fbpx

[Ekskluzivno] Ukrajinski minister se javno ni želel izpostaviti s Šarcem

Marjan Šarec in njegov državni sekretar Damir Črnčec sta ostala brez uradnega fototermina z ukrajinskim ministrom za obrambo. (Foto: MORS)

Na nedavnem obisku ministra Marjana Šarca v Kijevu se ukrajinski obrambni minister Oleksij Reznikov z njim ni udeležil uradnega fototermina. Razlog pa naj bi bil nedavno glasovanje poslancev levice v Evropskem parlamentu, ko niso podprli resolucije proti Rusiji. 

Ponedeljkovo naznanilo obrambnega ministrstva, da je minister Marjan Šarec skupaj s svojo ekipo prispel v Kijev je marsikoga presenetilo, saj je bil med vidnimi kritiki prvega obiska Janeza Janše, ko je bila Ukrajina oblegana in so jo številni predali ruskemu okupatorju. Očitno je bila bolečina na levici res huda, ker tam niso bili sami. Ko se je zamenjala vlada in so ukrajinske sile Ruse v protiofenzivi potisnile daleč stran, je prva romala v Kijev Tanja Fajon, nato še Šarec. Očitno so upali na amnezijo javnosti, a dandanes osrednji mediji k sreči vsega ne zmorejo skriti.

A ti isti mediji z razlogom niso poročali, da je minister Šarec v Kijevu v bistvu doživel hladen tuš. Poročali so, da ga je sprejel namestnik ukrajinskega obrambnega ministra Oleksandr Poliščuk, ki mu je na Mihaelovem trgu pokazal uničene ruske tanke, nato pa sta položila cvetje ob bližnjem Zidu spomina. A niso povedali, da se ukrajinski obrambni minister Oleksij Reznikov ni želel javno sestati s Šarcem. Bil je sicer popoldanski sestanek z Reznikovim brez kamer in fototermina.

Ministra Šarca v Kijevu nismo videli v spremstvu ministrskega kolega Oleksija Reznikova, temveč ga je spremljal njegov namestnik. (Foto: MORS)

Mednarodna javnost vse bolj spoznava dvoličnost slovenske levice
Po zaenkrat neuradnih informacijah je razlog odpovedi fototermina nepodporora slovenskih evropskih poslancev resolucije, ki je Rusijo razglasila za teroristično državo. Spomnimo, da sta se evropska poslanca iz vrst Socialnih demokratov Milan Brglez in Matjaž Nemec glasovanja vzdržala, Klemen Grošelj in Irena Joveva pa se glasovanja namenoma nista udeležila. Slednja sta bila v Evropski parlament izvoljena na Listi Marjana Šarca, ki se je po izpadu iz Državnega zbora na aprilskih volitvah na združitvenem kongresu pripojila h Gibanju Svoboda. A očitno to ni ostalo neopaženo v mednarodni javnosti in pri Ukrajincih.

Evropski poslanci, ki so dodobra razburili javnost s podporo teroristični Rusiji. (Foto: STA)

Slovenska leva politika se deklarativno razglaša za veliko podpornico Ukrajine, a smo že večkrat dokazali, da je ta lažna in zavajajoča. Levica je intimno na ruski strani, kar pa izjemno škodi ugledu naše države. In Šarec je na lastni koži izkusil posledice umazane dvojne igre, ki jo izvajajo njegovi evroposlanci.

Sara Kovač