Sin predsednika republike Boruta Pahorja se je znašel v imeniku Državnega zbora RS – dela za stranko SD!

Foto: Instagram

Naslednica Komunistične partije Slovenije, stranka SD, najraje zaposluje otroke svojih visokih funkcionarjev. Zdaj pa so očitno poskrbeli še za sina predsednika republike. Luka Pečar Pahor se je namreč znašel v imeniku Državnega zbora RS, ker očitno opravlja prakso v poslanski skupini SD. Da bi izpadel manj sumljiv, se je prijavil samo z maminim priimkom, kot Luka Pečar.

Predsednikov sin Luka Pečar Pahor je dobil službo v državnem zboru, v poslanski skupini Socialnih demokratov, v stranki, kjer je kariero začel njegov oče Borut Pahor, ko se je ta še imenovala Zveza komunistov.

Študent mednarodnih odnosov je postal bolje poznan javnosti potem, ko se je v času kampanje pred nedavnimi predsedniškimi volitvami odločil, da se z očetom napoti po dolgem in počez čez Slovenijo, kjer se je srečeval z državljankami in državljani ter s tem očetu pomagal v kampanji. Tako kot njegov oče, preden je ta postal predsednik republike, je aktiven v stranki SD, saj ga je bilo mogoče videti na kongresih Mladega foruma, podmladka SD. Očitno ga pri vključitvi v Židanovo stranko ni prav nič zmotilo, da je ta ista stranka njegovemu očetu zadrla nož v hrbet. Kakorkoli, očitno se mu je udejstvovanje v Židanovih vrstah le obrestovalo.

Foto: DZ

Našla se je tudi priložnost za Hanovo hčerko
Priznati je treba, da niti ni toliko presenetljivo, da se je v imeniku Državnega zbora RS znašel sin predsednika republike, namreč, kmalu po evropskih volitvah je prišla na površje novica, da si je evropska poslanka Fajonova za pomočnico izbrala Špelo Han, čeprav se je v javnosti na ves glas razglašala za veliko kritičarko nepotizma. Hčerka vodje poslanske skupine SD je po diplomi na FDV iz smeri komunikologija na temo spolnega nadlegovanja žensk na delovnem mestu dobila priložnost, da se izkaže kot pomočnica. Pred tem pa je opravljala prakso v evropski poslanski pisarni stranke SD.

Tanja Fajon, Špela Han in Matjaž Han (Foto: Facebook/STA)

Dvoličnost v stranki pa je dobro prišla na površje že pred evropskimi volitvami. Fajonova je namreč povsem spremenila svoje stališče glede migracij. Če je še lani govorila, da migracije ne predstavljajo težave, in pri tem nasprotnike migracij obkladala z žaljivkami, pa je tik pred volitvami obrnila ploščo. Po novem je tako pričela poudarjati, da mora biti “naš pristop do migracij” bolj “človeški in solidaren”, ter da se je treba “boriti proti nezakonitim migracijam, predvsem pa reševati težave tam, kjer so nastale in od koder ljudje bežijo”. Očitno je bil stolček v Bruslju tako privlačen, da se je brez težav odpovedala načelnosti in le priznala, da nezakonite migracije predstavljajo problem.

Če se spomnimo na dogajanje v času pred državnozborskimi volitvami; lahko smo videli, kako kritični so bili v stranki SD do stranke SMC in nekdanjega predsednika vlade Mira Cerarja, čeprav so ga v času raznih interpelacij zvesto branili z namenom, da bi se čim dlje ohranili na oblasti. Čeprav so se nekdanji koalicijski partnerji medsebojno obtoževali in prelagali krivdo eni na druge, so se tokrat vnovič znašli skupaj kot koalicijski partnerji, razlika je le ta, da je Cerarja nadomestil Marjan Šarec. Z vstopom v Šarčevo koalicijo so dokazali, da niso načelni in da lahko brez težav sodelujejo z nekom, ki so ga nedavno obtoževali krivde, dokler se lahko oklepajo oblasti. Na oblasti lahko namreč poskrbijo za svoje in s tem krepijo gosto mrežo. Kdor zna, pač zna.

Hana Murn

 • Jan Kovalski

  Luka Pečar Pahor => LPP => Ljubljanski potniški promet

 • janko

  Upam, da bo tudi v SD vedno več mladih normalnih ljudi. So čist OK.

  • Amerikanc

   Težka bo, v treh generacijah so postali vedno večji lopovi in nateguni, saj so zelo dobro organizirali udbopartijo, ki ji poveljuje udbomafija. Ko si enkrat noter si njihov in sploh ne moreš več ven. Vsi partijski privilegiji so ti avtomatsko dodeljeni in podarjeni – samo da si “naš”.

   • VERRZIFIKATOR

    Dober nemški stari je pregovor,
    tretja generacija pomeni,
    da bedak pojavlja se na sceni,
    kar pri nas pravilen je odgovor.

    Prva generacija ustvari,
    druga na postlanem se obrača,
    tretjo pa narava tja prevrača,
    da zadeva sfiži se, pokvari.

   • Samo-Sefika Zorec

    Tudi tebi se pozna šola jj-a

  • Andrej

   Utvara. Ti mladi gredo skozi šolo CK ZKS, samo Slovenci se delamo, da tega ne vemo.

   • Samo-Sefika Zorec

    Se ti pozna da te je šolal jj

    • Andrej

     Šolalo me je pošteno življenje. Ne vem pa, če lahko to trdim tudi zate.

    • tomven

     Katera pa je šola JJ? Priznam, da nisem še nikoli slišal zanjo, pa sem kar precej šolan človek.

  • boogin1

   Stranka SD je po tvoje zazrta v jutrišnji dan in vidi prihodnost s pozivanjem na množično romanje v rojstni kraj zločinca Kumrovec. Njihovi poslanci, predvsem pa Tanja Fajon-komunajzarska lajdra se z vso svojo dušo in telesom bori proti nestrpnosti in ksenofobiji, vendar le v primeru, da to niso SLO ali EU državljani, saj so jo določeni ravno za to izvolili v EU parlament, da bo za škodljiva dejanja za SLO in EU ponovno prejela novih 1 milijon EUR. Obnaša se tako, kot da ni kadidirala za poslanko v Sloveniji, temveč v neki muslimanski državi. Njena in SD vizija je med drugim tudi poveličevanje zločinca z množičnim romanjem v njegov rojstni kraj Kumrovec.

   • janko

    Nekaj mladih poznam, ki so šli v SD in so povsem ok. Seveda ne vsi, nekaj pa. To mi daje upanje, da bo sčasoma vedno manj žlehtnobe in norosti tudi tam. In tudi že opažam tako. Seveda pa sem vedno bil in sem še absolutno proti vsemu politično rdečemu!

  • Nata

   Lepo si napisal. . . . . pa vendar ? Si bodo sploh upali po svoje zazreti se v jutrišnji dan ?

 • tasilo

  Kovačeva kobila ne pade daleč od drevesa …

  [Slovenski pregovor]

  • lokec

   Jabolko lahko nad previsom pade zelo daleč.

   • kokobily

    Pa čevlje sodi naj kovač…
    A ne ??
    p.s. Kdaj so vaju zadnjič podkovali ???

    • lokec

     Pred približno n leti. ko sem v kovačnici stopil na podkev iz katere je gledal žebelj.
     Ali ti živiš pod kapom, in ti voda dre s šusom na teme, glave.

 • MEFISTO MODRI

  Kakršen les, takšen klin,
  kakršen oče takšen sin!

  • SIMON ROZIC

   ….včasih je to zelo dobro, včasih pa ne!
   Zelo preprosto: odvisno od genov. in Božje volje!

  • VERRZIFIKATOR

   Nak, ni res, sin je bil in bo pečar!

   Borut P. Pečar

   OČE IN SIN

   Oče je opravljal vse poklice,
   svojčas bil celo je balerina,
   želja pa bila mu je edina,
   da bi jedel iz velike žlice.

   Je prilezel oče do poklica
   sicer za določen čas zdaj dela
   in da sin bi ne ostal brez jela,
   prosil oče za pomoč je strica.

   Le pečar še ni bil tale oče,
   sina je zato v poklic usmeril,
   pot navzgor mu urno je izmeril,
   češ, pečar moj sin pač biti hoče.

   Ni da vrgel sin bi se po meni,
   raje moj priimek bo prikrival,
   pod pečarskim se poklicem skrival,
   ki prevzel ga je po moji ženi.

   Materin poklic, ime izbral je,
   zdaj samo s pečarstvom se ukvarja,
   kot pečar posebej fant poudarja,
   da z očetom nima nič, kot prav je.

   Je v pečarstvu dobra kariera,
   so spoznali oče, fant in mati,
   da kot oče treba ni ostati
   brez poklica večna mila Jera.

   Stranke kot pečar ima izbrane,
   za državo je koristen silno,
   ga usmeril ata je pravilno,
   skrije naj vezi sorodstva znane.

   • Steiermark

    Si pravi genij, kako hitro in lepo spraviš skupaj vse te tvoje “poezije”. prijetno jih je prebirati, pa še zabavno….***********************************************************

 • dež

  So začeli fanta počasi pripravljati na borčevsko pokojnino.

 • Amerikanc

  In prav komunisti se največkrat spotaknejo ob Omanov rek, izpred skoraj 30 let.

  • Samo-Sefika Zorec

   A si pozabil na Omanovega zeta in njegovega brata(podobnik)

 • montyamp

  Kdo pravi da ne napredujemo ???
  Stari partijski morilci niso tiščali svojih otrokv politiko .

  Zanimivo je, da revolucionarni heroji Kidrič, Dolanc, Kardelj, Maček, Kraigherji, Ribičič, Bebler, Vidmar, Pirjevec, Polič, Zemljarič, Vrhunc, Ambrožič, Bulc in Kocijančič … svojih otrok niso usmerili na izpostavljene politične funkcije, ampak so jim raje namenili druge kariere, večinoma v udobnem zavetju varnega javnega sektorja.

  Ni pričakovati, da bi se otroci odpovedali privilegijem
  Tako njihove otroke, za katere na splošno sploh ne vemo, da so potomci staršev herojev revolucije, najdemo zaposlene kot univerzitetne profesorje, raziskovalce na inštitutih, novinarje, sodnike ali visoke uradnike na katerem od neštetih slovenskih uradov in agencij. Če ne verjamete, lahko “poguglate” Jurko Kidrič, Igorja Dolanca, Jadrana Mačka, Hojko Kraigher, Živo Vidmar, Simona Vrhunca ali Lada Ambrožiča …

  • Steiermark

   Nekaj podobnega se je zgoddilo tudi v Kambodži….. tudi tam ponovno vladajo ali zasedajo visoka uradniška mesta, zločinci oz. klavci, ki so morili pod Pol Potom, ter njihovi otroci!

 • totex39

  Ponovni dokaz, da jabolko ne pade daleč od drevesa.

 • Vojteh Dovč

  kaj druge stranke nimajo podmladka-

  • Andrej

   Eno “podmladnico” so zaposlili za določen čas kot tajnico poslanske skupine SDS. Vsi Kučanovi mediji so o tem pisali. O svojih so popolnoma tiho. To ti je objektivno poročanje na kubik.

   • KAPIBARA

    Saj veš da režimci pišejo samo o drugih !! Svoje zamolčijo.. kot povojne poboje..

    • Samo-Sefika Zorec

     Prema

    • Vojteh Dovč

     isto bi bilo če bi vladal kdo drugi

     • Lustrator

      V letih 2004-2008 in 2012-2013 ko je vsaj formalno vladal nekdo drug, je bilo res isto ja – še vedno so tolkli proti pomladnim strankam in obakrat celo povzročili mehak državni udar – leta 2008 z zrežirano patrio in 2012 z ostudnim promoviranjem “vseslovenskih vstaj” o katerih so brez kakršnegakoli argumenta večkrat dnevno vpili celo iz najbolj komercialnih radijev, kjer se sicer politike ne dotikajo niti z daljincem.

      Če imaš sam spomin zlate ribice, še ne pomeni, da ga imamo tudi ostali.

 • resnicaboli

  Tako mlad pa že goljufa.

  • Steiermark

   to ima že v krvi….

 • Beli Sneg

  Imeti dva priimka, imeti več spolov, imeti več ljubic in po potrebi uporabljati eno in zatajiti drugo. Biti oportunisti za lastno korist. To je slogan izrojenih mladih. Brezhrbteničarjev je vedno več.

  • Boy

   Kar je posledica osabnih egoisticnih narcisov brez osnovne kulture in pameti!

 • matjazr7

  Zanimivo mi je samo to, da se lahko prijaviš na delovno mesto z lažnim priimkom. In to v parlament, kjer bi res moralo biti nadzirano, koga zaposlujejo. Drugače pa jasno, kaj pa pričakujete kje se bo Pahor mlajši zaposlil? Pri Akrapoviču ali v BIA Separations? Hahaha :). Najprej bo pomočnik kakšnega poslanca, nadaljeval kot poslanec in nekoč bo predsednik RS (razen če ne bo prej Islamska Republika Slovenija, potem ima malo manj možnosti). Saj vemo, da Slovenci ljubimo in podpiramo lenuhe. Pa glede tega so desni isti, tako da za Pahorja ml. takoj najdemo Janše mlajše, Bogovič ml, Predalič ml, Petek ml. itd. Jasno, da vsak za svoje najprej poskrbi …

 • Black_hawk

  Kdo voli izmečka pahorja?

  • sodnikisozločinci

   Preštevalci glasov.

   • Black_hawk

    najbrž res

 • luka globus

  Two fags and a camera

 • althar

  A to je tist s partizanskim imenom “Pičkica”?

  • Artur

   Deluje že tako.

 • JANEZ GUS

  Kako pa.A zdaj se bomo pa med sabo.

 • mona lisa

  Nikoli se ne bomo znebili starih parazitov. Za njimi so njihovi podmladki.

  • Ehnaton

   Tudi ti si večna Mona Lisa. Zdaj pa tem parazitom ne privoščiš vsaj kake tri generacije parazitiranja.

   • samotoje

    Predrago.

 • sodnikisozločinci

  Socializem je rdeči fevdalizem, kjer se položaji prenašajo enako, dedno, z očeta na sina.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  A sta slikana pri črnuškem mostu???

  • KAPIBARA

   Ne žali mosta moje mladosti, kamor smo prve punce vozili, da so cvilile..in se kao branile..
   Sicer sta pa snemana nekje s podestom..

 • Borut Stari

  Ja, in miš je pojedla 1 kg soli in nič ni bila žejna.

 • črnaovca

  Tudi janez je svojega vtaknil neki eu poslanki

  • branči

   vtaknil ga je prekrasni ženski urški, kamor krulac od ovce… praš veteriranja, kam pašejo črne ovce!

 • Unikatna

  Po sorodstveni poti do lepe službe….ostaneš brez besed…

 • Antonius

  Kot vsi otroci z levega politikantskega spektra je tudi Pahorjev sin pridelal izobrazbo, ki ne preživi, če ni prisesana na proračun. Dolančev fdv, Bavconova pravna ali pa turizem na ekonomiji.
  Faflarja praznega nakladanja je njihov borni intelektualni domet. Nesposobni so, da bolj ne morejo biti.

  • pajot

   DU.

  • samotoje

   Sposobna so, rdeča deca, ampak totalno nekoristna. Družbeni kalo. Nobene dodane vrednosti.

 • Stajerka

  …..naj povedo otroci katerih politikov so uspeli mimo FDV in družboslovja…….verjetno zelo malo, ker nekaj inteligence in logike prinese genetika (predniki)……tudi marljivost je prvi pogoj naravoslovnih ved…….
  …..drugače pa stari Pahor očitno svojemu otroku ne želi najboljše……ker otroka vrečt med hijene je malo kruta……

  • Vera

   Ta zaposlitev ali vajeništvo vsaj ni skrito in tajno ,kot od ” lepe NH ” od Šarca in SOVE .

 • pajot

  Enga lepga dne bo to vse tvoje,Lukec…he,he,he…

 • branči

  že ime je dovolj, da ni potrebno zagovarjati doktorata: kakšno je lažje odvajanje blata – sedeč ali počep položaj! veliko slpvencev bi reklo ni važno, samo nimam s čim napolniti črevo!

 • branči

  “Kad Nadalina muti jaja
  zamuti pamet svima
  i svakim danom sve je slaja
  ka gucaj dobrog vino..”

  aja, pozabil sem, koliko sladkorja gre v capučino, menda je mladi pahor strovnjak za italo cofee

 • messerschmitt

  Od moškega, ki za sabo vleče dva priimka, nikoli nič.

 • tomven

  Kakšen imenik s tel. št, pa e-pošto, če je samo na praksi? Nekdo se dela norca iz nas. Tudi pri nas so včasih študenti, pa nima nihče firmine tel št… Ne nas hecat.

 • Artur

  Komunjarski podmladek v osebi študenta mednarodnih odnosov in hčerka vodje poslanske skupine SD lastnica diplome na FDV ???!!!
  Z motikami v rokah pri izkopavanju krompirja ali okopavanju plevela na njivi bi bila veliko bolj koristna za družbo kot z mešanjem družbeno politične megle.

 • Artur

  Ko bo narod popizdil in, ko bo to zajedalsko drhal pregonu si bom kot predstavnik tega naroda nadel dekliški prirmek po materi “za ziher”.

  • Kljub vsemu – spoštuj očeta – ti je le oče in moli zanj !

   • Artur

    Spoštovanje si je treba zaslužit ne glede na to ali ti je kdo oče ali ne.

 • Artur

  Moj fotr je bil komunist (psihopat) jaz sem antikomunist hvala bogu, da pregovor “jabolko ne pade daleč od drevesa” ni pravilo, ker drugače nebi bili samo v malori temveč kar v (rdeči)greznici.

 • Mene ne moti, če je bil nekdo komunist in je danes pošten in korekten državljan Slovenije. Ki spoštuje enakost za vse in….. – zakaj pa ne.
  Motijo pa me in zelo žalostijo tisti, ki se iz pretekle zgodovine niso ničesar naučili in se še danes sprenevedajo, nam lažejo in nas kradejo. To pa je obupno žalostno.
  Ni problem ateizem, ampak neupravičeni privilegiji, preko katerih nas mnoge, do onemoglosti
  izkoriščajo – LASTNI NAROD.
  To pa je PROBLEM !

 • Artur

  Podmladek, ki časti svoje klavske prednike naroda in nadaljuje tekovine njihove krvave revolucije ni vreden pol pi..e hladne vode.

 • freedomfighter

  Ne vem kaj naj bi bilo narobe s tem ampak ok…

  • AlternativaZaSlovenijo

   Nič ni narobe. Ko se bodo karte premešale, takrat bo OK.

   • freedomfighter

    Ne vem kaj tocno si mislil.s tem ko se bodo premesale karte…karte se premesajo le v revolucijah za to pa ni sanse ker za revolucijo potrebujes upor ljudi proti politikom tega pa ne bos dozivel ker v zahodnem svetu levica vrjame v svoje preroke desnica pa v svoje tako da se ljudje ne morejo zdruziti proti eliti…prepricaj sdsjevca da se odpive jansi po tem pa se levicarja da se jankovicu ker ce se ljudje ne zdruzijo proti.eliti dobis le navadno drzavljansko vojno kjer pa so po navadi najvecji porazenci navadno ljudje med tem ko elita ostane ista

 • Polh Dobri

  A bo tudi tale maneken, plesalec in pevec miškam malim.

 • samsara

  Nov protežiran narcis na drzavnem odru torej.
  Slika pove več kot tisoč besed.
  https://www.youtube.com/watch?v=P5mtclwloEQ

 • Garbage man

  Žalostno!

  • Steiermark

   Še vedno nam vladajo izmečki, ki so se šolali v “titovih šolah” – titovi pionirčki, ki se samopromovirajo in nastavljajo na pomembna mesta, širom po državi, katera jim nikoli ni bila intimna opcija in katere še danes ne marajo ter še vedno živijo za obuditev jugovine, njihove domovine, katere “kultura” jih vodi in usmerja – v “vsrano luknjo”….

  • AlternativaZaSlovenijo

   Zakaj?

 • AlternativaZaSlovenijo

  Ata je poskrbel za svojega sina. Lepo od ateja, kaj pa mu je drugega preostalo. Kdo od tukaj pisočih pa ne bi poskrbel za svoje potomce. A se kdo javi? Sicer pa, a je tu kaj spornega, proti zakonitega ali morda proti ustavnega?

 • Milojka Mohor

  Če bi bila na mestu Boruta – bi dala svojega sina na prakso v SDS. Zakaj? Zato, da bi postal razgledan – celo življenje je živel s politiko SD – naj spozna tudi drugačna razmišljanja!…v začetku bi mu bilo najbrž hudo – ampak – komu ni, ko se sreča z drugo resnico in je naenkrat prizemljen?

  • samotoje

   Tvoje razmišljanje nam ful dopade.

 • Olga101

  “Našim” je vse dovoljeno!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!