fbpx

Erjavec zavaja s podpisi poslancev DeSUS: Na včerajšnji sestanek edini ni prinesel podpisov!

Karl Erjavec (Photo: STA)

Tragikomedija pod imenom “Karl Erjavec išče podpise svojih”, s tem pa tudi tragikomedija imenovana KUL, se nadaljuje. Čeprav je po sestanku prvakov koalicije KUL najprej pričela krožiti novica, da so zbrali 43 podpisov poslancev, se je nato izkazalo, da jih tisti, ki se je včeraj s svojimi še hvalil, Karl Erjavec, v bistvu še nima.

Karl Erjavec se je včeraj zmagoslavno hvalil, da ima zagotovljene štiri podpise poslancev DeSUS, ki naj bi jih po maratonskem mučenju svojih poslancev že dobil, po sestanku prvakov koalicije KUL pa se je izkazalo, da jih v bistvu še nima. Razlog, zakaj ne, je tragikomičen, kot celotna KUL zgodba.

Miha Orešnik, novinar oddaje Svet na Kanalu A, je najprej tvitnil, da je sestanek prvakov koalicije KUL in Karla Erjavca zaključen in da Alenka Bratušek trdi, da je zbranih vseh 43 podpisov za konstruktivno nezaupnico.

Podpisi brez soglasja poslancev
Po nekaj urah je tvitnil, da se je kasneje izkazalo, da so podpise svojih poslancev na sestanek prinesli vsi, le Erjavec ne, ki naj bi jih dostavil do petka, ko bo nezaupnica vložena. Odgovor na to, zakaj je do spremembe sploh prišlo, smo kmalu izvedeli prek tvita novinarja in urednika na Planetu TV, Mirka Mayerja.

Predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec (Foto: LS)

Mayer je tvitnil, da je Erjavec govoril, da ima štiri deponirane podpise, pri čemer je pozabil povedati, da so poslanski podpisi vedno deponirani. Rabiš pa osebno soglasje vsakega poslanca. Danes (včeraj, op. p.) ni dobil niti enega. Pričakoval je, da bodo podpisi pod bianco papir. Priznajte, ob tej novici nikakršen komentar trenutno več ni potreben.

Aleš Ernecl