Erjavec razočaral: Nezaupnice do novega leta nismo dočakali!

Karl Erjavec (Foto: STA)

Do mere, do katere vsi projekti ponudbe alternative vladi Janeza Janše niso posmeha vredni sami po sebi, za dodatni posmeh skrbi trenutni “špicnkandidat” za mandatarja koalicije “KUL”, Karl Erjavec. Ta je uspel v relativno kratkem roku obljubiti nezaupnico do novega leta, si vmes premisliti in svojo kandidaturo postaviti pod pogoj, da dobi 46 glasov, si spet premislil, zdaj pa navkljub dosledni drži SMC – ja in dejstvu, da sploh ni poslanec, še naprej vztraja pri tem, da bodo vložili nezaupnico.

Če kaj, potem koalicijo “KUL” najbolje opiše prav neosnovan optimizem njenih kandidatov za mandatarje. Spomnimo, da je že Jože P. Damijan obljubljal glasove, ki jih nikakor ni zmogel najti, zdaj a že nekaj časa v svojem optimizmu blesti novi kandidat, Karl Erjavec. Ta je obljubljal nezaupnico do novega leta. Novo leto je mimo.

Novinar Peter Jančič je v svojem tvitu opozoril še na en pomemben podatek, na katerega pogosto pozabljamo. Da Erjavec napoveduje postopek konstruktivne nezaupnice v DZ, čeprav ni poslanec in sploh ne more sprožiti tega postopka.

Erjavca boli odločitev SMC
Erjavec je v izjavi za TV Slovenija in POP TV ocenil, da se SMC ne odloča o tem, kdo bo mandatar, ampak o tem, kakšno politiko zagovarja. Po sedmih urah razprave na svetu stranke je pričakoval, da se bodo vendarle izrekli o tem, ali podpirajo politiko, ki je “usmerjena v destrukcijo, denormalizacijo države”, ali pa se pridružijo političnim silam, ki “želijo normalno državo, v kateri se spoštuje ustavni red“.

Spomnil je na sredino novinarsko konferenco računskega sodišča in na opozorila njegovega predsednika Tomaža Vesela, da se “podirajo temelji naše države”. Erjavec je izpostavil tudi vprašanje svobode medijev pod aktualno vlado in v tem kontekstu vprašanje financiranja Slovenske tiskovne agencije. Prav tako vlada po njegovi oceni ne obvladuje epidemioloških razmer.

Aleš Ernecl