fbpx

[Ekskluzivno!] Židanovi Socialni demokrati držijo roko tudi nad nogometom! Razkrivamo škandalozno ozadje, kako naj bi za sodnika na listi A ustoličili kar bratranca poslanca SD Prednika!

Foto: facebook

Če Židanovi Socialni demokrati niso kaj prida uspešni, ko gre za nastavljanje kandidata za evropskega komisarja iz Slovenije, pa je povsem drugačna zgodba, ko gre za nastavljanje na vodilne in visoke položaje v naši podalpski deželi. To dokazuje tudi naslednji primer. Iz zanesljivih virov smo namreč izvedeli, da namerava mariborska zveza nogometnih sodnikov na novo odprto mesto na listi A kandidirati Jureta Hrvackega. Glede na to, da se ne nahaja na najvišjem nivoju talentov, mu najbrž pri tem pretirano ne škodi, da je bratranec poslanca stranke SD Janija Prednika.

Seveda sorodstvena povezava ne bi toliko izstopala, če bi bil Hrvacki uvrščen na višji nivo sodnikov. Iz uradne strani Nogometne zveze Slovenije je jasno razvidno, da se Hrvacki v Programu talentov in mentorjev uvršča na III. nivo. Prednost bi torej morali imeti tisti, ki se uvrščajo na I. ali pa II. nivo.

Foto: Facebook

Namen Programa talentov in mentorjev, ki ga financira Evropska nogometna zveza (UEFA), je, da se tako na nacionalnem nivoju kot tudi v podsistemih na nivoju društev izobražuje mlajše potencialne sodnike. Ko posamezna društva na začetku koledarskega leta ocenijo, da imajo kandidata, ki obeta, ga lahko predlagajo za uvrstitev na III. nivo talentov. Med letom se morajo tako kandidati večkrat fizično testirati, opraviti preverjanje iz teoretičnih pravil nogometne igre ter obiskovati seminarje, sestanke in treninge z vodjo programov. Na tekmah jih večkrat v letu spremljajo kontrolorji sojenja. V primeru, da kandidati zadostijo kriterijem, so ti na predlog komisije za sodniške zadeve v naslednjem koledarskem letu uvrščeni na III. nivo talentov, kjer se trenutno nahaja tudi Hrvacki.

Človek bi pričakoval, da bo mariborska zveza nogometnih sodnikov izbirala med kandidati, ki se uvrščajo na II. in I. nivo talentov, kjer delo poteka na način, da ima talent sodnik tudi mentorja, ki ga na tekmah spremlja in nato sestavi poročilo o morebitnem napredku, ki ga je kandidat dosegel. Vsi sodniki, ki se uvrstijo v I. skupino, se na listi A že nahajajo, v II. skupini pa so večinoma tisti, ki se na listi A še ne nahajajo. Po informacijah našega vira je Prednik ob izvolitvi za poslanca opustil sojenje, to mesto pa je tako ostalo odprto za novega kandidata.

Vir: Printscreen

Prednik se je znašel v vlogi najtesnejšega sodelavca Židana
Čeprav je za Prednika to šele prvi poslanski mandat, pa je treba izpostaviti, da ima dobre povezave z vodstvom stranke SD. Pred izvolitvijo za poslanca je namreč po diplomi na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru našel svojo mesto v kabinetu ministrstva za kmetijstvo, na čelu katerega je bil nihče drug kot ravno prvak stranke SD Dejan Židan. Omrežje Židanovih Socialnih demokratov je pokazalo, kako se v praksi tajkunizira državne gozdove, ob tem pa seveda ne pozabljajo na mladež, ki se rada odene v rdečo barvo. To dokazuje tudi primer, ko so konec maja letos na mesto direktorja Urada RS za mladino nastavili vidnega člana Tina Kampla. Primerov pa je seveda še precej več.

Foto: Facebook

Glede na to, da so Židanovi Socialni demokrati nasledniki Komunistične partije Slovenije, je jasno, da imajo močno zaslombo pri stricih iz ozadja, katerim osamosvojitev Slovenije nikoli ni predstavljala intimne opcije. Temu primerno imajo bolj odprte poti na poklicni poti v primerjavi s tistimi, ki so apolitični. Če se bodo navedbe zanesljivega vira uresničile, bo jasno kot beli dan, da je najbolj priljubljen šport na svetu ujetnik rdečih povezav, ki vodijo strmo navzgor.

Hana Murn