fbpx

[Ekskluzivno] Razkrivamo, kdo je skrivnostna avtorica pisma proti obveznemu testiranju, ki preko STA politično obračunava z vlado!

Irena K. Kovač. (Foto: Facebook)

“Menimo, da bi testiranje moralo biti prostovoljno, brez vsakršne prisile, oziroma pogoja, saj menimo, da smo, kot intelektualci, kot stroke v VIZ, vsekakor sami dovolj družbeno odgovorni, da bomo sami znali odgovorno presoditi kdaj in kolikokrat se bomo testirali. Obenem pa smo tudi proti testiranju otrok,” je le ena izmed cvetk morebitnega elektronskega sporočila namenjenega Slovenski tiskovni agenciji s strani profesorice za športno vzgojo in strokovne terapevtke s konji Irene K. Kovač. Časnik Demokracija poroča, da za celotno gonjo v ozadju stoji ustavni pravnik Andraž Teršek. Vodja civilne iniciative Otrok ne damo in učiteljica Renata Filipič se že hvali, da bo vsaj 480 zaposlenih v šolstvu vložilo ustavno presojo glede obveznega testiranja. Celotno pismo Kovačeve si lahko preberete na koncu članka.

V zadnjih dneh in tednih si lahko marsikateri slovenski državljan misli, da je šel šolski sistem rakom žvižgat. Medijski kartel v službi tranzicijske levice izvaja pritisk, da se morajo učenci in dijaki nemudoma vrniti v šolske klopi. Vlada je razkrila, da bo lahko v šoli poučeval vsakdo, ki bo opravil obvezen hitri test. Uporni učitelji so skočili v zrak in pričeli z uporniškimi akcijami. Vendar, kot razkrivamo, se je v težavah znašel med drugim sam Branimir Štrukelj, saj mu grozi, da bo iz SVIZ-a izstopilo do 3 tisoč članov. To razkriva del vsebine iz zaprte Facebook skupine Delavci VIZ proti prisili. Skrbnici strani sta Maja Mikeln in Agnes Pajsar Korenč. Kljub zaprtosti skupine so nam naši prišepetovalci razkrili sporočilo profesorice športne vzgoje  in strokovnjakinje za konje Irene K. Kovač.

V Demokraciji so razkrili poziv enega od zaposlenih v šolstvu, kako morajo pravilno izpolniti zahtevo za ustavno presojo o obveznem testiranju za opravljanje svoje dejavnosti v šolskem sistemu. V njej, piše, da morajo vsi, ki so pripravljeni pooblastiti odvetnika, da vloži ustavno presojo, navesti svoje ime in priimek, kontaktne podatke in podatek o delovnem mestu. Vodja civilne inciative Otrok ne damo Renata Filipič se je na svojem Facebook profilu pohvalila, da je do sedaj že 480 zaposlenih vložilo ustavno presojo glede obveznega testiranja. Novinarski kolegi iz Demokracije še navajajo, da je njihov vir povedal, da naj bi  dogajanje v ozadju poganjal ustavni pravnik Andraž Teršek. V našem mediju smo sicer nedavno ekskluzivno pisali, da naj bi prav Teršek predstavljal novega kandidata za mandatarja levega opozicijskega projekta KUL.

“Uporniška” FB skupina Delavci VIZ proti prisili. (Foto: Facebook)

STA bo dežurna poročevalka covid dvomljivcev šolskega sistema 
Uporna učiteljica športne vzgoje se je pohvalila, da je prišla v kontakt z enim izmed zaposlenih na Slovenski tiskovni agenciji. “Dobila sem vezo s STA. Pripravljeni so poročati o dogajanju! Napišite vse, kar želite, da jim sporočim na mail,” je Kovačeva sporočila svojim sledilcem. Zato se ne smete čuditi, če bo “neodvisna, samostojna in javna” STA bila novo ideološko politično bitko proti ukrepom trenutne vlade.

Vlada se je odločila, da bo zaradi epidemioloških razmer v šestih slovenskih regijah dovolila, da se bo s tem tednom lahko pričel pouk v prvih triadah osnovnih šol. Zaposleni v vzgoji in izobraževanju se bodo morali obvezno testirati. S tem bodo dobili potrdilo, da niso okuženi in ne bodo ogrožali svojih učencev. Žal se je še enkrat izkazalo, da za del intelektualne elite pravila in zakoni ne veljajo.

V nadaljevanju se mednarodno priznana strokovnjakinja pri delu s konji ne izkaže nič kaj vredna naziva, ki ga ima. Razburja se, ker mora opraviti obvezno testiranje za delo v šolsko-vzgojnih institucijah. Vlada ji s to odredbo krši njene ustavne pravice do nedotakljivosti telesa, poudarja. Ponosno zapiše, da se je v kratkem času skupina upornih učiteljev in vzgojiteljev povečala iz 700 na več kot tri tisoč članov. Sami priznavajo, da so bili decembra 2020 za testiranje, a jih sedaj moti, da bi se morali testirati dvakrat na teden.

Učiteljica Kovačeva je navajena predvsem na pravice, ne pa tudi na dolžnosti. “Obenem menimo, da imamo tudi mi, delavci v VIZ enako pravico o varovanja zdravja pri delu, pri čemer seveda to ne more biti zagotovljeno, če lahko v šolo vstopajo okuženi starši, učenci in učenke,” je hitro našla izgovor kot “anonimni vir za STA”.

Irena K. Kovač (Foto: Facebook)

Intelektualka in šepetalka konjem Irena K. Kovač sporoča, da bo Branimir Štrukelj izgubil tri tisoč članov!
Irena Kovač s svojimi besedami potrjuje klasičen stereotip o slovenski intelektualni eliti na levem političnem polu. V delu besedila omeni, da so oni intelektualci, kot stroka v VIZ pa sami dovolj družbeno odgovorni, da bodo znali sami odgovorno presoditi kdaj in kolikokrat se bodo šli testirat. Ne pozabijo omeniti, da so tudi proti testiranju otrok.

Kovačeva se jezi med drugim na ravnatelje. Od njih bi naj v prihodnje dobili anekse k pogodbam o zaposlitvi, da bi se moral vsak zaposlen v šolskem sistemu obvezno testirati in cepiti. To za njih predstavlja veliko tragedijo in kršenje osebnega dostojanstva.

Privilegirani vodja sindikata SVIZ Branimir Štrukelj se je podal v boj proti vladi. V pismu Kovačeva razkriva, da grozi Štruklju izguba do 3000 članov SVIZ-a.  (Foto: STA)

Pismo pa nam daje tudi vedeti, zakaj je vodja SVIZ-a Branimir Štrukelj skoči nad vsak predlog vlade na področju šolstva. Kovačeva razkriva, da jih SVIZ v njihovih zahtevah ne podpira. Štruklju zaradi tega grozi izstop 3 tisoč članov navaja Kovačeva v elektronskem sporočilu za STA. “3000 nas je torej in skupina še raste. Skupaj se odločamo o nadaljnjih ukrepih, med drugim o vložitvi pobude za ustavno presojo, bojkotu testiranja, morebitni stavki, razpravljamo v marsičem. Zelo pa nas čudi, da ob vsej angažiranosti ter kontaktiranju tako SVIZ-a, pravnih služb, etc., v medijih o ničemer ni ne duha ne sluha?.”

Ne glede na vse, gre za boj majhnega števila zaposlenih, ki se upirajo vsemu, kar bi naredila trenutna desnosredinska vlada. Žal pa zopet del upornikov prispeva k ustvarjanju slabe podobe učiteljev. Tega se zaveda večina učiteljev, ki si želijo videti svoje učence v šolskih klopeh. Vsaj to nam sporočajo vsakodnevno osrednji slovenski mediji.  “Po informacijah, ki prihajajo tudi do mene velik del učiteljev ve, da je v interesu njih in predvsem otrok, da pouk poteka tako, da so vsi zdravi, da se virus ne širi in da s tem, ko se ukrepi ne upoštevajo, zgolj odlagamo trenutek, ko bomo lahko šli v normalno življenje,” je na tiskovni konferenci poudaril premier Janez Janša.

 

Ostale “intelektualne” komentarje učiteljev si lahko preberete TUKAJ. Ne bo vam žal.

Vsebina elektronskega sporočila Irene K. Kovač za STA:
Spoštovani!
Pišem vam, v imenu tri tisoč učiteljev, učiteljic, vzgojiteljev ter vzgojiteljic, zaposlenih v vzgoji in izobraževanju. Naprošam vas, da ostanem anonimna, zaradi strahu. Pišemo vam z veliko odgovornostjo ter zaskrbljenostjo, nad eksistencialno ter družbeno stisko, ki smo ji zaposleni v VIZ priča, zaradi ravnanja trenutne vlade RS ter vseh pristojnih, ob najavi odredbe, o prisilnem testiranju (covid-19), za vse zaposlene v VIZ (pošiljam v prilogi).

Ker smo na SVIZU naleteli na gluha ušesa, saj se na naše klice in prošnje po pomoči bodisi ne odzivajo, bodisi se sprenevedajo, oz. poskušajo pri posameznikih s taktiko meglenja ter manipulacij…, iz SVIZ-a mnogi protestno izstopamo (in ni nas malo). Spontano se nas je veliko pridružilo FB skupini: Delavci VIZ proti prisili, od včeraj, ko je skupina štela nekaj več kot 700 članov, do danes, ko jih šteje 3000, smo uspeli tudi z začetkom priprave pobude za ustavno presojo, zgoraj omenjene uredbe, ki navaja obveznost delavcev VIZ. Dejstvo je, da se nas je v anonimni anketi, ki smo jo zaposleni v VIZ prejeli ob koncu decembra 2020, veliko izrazilo ZA testiranje, misleč, da bo šlo za eno, prostovoljno testiranje (saj smo seveda odgovorni ljudje in nam je mar tako za otroke, kot za vse naše bližnje). Nihče izmed nas pa se pri tem ni zavedal, da se bo ta anketa uporabila kot orožje proti nam, kot češ (odgovor enega izmed pravnikov SVIZA meni po telefonu včeraj), saj je večina učiteljev izrazila ZA to kar se vrši sedaj: prisilno večkratno (tedensko) testiranje, z dvema testoma (ker naj bi se hkrati izvajalo študijo učinkovitosti hitrih testov, tako poročajo nekateri mediji).

Nihče izmed nas se s tem ne strinja in menimo, da smo bili z anonimno anketo zavedeni, zmanipulirani! Menimo da odredba o obveznem testiranju krši naše osnovne človekove pravice nedotakljivosti telesa. Menimo tudi, da je način uvajanja te odredbe ekvivalenten vršenju sistemskega mobinga (izsiljevanje, ustrahovanje v obliki vseh sankcij, ki nas čakajo, če na prisilno testiranje ne pristanemo, vključno z možnostjo izgube službe, plačili kazni, kazensko odgovornostjo, etc.). Obenem menimo, da imamo tudi mi, delavci v VIZ enako pravico o varovanja zdravja pri delu, pri čemer seveda to ne more biti zagotovljeno, če lahko v šolo vstopajo okuženi starši, učenci in učenke. Pri tem se nam porajajo vprašanja obstoja enakosti pred zakonom za vse ter dejanske smiselnosti testiranja delavcev v VIZ.

Rečeno je, da nas, delavce zaposlene v VIZ, lahko odškodninsko toži vsak, če samo posumi, da smo v prostore namenjene VIZ, vnesli covid-19 (ali katerikoli drugi virus, bakterijo, seveda, zadeva se ne konča zgolj pri covidu). Kdo pa ščiti nas delavce, ko nas okužijo drugi? Mar mi lahko tožimo delodajalca, starše? Menda je absurdnost sama po sebi jasna?
Delavci zaposleni v VIZ se tudi sprašujemo (in s strani pristojnih ne dobimo odgovorov):
1. Ali tej prisili sledi tudi obvezno cepljenje?
2. Ali ob trenutnem dogajanje sploh še lahko govorimo, da živimo v demokratični družbi?
3. Smiselnost testiranja zgolj delavcev v VIZ, ne pa tudi učencev, učenk, staršev?
4. Zakaj so vzgojitelji in vzgojiteljice do sedaj, v času hude epidemije (črne faze) lahko opravljali svoje delo brez testiranj?
5. Zakaj se v zvezi s testiranjem grobo tlači naše osebne človekove pravice?
6. Zakaj zaposleni v VIZ tudi uradno postajamo drugorazredni državljani?

Menimo, da bi testiranje moralo biti prostovoljno, brez vsakršne prisile, oziroma pogoja, saj menimo, da smo, kot intelektualci, kot stroke v VIZ, vsekakor sami dovolj družbeno odgovorni, da bomo sami znali odgovorno presoditi kdaj in kolikokrat se bomo testirali. Obenem pa smo tudi proti testiranju otrok. Imamo informacije (zaenkrat še neuradne), da ravnatelji šol, v zvezi z obveznim testiranjem, morda tudi cepljenjem, pripravljajo anekse k pogodbam o zaposlitvi! Tudi sicer veliko učiteljev navaja, da se s strani vodstva šol nad njimi vrši pressing glede testiranja, kot tudi drugih zahtev.

3000 nas je torej in skupina še raste. Skupaj se odločamo o nadaljnjih ukrepih, med drugim o vložitvi pobude za ustavno presojo, bojkotu testiranja, morebitni stavki, razpravljamo v marsičem. Zelo pa nas čudi, da ob vsej angažiranosti ter kontaktiranju tako SVIZ-a, pravnih služb, etc., v medijih o ničemer ni ne duha ne sluha? V želji, da boste verodostojno poročali o dogajanju, vas lepo pozdravljamo
Zaskrbljeni učitelji in vzgojitelji

Foto: Posnetek zaslona-Demokracija.

Sporočilo Renate Filpič ob vloženih 480 ustavnih presojah glede obveznega testiranja. (Foto: Facebook)

Strokovne reference Irene K. Kovač na področju dela s konji. (Foto: Posnetek zaslona- Klub Pegasus)

Luka Perš