Evropska poslanka Romana Tomc ministra Šabedra opozorila, da nas na področju dolgotrajne oskrbe prehitevajo skoraj vse evropske države

To je področje, na katerem nas prehitevajo skoraj vse evropske države. Na zakon čakajo številne družine in posamezniki, ki zelo težko usklajujejo nego svojcev in poklicno življenje,” je evropska poslanka Romana Tomc opozorila ministra za zdravje Aleša Šabedra na srečanju evropskih poslancev v Bruslju.

Evropski poslanci so se v torek, 10. decembra, v Bruslju srečali z ministrom za zdravje Alešem Šabedrom. Minister je predstavil zadnje poročilo OECD na področju zdravstva za Slovenijo. V razpravi s poslanci je povedal, da želijo na ministrstvu na prednostnih področjih zmanjšati čakalne vrste.

Evropska poslanka Romana Tomc je ministra vprašala, v kateri fazi je zakon o dolgotrajni oskrbi, za katerega je v normativnem načrtu dela vlade predviden sprejem v letu 2019. Opozorila je: “To je področje, na katerem nas prehitevajo skoraj vse evropske države. Na zakon čakajo številne družine in posamezniki, ki zelo težko usklajujejo nego svojcev in poklicno življenje.

Minister Šabeder je Tomčevi odgovoril, da je večina zakona pripravljena, da pa se zapleta pri medresorskem usklajevanju in pri določanju skrbnikov posameznih delov zakona. Ob tem je dodal, da je zelo pomembno čim prej določiti košarico pravic. Poleg dolgotrajne oskrbe je Romana Tomc ministra Šabedra opozorila na januarsko povišanje plač v javnem sektorju in na velike težave, ki jih bodo imeli domovi za ostarele pri zagotavljanju njihovega financiranja.

Rok Krajnc

 • Garbage man

  Evropska poslanka se smeji ovcam v Sloveniji in ji je vseno za slovenske ovce

  • joza joza13

   Zmotil si se. Evropski poslanki je vseeno zgolj za takšne ovne kot si ti in seveda … ovnu se tudi smeje!!!

   • Garbage man

    Bodimo realni.Kaj bo pa naredila za Slovence tam?

    • joza joza13

     Naredila bo manj škode kot Šarec v kompletu z rekordnim proračunom.
     Niti Terana nam ne bi zakockala kot prašičji minister hehehe

   • Garbage man

    Lahko zaposli svoje otroke ali pa še boljše prijateljeve otroke v EU parlamentu. Prosim ,ne bit naiven!

 • Vlado77

  Romana nič ne bo iz te moke- je nesposoben. Levaki v vladi so za “malega človeka” v besedeh so za socialo v besedah . Ta vlada je zguba časa. Rešijo nas le volitve . Tudi to ni dovolj ,če se desne stranke ne povežejo, ker bo zelo težko sestaviti vlado brez levakov. Nsi se že itak vidi v sredini in daleč od SDS

 • Vera

  ” Petorček” = kot ” kilavo dete “,če je pri porodu , več babic .Tako so rekli nekoč,ko so še ženske rojevale doma.Več je strank v koaliciji, manjši je napredek.

 • cosmosjasnovidec

  O tem,da je arbitraža mrtva kot je izjavila hrvatica Grabarić zaradi izdaje slovenskih dveh svinjakov tovariša “pahorja ter erjavca” se pa niso pogovarjali,da se sprožijo kazenski postopki proti njima?
  Vsi skupaj naj gredo v tri materine,ker iz enega ne drugega ni nikakršne koristi.
  ——————————————————————————————————————————
  Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
  ——————————————————————————————————————————–