Evroposlanec Peterle o Junckerjevemu izživljanju nad stranko madžarskega premierja: “Orban uporablja besede, kot so družina, narod, identiteta, celo krščanstvo. Za zahodnoevropski glavni tok je to nezaslišano in nazadnjaško”

Lojze Peterle (Foto: Fb)

Evropski poslanec Lojze Peterle je na svojem Facebook profilu zapisal svoje mnenje o madžarskem premierju Viktorju Orbanu, proti kateremu se je izrekel še predsednik Evropske komisije Jean Claude Juncker, ki bi ga umaknil z mesta Evropske ljudske stranke. V torek so nato o aktivaciji člena 7 govorili ministri.

Peterle je zapisal, da je Viktorja Orbana spoznal leta 1989, kot mladega liberalca in obetavno ime madžarske politične pomladi, kasneje pa je prevzel vodstvo madžarskih krščanskih demokratov. “Sedela sva skupaj kot podpredsednika ELS na sejah njenega predsedstva. Vedno je govoril jasno, včasih tudi provokativno, vendar ne proti Evropi. Ne prištevam ga med svetnike, v marsičem se z njim ne strinjam, vsekakor pa mu priznavam voditeljstvo in velike politične uspehe po prevzemu izredno težke zapuščine po socialistični vladavini,” poudarja evropski poslanec in dodaja, da je uspel je z gospodarsko politiko popeljati Madžarsko iz krize. Tega mu ne oporekajo. Na močno kritiko je naletel, ko se je resno spoprijel z dediščino komunizma, ko je postavil nekaj stop-znakov prevladujočemu evropskemu ideološkemu glavnemu toku in ko se je distanciral od evropske (nemške) migracijske politike. “V starem jeziku bi rekli, da se levo-liberalni odpor do njega hrani predvsem iz ideologije.”

Za glavni tok je bilo po mnenju Peterleta nesprejemljivo, da je Madžarska z ustavo opredelila, kaj je zakon. “Tako kot še pet drugih bivših komunističnih držav. Podoben odziv je doživel, ko je spregovoril o madžarski in evropski identiteti. V tej zvezi je jasno omenil krščanstvo kot narodo/državo/kulturo-tvorni element. Ni ga prištel k tradiciji ali ga dal v arhiv, ampak ga jemlje kot enega od virov inspiracije za nadaljevanje evropskega projekta,” ocenjuje Peterle.

“Ko sem bral njegov lanski božični govor, v njem nisem videl kulturno-bojnih namenov, pač pa jasen pogled na preteklost in vprašanje, iz česa bomo živeli naprej. Temu je sledila ideološko-politična etiketa: ‘identitetna desnica’. Orban uporablja besede, kot so družina, narod, identiteta, celo krščanstvo. Za zahodnoevropski glavni tok je to nezaslišano in nazadnjaško. Sprašuje se, kako je mogoče, moralizira in obsoja.”

Podobno je glede migracij. “Spominjam se, ko smo doživljali številne migrante (mnogi niso bili begunci), ki so nekaj časa prestopali slovensko-hrvaško mejo brez vsakršnih dokumentov na poljubnih mestih. Orban je rekel, da želi kontrolirano prehajanje meje in da hoče vedeti za vsakega pravo ime. Dejal je tudi, da bo varoval državne meje, če EZ ne bo sposobna zavarovati zunanjih meja. Kasnejši razvoj mu je dal več ali manj prav, tudi z zadnjim sklepi Evropskega sveta.”

Orban ni glavni problem Evrope
Peterle v nadaljevanju poudarja, da Orbana lahko izločijo iz ELS in ga kaznujejo po liniji Evropske komisije, vendar s tem ne bodo rešena in odpravljena vprašanja, ki jih je izpostavil on oziroma več držav Srednje Evrope. Po njegovem je težava je v tem, da Zahod ne razume, zakaj je prišlo do razpoke med njim in Srednjo Evropo. “Razpoka je vrednostna. Očitno pod istimi besedami mislimo različno. Dobro prihodnost pa si lahko predstavljamo samo, če bomo o temeljnih vrednotah mislili isto. Srednja Evropa ima drugačno zgodovinsko, politično in kulturno izkušnjo, še posebej zaradi komunizma. Sprejema sekularizem kot načelo, ne pa kot novo in izključujočo religijo.”

Na koncu evropski poslanec še zaključi, da bi bilo bolj pametno razviti resen dialog o temeljnih vprašanjih, tudi o identiteti, kot držati Orbana stalno na prangerju. “Mislim, da Viktor Orban ni glavni problem Evrope, tudi ne ELS. Tudi ni edini, ki ima težave med ‘jaz’ in ‘mi’. Če pa smo že ostri, potem uporabimo za vse enaka merila. V tem primeru bi imel Orban kar nekaj zanimive družbe.”

C. Š.

 • Zgornji

  BRAVO URBAN !!! ! !!! PROBLEM EVRO BEDAKOV JE V TEM, DA BODO PREPOZNO SPOZNALI KAKO PRAV SI IMEL !!! ! !!!

  • Slovenec

   Tako je.

  • SIMON ROZIC

   misliš : ORBANA, ne sv. Urbana…

   • Zgornji

    Ne, Urbasa, ker za Urbota je Urbi že preveč pedrsko.

  • Ana Job

   Se popolnoma strinjam, prijatelj dragi.

 • Andrej

  Za zahodnoevropski glavni tok je edino pravilno: kultura smrti, LGBT, raje Islam kot krščanstvo….. Bljak.

 • rubec

  Živel Orban. Živela palinka. In ker sem danes na podstrešju našel star naluknjan muslimanski tepih, živeli molji.

  • Hun

   palinka zna tud naluknat mozgane

   • Franc Šink

    Rubec je zmeren.

    • Hun

     zmernn, ko ne pije alkohola

     • Franc Šink

      Kaj pa vem.

  • tomven

   Rubec, z malo truda bi dobil letečo preprogo… tepih napojiš z vodo, v kateri si prekuhal konopljo, posušiš na zraku in gas. Molji opravijo vse ostalo. Potrebuješ samo čarobne beseda “kuchan akhbar”

   • rubec

    hehehe

 • pajot

  Dejte že enkrat spakirat tega junkerja v Idrijo. Tri mesce brez absinta mu ne bo škodilo.

 • ĐĐ Style

  Živel Juncker, ki je pravočasno opazil buditev fašizma v Evropi.

  • Slovenec

   Oh ti ubogi revez, ki ne vidiš kam pelje liberalizacija Evrope.

   • Lustrator

    To kar se dogaja z Evropo je ravno nasprotno od liberalizacije – dogaja se totalitarizacija v najslabšem pomenu besede (komunistični totalitarizem v kombinaciji z islamskim fundamentalizmom).

  • Morala

   Kakšen fašizem?! Kaj sanjaš! Madžarska ima migrante, le teh noče, ki se jim vsiljuje…Ko boš imel 3.3 milijarde uvoženih iz BV in Afrike v EU, ne bo varnosti in miru…Sramota za EU, uvažajo ilegalce, ne morejo pa poskrbeti za revne evropske otroke, ki jih je skoraj toliko kot je prebivalcev Slovenije!!Danes je dan revščine!!

 • samsara

  “Za zahodnoevropski glavni tok je to nezaslišano in nazadnjaško”

  Za iste pa ni nazadnjaško ampak je napredno, da uvažajo afro-azijske divjake in z njimi tamkajšnjo zaostalost ter nazadnjaštvo v vseh ozirih. Ta nazadnjaštvo se preko ilegalno uvoženih divjakov potem promovira v EU in ščiti onkraj zakonodale, ki velja zamo za domorodne, invazivna tujerodna vrsta pa je zaščitena z nekakšno neformalno splošno imuniteto, medtem, ko uživa tudi ‘all-inclusive’ storitve, o katerih in kakršnih lahko znaten del domače populacije samo sanja, medtem, ko tolče lakoto, jih zebe, so bolni in brez zdr. zavarovanja, brez perspektive, brez dohodka, socialno izobčeni in izolirani. Da ne omenjam posebej začetkov zatiranja kulture, tradicije, vrednot… domorone populacije, vse to pod krinko ‘politične korektnosti’, ki je drugi naziv za veleizdajo.

  Državam, ki so nezakonitim invazivcem zaprle vrata gre kar dobro in so relativno varne, medtem, ko se slika tistih, ki se skrivajo pod ‘politično korektnostjo’ obrača navzdol in se bo vedno bolj, kar je tudi cilj globalistov in se zato načrtno zakriva. Tu jim njihovi nasprotniki predstavljajo dobrodošlo kamuflažo, dimne bombice, ki se jih skladno s situacijo meče med ljudstvo.

 • Bandit123

  Peterle in njegovo kršanstvo. Ko je bil pa v partiji je svoje kršanstvo potuhnil, da ga ne bi kdo sunil v rit.

  • Steiermark

   in ti bandit, kaj si storil ti, takrat, ko si bil v zk? Si imel dobro podmazane glide v vratu, da si lahko karnaprej prikimaval in izgledal kot tisti psički, za zadnjim sedežem, na okenski polici v avtu, ki so kar naprej prikimavali, ko se je avto premikal?

   • Bandit123

    Ne sodi po sebi drugih.

    • Steiermark

     dva tipa, ki imata, v zameno za koristi, še vedno dobro podmazane glide, ki delujejo samo s kimanjem, naprej, v znak: ja …..

   • marker

    Dejstvo je, da si v istih časih moral biti član ZK, če si zlesti višje na odgovorno delovno mesto. Vprašanje pa je, če si bil tam s srcem ali samo zaradi koristi. Dovolj je že bilo, da si na sestanku pokimal. Takih ne moremo obsojati za članstvo v ZK..

    • Steiermark

     Marker, poštenje je poštenje in se ne da upravičevati članstva v ZK, ker drugače nisi dobil odgovornega delovnega mesta (v komunizmu ni nihče za nič odgovarjal, grehe “vodilnih zk-jevcev” so vedno “razdeljevali” kolektivizirali med vse….Poštenjaki, ki se nam je gnusil tito in njego vrežim in celotna zločinska zk in udba, se nikoli nismo prodajali, prodajali so se le bebci in nepoštenjaki! Tudi tisti, ki so bili zavedeni in so iz zavedenosti vstopali v ZK, venddar prepričani, so kaj kmalu ugotovili, kam komunistični pes taco moli in tudi kajkmalu zapustii vrste komunističnih hlapcev in zločincev!

     • večni srb

      A veš zakaj med komunisti ni nihče odgovarjal? Ker so se vse sproti zmenili in nihče ni mogel postati prevelika baraba.

     • Lustrator

      Drži, oba imata prav. A je še vedno temeljna razlika med prilagoditvijo na zločinska pravila igre ali kreiranjem le teh. Kdor recimo leta 2018 še vedno voli komunistične stranke, podpira partizanstvo z vsemi pripadajočimi zločini, podpira simbole in program te totalitarne ideologije je KREATOR igre, tisti, ki v tej državi živi in hočeš-nožeš-moraš prejema plačo od te ogromne paradržave, pa je še vedno njena ŽRTEV.

    • Bandit123

     Ker imaš žal samo eno srce si lahko samo eno ali pa si pi.da.

     • marker

      Po tvojih merilih je bilo zelo veliko pi…

     • Bandit123

      Zelo veliko, zato je partija tudi propadla.

 • Franc Šink

  Juncker (djanki) Je homoseksualni alkoholik.

  • Steiermark

   Res je, to smo opazili, ko se je pripazil moškim za hrbtom in jih šatal za rit…..Gotovo ni bil priseben, pa ne vem če zaradi alkohola ali pa kar iz potrebe, ki jo ima po “moških”, ko jihšlata za ovenele in povešene ri..ti ali jih, kot cmerota in ostale rdeče nesnage, poleg otipavanja mlahave zadnjice, tudi kušuje na usta….. Sedaj pa ne vem, ali je to znak, da pripada komunistom – tako so se vedli, predvsem ruski mužiki, kot je stalin, brežnjev, pa tudi gorbačov itd., ki so se strastno poljubljali na usta, z “moškimi” in ali ni to samo boljševistična manira, ki jo imajo tudi srbi in ostali divjaški narodi, ki se kušujejo med moškimi!!

 • tomven

  Po nekatere Matilda ne pride, pa da jo jebeš…

 • dk

  Peterle, levi liberalni odpor do njega (Orbana) se hrani predvsem iz ideologije. Pravilno. Pa vendar bi lahko v istem kontekstu omenil tudi Janšo. Predvsem je pri Janši značilno, da se hrani z ideologijo do njega celoten levi blok. Tako ekstremisti kot tudi liberalni . Sicer sem prepričan, da pri nas levih liberalcev ni. So levi ekstremisti in še BOLJ levi ekstremisti. To pomeni Fašisti.

 • Simon Novak

  Vsepovsod, po vseh svetovnih in slovenskih medijih trenutno http://www.rtvslo.si/svet/evropa/napad-na-fakulteto-na-krimu-najmanj-18-mrtvih-najvec-najstnikov/469142 Samo na NoraTV nič o tem, jebeš potem slogan Prvi v službi resnice

 • RATATA

  Izpostavimo skupni imenovalec nekaterih držav:
  Madžarska, Poljska, Češka, Slovaška, Slovenija:
  Nimajo kolonij.
  Drugačnost Slovenije od ostalih omenjenih je pa v tem, da izrojena pokomunistična in na revoluciji temeljena oblast jeba lasten narod, ga ponižuje in zatira.

  • rrrrr

   Slovenija nima kolinij ker je sama kolinija.

   Zato pa pa se ekonomske velesile kot so BiH, Kosovo, Makedonija,, Romunija, Srbija ter Sirija ne bodo za nobeno ceno odpovedale Sloveniji kot svoji najbolj donosni koloniji…Iz nje uvažajo bogastvo in vanjo izvažajo neuporabno sodrgo, lenuhe in kriminalce.

 • lojze

  Madžarsko in Orbana je potrebno zaradi interesov demokracije in demokratičnosti braniti. Se strinjam z Peterletom, ne strinjam se pa s trditvijo:”V starem jeziku bi rekli, da se levo-liberalni odpor do njega hrani predvsem iz ideologij” . Pravilno ni “levo-liberalni” temveč “levo-anarhični odpor”. Pojem liberalno namreč podrazumeva tudi odgovornost za izrečeno, narejeno, pridobljeno. Levičarji pa odgovornosti ne poznajo zato jim je tudi liberalno tuje.

  • Simon Novak

   Lojzek, pojma nimaš

 • if

  Orban poudarja družino, narod, identiteto, krščanstvo kot tvorni element naroda, države, kultur.
  _____________________
  Predvsem zahodna Evropa je zavrgla Boga kristjanov, družino, nerojenega otroka, svoje narode, pripadajoče identitete in spol.

  Zahodna Evropa uvaža NeEvropo, umešča partnerski odnos namesto družine, splavlja svoje otroke, uvaža tuje in na povodcih sprehaja pse, razgrajuje svoje narode z uvažanjem poljubnih, uničuje kulture svojih narodov z umeščanjem tujih, zametuje žensko in moškega, dekle in fanta, umešča transspolnike kot funkcije časa, razpoloženja in namena.

  Posledice?

  Zahodna Evropa je stara, nerazsodna in malomarna cipa brez otrok, na katere bi prenašala svoj know-how, ki je vir preživetja.
  Zahodna Evropa propada pri živem telesu!
  Slovenija pripada temu trohnjenju. https://www.casnik.si/andrej-m-poznic-jankovic-v-meni/

  • Lustrator

   Podpis.

  • Soave

   + + + + + + + krasen članek s portala Časnik.si

 • Slovenec

  Orbanu dam prav in podpiram njegove izrecene besede. Evropa mora imeti vrednote in tudi mora ostati krscanska.
  Ali pa je ne bo vec…

 • m_m

  Škoda, da Petrle o tem piše na Facebooku. To je več ali manj znak politične impotence.
  O tem je treba jasno govoriti v parlamentu in se postaviti po robu ropanju dediščine, kulturne, duhovne in materialne.

  • Soave

   V Parlamentu ?? Peterle ? Saj ga bodo požrli !

 • SLO84
  • Simon Novak

   Đesnjaki, navalite

  • MižekFiga

   Zakaj pa imamo VLADO, Parlament, (brezvezne Kučanove Murgle) in ne vemo kdo je sprejel ali potrdil migracijski pakt (demokratično uradno?).
   Peterle ni opcija!

   • Vera

    Več čitaj , pa boš vedel kdo je podpisal neko izdajalsko listino .Ni iz desnega pola !

 • rrrrr

  Nisem vedel da ima Peterle dvojnika…

 • Olga2345

  A se je Peterle šele zdaj zbudil?! Pa še vedno mu ni čisto jasno! Orban NI noben “problem” Evrope, ampak je EDINA prihodnost Evrope! Brez vrednot, ki jih Orban pokončno zagovarja, Evrope NE BO!
  Ni zastonj rekel Dalajlama: “Evropo Evropejcem”! Tudi sirski škof je na sinodi pohvalil Orbana, ki pomaga pri obnovi Sirije!
  Zanimivo, da je imel tudi glede lustracije Peterle načelo, da ne želi še ene revolucije!??? Zdaj pa se čudi izpadom komunistov, ki so preživeli v vseh družbenih podsistemih, od sodstva do medijev, tudi po njegovi zaslugi!?????
  So vzrok njegovega “prebujenja” spomladanske volitve v evropski parlament?

  • MižekFiga

   Je to “mehko” obnašanje po Kučanovem nareku?

   • Olga2345

    V vsakem primeru s strani Peterleta le predstava za javnost!

 • luckyss

  Članek je itak neberljiv…
  Ne vem kaj sicer bluzi Peterle, je pa dejstvo , da bi Orban rad postal mali Hitler na podobni populistični osnovi..
  Kljub vsem ograjam in ostalem kurčenju ima skoraj enkrat več migrantov na 1000 prebivalcev kot Slovenija, ki je bila na glavni tranzitni poti…Res je, da imamo srečo, da nam vsi migranti pobegnejo severno, ker smo revna država, je pa tudi res, da so Madžari še bolj v kurcu..
  Razumem pa to, da vas je kupil (novo tv) Orban, ker je pričakoval, da bo SDS zmagal in bo potem dobil vse nazaj desetkratno..
  Ampak vi ste tako nesposobni, da bi celo na tekmovanju za najbolj nesposobne bili le drugi…zakaj ?!
  Zato, ker ste nesposobni..

  • Roman

   ne razumeš bistva!

   • luckyss

    Ki je ?!

 • Miro

  saj je v RKC tudi otrok nedotakljiv….za potešitev njihovih živalskih potreb pa je nepogrešljiv

 • večni srb

  Tudi Peterle je uporabljal iste besede, pa sami vidimo kam nas je to pripeljalo.

 • Lisjak

  Tako imenovani”desni”evroposlanci so zadnje čase začeli hvalit Orbana,ker se pač bližajo Evropske volitve.

  • Vera

   Ne, ni res ! Volitve s tem nimajo nič , vzroke za razkol med Juncknerjem in Orbanom je treba iskati v pokvarjenosti in nenačelnosti predsednika evropske komisije, ki se kadar je pijan , zagovarja, da ima ” išijas “. Treba ga zamenjati čimprej, ker je prav on kriv za slabo delo celotne EU , ker ni povezovalen .

   • Lustrator

    Ne le da ni povezovalen, je OPRAVILNO NESPOSOBEN – ne samo kot EPP-jevec, ampak sploh kot kakršenkoli funkcionar. On s pravo ljudsko stranko oziroma konservativci že leta nima nikakršne zveze.

    • večni srb

     Mogoče je postal poverjenik za vprašanja rimokatoliške cerkve v EU.

     • Lustrator

      Kaj naj bi pa to pomenilo?

     • Soave

      Ti pa prav vse, kar dobrega zgradiš. . . . . z ritjo podreš !!

     • večni srb

      Misliš, da se hecam?

     • Soave

      Ja, včasih .

   • Lisjak

    Junec nikoli in nikdar ni vodil nič,on je bil in je samo maskota.

    • Vera

     Po videnem posnetku na TV bo kar držalo .

  • Simon Novak

   Pušnili na volitvah, pušnili bodo za župane, drugo leto pa še pušnili pri volitvah v EU parlament, težka je usoda đesnjakov, ha ha ha

 • večni srb

  Spominjam se, ko smo sprejemali sto tisoče hrvatov, bosancev in albancev. Večina je prihajala iz predelov, kjer ni bilo nobenih spopadov, sploh pa Albanija ni bila v nobeni vojni.

  • Lustrator

   Res je – v Evropi je težko najti bolj širokogruden narod od Slovencev, ki smo do kakršnihkoli tujcev (naj bodo turisti, migranti ali begunci) tako doma kakor v tujini na trenutke že prav patetično avtodestruktivno ustrežljivi, komunisti pa dejstvomnavkljub s svojim medijskim inženiringom (uspešno) ustvarjajo mit o Slovencih kot ksenofobnih fašistoidnih rasističnih zahojencih, čeprav dlje od tega praktično ne bi mogli biti.

   • večni srb

    Hrvate in šiptarijo so vabili zato, ker so izgnali srbe in izbrisali bosance.

    • Lustrator

     Kdo je izganjal Srbe in Bosance, se šališ? Kljub tremu, da s tema dvema državama ne delimo niti zgodovine, niti geografije, pri nas med tujerodnimi priseljenci oboji dominirajo – še posebej Srbi na vodilnih položajih v vseh paradržavnih strukturah – javni upravi, državnih podjetjih, raznoraznih državnih agencijah, nevladnih organizacijah, režimskih “umetnikih”,… Ko rečem dominirajo, ne mislim le na dominacijo v primerjavi z ostalimi našimi sosedskimi narodi, ampak tudi nad samimi Slovenci v naši lastni državi.

     • večni srb

      Tisi mogoče potomec langobardov, keltov ali ilirov, ampak več kot dva milijona smo vsi potomci staroselcev in balkancev, pomembno je kaj si danes, ne kaj so bili tvoji pra pra predniki, ki so živeli še v votlinah, Evropa je od nekdaj pripadala neandertalcem, če se že gremo.
      prej smo srbi kot hrvati, srbi so se vedno prišli borit za nas in nam niso vzeli niti milimetra zemlje, kvečjemu kaj pomagali priboriti nazaj. Lahko isto trdiš za hrvate?
      Jdo je zate srb, tudi med srbskimi pokrajinami so bile take, ki so zgledno sodelovale z nacisti in se niso popolnoma nič ločili od slovencev in hrvatov, samo taki so ostali pri nas. To niso srbi, kot tudi ti nisi langobard ali kelt, ilir mogoče, če res verjameš, da imajo kakšno vezo z današnjimi albanci, ki so pravzaprav turki in grki, pa tudi srbi in bolgari.

      Glej, ne moreš si najprej nekaj izmisliti, potem pa na tisti oslariji zgraditi smiselno tezo, ker te bodo imeli vsi za otročjega in zarukanega.

     • Lustrator

      Ne bo držalo. Slovenija je prav vsa svoja zgodovinska ozemlja izgubila po zaslugi Srbov – pa s tem ne mislim na izkoreninjene Mihajlovićeve četnike, ampak na srbske nacionaliste, ki so najprej zakuhali 1. svetovno vojno, ki je Slovenijo dobesedno zdesetkala tako človeško, kakor gospodarsko in ozemlejsko, potem pa na srbske komuniste, ki so preko SFRJ zakockali še preostala ozemlja in in jih podarili Avstrijcem, Hrvatom in Italijanom. Si pozabil, da je bil sedež SFRJ v Beogradu in ne v Zagrebu?

     • večni srb

      A res, povej mi eno samo ozemlje, ki ga je izgubil slovenski narod hlapcev, še posebej potem, ko so srbi za 500 obtičali pod turki in se je lahko medtem začel širiti hrvaški hegemonizem.

      Kdo je zakuhal 1.sv, a si ti normalen? Vojna se je začela med nemci, avstrijci in madžari na eni strani ter francozi, britanci in rusi na drugi, Ferdinanda je počil pa bosanec, ne srb, če je bilo sploh pomembno kdo bo začel.

      Slovenci in hrvati nismo s komunizmom izgubili nič, ustaše bi bilo itak treba zradirat, Dalmacijo in Istro pa vrniti Italiji oziroma del Istre prepustiti slovencem. Najprej je nastala zveza srbov in hrvatov, ki so se jim pridružili črnogorci, vendar so s tem nastale avtonomne banovine Vojvodina, Makedonija in Kosovo, ki so bile prej del Srbskega kraljestva. Reorganizirali so se prav zato, da so lahko potegnili zraven še slovenska plemena, ki bi jih sicer pomalicali Avstroogarska in Italija oziroma bi nas fašisti razgnali in asimilirali.

      Spregledal si tudi najbolj pomembno dejstvo, s komunizmom, so srbi izgubili kraljevino, fašistični hrvaški in slovenski cigani niso izgubili nič.

     • Lustrator

      Ojej, ojej in še enkrat ojej. Kdo je tebe, praslovan, zgodovine učil? Brez komunizma (in še prej panslavizma) bi bili danes Slovenci in Hrvati tam kjer smo bili predno so se začele velikosrbske ideje katerih POSLEDICA je, mimogrede, tudi ustaštvo – torej nekje na nivoju Avstrije, če ne celo korak naprej, ker ne bi utrpeli takšne vojne škode in bi zaradi boljšega geostrateškega položaja doživljali še hitrejši povojni razcvet kot naši preostali ex-avstroogrski sodržavljani.

     • večni srb

      Slovenija in Grvaška niti slučajno ni isto.
      Fašisti in Vatikan so hrvatom dali državo, pod pogojem, da izdajo Jugoslavijo in jim pomagajo pobiti ter razgnati vse slovence, saj zato jih je pri nas toliko pocrkalo.

      Kar se tiče primerjav Ljubljane in Dunaja. a si že bil kdaj na Dunaju? Dobro me posluša, nikoli in nikdar ne bomo niti do kolena avstrijski gospodi, pa če bomo čakali dlje kot bo obstajalo vesolje.

     • Lustrator

      Razlika med Ljubljano in Dunajem je bila v času takoj po 1. svetovni vojni neprimerljivo manjša kot pred cca 50 leti ali danes, za to gre! praktično VSE kar je lepega in kvalitetnega še ohranjenega v naši državi , je bilo narejenega oziroma zasnovanega pred SFRJ – komunizem se je sicer silno potrudil, da uniči dobesedno vse kar se uničiti da, a tisto kar je preživelo železno zaveso, nas še danes opominja, da komunizem v 70 letih ni uspel v državi ustvariti tistega kar se je v Avstro ogrski naredilo v nekaj letih – pa naj gre za gospodarstvo, kmetijstvo, javno upravo, arhitekturo, kiparstvo, literaturo, glasbo,…

    • francelj3

     Kako pa to, da si potem še tu?

 • Hun

  Peterletu kot voditelju res manjka odlocen karakter kot ga poseduje Orban. Ta vrlina ali prekletstvo, Slovencem v velki vecini genetsko primanjkuje.

  • luckyss

   Jebi ga…največjo “karizmo” je za vas očitno imel Hitler in Orban mu ne seže do kolen skupaj z njegovim zadolženim hlapcem..

   • Hun

    Hitler je imel dilirije odrske prezencije kot vsak trčen filmski igralec. Med genijem in norcem ni bistvene razlike.

    • luckyss

     Med norcem in idiotom tudi ne..

     • Hun

      je, ker idiota ni moc hospitalizirat in odstrant od druzbe

     • večni srb

      Butlarija, moč argumentov ni isto kot trolanje po portalih ali šponanje za šankom, mi se lahko pogovarjamo kar hočemo, centri odločanja pa se morajo državi nedvoumnih dejstev.

     • Hun

      Trolanje butlarij po portalih in za sankom je odraz civilizirane oz. necivilizirane-nezrele druzbe

     • večni srb

      Nekateri pravijo temu demokratična dialektika.

     • Hun

      demokraticna dialektika ni mozna pod vplivom alkohola

     • večni srb

      Kaj je to važno, če si trezen ali pijan, v vsakem trenutku smo odgovorni za sebe. Ti se kar udobno namesti in spij kakšnega, če ti paše, saj ti ni treba nikamor gledat in se primerno obnašat, lepo razmisli in repliciraj.

     • Hun

      Sm ga ze ob kosilu deci Medane, Kristancic.

     • večni srb

      Tak je prav, čeprav ne razumem kako lahko lokate tisto zagosko kislco, meni bi vampe razžrlo.
      Taki kot si ti verjamejo celo, da je cviček vino.

     • Hun

      “zagosko”?

     • Hun

      Idioti, ko imajo pravico svobode govora nastane to kar danes poslusamo. Kvantitetne debilizme, ki se kopicijo v greznici…

     • luckyss

      V bistvu smo vedno imeli idiote, ki so imeli svobodo govora..narod je tega itak vajen..
      Večji problem je, ko se gredo polpismeni idioti novinarje na nekem butastem portalu in se potem čudijo, če stranki popularnost vztrajno upada..

     • Hun

      Gledanost jim povisujemo izkljucno jaz, ti in ostali, ki podamo kritiko na clanek. Namest, da se sproz zdrava, progresivna diskusija…se sproz besedno zaljenje in mini vojna na portalu.

      Sm popolnoma preprican, ce se izvede eksperiment, da vsi, ki smo tu gor oznaceni za levakarje, sankcijsko nehamo komentirat, bi stevilo komentarjev ekstremno padlo na cca 10 komentov pod clankom.

     • luckyss

      Včasih se pošalim, da me Janša plačuje, da njegove ovce držim “na obratih”…morda je to celo res..
      ;)))

     • Hun

      v vsaki sali je del resnice

     • luckyss

      Kupiš forinte..cena sitnica ;)

     • Hun

      kups mađarskega delavca…ne pitaj za urno postavko;)

     • luckyss

      Mađari kupili SDS..za urno postavko vprašaj bivšo radodajko in kelnarco, sedaj s kupljeno diplomo Janševega sozapornika “pravnico”…
      Pa kje je tu logika, da bi takšni osebki vodili državo ?!

      +

   • FORT WORTH

    Ampak s Hitlerjem ste vi paktirali.
    Navsezadnje hitlerjeva stranka je zagovarjala nacional socializem in tu ste dobili vzporednice.
    Slovenska desnica je bila izrazito proti socialisticna in proti komunisticna, takrat in je se danes.

    • večni srb

     Ampak to preprosto ni res, prvič levica ni isto kot komunisti, drugič komunisti niso paktirali z nekom, ki je začel sveto vojno prav zato, da jih vse pobije.

     Zgodovina ni kr neki ampak logični redosled dogodkov, ne gre se za en kos papirja ampak kaj vse se je takrat dogajalo, ko še nihče ni vedel kakšna žival je Hitler in kako so znoreli vsi nemci. Treba je ločiti kaj je bilo prej in kaj kasneje, menda je janso, da med sovjeti in nacisti ni bilo nobene ljubezni, če so pa pobili več deset milijonov rusov, človek božji, več kot vseh židov skupaj.

     • FORT WORTH

      Tista zgodovina, ki so jo pisali yugo revolucionarji ni vredna piskavega oreha.
      Upam, da ti je jasno.
      Tista zgodovina je prilagojena in zlagana.
      Ne pisem o sovjetih, pisem o yugorevoluciji !!
      Zakaj pa mislis, da so kurili arhive in jih kurijo se danes ?
      Zakaj je se danes vecina arhivov yugovine zaprta in nedostopna ??
      Zakaj so vpogled v titov arhiv spet onemogocili za naslednjih 15 let ??

     • večni srb

      Ti misliš, ker se ne zavedaš, da obstaja zelo jasna in pregledna akademska struktura znanja, ki pa se v javni populizem ne meša preveč. Kadar se strokovnjaki pogovarjajo resno, pa uporabljajo prav te reference in zato tvoje blodnje ne morejo ničesar spremeniti, ker ne temeljijo na ničemer realnem in materialnem. Tebi se samo zdi, da nihče nič ne ve, ker ne hodiš veliko med resne in pametne ljudi, oni pa se takim amaterskim luzerjem in pijančkom samo režijo.

     • FORT WORTH

      Sem ti na rep stopil pa si malce zacvilil a srbobran ??
      (:-DDDDDX
      Tipicno srbsko reagiras.
      Prvi, ki vam nalije cistega vina ozmerjate in popljuvate.
      Najbolje se pocutite v yugo omami.
      Bilo pa proslo !!

     • francelj3

      Kolikor se spominjam, so komunisti paktirali s Hitlerjem, torej tistim, ki je začel sveto vojno prav zato, da jih vse pobije. In to ne samo do 22.6.41, ampak vsaj pri nas še dolgo po tem.

     • večni srb

      Tvoj spomin te ne vara, ker sploh nimaš možganov.
      Poglej, Hitlerjev je napovedal uničenje komunizma in vseh slovanov, razen katolibanov, po kakšni logiki naj bi žrtev paktirala s svojim rabljem?
      To so vas neonacisti nafukali, točno s takimi oslarijami se je zagovarjal cel nacistični vrh, preden so tiste lobotomizirane debile obsodili na smrt.

     • francelj3

      Si že kdaj slišal za datum 23. avgust 1939? Ali za pakt Ribbentrop-Molotov? Ali sploh znaš brati latinico? To pomaga, če se hočeš izobraziti.

    • luckyss

     Ja res je..sicer sedaj ne bom iskal linka, razen če boš vztrajal..kdo vse je v letih pred in takoj po začetku WW2 paktiral s Hitlerjem..ZDA, Anglija, Francija, Rusija, itd…
     naštel sem le najpomembnejše “igralce”..
     Vendar potem, ko se je pokazala vsa zverinskost Hitlerjevega režima, se je ves napredni svet združil proti njemu v silah zavezništva…celo tako ideološki neprebavljivi nasprotnici kot sta ZDA in Sovjetska zveza..
     In takrat se najdejo idioti, ki se pustijo od Dolfija obuti, obleči ,oborožiti, ter celo plačati…in potem sto let po vojni jamrajo, ker so jih nekaj upravičeno in nekaj brezveze in zločinsko pometali v jame..

     • Lustrator

      “Vendar potem, ko se je pokazala vsa zverinskost Hitlerjevega režima…”

      Si že kdaj v svoji strastnem komunističnem navijaštvu vsaj POMISLIL na to, da bi zgoraj omenjeno zverinskost primerjal z zverinskostjo Sovjetov in Zaveznikov, ki je ne le kvantitativno ampak tudi kvalitativno za nekaj razredov temnejša od najtemnejše Hitlerjeve plati?

      Se mi je zdelo. je onkraj okvirov sprogramiranega produkta slovenskega izobraževalnega sistema fohidiotov.

     • luckyss

      ZDA so v tem tisočletju poskrbele za mnogo gorja..predvsem civilistov..Stalin je bil na nivoju Hitlerja..Tita ne morem ocenjevati glede tega, ker sem “gor rastel” v njegovih časih..Vse to so dejstva..
      Vendar, če bi logično sklepal…če bi bil Jožek res takšen strahec, potem ne bi imel kdo poveličevati domobranstva in Hitlerja..

     • Lustrator

      Misliš civilistov, ki so jih teroristi in režimski vojaki uporabljali za živi ščit ali “civilistov”, ki formalno niso pripadali nobeni vojski, kar pa jih ni oviralo, da ne bi po ulicah patruljirali do zob oboroženi in pobijali vseh, ki se niso strinjali z njihovim diktatorjem?

      “če bi bil Jožek res takšen strahec, potem ne bi imel kdo poveličevati domobranstva in Hitlerja..”

      Pravkar javno opravičuješ komunistične zločine proti Slovencem in celo posredno impliciraš, da je bil ta očitno premajhen, da si dandanes še drznemo govoriti o njih? Sicer pa si lahko pri nas brez skrbi – med nami ne boš našel enega samega poveličevalca Hitlerja – domobranci so se pustili nemcem oborožiti KLJUB Hitlerju, ne pa ZARADI njega. Temeljna razlika #1. Oni so bili v to prisiljeni, komunisti, ki so z njim sodelovali pred in med vojno pa ne. Temeljna razlika #2.

     • luckyss

      Nobena vojna ni sajenje rožic, še posebej ne tista, ki sta si jo med okupacijo privoščili komunisti in kler..
      Ste pa nekateri pozabili, da je domovina bila vmes okupirana in da ste nekateri z okupatorjevimi sredstvi in orožjem pobijali izključno Slovence…

      To, da so bili domobranci “prisiljeni” v sodelovanje s Hitlerjem pa je popolnoma enako, kot trditev podsaharskega mladca, da je bil v Evropi prisiljen posiliti 16 letnico, ker je imela oblečeno mini krilo..
      Svojat sprevržena..

     • Lustrator

      Saj vem, da sem ti to vprašanje postavil že nekaj stokrat, a vseeno še enkrat (mogoče si vmes prišel do razsvetljenja ali prebral kakšno dejansko zgodovinsko dejstvo); Kako pri zdravi pameti lahko partizanstvo asociiraš s Slovenstvom glede na to, da je šlo za REVOLUCIONARNO gibanje pod vodstvom komunistične kominterne, ki ji je bil eden izmed temeljnih ciljev RAZNARODOVANJE? Ko govoriš o borbi proti revolucionarjem, enostavno ne moreš govoriti o Slovenci, ker tisti, ki prezirajo lasten narod in se proti njemu celo oboroženo borijo v času zuinanje okupacije to NISO.

      “To, da so bili domobranci “prisiljeni” v sodelovanje s Hitlerjem pa je
      popolnoma enako, kot trditev podsaharskega mladca, da je bil v Evropi
      prisiljen posiliti 16 letnico, ker je imela oblečeno mini krilo..”

      Poznaš slučajno v Sloveniji še kakšno drugo silo, ki je bila pripravljena oborožiti narod za obrambo pred množičnimi zločini in izživljanjem komunistične bande nad neoboroženimi civilisti? Ne imeti izbire = prisila, preprosteje enostavno ne gre. No, razen seveda, če se ti zdi izbira prostovoljne smrti (= samomora) in zatajitve lastnega naroda boljša alternativa od samoobrambe. Na to si lahko odgovoriš sam s svojo zdravo pametjo, ni treba na glas, da se ne osmešiš.

     • Steiermark

      Vsi ti how howi, ki tako blatijo domobrance – branitelje svojih domov, svojih dragih, ki so jih ogrožali in klali ter posiljevali revolucionarji, nikoli se pa ne vprašajo, zakaj vendar, domobrancev ni bilo tam, kjer je bila od 41 do 45 Nemčija oz. Hitler – npr. na Štajerskem?

     • večni srb

      Mogoče zato, ker je izdajalski slovenski parlament, pod večinsko oblastjo Ljudske stranke najprej razdelil slvoence na tri razrede državljanov, glede na poreklo staršev, nato pa je kmečka in tuja gospoda našuhtala drugorazredne demobranske zarukance, naj gredo pobit vse tretjerazredne slovenske reveže in upornike. Za okupatorje, Slovenije ni bilo več, pa kdo ne bi pobijal tisto fašistično golazen, danes bi si zaslužili isto.

     • Steiermark

      On to ne razume, ker je bojda “gor zrastel” v njegovih (titovih) časih….. Zakaj pa on nemore ocenjevati dejstva, kakšen je bil tito? Morda iz enostavnega razloga, ker se mu je “zakuni” in deloval tako kot je tito naročil? Morda s tem priznava svojo krivdo za komunistične zločine in teror?

     • Lustrator

      Evidentno.

     • večni srb

      Sovjeti niso verjeli, da izvirajo iz Atlantide in niso hoteli pobiti vse nižje vrste ljudi, da bi pospešili evolucijo nadmočnega človeka.
      Nacistična taborišča smrti so bila organizirana predvsem za industrijsko ubijanje in uničevnaje človeških ostankov, gulagi so bile politične kazenske kolonije, včasih tudi samo neke sorte javna dela, da so lahko popravili razdejanje, ki so jim ga povzročili lobotomizirani nacistični debili.

     • Lustrator

      … v katerih je v nehumanih okoliščinah umrlo 10x več ljudi kot v nacistični industriji smrti. Te ni prav nič sram takole javno zagovarjati komunistične zločine in jih celo opravičuješ zaradi nacizma?

     • večni srb

      Kako je lahko umrlo 10 x več ljudi, če so jih pa nacisti zdesetkali?
      Zagotovo je režim pobil in pohabil ogromno državljanov, celo na tisoče, ampak niti približno se ne menimo o nekih milijonih, saj ni bilo nobenih masovnih umorov, lepo te prosim. Socializem je močno izboljšal življenjske razmere, umrljivost otrok se je skoraj odpravila, lakota je bila čedalje bolj redka, zato je prišlo do eksplozije prebivalstva, na kar pa sovjetska civilizacije preprosto ni bila pripravljena in je zato šlo tudi marsikaj narobe. Ampak ne v takem smislu kot ti misliš, saj so se dogajale še druge stvari, rusi so zmagali v vojni in do danes zatirajo poražene narode, isto kot britanci po Afriki in Indiji ter američani, ki so si podredili celo Azijo. Evropo jebejo pa kar vsi skupaj, predvsem zaradi idiotov, ki jim nič ni jasno.

     • Lustrator

      “Zagotovo je režim pobil in pohabil ogromno državljanov, celo na tisoče,
      ampak niti približno se ne menimo o nekih milijonih, saj ni bilo nobenih
      masovnih umorov, lepo te prosim. Socializem je močno izboljšal
      življenjske razmere, umrljivost otrok se je skoraj odpravila, lakota je
      bila čedalje bolj redka, zato je prišlo do eksplozije prebivalstva,”

      Daj se prosim vsaj malo zresni, na kaj takega me je še replicirati sram.

     • večni srb

      Ti sploh ne veš kaj govoriš, samo ponavljaš kot papiga, poglej si malo kakšne resne dokumentarce, če so bukve pretežke. Nihče ni pobil na milijone ljudi, pa kje si to slišal, mogoče edino med revolucijo, ko je divjala državljanska vojna, medtem ko so se morali ob enem braniti tudi pred celotno zahodno armijo.
      V času fevdalne carske Rusije, je na zemlji živelo mogoče 3 milijarde ljudi, od socialistične revolucija naprej, se je v komaj 200 letih, prebivalstvo planeta več kot podvojilo.

     • Steiermark

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • FORT WORTH

      Srbina je ena sama zmeda.
      (:-DDDD

     • Lustrator

      Milo rečeno.

     • francelj3

      Kolikor vem, se je Hitler učil zločinskih zatiralskih metod (koncentracijska taborišča itn.) od Lenina, Stalina in tovarišev, ne obratno.

     • Lustrator

      Tako je – če danes pogledamo dokumentirane metode uničevanja enega in drugega sistema, ugotovimo, da so bile nacistične v primerjavi s komunističnimi še precej “humane”, pa naj se to še tako narobe sliši – Stalin in vsi njegovi nasledniki vključno seveda s Titom so namreč klasične leninove boljševiške likvidacije nadgradili še z nekaj brutalnimi stopnjami sadizma, ki jih nacizem ni nikoli dosegel.

     • večni srb

      Žižeku včasih odpove ščitnica in govori take kozlarije, da se enostavno lahko samo čudiš kaj dela tako govedo na prestižnih univerzah.
      meša se mu, včasih ga odnese v nemško romantiko in potem govori kot en tak peder, kot da naenkrat ne razume več ničesar in samo še čuti.

     • Steiermark

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ 100 % se strinjam s tabo, le da ti znaš to povedati na veliko lepši način, kot jaz.

     • Lustrator

      Hvala. Povprečen komi si bo seveda nizanje DEJSTEV interpretiral kot zagovarjanje nacizma, kar je (seveda ob komunizmu) zadnja stvar s katero bi želel biti asociiran. Osebno sem prepričan, da bomo lahko Slovenci (velja sicer tudi za države zahoda!) ZARES postavili komunizem tja kjer spada, šele, ko bomo brez dlake na jeziku in na podlagi objektivnih dejstev primerjalno secirali oba omenjena socializma, kjer bomo hitro ugotovili ne le, da je bil tudi komunizem brutalen, ampak da je njegovo zlo šlo še veliko DLJE od nacističnega. A ker so zgodovino napisali “zmagovalci” (moralno pa poraženci, kar se danes jasno odraža v njihovi krizi identitete), bi bil velik napredek že, če bi začeli s tem, da so bili vsi trije totalitarizmi 20 stoletja na prvem mestu SOCIALIZMI, torej 3 različne veje ISTEGA ideološkega drevesa Marxovega materialističnega nihilizma.

      Tudi zapriseženi komunisti kljub njihovi srhljivi nerazgledanosti se potihem zavedajo tega dejstva, zato pa vreščijo kot hudič pred blagoslovljeno vodo, čim jih soočiš z njihovim enojajčnim bratom dvojčkom za katerega sicer sveto prisegajo, da prihaja z “desne”.

     • Steiermark

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ tole je pa bila pika na i!

     • večni srb

      Kako je lahko kdorkoli hujši od sadističnega psihoapata, ki je najprej organiziral industrijo za pobijanje ljudi, s katero je pobil vse svoje tretjerazredne državljane doma?

     • Lustrator

      Sadistični psihopat, ki pride na oblast MIMO VOLITEV in začne LASTEN NAROD klati na najbolj nehumane možne načine – po možnosti celo lastne družinske člane, dojenčke, če je le možno pa kar pred očmi enih in drugih.

      Pri Hitlerju je zgodba precej drugačna – na oblast je prišel na relativno demokratičen način (neprimerljivo bolj demokratičen kot recimo vse volitve v Sloveniji od leta 90 dalje), imel torej podporo večine državljanov, spravil pa se je tujerodne državljane katerih lobi je imel v rokah posredno ali neposredno praktično celo Nemčijo. Že leta pred prvim nasiljem jim je bilo jasno sporočeno, da v Nemčiji več niso dobrodošli in so imeli tako kar nekaj časa za izselitev, potem pa se je začelo. Ne pri Stalinu, ne pri Leninu tega luksuza ni bilo – pobiljali so VSE ne glede na narodnost, družbeni sloj, politično pripadnost,… in pobijati so pričeli v TRENUTKU – pobegnil je lahko le malokdo, tisti, ki pa so, pa so jih kmalu našli umorjene v tujini.

     • večni srb

      Ampak ti si nor ali pa si res butast, Hitlerjev je NAJPREJ POBIL LASTEN NAROD!!!

      pa ne mislim samo nemške jude, ki so očitno živeli v Nemčiji, saj jih ni najprej tja navozil in potem pobil, nacisti so se najprej spravili na poražene nasprotnike, reveže, invalide, perde, norce… vse, ki jih je pošast videla kot breme družbe in grdobe.

      Zresni se malo, to niso nobeni heci.

     • Lustrator

      Ne bo držalo. Preberi si kaj o vzponu nacizma, pa ne boš takšnih trosil – nasilje je prišlo kot zadnji ukrep, pred tem so bila leta opozoril in groženj.

     • Steiermark

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
      Potomci tujerodnih vsiljivcev v Sloveniji, to ne slišijo radi, ker se zavedajo, da so njihovi predniki (tudi saamo ideološki), bili na napačni strani in da morda njim preti enaka nevarnost, kot tistim v Nemčiji….

    • Hun

     Nacional socializm nima nic z liberalno naravnanostjo. Enako velja za komunizm.

     • večni srb

      Za tisti čas, je bil nacional socializem izredno liberalen, so ja podržavili celotno industrijo, ki je propadla zaradi plačevanja odškodnin za izgubljeno 1.sv.

     • Hun

      Cakal sm na komentar o vojaskem napredku. Ja s pistolo na tilniku so znanstveniki imel izredno veliko delovne sbobode- liberalnosti.
      No vsaj stimulacija je bla “prava”

     • večni srb

      Socialno prisilno mobilizirani že, zakaj pa ne.

    • francelj3

     Hvala bogu, da je desnica protisocialistična in protikomunistična. Kakšna naj pa bo desnica? Kdo pa naj bo tak, če ne desnica?

  • MižekFiga

   Kučan ima vsega tega še preveč na zalogi, še iz časov pred 1990.
   Tala zastonj ali za peneze balkanske LB.
   Peterle NI voditelj!

   • večni srb

    Kučan ne rabi nič, če kaj rabi, samo zažvižga in poštar prinese paket ali raznašalec pice. Vsakemu po svojih potrebah in sposobnostih, v teh letih rabi bolj malo.

 • večni srb

  Kaj je narobe z Orbanom, nič kaj, z madžari pa zgleda marsikaj, glede na to kaj delajo z madžarskimi državljani tretjega razreda, pod posebno zaščito orbanove države.
  Ampak ostanimo politično korektni, zakaj je Orban poseben, če so pa vsi normalni politiki takoj rekli, da je treba za begunce poskrbeti v državah iz katerih se valijo in urediti normalne pogoje za običajne migracije. Namesto tega, jih je nato soldateska poslala na križev pot, čez morja in alpe, večino kar brez vsega in v popolnoma neprimernih popotniških oblačilih. Nismo zato vstopili v EU, da nam bo Nemčija ukazovala kakšna unija bo to, nemci bi lahko organizirali portale za delovno silo že v severni Afriki in si jih od tam vozili preko Švedske domov, če bi bil seveda to edini namen. Ampak ni tako preprosto, spomnimo se papežev iz dobe Svetega rimskega cesarstva germanskih narodov, ki so omogočili invazijo perzijcev in turkov v Evropo samo zato, da je papež lahko opravičil diktaturo nad propadlim evropskim cesarstvom. Pa ni bilo nič narobe, trgovina je cvetela, umetnost je dosegla zlato dobo, kar je omogočilo začetek industrijske revolucije, prav zato, ker nihče več ni veroval. Zato je danes cela Evropa sekularna, razen mestne verske državice Vatikan, ker nihče več noče gledati verskega vodjo na oblasti ter se podrejati dvomljivemu katolibanskemu šeriatu. Življenje je prekratko, se ne splača.

  • matjazr7

   Kateri papež je omogočil invazijo Perzijcev in Turkov in kam? Kdaj je bilo to? Papeška diktatura nad propadlim evropskim cesarstvom? Kdaj je bila ta zlata doba “evropskega cesarstva”, kjer so bili gonilo priseljeni Turki in Perzijci? Ki je omogočila industrijsko revolucijo? Razsvetli me (razen če ne govoriš o industrijski revoluciji leta 1950 v ožjem področju beograjskega pašaluka, pa če že Turke omenjaš, mogoče tudi Berlina po drugi svetovni vojni :) ).

 • Simon Novak

  Pušnili na volitvah, pušnili bodo za župane, drugo leto pa še pušnili pri volitvah v EU parlament, težka je usoda zahojenih đesnjakov, ha ha ha

  • večni srb

   Ne bodo spušili, če bodo zamenjali župane SLS svojimi SDS župani, sicer ne bo več desnice sploh.

   • Simon Novak

    Večja mesta bodo pušnili LJ, MB, …

    • večni srb

     Ljubljano verjetno res, ampak ni nujno, mogoče bo prav Jankovič nastavil Logarja, da bo na koncu kriv za vse kar se je slabega naredilo, tudi za Jankovičeve svinjarije. Občani ga bodo imeli potem dovolj in si bodo izvolili drugega Jankoviča, kakšno desetletje ne bo nihče v Ljubljani več pomislil na desnico.

     Maribor, Celje in Novo mesto imajo skupaj več prebivalcev kot Ljubljana, pokrivajo tudi večjo regijo, povrh tega so to trije glasovi, ki se z SLS mečejo naravnost v smeti, saj je stranka opravilno nesposobna, za komunistom riti brisat in groziti občanom, samo da ne bo Janša, pa niso tako slabi.

  • FRANC3

   Malo morgen. Obdobje LDS populizma je mimo.

   • Simon Novak

    Se bova pogovarjala 19. 11., Franček

   • Simon Novak

    Ne morgen, Franček, 18. 11.

 • oto

  Končno je nekaj pametnega povedal. Mislim, Juncker.

  • FRANC3

   Zmeda v Tvoji glavi.
   Če bi Juncker podprl Kučana, bi pa ploskal?

 • Garbage man

  Kapa dol, mislim da izjava še ni za v nebesa ampak naj se počasi proba odkupit in distancirat od komunistov

  • večni srb

   Zdaj so že tako globoko v dreku, da bi bilo bolje, če se združijo z SD.

  • Lustrator

   Dokler teh istih besed ob več kot v nebo vpijočih vzporednicah ne bo izrekel za slovenski politični prostor in vodjo slovenskega demokratičnega, proslovenskega, proevropskega, protikomunističnega pola, bom vse podobne izjave jemal z veliko rezervo. Je pa jasno, da v tem primeru z eno potezo potopi Kučmanovo kvaziopozicijsko Nsi za kar pa močno dvomim da ima pogum.

   • Garbage man

    Rešuje svojo EU politično rit zaradi otrok.Ampak bolj da nekdo zgobca resnico na smrtni postelji, kot da odnese resnico v grob

 • francelj3

  “O Junckerjevemu izživljanju”? Idioti nepismeni! Nazaj v prvi razred devetletke! Žal mi je, ampak moram izgubiti živce, ko gledam, kako na Novi24TV mrcvarijo slovenščino.

  • večni srb

   Edino pravilno, če pa sm opo osamosvojitvi sprejeli par sto tisoč zahodnih balkancev, vsako leto se k nam preseli še 40.000 hrvatov, bosancev in albancev, normalno, da se tudi jezik ustrezno spreminja. Sploh potem, ko je hrvat Toporišič uničil vsa slovenska narečja in slovenščino tako približal hrvaščini, da nas še Google komaj loči.

  • Lustrator

   Zdaj pa se odloči – ali imaš raje mrcvarjenje resnice ali mrcvarjenje jezika. Če ti je slednje tako pomembno, bodi junak in se javi za brezplačnega lektorja, če želiš pomagati mediju, ki od režima ne dobi drugega kot tožbe in greznico na glavo. Pa brez zamere.

   • francelj3

    Mislim, da je odgovornost “novinarjev” (slovensko: časnikarjev), da se naučijo pravil jezika, ki predstavlja orodje za njihovo pridobitno dejavnost in eksistenco, ne pa moja odgovornost, da sam lastnoročno popravljam na tem svetu čisto vse, kar mislim, da je narobe. Bi imel malo preveč dela, pa še brezplačno naj bi delal po tvojem.

    Je pa dejstvo, da je jezik manj slab v podpisanih kot v nepodpisanih člankih.

    • večni srb

     So what!

    • Lustrator

     Še enkrat; na eni strani imaš režimske medije, ki razpolagajo z nekaj 100 milijoni € davkoplačevalskega proračuna, na drugi strani 2, 3 alternativne medije, ki komajda shajajo iz dneva v dan. Zdaj se pa sam odloči ali želiš imeti slovnično brezhiben, a vrednostno prazen medij ali pa obratno. Obojega pač ne moreš imeti – ne dokler živimo v državi, kjer veliko večino (našega) kapitala držijo v rokah rdeči paradržavni “sponzorji”.

     • večni srb

      Ko vas bodo imeli dovolj, vam bodo poslali najprej inšpektorje, potem vas bodo neprestano zaustavljali ljudski policisti, na koncu sledijo pa še tožbe, če se ne boste raje lepo razšli. Lahko pa se vas lotijo tudi še drugače, ne bo nobenih dokazov.

      Ampak ne vem, zakaj bi, saj ne pišete o tem.

     • Lustrator

      Kolikor je meni znano, se to sicer že dogaja in nisi odkril nobene tople vode.

     • večni srb

      Saj vem, že več kot 20 let, ampak eni so pri nas še bolj zadaj.

     • Steiermark

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • est

  Viktor dela prav !

  • večni srb

   Ampak samo zjutraj, ko je na wc-ju.
   Čedalje več madžarov gnije v odročnih rovtah, kamor jih je deložiral Orban, da je lahko počistil redke turistične centre, kjer je itak zelo malo turistov.

 • Van Der Waals

  Junkerjeve najpogostejše besede alkohol, islamizacija evrope,..

  • Foglof Tunek

   Janševe najpogostejše besede murgle, komunisti, domobranci, migranti, MILAN KUČAN…

   • Darth Vader

    tunekova najpogostejša beseda: Janša :) sigurn maš poster na vratih svoje sobe v domu za otroke z motenim duševnim razvojem

  • večni srb

   Menda ima še kakšne prednike, s katerimi se lahko posvetuje in mu držijo štango, njegov ata je bil nacist, če se ne motim.

 • učko

  Junker je skorumpiran pijanc, na plačilni listi islamskih šejkov. Tako kot mnogo levuharjev pri nas, neki doktorji komunistično-kretenističnih budalaštin !!!!!!!

  • Občasni Komentator

   učko na čigavi listi je potem desni Trump? Žugal vam bom, ker ste ubili novinarja. Gre za neke čudne morilce, ki niso pod nadzorom (kar implicira, da SA ima takšne, ki jih nadzira). Savdski princ je po krivem obtožen. Tako to sprenevedanje zgleda tudi pri desnih, da ne boš v kakšni pravljici živel. $$$$$$€€€€€

  • Darth Vader

   juncker je dedičnemškega industrijskega imperija Junkers, ki je med 2 svetovno vojno zalagal 3 rajh z kvalitetnimi bombniki…..

 • domovina mili dom

  Višegrajci imajo priložnost, da rešijo zgodovinske vrednote EU.

 • žogica
  • Foglof Tunek

   Res je žogica, naj še jas dodam: “Svetovni gospodarski forum je objavil lestvico globalne konkurenčnosti za leto 2018. Slovenija je tako kot lani dosegla 35. mesto med 140 državami sveta, glede na makroekonomsko stabilnost pa smo vodilni na lestvici.”

   …he he… desnica si spet grize ustnice…

   • žogica

    Popapali se bojo, hihihihiiiiiiiiiiiiiiiiii….

    • xtc

     Za časa JJ smo bili precej višje ni se za kaj požirat.

     • janez cepec

      ma za cajta JJ si bi ti u Polju na Studenc, poj so te pa transferiral u Begne. ostane ti še Idrija, poj pa nazaj u Jeblano u živalski vrt

     • xtc

      A torej rotiraš med hotelom Begne in Polje-dobro da vemo ,da si psiho.

     • žogica

      Hihihiiiiiiiiiiiiiiiii, JJ nikoli več!

     • janez cepec

      iz tvojih ust u božja ušesa

     • xtc

      Si mislil v leva oslovska ušesa,ja take umsko prizadete štime so vam blizu v Begnah.

     • xtc

      Zelo kmalu.

     • žogica

      Ti si bil višje, kje?

   • xtc

    Jep!
    Približno enako kot oni dan ,ko so trobili ,da je Merckelca podprla Posvojenčka izkazalo pa se je ,da je rekla ,da imamo njeno podporo ,da zadevo rešimo v dialogu z Hrčki.

  • Republic Commando

   Ker za to so zaslužni levićarski politiki in ne podjetniki, ki jih teli isti politiki želijo nagnat kajne? spel se

   • janez cepec

    pa kam bojo pa šli, rad bi vidu, kje jih ne bojo obdaučl

   • žogica

    Bla, bla……., to ti je jajo povedal, ti itak nimaš s čim razmišljati!

 • milanček

  peterle, podobnika, franc zagožen, kučanovi borci za uničenje Slovenije!

 • Robi

  Jansa, je to da ostanes brezdomec in ti vse poberejo in koncas vsaj pol leta v zaporu v duhu krscanstva? Spet si mimo ustrrlil,.

  • janez cepec

   od kdaj je pa Janša kristjan? to, de se s babo pa pamži vala po cerkvi, je pocen nabiranje političnih točk od naivnih tercjalk in ostalih zblojenih ovac. pa kje si še vidu starga komunajzarja, de bi imu u seb krščanske vrednote. moto SDS je: enkrat komunajzar, vedno komunajzar. tle jih pa podprem. bojo že vedl, sej jih je več kot pol prefarbanih komijev.

 • xtc

  Juncker in merckelca bosta razsula EU.
  Če bi Junckerju čudežno uspelo vreči Orbana iz EPP bo to njen konec razpadla bo ,ukrepov proti Madžarski preprosto ne bo ,ker bodo Višegrajci zadevo blokirali-potrebna pa je popolna soglasnost.
  Kar koli bo Bruselj potegnil bo potegnil tanjši konec na koncu pa trazbitje EU na dva dela.

  • janez cepec

   ti ga vel’kimu luzerju potegn, pa bosta oba zadovolna

   • xtc

    A Kučanu ga vlečeš ,ja res le luzer njegove “iintimne opcije” vašega doma ni nikjer več na zemljevidu sveta.

    • janez cepec

     tvoj dom je u Begnah

     • xtc

      A od tam se javljaš?.

     • janez cepec

      ne ti se

     • xtc

      Vidim ,da imaš omrežno številko iz območja tako,da ne skrbi-v dobrih rokahsi le dozo ti morajo povečat.

     • janez cepec

      lot rečen, teb so jo že, mislem, s kolom po glav

     • xtc

      A s kolom po glav te zdravijo?
      No ja ,samo pametnejši -kol,odneha pri tebii

   • Aurelius

    Cepec od spred in odzad, ti ga svojemu malemu palčku iz Murgelj vlečeš že dve desetletji, pa ti nič ne pomaga, kmalu boš namreč kot višek v JU pristal na zavodu za zaposlovanje …

    • janez cepec

     ne dudam ga jest nubenmu, mi ne gre tko slabo. kašn zavod, penzija laufa, nč bat

 • robi

  Čebelar vrni nam prosim Titovo sliko ki si jo ukradel iz parlamenta.In zdaj te vprašam….Kaj dobrega si za Slovenijo naredil zadnjih 20 let.Prosim za odgovor.Ti in krščanstvo,to sta dva različna pojma,ti lahko govoriš samo o tem kolko si v žep pospravil na račun naivnežev pri nas.

  • Amerikanc

   Sliko je dal Milanu, ko je kuril arhiv.

 • Roman

  bravo Peterle! kaj tako naprej, boriti se za prave vrednote

  • janez cepec

   ma on se kurac bori za prave vrednote, bori se za 15 jurjou na mesc

 • SIMON ROZIC

  Alkohol mrači možgane, kar dokazuje Junker, prav tako mrači um oblast, ki si jo
  prilaščajo tako v EU kot v naši državi, kjer si jo lastijo razni klovni in levi privilegiranci,
  ter njihovi potomci !

  • janez cepec

   pa ne mi rečt, de je vaš veliki luzer pjanček. no ja, sej take pizdarije k’ deva, res more bit neki na tem

   • Olga2345

    Milan? Baje je med vožnjo do smrti povozil pešca!

    • janez cepec

     baje ma tebe desc prkleneno za šporget, pa usak dan te pregarba, baje, zato si tko fuknena

    • žogica

     Baje si ti eno ubogo ženšče, baje!

 • Caetano

  Tokrat je Peterle povedal zelo dobro. Evropski glavni tok je pa povsem kontaminiran s filoislamizmom in kolaboracijo z Muslimansko bratovscino.

  • Darth Vader

   celo več…..evropska unija je bila ustanovljena zato, da od amerike krade denar in gospodarstvo…..

 • Amerikanc

  Pokončnega Orbana ne moremo primerjati z lopovskim pijančkom Junkerjem.

  • luckyss

   Orban, Juncker in Soros so iz istega gnezda…ste pa ovce prebutaste, da bi to dojele…
   Za lažje razumevanje..tudi Janša in Kučan sta iz istega gnezda..

   • Olga2345

    Vseglihar? Kučan Goebbelsov agitprop?

    • janez cepec

     olga, šporget se ne bo sam spucu

     • luckyss

      Zakaj bi kuhala, če ji je dec ušel na drevo..s štrikom..

     • žogica

      Volga nima šporheta, ona ne kuha….

    • Caetano

     To je nova udbaško-levičarska krilatica. Janši so najprej zelo prozorno sicer podtikali komunizem po novem pa mu skušajo tudi filoislamizem. Vendar ne bodo uspeli!

     • luckyss

      Ti ga pa pihneš ;))
      Kot bi nekomu, ki gre po kolenih na Brezje “očital” pobožnost..;)))
      Ne moreš verjet kako ste ovce butaste..

     • janez cepec

      ja kva češ, takle mamo

     • janez cepec

      čak, koko so mu podtikal komunizem. pa on je biu, je in bo komunajzar. pa kje ti zviš? a u Begnah ne gledate poročil?

     • Caetano

      Janša star disident je bil od udbe preganjan, kot osamosvojitelj pa je bistveno prispeval k padcu komunizma. To je edina resnica glede tega. Ostalo so samo udbaške laži.

     • luckyss

      Zakaj pa tiste tablete stran mečeš, ki jih dobiš pri viziti ?!!

     • janez cepec

      mu ne pomagajo več, samo še kol terapija zaleže. tok cajt s kolom po glav, de ta pametn (kol) popusti

     • pupa

      Rak pa razjeda in zajeda jezne in nikoli zadovoljne ljudi. Deset let prezgodaj vas bo pospravil.

     • janez cepec

      zgleda, de mate u Begnah čist svoj cajtng

     • antimur

      Levaška goveda, kaj res ne morete zagnati vaših smrdljivih možganov v višje obrate, ste že izredno primitivni, dolgočasni, edino kar ohranjate je laž, podtikanje, sovraštvo, po retoriki ter zlobi ste že skoraj na nivoju vašega zamrznjenega metercvanzig zločinca.

     • Tone

      Tvoji so na tako visokih obratih, da se že cvrejo.

     • Tone

      Kaj pa je treba Janši podtikati, saj nič ne skriva, vse naglas pove in napiše.

   • janez cepec

    ja pa še ene pou članov SDS tud

    • luckyss

     V vrhu SDS je več komunistov kot v vrhu levice ..po uradnih podatkih..;)

     • janez cepec

      ja sej, zato pa mamo, kar mamo

     • žogica

      Mi mamo, oni nimajo, hihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii….

     • Amerikanc

      To pa verjamem, saj so bili v tistih časih, “Ahilovci” še varno skriti v jajčkih udbopartijskih veljakov.

   • Amerikanc

    Težko primerjaš Janšo in Kučana, razen če ne poznaš slovenske novejše zgodovine. Kučan je Janšo, kot disidenta že leta 84 zabrisal iz ZKS (ZKJ), kasneje pa ga je dal še 2 x zapreti.
    Janša je med prvimi ustanovil demokratično stranko, medtem ko je Kućan samo za “nateg ljudstva” deponiral svojo partijsko knjižico, sedaj pa veselo maha naprej, s svojo Yugoslovanko, partijsko, rdečo knjižico.

    • janez cepec

     ti s’ tud mau za luno. uhka, de je Kučko JJ vun fukno, sicer je JJ poj joku, de bi ga curik uzel, pa so vedl, de j’ trabl mejker in ga niso. ko so ustanavljal demokratične stranke Janše ni blo nikjer blizu. SDS naprimer, je kot social demokratsko stranko Slovenije ustanovu Tomšič, potem je biu predsednik Pučnik, Janša ga je zjebu, mu j stranko preuzeu in razjebu. knjižco, rddečo partijsko, pa veliki luzer še skoz ima, šteje jo med svojo pisateljsko zbirko

     • Amerikanc

      Tomšič je bil dober sindikalist in moj prijatelj a s SDZS ni imel prave vizije in bil je tudi že v letih. Janša je od vseh vodij slovenskih strank naredil daleč največ, kar kažejo tudi zmagovalni rezultati stranke.

     • janez cepec

      ja,ja, to bo, prav veliki luzer, de je 25 posto večina, njegove ovce blebetajo o absolutni zmagi, pa za koji kurac poj ni predsednik vlade?

     • antimur

      Zaradi tvojih zločinskih barab, ki so pokradle Slovence, zdaj pa s tem denarjem vzdržujejo podkupljivo golazen na vseh državnih nivojih, da lahko komunajzersko udbaška golazen preživi, s svojim delom bi že zdavnaj pocrkali.

   • AlternativaZaSlovenijo

    Pes je pa tako nadpovprečno inteligenten da vse razume.

   • AlternativaZaSlovenijo

    A ti pa nisi bil član ZSMS, ISTO GNEZDO.

    • Caetano

     Zaradi disidentske dejavnosti v Zsms skusajo Jansi podtakniti komunizem, podobno pa po novem zaradi anti-islamisticne dejavnosti v slo. parlamentu filoislamizem. Udbovska posla!

   • antimur

    Očitno si samo ti iz vesolja, po tvojem komentiranju sodeč, iz najbolj zabitega dela.

   • Lustrator

    In črno je belo in belo je črno. Relativizem je najsprevrženejša oblika manipulacije in ni naključje, da je to danes (ko kar tako ne morete ravno streljati intelektualcev) vaše najbolj razširjeno orožje pri “argumentacijI”. Pri dokazovanju se seveda ustavi, ker je resnica VEDNO le ena sama.

 • Maca

  Spet so “orglice” zapele. Se bližajo volitve?
  Kje je slovenski Orban? In kje slovensko članstvo v Višegrajski Skupini? Kdo nas je spravil v tole EU s.anje?
  Nič hvala gospodje politiki (o gospeh ne bi izgubljala besed), bodite prekleti vsi tisti, ki ste pomagali pri razprodaji in uničevanju Slovenije.
  A kdo nadzoruje našo severno mejo? Kdo ve, kaj nam pošiljajo “bratski” EU severnjaki? In kaj prifrči k nam po zraku – v letalih, seveda?

 • žogica
 • Tone

  “Srednja Evropa ima drugačno zgodovinsko, politično in kulturno izkušnjo, še posebej zaradi komunizma” … in nacizma, je pozabil dodati.

  • Black_hawk

   Nacizem če je delal karkoli slabega, je bil kaznovan, vi pa za svoje še nikol niste odgovarjali, v tem je razlika!

   • janez cepec

    treba j’ pogledat, kdo j’ zmagu vojsko, pa bo use jasn

   • Tone

    Kako je bil kaznovan? V SE je samo zgubil in se potuhnil, enako v Vzhodni Nemčiji.

    • xtc

     Komunizem se je potuhnil-Poljaki in večina Višegrajcev ka je sterala-Slovenclji zabiti pa se še kar oklepajo propadle religije.

     • janez cepec

      ma kaj komunizm, za ceu bataljon komunajzrajou se je potuhn, dones jih pa najdeš u SDS

     • xtc

      Kako kaj tvoj CK ZKS(J) pastir alias psiho s titek sindromom?

    • macon

     Izbrisan je bil iz vrha družbene piramide, vodilni akterji pa pretežno sodno procesirani in kaznovani.

     Kaj se delaš bolj zabitega kot si? Iz nekih sekundarnih zadev boš delal sistemsko paradigmo, hkrati si pa v isti sapi sposoben zanikati socialistično naravo slovenske družbe, ki je v vseh porah in v vrhovih.

     To so različni vatli in merila in je najmanj nepošteno, čeprav si po mojem levičarski zaslepljenec.

  • Caetano

   Nacizem? Zakaj pa ne potem tudi se Avarska nevarnost in Dzindziskan?! Nacizem ni vec aktualen. Samo islamizem, komunizem in filoislamizem so aktualni sovrazniki!

   • Tone

    Nobene islamske nevarnosti ni, kot nekoč ni bilo židovske nevarnosti. Samo današnji nacisti upajo, da bodo s strašenjem z islamom pridobili množice na svojo stran. Zgodovina se ponavlja kot farsa.

    • Caetano

     To je pa res neumestna povsem filoislamistična primerjava. Seveda Judje niso počeli ničesar podobnega kot islamisti danes. Kaj pa počne islamizem pa se vidi čisto vsaki dan in zgodovina je tudi tukaj res neizprosna. Torej trije pričujejo zgodovina, praksa in teorija. In njihovo pričevanje je vzajemno in točno.

     • Tone

      Med vojnama je bilo v desničarskih in nacističnih časopisih ravno toliko člankov o grozodejstvih Judov, kot jih je danes o muslimanih. Tudi filme s to tematiko so snemali. Torej nič novega pod soncem. Fake news so večne, samo novo ime zanje uporabljamo.

     • Caetano

      Filoislamisti so edini, ki nevarno lažejo v tej zadevi. To so dejstva. V Nemčiji so poročali… pa poročila o islamističnem nasilju imamo iz celega sveta. In ne pričajo o ničemer drugem kot o tem, kar je resnično že dokazala zgodovina in kar uči ta zlobna doktrina.

     • Tone

      Beseda filoislamist, ki si si jo izmislil, ne pomeni nič. Po tvojem konceptu bi bil pedofil – filoped. Enako si izmišljuješ vse drugo.

     • Caetano

      Dal sem povezave kjer se omenja ta izraz. Torej…

     • Tone

      Kje še ta izraz uporabljajo enako napačno kot ti?

     • Caetano

      Izraz je napacen samo za filoislamiste.

     • Mare Kranjc

      Največji uspeh umazane levice po 2. svetovni vojni je, da je uspela oprati možgane ljudem in jih prepričati, da sta nacional socializem in fašizem desničarski ideologiji! Mussolini je bil celo urednik socialističnega glasila Avanti! Preberi spodnje prispevke in se kaj nauči. Upam da si ne boš kaj storil, ker se ti bo podrl svet!

      https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/hitler-and-the-socialist-dream-1186455.html
      http://www.historyinanhour.com/2012/07/29/benito-mussolini-socialist/

     • Tone

      Ko ti zmanjka argumentov, pa menjaš temo. Bravo!!

     • Mare Kranjc

      Kdo menja temo? Moj komentar je poln argumentov. Da razčistimo o tvojem komentarju o “desničarskih” nacional SOCIALISTIČNIH časopisih! In ne o nacističnih, da se skrije besedo socializem, ker to je namen izmišljenih besed “nacizem in nacist”.

     • Tone

      Seveda je tvoj komentar poln argumentov, samo s temo nimajo nobene zveze. Tema je, da je bila nacistična propaganda o judovski nevarnosti enaka kot današnja o muslimanski nevarnosti. Lahko bi si celo prihranili delo in dobili kak nacistični časopis iz 30-ih. Samo prekopirali bi članke o Judih, zamenjali Jude z Muslimani pa bi imeli gotove članke. Pa še profesionalno bi bili na višjem nivoju kot so tile na Novi.

      Ja, bili so socializmi, ki so bili nacistični in so bili socializmi, ki niso bili nacistični. Italijanski fašizem je imel elemente socializma in je bil nacističen. Vemo, kaj je počel s Slovenci. Slovenski socializem pa ni kazal nobenega nacionalizma do Italijanov, Madžarov in drugih. Upoštevaj realno situacijo, same besede si pa lahko v rit vtakneš.

     • Mare Kranjc

      NE, socializmi niso bili “nacistični”! Bila sta samo dva in sta še! Internacional SOCIALISTIČNI in Nacional SOCIALISTIČNI! Vendar ste si levičarji izmislili besedo “nacizem”, da skrijete besedo SOCIALIZEM, ki je bistvo obeh ideologij! In ravno to delaš tudi ti sedaj! Vtaknil bom pa svojo nogo v tvoj umazan in lažniv levičarski fašističen gobec, Tonček! Pazi, da se ne pojavim na tvojih vratih!

     • Tone

      A si ti od Črne roke ali si stari udbovec, ki ja našel nove gospodarje?

  • macon

   Z nacizmom in fašizmom ima cela Evropa dosti izkušenj, hvala lepa.

 • Krtača 20

  Peterletu se namest zelja kisajo možgani.

  • urh

   Iz tvojih bomo jutri skuhali joto, ker so že dovolj skisani. :)

   • ĐĐ Style

    Iz tvojih ni možno, Iz dreka ne moreš jote skuhat

 • antimur

  Peterle se bo počasi naglihal v tirnice zdravega demokratičnega razmišljanja, seveda, če ni to zopet ena izmed udbaških fint. Vsekakor je v NSi zavel toplejši veter, odkar sta na stranskem tiru Novačka in Pogorelc.

 • žogica
  • djoka bolime

   Jebi se, zogica!

   • žogica

    Pa ti?

    • djoka bolime

     A da patim?
     p.s.
     fak of, zogica!

  • Tone

   Normalno, če pa ni zmagal na volitvah, kot je obljubil. Vsak hoče za svoj denar videti rezultate.

   • žogica

    Ni rezultatov.

 • seba goričan

  Prodana duša orgličar pametuje…naj raje pove kolk da v žep vsak mesec

  • djoka bolime

   Ti se en zelo velik BUTL!
   p.s.
   pa to…

   • seba goričan

    pošpricam te po obrazu…do 12. ure zastonj potem računam osel

 • djoka bolime

  Orgličar da je to rekel?
  p.s.
  Prijetno presenečen

  • Caetano

   Mislim, da mora biti znotraj ELS čimveč takšne in podobne opozicije, da se bodo ustrašili razkola in pustili pri miru Orbana in Poljake.

 • skorpijon93

  na madžarskem muslimanov ni, zahod jih je pa poln !

  • Valter BraniSlav

   In sedaj hoce Bruselj, ki je pod udarom terorizma, ta gnoj raztresti po celi Evropi.
   Bruselj je kot bolnik z AIDSom ki namerno okuzuje druge.

 • večni srb

  Komunist bo dal, komunist bo vzel.

  • janko

   Pred začetkom druge svetovne vojne, ko se je začel množično pojavljati komunizem, so pri nas govorili oziroma svarili: komunist pravi, kar je tvoje, je moje, kar je pa moje, pa tebe nič ne briga! Pa še kako res je bilo to, agrarna reforma, nacionalizacija tovarn in še strahota – poboj inteligence, podjetnikov itd, DESETINO nedolžnega in najbolj sposobnega lastnega naroda. Po Engelsu je bilo potrebno pobiti desetino naroda, da lahko nemoteno zavladaš! S tem so še dodatno deformirali že tako prizadet značaj stoletja tlačenega in pokradenega Slovenca – tako zelo, da vladajo komyji še vedno, nemoteno že 75 let, čeprav je satanski komunizem ves svet zavrgel že davno.

 • večni srb

  Človek obrača, komunist obrne.

  • slosin

   …komunist ukrade….

 • Valter BraniSlav

  Zaradi “fasisticnega diktatorja” Orbana, musliji na Madzarskem niso zaklali se nobenega clana LGBT.
  IMA TOVARISICA FAJON KAK KOMENTAR?

  • Tone

   Kje pa so že zaklali kakega član LGBT?

   • Valter BraniSlav

    V Orlandu 49.

    • Tone

     Če me spomin ne vara, je v Orlandu izvedel masaker neki razočarani ali užaljeni gej. Vsekakor pa gre za ameriško folkloro.
     Članek je o Evropi. Z besedo na dan, kje so musliji že zaklali kakega član LGBT v Evropi?

     • Valter BraniSlav

      Bil je musliman. Oce je dobil zeleno karto zato ker je bil is Afganistana. Njegov sin se je drzavi gostiteljici zahvalil z masakrom.
      Tudi v SLO se bo kmalu dogajalo isto.

     • Tone

      Če se v ZDA te stvari dogajajo tako poredko, se v Sloveniji sploh ne bodo.

     • Valter BraniSlav

      Vzemi si muslije na lasten dom, samo ne posiljuj drugih s tvojim zaigranim “clovekjubljem”

     • Tone

      Bi jih, pa ne pridem na vrsto, jih zmanjka. Zelo malo jih v Sloveniji zaprosi za azil, še manj jih ga dobi.

     • Valter BraniSlav

      Poroci kako muslimanko. Bos mel na grbi celo.njeno druzino.
      Izvedel sem da imajo Fajonova, Mesecnik, Videmsek , Hanzek, Kordis, Salamunova, Kos Mikuzeva in ostali beguncoljubi polne hise muslije. Vsak vsaj deset.

     • Tone

      A vidiš ti barabe, če je človek pri koritu ti spelje še zadnjega muslija izpred nosa.

 • Ivan Friderik Novak

  Ja, besede družina, narod, identiteta, celo krščanstvo, . . . je izrekal tudi Mussolini.

  • Tone

   Kaj pa mu je drugega preostalo, če je hotel podporo papeža, ki jo je tudi dobil. Družina mu je pomenila toliko kot vsakemu mafijozu in patriarhalnemu Italijanu. Italijanska identiteta pa je bila za njegovo veličino premajhna, identiteto je iskal v rimskem carstvu.

  • Lustrator

   Ne boš verjel, ampak prav tako kot Orban, je imel tudi Mussolini dve roki in nogi in je spoštoval ene in iste gravitacijske zakone. ista sta!!

 • Janez Novak

  Peterle se sluzasto izogiba ključnemu “problemu” v zvezi z Orbanom: Orban je spoznal, da vodi Bruselj načrtno politiko odprave evropskih narodov prek dopuščanja ekscesnih ilegalnih migracij in se je tej raznarodovalni politiki uprl. Zato je postal trn v peti globalističnega Bruslja. Peterle to gotovo dobro ve, a se temu izogiba kot večinoma tudi vsi drugi slovenski politiki, levi in desni. Hlapci, za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni. Zato pa bomo Slovenci v dveh generacijah izginili. Po zaslugi multkulturnih politikov kot so Cerar, Peterle, Kučan, Janša, verjetno tudi Šarec … Če bomo samo postopno izginili, bo še dobro, če se ne bo vse skupaj končalo v ognju in pepelu po zaslugi useful idiots, ki nas vodijo v propad.

  • Lustrator

   Levi in desni? ne poznam enega samega slovenskega desnega politika, ki v teh norostih podpira Sorošev Bruselj. Razen če si tako močno v levo ruknjen, da je zate desen že Židan, Erjavec, Novakova, Šarec in Cmerar. V tem primeru raje zaključujem debato kar na tem mestu.

   • Janez Novak

    Jaz pa ne poznam nikogar, ki bi se odločno zoperstavil zločinski migrantski politiki ne v slovenskem ne evropskem parlamentu. Vsi so politično korektni, nočejo biti populisti, rasisti, fašisti in se pustijo imeti za budale na vsej črti. Sorry.

    • Lustrator

     Potem pa očitno nisi spremljal vseh neštetih govorov in predlogov, s katerimi SDS bombardira parlament, javnost in evropske poslance že od 2015.

     Ali si eden tistih gumpcev, ki mu ni jasno, da opozicijska stranka z manj kot 30 odstotki v parlamentu ni tista, ki sprejema zakone in torej zanje ne more nositi prav nikakršne odgovornosti?

     • Janez Novak

      Očitno so te silne govore zamolčali vsi mediji: režimski in opozicijski.

     • Lustrator

      Ali pa si ti živel v jami – oziroma še vedno živiš? Že če spremljaš Novo ali Demokracijo imaš nešteto člankov na to temo, zakaj se delaš nevednega?

 • cosmosjasnovidec

  Če tega Peterle ni povedal osebno v ksiht buzerantu “junckerju” je to kar navaja popolnoma nepomembno.
  Sem pa tudi popolnoma prepričan,da mu osebno tega ni povedal,ker je bila ogrožena njegova odprtina na zadnji strani njegovega hrbta.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • Šobar Davorin

   Ok. Kaj pa dimnikarju?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!