Eno leto vlade, eno leto praznega niča: Namesto odgovorov Šarec v intervjuju za TV Slovenija le spraševal samega sebe in ponujal neumne verbalne bravure, opozicija do njega ostra!

Marjan Šarec (Foto: posnetek zaslona)

Na TV Slovenija je leto dni po imenovanju Šarčeve vlade potekal intervju s predsednikom vlade Marjanom Šarcem, temu pa je sledil tudi Pogovor z opozicijo, ki so se ga udeležili predstavnik SDS Anže Logar, predsednik NSi Matej Tonin in predsednik SNS Zmago Jelinčič. Šarec v pogovoru ni bil konkreten niti glede ene zadeve, spregovoril pa je med drugim o sramotnem obisku v Rusiji, ohlajanju gospodarske rasti, kadrovanju in dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju. Logar se je ob tem spraševal, zakaj sploh plačujemo predsednika vlade, če nič ne dela, kritičen pa je do prav vseh področij dela vlade. Kritična sta bila tudi Tonin, ki je izpostavil področje zdravstva, in Jelinčič, ki je izpostavil področje zunanje politike. “Lepo je v tej domovini biti predsednik vlade Marjan Šarec, ker lahko tudi s takim rezultatom še naprej prodaja zgodbo uspešne vlade,” je Šarčev nastop komentiral Logar.

Na TV Slovenija je propaganda na stroške plačnikov prisilnega RTV-prispevka v polnem teku, tokrat so predvajali zelo pokroviteljski Pogovor s predsednikom vlade. Kmalu po začetku pogovora je predsednika vlade Marjana Šarca voditeljica Tanja Gobec vprašala o njegovem sramotnem obisku v Rusiji, kamor slovenska podjetja izvozijo približno 2,5 odstotka vsega izvoženega blaga. Ni treba poudarjati, da z Rusijo poslujejo zlasti podjetja globoke države, ki s svojimi proizvodi niso konkurenčna na Zahodu, ob obisku pa je sicer ruskega predsednika Dimitrija Medvedjeva najbolj zanimalo dogajanje v zvezi z Mercatorjem. Šarec je obisk komentiral takole: “Obisk v Rusiji je bil namenjen predvsem gospodarskemu sodelovanju, kajti Rusija je naša dolgoletna partnerica, ne nazadnje že 40 let poteka dobava zemeljskega plina in, seveda, tudi druga podjetja so precej aktivna, naša izvozna podjetja, in naš promet z Rusijo je okoli milijarde evrov.” Obžalujoče je Šarec pripomnil, da se je ta gospodarska aktivnost nekoliko zmanjšala, pozabil pa je pojasniti, zakaj v Sloveniji ob Ukrajini in Poljski zemeljski plin Rusiji plačujemo po eni najvišjih cen.

Predsednik vlade spraševal samega sebe – zakaj ga torej imamo?
Po intervjuju s Šarcem je potekal tudi Pogovor z opozicijo, ki ga je prav tako vodila Gobčeva, sodelovali pa so predstavnik Slovenske demokratske stranke dr. Anže Logar, predsednik Nove Slovenije Matej Tonin in predsednik Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič Plemeniti. Logar je bil že uvodoma pri vprašanju voditeljice, pri kateri temi naslavlja glavni očitek vladi po enem letu, oster: “Vprašanje, pri kateri ne. Kot državljan sem zaskrbljen na podlagi tega intervjuja, ki smo ga danes poslušali. Gospod Šarec je leto dni predsednik vlade, pa se je danes na vse izpostavljene teme spraševal, se strinjal z vami in spraševal karte, kdaj se bo to spremenilo.

Pogovor z opozicijo (Foto: posnetek zaslona)

Vprašali ste ga v zvezi z javnimi naročili in odgovoril je: ‘Tudi jaz se to sprašujem, kdaj se bo ta zadeva uredila.’ Spraševal se je, kaj je to – reforma v zdravstvenem sistemu. Na koncu koncev je rekel, da upa celo, da bo vprašanje šolstva rešilo ustavno sodišče. Jaz se tu kot državljan sprašujem, zakaj potem imamo vlado in zakaj plačujemo predsednika vlade z njegovo ekipo svetovalcev in vse ministre, ki so bili izvoljeni, da nekaj spremenijo. Ne zato, da se po enem letu, v času največje konjunkture, sprašujejo, kdaj se bo kaj spremenilo in kaj sploh naj spremenijo, ampak da začnejo dejansko s svojimi odločitvami spreminjati delo in obliko naše države, ki je na določenih področjih popolnoma zavozila. Predsednik vlade ni bil niti v eni točki konkreten, ko je želel z neko verbalno bravuro zabriljirati s tem, da nekateri dobijo milijone, in se sprašuje. Ko ste ga konkretno vprašali v eni zadevi, se je kar naenkrat povlekel nazaj in ni znal več odgovarjati, na koga to misli. Bojim se, da je to, kar smo videli danes, dejansko en lep presek zadnjega leta dela vlade, skoraj nič, je pa lepo v tej domovini biti predsednik vlade Marjan Šarec, ker lahko tudi s takim rezultatom še naprej prodaja zgodbo uspešne vlade.” Kritična sta bila tudi Tonin, ki je izpostavil področje zdravstva, in Jelinčič, ki je izpostavil področje zunanje politike.

Po odpisu 29-milijonskega dolga podjetju njegovega sina si Janković obeta še 400 tisoč evrov plače letno?
Glede Mercatorja je zatrdil, da Rusija naj ne bi zahtevala soudeležbe Slovenije pri sanaciji, država pa ne bo nasprotovala prenosu družbe na Fortenovo. Kako tudi ne, saj je bil glavni gost v Moskvi ljubljanski župan in nekdanji predsednik uprave Mercatorja Zoran Janković, ki naj bi mu bilo v zameno za posredovanje v poslu obljubljeno direktorsko mesto v slovenski podružnici ruske državne Sberbank, kjer si obeta vsaj 400 tisoč evrov bruto plače letno. Šarec je precej nespretno pojasnjeval, kako Janković ni bil del državne delegacije, kar sam pa je pripomnil, da je njegova prisotnost v Moskvi razburila javnost v luči odpisa 29-milijonskega dolga sinu Damijanu Jankoviću.

Če bi želeli zadeve spremeniti, bi morali po njegovem mnenju spremeniti zakon: “Ja, pri pisanju zakonodaje se velikokrat zgodi, da nekdo potem to zakonodajo zlorabi, da zlorabi luknje v zakonu.” Pri tako očitnem primeru zlorabe ni bil pripravljen komentirati odločitve sodišča, saj naj bi bilo vse v skladu z zakonom.

“Če želiš neko tako zadevo spraviti skozi, jo narediš v dveh korakih: v prvem prepričaš o nujnosti tega instituta poenostavljene prisilne poravnave, v drugem pa narediš tak zakon, ki služi določeni kliki,” je odpis dolgov komentiral Logar. Opozoril je tudi na nedelovanje nekaterih institucij: “Ko smo imeli vprašanje odpisa dolgov družine Janković, se NPU denimo niti ni udeležil seje komisije za nadzor javnih financ, je bil vabljen in niti opravičila niso poslali. To je neposredno odraz tega, kako nekatere institucije opravljajo svoje delo.”

Šarec se hvali, da zaradi ohlajanja gospodarske rasti ne bosta trpela obrambni in notranji resor, a po enem letu je varnostno stanje še vedno porazno, ustvarjena pa je proračunska luknja z deljenjem bonbončkov
Pogovor je tekel tudi v smeri ohlajanja gospodarske rasti, pri čemer je minister za finance Andrej Bertoncelj napovedal linearno zmanjševanje proračunov posameznih resorjev, a Šarec se je pohvalil, da bo ministrstvo za notranje zadeve z namenom zagotavljanja varnosti izvzeto: “Zdi se mi izjemnega pomena, da ima ministrstvo za notranje zadeve dovolj proračuna, da izvaja svoje naloge. Enako smo se dogovorili tudi na obrambnem ministrstvu, na obrambnem resorju, in ta dva resorja sta ključna za varnost Republike Slovenije; živimo v dinamičnem svetu, dogajajo se čudne stvari po svetu in tudi Iran utegne postati krizno žarišče.” Če MNZ ne bo imelo dovolj visokega proračuna, bi se lahko migranti po Šarčevih besedah pričeli “potikati po mestih in ležati po postajah,” ne omenja pa, da je proračunsko luknjo ustvaril z deljenjem bonbončkom volivcem, v času njegovega vladanja pa je pričelo število nelegalnih prehodov meje pospešeno naraščati, prav tako je prišlo do ugrabitve upokojenca in poskusa umora taksista.

Foto: FB

Šarec je še vedno za ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja
Šarec je komentiral še en neumen in ideološki ukrep, in sicer ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, ki ga letos, kot kaže, vlada ne bo mogla izvesti, saj ji je enostavno zmanjkalo denarja. A kljub temu ta ukrep, ki se nahaja tudi v koalicijski pogodbi in ga forsira skrajna Levica, še vedno uživa Šarčevo podporo. Pred kratkim smo na Nova24TV glede načrtov skrajne Levice vprašali tudi poslanko Slovenske demokratske stranke Jelko Godec. Tudi ta je bila do tega ukrepa kritična: “Ko govorijo o ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, je vprašanje, ali pri tem sodelujejo z ministrstvom za finance, takšen ukrep bi moral biti usklajen na ravni vlade. Tudi minister za zdravje še pred kratkim ni bil seznanjen s tem, da je za ta projekt zadolžena prav Levica.” Ta ukrep pa bi še okrepil monopol ZZZS: “V SDS vedno govorimo o preoblikovanju sistema zdravstvenega zavarovanja. Če bodo ukinili dopolnilno zdravstveno zavarovanje, me zanima, kako bodo zagotovili 400 do 500 milijonov evrov letno.” Poleg opozicije in številnih ekonomistov so do tega neumnega ukrepa kritični tudi v Gospodarski zbornici Slovenije in Obrtni zbornici Slovenije.

(Vir: STA)

Šarec ni ukrepal proti Bratuškovi, ker naj bi šlo za besedo proti besedi
V bran je vzel tudi ministrico za infrastrukturo Alenko Bratušek, ki se ji je nedavno očitalo vmešavanje v imenovanje direktorja državne družbe SODO. Da ni ukrepal, pojasnjuje, ker gre za besedo proti besedi, a enako je bilo v primeru pritiskov generalnega sekretarja LMŠ za imenovanje neuspešno recikliranega evropskega poslanca Igorja Šoltesa na mesto direktorja državne družbe Uradni list, kjer si je ta obetal med 5 in 6 tisoč evri bruto plače mesečno. A v resnici je razlog za neukrepanje proti Bratuškovi prav njena teža, saj gre za predsednico koalicijske stranke, ki se imenuje po njej, in če bi jo odstavil, bi po vsej verjetnosti razpadla koalicija. Logar je v oddaji omenjal problem javnega naročanja in hišnih podjetij v primeru drugega tira, glede kadrovanj pa je komentiral, da se mora država umakniti in pustiti, da se tisti, ki so lastniki, ukvarjajo s tem. Tonin meni, da je sedanje upravljanje državnega premoženja navadna farsa, kot možni rešitvi pa je navedel privatizacijo ali to, da vlada, ki je na oblasti, prevzame odgovornost za podjetja. “Preiskovalne komisije so prišle do rezultatov – da se ve, kdo je kriv, kdo je kradel. In kaj se je potem zgodilo? Nič,” pa je glede tega področja opozoril Jelinčič.

Rok Krajnc

 • TINE

  NEUMNOST JE LAHKO PREZMEJNA KAJNE ŠARKO

 • antimur

  Po vsakem komentarju tega idiota Šarca, me postane strah za domovino in slovenski narod. Ta kučanistični podrepnik je popolnoma nor, temu ni pomoči. Vse moramo narediti, da se ga znebimo, ob tem pa tudi največjega antislovenskega zločinca in izdajalca Kučana, če ne nam bo privlekel še kakšno hujše sranje kot je Serpetinšek, čeprav bi bila to misija nemogoče, ker večjega kretena verjetno tudi ta pošast ne bo našel.

  • Steiermark

   Vsakdo pač “izbira” in postavlja na položaje takšne, ki ne presegajo njih samih!

   • SIMON ROZIC

    Drži! Še večjih bebcev je dovolj na zalogi in stojijo za Kučanom v strumni
    vrsti!, čakajoč na svojo “kost” !

 • mona lisa

  Ne vem kako še prenašamo tega klovna da vozi vso državo v prepad. Niti en minister v sedanji vladi ni naredil nič pametnega.

  • Andrej

   Naredili so pametno kakor za koga. Namreč, zase. Pa niso oni tam zaradi nas. Mi smo zaradi njih.

   • macon

    kučanova F21 banda sigurno zatrjuje, da je to najboljša vlada do sedaj.

    • Andrej

     V bistvu je lahko Kučan super zadovoljen.

    • JANEZ GUS

     Za bebavi narod,saj bere berilo pri maši…,.,.,.,

     • JANEZ GUS

      Ta baraba bere komunistični manifest

     • Slovenka

      On bere smrtno obsodbo slovenstvu.

     • sodnikisozločinci

      … in Playboya na skretu…

 • Anton

  Šarec je še vedno za ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja

  ok Šarec ukinitev, kako pa boste potem dopolniti nastalo vrzel ?Skratka nič od nič od te vlade

  sarkazem press

  • macon

   Obdavčili bodo delavne in prasce kapitaliste, nje. Še bolj se bomo izenačili v uravnilovki, ker bomo plačevali za klošarje.

   • SIMON ROZIC

    …samo v moji najbližji okolici sem naštel vsaj 70 “državnih” socialnih varovancev,
    skupaj z otroci pa se število pomnoži vsaj s 3. Torej : garaj za tri, plačuj za tri,
    in tudi “bentiš” lahko za tri!…pa še prihajajo in prihajajo

    • macon

     Živel sem v bloku s 17 stanovanji in okoli 50 ljudi. 7 ali 8 nas je hodilo v službo. Ostali pa dokaj verjetno navijajo za Levico, SD in svetovno revolucijo.

     In to v eni od občin z najmanj nezaposlenimi. Ostal iso izgleda vsi socialne kategorije pa je vse lepo in v redu.

     • SIMON ROZIC

      Saj veš, kako je bilo včasih ….socialna stanovanja (enosobno/4osebe),
      dvosobno za (6 in več oseb) in večsobno (3, 4) za cel garnizon otrok…
      Od vsega bogastva so imeli le Titovo sliko in Titovo biografijo, hladilno
      skrinjo v kleti, radio in kasneje TV. Pri hiši je bilo eno kolo in če si
      zadel na lotu, kakšen zarjavel fičo! In glej, osli še danes vzdihujejo za truplom, ki zanje ni naredil absolutno nič !

  • SIMON ROZIC

   Vlada vidi le en velik, nepregleden žakelj , v katerega segajo dolgoprstne tace,
   brez nadzora in brez etike in morale! Res je lepo jemati z velikega kupa, saj dolgo
   ne ugotoviš kdaj je zares ta vreča prazna !

 • Andrej

  Kako, da ni Šarec nič naredil? Sesuta je policija, vojska, državna blagajna je prazna, kupe ilegalcev imamo, ustave se ne spoštuje, zakoni so komunistom prilagojeni, izrekajo “sodbe na račun ljudstva”…. Kar precej je naredil. In on ima to za uspeh. Ponosen je.

  • Slovenka

   Da to vse opraviš, moraš biti res priden. Ni da ni.

 • rrrrr

  Ko je včeraj Šarec posnemal Serpentinška, so se mu smejali v Šmarci.
  Ko danes Serpentinšek posnema Šarca, se mu smeji vsa Slovenija.
  In ko bo jutri Serpentinšek hotel posnemati celo Serpentinška , ga bodo odstavili.

  Takrat se bo smejal samemu sebi.

  • JANEZ GUS

   Otem odloča murgelstan..

  • SIMON ROZIC

   ….Boh dej, čimprej!

  • karpelec

   …ni še dozorel zato.

 • Ježek Teka Teka

  Laže k prasec …

  • pedro

   Tule pa se ti je ena beseda ponesrečila, nje ?

 • mginko

  KAKRŠEN NAROD (cca 800.000 nevolivcev), TAKA VLADA.
  In danes te nevolivci v veliki večini najbolj jamrajo.
  Bojkotirajte še naprej volitve, ne jamrajte in “lepo” živite v udbomafijskem komunizmu.

  • Slovenec

   Komunisti imajo radi pasivne in zaplankane volilce.

   • mginko

    Nikoli niso imeli radi pošten slovenski narod in ga nikoli ne bodo imeli.
    Tak narod vzgajajo s šolami in mediji, da ga lahko uporabljajo za volilni futer.

 • tasilo

  Ja marička, a ni sv. Šarec tisti čudodelnik, ki z razglednicmi zdravi na smrt bolne in odpisane?

  Malo ljudi recimo tudi ve, da je pred časom na tečaju prve pomoči z umetnim dihanjem oživil lutko!

  Vi pa tkole grdo o njem …

  • tomven

   Drži, da je oživil Ančko.. drži pa tudi, da ima zaradi tega Ančka kronične prebavne motnje. Baje je pljuval vanjo ne pihal.

 • JANEZ GUS

  Vesolje pa šarkova neumn ost sta NE omejena.

 • Andrej

  Čudno, a ni Šarec nikjer omenil, da je za vse skupaj Janša kriv? Čudno, čudno. Najbrž je pozabil omeniti.

  • SIMON ROZIC

   To še pride, na dan bankrota države, za katero bo krivo neefektno gospodarstvo in
   Janez Janša ! Itak!

   • Slovenka

    Pravzaprav je čudno, da ni zinil, da on lahko dela dolgove in jih ne plačuje, ker je proti Janezu Janšu. Kako je mogel to pozabiti?

  • Aton

   Naj ostane v rezervi za slabše čase…

  • Vera

   Je nekaj krivil vse vlade pred njim . Napake drugih vidi,svojih ne .

   • Slovenec

    Res je.

  • Slovenka

   Ne skrbi. Vse ob svojem času. Samo spomni se, kako se je spomnil na SDS pri odpisu Damjanovih dolgov.

 • Janez Novak

  Psi lajajo, karavana gre dalje. Plenilci slovenskega naroda uspešno zamenjujejo avtohtono prebivalstvo z uvoženim, kar jim zagotavlja, da jim je zmaga na volitvah zagotovljena. Slovenci izumiramo. Zato je lahko Jankovič večni župan Ljubljane.

  • SIMON ROZIC

   Resnica in sramota za Slovenijo !

  • Slovenec

   Drži.

 • SIMON ROZIC

  Ojejej Šarec, res je pravi Bedanec, če je mislil, da bo s svojimi ” pregovori”
  iz skrinje naših babic, poleg AGRFT, osvojil tudi našo državo! Osel!

 • FORT WORTH

  Ve mogoce kdo, kateri je najdaljsi slovenski vic ??

  • Luiggi

   Najdaljsi je tisti,ki se je dogajal od 45 do 90!

   • FORT WORTH

    Bravo !!
    Ze 77 let traje in se kar naprej nam pripovedujejo bajke o levicarskem uspehu.

 • Karel Triler

  Šarec osel magarac donkey itd

 • Joško

  Dokler bo vladal komedijant, bo tako kot je, počasi pa se že obrača na zelo slabo, saj se zopet veča proračunska luknja.

 • althar

  Klobuk snamem pred vsakim, ki se mu da tega paznoglavca poslušat več kot 5 sekund. Kot bi poslušal pralni stroj.

  • rubec

   Razen tistega od Rjauca.

   • althar

    Itak. Tistega so menda hodili še oni od sodnije poslušat.

 • Olga101

  Ob vsem pa se mu kot pocestnica ponuja Nova Slovenija, da mu pokrije vse barabije!

  • Vera

   Tonin je sinoči že vozil po “levi sredini”.

  • Luiggi

   Bajuk se obraca v grobu!

   • Roman Benedik

    Bajuk je stranko spravil iz DZ

    • samurai

     Že spet lažeš.

  • Slovenec

   Točno. Vemo kateri lobi je zadaj.

 • realnost

  Kako to da ima Sapac čas za razgovor samo dopoldne med delovnim časom, ko bi moral početi kaj pametnega za narod.. Le kaj je imel zvečer?? Pa ne da ima zvečer policijsko uro in se skriva za zidom pred morebitnimi nevarnostmi noči? En stavek je povedal prav: ko bodo odločili da gremo na smetišče zgodovine bomo šli, nič ne bomo… Včeraj bi bilo prepozno!

  • Vera

   Ja na RTV SLO 1 so mu vnaprej pokazali vprašanja,z opozicijo pa ni želel sedeti skupaj zvečer.Upam,da je bil vsaj doma pri ženi.

 • tramal

  Ta bedak šarec ni imel šest popravcev,temveč je verjetno hodu šest let v isti prvi letnik,pa še potem so mu šenkali ocene.

  • Steiermark

   tako je pač , v našem socialističnem šolstvu, kjer po takšni “izobrazbi” pridobijo takoj tudi nazive mag. in dr. Saj vemo, da bolj je prizadet in zaplankan, bolj jim je koristen…..

  • Luiggi

   Po setih letih je pa uciteljica umrla,pol je moral pa koncati nedokoncano solo,kapish?

 • šmentanamuha

  Šarec potiho uvaja policijsko državo in rejtingi mu rastejo. Preprostim ovcam je dovolj, da jim poveš par vicev in meketajo od zadovoljstva.

 • rubec

  Pravi Hard Talk je bil to včeraj na rtv. Težko je vsakemu gostu, ki ga tanja prime v roke s svojim nenehnim bombardiranjem z neprijetnimi vprašanji. Če bi oddaja trajala samo še pet minut, bi tej prvokategornici političnega novinarstva šarec mogoče celo priznal, da mu je ime marjan.

 • Peter

  Gobec pa je, gobec.
  Tanja, ne serpentinšek, da ne bo pomote, no.

  • Vera

   Serpentinška ima rada , opozicijskih poslancev pa ne mara,razen Tonina mogoče.

   • Peter

    A tale serpentinšek tud neki ma, al kva, no?

    • Vera

     Ha,ha,ha, ha :) :) :) .

    • sodnikisozločinci

     Majhno je lepo.

   • Slovenec

    Saj Tonin ni več klasični predstavnik opozicije, se malo pa bo po nalogu rdečih v poziciji. NSI se je prodala komunistom. Zakaj se je že pisalo, pa ne bi sedaj o tem.

    • Vera

     Vem.

 • Vera

  Na Reporterju so z zamudo,pa vendarle Janši voščili za 61 ti rojstni dan, ter mu poklonili polko.

  • Slovenka

   Točno. Danes smo 17. 9.

  • učko

   Jah, a zdej gaujo pa še plesat učil?

 • Peter

  Naša Joži ma čist en svoj način za odkrivanje pjanih, Sej veste Vinjenim ne točimo itd. Postav jim par uprašajn in pol točno ve, kok je ura.
  Serpentinšek snoč ne bi pr nje dobu več niti deci vode, no.

 • Peter

  Je pa dejstvo, da je tov serpentinšek odločno prispeval k pogasitvi ognjev v braziliji. Nakladam? Ste v zadnjem tednu kje zasledili novioce o požarih v braziliji, ki bodo ugonobili svet? Niste? Pa so prej vsak dan vpili v vas naslovi svet gori, umira…Eto, to vam govorim, pogašeni so.
  Go Serpentinšek go, no.

 • IZBIRA

  Če ste kdaj poslušali satirično oddajo RTV, Radio Ga Ga, kje je glavni šef Sašo Hribar, eden od imrovizatorjev pa je tudi Šarec, ki posnema razne politike. No ta intervju je bil to, SATIRA. In v tem intrvjuvu je bil še bolši kot na Radiu Ga Ga, res se zna norca delati iz politike. Ta satira marsikaj postavi na svoje mesto v Slovenski realnosti. Dodaten moment pa je še gledati ga. Tudi “novinarka se je dobro potrudla, da je bila predstavadostojna Šarčevega igralskega talenta. Za crknit od smeha, hahahahaa hahah itd. Mogoče je ena razlika. Na Radiu Ga Ga je bolj konkreten in manj smešen.

 • Franci Pušenjak

  Če pogledamo pošteno in realno na situacijo v SLO po enem letu šarcevanja in na podlagi cerarjevanja in bratuškovanje, smo lahko zares zaskrbljeni! To so izgubljena leta, ki jih ne bo lahko nadoknadit. Zdravstvo, pravosodje, šolstvo, vojska in policija vsi vemo kako je, nima smisla zgubljat besed. Pa poglejmo na gospodarstvo. Gospodarska politika, bi morala silno intenzivno ustvarjat okolje za prestrukturiranje naših proizvodnih podjetij, v smeri izdelkov visoke dodane vrednosti in razvoju storitev visoke dodane vrednosti! Od tega ni ne duha ne sluha, podjetja sama pa nimajo moči in možnosti za tak razvoj. Pri tem bi jim morala pomagati razvojni inštituti z rešitvami avtomatizacije in robotizacije, moderne visoko produktivne tehnologije in uvajati rešitve industrije 4.0. Zato potrebujemo tudi visoko kvalificiran kader, ki nam seveda beži, treba ga je plačat. Naša podjetja temeljijo na proizvajanju izdelkov nizke dodane vrednosti, zato ne morejo plačati zaposlenih kot bi bilo treba (minimalna mizerije!!) in tudi ne ustvarjajo dovolj akumulacije za razvoj. Torej smo v začaranem krogu iz katerega mora pomagati država. Tako se dviga konkurenčna sposobnost in preboj v razvite industrije in narode!! Sedaj pa sami premislite, dragi bralci, kdaj bomo to dosegli ali vsaj trasirali pot za to strategijo?

 • Miro Jereb

  Totalen gnoj

 • Inkvizitor levice

  To kar sem sinoči gledal je bila popolna sramota Šarca. Lahko ga je sram. Same floskule in prispodobe, nič konkretnega.

 • Inkvizitor levice

  Oh, kako ta butl od Šarca mlati prazno slamo. Ko je treba kaj o opoziciji, pa ni problema…takrat se mu pa gobec odveže.

 • Celcar Mojca

  Bravo Logar! Izvrsten je bil!

 • xtc

  Ne vem kakšna je mentaliteta naroda,ki ima za PM, Kosovarja z popravci iz tišlerske šole,ob tem pa še verjame,da naptredujemo.

 • učko

  Šaro glumi premierja. To pomeni, da tisti, ki so ga najeli, v ozadju pišejo politične scenarije. Šaro potem samo špila “stand up” komika in verbalno lovi ravnotežje.

 • Roman Benedik

  Ok.Še zmeraj imamo precej boljše stanje,kot je bilo 2012-2013

  • pedro

   Navedi številke !

 • Steiermark

  Ko bi vsaj bilo “eno leto niča”, tako pa je eno leto katastrofe za Slovenijo in avtohtone v Sloveniji….

 • Nata

  + + + + + + bravo, g. Logar. Vi ste mož za naše čase.
  Avtorju članka pa samo čivk. . . . . z ničem se ne strinjam.
  Za svoj obstoj je šesterček po glavi udaril ubogi Narod !