EU-volitve: Se je Marjan Šarec uštel?

Premier Marjan Šarec (Foto: Nova24TV)

Dogovor med Janezom Janšo (SDS) in Marjanom Podobnikom (SLS) o skupnem nastopu na evropski volitvah je glavni dogodek tedna pred evropskimi volitvami, ki bodo 26. maja. SDS je pred petimi leti s 24,8-odstotnim deležem zmagala na evropskih volitvah in dobila tri poslance. SLS je bila skupaj z NSi Mateja Tonina na drugem mestu s 16,6 odstotka, vsaka od teh dveh strank je dobila po enega evroposlanca. Verjamem Igorja Šoltesa, DeSUS Karla Erjavca in SD Dejana Židana so dobile po en sedež. Ker 32,1 odstotka glasov pa je šlo v nič, ker enajst strank ali list ni doseglo visokega praga, ki je bil pri osmih odstotkih. Tudi letos bo prag vsaj tako visok. Velikanski delež glasov, ki lahko gredo v nič, je razlog, zakaj se združevanje sil splača tudi letos. A ni brez tveganj.

Splača se, če je postopek izpeljan dovolj spretno, da prinese dodatne glasove in ne odbije pomembnega dela volivcev. SDS in SLS sta se s povezavo odločili za tisto, kar je zavrnil Marjan Šarec z LMŠ, ki je po začetih dogovarjanjih pokazal vrata SMC Mira Cerarja in SAB Alenke Bratušek. Te tri stranke so skupaj v liberalni internacionali in vladi, v evropskem parlamentu pa nimajo zastopnikov. Zdi se, da je Šarec povezovanje zavrnil tudi zaradi ocene, h kateri so ga spodbujali javnomnenjski raziskovalci, da bo sam na volitvah z lahkoto osvojil tri ali celo štiri sedeže in da s SMC in SAB ne bo dodatnih glasov, kvečjemu jih bo manj. Če bi sam osvojil tri ali štiri sedeže, bi bil to velikanski uspeh, ki na evropskih volitvah ni uspel še nobeni novi stranki v slovenski zgodovini. To bi bil tudi velik obliž na rane, saj je Šarec doslej izgubil še vse volitve na državni ravni, na katerih je nastopil. Na predsedniških je izgubil tesno proti Borutu Pahorju, na parlamentarnih ga je odločno prehitel Janez Janša s SDS. Lokalne volitve so bile za LMŠ prava katastrofa. Lahko se izkaže, da so bile projekcije, kako dobro kaže LMŠ pred evropskimi volitvami, že spet napačne. V zadnjih projekcijah, ki jih je objavil Evropski parlament, bi imela LMŠ sicer še tri sedeže. SDS dva, po enega pa SD Dejana Židana, NSi Mateja Tonina in Levica Luke Mesca. A pri tem je treba biti previden. Gre za ugotovitve raziskave Ninamedie, ki se je v lanskem letu izkazala za slabega napovedovalca dogajanja. Prednost LMŠ in celo SD pred SDS v začetku leta je do volitev v začetku junija izpuhtela: SDS je volilo celo krepko več volivcev kot omenjeni stranki v seštevku. Kako nenavadno v teh raziskavah nihajo podpore strankam, kaže tudi včeraj objavljena preglednica EU-parlamenta:

Vir: spletnicasopis.eu

Še posebej je treba biti previden, ker to povrhu vsega niso raziskave, ki bi poskušale napovedovati rezultat evropskih volitev: gre za splošno meritev popularnosti strank na nacionalni ravni. Resne meritve za evropske volitve doslej niso bile mogoče, saj ni bilo znano, denimo, da bosta SDS in SLS nastopili skupaj. Rezultati na evropskih volitvah pa se zaradi drugačnega volilnega sistema in krepko nižje udeležbe tudi sicer praviloma dramatično razlikujejo od nacionalnih. Lista LMŠ, ki jo vodi donedavna novinarka POP TV Irena Joveva in ki za največje medije ostaja favorit evropskih volitev, se lahko znajde pred resnim preizkusom, ko nič ne bo gotovo. Glasovi za preostali dve liberalni stranki pa, če ne bo veliko presenečenj, prav lahko gredo v nič.

Na ravni EU se krepita EPP in S&D
Na ravni celotne Evrope se je po analizi EU-parlamenta v primerjavi s februarjem Evropska ljudska stranka (EPP), ki ji pripadajo SDS, SLS in NSi, okrepila in je najmočnejša. Podobno se je okrepila tudi socialdemokratska skupina, ki ji pripada SD, na drugem mestu. Liberalci, pri katerih so LMŠ, SMC in SAB, so na tretjem mestu nekoliko izgubili … Pregled za vse stranke je takšen:

Vir: spletnicasopis.eu

Celotno poročilo, kako kaže pred evropskimi volitvami po državah in na ravni celotne EU, si lahko preberete na povezavi tukaj. Trenutno stanje v primerjavi s prejšnjimi EU-volitvami kaže nekoliko drugačno sliko, obe največji stranki, EPP in S&D, izgubljata, Alde se rahlo krepi, precej pa pridobivajo skupina Evropa narodov (ENF) pa tudi konservativci (ECR). Levica, kjer je ena od dveh glavnih kandidatov Violeta Tomić, ostaja bolj v ozadju (GUE/NGL):

Na posnetku predsednik SDS, ko je lani prišel pozdravit na kongres SLS, na katerem je bil po odstopu Marka Zidanška za predsednika izvoljen Marjan Podobnik:

Na kongresu SLS v Novem mestu, ko je bil lani za predsednika izvoljen Marjan Podobnik. (Foto: Peter Jančič)

Peter Jančič / Spletnicasopis.eu

 • Antonius

  Serpentinšek je pragmatik. Svojo pamet je podredil neumnim odločitvam.
  ———–
  Janša, bravo! Pamet je boljša popotnica za v prihodnost, kot zamera.

  • VERRZIFIKATOR

   Serpentinšel je matematik, matematik ponavljalec.

   • Novakec1

    Ja, pri njemu je 2+2 vse drugo samo 4 ne.

   • Antonius

    Zadnjega popravca bo imel sfrizirani Šarec na naslednjih volitvah.
    Takrat mu bo ob srečanju s samim seboj žal, ker je takrat nazaj, tisto šestico popravcev izdelal.
    Vaški glumač je Šarčev domet.
    ————
    Soseda Francka pride k sosedi Poldki s prošnjo, če ji posodi valjar za testo.
    Pa ji Poldka odgovori, da ji valjarja ne more posoditi, ker njenega Šarca še ni doma.

    • Steiermark

     Tokrat je bil zrinjen na vrh tale genij, po zaslugi pritlikava in sicer po sistemu opankarja, ki je svojemu pankrtu kupil maturo…. Na naslednjih volitvah pa nebo več popravca….odleti, kot smrddliva muha….

   • Steiermark

    šestkratni….. pa naj še kdo reče, da ni “genij”……

 • matjazr7

  Mislim, da se je s svojimi kandidati še bolj uštel SDS. Menda ne bom glasoval za Zvera in Tomčevo, ki se jima ne da niti glasovati proti “Resoluciji o temeljnih pravicah oseb afriškega porekla v Evropi” in podobnim neumnostim, plačo bi pa vlekla …

  • wert

   Mogoče pa si slabo obveščen. Samo ugibam.

  • Beli Sneg

   Lažnivec. Fajonka in Vajgl sta glasovala za. Zver, Tomačeva, Šulinova so bili proti.

   • matjazr7
    • Beli Sneg

     Kdo je bil za pa nisi napisal zato si lažnivec ti. Bolje je vzdržan, kot za.

     • matjazr7

      Ostalih nisem omenjal, ker je vsem jasno, da se aktivno borijo za “multikulti”. Se pa sprašujem zakaj naši “desničarji” niso bolj aktivno proti? Bodimo pošteni, kaj imajo za pokazat po svojem mandatu? Zver nabija o Erasmusu, Tomčeva, da je imela veliko govorov, za Šulc pa sploh ne veš, da je blia tam, Bogovič je pa tako ali tako “žlahtna desnica”. Kolikor sem spremljal njihova glasovanja, so pa z navdušenjem podpirali multikulti agendo in sem že leta nazaj komentiral na tem portulu, da naj se enkrat odličijo ali so desnica ali levica. Teh ljudi jaz zagotovo ne bom podpiral še za en mandat, pa nisem edini. Zato sem napisal, da se je tudi SDS uštel s svojimi kandidati. Recimo za Vojevo bodo glasovali “zemljaci”, desničarji bomo pa doma ostali.

     • Beli Sneg

      To je isto kot za predsednika. Voliš boljše od slabših. Na žalost. Je pa dejstvo, da je evropski birokratski mastodon zelo težko premakniti. Zame je važno da so desni, ker levičarji so pa katastrofa. Pripeljal nas bodo na kant. Doma in v EU. Res da je muti Merkel kriva za migracije. Je pa SDS pokazala, da se nagiba k Orbanu in prav bi bilo da se glede EU politike opredelijo skupaj z višegrajci. Jaz sem vesel za novo stranko DOM, vendar dam JJ prav, da bodo v primeru EU glasovi za DOM, stran vrženi glasovi, Brez medijske podpore, pri zaplanskanosti slovenskega folka. Nak, ne bo šlo.

     • Igor Kavalar

      EPP je preteklost. To če so zamrznili Orbana je napaka. Oni bi morali zamrzniti v EPP tiste, ki so to predlagali ali pa bi SDS moral spokat ven že leta 2015 ko se je to sranje začelo, pa še pjančka niso znali zamenjati.

     • Igor Kavalar

      Domovinska Liga (nova alternativna opcija za evropske volitve)
      https://www.facebook.com/domovinskaliga/

      Poglej program in če ti je ok gremo zbrat podpise in glasove.

  • sodnikisozločinci

   Romana Tomc, Patricija Šulin in Milan Zver so se glasovanja vzdržali. Hvala za povezavo matjaž. Zdaj pa naj razložijo, zakaj niso glasovali proti.

  • Antonius

   Vzdržali so se, niso bili proti?!
   Šulinova, Tomčeva In Zver so dobro vedeli kakšen bo rezultat glasovanja v evropskem parlamentu, zato se verjetno glasovanja niti udeležili niso. Zakaj sploh glasovati proti, če je pa absolutna večina za.
   Ne umišljajmo si, da je parlament ob vsakem glasovanju do zadnjega sedeža poln. Po razpravah sodeč je velikokrat v naprej jasno, kakšen bo rezultat glasovanja, zato se mnogo poslancev nasprotnih razmišljanj, glasovanja v parlamentu sploh ne udeleži. Neudeležbo prištejejo k vzdržanim glasovom.
   Sliko dogajanja v evropskem parlamentu lahko primerjamo z dogajanjem v našem parlamentu.
   Kadar so rezultati glasovanja poznani v naprej, marsikateri poslanec ali poslanska skupina z odhodom iz dvorane pokaže-jo svoje nestrinjanje z rezultatom glasovanja
   Povsem brez potrebe muho spreminjate v slona.

 • VERRZIFIKATOR

  Zarjan Jarec

  SE JE UŠTEL?

  (kalkulatorska)

  »Se kontrolka v maju nam obeta,
  Darjan, dajmo skupaj se učiti,
  zmogli svoje bi moči združiti,
  naša vrsta dobro je prešteta.«

  Rekli to novincu so v razredu,
  ki kontrolko brez izkušenj piše,
  ki petice si v oblakih riše,
  rekli Darjanu so to, vsevedu.

  Nagovarjal ga je najprej Čiro
  pa patem Marlenka najbolj vneto,
  nič od tega ni bilo sprejeto,
  Darjan vse je meril z lastno mero.

  »Sam se pač najbolje bom odrezal,
  saj tako prognoze mi velijo,
  uresničil samcat bom vizijo,
  se zato ne bom z nikomer vezal.«

  »Bolje, Darjan, skupaj bi pisali,
  daj že, dopovej si, si novinec,
  izvisel boš kakor kak edinec,
  ki so v igri ga na hladno dali.«

  Razred prejšnjič skoraj bi ponavljal,
  je zato, kot misli, preizkušen,
  v kalkulacijah kot nož nabrušen,
  saj kar šestkrat je doslej popravljal.

  Naš novinec kajpak pojma nima,
  a zanaša se na svetovalce,
  dobre da imel bo šepetalce,
  da dovolj bo, če le tistim kima.

  Darjan šteje in tako računa,
  sam da test prestal bo pač najlaže,
  mu napoved um, oči premaže,
  dobra da ni vezana štacuna.

  Šteje fant in se krepko ušteje,
  se račun na koncu ne izide,
  rezultat kontrolke ko ven pride,
  scela kalkulatorja pogreje.

  Prej v oblakih Darjanček je plaval,
  nonšalanten bil je do sošolcev,
  zdaj odrgnjenih je fant komolcev,
  saj mu Milanček prišepetava.

  • Novakec1

   Si mislu Šarjan Marec

 • Darth Vader

  do sedaj nisem slišal niti ene programske točke, ki nebi bila prazna politična floskula in po nekem čudežnem ključu, naj bi šel nekoga volit? ki mi bo naseljeval migrante po evropi, ki bo nas belo prebivalstvo zmerjal z rasisti in fašisti…..ter dajal jasno vedeti, da so afriški ljudje bolj zaželeni, kot slovenski narod..zraven prodajal, da v imenu državotvornosti dajejo glas manj slabi izbiri od dveh slabih izbir, ker so vsi po vrsti nepomembni klošarji, ki ne znajo izpogajat niti ene dobre stvari za slovenijo….in na koncu naj bi bil človek še noro vesel,a bo sloveniji plačeval davke? sej konec koncev, če prodamo vse premoženje v sloveniji in se preseliš v južno hemisfero, potem se te javni dolg, višina davkov in podobni represivni ukrepi pravzaprav ne tičejo več…se tičejo samo tistih, ki imajo še slovensko državljanstvo, kajne?

 • Franc Šink

  On ne ve kaj pomeni ničla več ali manj

  • stajerc5

   Ko vidi niclo, se zacne ukvarjati z problemom velikega in malega krogeca. Ni vrag, da ga ne bo spravil noter, drugace bo pa formulo iz Murgl dobil.

 • GverilaStyle

  Prebral sem samo naslov….in ja, uštel se je…sej je zraven članek, da je 180miljonski primankljaj…..

 • Kučko pod pručko

  Se je Marjan Šarec uštel?

  Šarec se ni uštel šele s tem, ko je opit od rezultatov, ki so mu jih pripravili Kučanovi anketarji, počutil kot sam cesar in je vehementno zavrnil sodelovanje s Cmerotom in Šiviljo na EU volitvah. Z njima, ki sta se že zdavnaj izkazala, koliko sta vredna, si sicer ne bi mogel kaj prida pomagati, vseeno pa bi lahko v skupni žakelj prispevala kakšen glas.

  No, Lubadar se je odločil, kakor se je in to bo tudi požel. Naj si bedak ne domišlja, da bo imel v Bruslju štiri parlamentarce, v kar ga zavajajo murgelska trobila. V LMŠ-ju bodo lahko veseli, če bodo dobili vsaj en mandat. Sicer pa, saj sploh nimajo nobenih resnih imen na listi, še nosilko liste so morali uvoziti z Balkana.

  Sedaj pa še k uštetju. Tišler se je uštel takrat, ko je sploh pomislil na politiko. Kakšen bumbar je moral biti, da ni dojel, kaj vse ga čaka. To ni samo prazno gobezdanje in prevažanje v mercedesu, ampak je treba povedati tudi kaj konkretnega. Revež si v pijanosti ni upal priznati, da tega ni zmožen, pa naj ima za seboj tisoč stricev in celoten murgelski štab!!!

 • realnost

  Se je pač spet malo zmotil. Bo pa velik dosežek če mu uspe spravit v evropo makedonko, čeprav makedonija še ni v EU..

  • Edi Puc

   (ki bo tam delala za sorosa…. bravo slovenci)

   • SIMON ROZIC

    Šarec jo bo obiskal s Falconom vsaj 1x na teden,
    da ne bo čisto pozabila zakaj je v Bruslju !!!!
    Obenem bo “štempljal” kartico prisotnosti (zaradi
    obračuna potnih stroškov)

  • SIMON ROZIC

   Še malo, pa bo tudi naš standard primerljiv z Makedonskim, če ne
   še slabši!

   • stajerc5

    Po stevilu sipcev smo ze skoraj na istem!

   • bubamara

    Makedonci so res 100 let za nami.

  • Hunjađi

   Makedonki je dana lepota in si upa pred kamero govort. Ima kvalitetno genetiko.

 • učko

  Šarec je sestavu vlado, torej je zmagovalec volitev. Čeprav s slabšimi političnimi kartami je premagal Janšo in njegova vlada odloča o stotinah milijonov, ki tudi nekam izginjajo. No, Janša pa gre lahko spet si sposodit drobiž od Đuđićke, če ga rabi !

  • bubamara

   Pomembno je, da Janša ne zapravlja milijone. Drugi lahko.

 • komar marko

  hudiman je drugje. Šarko si je zaželel tega mesta in pričel nekaj besedičiti.Ker je ustrezal določeni politični usmeritvi so ga PRAVOVERNI mediji podprli. Važno je bilo, da je bil proti JANŠI. Po izvolitvi je pričel talati, predno se je kaj ustvarjalo. Čudi pa me, vse vlade so obdržale ZUJF in se hvalile,kako so uspešne. Čudno, PUF pa raste,kdo je idiot?

  • Imperial Commando

   In levićarji še zmeraj pizdijo čez zujf, čeprav ga njihovi izvoljenci ne želijo ukinit kljub nešteto možnostim. LEVIĆARJI SO IDIOTI

 • totex39

  Šarec je vladanje vzel kot komedijo pa čeprav tudi tega ne obvlada, ampak imel je socialistično zaledje zato se je tudi podal v to, samo da bo vladal saj drugega ga ni zanimalo, ostalo bodo pa drugi naredili na mesto njega, pa tudi, če gre v državi vse v nič.

 • Franjo Trojner

  Šarec je gotof, a je tako poln sebe, da se tega še ne zaveda!
  Še pijančki v gostilnah pri šanku se mu posmehujejo.
  Nek daljni sosed pride k Šarčevim in Šarca nagovori: “Šarec a mi daš eno od svojih fotografij?”
  “Jaz naj bi tebi dal svojo sliko? Kaj za vraga pa boš počel z njo?”
  “Jaz nič! Učiteljica mojega mulca je v šoli rekla, naj prinesejo kakšno fotografijo, da jo bodo nalepili na oglasno tablo, kjer bodo opisane največje svetovne naravne katastrofe!”

  • Novakec1

   Hebe pa celo avtohtono populacijo, to ima za nalogo od stricev iz ozadja, Sorosa, šejkov….

 • bubamara

  Šarec in EU. To pa je vic meseca. Hahahaha. Za Šarca je nov svet že na Trojanah.

  • MEFISTO MODRI

   Ne le nov svet, tudi meja.

 • Stanislav Juznic
 • RATATA

  Ko bi se malce bolj poglobili, bi ne bili pristranski, povezali en konec z drugim in naredili vozel tet zategnili bi ugotovili da je glavni komisar EU soroš

  • Ava

   Ja res je. Izven teme ampak: Tip je povsod nezaželen, celo Izraelci ga ne marajo…Se je za vprašat. Mimogrede med drugimi financira tudi izdajo knjig, ki jih mi beremo na faksu. Bolje, da ne začnem kakšne knjige so to. Ko sem enkrat o tem želela povprašati profesorja, sem se zadnji hip ugriznila v jezik. Ker drugače adijo opravljen izpit. :)

   • RATATA

    Vse je potrebno kritično presojati. Jezik pa le ahtaj in ga ne grizi preveč grobo, saj je božji dar! Če ga imaš ga lahko komu pokažeš, za povrh pa še osle, kot jih je tisti Kranjec.
    Namesto da se v jezik ugrizneš, se poskusi navadit, da se primeš za ušesno mečico in si jo pogladiš. To pomirja.
    Lepo! Lp.

    • tomnidari

     Soroš in kompanija so akterji multikulti agende, s katero bi z lahkoto obvladali cel svet. Kot taki, je razumljivo da čeprav židi, jih tudi židi sovražijo!

 • Frank Novak
  • tohuvabohu

   A si spet pozabu iti spat?

 • stajerc5

  Eeeee, Jancic moj! Zakaj se izogibas komentarju za ENF-(+24), edine prave desne skupine, zakaj!??? To ni, da nekaj vec pridobiva, ampak je najbolj vzhajajoca stranka, dalec najbolj!

  Peter Jancic, ves, to je tista stranka, ki pri nas sploh ne obstoja…

 • marker

  Samo velika plača za malo dela brez truda in odgovornosti vleče vse slovenske kandidate v evropski parlament. To je edina in prava resnica. Poslanci desnice so nevtralni in vsaj ne delajo državi škode, poslanci levice pa delajo Evropi in nam samo škodo z uvozom ekonomskih migrantov. K sreči je za migrante naša država nezanimiva, pa če se levičarji še tako trudijo. Po vloženi prošnji za azil in nekajdnevnemu počitku pri nas, kmalu popihajo čez avstrijsko mejo na sever sprejemati bogate socialne dobrote.

  • Igor Kavalar

   Poslanci EPP se deklarirajo kot desničarji pa mnogi niso bili nevtralni pri ilegalni migraciji ampak so bili celo njen pospešek (npr. Junker, Merkel). Tudi, če bi vsi ilegalci šli v druge države EU in nobeden nebi ostal v Sloveniji, je to velik problem, ker smo mi del EU.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  “NAŠ” FRANK NOVAK – IMA PROBLEM – HUD PROBLEM – se zdi.
  Podobno
  kot pokojnega E. REAGANA – SE GA LOTEVATA
  – DEMENCA I
  – ALZHEIMERJEVA – zelo zoprna bolezen.
  FRANK NOVAK – ne ve več
  – KJE IMA KARTICE – RAČUNOV BANK, SKLADOV ITD.
  — KOLIKO DENARJA SPLOH IMA IN KJE – tudi ne ve več. Se zdi.
  . POZABIL JE TUDI NA – DAN IN NOČ – kar sredi noči na Floridi – nam piše.
  Edino
  – slovenščine, Mačka in E. Kardelja – še ni pozabil,
  – PA POVEZAVE DO NOVE 24 TV – ŽE NI IZGUBIL, POZABIL.
  In – misli, da nas
  – “osrečuje” s seboj in z njegovimi zapisi in linki. Se zdi. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  RONALD REAGAN IN ALZHEIMER BOLEZEN
  https://www.google.com/search?q=RONALD+REAGAN+ALZHEIMER+DIDEASE&oq=RONALD+REAGAN+ALZHEIMER+DIDEASE&aqs=chrome..69i57j0l3.23280j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

 • Hunjađi

  Šare, če se je uštel bo sam kriv. Ko se bo Janša uštel bo spet krivo kukavičje komunistično SLS jajce.

 • Get Smart

  ŠARAC se ne more ušteti, ker ŠARAC ne zna šteti. In četudi bi znal, pa seveda ne zna, kot rečeno, ga CENTRALNI KOMITE KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji ni nastopil, da bi karkoli štel, ampak ga JE NASTOPIL samo in le da zganja PI-AR pred kamerami. Je namreč ritardirana MURGL JUGOKOMUNISTIČNA lutka, ne zna brati, ne zna pisati, ne zna šteti, zna pa nastavljati dupe gazdi, zna pritiskati na gumb, kot dokazano zmore vsaka MURGL JUGOKOMI opica, in na šnelkursku so watchdoga naučili LAGATI, BLATITI ljudi, LAJATI na ljudi.

  Ušteli ste se otročički, ki prištevate ŠARCU lastnosti, ki jih watchdog nima in ker mu prištevate pristojnosti, ki jih mekanocurni nastavljač dupeta gazdi prav tako nima.
  ŠARAC je serbus=hlapec, za serbusa rojen srbo-šipac bastard, sestavljen v srbo-šipac garaži za vojaka revolucije, za watchdoga tekovina MURGL JUGOKOMUNISTIČNE revolucije.

  Vsaka podobnost s SMCmero, POZITIVNO SRBSKO Zoranko Janković, SOCIALISTIČNO Barbie BORAT POHARKO, LDS Drty Drnovškico, ZARES golubićko i tako dalje do tokija, je zgol namerna.

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI,
   RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji.
   “Vsi nogometaši so isti” “vsi igrajo za isti klub” “vsi igrajo za isto državo”
   “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica” = to OPRANI OTROCI najraje ponavljajo, rajcajo jih prostitutke nje = kar je seveda v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST =
   sledite, OPRANI OTROCI???? = poštene KURBICE so POŠTENE DELAVKE = ti pošteno plačaš, one pa ti nudijo spolne storitve,
   za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH ZLOČINSKIH PEDERČINA in KURBETIN,
   ki vam ROPAJO MILIJARDE
   v zameno pa vam nudijo storitev “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”.
   Magarac u Lipicama ni LIPICANAC nje. Boste otročički odprli učke in vklopili možgančke?
   Marjanka ŠARAC ni slovenski premier,
   ampak je
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji =
   = je pi-ar lutka, je nastopljen mekanocurni pussić, ki pred kamerami in mikrofoni svira kurtzu, prodaja maglu … in pa seveda LAŽE kot pes teče.
   VSE kaviaržido KOMINTERNISTIČNE kreature in njihovi SERBUSI=hlapci
   so lahko in so:

   –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –MURGLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –MURGLRVACKO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji*
   –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji

   i tako dalje do tokija.

   * = babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … =
   = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

   Pamet v glavo.

   • Get Smart

    Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
    = »kultura smrti« =
    = globalno pa kaviarŽIDO KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
    in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM =
    SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =
    = kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
    = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

    (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …)
    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
    =
    “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =
    (babilon perzija egipt bizanc rim jugoslavije … = ein folk, ein firer nje)
    1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
    2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
    psi čuvaji tekovina revolucije
    3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
    oz. z njihovimi besedami,
    “… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

    Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
    seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
    .
    Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
    so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

    • Get Smart

     In izbijte si iz glavičev FLOSKULE tipa
     “leva politična opcija” in “desna politična opcija”,
     saj česa takega na tem svetu ni. Na svetu ni DRŽAVE, ki bi se imenovala ali bila leva/desna.
     Na svetu sta 2 RAZLIČICI (“opciji” nje) DRŽAVOTVORNOSTI in DRŽAVNOSTI (POLITIKA=državnost, državotvornost … = SKRB ZA POLITEJO = DELO ZA POLITEJO):

     __ I. __ –kaviaržido KOMINTERNISTIČNA država = KOMUNIZEM = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = NACIONAL SOCIALIZEM = FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = kozojebizem = vukojebizem = transićizem = satanistično SUŽNJELASTNIŠTVO =
     red razredov =
     1. prvorazredne gazde = krvosesi
     2. drugorazredni psi čuvaji = WATCHDOGOVI
     3. brezpravni sužnji = LJUDJE
     = skratka »KULTURA SMRTI«
     in pa
     __ II. __ – DRŽAVA / POLIS / POLITEJA LJUDI,
     kjer vlada RESNICA, PRAVICA, PRAVO, DOBRI ČLOVEŠKI ODNOSI, DOMOLJUBJE, RODOLJUBJE … skratka
     »KULTURA ŽIVLJENJA«,
     ki smo jo
     Slovenci podarili ljudem tega sveta.

     Pamet v glavo.

 • Janez Kepic-Kern

  JOVEVA – LMŠ
  sploh izvoljena ne bo.
  Kdo trdi, da bo izvoljena?
  Vsem normal Slovencem se zdi čudno, da ne pomaga unogim
  od Sorosa inAlbancev – zatiranim Makedoncem – v sedaj Severni Makedoniji.
  Se nekaj meša v zadeve, ki se je nič ne tičejo – tu v Sloveniji.
  Koliko časa pa
  ta Joveva že živi v Sloveniji? A kdo ve? L:R: JANEZ K: KERN KOMENDA

  • Hunjađi

   Tud,če ne bo izvoljena bo kje drugje zaželena. Ima privlačne atribute, katere zal vam niso bili podarjeni.

   • Janez Kepic-Kern

    ŠALA
    Ja seveda.
    Čisto v okviru normale – mlajša ženska – je pač.
    Nekoliko presuha – pojdi jo opozoriti – naj več hrane – je.
    Kako bo neka Makedonka zastopala – nas Slovence? L.r. JANEZ K: KERN KOMENDA
    p.s.
    KONEC ŠALE

    • Hunjađi

     Mars kera ji zavida fizićno genetiko. Boke ma kr orng rodno ženstvene. Ni nč anoreksična.
     Ni pač članica SDS zato si zbegan in jo bi očrnil kokr se le da.

     • Imperial Commando

      Ti politike voliš po izgledu? BEDAK

     • Hunjađi

      Jaz jih ne volim, nism ovca. Jih pa ovce volte po izgledu, karizmi, gobezdanju…

    • Hunjađi

     Ti bi Japonca volil, če bi ga izglasoval za predsednika partije SDS.

   • tohuvabohu

    Tudi zate, drvar, je bolje, če se spelješ nekam, kjer boš zaželen.

    • Hunjađi

     Kaj misliš da komentiram tu, ker hrepenim po virtualni družbi? Tu sm, da te drkam v hlapcevski mozag. Saj me klikas non stop pod spam. Patetik.

     • tohuvabohu

      Ne vem, kateri hudič te žene sem in me tudi ne zanima. Je pa dejstvo, da nimaš ničesar povedati in se samo zaganjaš v ljudi kot nevzgojeno ščene.

     • Hunjađi

      Zakaj se ti vame zaganjaš, pseto?

     • tohuvabohu

      Zato, ker si trol.

     • Hunjađi

      Takega si me ustvaril v tvoji fikciji.

     • tohuvabohu

      Zelo se trudiš, da bi se zagabil ljudem.

     • Hunjađi

      Mene loh ljubiš al mrziš, tretja opcija ne obstoja kot vela za vse konje za katerim se praši.

     • Hunjađi

      Odrast ze enkrat, ne sam jokcat.

    • Hunjađi

     Foušija te razjeda in prav je tako.

 • garfi

  NEEEE ZA RKC STRANKO nsi NA EVROPSKIH VOLITVAH
  Brščič: papež Frančišek je heretik, ki ga je izvolila “grupacija degeneriranih pedofilov”
  Brščič je izjemno kritičen do vodstva Katoliške Cerkve, vključno s slovenskimi škofi. Po njegovem prepričanju je papež Frančišek heretik, ki odstopa od doktrine Katoliške cerkve, je moralni relativist, ki ima “kumbaya teološko izjemno šibko argumentirano stališče”, po njegovem pa ga je izvolila “grupacija degeneriranih pedofilov, ki so izvolili papeža po njihovi meri.”
  Po njegovem želi ekipa okoli Frančiška spodkopati Katoliško cerkev, Vatikan pa je na plačilni listi Soroševih grupacij. Pod pontifikatom Frančiška pa se je jezuitstvo odrazilo v antievropskosti, RKC je do ravni škofov, vključno s slovenskimi, usmerjena proti nacionalnim državam, proti zahodni civilizaciji in proti Evropi.
  https://www.domovina.je/kava-z-brscicem-in-usajevo-sds-se-je-omehcala-potrebujemo-drugacen-tip-politike/

 • garfi

  razmišljam, da bi volil Domovinsko ligo-DOM, kajti Zver, Tomčeva in Šulinova so preveč pro€U
  https://www.domovina.je/kava-z-brscicem-in-usajevo-sds-se-je-omehcala-potrebujemo-drugacen-tip-politike/
  Če želimo preživeti kot nacija, je po Brščičevem prepričanju potreben radikalen preobrat. “Nismo ogroženi le kot Slovenci, temveč tudi kot Evropejci, zato so prihajajoče volitve ključna točka preobrata, ali bomo nadaljevali po poti multikulturnega “kumbaya” videnja, da je možno sobivanje vseh možnih religij in pogledov na svet, ampak jaz mislim, da to preprosto ni mogoče.”
  Podobno meni tudi znana odvetnica Lucija Šikovec Ušaj, ki hkrati opozarja, da ljudje, ki danes vodijo Evropo, sploh nimajo otrok. Pri tem ne gre samo za ženske, kot sta denimo Angela Merkel in Theresa May, temveč tudi za moške: “Večina evropskih voditeljev nima otrok in to Weber, Junker, Kurz … Veliko jih je, ki jih nima otrok in to je “zgled” državljanom,” opozarja.

  • Hunjađi

   Zbegana ovca blebeče

   • Janez Kepic-Kern

    GOSPOD “GARFI” JE ŽE OK, VSESTRANSKO.
    Kar pri miru ga pusti. L.r. Janez K.K. KOMENDA

  • Janez Kepic-Kern

   Ja!
   Tale EU kampanja – bo pa vroča.
   Vsekakor !
   Na zgornja vprašanja – bodo vsi morali odgovoriti.
   Meni
   osebno sta zlasti
   M. TONIN in LJ: NOVAK – POLITIČNO SKRAJNO ZOPRNA – “DVOSTOLNEŽA”,
   čeprav
   sta morda – doma, tako kot privat osebi – OK? Ne vem.
   Všeč mi je edino prizadevna gospa Iva DIMIC, ki je zdaj nekaj – zbolela,
   ša dr. Umek, ki pa je za aktivno politiko – pač – v letih, in še kdo iz NSI – morda.
   Jaz osebno veliko dam na RKC vero,
   ampak
   – iz česa sploh se pri NSi – v njenem javnem nastopanju sploh vidi,da gre za stranko, ki zastopa RKC vero in nas verne Slovence.
   Vsaj potrebo po več morale in etike
   – v javnem življenju – bi pa NSi – že morala – poudarjati.
   Tako pa niti prizadetosti večine Slovencev po 2. vojni
   – zaradi nesodno KP morilske vsilitve ex VKPb, KP, ZK stalinističnega
   komunizma in TITO; KARDELJ komsocializma
   v NSi – niti – ubesediti javno – niso znali ali upali.
   Jaz sem nad NSi – razočaran. Le OK ga. Iva DIMIC.
   In delno morda še kdo. To je premalo.
   Zakaj ga. L. NOVAK tako vztraja, ko ve, da kot politična oseba
   med nas večino Slovencev – ni sprejeta? L.r. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
   P.s.
   NSi bi morala RKC vero brez zadrege promovirati,
   ker gre za dokazano OK vero.
   Npr. Melanija TRUMP je brez zadrege – javno
   preko TV pred vsem svetom prebrala, zmollila
   OČENAŠ=LORD*s PRAYER, lani na Floridi.
   https://www.google.com/search?q=melania+trump+lords+prayer&oq=melania+trump+lords+prayer&aqs=chrome..69i57j0l5.19367j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8

   • tohuvabohu

    Pazi, prjatu, “RKC vera” ne obstaja. Obstaja krščanska vera, ki jo oznanjajo različne cerkve. Katoliška cerkev (ne Rim(sk)okatoliška!) je samo ena od krščanskih cerkva.

    • opazovalec

     Ko že toliko veš, bi pa lahko vedel, da se naziv RKC nanaša nazahodno ali latinsko cerkev, poleg nje (namreč RKC) pa obstaja še 22 (dvaindvajset) Vzhodnih katoliških avtnonomnih partikularnih cerkva, nad vsemi ima pa zemeljsko oblast rimski škof (papež).

     Krščanskih cerkva je pa precej več, vse protestantske so tudi krščanske….

     • tohuvabohu

      Brihtnež. V Sloveniji je registrirana Katoliška cerkev (ne RKC). Latinska cerkev je oznaka za katoliško cerkveno skupnost latinskega obreda za razliko od grške (uniatske) in ostalih, ki so združene v enotno KC.

     • opazovalec

      Kako pa potem razlagaš, da piše v dokumentih mojih rajnkih staršev da so rimokatoliške veroizpovedi?

     • tohuvabohu

      Tega niti cerkveni ljudje ne vedo vsi, da ne omenjam državnih organov. Kdorkoli uporablja izraz “rim(sk)okatoliška”, je bodisi nepoučen bodisi želi KC reducirati na nekaj lokalnega in nepomembnega. Vsekakor gre za oksimoron.

     • opazovalec

      Zanimiva logika, da me kap. Torej katoliška cerkev na slovenskem pred manj kot 100 leti ni vedela kakšno je njeno uradno ime, ali država ni vedela katera je njena uradna vera? Ali pa ti mogoče ne veš, da se prenekatera župnija imenuje rimskokatoliška, recimo

      Rimskokatoliško Župnijstvo – župnija Preska,
      Rimskokatoliško Župnijstvo – župnija Škofljica,
      Rimskokatoliško Župnijstvo – župnija Janče,….

      pa še se jih najde v okolici Ljubljane.

     • tohuvabohu

      Saj sem povedal, da še njim samim ni jasno. Samo da se lepo sliši. Obstaja celo rkc-portal.
      Si pa v zablodi, če misliš da je bila katoliška pri nas uradna vera.

    • Janez Kepic-Kern

     NO, IMAŠ PRAV.
     Jaz z t.i. RKC preprosto mislim na – to,
     našo slovensko RKC – tako kot je bila in je, s škofi, župniki, s cerkvami po Sloveniji in s papežem v Rimu. A ne? Vem, da so še druge. L.r. JANEZ K. Kern KOMENDA

     • tohuvabohu

      Registrirana je kot KC in ne RKC. RKC je contradictio in terminis: katoliška pomeni vseobča, rimska je pa omejena na Rim. To se tepe med sabo.

   • Janez Kepic-Kern

    Naprimer !
    Vložek stanke NSi – v izboljšanje
    slovenskega prava – se zdi – minimalen.
    Ko smo “t.i. vztrajniki” ODBORA 2014 – vztrajno,
    preoko 150 dni zaporedoma, vsak dan – protestirali pred VRH: SODIŠČEM v LJ,_
    NITI ENKKRAT, NITI EDEN BOLJ POZNANIH NSI ljudi,
    NI
    prišel – kaj povedati, nas podpreti – pred sodišče.
    Kot, da ni šlo za pomemno dogajanje – v nam vsem SKUPNI DRŽAVI.
    Tako
    POLITIČNO “VRTIČKARSTVO” KOT
    se ga – se zdi – gre NSi – NE PELJE
    NAS SLOVENCEV – NIKAMOR. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

   • garfi

    odločil se bom šele po volilni kampanji
    SDS je premalo naredil in informiral o vse bolj totalitarni €U

 • garfi

  sobivanje z €U komunisti in njihovimi enako nasilnimi uvoženimi muslimani ni možno
  civiliziranje te Zalege pa je praktično misija nemogoče že zaradi pasivnega folka
  obstaja velika nevarnost vojne

 • Janez Kepic-Kern

  VSEKAKOR !
  LMŠ – OD “NEZNANCEV” PODPIRANI M. ŠAREC – SE JE UŠTEL.
  PRVIČ,
  MU BO UMETNO NAPIHNJENA JAVNA PODPORA
  – ZARADI ŠTEVILNIH
  NESMISLOV S KADROVANJEM IN S PRORAČUNSKIM PRIMANJKLJAJEM

  – V APRIL IN MAJU – nezadržno – P A D A L A..
  IN
  NOSILKA LMŠ LISTE ZA – EU – JOVEVA
  JE
  IZJEMNO SLABA IZBIRA.
  Kako bo neka v Sloveniji verjetno “komaj naturalizirana” MAKEDONKA
  ZASTOPALA
  NAS – SLOVENCE V EU.
  In to v tako pomembnih časih – afroislam – migracij.
  o
  slovenski
  TRADICIJI IN O NAŠI SLOVENSKI ZODOVINI – TA LMŠ gpdč. JOVEVA
  morda že kaj ve.
  Povezana z našim slovenskim jezikom in kulturno zgodovino, tradicijo
  pa
  povezana niti ne more biti – ker pač ni slovenskega rodu.

  Je čisto OK , če je ITALIJAN – ITALIJAN,
  samo nas Slovencev ne more zastopati. To se pa ja – razume.
  Jaz ne morem zastopati Špancev,
  ker nisem Španec, čeprav nekaj špansko – znam. L.r. Janez K. Kern KOMENDA

 • wert

  Po ostrih kritikah, ker ni odšel v Strasbourg, mu je stopil v bran svetovalec in prijatelj.
  https://siol.net/novice/slovenija/damir-crncec-razkriva-kaj-si-danes-misli-o-jansi-in-zakaj-se-je-pridruzil-sarcu-intervju-video-493841

  • Janez Kepic-Kern

   +++++++++, HVALA ZA LINK.
   ZANIMIV POGOVOR S TEM G. DAMIRJEM Č.
   JAZ V SLOVENIJI NIMAM RAVNO – TRDNEGA OBČUTKA – DA SMO VARNI.
   Vprašljiva sodišča in institucije prava imamo,
   nismo uredili posledic KP polit brezpravja v zvezi z 2 sv.vojno itd.
   Ne
   vidim razlogov, da bi bil jaz osebno
   z varnostjo nas Slovencev in naše kulture – ZADOVOLJEN. L.R. JANEZ K. K. KOMENDA

 • RATATA

  Grozljiva tišina v dvorani ob govoru bivšega kanadskega ministra za obrambo….
  “The End Game Is A New World Order” – Former Minister Of Defence Speaks Out
  https://www.youtube.com/watch?v=8AJa8uM84iI

  • Janez Kepic-Kern

   HVALA ZA ZANIMIIV LINK.
   Kaj pa tisto pomeni: “unelected”
   Kdo neizvoljen – naj bi nam vadal ?
   V teh zadevah – nisem na tekočem. L.r. JANEZ K.K. KOMENDA

   • RATATA

    Od ljudstva neizvoljeni sprejemajo odločitve, narekujejo in vodijo prav vse.
    Marsikomu se omenjanje tega zdi tako zelo neverjetno, da niti poslušati nočejo, toda izkazalo se bo, da je res zarota.

    • Janez Kepic-Kern

     AHA !
     iN KJE SE PA KAJ KONKRETNIH PODATKOV – IZVE ?
     Kdo naj bi bili NWO
     – bogataši, finančniki, vodje glavnih panog? L.r. Janez K. Kern KOMENDA
     p.s.
     D. Rockefeller je škripnil s 5. srcem v ? 105. letu? Se mi zdi.

 • Janez Kepic-Kern

  SE JE UŠTEL, SE JE UŠTEL !
  Naveličani smo
  “INSTANT POZERSKIH,
  BREZ STROKOVNIH ZNANJ V GLAVI” POKOMUNISTIČNIH – “FRIZERAJ TIPOV”.
  LMŠ
  M. ŠAREC – ĐE IZGUBLJA – SVOJ “ČAR”
  Kmalu bo tako kot – SMC – D. M. CERAR . “SMC”= “SAMO MIRO CERAR”=SMC
  Kmalu bo
  “LMŠ”=” LE MARJAN ŠE”= LMŠ. Upajmo. L.r. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • freedomfighter

  Upam da zmaga nsi

  • FRANC3

   NSI ter SDS sta žlahtni desni stranki. SLS se sicer malo prebuja, a se bojim, da bo Podobnik krenil na stara pota paktiranja z levo sredini (prej LDS, sedaj LMŠ) samo zaradi prestiža, oblasti in denarja.

 • xtc

  Šarcev realen rezultat je preje nekje okrog nivoja lokalnih volitev ali pa polovička uspeha državnozborskih ali manj tam okrog 6-7%.
  Tudi bruseljske projekcije so bolj ali manj fake” zaradi zavedanja ,da stranke kot je AfD ipd rasejo neustavljivo in ne morejo nič,le še lažno propagando zganjajo in skušajo zavesti ljudi.

 • Jožef

  Kako lepo bi zaključil današnjo prelepo nedeljo, če mi je ne bi pokvarili slovenski spletni mediji.
  Še kar naprej nič lepega, nič obetavnega in nič vzpodudnega.
  Nekje sem zapisal naslednje:
  Slovenski MSM “fack dich in die Knie”

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  UŠTEL SE JE, SEVEDA,
  PA NE LE ON. VSI POKOMUNISTI SO SE UŠTELI.
  TAK BO IZID – EU VOLITEV
  EX KP, ZK “FAKE” “LEVICA=TOVARIŠI”
  BODO
  NA TEH EU volitvah – upajmo – POGORELI !

  NE BO IZVOLJENA – SD – Fajon,

  NE BO IZVOLJENA – – LMŠ – Joveva,

  NE B IZVOLJENA – LEVICA – V. TOMIĆ –

  VSE – TE – BODO ODBILE – VOLILCE.- NAS SLOVENCE.

  Vsakomur bo očitno,
  DA GRE Z NIČIMER OSEBNO UVELJAVLJENE OSEBE
  S
  PROZORNIM NAMENOM: lahek, visok zaslužek, preko “POLITIKE”
  NO?
  NE – HVALA ” Nočemo,
  ne bomo volili teh do nas Slovencev VNEMARNIH “OSEB” . L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  O IZIDU EU VOLITEVŠE EN P.S.
  VSEKAKOR !
  LMŠ – OD “NEZNANCEV” PODPIRANI M. ŠAREC – SE JE UŠTEL.
  PRVIČ,
  MU BO UMETNO NAPIHNJENA JAVNA PODPORA
  – ZARADI ŠTEVILNIH
  NESMISLOV S KADROVANJEM IN S PRORAČUNSKIM PRIMANJKLJAJEM

  – V APRIL IN MAJU – nezadržno – P A D A L A..
  IN
  NOSILKA LMŠ LISTE ZA – EU – JOVEVA
  JE
  IZJEMNO SLABA IZBIRA.
  Kako bo neka v Sloveniji verjetno “komaj naturalizirana” MAKEDONKA
  ZASTOPALA
  NAS – SLOVENCE V EU.
  In to v tako pomembnih časih – afroislam – migracij.
  o
  slovenski
  TRADICIJI IN O NAŠI SLOVENSKI ZODOVINI – TA LMŠ gpdč. JOVEVA
  morda že kaj ve.
  Povezana z našim slovenskim jezikom in Z NAŠO – SLOVENSKO – kulturno zgodovino, tradicijo
  pa
  povezana niti ne more biti – ker pač ni slovenskega rodu.

  Je čisto OK , če je ITALIJAN – ITALIJAN,
  samo nas Slovencev ne more zastopati. To se pa ja – razume.
  Jaz ne morem zastopati Špancev,
  ker nisem Španec, čeprav nekaj špansko – znam. L.r. Janez K. Kern KOMENDA

 • Andrej

  Združevanje in gradnja imata vedno prednost pred izločevanjem in razbijanjem.

 • Get Smart

  ŠARAC
  se ne more ušteti, ker ŠARAC ne zna šteti. In četudi bi znal, pa seveda
  ne zna, kot rečeno, ga CENTRALNI KOMITE KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE
  v Sloveniji ni nastopil, da bi karkoli štel, ampak ga JE NASTOPIL samo
  in le da zganja PI-AR pred kamerami. Je namreč ritardirana MURGL
  JUGOKOMUNISTIČNA lutka, ne zna brati, ne zna pisati, ne zna šteti, zna
  pa nastavljati dupe gazdi, zna pritiskati na gumb, kot dokazano zmore
  vsaka MURGL JUGOKOMI opica, in na šnelkursku so watchdoga naučili
  LAGATI, BLATITI ljudi, LAJATI na ljudi.
  Ušteli ste se otročički,
  ki prištevate ŠARCU lastnosti, ki jih watchdog nima in ker mu prištevate
  pristojnosti, ki jih mekanocurni nastavljač dupeta gazdi prav tako
  nima.
  ŠARAC je serbus=hlapec, za serbusa rojen srbo-šipac bastard,
  sestavljen v srbo-šipac garaži za vojaka revolucije, za watchdoga
  tekovina MURGL JUGOKOMUNISTIČNE revolucije.
  Vsaka podobnost s
  SMCmero, POZITIVNO SRBSKO Zoranko Janković, SOCIALISTIČNO Barbie BORAT
  POHARKO, LDS Drty Drnovškico, ZARES golubićko i tako dalje do tokija, je
  zgol namerna.
  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI,
   RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji.
   “Vsi nogometaši so isti” “vsi igrajo za isti klub” “vsi igrajo za isto državo”
   “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica” = to OPRANI OTROCI najraje ponavljajo, rajcajo jih prostitutke nje = kar je seveda v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST =
   sledite, OPRANI OTROCI???? = poštene KURBICE so POŠTENE DELAVKE = ti pošteno plačaš, one pa ti nudijo spolne storitve,
   za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH ZLOČINSKIH PEDERČINA in KURBETIN,
   ki vam ROPAJO MILIJARDE
   v zameno pa vam nudijo storitev “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”.
   Magarac u Lipicama ni LIPICANAC nje. Boste otročički odprli učke in vklopili možgančke?
   Marjanka ŠARAC ni slovenski premier,
   ampak je
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji =
   = je pi-ar lutka, je nastopljen mekanocurni pussić, ki pred kamerami in mikrofoni svira kurtzu, prodaja maglu … in pa seveda LAŽE kot pes teče.
   VSE kaviaržido KOMINTERNISTIČNE kreature in njihovi SERBUSI=hlapci
   so lahko in so:

   –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –MURGLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –MURGLRVACKO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji*
   –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji

   i tako dalje do tokija.

   * = babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … =
   = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

   Pamet v glavo.

   • Get Smart

    Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
    = »kultura smrti« =
    = globalno pa kaviarŽIDO KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
    in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM =
    SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =
    = kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
    = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

    (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …)
    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
    =
    “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =
    (babilon perzija egipt bizanc rim jugoslavije … = ein folk, ein firer nje)
    1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
    2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
    psi čuvaji tekovina revolucije
    3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
    oz. z njihovimi besedami,
    “… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

    Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
    seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
    .
    Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
    so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

    • Get Smart

     In izbijte si iz glavičev FLOSKULE tipa
     “leva politična opcija” in “desna politična opcija”,
     saj česa takega na tem svetu ni. Na svetu ni DRŽAVE, ki bi se imenovala ali bila leva/desna.
     Na
     svetu sta 2 RAZLIČICI (“opciji” nje) DRŽAVOTVORNOSTI in DRŽAVNOSTI
     (POLITIKA=državnost, državotvornost … = SKRB ZA POLITEJO = DELO ZA
     POLITEJO):
     __ I. __ –kaviaržido KOMINTERNISTIČNA država =
     KOMUNIZEM = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = NACIONAL SOCIALIZEM = FEVDALIZEM =
     MUSLIćKULTIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = kozojebizem = vukojebizem =
     transićizem = satanistično SUŽNJELASTNIŠTVO =
     red razredov =
     1. prvorazredne gazde = krvosesi
     2. drugorazredni psi čuvaji = WATCHDOGOVI
     3. brezpravni sužnji = LJUDJE
     = skratka »KULTURA SMRTI«
     in pa
     __ II. __ – DRŽAVA / POLIS / POLITEJA LJUDI,
     kjer vlada RESNICA, PRAVICA, PRAVO, DOBRI ČLOVEŠKI ODNOSI, DOMOLJUBJE, RODOLJUBJE … skratka
     »KULTURA ŽIVLJENJA«,
     ki smo jo
     Slovenci podarili ljudem tega sveta.
     Pamet v glavo.

 • Get Smart

  POLITIKA = pomeni DELO za POLITEJO, SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.
  POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO = DRŽAVO.
  POLITIKI se razlikujejo po tem, ZA KATERO DRŽAVO DELAJO in na KAKŠEN NAČIN delajo za POLITEJO, ne pa kot vam v glavice PODTIKA kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA in lokalno MURGL JUGOKOMUNISTIČNA AGITPROPAGANDA in kar otročički neumno ponavljajo:
  “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”,
  “nogomet je grd”, “nogomet je kurba”, “nogometaš je nedolžen kot prostitutka”
  in kar je še POTURJENIH BULŠITIZMOV,
  ki jih je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandni aparat (v lasti imajo preko 90 % medijev tega sveta, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA pa celo 99 % medijev v OKUPIRANI POLITEJI Sloveniji),
  naselil v OPRANE glaviće OKUPIRANIH-zasužnjenih ljudi,
  kot so top šop »vseglihastva«
  nogometaš (napadalec) MESSI je isti kot nogometaš (golman) OBLAK, kajne, otroci?
  Sledimo?
  NOGOMETAŠI se prav tako kot POLITIKI razlikujejo po tem, za KATERO POLITEJO delajo
  in na kakšen način.
  MESSI dela za POLITEJO ARGENTINO in dela kot napadalec = zabija žogo v nasprotnikove gole ZA POLITEJO ARGENTINO,
  ne za Španijo, ne za Italijo, NE ZA VSE ISTE, ne za bla bla bla, ampak DELA ZA POLITEJO ARGENTINO,
  medtem ko recimo OBLAK DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, brani gol za POLITEJO SLOVENIJO,
  ni isti kot MESSI (ker naj bi bili »vsi isti« nje, kot nabija KOMI propaganda),
  ampak DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, ne za Španijo, ne za Italijo, ne za VSE ISTE,
  in DELA drugače kot MESSI, saj BRANI GOL za POLITEJO SLOVENIJO.

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   Pomni, kaj so ti položili v zibko:

   SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
   seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
   vrednotami.
   Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
   ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
   = poštenost,
   = pravičnost,
   = resnicoljubnost,
   = prijateljstvo do ljudi,
   = domoljubnost,
   = rodoljubnost,
   = svobodoljubnost
   in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
   Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

   • Get Smart

    Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

    KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oz. tu
    MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
    = BABILON PERZIJA EGIPT BIZANC RIM JUGOSLAVIJA … =
    = detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
    = TRANSIćIZEM = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke oziroma natančneje prisvojene KUPLJENE OTROKE kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola,
    in ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
    sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
    poznate PODTIKANJA o fovšiji = FEJK ženske = TRANSIćI = KASTRIRANI fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti ženskih bolečin in užitkov,
    FEJK moški = TRANSIćIRANE deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških” =
    = in to KAO MOŠKO POŽENSŠČENOST vam potem PODTIKAJO LJUDEM = modus operandi =
    = PEDRIZEM / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
    kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
    kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” = za SERBUSE ROJENI =
    ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
    ki so ZA SERBUSE tekovina revolucije ROJENI;
    potem pa je PEDRIZEM/LEZBIZEM sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
    ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
    kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
    samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske in otroke
    in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
    = enako velja za ostale -izme =
    = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
    KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem … = tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
    = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in
    njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM … = vsi -izmi so “novi obrazi” kaviaržidoKOMINTERNE, vsi, kot so vsi “novi obrazi” MURGL KOMI JUGE le KOMUNISTIČNA PARTIJA JU
    (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …) = vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
    = “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =
    = 1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde = odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psov=WATCHDOGOV in zasužnjenih ljudi
    = 2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
    psi čuvaji tekovina revolucije
    = 3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

    • Get Smart

     SOCIALIZEM = MURGL-JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM =
     = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM =
     = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
     so vse po vrsti onanije, drkancije = t. i. POPULISTIČNE floskule,
     ki so vse po vrsti IZUMI=TVORBE kaviaržido KOMINTERNE =
     =SUŽNJELASTNIŠTVO =
     =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

     Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
     = FORUM 21 =
     = FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
     predsednik pa je MILAN KUćAN,
     ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji= ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
     in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
     = uradno preimenovan v LDS =
     DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
     i tako dalje do tokija,
     pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
     = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

 • Nata

  »Nič ni tako žalostno kot tišina.«
  Preberite si članek sodnika Zobca na
  https://www.iusinfo.si/medijsko-sredisce/kolumne/239635#

 • Frank Derzic

  Dajte ze nekaj pokazite, da ste naredili kaj za domaco dezelo, ne pa, da nadaljujete z mesanjem megle in lazmi. ki so tako goste kot megla. Risete grafe in se greste statiscna porocila. Pa levi, pa desni? Vsi ste
  ena bagra in vas bo trteba odstraniti, saj od vas ni nobene koristi. Zascititi je treba mejo! In to takoj, ne
  jutri. Ce cakate, da se bodo baraboni pojavili v Ljubljani, se bo to zgodilo, a takrat bo za vse prepozno!