fbpx

Erjavec že več ur zaprt s poslanci DeSUS – Fajonova s pomisleki o smiselnosti vložitve nezaupnice!

Foto: STA

Po več kot štirih urah razprave so Karel Erjavec in poslanci stranke DeSUS še vedno zaprti v pisarni. Neuradno naj Erjavec še vedno ne bi imel zagotovljenih treh od štirih glasov. Pogovori se nadaljujejo,” je novinar Nova24TV Luka Svetina sporočil iz državnega zbora. 

Predsednik DeSUS in potencialni kandidat za mandatarja za sestavo nove vlade Karl Erjavec danes že več ur sestankuje s poslanci DeSUS, od katerih pričakuje podpise pod predlog konstruktivne nezaupnice. Za zdaj še ni znano, ali jih bodo prispevali. Govori pa se, da pri pogovorih ni uspešen.

Kot je zapisal dopisnik Nova24TV v državnem zboru, je Erjavec že sredi prvega dela sestanka brez besed odvihral iz državnega zbora. Sestanek s poslansko skupino pa so nadaljevali ob 17. uri.

Tanja Fajon: Če podpisov ne bo zagotovljenih se postavlja pod vprašaj smiselnost vložitve nezaupnice
Danes je Erjavec obiskal tudi poslansko skupino Socialnih demokratov. Predsednica SD Tanja Fajon je danes za STA izjavila, da v petek pričakuje 43 poslanskih podpisov pod predlog konstruktivne nezaupnice, vključno s prvopodpisanimi poslanci DeSUS. Če podpisov slednjih ne bo, bo po njenih besedah vredno razmisleka, ali bi vseeno vložili predlog konstruktivne nezaupnice. Za zamenjavo vlade je po njenih ocenah vedno več razlogov. Če podpisov poslancev DeSUS ne bo, bo po njenih besedah vredno razmisleka, ali bi vseeno vlagali konstruktivno nezaupnico, a ta trenutek pričakuje 43 podpisov poslancev.

Foto: STA

Poslanci SD se pod predlog nezaupnice še niso podpisali. Po besedah Fajonove bodo v sredo na sestanku zbrali vse podpise. Zagotavlja pa, da podpirajo tako vložitev konstruktivne nezaupnice kot Erjavca.

Sara Kovač