Erjavec uničil odnose z zahodom – zdaj že trinajstič na obisku v Rusiji, v ZDA ni bil še nikoli!

Foto: Twitter

Minister za zunanje zadeve Karl Erjavec je v četrtek začel dvodnevni delovni obisk v Rusiji. Očitno se zelo rad mudi pri ruskih kolegih, saj je v svoji dolgoletni karieri Rusijo obiskal kar trinajstkrat, medtem ko v ZDA, na primer, ni bil niti enkrat. O njegovi “ljubezni” do Rusije in slovenski “jugo diplomaciji” pa so poročali tudi hrvaški mediji.

Hrvaški Jutarnji list se je osredotočil predvsem na Erjavčevo srečanje z ministrom za zunanje zadeve Sergejem Lavrovom, s katerim se je pogovarjal tudi o arbitraži. Kot kaže, želi Erjavec dobiti čim večjo podporo Rusije v tem mejnem sporu. Morda se je tudi zato odločil, da je čas že za trinajsti obisk. Ob tem pa še naprej ignorira kritiko slovenske javnosti, da je na račun odnosa z Rusijo v zadnjih letih zanemaril odnos z ZDA, še piše hrvaški medij.

Podobno tudi hrvaški spletni medij Dnevno.hr piše, da slovenska opozicija tako vladi kot ministru Erjavcu očita neuravnoteženo zunanjo politiko in pro-ruska stališča. Ob tem so citirali tudi evropskega poslanca dr. Milana Zvera, ki je septembra dejal, da teža slovenske zunanje politike v mednarodnem in evropskem prostoru že več let stagnira in pada zaradi strateških napak večih levih vlad, sedanja pa je zunanje zadeve pripeljala do absurdne situacije.

Hrvaški medij je še spomnil, da je bil v Rusiji večkrat tudi zdajšnji predsednik države Borut Pahor. Obiskal je tudi Turčijo in Iran, do česar je opozicija prav tako kritična, saj meni, da s tem pošiljamo napačna politična sporočila v Evropsko unijo.

Na ministrstvo za zunanje zadeve smo že poslali vprašanja glede pogostih obiskov Karla Erjavca v Rusiji. Med drugim nas tudi zanima, ali morda minister načrtuje obisk ZDA. Na odgovore še čakamo.

Pozitivna ministra
Največ pozornosti sta sicer zunanja ministra po navedbah ministrstva za zunanje zadeve namenila “obravnavi dvostranskih odnosov med državama”, izmenjala pa sta stališča tudi “o aktualnih regionalnih in mednarodnih vprašanjih, zlasti o razmerah na Bližnjem vzhodu in severnokorejskem polotoku. Izmenjala sta stališča o položaju na Zahodnem Balkanu, problem nerešenih vprašanj meja ter s tem v povezavi uresničevanje arbitražne razsodbe o meji med Slovenijo in Hrvaško”.

Ministra sta pozitivno ocenila predvsem napredek v gospodarskem in kulturnem sodelovanju ter konstruktivno sodelovanje na multilateralnem področju.

Danes, drugi dan obiska, se je Erjavec srečal še z ministrom za zveze in množične komunikacije Ruske federacije Nikolajem Nikiforovom.

A. P.

 • baubau

  Rusi,prosimo vas ,kar obdržite ga!

 • Vera

  Čas je že , da ta Erjavec odide za vedno iz politike, saj drugo ne dela ,kot škodo naši državi . Mnogi ste nekoč na veliko kritizirali dr. Rupla , toda on je vsaj nekaj znal , se pogajal in obiskoval demokratične države .

 • lunabije

  Erjavec je Sloveniji naredil več gospodarske škode, kot obe svetovni vojni skupaj!

 • JANŠIST

  SREČA, DA IMAMO DRAŽAVNO MEJO Z HRVAŠKO, DRUGAČE BI ŽE BILI DEL RUSIJE

 • radames

  Bliža se stota obletnica oktobrske revolucije. Korl mora pokazati, kam sodi Slovenija.

 • tohuvabohu

  V Rusijo hodi po rezervne dele za bojno ladjo Triglav.

 • Commie Disposer

  Sej tudi angleško ne zna ! Evo za njegovo naslednico! Evico za PV!

  • Gru

   Govori pa tekoce francosko ;) Kaj pa ti?

   • Commie Disposer

    Jaz tekoče angleško, italjansko,srbo-hrvaško.On je odraščal in se šolal v Belgiji (verjetno so ga že takrat vrtali Turki) ,jaz v Sloveniji.

    • Gru

     Torej zaradi tega , ker govoris drug jezik , si nekaj nad njim al kaj?

     Ps; pa nemaram Erjavca do konca ;)

     • Commie Disposer

      Ne, ker ne kradem sem nad njim ( in ker sem višji in lepši) !

 • južnificirana_si

  tipična levičarska dvoličnist, najprej so potrdili sankcije proti Rusiji zdaj pa se slini pri ruskemu zunanjemu ministru.

  • Steiermark

   To so titovi pionirčki, ki so bili pedofilirani od starega pederasta in pedofila tita in se nemorejo rešiti te obsesije, ker pač morajo imeti nekoga, ki jih bo še naprej “zlorabljal”, v upanju, da se njihov mandat nikoli nebo končal…… Narod pa tudi vse to, molče, sprejema!

   • Gru

    In Steiermark pa v jok ;) Mene je pedofiliral samo zupnik haha

    • Steiermark

     Morda pa je bil samo pedofil tito, preoblečen v župnika, saj vendar vemo, da se je oblačil v jovankino kombinežo, modrc, gate itd., medtem ko je izvajal svoje pedofiliranje in “zadovoljeval” potrebe rdečih zveri – revolucionarjev….. izgleda, da ti je tudi totalno zamračil um in sedaj ne ločiš dobrega od zla (tita – satana)…

 • Osti jarej

  …pa kdo tega tipa sploh resno jemlje….”majkomilo”

  • Janez

   ŽAL GA RESNO JEMLJE
   ODDELEK ” ZA PLAČE”
   LJUDI – ZAPOSLENIH NA MINISTRSTVIH.
   PA?
   Mu zagotovo nakazuje – “malo” zasluženo plačo.
   Koliko
   PA DOBI KARL E. ŠE OD VODENJA NEPOTREBNEGA “DESUSA” ?
   IN
   TO !
   Taki ljudje so zleda del polit “inženiringa” ex KP, ZK “SISTEMČIKOV
   Se zdi ?
   ZATO, DA ČIMDLJE OHRANJAJO SVOJE VPRAŠLJIVO ZASLUŽENE “PREDOBBRE” PENZIJE,
   KI
   SO ZANJE OD 1.200 €, ZA VEČINO NJIH PA 1600, 1800, 2000€.
   NAJVIŠJO PENZIJO ?
   Pa je s
   ” STALINISTIČNIM” PREGLASOVANJEM V PARLAMENTU DOBIL – M.K. L.R. J.KOMENDA

 • Ryuk

  Saj ne more po telefonu prejemati navodil, če pa prisluškujejo.

 • antimur

  To slinasto in do neskončnosti pokvarjeno barabo Erjavca, moramo odjebati čimprej, če ne prej, v kompletu s Kučanom in njegovo bando, v nasprotnem primeru bomo vsi slovenski domoljubi končali v Sibiriji.

 • Franc Šink

  Petek 13stega dober datum. kaj bo on v ZDA saj še njihovega jezika ne obvlada! kar tam naj ostane.

  • pajot

   Nesreča bo. Petek trinajstega, pa še trinajsti obisk.

 • Valter BraniSlav

  Rusi so nasi Slovanski bratranci, ce ne bratje.
  V ZDA pa ni sel ker ga se niso povabili.
  Vi pa iz tega delate dramo… smesni ste.

  • Steiermark

   Valterić, če so tvoji bratje ali bratranci, je to tvoj problem, vsekakor pa slovani nimajo ničesar skupnega z nami, avtohtonimi v Sloveniji in Evropi!

   • Valter BraniSlav

    Steiermark, aka Gretta Garbo, stara devica, jalova zenska, suha veja zivljenja brez potomcev, takole pravi wikipedia:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Slavs

    Slavs are the largest ethno-linguistic group in Europe.[2][3] Present-day Slavic people are classified into West Slavs (chiefly Czechs, Poles and Slovaks), East Slavs (chiefly Belarusians, Russians, and Ukrainians), and South Slavs (chiefly Bosniaks, Croats, Macedonians, Montenegrins, Serbs, Slovenes and Bulgarians),[4] though sometimes the West Slavs and East Slavs are combined into a single group known as the North Slavs.[5][6][7]

   • Valter BraniSlav

    Steiermark, aka Gretta Garbo, stara devica, jalova zenska, suha veja zivljenja brez potomcev:

    http://www.khazaria.com/genetics/slovenians.html

    • RATATA

     Tole si prilepil!! To ni tradicionalna slovenska glasba temveč ćefurska! Slovence bi radi na vsak način izbrisali!

     Digital Booklet: Traditional Music of Slovenia
     https://www.amazon.com/dp/B003TWD6DO?tag=viglink21145-20

     Kopriva, Seljancica, Carska kasa, Pobelelo pole, Lepa anka, Prelosko svatbeno
     by Viniski Tamburasi
     Aj, Zelena je vsa gora
     by Klarisa Jovanovic
     Cvice mi polje pokrilo
     by Vokalna Skupina Lan
     Vse ticice
     by JazO
     Ne Orji, ne sejai – Gizdava
     by Katalena
     Med zvezdami (I Himmelen)
     by Brina
     Igraj kolo, jabuko
     by Vodomec
     Prvi rej (First dance)
     by Katalena
     Zelena mala dubrava
     by Kresnice
     Bozajte me
     by Brina
     Zeleni jure, Tribucko kolo, Lepa Anka, Carska kasa, Ivanic kolo
     by Oton Zupancic Gradac
     Setala san
     by Klarisa Jovanovic
     Rozmarin
     by Katalena
     Vse ticice lepo pojo, Dobro se je rano uraniti, Popito vince ne dojde vec, Pivaj, vzivaj in prepevaj
     by Vodomec
     Zeleni Jurij
     by Brina

     • Osti jarej

      ..klarisa jovanović je predvsem ena lepa in plodovita gospa

      Rodila se je 3. decembra 1954 na Ptuju, odraščala pa je v Izoli. Študirala je francoščino in primerjalno književnost na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Po končanem študiju se je zaposlila kot profesorica, poleg tega pa je postala književna prevajalka in članica Društva slovenskih književnih prevajalcev, pesnica in glasbenica. Njen prvi prevod je bila knjiga Otok v luninem popku, ki jo je napisal grški pisatelj Filippos Drakondaidis. Prevod te knjige je izšel leta 1986 pri Pomurski založbi. Pred letom 2001 je bila večina njenih prevodov iz leposlovja, proze in poezije. Leta 2001 je prevedla v slovenščino antologijo grške literature 20. stoletja po naročilu Inštituta za novogrške študije iz Strasbourga. Njen drugi prevod je bila kratka grška proza Luči na odprtem morju, ki je izšla leta 2003. Za ta prevod je marca leta 2004 v Atenah prejela nagrado Združenja grških književnih prevajalcev. V svoji karieri kot prevajalka je prispevala podatke za Slovenski veliki leksikon: za 100 grških pesnikov, prevajalcev, esejistov in dramatikov. Svoja dela je objavljala v literarnih revijah, časopisih in nekaterih radijskih oddajah. Med njene najpomembnejše prevode sodijo poleg prvih dveh prevodov novela Maniker grškega pisatelja Hristosa Hrisopulosa, roman Ministrstvo za bolečino hrvaške pisateljice Dubravke Ugrešić, roman Nevarna kuharija grškega pisatelja Andreasa Staikosa, pravljica O skopuhu, ki se je skril v blagajno grškega mladinskega pisatelja Evyeniosa Trivizasa, roman Sneg v Kazablanki makedonske pisateljice Kice Kolbe, roman Gen za dvom grškega pisatelja Nikosa Panajotopulosa, pravljica O miški, ki se je želela dotakniti zvezde, roman Mala Anglija grške pisateljice Ioanne Karystiani, roman Ob volčjem svitu se vračajo grške pisateljice Zyranne Zateli.

      V svoji karieri se je po letu 2007 z izidom lirske pesnitve Zgiban prek Mure ter z zbirko haikujev Kimono začela uveljavljati kot pesnica. Pesnitev Zgiban prek Mure je bila nominirana za najboljši prvenec leta 2008. Od začetka 90. let pa je na slovenskem glasbenem področju navzoča kot glasbenica. Njena glasbena dela obsegajo priredbe ljudskih pesmi in uglasbeno poezijo. Glasbene priredbe niso zajemale samo slovenskih pesmi, temveč tudi priredbe iz dežel nekdanje Jugoslavije, vzhodnega Sredozemlja in južne Evrope. V svoji glasbeni karieri se je ukvarjala tudi z glasbo sefarderskih Židov. Dandanes sodeluje z domačimi in tujimi glasbeniki, kot so Lado Jakša, Žarko Živković, Vasko Atanovski, Nino Mureškić, Igor Bezget in Vlado Batista. Doslej je nastopala na Hrvaškem, v Avstriji, Franciji, Italiji, Bosni in Hercegovini, Švici, Makedoniji, Grčiji in na Nizozemskem. Leta 2001 je s skupino Trio Bahur izdala album Harset, ki je vseboval dela iz Grčije, Bosne, Makedonije in Turčije.

     • RATATA

      In kaj mi naštevaš vso to ćefurjad???
      A slučajno nisem bil jasen, da to niso slovenske pesmi jebemomatr!!!???
      Na fotki pa Bled!
      Kdo je že kdaj na Bledu, po Gorenjskem, po Koroškem, po Krajnskem, Štajerkem skratka po slovenskih starodavnih deželah slišal domorodne domačine Slovence pete te pesmi???
      Ne zavajaj preklet lažnivec cigansk!!! MRŠ!!!

     • Valter BraniSlav

      Mene sentimentalnost zanima smo v krogu svoje velike druzine. Rad imam vso umetnost, ne glede na izvor in ne glede na nastopajoce…
      Drugace pa me, izven moje velike druzine, zanima samo denar. Vec kot ga imam, bolj lahko pomagam mojim otrokom in vnukom.
      In za znanje ki sem ga v 70 letih pridobil zastonj na EF v Ljubljani sem neizmerno hvalezen Titovi SFRJ.

     • RATATA

      JEBI SE SMRDUH S SVOJO VELIKO ĆEFURSKO FAMILIJO! MRŠ GNIDA ZAVAJALSKA!

     • Valter BraniSlav

      Ni ti treba mene poditi iz SLO, saj ze 40 let zivim na Zahodu, najvec London, pa tudi Miami kjer imava z zeno nepremicnine.
      Zakaj pa si tako hud? A sam nisi v zivljenju prav nic dosegel?
      Daj no, na kaksno stvar pa si sigurno ponosen, a ne?

 • Gru

  Proklet Erjavec vas noce poslusat, pa tako kricite ” Erjavec mi ljubimo Trumpa, zakaj se znjim ne dobis ?” ;)

 • Artur

  No da slišim od vas občudovalcev Bele hiše “Heil SATAN” No a bo kaj ? http://www.theeventchronicle.com/cabal-exposed/child-sex-trafficking-satanic-ritual-abuse-tied-white-house/#

  • Osti jarej

   so preveč “zabarvani”

   svjesnost.blogspot.si/2015/03/deca-razotkrivaju-satanisticko.html

   • Artur

    Ali pa farben blind .

 • Steiermark

  Kaj naj bi si pa ehrjavec začne v ZDA, prvič Trump ignorira obstoj takšnih nizkotnih rusofilskih ritoliznikov, drugič pa, gliha gliho štriha – torej se lahko ti rusofili družijo in hodijo prosjačit k njim, samo njim enaki, necivilizirani bedaki, z balkansko slovansko “kulturo”, ki je pa mi, avtohtoni v Sloveniji nimamo, niti njihovih genov, tako kot ehrjavčeva drhal….

  • Gru

   Naj hodijo prosijacit v USA, saj z njimi tudi nimamo nic, niti genov, niti kulture ;)

   Sj si vidu kako je Trump kljub obljubam da so najboljsi kolegi, nabil tarife VB , tako da bo zdaj zaprla par tovaren zaradi tega ;) Kaj bi sele nam naredu, ce se do VB obnasa tako ;)

   • Steiermark

    Vsekakor imamo z prebivalci (potomci Evropejcev) ZDA veliko več skupnega, po genih, kot pa z divjaki iz daljne slovanske rusije, ki pa imajo podobnost z musliji – posiljevalci, roparji, morilci! In kaj tale kahler nosi naš denar v rusijo, po poprejšnjem fehtanju le tega iz ZDA in drugih, zahodnih dežel, da rusi ne pomrejo od lakote…..

    • Gru

     Na tvojo zalost imamo z rusi vec skupnih genov , kot z crnci v USA ;)

     Pa se na tvojo zalost mamo kulturo bolj podobno z Rusi ;)

     Pa da negovorim o arhitekturi cerkev ;)

     • KIKI

      Še enkrat: na inštrukcije slovenščine k Brenčački! Nujno!

     • von Rhein

      Ruska kultura je bila na silo uvožena od leta 45 dalje.

     • Franjo Trojner

      S tem tvojim zapisom si znova totalno mimo pihno, no, kot je vedno tebi lastno. Čuj mi Slovenci nismo prišli iza Krpatov zato nam v ta nemen tudi nobene reke ni bilo potrebno preplavati . Slovenski pesnik Valentin Vodnik je že leta 1811 zapisal: ‘Od nekdaj stanuje tukaj moj rod, če ve kdo za dru’zga, pove naj od kod.’ Na ta način je zelo prepričljivo povedal svoje prepričanje, da Slovenci nismo priseljenci v svoji domovini tako kot so to povsem dokazano tako Italijani in Nemci (Avstrijci), kot tudi Madžari, Srbi in Hrvati. Tudi kultura med Rusi in Slovenci je zelo različna, v bistvu ni prav nobene podobnosti. Z ZDA imamo Slovenci ogromno skupnega, ZDA imajo v svoji ustavi celo del zapisa iz kronanja naših knezov, druži nas ljubezen do polke, ki so jo naši predniki tja izvozili, že v stari jugi smo poslušali glazbo izključno iz ZDA in VB in gledali filme in nadaljevanke izključno iz produkcije ZDA, še posebej nadaljevanko mestece Peyton 1964-1969, takrat so bile naše ulice v Sloveniji prazne. Skupaj z prebivalci ZDA smo se veselili ko so avstronavti ZDA stopili na Luno. Skupaj z prebivalci ZDA smo jokali in žalovali, ko je v atentatu umr Kenedy. Se skupaj z prebivalci ZDA veselili vsakega njihovega športnega uspeha, v Sloveniji sicer in tudi v športu ne ni nikoli nihče navijal za Ruse. Takrat smo si vsi v Sloveniji želeli postati 51 zvezdica na zastavi ZDA in niti pod razno stopiti na stran ruskega škornja, ker smo predobro vedeli, da kam ruski škorenj stopi trava koj oveni in rožice nikoli več ne vzcvete!

   • KIKI

    Kaj misliš, golobček, koliko Slovencev je v Ameriki že od prejšnjega tisočletja
    in koliko je komunističnih “kerlcov” v Rusiji?
    Sporoči mi eksaktne podatke, brez vštetja tistih, ki so morali umreti v Sibirji in Ljubjanki!

 • Franc Bizjak

  Svoji k svojim. Erjavec nima kaj iskati v demokratičnih državah saj tam nihče z njim nima kaj početi. Kot tipičen produkt rdeče mafije se najbolje počuti v Rusiji res pa je, da ga tudi tam ne jemljejo resno. Vsekakor preveč zanemarja Severno Korejo, Kubo in Venezuelo. Tudi tam bi ga toplo sprejeli in država Slovenija bi s tem ogromno pridobila.

  • KIKI

   10 točk od 10 možnih!

 • Olga

  Mogoče si rihta azil…

  • Osti jarej

   …ko bo v mafijastanu “posel končan ” ,bodo vsi pobegnili v sončne kraje ,več tisoč km zračne linije daleč

   • KIKI

    Na naš račun, a njede? Kot vedno!

    • Olga

     Jih bomo že našli, tudi 100 km pod zemljo.

     • Hun

      a s sirokoustenjem po portalih?

 • BananaNjam

  Pa kaj bi vi radi?! Da leze v Trumpov anus tako kot to počne že Cmerar??!

  • zokispoki

   Majmun komunajzarski !

   • BananaNjam

    Vritoleznikov (naci-amero-hlapcev) je tukaj očitno malo morje…mater, smrdi ko v greznici!

 • Poštenje velja

  To je radius nosastega pizduna .
  Je pa hčerka bolj europsko orjentirana, čeprav se fuklja balkanci.

  • dr Janez Sveti

   Ti spadaš med tiste primitivne vaške pijandure.
   DR Janez Sveti Bonton učitelj

   • Poštenje velja

    A si bil ravno v rusiji, tam je veliko takih z tabo vred. Pijanci , primitivci in nateguni.

    • dr Janez Sveti

     Očitno sklepaš, da je na svetu veliko tebi podobnih. Ni. Ti si eden iz majhnega procenta degeneriranih.
     DR Janez Sveti genij

  • Hun

   tvoja odlika je fousljivost in opravljanje…tipicn slovenclj

 • Artur

  THE SECRET SATANIC ELITE – NWO Anonymous Documentary (Must Watch!)
  https://www.youtube.com/watch?v=QIymFs3-_sI

 • dr Janez Sveti

  Z našimi brati Rusi, bi morali še bolj gospodarsko sodelovati. No vsem tistim,. ki lezejo v zadnjico Američanom seveda to ni všeč.
  DR Janez Sveti Slovan

  • von Rhein

   Nič narobe,če gre za gospodarsko sodelovanje z “vašimi” brati. Verjetno pa bi gospodarsko sodelovanje z “našimi” brati prineslo več koristi.Pod pogojem,da bi znali sodelovati. Kar zadeva pobratenje si verjetno mislil na način,ki sta ga uporabila Old Shaterhand in Winetu.

   • Hun

    v biznisu ni custev, nacionalne pripadnosti….steje samo spostovanje, postenost in kvaliteta…

    • von Rhein

     Drži. Za vse to je potreben razum. Od tega kar si naštel Ehjavc nima nič.Še spoštovanje je zamenjal za vsiljivo prilizovanja.

   • dr Janez Sveti

    Verjetno ne veš, da avtor omenjenene knjige o Vinetuju, nikoli ni bil na “Divjem zahodu”. Ne vem kdo so “tvoji” brati (Uzbekistanci?). Za Ruse vemo, da so Slovani, kakor tudi Slovenci.
    DR Janez Sveti genij

  • Poštenje velja

   Kaj še delaš tu pojdi k svojim.

   • dr Janez Sveti

    Ti nisi moj, jaz sem namrečSlovenec. Hvala Bogu, da nisi mojega rodu, saj bi kdo pomislil, da smo debili.
    DR Janez Sveti genij

 • primsek

  Na orbanovskem portalu seveda navijajo, da bi skočil še na Madžarsko, k njihovemu gospodarju. Samo odkar je šel Janšari v Kazahstan se je pokazalo, kako malo ima smisla hoditi po evropskem obrobju : samo osramotiš se;

  • Olga

   “Janšarija” so povabili v Ameriko in ga tujci prosijo za mnenje, medtem ko Cmerarja, Erjavcarija in ostale ne “šljivijo ni pet posto”. Zahod se obrača na Hrvaško, na koncu bo še ameriška ambasada za samo v Zagrebu.

   • luckyss

    Kako sem vesel, ko se lahko celo delno strinjam s tvojim komentarjem…;)
    Vendar v resnici ne rabijo njegovega mnenja ampak gre zgolj za štetje političnih ovc…
    Tokrat na precej višjem nivoju seveda…kar pa njemu prinaša “Gnarrrrrr” ;)))

   • DJURO SUMAR

    Janša je naslednik Tita, saj je tudi njega ves svet prosil za mnenje. Tudi ameriški predsednik ga je gostil in častil kot velikega državnika in človeka.

 • Grenze

  Gliha vkup štriha komunistični cigani niso nikakršni Slovani le kaj bo delal v ZDA saj še govorit ne zna on bi bil za vrt okopavat v BTC Naklo kjer njegova žena vedri pri sadjarskih urah.

 • Janez

  NEZAUPNICO KARLU E.
  SESTANEK TRUMPA IN PUTINA V LJ – BI BIL PA MORDA OK.
  DA
  TRUMP – VIDI SEVNICO IN R. SLO. L.R. J. KOMENDA

 • Franjo Trojner

  Zakaj nas leva politična opcija na oblasti na silo brati z Rusi, če pa se jih je sama leta 1948 odrekla? In tudi sicer V VSEJ SVOJI ZGODOVINI VES SLOVENSKI ROD NIKOLI NI ČUTIL IN GOJIL PRIJATELJSKIH ODNOSOV Z RUSI! LAHKO BI CELO TRDIL, DA RUSOV SLOVENCI NIKOLI NISMO MARALI. Mi Slovenci nismo prišli iza Krpatov zato nam v ta nemen tudi nobene reke ni bilo potrebno preplavati . Slovenski pesnik Valentin Vodnik je že leta 1811 zapisal: ‘Od nekdaj stanuje tukaj moj rod, če ve kdo za dru’zga, pove naj od kod.’ Na ta način je zelo prepričljivo povedal svoje prepričanje, da Slovenci nismo priseljenci v svoji domovini tako kot so to povsem dokazano tako Italijani in Nemci (Avstrijci), kot tudi Madžari, Srbi in Hrvati. Tudi kultura med Rusi in Slovenci je zelo različna, v bistvu ni prav nobene podobnosti. Z ZDA imamo Slovenci ogromno skupnega, ZDA imajo v svoji ustavi celo del zapisa iz kronanja naših knezov, druži nas ljubezen do polke, ki so jo naši predniki tja izvozili, že v stari jugi smo poslušali glazbo izključno iz ZDA in VB in gledali filme in nadaljevanke izključno iz produkcije ZDA, še posebej nadaljevanko mestece Peyton 1964-1969, takrat so bile naše ulice v Sloveniji prazne. Skupaj z prebivalci ZDA smo se veselili ko so avstronavti ZDA stopili na Luno. Skupaj z prebivalci ZDA smo jokali in žalovali, ko je v atentatu umr Kenedy. Se skupaj z prebivalci ZDA veselili vsakega njihovega športnega uspeha, v Sloveniji sicer in tudi v športu ne ni nikoli nihče navijal za Ruse. Takrat smo si vsi v Sloveniji želeli postati 51 zvezdica na zastavi ZDA in niti pod razno stopiti na stran ruskega škornja, ker smo predobro vedeli, da kam ruski škorenj stopi trava koj oveni in rožice nikoli več ne vzcvete!

  • Hun

   jutr bos pa pluval da je ZDA preplavilo levicarstvo

  • DJURO SUMAR

   Očitno so naši predniki prišli iz ZDA, torej so naši predniki Indijanci.

 • Janez

  KARL E. !
  NIMA NIKAKRŠNEGA POOBLASTILA NAS SLOVENCEV – ZA NJEGOVO BRATENJE Z RUSI.
  SAM
  NAJ SI PLAČUJE STROŠKE. Kot navaden turist. L.r. J. KOMENDA

 • dr. Saint straw man

  Ce bi bili pametni bi takoj izvedli pobratenje z ZDA zdaj ko se po zilah prestolonaslednika preliva slovenska kri. Zanesljiva prerostva namrec kazejo da bo Barron nasledil Trumpa na celu ZDA.

  O Rusiji pa. Tam ni ze zelo dolgo nazaj vec cerkva ampak so Satanove sinagoge. Obredi so jasno vidno pomesani s samanstvom darovanjem ljudi, okultizmom ipd. Cim dlje od njih. Vse od kar so zatrli in preganjali staroverne kristjane pred stoletji in njihove obrede.

  • Hun

   “prestolonaslednika”…nekateri ste odvisni od malikovanja…ovce trapaste

 • Osti jarej
 • Osti jarej

  GLOBALISTI I MASONERIJA TEŠKO ZAPRIJETILI PREDSJEDNIKU KATALONIJE: Puigdemont otkazao neovisnost?!

  http://www.novi-svjetski-poredak.com/2017/10/11/globalisti-i-masonerija-tesko-zaprijetila-predsjedniku/

 • Osti jarej

  TJEDAN DANA PRIJE MASAKRA predsjednik uprave hotela Mandalay Bay u Las Vegasu donirao novac islamističkim grupama i prodao sve dionice svoje tvrtke

  http://www.novi-svjetski-poredak.com/2017/10/09/tjedan-dana-prije-masakra/

 • Osti jarej
 • Osti jarej

  ..klinc gleda “vaše” zda

  • Janez

   KDAJ ?
   MISLIŠ,
   DA BO IZ LJUBLJANE ODSTRANJEN – KIP KPS, ZLOČINCU KARDELJU ? L.r. J. KOMENDA

   • Hun

    ZDA so Tita sprejel ne obsojal

    • Janez

     Ja,
     SE SPOMNIM, DA JE BIL J.F.K. VES ČAS SLABE VOLJE
     – V DRUŽBI
     ZLOGLASNEGA POLIT MORILCA TITA. Saj še za njegovo ime ni vedel. J. KOMENDA

     • Hun

      J.F.K. je postavla cosa nostra z CIO na oblast…bogatunskega playboya so isti odstranl…Tito je bil prekaljen volk za razvajenega sina bogate familije

   • Tetka iz ozadja

    Takrat, ko bomo mi odločili in ne, ko boš ti želel.

 • dob

  Erjavc dela transverzalo obiskov v Rusiji. Zdaj jih je trinajst, njegov cilj je šecto!

 • Hun

  vsaj kontrira Rvatom k se slinjo z žarečo rdečo obleko okol Trumpa

  • janez cepec

   butl

 • Artur

  Trumpič Mason, Putka Mason , Euro masonska birokracija …….
  zanimiva družba še bolj zanimiv(tragičen)pa je njihov teater z milijonskimi žrtvami, kjer morajo igrati bad guys (izvoz sodomije,false flag terorizma…) in good guys s ( z zaigrano borbo proti temu,čim več žrtev na eni in na drugi strani tem bolje za njih in njihove gazde)svojimi narodno izdajalskimi potrčkoti vsi se klanjajo svojim tvorcem masonerije vsi so izza kulis topli bratje vsi morajo romati v Masonski Vatikan na incijacijo , Vatikan kjer se klanjajo njihovemu “očiju Luciferju”.

  https://www.youtube.com/watch?v=nQbkzwsTL5M
  https://www.youtube.com/watch?v=suHVgqDpPEc
  https://www.youtube.com/watch?v=B1fxXa82hdo
  https://www.youtube.com/watch?v=MYTAZxep09g&t=34s

  Papito pa z vsem srcem in dušo za pomoč parazitskim migrantom in posledično terorizmu za New world oder in združitev vseh ver menda se temu reče ekumenizem , torej kristjani kako boste obvladovali ta šmorn, ki vam ga “gospodje pripravljajo.

  https://www.youtube.com/watch?v=sSYafB6NNTY

  Ampak niso samo te živine dolžne v Vatikan na incijacijo tudi njihovi narodno izdajalski potrčkoti so temu obvezani zaradi reda. Ehrjavec je sitna riba in okoli njega se glodate namesto, da bi zaštekali , da smo za njih samo navadni gojimi na dnu in malo višje uporabnimi gojimi, ki nas tiste doli desetkajo po nalogu njihovih gospodarjev. Wake up people !

  • dr. Saint straw man

   Ni bistvo v tem da so eni na oblasti visji in drugi nizji to je samo delcek iz mozaika. Velja pravilo VISJI BODI NIZJI. Zato so nekateri ki so videti nizko voditelji drugi ki so pa voditelji pa njihovi sledniki. Pri treh od petih angelsko izvenzemeljskih zdruzbah ki delujejo na planetu Zemlja je tako. Dve sta pa malo drugacni ampak o tem ne bi zdaj.

   To ne velja samo za posameznike ampak lahko za cele rodove ali ljudstva ki imajo skrita znanja in moci ter dejansko oblast.

   • Artur

    Problem je ,da je ta mozaik nam nižjim večinoma razkopan višji ga šlihtajo in vse kaže da ga bodo kmalu imeli pošlihtanega do zlate milijarde ali pa še manj baje celo na 500 milijonov (Georgia guide stones) Nižji ne bodo nikdar višji, višji bodo še višji ko jim ta plan uspe glede na totalno neodzivnost nižjih proti njihovi agendi, zombiranje nižjih jim je skoraj v celoti uspelo zdaj samo še čakajo končni spin do prihoda njihovega “padlega angela Luciferja” satanisti pač ne morejo iz svoje kože kdorkoli že bo njihov “Lucifer” bo prišel na gotovo i naredil čistko tudi pri njih ker satan je pač satan v takšni ali drugačni podobi . Pet angelsko izvenzemeljskih zdruzb, ki delujejo na planetu Zemlja ??? Hja a so kateri izmed njih good guys ? Zelo dvomim .

 • luckyss

  Sem že nekajkrat napisal, da, če bi “Hrjavc” ne bi bil politik in bi ga slučajno srečal na ulici…mu ne bi zaupal 5 evrov da mi gre v trgovino po kruh in mleko…
  Sedaj, ko je “večni ministl.”..pa prav tako ne…!!

  Toda,po pregovoru, da tudi “slepa kura zrno najde”, je približevanje Rusiji edina prava odločitev…če nočemo biti evropski hlapci, kar trenutno definitivno smo…
  Tito je “tampon” med zahodom in vzhodom uspešno “fural” celo življenje…verjetno je tu Korl pobral nekaj logike od Titeja ;))
  Naša edina rešitev je približevanje Višegrajski skupini, ki je itak dolgoročni plan v širjenju Rusije…
  Razen, če bi svoje žene in ljubice v bodoče radi oblačili v vrečke za smeti in podobne kreacije..
  Odločitev je vaša, torej…povedal vam jo bo vaš pastir ;))

  • Janez

   NO !
   VIDIŠ,
   DA
   JE KORISTNO , DA HODIŠ NA DRUGO STRAN CESTE OB SODIŠČU,
   KO
   IMAMO TAM SHODE MII – VZTRAJNIKI.
   SE
   TE
   JE ŽE PRIJEL NAŠ IN SDS NAČIN RAZMIŠLJANJA.
   TUDI
   MI SMO ZA “VIŠEGRAJSKO SLOVENIJO”
   AMPAK,
   DA TE NE BOJO TVOJI NEOSTALINI V ZL – KOT – SEKTAŠA – KAR FENTALI. L.R. J. KOMENDA
   P.S.
   MARŠAL TITO JE V ŠPANIJI
   MORIL “SEKTAŠE” TROCKISTE – V. IMENU STALINA

   https://www.google.si/search?client=tablet-android-samsung&biw=1280&bih=800&tbm=isch&sa=1&ei=sc_gWfPjBIHTa92ji9gO&q=najbolj+varovana+titova+skrivnost&oq=najbolj+varovana+titova+skrivnost&gs_l=mobile-gws-img.3..35i39k1.5956.9706.0.11211.19.19.0.0.0.0.277.3014.1j13j4.18.0….0…1.1j4.64.mobile-gws-img..7.12.2171….284.wV0J3OTV8Ks#imgrc=OJkPX327gGbLGM:

   • luckyss

    Ti živiš v povsem drugem svetu…malce ti celo zavidam ;)

    • Janez

     Ja?
     MED POTOMCI KPS STALINISTIČNIH MORILCEV – PA PRAV VEDRO – NI !
     To
     SE VIDI PO POTOMCU OD KPS M. RIBIČIČA
     IN
     PO
     PESNIKU IVU S.,
     KI STA VEDNO “POGREBNO” RAZPOLOŽENA
     IN NEMOČNO VZDIHUJOČA. SMRTNO RESNA IN BOJEČA. L.R. J. KOMENDA

     • luckyss

      Želel sem le povedati, da je trenutno lepše živeti v nekem imaginarnem svetu kot v realnem…

 • karpelec

  13. obisk, 13. 10., 13 objemov, ostane mu samo še , da prešteje poljubčke.

  • Janez

   Za!
   KAJ PA MISLIŠ ?
   DA
   BO LAVROV – KRLA E. PONUCAL?
   Za
   “DVORNEGA NORČKA” ?
   Saj?
   ZA KAKŠNO RESNO DELO? A misliš, da bi bil Karl E. UPORABEN ? L.r. J. KOMENDA

 • domovina mili dom

  Glejte, vsak bik ima svoj štrik. Vsak štrik pa nekdo vleče. Logično je, da bik spada k svojemu gospodarju.
  Gliha skup štriha.
  Na vsak način bi komunisti radi zasrali Slovenijo do konca. Upajo, da nas bo NATO zbrcal vun. Zato namerno uničujejo slovensko vojsko. Orgazmirajo pa tudi nad izstopom iz EU.

  • luckyss

   Ja, in kaj ti nudita trenutno _NATO in EU ?!
   Glede odločitve arbitraže, ki naj bi bila zavezujoča za obe strani, so jasno nakazali…naj “se sami zmenimo”..
   Naše nebo pa bodo v kratkem “varovale” hrvaške smeti uvožene iz ZDA, ki pa so še vedno desetkrat boljše od naših od podgan požrtih pilatusov ;)

   • domovina mili dom

    Zaradi članstva v EU, moraš priznati, ne bi v Sloveniji bilo izgrajenega nič od nič. Kamorkoli pogledaš od navadnega jarka , do poslopja, na tablah piše financira EU. Torej Nato pa prehranjuje podhranjenost.
    Arbitražo in ostale razsodbe, so pa za civilizirane narode. Torej za balkanezarje trud zaman. Se bomo morali sami zase postaviti konkretno.

    • luckyss

     Hja….če gledamo koliko je bilo zgrajenega in koliko pokradenega…še vedno manjka par deset milijard…
     Bravo !!

     • domovina mili dom

      Zaradi tega ni UE nič kriv. Morda je Karlek šel v Rusijo računčke urejat, po pranju , po diplomatski poti. Morda se bo enkrat v Rusiji razkrila Slogate. Opranih 5 milijard.

     • luckyss

      Seveda EU in ameriški banksterji s svojimi ocenami niso nič krivi…
      Mi Butalci saniramo banke in jih potem praktično podarimo ;))
      Ovca butasta…stavim, da zagovarjaš “nujnost kolaboracije” ;))
      Bebec cerkveni…

     • domovina mili dom

      Vidiš kako kolaborirajo politiki s pravoslavno Rusijo. Baje,da morajo k spovedi predno se kušnejo na rito z Rusi. Zato sem proti da hodijo v Rusijo na spoved. Kajti od tam je prišla šola, kako tranzicija lahko pokrade denar ubogi delavski raji.

     • luckyss

      Desetkrat rajši vidim Ruse za “pastirje”, kot pa Džihadiste…kar se obeta zahodni Evropi…

     • domovina mili dom

      To ti dam pa prav kar se tiče …..V Ljubljani ne bi bilo nikoli džamijske ulice in poriča. No vidiš kakšno sumljivo politiko peljejo komunisti v Sloveniji. Hodijo k putinu, ki preganja te deviante in razne derivate, zakaj le. V ozadju pa vidiš murglčana s fajonko, ki podpirata od lgtb, do džihadistov. Pomeni, da je v ozadju pranje denarja. Kajti Panama in ostale oaze so dostopne kontroli civiliziranega sveta, tam v zakarpatju pa se še da štekat malo postrani in je skrito.

     • učko

      Svojega Kučota upraš, kje ma nakradene milijarde !

     • luckyss

      On je prebutast, da bi kaj bistvenega ukradel…Janša je bolj inteligenten kar se tega tiče …He, he…

     • Steiermark

      Nebo povedal ali pa bo pripravil kakšen veliki “pok” in ga zvalil na JJ ter se izgovarjal , da pač on nič ne ve…..

     • tramal

      Ja EU gradi komunajzerji pa kradejo

 • Janez

  KAJ PA ?
  NA
  TISTI DVE KAMELI- VELBLODA !
  Ki
  ju je ubiti Gadafi – poklonil “žal” preds. PAHORJU – PODARIL ! Leta 2009.
  A
  STA NA TISTI DVE KAMELI – KARL. E. IN B. PAHOR – ŽE POZABILA.
  NE
  SMETA POZABITI : tisti dve kameli sta naši, slovenski.
  Jaz
  IMAM ZELO DOBER PREDLOG ZA UPORABO TISTIH DVEH – KAMEL. L.R. J. KOMENDA

  • luckyss

   Ostani pri ovcah..za kamelo boš rabil lestev ;)

 • Goran Hvala

  O jugo diplomaciji pise sam nova…hrvati itak pisejo o erjavcu ker je pac edini ki jim je glasno povedal glede arbitrazce itd…drugi so tiho…in zakaj naj v rusijo ne bi sel?…a to sam proamerose v slo boli al kaj?..sam amerika pa amerika…glede na videno kak se tam dela se vprasam pa kdo jim to potem naredi…ker so dejansko nesposobni…vse kar je omembe vrednega so naredili tujci…amerikanci pac nimajo pojma…vam lahko povem glede amazona…ma to so beboti ka kubik…pac tolk zabitoh na kupu srecas malo kje…

  • tramal

   Ti si srbin v diliriju.Upam da te kmalu kap.

   • Goran Hvala

    Ti kar upaj…verjetn bo prej tebe ker se tolk napenjas…

 • učko

  Erjavc dela vse, da gremo po poti Srbije, ki ima trentno
  skoraj 4x manjši BDP/prebivalca kot Slovenija. Kučan in Erjavca sta sklenila
  uničiti Slovenijo!

  • luckyss

   Prehitevajo nas vsi…v času Jugoslavije smo na maturantskem izletu v takratni Češkoslovaški z njihovimi kronami (valuta) podlagali mizo medtem, ko smo igrali poker za njihove (res krasne) kelnarce….
   Primerjajte nas sedaj ..bebci idiotski…

 • učko

  Pa kaj če Erjavc v ZDA, če pa ne zna angleško, to so že
  Hrvati povedali, pa še diplomatsko se ne zna obnašat. Kar naj rajš tam v Rusiji
  objema in lupčka tiste ruske degene !!!!

 • Osti jarej

  ..sposoben in zvit …a le za lastne koristi….angleško in francosko,ter nemško,zna samo pit in žret…pa še kakšno pizdarijo lahko kje zakuha…to pa

 • MižekFiga

  Erjavec uničil odnose z zahodom – Po želji in navodilu ddr. Kučana s pomočjo izvajalca dr. Türka.

  • Tetka iz ozadja

   Seveda je Kučan tako superioren, da ima vse pod kontrolo. Res zelo sposoben dedek.

   • MižekFiga

    Ddr. Kučan – vele izdajalec
    Dr. Türk – vele sprenevedež
    Sr. Erjavec – opica

    Deep state, do brez daha. Zadnja skrb jim je Slovenija!

 • Janez

  LUCKYSS !

  /šala/
  TISTI
  DVE KAMELI
  NE RABIM – JAZ.
  RABILA BOSTA – VSAK PO ENO – eno KARL E. – drugo pa “žal” preds. B. PAHOR.

  SAJ TISTI DVEH KAMELI,
  KI STA NAŠI, SLOVENSKI – V LIBIJI,
  KI
  STA NAŠI, SLOVENSKI ZATO, KER JU JE M. GADAFI
  – PODARIL “ŽAL” PREDS. PAHORJU LETA 2009 – KAMELI STA
  IN
  BOSTA
  – KARLU E. IN
  – B. PAHORJU – ŠE ZELO – UPORABNI !
  Ko
  BOSTA OBA V KRATKEM – ODLETELA IZ R. SLO POLITIKE.
  IN
  BOSTA OBA – V POLITIČNI PENZIJI.LJUDI TEDAJ NE BO VEČ V NJUNI BLIŽINI.
  NE
  BO TUDI RTV SLO, POP TV – KI BI SNEMALE NJUNA – POLITPENZIONISTIČNE GOVORANCE.
  AMPAK !
  Kameli – ne bosta razumele njunih govorov.
  Kamele – slovenščine ne znajo.
  Nič ne bosta – kameli – razumeli.
  KAMELE SO NAJBOLJ PRIMERNE
  KOT
  POSLUŠALKE ZA GOVORANCE Karla E. In B.P. Mar ne? Gotovo se vsi strinjate. L.r. J. KOMENDA

 • Osti jarej

  …dej,janša….če zmagaš na državnozborskih in desus pride v parlament…..bo kahla spet v koaliciji??!!

  • tohuvabohu

   Seveda, ampak zunanji ne bo več, kvečjemu za delo in družinske zadeve.

   • T-Rex

    saj mu zmankuje ministerstev

 • zokispoki

  Bandit bi moral odgovarjati zaradi veleizdaje, pa ne zaradi kant! Sramota kaksnega zunanjega ministra imamo !

 • Dostmamrecesije

  Moj, moj Karelček.
  Moj, moj Sergejček.:):):)

 • PLavi-mil

  Druge države ga sploh ne vabijo, kdo pa si želi komunajzarja v gosteh?

 • MEFISTO

  Jer mar danes med številnimi brati po krstitelju dežurni komentator in mešalec megle in dreka sam luckyss?

 • star profi

  Po mojem se je sel menit tja ker so jih odkril da so pral denar za Irance ruske zaveznike.

 • Hun

  ocitno, da nimamo nobenih koristi, ker je po vase “slovenski zet” predsednik ZDA

  • janez cepec

   karla blj zanimajo rusinje, ker so blj kosmate.

   • šmentanamuha

    Rusinje kosmate? kaj ti si se podil za medvedkami?

 • Tetka iz ozadja

  Ne vem zakaj naj ne bi obiskoval Rusje, saj z Rusjo imamo veliko večjo trgovinsko izmenjavo kot pa z ZDA.

  • janez cepec

   a ti misleš na svoja potovanja k rusom

   • Tetka iz ozadja

    Ne vem kaj misliš, jaz sem bil samo enkrat v Moskvi. In moram reči čudovita dežela.

    • tramal

     Moral bi tam ostati za večno ,bi imela slovenija enega norca manj.

     • Tetka iz ozadja

      Ne more Slovenija brez mene ker sem bog in batina za desničarje

 • xtc

  Yugo in Rusofilija sta zapečatili usodo Slovenije in verjetno tudi levakov.
  Levi debili mislijo,da jim bo Rusija kaj pomagala,nič jim ne more niti v sporu s Hrčki niti nikjer,so pa vsi ti obiski streli v koleno in pospešitev zloma Slovenije in tudi njenega razkosanja zaradi stalilizacije regije.
  Levaki pozabljajo ,da ZDA obvladujejo finančne trge od katerih smo življensko odvisni,kot Yuga le majhen pritisk na kredite in Slovenija pade kot Yuga,kar tudi bo,definitivno pa bomo to občutili kmalu na izvozu in še kje.
  Zelo verjetno pa se bodo ZDA zatekle k vse večji izoliranosti Slovenije,zaprtju luke Koper s pomočjo Hrvatov in priprtje kreditnih linij za nas in zaostritev pogojev,ker smo obkroženi z Natom nimamo kam Rusi pa ne do nas,pustili nas bodo do finančnega zloma,ki ga bodo pospešili in državo razdelili med druge in tako rešili težavo.

  • dr Janez Sveti

   Samo še pete ti gledajo iz ameriške riti.
   DR Janez Sveti genij

   • xtc

    Si zopet ušel iz kleti levo spodaj in se gugaš na lustur v hodniku Polja in vreščiš ,da si vesoljec in genij?

    • dr Janez Sveti

     Že dve leti pišeš o tej tvoji kleti. Ni čudno, da si zmešan do amena.
     DR Janez Sveti genij

     • xtc

      He,he,he a si še kar tam?
      Nič izboljšanja?
      Hja rdeči opičji primati pač očitno lahko domujete le tam še za ZOO niste.

     • Štalmajster

      xtc je crypto jew !

     • dr Janez Sveti

      Te boli ker sem bolj pameten in lep kakor ti?
      DR Janez Sveti genij

  • Vojteh Dovč

   največje zlo ,ki uničeje svet je kapitalizem .torej zahod ,da o amerjih niti ne govorim-o

   • tohuvabohu

    Kapitalizem si je izmislil nori pesnik Karel Marx.

    • Borut Stari

     Kapitalizem je dodana vrednost kvaliteteti življenja prebivalstva.

     • tohuvabohu

      Za mene kapitalizma ni. To je umeten pojem. Vse je zajeto v pojmu demokracije z njenimi temeljnimi postulati (poleg političnih pravic):
      – varovanje človekovih pravic
      – varovanje pravnega reda
      – zagotavljanje poštene konkurence
      – svetost lastnine
      – svobodna gospodarska pobuda
      – pravica do uživanja lastnine
      – itd.

     • Borut Stari

      Demokracija je čuden sistem: V Sloveniji imaš občutek svobode hrati pa imaš zvezane roke. Za tebe kapitalizma ni praviš. Seveda ker si celo življenje prebil v socializmu pod diktaturo komunistov v imenu nekakšnega kobajagi proletariata.

     • tohuvabohu

      Ne gre samo za naš “sistem”. To so globalni pojmi. Res sem velik del življenja “pregural” v socializmu, vendar sem bil notranje svoboden ves čas.
      Kapitalizma ne najdeš v nobeni ustavi ali zakonu demokratičnega sveta. To je Marxova konstrukcija, ki jo je rabil, da je nasproti temu postavljal svoje zahteve po socializmu, komunizmu, revoluciji ali kdo ve čemu (tega kot propadli pesnik in filozof niti sam ni vedel).

    • !

     MARX IN VSI LEVIČARJI SO Ž. Niso krščanski. http://www.jewishvirtuallibrary.org/karl-marx

   • Bozz

    Zeh…še eden v vrsti levičarjev, ki ne ve nič. Vojteh, na kratko, centralna banka/centralizem je eden od temeljev socializma/komunizma, prav tako progresivni oz. visoki davek na dohodek (ki je navadna kraja denarja pod prisilo).

    ZDA so centralno banko dobile leta 1913, po več desetletnem boju ZDA predsednikov pred to letnico, ki so se borili proti centralno planskimi banskterji (komunisti) v 19. stoletju (Jackson, Lincoln, Garfield,… in tudi JFK v 20. stoletju), ki so hoteli centralizirati kapital v ZDA. To jim je uspelo leta 1913. Davek na dohodek pa so uvedli tam nekje od 1933 dalje, ko se je začel njihov opevani new deal (socializem v resnici).

    Torej, ZDA nimajo kapitalizma (laissez-faire) že od leta 1913 in vse čemur ti praviš največje zlo, vse tegobe, ki jih ti pripisuješ (laissez-faire) kapitalizmu, so v resnici posledica marksizma/socializma/komunizma, sistema tvoje rdeče zvezde.

    Tako kot večina levičarjev si žrtev psihološke operacije, kjer so vam oprali možgane, da imamo na zahodu kapitalizem. Kapitalizma, sodeč po ZDA in letnici 1913, ni že več kot sto let!

    CENTRALNA BANKA JE TEMELJ KOMUNIZMA! KAJ TI NI JASNO? OSNOV LASTNEGA SISTEMA NE POZNAŠ! KAPITALIZEM DESNICE, KI SE MU REČE LAISSEZ-FAIRE JE PROTI KOMUNISTIČNIM CENTRALNIM BANKAM!!!

    http://laissez-fairerepublic.com/tenplanks.html

    Če pa sem bolj specifičen, imaš prav, da kapitalizem uničuje svet. Samo ti očitno nimaš pojma, da so tudi komunisti kapitalisti. Tudi komunizem rabi kapital za svoj obstoj. Samo, da niso laissez-faire, ampak crony kapitalisti. In glede na to, da imamo danes vsi po svetu centralne banke, razen nekaj mikro držav, imamo komunizem po celem svetu in ne kapitalizem. Torej, svet uničuje crony kapitalizem, kapitalizem levice.

   • šmentanamuha

    So te dobro oprali v komunistično-socrealističnem pralnem stroju. R.I.P.

   • Borut Stari

    Hinavski socializem brez kapitalističnega denarja ne deluje in crkuje.
    Venezuela press.

   • DJURO SUMAR

    Res je, le da je potrebno dodati, da sta kapitalizem in kler povezana kot enojajčna dvojčka, ki dopolnjujeta drug drugega. Povezana sta, kot sta bila nacizem in fašizem.

 • svatne

  Je morebiti zunanje ministrstvo Slovenije v Zagrebu? Že?

 • piko8

  Ja kahla je sramota za Slovenijo!

 • MEFISTO

  Naši levakarji ne bodo nikoli pozabili, da lahko lastninijo, kradejo in sleparijo zaradi “velikega oktobra”, ki je nekoč pljusknil tudi čez Slovenijo.

  “Veliki oktober” pa je začel svojo krvavo in uničevalno pot v Rusiji.

  Ta nam je priskrbel tudi tovariša Tita, po katerega zaslugi zasedamo visoko mesto med najbolj zločinskimi in genocidnimi državami.

 • Artur

  Zionist Trumpič ne more brez “humanista” zionista Henrya Kissingerja , Vsak nasvet pri vzpostavitvi njihove Diktatorske depopulacijske NWO agende prav pride .
  https://www.youtube.com/watch?v=eTe3hXEhTKs

  • xtc

   Nehaj že s tvojimi zioni ,ki ti brenčijo v prazni buči kot onemu primatu ,ki se gunca po lustrih Polja ,ali se nemara skupaj?

   • Artur

    Ti niti nikdar nisi začel opozarjati na to zlo kar je še mnogo hujše, bolje primati z brenčanjem v glavi, ki opozraja na to satanistično zlo kot zombirane xtc amebe .

  • ….

   BRAVO ARTUR

 • xtc

  Ko bo narod levake in rusofile pričel loviti in pošiljati pred sodišča,ko ne bo za penzije in plače,ko ne bo denarja iz bankomata in ko bo lačen,bodo spremembe tukaj preje ne.

  • DJURO SUMAR

   Torej sprememb ne bo.

 • tramal

  Takiga klovna kot je erjavc noče nobeden povabiti ,razen zapiti rusi.Morda pa ga bo povabil tudi severno korejski diktator.

 • !!

  Bolje krščanska Rusija, kot ž. amer. ki podpira isis

 • garfi

  če ne bomo kalifat bomo pa ruska republika
  putina bolimedžoko pelje na Krim in že nas bodo aneksirali
  predhodnica rdeči orkester že prihaja

 • DJURO SUMAR

  Če bi Karel Erjavec kandidiral za predsednika, bi ga zanesljivo volil. Všeč mi je, ker da veliko na našo slovansko identiteto.

 • Bozz

  ZDA bodo kmalu propadle. Od leta 2008 pospešeno tiskajo denar iz zraka (oni temu pravijo kvantitativno lajšanje (bolečin) oz. Quantative easing) kot Jugoslavija. Torej, če mislite, da bo končni rezultat kaj drugačen kot je bil v Jugi, se motite. Tudi v ZDA imajo komunizem kot v Jugi že od leta 1913 (in postopno so ga gradili od takrat dalje). Torej končni rezultat ne more biti drugega kot propad.

  Economic Recovery Was Only a Dream Data Shows 83% Top Companies Agree – Economic Collapse News
  https://www.youtube.com/watch?v=ZZIF67LNCYM

 • !!

  Kanadski strokovnjak dr. Greg Felton je napisal knjigo o tem, da so Ž. zasedli ameriški senat, ameriški kongres, ameriške banke, američani morajo narediti vse kar jim izraelci zapovedo. Ameriški narod se počasi prebuja in se temu upira. Knjigo se lahko kupi tukaj: https://www.amazon.com/Host-Parasite-Israels-Consumed-America/dp/1450590349

 • !!!!!!!!!!

  Nek znan Ž. je rekel, da ISIS koristi za Izr., ker si Izr. želi ozemlje od Sirije. Izrael zaseda Sirijo že od 1980 leta, ko je nasilno zasedel sirijsko Golansko višavje in ga še zaseda, čeprav je sodišče reklo, da naj neha z okupacijo !!!!!!!!!!! O tem so tuji novinarji veliko napisali !!! http://www.libertynewsdaily.com/blog-2179-Israeli-Think-Tank:-ISIS-is-Good-For-Israel

  • !

   Ko Izr. z ameriškimi bombami uničuje arabske domove, arabci migrirajo v Evropo in s tem obremenjujejo Evropo. Ampak gospodarjev sveta, Ž, to ne zanima! Njih krščanska Evropa ne zanima, ker so oni nekrščanski.

 • resnica skeli

  Šokirani angleški novinarji so odkrili, da se je ISIS opravičil Ž. Izr, ker so se češ malo preveč približali Izr, !!!! http://www.dailymail.co.uk/news/article-4456130/ISIS-fighters-APOLOGISED-attack-Israeli-soldiers.html

  • Bozz

   A samo približali so se? Berem v tvojem članku, da se niso samo približali, ampak so se kar spopadli in so teroristi potegnili kratko. In da ne bi doživeli popolnega uničenja, so se opravičili.

   “Four Islamic State-affiliated fighters were killed by tank and plane fire

   German man who visited Islamic State said Israel is the only country they fear

   During the attack, IDF soldiers exchanged fire with the terrorist group
   but the battle was soon over when Israeli tanks and planes crushed the
   jihadis.”

   Če pa malo pobrskam pa najdem tudi tole:
   http://www.newsweek.com/isis-claims-first-deadly-attack-israel-after-jerusalem-stabbing-626934

   • !

    opravičili so se, kar je še bolj grozljivo je tole: ” Uničiti moramo Sirijo, zaradi koristi Siriji sosednjega Izraela” KILLAry Clinton http://yournewswire.com/clinton-email-we-must-destroy-syria-for-israel/

    • Bozz

     Zaradi koristi Pontifexa Maximusa, ki ima v resnici v lasti Izrael. Pontifex Maximus si zelo želi Jeruzalem in vladati od tam, že celih 1700 let odkar je stopil na sceno. Izrael je danes njegovo kraljestvo. Pontifex Maximus sovraži Jude, ampak ker je Izrael danes spet večinoma Judovski, jih vrti okoli svojega prsta in izkorišča za svojo korist. Veš kdo je Pontifex Maximus kateremu služijo vsi politiki?

    • Bozz

     Ne veš?

     Janez 5
     43 Prišel sem v imenu svojega Očeta in me ne sprejmete. Če pride kdo drug v svojem imenu, ga boste sprejeli.

     Janez 19
     15 Oni pa so zavpili: »Proč z njim, proč z njim,
     križaj ga.« Pilat jim je rekel: »Vašega kralja naj križam?« Véliki
     duhovniki so odgovorili: »Nimamo kralja razen cesarja.«

     POPE ADDRESSES UN IN HIS OWN NAME: JESUS WARNED ANTICHRIST WILL DO THE SAME
     https://www.youtube.com/watch?v=z7KBzDjYiSg

     • .

      PREBERI SI BESEDE OD SVETEGA APOSTOLA PAVLA V NAŠI KRŠČANSKI NOVI ZAVEZI, nimam kaj dodati na njegove besede: http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=1+Tes+2%2C14-16&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

     • Bozz

      Pozabljaš, da so prvi Kristjani bili Judi in tudi zadnji Kristjani bodo Judi, kot je prerokoval Jezus Kristus. Citiraš en verz in naivno misliš, da je to vse kar ima Bog za povedati o Judih? Sedaj pa poišči ves kontekst apostola Pavla, ko uči kaj se je zgodilo Judom v Božji sodbi in kaj se jim bo (se jim je že) zgodilo v BOŽJI MILOSTI.

      Rimljanom 11
      1 Vprašam torej: je mar Bog zavrgel svoje ljudstvo? Bog obvaruj. Saj sem tudi jaz Izraelec, Abrahamov potomec, iz Benjaminovega rodu.
      2 Bog ni zavrgel svojega ljudstva, ki ga je vnaprej spoznal.

      11 Sprašujem torej: so se mar spotaknili zato, da bi padli? Bog obvaruj. Vendar je zaradi njihovega padca
      odrešenje prešlo k poganom, da bi vzbudilo njihovo ljubosumnost.
      12 Če pa je njihov padec
      postal bogastvo za svet in njihovo pomanjšanje bogastvo za pogane, kaj bo šele prinesla njihova polnost?

      13 Vam, poganom, pa pravim: kolikor sem apostol za pogane, častno izpolnjujem svojo službo,
      14 da vzbudim ljubosumnost svojih rojakov in rešim vsaj nekatere izmed njih.
      15 Kajti če je njihovo zavrženje sprava za svet, kaj bo šele njihovo ponovno sprejetje?

      25 Nočem namreč, bratje, da ne bi vedeli te
      skrivnosti, da se ne bi imeli za razumne: del Izraela se je zakrknil,
      dokler ne pristopi k veri polnost poganov.
      26 In tako bo rešen ves Izrael, kakor je pisano:

      S Siona bo prišel Rešitelj,

      odvrnil bo brezbožnost od Jakoba;

      27 to bo moja zaveza z njimi,

      ko bom odvzel njihove grehe.

      28 Glede na evangelij so sovražniki, in sicer v vaš prid, glede na izvolitev pa so ljubljeni, zaradi očetov;
      29 kajti Bog se ne kesa svojih milostnih darov in svojega klica.

      Vidiš. Ponovno bodo sprejeti. Sam Jezus Kristus jih bo rešil v poslednjih dneh, ko se bodo pokesali in uvideli, da so križali svojega Kristusa/Mesijo, kakor je prerokoval.

      Že preroki Stare zaveze pa so prerokovali, da ko se jih bo Bog usmili in se spomnil svojih obljub njim, ko bo končana sodba nad njimi, jih bo vrnil v njihovo deželo, ki jim jo je obljubil in NOBEDEN jih ne bo več mogel izpuliti iz dežele. To se je zgodilo 1947/48. Mnogi so poskusili (’48, ’67, ’73,…)…in niso uspeli, KAKOR JE REKEL BOG.

      Amos 9

      14 Obrnil bom usodo svojega ljudstva Izraela, pozidali bodo opustela mesta in jih naselili; posadili bodo vinograde in pili njihovo vino, naredili si bodo vrtove in uživali njihov sad.

      15 Posadil jih bom v njihovi zemlji in nikoli več ne bodo izruvani iz njihove zemlje, ki sem jim jo dal,govori GOSPOD, tvoj Bog.

      Apostolska dela 5
      38 In zdaj vam pravim: roke proč od teh ljudi in
      izpustite jih. Zakaj če sta njihov načrt in njihovo početje od ljudi,
      bosta propadla;
      39 če pa izhajata od Boga, jih ne boste mogli uničiti, temveč se boste znašli v boju proti Bogu.«

      Vsak, ki preganja Jude se znajde v boju proti Bogu in je uničen, vse od Hamana v Stari zavezi (knjiga Ester), pa do Hitlerja in tako dalje.

      Izaija 51

      17 Prebudi se, prebudi, vstani, Jeruzalem, ki si pila iz GOSPODOVE roke čašo njegovega srda. Pila si usedline čaše trepetanja omamnega keliha in jih posrkala.

      22 Tako govori tvoj Gospod BOG,tvoj Bog, ki brani pravico svojega ljudstva: Glej, vzel bom iz tvoje roke čašo trepetanja, celo usedline čaše mojega srda, ne boš ga več pila.

      23 Dal ga bom v roke tvojim zatiralcem, ki so ti pravili: »Vrzi se na tla, da gremo čezte«: in nastavljala si svoj hrbet kakor tla,kakor cesto za popotnike.

     • haha

      Ž. so proti krščanstvu! V Talmudu pljuvajo po Kristusu in ga ne priznavajo kot mi, kristjani. Splošna razgledanost ti manjka!

 • celemu svetu je jasno
 • Borut Stari

  Gliha vkup štriha.

 • Janez

  NE VEM,
  ČE BI BILO
  ZA KARLA E. “ZDRAVO ” ITI V ZDA. Trump zna biti precej strog.
  Še Merklovi
  – ni hotel dati roke. Le formalno pozdravno rokovanje je bilo.
  SE PA ABSOLUTNO STRINJAM,
  DA
  JE ZADNJI ČAS, DA “ŽAL” MINISTER KARL E. – ODIDE IZ POLITIKE. L.r. J. KOMENDA
  P.s.
  SPODAJ SE ENEMU MALO “TRGA” OD PRENAPETE FANTAZIJE O ZAROTAH.

 • _

  Erjavec je v vsaki vladi, desni, levi, srednji, povsod :-)

 • :-)
 • jackdaniels

  a je tip lud???

 • jackdaniels

  Naj rusi že enkrat crknejo, ta zakavkaška divjad ne sodi v 21. stoletje

 • Janez

  Eno “ZDRAVVA-MARIJA” pa spat. Lahko noč. L.r. J. KOMENDA

 • Janez

  Eno “ZDRAVVA-MARIJA” pa spat. Lahko noč. L.r. J. KOMENDA

 • Janez

  Eno “ZDRAVVA-MARIJA” pa spat. Lahko noč. L.r. J. KOMENDA

 • mginko

  Blefer Korl že ve kako se pride do denarja v komunizmu, samo narodu pri nas to ni in ne bo nikoli jasno, pa četudi bo ta narod jedel travo.

 • wft

  “Podobno tudi hrvaški spletni medij Dnevno.hr piše, da slovenska
  opozicija tako vladi kot ministru Erjavcu očita neuravnoteženo zunanjo
  politiko in pro-ruska stališča. Ob tem so citirali tudi evropskega
  poslanca dr. Milana Zvera, ki je septembra dejal, da
  teža slovenske zunanje politike v mednarodnem in evropskem prostoru že
  več let stagnira in pada zaradi strateških napak večih levih vlad,
  sedanja pa je zunanje zadeve pripeljala do absurdne situacije.”

  hrvati ne spoštujejo sodbe mednarodnega sodišča!!!

 • Anton Slapnik

  seveda bo prijahal nazaj v eslovenijo na ghadafijevih kamelah…
  ona stara kraljica eli zahteva novga kojna lipicanca, katerega seme je varno spravljeno v konjušari gregorčičeva, osemenjevalci bodo vsi iz državnega zbora..

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!