
Stranka DeSUS pod vodstvom Aleksandre Pivec v njenem zunanjepolitičnem programu zagovarja članstvo Slovenije, kot del široke evroatlantske skupnosti neodvisnih in svobodnih držav. Nekdanji predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec si je prizadeval za odmik od plebiscitarnih želja slovenskega naroda in tesnejšo sodelovanje z Rusko Federacijo, ki si je leta 2014 nezakonito in v nasprotju z mednarodnim pravom prisvojila del suverene države Ukrajine – Krim.

Foto: STA

Pred državnozborskimi volitvami leta 2018, si je zdaj nekdanji veleposlanik Ruske Federacije v Sloveniji Doku Zapurovič Zavgajev drznil slovenske volivce nagovarjati h glasovanju za Erjavca, čeprav je s tem kršil dunajsko konvencijo. Neizpodbitno je dejstvo, da so Rusi pri Erjavcu, kot tudi pri razvpitemu ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću videli zaveznika. Zanimivo je tudi, da sta pred državnozborskimi volitvami Janković in Erjavec podpisala sporazum o “levem bloku”, ki nedvomno leži v geopolitičnih interesih Ruske federacije. Zanimivo je tudi, da se je že prej omenjeni Ficko zavzemal za tesnejše sodelovanje z Rusijo. Ali ima pri rušenju stranke tudi vpliv tujine, bo pokazal čas.

Cilj globoke države je razbiti koalicijo
Kaj je torej cilj posameznih članov DeSUS, ki deluje za globoko državo? Neposredni interes globoke države je v razbitju desnosredinske koalicije, ki je Sloveniji prinesla blaginjo in napredek. Vendar narod ni neumen in razume splektarstvo levo-liberalnih strank, ki na vsakih parlamentarnih volitvah rastejo kot gobe po dežju. Želja globoke države je, da stranka DeSUS postane satelit Gregorja Golobiča in z njim povezane osebe.

Dejstvo je, da je stranka DeSUS z Aleksandro Pivec postala stranka, ki se zavzema za slehernega slovenskega upokojenca, kot tudi za vse slovenske državljane. Kot doktorica znanosti s področja kemijske tehnologije je dokazala svoj visok nivo intelekta in razgledanosti. Globoka država pa kot vedno želi svoje lovke vpeljati nazaj in s tem zrušiti koalicijo.

Luka Perš