Evroposlanka Tanja Fajon znova napadla strankarskega “tovariša” in župana Ilirske Bistrice Emila Rojca, ki se dnevno bori z ilegalno invazijo migrantov!

Župan Ilirske Bistrice Emil Rojc. (Foto: STA)

Medtem ko evroposlanka in podpredsednica Socialdemokratov Tanja Fajon velja za glasno zagovornico priseljevanja migrantov v Evropo, ji sive lase v stranki povzroča strankarski kolega, župan Ilirske Bistrice Emil Rojc, ki po drugi strani že nekaj časa opozarja na nevarnosti migrantske krize in priseljevanja ilegalnih migrantov. Fajonova se ga je tako tudi na Twitterju odrekla.

“Sem že večkrat javno povedala. Vsaka zloraba tragedij ljudi, migrantov, beguncev, ranljivih, itn… v politične namene, širjenje laži, manipulacija in ustrahovanje, nevarna populistična in nacionalistična retorika zame nima mesta v demokratični, odprti, moderni Sloveniji in EU!” je zapisala evroposlanka Tanja Fajon.

Vse se je namreč začelo z željo po jasno izraženem progresivnem stališču “do populističnih prijemov tipa “shodi na meji proti migrantom” a la [Emil] Rojc (SD).” Marka Brumna je zanimalo kakšno je namreč stališče predsedstva stranke Socialdemokratov.

https://twitter.com/tfajon/status/1157587609742434304?

Odgovor Fajonove je kratkomalo Rojca, ki ne podpira migracij označil za lažnivca, na kar je opozoril tudi dr. Andrej Olaj. “Če vas prav razumem je župan Emil Rojc (SD) po vašem mnenju glede migrantov iz političnih namenov širil laži, manipuliral in bil nevarno populističen, zato se z njim disciplinsko pogovarjate. Nenavadno, saj je vendarle glasnik volje obč. svetnikov in prebivalcev občine.”

Poročali smo, kako pred dvema mesecema prišlo do incidenta v katerem so ilegalni migranti s kamni obmetavali mladoletno deklico. Za Fajonovo je opozarjanje na dejstva “zloraba tragedij ljudi, migrantov, beguncev, ranljivih, itn…” Za resnične žrtve migrantske krize ji je vseeno vse dokler je v skladu z njenimi progresivnimi nebulozami.

Iz tega razloga je v nemilosti pri njej tudi Rojc, ker dejansko verjame deklici, ki so jo napadli migranti in tega ne skuša prikriti, temveč še opozarja na nevarno stanje v državi. Fajonova tega ne vidi. Ona se skriva v Evropskem parlamentu. Ko pa odjeknejo streli na božičnem sejmu v Strasbourgu, kakor se je to zgodilo lanskega decembra, pa skoči v bran terorista.

Zato je razumljivo, da je na spletu zapaziti pozive naj Rojc izstopi iz stranke, ki ga slika kot lažnivca. Ljudje namreč na svoji koži občutijo vso progresivnost migrantske krize, ki je bila inscenirana z namenom njihove nadomestitve. Socialdemokrati, ki bi po trditvah Jerneja Štromajerja morali biti največji zagovorniki delavcev, so tako njihov največji sovražnik.

Namreč, več migrantov kot jih je v državi, nižje ostajajo plače za vse delavce. Razlog je preprost. Več kot je delavcev, močnejša je konkurenca, kar pomeni, da so ljudje pripravljeni delati za manj denarja.

A to Socialdemokratov ne zanima. Glavno je, da lahko oni še naprej trobijo svoje pravljice o dobri stari Jugi, kako so nasledniki jugoslovanske komunistične partije, ter vztrajajo, da so na strani delavcev.

Rojc je za zdaj še vedno član SD. A izgleda, da so njegova stališča glede migrantov privlekla pozornost tudi vrha stranke. Pomenljiva je namreč trditev Fajonove, da drži, da je Rojc še vedno član SD, a ob tem je dodala: “In pogovarjali smo se in še se bomo …”

O čem se bodo pogovarjali? To je pravo vprašanje? O Rojcovem članstvu v stranki, ali nevarnostih migrantske krize?

Ivan Šokić