[Ekskluzivno] Šarec reže Lidijo Glavino! Se bo poslovila že danes?

Datum:

Lidija Glavina, predsednica uprave SDH, naj bi se danes na zahtevo predsednika vlade Marjana Šarca poslovila s položaja. To pravijo naši neuradni, a zanesljivi viri.

Izvedeli smo, da naj bi se danes predsednica uprave SDH Lidija Glavina na Šarčevo zahtevo morala posloviti s položaja. Pred nekaj dnevi naj bi jo namreč obiskal predstavnik LMS v nadzornem svetu SDH Igor Kržan, ki je tesno povezan z hitrorastočim svetovalnim podjetjem KF Finance, in od nje zahteval odstop.

Kot izhod v sili naj bi ji nekaj časa ponujali direktorovanje državne DSU, kasneje pa naj bi ji umaknili tudi to ponudbo. Sicer pa je bila Lidija Glavina na mesto predsednice uprave SDH imenovana februarja 2017 in je veljala za kader iz udbovskih logov, čeprav je formalno sodila v kvoto SMC.

Njena pokrovitelja sta bila zlasti Cerarjev svetovalec Aleksander Kešeljević, ki naj bi se mu Glavina po volitvah na hitro odrekla, pa tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki naj bi Glavino “uporabljal” za izvajanje svoje strategije na področju turizma. V zadnjem letu je Lidija Glavina sodila v tesen krog zaveznikov srbskega tajkuna Miodraga Kostića in razvpitega banksterja Mateja Narata.

Andrej Božič (Foto: STA)

Naslednik Glavine naj bi bil, kot smo izvedeli, Andrej Božič, sedanji član uprave SDH.

Demokracija

Sorodno

Zadnji prispevki

Luka Svetina odhaja z nacionalne televizije

"Drži, odhajam iz RTV. Ko dobiš bolj mamljivo ponudbo,...

Mursko Soboto in Gornjo Radgono zasedli jezni kmetje

Danes vsi evropski, med njimi tudi slovenski kmetje, izvajajo...

Medvedjev o umoru ruskega pilota: “Pes umre kot pes!”

Nekdanji ruski predsednik Dmitrij Medvedjev se je odzval na...

Poškodovani jamar rešen

Jamarskim reševalcem je iz jame pri Jelen brdu na...