Evropska poslanka Romana Tomc: “Družina je in bo ostala temelj naše družbe tudi v prihodnosti”

“Naj današnji mednarodni dan družine ne bo le eden izmed mnogih, ob katerem je izrečenih veliko lepih besed, ampak naj družinske vrednote resnično postanejo del našega življenja. Družina v današnjem času hitrega napredka in prizadevanj za preoblikovanje družbe postaja vse bolj ogrožena. Prav zato ji je potrebno nameniti posebno pozornost,” je ob dnevu družine zapisala evropska poslanka Romana Tomc.

Evropska poslanka Romana Tomc sporoča, da Slovenska demokratska stranka skrb za družino in spodbujanje družinskega življenja postavlja visoko na lestvico svojih prioritet. Tradicionalna slovenska družina mora po njeno ostati osrednja celica našega bivanja, zagotoviti ji moramo zadostne finančne spodbude in mlade opogumiti, da se odločijo za družinsko življenje. Zato so med ukrepe, ki spodbujajo družinsko politiko, oblikovali skrbno in z namenom oblikovanja takšnega okolja, kjer bodo družine imele vse možnosti za svoj nastanek in razvoj.

Družinska dohodnina, univerzalni otroški dodatek, davčne olajšave v primeru nakupa prve nepremičnine, dostopna nega otrok in zadostno število pediatrov, povečanje koncesioniranega varstva in fleksibilnosti pri usklajevanju družinskega ter poklicnega življenja je le nekaj ukrepov, ki bi družinam omogočili lažje vključevanje v družbo in mlade spodbudili k tej pomembni odločitvi.

“Družina je in bo ostala temelj naše družbe tudi v prihodnosti. Zato vsem družinam želim, da današnji dan preživijo skupaj in ga izkoristijo za zavedanje, kako pomembno je to, kar imajo. Stičišče medsebojnega razumevanja, topline in ljubezni.”

C. Š.

  • Zgornji

    Ja, ampak, kaj, ko pa dandanes ljudje Žal Neznamo več vzgajati Otrok !!! ! !!! Namesto tega vzgajamo zlobne pomehkužence brez vrednot in brez vizij ter brez smisla v vsaki inkarnaciji !!! ! !!! Žaaal. Žalostno .

  • Osti jarej

    ..družina sta ata ,mama in otrok/ci….koliko jih ima romana….otrok

  • Novakec1

    Prihajajo oplojevalci in bo veliko družin z veliko otroki, samo kdo bo to nafutral?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!