fbpx

Emil Rojc: “Stranka SD je na državnem nivoju dobila trikrat manj glasov kot mi na lokalnem. Postavlja se vprašanje: ‘Katera politika je bliže ljudem?'”

Emil Rojc (Foto: STA)

Na odzive na novico o izstopu kar 16 članov SD v Ilirski Bistrici iz stranke, potem, ko so iz stranke na pobudo Mladega foruma vrgli župana Ilirske Bistrice Emila Rojca se je oglasil tudi sam župan Rojc. Članstvu SD je pri tem nalil čistega vina, povedal, da so sami na lokalni ravni dosegali občutno boljše rezultate, kot pa njihovi nasprotniki na državni, ter priznal, da da so mu tisto najbolj podlo, kar se mu je v politiki dogajalo, povzročali pravzaprav ravno njegovi zdaj nekdanji strankarski kolegi.

“Ob objavi izstopa aktivnega jedra Občinske organizacije SD v Ilirski Bistrici berem komentarje kot so “kar pojdite, bo stranka očiščena”, “niste delovali v skladu z načeli SD”, “niste bili koristni” in podobno,” je v uvodu na odzive o izstopu aktivnega jedra Občinske organizacije SD v Ilirski Bistrici zapisal župan Ilirske Bistrice Emil Rojc, ki so ga iz stranke vrgli na pobudo Mladega foruma SD.

V odgovor na očitke o zakonitosti delovanja je povedal, da nihče od članov OO SD Ilirska Bistrica, vključno z njim ni kršil Statuta SD. Pri tem je izpostavil, da je “stranka SD na državnem nivoju dobila trikrat manj glasov kot mi na lokalnem.” Rojc je ravno tako poudaril, da se postavlja vprašanje “katera politika je bliže ljudem?” Politika sodelovanja, ki jo na lokalni ravni vodi Rojc, ki je za razliko od salonskih levičarjev v stranki pripravljen sodelovati tudi s SDS, ali politika delitev in sovraštva, ki jo pooseblja nova predsednica stranke Tanja Fajon v svojih poskusih, da bi privlekla volivce Levice, ne opaža pa, da izgublja lastne volivce.

V nadaljevanju je Rojc povedal, da so na zadnjih lokalnih volitvah za stranko SD dobili 30 odstotkov sedežev v Občinskem svetu, kar je “nekajkrat več kot je SD v Ilirski Bistrici dosegla kadarkoli v samostojni Sloveniji. Glede na naš zelo dober rezultat smo imeli večino v predsedstvu Območne organizacije SD ( Postojna, Pivka, Hrpelje-Kozina, Divača, Komen, Sežana in Ilirska Bistrica ). To pomeni, da smo na lokalnem nivoju dosegli več kot vse naštete občine skupaj, ki trenutno razpolagajo z enim ali nobenim aktivnim članom.”

Rojc je ob tem povedal, da mu je v celi zadevi le postalo jasno, kar je po tihem sumil ves čas napadanja Primorskih novic nanj, na njegovo družin in njegove sodelavce. “Med SD in Primorskimi novicami obstaja tesna sprega. Pokazalo se je, da so mi tisto najbolj podlo, kar se mi je v politiki dogajalo, povzročali pravzaprav »moji«.”

Ivan Šokić