fbpx

Erjavec ima problem: Poslanec DeSUS Simonovič ne bo nudil svojega podpisa nezaupnici, saj ta vladi očita neobvladovanje epidemije, zdravstveni minister pa iz kvote DeSUS!

Foto: STA

Branko Simonovič je medijem poslal uradno izjavo, da se pod konstruktivno nezaupnico ne more podpisati. Kot kaže bo tako kandidat za mandatarja s strani KUL-a Karl Erjavec znotraj svoje poslanske skupine prejel le tri glasove, kar je potrdil tudi vodja poslanske skupine Franc Jurša v današnji izjavi za medije. “Želim sporočiti, da smo zaključili z maratonskim sestankom, od štirih poslancev se eden ne bo podpisal pod dokument nezaupnice s kandidatom za novega predsednika vlade Karlom Erjavcem,” je pojasnil Jurša. 

Predsednik DeSUS in kandidat KUL-a za novega predsednika vlade Karl Erjavec je po torkovi večurni razpravi s poslanci DeSUS sporočil, da ima njihovo podporo in podpise, a se je pozneje izkazalo, da jih še niso prispevali. Tudi danes jih nima, saj je današnji sestanek poslanske skupine DeSUS poslanec Branko Simonovič predčasno zapustil in medijem poslal pisno izjavo, da se ne bo podpisal pod nezaupnico.

Če bi podprl nezaupnico, bi obrnil hrbet programu stranke DeSUS
Poslanec Simonovič je v izjavi za javnost izrazil željo, da bi se nekajmesečna politična kriza končala in je prepričan, da Slovenija potrebuje zdravstveno, gospodarsko in politično stabilnost. Poudarja, da je skrbno preučil dokument konstruktivne nezaupnice obstoječi vladi. “V njej se izjemno poudarja obstoječa zdravstvena kriza in kritika obstoječi vladi,” pravi in obrazloži, da bi to pomenilo, da ni zaupal ministru Tomažu Gantarju, ki prihaja iz njihovih vrst. “Saj bi to pomenilo, da s tem podprem tudi nezaupnico stranki DeSUS.” Stranko, ki je program gradila desetletja si tako želi obvarovati pred  neupravičenimi obtožbami, ki bi jih bili deležni ob razpravi nezaupnice.

Izjava Branka Simonoviča, da nezaupnice ne bo podpisal (Foto: Nova24TV)

Kasneje se je oglasil tudi vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša, ki je medijem to tudi uradno potrdil in dejal: “Od štirih poslancev, se eden od poslancev ne bo podpisal pod dokument KUL-a.” Dokument bodo tako podpisali poslanci Jurij Lep, Hršak Ivan in Jurša.

Luka Perš