fbpx

Ekskluzivno: Škrabec gostil Kučana in Ljudmilo Novak, nato pa Skopju lobiral za Milana Jazbeca

Milan Kučan in Jernej Vrtovec, poslanec NSi

V torek, 8. avgusta, je bil na stadionu Arena Filipa II. Makedonskega za vse Makedonce prav poseben dan. Na stadionu so gostili največja imena svetovnega nogometa, od legendarnega trenerja “rdečih vragov” iz Manchestra Joseja Mourinha, pa vse do svetovnega super zvezdnika Cristiana Ronalda. Na stadionu se je trlo nogometnih navdušencev, v VIP-loži pa se je za več tisoč evrov vredno vstopnico trlo znanih in vplivnih obrazov iz regije. Med drugim sta se na presenečenje mnogih v posebni VIP-loži stadiona znašla prav posebna gosta, vseprisotni “mecen” Janez Škrabec, znani finančni podpornik Nove Slovenije in dolgoletni prijatelj Milana Kučana, ter, zanimivo, predsedniški kandidat Milan Jazbec, sicer veleposlanik Republike Slovenije v Makedoniji. Škrabec in Jazbec naj bi na tekmo prišla skupaj, v loži skupaj tudi sedela in se po koncu tekme iz nje skupaj tudi odpravila. 

Druženje Škrabca in Jazbeca je zanimivo predvsem v luči Škrabčeve podpore Novi Sloveniji in njeni predsednici Ljudmili Novak, ki se prav tako kot Jazbec poteguje za mesto predsednice države. Kot je znano je Škrabec pred meseci na svoji domačiji v Hrovači gostil srečanje vrha Nove Slovenije in Milana Kučana, prav tako je v več intervjujih doslej dejal, da ima zanj najboljši program stranka NSi, pred tedni pa je v intervjuju za Delo dejal, da je zadnje čase “vse bolj navdušen tudi nad Cerarjevo vlado, Miro Cerar pa ga vse bolj spominja na Janeza Drnovška“.

Ni kaj, Škrabec, ki se predstavlja kot “integrator za srečo ljudi”, uspešno združuje nekdanjega predsednika Milana Kučana, predsedniško kandidatko Ljudmilo Novak, z drugim predsedniškim kandidatom Milanom Jazbecem hodi po ekskluzivnih dogodkih v tujini, za tretjega predsedniškega kandidata Boruta Pahorja pa pravi: “Na volitve bom vsekakor šel, do tedaj pa bom propagiral sedanjega predsednika države, ker resnično mislim, da je izjemno dober.” Naj razume, kdor more!

Je Milan Jazbec prijavil udeležbo v VIP-loži na elitni tekmi
Pri tem je druženje Škrabca in Jazbeca zanimivo predvsem v luči pravnih spopadov Škrabca po makedonskih sodiščih, kjer naj bi mu veliko pomagal prav Jazbec. Kot je že znano se je Škrabec znašel v nemilosti makedonske energetske družbe ELEM, ki je bila investitorka v Hidro elektrarne Sv. Petka in je Riku unovčila 5,6 milijona evrov vredno garancijo zaradi zamude in napak na opremi. Ob tem je zanimivo tudi dejstvo, da Jazbec vse zanimivosti iz svojega življenja objavlja na Instagramu, medtem ko udeležbe s Škrabcem na tako prestižnem dogodku ni objavil. Pri tem se poraja vprašanje, kdo je Jazbecu kupil vstopnico v elitni VIP-loži za udeležbo na tako elitni tekmi? Ali je bil Jazbec gost Škrabca? Če je, je to prijavil ustreznim organom? Kaj na to poreče Komisija za preprečevanje korupcije? Kaj na to pravi inšpektor Ministrstva RS za zunanje zadeve? Po neuradnih informacijah naj bi bile cene za vstopnico tudi tisoč evrov in navzgor.

C. Š.