[Ekskluzivno!] Židanovi Socialni demokrati držijo roko tudi nad nogometom! Razkrivamo škandalozno ozadje, kako naj bi za sodnika na listi A ustoličili kar bratranca poslanca SD Prednika!

Foto: facebook

Če Židanovi Socialni demokrati niso kaj prida uspešni, ko gre za nastavljanje kandidata za evropskega komisarja iz Slovenije, pa je povsem drugačna zgodba, ko gre za nastavljanje na vodilne in visoke položaje v naši podalpski deželi. To dokazuje tudi naslednji primer. Iz zanesljivih virov smo namreč izvedeli, da namerava mariborska zveza nogometnih sodnikov na novo odprto mesto na listi A kandidirati Jureta Hrvackega. Glede na to, da se ne nahaja na najvišjem nivoju talentov, mu najbrž pri tem pretirano ne škodi, da je bratranec poslanca stranke SD Janija Prednika.

Seveda sorodstvena povezava ne bi toliko izstopala, če bi bil Hrvacki uvrščen na višji nivo sodnikov. Iz uradne strani Nogometne zveze Slovenije je jasno razvidno, da se Hrvacki v Programu talentov in mentorjev uvršča na III. nivo. Prednost bi torej morali imeti tisti, ki se uvrščajo na I. ali pa II. nivo.

Foto: Facebook

Namen Programa talentov in mentorjev, ki ga financira Evropska nogometna zveza (UEFA), je, da se tako na nacionalnem nivoju kot tudi v podsistemih na nivoju društev izobražuje mlajše potencialne sodnike. Ko posamezna društva na začetku koledarskega leta ocenijo, da imajo kandidata, ki obeta, ga lahko predlagajo za uvrstitev na III. nivo talentov. Med letom se morajo tako kandidati večkrat fizično testirati, opraviti preverjanje iz teoretičnih pravil nogometne igre ter obiskovati seminarje, sestanke in treninge z vodjo programov. Na tekmah jih večkrat v letu spremljajo kontrolorji sojenja. V primeru, da kandidati zadostijo kriterijem, so ti na predlog komisije za sodniške zadeve v naslednjem koledarskem letu uvrščeni na III. nivo talentov, kjer se trenutno nahaja tudi Hrvacki.

Človek bi pričakoval, da bo mariborska zveza nogometnih sodnikov izbirala med kandidati, ki se uvrščajo na II. in I. nivo talentov, kjer delo poteka na način, da ima talent sodnik tudi mentorja, ki ga na tekmah spremlja in nato sestavi poročilo o morebitnem napredku, ki ga je kandidat dosegel. Vsi sodniki, ki se uvrstijo v I. skupino, se na listi A že nahajajo, v II. skupini pa so večinoma tisti, ki se na listi A še ne nahajajo. Po informacijah našega vira je Prednik ob izvolitvi za poslanca opustil sojenje, to mesto pa je tako ostalo odprto za novega kandidata.

Vir: Printscreen

Prednik se je znašel v vlogi najtesnejšega sodelavca Židana
Čeprav je za Prednika to šele prvi poslanski mandat, pa je treba izpostaviti, da ima dobre povezave z vodstvom stranke SD. Pred izvolitvijo za poslanca je namreč po diplomi na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru našel svojo mesto v kabinetu ministrstva za kmetijstvo, na čelu katerega je bil nihče drug kot ravno prvak stranke SD Dejan Židan. Omrežje Židanovih Socialnih demokratov je pokazalo, kako se v praksi tajkunizira državne gozdove, ob tem pa seveda ne pozabljajo na mladež, ki se rada odene v rdečo barvo. To dokazuje tudi primer, ko so konec maja letos na mesto direktorja Urada RS za mladino nastavili vidnega člana Tina Kampla. Primerov pa je seveda še precej več.

Foto: Facebook

Glede na to, da so Židanovi Socialni demokrati nasledniki Komunistične partije Slovenije, je jasno, da imajo močno zaslombo pri stricih iz ozadja, katerim osamosvojitev Slovenije nikoli ni predstavljala intimne opcije. Temu primerno imajo bolj odprte poti na poklicni poti v primerjavi s tistimi, ki so apolitični. Če se bodo navedbe zanesljivega vira uresničile, bo jasno kot beli dan, da je najbolj priljubljen šport na svetu ujetnik rdečih povezav, ki vodijo strmo navzgor.

Hana Murn

 • AlojzZ

  Negativna selekcija je značilnost totalitarnih sistemov. Dvomim, da bo enkratna objava zadoščala, da napreduje boljši.

 • xtc

  Kako pa mislite ,da je Čeferin priplezal na vrh SLO NZ?Kdor ni zvezan z ZK v SLO nima možnosti za funkcije.

 • tohuvabohu

  “… ustoličili kar bratranca poslanca SD Prednika!”
  Dajte no, Nova24. Besedica “kar” predstavlja komentar in torej nima kaj iskati v naslovu članka. Prav tako klicaji ne spadajo v naslov, kar vam je Hanibal povedal že stokrat, pa se vas nič ne prime.
  Toplo pa pozdravljam, da po novem objavljate avtorje člankov s polnim imenom. Lepo od vas bi bilo tudi, če bi jih objavljali na vrhu članka, saj niso pisma bralcev. Kako bi izgledalo, če bi bilo recimo ime pisatelja knjige izpisano šele na zadnji strani?

  • učko

   Jah, nivo Nove24 je še kar v prostem padu.

   • tohuvabohu

    Tvoj tudi.

   • Garbage man

    Čoban ,pojdi jokat k stewardesi na bombnikih ali zajčjeustem četniku

   • tretjerazredni

    Jaz sem pa opazil precej pozitivnih trendov, zaposlili so par res dobrih amaterjev, ki znajo pisati članke in delajo zelo berljive stvari. Na trenutke imam celo občutek, da spremljam profesionalni medij.

  • Estrim Rolls

   ta portal je namenjen temu, da janezove ovčke držijo v strahu in jezi. sej menda nisi pričakoval strokovnih člankov tukaj?

   • tohuvabohu

    Če ti kaj ni prav, beri Nedeljskega in Novice. Imajo odlične horoskope.

    • Estrim Rolls

     brez skrbi, berem tudi leve medije. zelo je zanimivo brati vse te propagandne stroje. lažje razumem delovanje desnih in levih ovčk. bbeeeeee. bbeeeee;)

     • tohuvabohu

      Govorili smo o kvaliteti medijev, če prav razumem. Zakaj spreminjaš temo, težak?

     • Estrim Rolls

      o tem tudi teče beseda. o “kvaliteti” medijev. noben ne spreminja teme

     • Basileus

      Kvaliteta izdelka se ne meri s čustvi.

     • tretjerazredni

      Kvaliteta medijev in kvaliteta sovražne vojaške propagande nekako ni isto, delujeta pa obe enako.

     • tretjerazredni

      Oni to vedo, res so simpatični ti prepirčki med levimi in desnimi, na FDV-ju nas študirajo in potem mediji prilagodijo propagando.

   • tretjerazredni

    Jaz jim vse verjamem, slovenski novinarji se vendar ja ne morejo zlagati.

 • Basileus

  SDS in SD najbolj sposobne partije pri mreženju “naših” v drzavni aparat.

  • tretjerazredni

   Manjševiki in boljševiki.

 • RATATA

  Hrvacki ni moj prednik! Tudi Prednik ni moj prednik. Prednik eSDe je eSDePe t.j. stranka demokratične prenove, ki je nastala iz prednika ZeKaeS, ki pa so bili in so še vedno po potomcih in naslednikih TOŽNIKI in SODNIKI!

  • tretjerazredni

   Pozabil si, da so tudi rablji in odvetniki, celo sodišče v malem.

   • RATATA

    Nimam računalnika le fonček, zato tako kratka besedilca.

 • Jan Kovalski
 • me

  Slovenski nogomet…cifursko komunjarka posla.
  Sekret od nogometa.

 • Mademoiselle Ava

  Top novici tega tedna, ki sta mi dali misliti.

  * na EF zaposlili hčerko Karla Erjavca, Evo, kot mlado raziskovalko (?!) češ, da se nihče drug ni prijavil na razpis. (Vir: požar)

  * na listi najbolje plačanih v ju tudi 10 iz mola, vsak dobil po 11k plače, na koncu pa so vse odslovili s pojasnilom, da je bila napaka v programu???? (Vir: SN)

  Pa kdo temu verjame! Napaka ja da je zadeva prišla v javnost. Članek so hitro umaknili.

  Sicer pa koga briga. Ugrabljena država.

 • tramal

  Ni stvari da nebi imeli svoje parklje komunajzerji zraven.

  • Garbage man

   Čefurin je prevara stoletja

 • Garbage man

  To bo že Čefurin požegnal, ker politika se ne sme vtikat v nogomet razen v Slovenistanu.

 • tretjerazredni

  Kaj rdeči, to je hrvaška naveza, povsod hočejo nažokati zraven čim več svojih.

 • SIMON ROZIC

  Spredaj , zadaj al ob strani,
  ti le pogumno not ga dani,
  prideš daleč prav počasi,
  kot v navadi je na vasi,
  pa se potem do smrti pasi!

 • totex39

  Če bo šlo vse tako naprej se vedno bolj potapljamo v komunistične “vode” in nam poti ne bo več nazaj.

 • Andrej

  Če Zoki iz našega financira športnike, a ni normalno, da Židan iz našega financira nihove sodnike? Slovenski narod z velikim veseljem pozlati vse komunistične nebuloze.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!