Evropski poslanci Zver, Tomčeva in Šulinova nasprotujejo pismu Šoltesa, Fajonove, Vajgla ter Bogoviča

Foto: STA

Evropski poslanci Patricija Šulin, Romana Tomc in Milan Zver se niso pridružili podpisu pisma, ki ga je danes na predsednika Evropske komisije Jean-Clauda Junckerja naslovil evropski poslanec Igor Šoltes skupaj s Tanjo Fajon, Ivom Vajglom in Francem Bogovičem. Kot poudarjajo, naslovnik ni pravilno izbran, ne bi škodil niti poziv slovenski komisarki Violeti Bulc. Podpisniki poudarjajo, da pravi naslovnik niso evropske institucije, temveč bi se morala vlada sama vprašati, kaj je storila narobe, da se je arbitražna zgodba izjalovila.

Poslanci iz vrst SDS v Evropskem parlamentu so namreč prepričani, da naslovnik ni pravilno izbran, saj je v Evropski komisiji za to vprašanje zadolžen prvi podpredsednik, socialist Frans Timmermans. “Tudi poziv slovenski komisarki Violeti Bulc ne bi škodil, saj je edina vedela za pravno mnenje, pa ni ustrezno ukrepala. Poleg tega poziv za ‘skupen nastop’ ni bil iskren, saj Šoltes prvotno ni sprejel predlogov za soavtorstvo nekaterih poslancev, ki so sicer podprli njegov poziv. Podpis je med drugim zavrnil tudi Lojze Peterle,” so zapisali.

Podpisniki namreč menijo, da za neuspešno pot iskanja rešitve obmejnega vprašanja s Hrvaško ni primerno iskati krivca drugje, na primer v evropskih institucijah. Nacionalna TV je nedavno tega skušala krivdo zvaliti celo na evropske poslance. Kot so zapisali, bi se morala vlada vprašati, kaj je sama storila narobe, da se je arbitražna zgodba popolnoma izjalovila.

Levica nima namena rešiti tega vprašanja
Znano je, da je SDS od začetka nasprotovala načinu reševanja obmejnega vprašanja z arbitražnim sporazumom in opozarjala, da bo razplet točno takšen, kakršen je. SDS je dajala prednost neposrednemu dialogu med državama že takrat, ko Hrvaška še ni bila članica Evropske unije. “Leta 2008 smo bili izjemno blizu dogovora, potem pa je prišla nova vlada in se odločila za arbitražo,” so izpostavili, nedavna solnograška izjava novega predsednika vlade Marjana Šarca, da se ne bo srečal s hrvaškim kolegom, dokler le-ta ne spremeni stališča do razsodbe, pa po njihovem kaže, da “slovenska levica nima namena rešiti tega vprašanja, saj verjame, da ji obmejni spor prinaša politične koristi. Poleg tega je naivno pričakovati, da bi bila razsodba sodišča implementirana brez dialoga s sosednjo državo”.

Pri tem še opozarjajo, da zadržek k podpisu tega pisma – poleg neresnic, da Evropska komisija ni izrazila svojega stališča – izhaja tudi iz vsebine razsodbe. “Med drugim je Evropska komisija sprejela stališče, da države z nerešenimi mejnimi vprašanji ne morejo postati članice EU. Vsebinsko pa je v razsodbi jasno, da slovenska stran ni dobila teritorialnega stika z mednarodnimi vodami, kar so v referendumski kampanji obljubljali predlagatelji arbitraže. Tako se je danes slovenska vlada znašla v paradoksalni situaciji: zavzema se za implementacijo nečesa, kar ni v skladu s slovenskimi strateškimi interesi.”

Staro-nova vlada zapravila vso kredibilnost
Če bi staro-nova vlada tako rada implementirala razsodbo, bi morala uporabiti vsa politična in diplomatska sredstva, ki jih premore. Pa ni bila uspešna. Zakaj? “Ker je zapravila vso kredibilnost, ki si jo je Slovenija ustvarila v času predsedovanja EU. Kako naj v Bruslju pričakuje spoštovanje, če sama krši vladavino prava in zaveze, ki jih je dala skupnosti?”

V SDS verjamejo, da obstajajo še drugi načini reševanja obmejnega spora, ki bi hkrati zavarovali tudi strateške interese Slovenije. Vsekakor pa je po njihovem jasno, da zavračanje dialoga med državama ni prava pot.

C. Š.

 • večni srb

  Arbitraža se je izjalovila, , ker so naši veliki slovenci, po rodu iz Hrvaške, še vedno prepričani, da nas je napadla Srbija, ko je v resnici vojsko poslal nad nas Zagreb, in nihče ni povedal pred mednarodnim sodiščem, da s priznavanjem hrvaških zahtevkov, dejansko legalizirajo ustaško okupacijo, saj Piranska uvala nikoli ni bila del nobene hrvaške državne tvorbe in bo zdaj prvič zgleda.

  Ker so hrvaški slovenci navadna izdajalska rit, po domače povedano, Slovenija ni nič izgubila, dobili so Hrvati, ampak to je za hrvaške slovence in zgledne katolike itak isto.

  • Amerikanc

   Južno od Kolpe je vse Balkan in tam so politiki doma, na naši strani pa so bili nekoč, delavci in kmetje doma. Danes tudi to ne drži, saj je Titej dobro premešal našo ubogo malo, severno Yugo.

 • Šobar Davorin

  Ne vem no. Men se pa vid de so lubi nam sosedje Hrvatje enmau užaljeni. Odkar je naš Rop objavil de sta se ijj in sanader taku prjaznu dogovarjala za špetir u savudrijski vali. Pa je še kr naprej užalen tut gospodplenković. Še posebi ko se ureme prevagne u jesen.

  • janko

   “Užaljeni” – lisjaki, derivati iz cigana, pa ti jih sploh ne poznaš, tudi balkanskega karakterja ne!

 • Miha

  Tole da SDS poslanci podpirajo hrvate in se borijo proti lastni državi je že skoraj izdajajstvo. Sram naj jih bo.

  • Amerikanc

   Hrvate je na referendumu podprla leva opcija, ki je s pičlo večino izglasovala arbitražo. SDS je bila proti referendumu, ker je vsak pameten človek takrat razumel, zakaj so Hrvati pristali na referendum o arbitraži.
   SDS je že takrat predlagala mednarodno sodišče, kar je postalo 10 let pozneje, edino Mirkovo orožje. kekci.

  • Fosa Stefan

   SDS dela za SLOVENCE, vsi ostali apa za slovenčke.

   pravi IZDAJALCI, tito, kardelj, kučan turk, pahor, šoltes, fajon, židan,….
   kardelj je največ naredil za hrvate SLOVENSKO ISTRO JE ŠENKAL HRVATOM (jaz bom prodal tvoj avto, denar bo šel h meni, avto pa hrvatu)
   pahor turk se ne zavzemata za jorasa in teritorialne vode slovenije, marveč sta dobila služnostno pot, ki ni slovenska.
   KAR PRIMEJO LEVAKI v roke VSE DREK RATA, kriv pa je janša, zato pa slovenija nima v BRUSLJU prijateljev in vedno popuši, kriv je pa janša
   bravo slovenčki, bravo MIRO jejte travo, če pa ni trave pa kaj drugega, kamenje deževnike, plastične vrečke,…

 • Janez Novak

  Brez razsojanja kdo ima prav: razdeljen narod ne more nič doseči zoper drugega. Gre za skupno slovensko zadevo, ne za strankarsko, in slovenski evroposlanci bi se MORALI poenotiti. Sram naj jih bo vse skupaj. Nezreli egocentriki, ki mislijo, da je država zaradi njih, ne da so oni v Bruslju zaradi države.

  • Fosa Stefan

   sedaj na pogorišču slovenije naj bo sram janše, bravo janez tvoja pamet je slabša od mojega psa. namesto da bi sedaj vprašal po zdravju kučana, pahorja, turka,…. seveda je kriv janša, ki je izid napovedal, slovenčki ste podprli LAŽNIVEGA PAHORJA TURKA KUČANA, sedaj pa jejte njihov drek

 • janko

  Vedno JE imela prav SDS, vedno ima in bo – ker je edina stranka normalnih, razumnih ljudi, pravih Slovencev!! Vatikan je razsodil, da je Trdinov vrh z okolico slovenski in Janša ga je tudi ubranil.
  Stari komunisti, ki so vodili arbitražo, so nam spet vse zapravili, tudi dostop do odprtega morja. Kot njihovi očetje Trst in Celovec.
  Nekoč je bila Hrvaška mala skupnost okoli Zagreba, danes je velika, druga na Balkanu.
  Slovenija je bila nekoč velika, danes je prepolovljena, po površini in prebivalstvu!
  ———————————————————————
  Socializem je kuga človeštva, smrt socializmu!

  • Simon Novak

   Vidim, da si na hece že navsezgodaj

 • Amerikanc

  10 let smo vrgli stran, da smo tam, kjer bi morali biti že pred 10. leti. Na mednarodnem sodišču.
  Seveda je v teh desetih letih veliko “pomorskih” pravnikov služilo na zadevi, ki je bila že v naprej zaigrana – izgubljena, saj so šli Hrvati v sporazum izključno zaradi našega pogojevanja za sprejem v EU.

 • moat

  “Vlada bi se morala sama vprašati, zakaj se je arbitražna zgodba izjalovila,” zatrjujejo evropski poslanci Zver, Tomčeva in Šulinova: No, tudi če je temu res tako, bi morali evropski poslanci zaradi nacionalnega interesa nastopati enotno. S tem pa samo kažemo kako gnila je naša politika. Žalostno, res!

  • Amerikanc

   Zakaj bi blefirali, če je SDS že od začetka nasprotovala arbitraži in predlagala že pred 10. leti mednarodno sodišče za rešitev spora; saj smo imeli dobro osnovo “Drnovšek – Račan”. Verjetno bi dosegli kaj več od NIČ !

   • moat

    Ni kaj za blefirati! Arbitraža se je “zgodila” in Slovenija je “dobila” več kot Hrvaška, kar pa politiki ni pogodu, kar je razumljivo. Ni pa razumljivo, da Hrvaška ne spoštuje arbitražnega sodišča. V bistvu gre za pravno in ne politično vprašanje. Ampak politika pač mesa .rek kot vedno.

 • Franc Šink

  Za kaj takega so preneumni.

 • anzek

  Ta razsodba je v škodo Slovenije in vztrajanje na tej platformi je za Slovence škodljivo!!

  To, da se je v protislovensko druščino EU poslancev pridružil Bogovič, tudi nekaj pove, kajne? Odkar pa sem ga osebno videl v majici z likom Che guevare, enega najbolj ukrutnih morilcev, pa mislim, da ga med pomladnike ne moremo več šteti.

  • FORT WORTH

   Ze dolgo ne.
   Taki, kot je Bogovic so popeljali stranko SLS ven iz parlamenta.

  • Soave

   Hja. . . . . vi pa tudi nič ne razumete, no anzek ?
   On je po duši revolucionar , pa mora tudi na ven to pokazat !

   • anzek

    Po moje špekulira, ker se zaveda, da na listi SLS ne bo izvoljen, tudi na prejšnjih volitvah ne bi bil, če ne bi okrog prinesel NSI in Ludo Milo, sedaj bi pa lahko kandidiral na Desusovi listi ali kaj podobnega.

    Rabi Kučanov žegen.

    • Soave

     + + + Saj ga ima.In zato napreduje !

 • bubamara

  SDS je cokla pri določitvi meje. Ne moreš verjet, ampak tako je.

  • Anton

   SDS je bila nazadnje leta 2011, od tedaj je minilo 7 let, vse vlade od tedaj so imele mandat totalno radikalno katastrofalne vlade levičarjev, ki niso v smeri arbitražnega sporazuma ukrenili nič v korist ljudi, še več, stvar so zakomplicirali, zajebali to je dejstvo, vse to kar skušajo podturiti sedaj mediji kao da je SDS kriva oz njihovi evropski poslanci je pač še ena od iz vrst laži levičarjev.Sam mene pač ne bodo prepričali s svojimi prozornimi “argumenti” imam prevelik IQ da bi me levičarji lahko žejnega čez vodo peljali. Če mene vprašate je to zgolj preobračanje pozornosti od pravega krivca, ki pa ne izhaja iz vrst desnih, pomadanskih strank, in to je gospa šamanka, gospa tacitaci po žerjavici.Mene prav zaintegrira, kako je neka oseba najbolj oz ena najolj priljubljenih v Sloveniji kao(tako priakzujejo s svojimi idiotskimi ankateetami režimski mediji), če dos edaj odkar je predstavnicca Slovenije v Bruslju, kot komisarka ni ukrenila nič v korist Slovenije.

   sarkazem press

   • bubamara

    Komisar nima nič z mejo. Da SDS ovira uveljavitev odloka sodišča je nesprejemljivo. Hrvate je potrebno stisniti za vrat, da bodo začeli pogovore glede meje na osnovi arbitraže. Če sedaj ne določimo mejo, jo ne bomo nikoli. Hrvati so cigani in s cigani se ne pogovarja. Žalostno da SDS kot kobajagi domoljubna stranka ščiti interese NDH.

    • pajot

     Hrvate boš stisnil za vrat? Kako? Če ne priznajo arbitražne sodbe,je pač ne priznajo. Se bo kdo spravil nad njih z vojsko? Jebela,kaka pamet. Na koncu se bo treba ponovno pogovarjati.

     • bubamara

      V pogajanjih so oni zmagovalci. Ne vem kako, da vam ni to jasno. Stisnemo jih za vrat sedaj, ko imamo uradni papir, ki določa mejo in sta se obe strani zavezali k spoštovanju odločbe sodišča. Stisnemo jih za vrat z mednarodnim pritiskom in javnim delovanjem politike, da se spoštujejo odločbe sodišč in ne politično mešetarjenje kot počne NDH s pomočjo ZDA.

     • dež

      Imaš spomin zlate ribice, Hrvaška je od arbitraže odstopila in njenega izida ne bo spoštovala, tako je sklenil sabor.

     • bubamara

      To je res. Tako kot so oni odstopili, se mi moramo držati odločbe. Vprašaj se raje kdo je bolj resna stranka v postopku ?

     • dež

      AS je za Slovenijo katastrofa, ker smo izgubili neposreden stik z odprtim morjem in s tem status pomorske države. Izgubili smo tudi del Sečoveljskih solin oz. Krajinskega parka Sečoveljske soline, večina kopenske meje je HR v prid.
      Zato ne vem, zakaj sadomazohistično vztrajamo na tem, za nas dokazljivo škodljivem, sporazumu. Če kdo misli, da nam bodo Hrvati pustili več kot polovico Piranskega zaliva, je nepopravljiv optimist in naivnež.
      Jaz bi od sporazuma odstopil in se vrnil k sporazumu Drnovšek-Račan, ki je za SI boljši kot pa nič ter se poizkusil s Hrvati (ne EU) dogovoriti vsaj za kondominij. Da Hrvate lahko primeš za jajca, moraš najprej od njih dobiti kakšen v saboru potrjen dokument, na katerega se v pravdi sklicuješ, brez tega ni nič.

     • bubamara

      Prehod na odprto morje od leta 91 nimamo več. Tako, da to ni problem. Imamo pa 3/4 zaliva.

     • dež

      Eno je prehod, ki se mu reče tudi služnost, drugo je neposreden dostop do mednarodnih voda, ki prinaša status pomorske države. Ki smo ga imeli do arbitraže, skupaj s polovico Piranskega zaliva, po arbitraži ga nimamo več.
      Na papirju sicer imamo 3/4 zaliva, a naši ribiči ne bodo nikoli lovili čez polovico, ker Hrvati tega ne bodo dovolili.

     • bubamara

      Mislim, da že sedaj nimamo dostopa do odprtega morja, ampak uporabljamo služnost.

    • Anton

     nimam nič za dodati k tvojemu sprenevedanju, že prva trditev je čisto sprenevedanje.

     sarkazem press

   • totex39

    S tem dokazujejo, da večji si izdajalec imaš boljše mesto v režimskih anketah, ki tako in tako ne pomenijo nič, ampak le zavajanje neukega ljudstva.

  • Amerikanc

   Hvala Bogu, komunisti bi jim skupaj z Trstom še ostalo slovensko primorje “prodali” !

  • Jan Kovalski

   Ma, ti imaš coklo v glavi!

 • črnaovca

  Enkrat izdajalec vedbo izdajalec. Sevedaje vlada kriva če Hrvati ne upoštevajo razsodbe in jim pijani Junker pomaga, SDS pa njemu. Saj ni čudno da smo neuspešni ko pa so desnaki vedno proti tudi ko gre za koristi Slovenije

  • Amerikanc

   Kdo pa je izdajal skrivnosti po telefonu; SDS ali Korel in njegovi (Sokolec,…) ! Ne zavajaj in ne norčuj se iz razgledanih ljudi.

   • Simon Novak

    SĐS

   • črnaovca

    Tipično kolaborantsko in kapitulantsko razmišljanje

  • dež

   Kako si glasoval na referendumu o arbitraži ?

 • antimur

  Bogovič pa že kar odkrito paktira s kučanisti in antislovenci. Baraba prevarantska, namesto, da bi kot član stranke, ki se ponaša s slovenskim imenom deloval v korist Slovenije in Slovencev, pokvarjenec deluje povsem v korist kučanistov.

  • ježodež

   Marjan Podobnik, ki namerava na letošnjem kongresu stranke kandidirati za predsednika SLS,
   je z njim zadovoljen.

   • Jan Kovalski

    Če bi bil z njim zadovoljen ne bi kandidiral proti njemu!

  • anzek

   On je bil od nekdaj krt v SLS. Tudi župan Krškega, pred leti, je postal s pomočjo zločinca in exekutorja Gorenca.

   • Soave

    No, samo prave ” prijatelje ” je potrebno imeti. Pa je EU poslanec !

 • RATATA

  Arbitražni tribunal je določil mejo med dvema socialističnima republikama – upravnima enotama znotraj sfrj.
  To z internacionalnim pravom nima nikakršne zveze.
  Odločba arbitražnega tribunala je pravno nična!
  Po izrecnem določilu 5. člena Sporazuma o arbitraži RH ne more biti stranka v postopku,
  saj je “raskinula” veze sa sfrj 08.10.1991,
  zato je za posebno kriminalistično preiskavo in kazenski postopek zapis v Memorandumu,
  da “sta se RS in RH osamosvojili hkrati”! To laž so vpleteni očitno zapisali zato, da bi prikrili, da RH ni stranka v postopku (NI pravdna stranka, saj je bila do razglasitve 08.10. sestavni del preostanka sfrj brez 26.06.1991 osamosvojene Slovenije).
  Tribunal je tudi prekoračil meje svoje naloge, ki mu jo je naložil sporazum v 7.členu !
  Tribunal si je drznil določati neko NOVO MEJO, Sporazum mu pa nalaga “določiti potek meje” (ne “..mejo”!!) – torej potek določene meje, ki obstaja in jo je bil dolžan ugotoviti kje je, kje poteka.
  (Državne meje slovenskih dežel, s katerimi je današnja RS vstopila v YU, so znane vsemu izobraženemu vesolju do potankosti in potekajo po reki Dravi, Sotli, Kolpi in Rečini ter zaobjemajo tako Medmurje, ki pripada Prekmurju, kot celotno Istro z otoki, ki pripada deželi Primorski).
  Kaj ko bi počasi začeli upoštevati principe in pravila internacionalnega prava in ne principe “avnoja”.

  • ježodež

   To je modro razmišljanje. Tako MORA ravnati vsak DOBER GOSPODAR.

  • bubamara

   Kr neki. Kako boš določil mejo med dvema državama, ki nikoli nista obstajali ? Slovenija kot država ni obstajala, Hrvaška je pred SFRJ obstajala kot NDH, vendar uradnih zapisov o meji verjetno ni bilo, ampak so Ustaši kar sami začrtali mejo v svojih glavah kot to počno sedaj. Sodišče je delovalo kot arbitraža. Upam, da veš kaj beseda arbitraža pomeni. Dokument tega sodišča je edini dokument, ki pomaga določiti mejo. S tem dokumentom je SLO dobila veliko več, kot bi ga kdaj s pogovori z ustaši. Z ustašom se ne pogaja, ker to ni mogoče.

   • RATATA

    Dejganotimalmejfukat no!!
    Kaj pa blebečeš?
    Kako so se pa lahko 01.12.1918 s Kraljevino Srbijo združile (ujedinile) dežele, kot je zapisal (popravil besedilo narodnega “viječa”) Regent Aleksander da se ujedinjuje Kr.Srb. “sa zemljama” države Slovencev hrvatov in Srbov, zemlje po srbsko pa vemo, da so države (mi jim pa rečemo dežele!)?
    Vedno prilagam in omogočam, da je dostopno vse razširjeno in v popolnosti dokazano, kar trdim, zato si natančno poglej.
    Glede marionetne, genocidne in nacifašistične tvorbe eNDeHa pa tole: nikoli in nikdar, tudi po kapitulaciji fašistične Italije ne, (čeprav je hitler govoril s poglavnikom pavelićem, naj jo okupira, toda tukaj je bil Rupnik in bile so deželne meje, ki jih je upošteval v celoti tudi okupator – (Adriatishe Kunsterland). No je pa res, da je bila eNDeHa tudi četrti okupator slovenskih dežel tam v območju obsotelja.
    Torej;
    ko je na osnovi karlovega manifesta (/16.10.1918/…to je tudi temelj nemške Avstrije in Zvezne Republike Avstrije danes!!!) bil dne 31.10.1918 v deželnem zboru Vojvodine Krajnske razglešen prevzem ustavnih pooblastil v vseh slovenskih Deželah, je bila Slovenija zedinjena v obsegu meja vseh dežel(!!!) …. // no, na drugi strani (preko rek Drave, Sotle, Kolpe in Rečine) pa je bila celovita Kraljevina Ogrska, saj je moral Avstrijske cesar ob Ausgleichu 1867 – nastanku dvojne monarhije AO priseči, da bo Kraljevina Ogrska vedno celovita in nedeljiva. In le tako je lahko postal tudi kralj Ogrske.
    Sestavni del te celovite Kraljevine Ogrske je bila tudi hrvaška parcela in Slavonija…, zato se nista mogli združiti – ujediniti s Kraljevino Srbijo temveč jih je ta, kot zmagovalka v ww1 (bila je del Antante) enostavno okupirala!! Zato pa so hrvati potrebovali vojno, če so hoteli postati država z ozemljem, ker prej džava – subjekt mednarodnega prava, kot so bile slovenske dežele, ki so sestavljale Avstrijo bile.
    Ne poenostavljaj,, ker so vsa dejstva v popolnosti sledljiva in dokumenti shranjeni v arhivih na Dunaju in še marsikje!!!

    • bubamara

     Arbitraža je sledila meji med SR Slovenijo in SR Hrvaško o čemer so se strinjali obe državi pred začetkom postopka. Tam kjer ni bilo meje nikdar (Piranski zaliv) je sledila zgodovinskim kartam in sicer ribiški karti iz ne vem katerega obdobja. O teh mejah, ki ti govoriš lahko Slovenija sanja samo z vojaškim posegom.

     • RATATA

      Tu se pa popolnoma NE strinjam.
      Saj kdo pa je kdarkoli ukinil meje slovenskih dežel, ki so se kot subjekti internacionalnega prava (države) s Kr.Srb. združile ob “ujedinjenju”?
      Avnojski sklepi jih niso mogli,, ker je to le notranja upravna razdelitev in vse kar se je znotraj sfrj v upravnem smislu dogajalo, saj to nikakor ne vpliva na nič, kar se tiče dežel!! To pove v ”
      Ni res, da bi se karkoli kdorkoli dogovoril glede SR in SH (razen pod mizo), zato preberi Sporazum o Arbitraži!!
      Problem je le v tem, da “naši” v memorandum k SA niso predložili nič od tistega kar bi morali, pa imamo popolnoma vse.
      Poleg tega, da se ti smešiš s primitivnimi navedbami, ti povem še to, da to niso sanje o čemer pišem temveč popolnoma pravi in izključno pravni postopek ob upoštevanju principov in pravil internacionalnega prava, ki bi se ga vsako mednarodno sodišče v popolnosti držalo!!

      ##TUL natančno pove, da je državna meja RS z Italijo, Avstrijo in Madžarsko državna meja omenjenih držav s SFRJ v delu, kjer te države mejijo na RS, ter “meja med republiko Slovenijo in Republiko Hrvatsko v okviru dosedanje SFRJ”.

      V okviru dosedanje SFRJ je tu poudarjeno z razlogom. Tukajšnji strokovnjaki namreč v zboru berejo, kar ni zapisano – pa bi moralo biti, če bi sestavljalci TUL tako hoteli. “Strokovnjaki” berejo, kot da je zapisano “dosedanja meja med jugoslovanskima republikama RS in RH”. Pa tako niso in očitno niso hoteli zapisati pisci TUL. To pa zato, ker so dobro vedeli za vsaj nekaj relevantnih dejstev internacionalnega pravnega značaja.

      – Vedeli so, da so južnoslovansko državo, nazadnje imenovano SFRJ, sestavile slovenske dežele, že združene pod oblastjo vlade v Ljubljani, in Kraljevina Srbija.

      – Vedeli so, da je to internacionalni pravni temelj osamosvojitve. (ostale YU republike so se morale ODCEPITI!!! Ker niso bili subjekti “ujedinjenja”!

      – Vedeli so, da so slovenske dežele v času združevanja s Srbijo imele svoje natančno določene državne meje. V tistem delu, kjer so v trenutku osamosvojitve mejile na preostanek SFRJ, te državne meje slovenskih dežel (z Ogrsko) nikoli niso bile spremenjene. Nasprotno, sporazum v Trianonu je natančno zapisal, da meja med “Prekmurjem” (to sta slovenska dela župnije Zala in Železne županije) poteka po reki Dravi (nikoli ni bilo znotraj “Prekmurja” nobene meje na reki Muri!), z osamosvojitvijo pa so državne meje slovenskih dežel vse od morja pa do Drave znova same po sebi povrnile svoj meddržavni značaj – sedaj ne več med slovenskimi deželami in Ogrsko, marveč med Republiko Slovenijo in preostankom SFRJ.

      – Niso pa vedeli sestavljalci TUL (spisali so TUL seveda pred razglasitvijo osamosvojitve!!!!), da bo Zagreb prekršil dogovor o hkratni razglasitvi osamosvojitve. Iz svojih separatnih razlogov je sogovornike prevaral in osamosvojitve ni razglasil. (Do tega je potem prišlo šele oktobra 1991). Ker pisci TUL niso pričakovali gnusne prevare (in celo napada na osamosvojeno državo – JLA je napadala z ozemlja SFRJ, katerega del so bile vse preostale republike in pokrajini!), niso upoštevali internacionalnega pravnega stanja, ki je nastalo z razglasitvijo osamosvojitve Slovenije brez osamosvojitve Hrvatske: Niso mogli upoštevati, da je državna meja osamosvojene Slovenije njena državna meja s preostankom SFRJ. Z nekim jugoslovanskim upravnim ozemljem pač država ne more imet državne meje. Ker Zagreb ni razglasil osamosvojitve hkrati, tudi besedilo TUL v delu, ko omenja Hrvatsko, ne velja. Besedilo TUL se pač nanaša na “preostanek SFRJ”. Z njim ima torej osamosvojena Republika Slovenija državno mejo (seveda “v okviru dosedanje SFRJ”!!!, kar pomeni “glede na vse relevantne okoliščine”).

      Ni nobenega dvoma: Gre za državne meje slovenskih dežel s Kraljevino Ogrsko, ki so do dneva osamosvojitve ostale nespremenjene, in za tisti del meje na reki Dravi, ki je določen po Trianonskem sporazumu. Stranke v postopku določanja poteka državne meje so torej Republika Slovenija in preostanek SFRJ (“preostanek” je aktiven v sklopu pravnih aktivnosti v zvezi z “nasledstvom”!). Skladno s tem sta to tudi stranki v postopku, ki ga opredeljuje Sporazum o arbitraži – ne bilo pa bi odveč, ker očitno gre za stoletno državno mejo nekdanje Kraljevine Ogrske – sedaj Republike Madžarske – konzultirati v postopku tudi to državo. Zlasti, ker območje Reke v Trianonu ni dokončno razrešeno.

      Sporazum o arbitraži, ki je odličen internacionani pravni dokument, torej ostaja. Vse, kar so zagrebški in ljubljanski mešetarji kracali v svoje Memorandume in zato tudi sama Final Award pa sodi na SMETIŠČE – smetišče kar tako, in na smetišče ZGODOVINE. Izdelovalci pa v arest (ali v ustrezen zavod!).
      ##

     • bubamara

      Sej bo.

     • RATATA

      o kraljica vesolja

     • RATATA

      RATATA 11 minutes ago
      Od arapa. sve je od arapa.
      kraljica vesolja
      kraljica vesolja 5 minutes ago
      Ja, ja, sej bo.

      Reply View in discussion
      RATATA
      RATATA a few seconds ago
      o bubamara

   • svatne

    Slovenske dežele so bile države. S svojo državno mejo so vstopile v kasnejšo Jugo! NDH je leta 1941 brez pripomb podpisala dokument, s katerim je priznala državno mejo s slovenskimi deželami.(Od Reke po Kolpi, SOtli in Dravi do sotočja z Muro) Komisijo vojaških oblasti je vodil nemški geodetski oficir von Weizsäcker. V časopisu Slovenec je mogoče prebrati natančna poročila.

    • bubamara

     Slovenija je prvič v svoji zgodovini postala država leta 91. To so pa res minimalna pričakovanja od državljanov, da poznajo svojo zgodovino. Dežela ni država.

     • svatne

      Seveda ni! Tudi DeutschLAND (“Land” = dežela) ni država. Seveda ni…

      Montevideo Conv, določa, da so subjekti internacionalnega prava tiste države, ki s sorodnimi subjekti stopajo v enkopravne odnose. Ustava KuK pove, da dvojno monarhijo sestavljajo Kraljevina Ogrska in vojvodine in kraljestva, ki imajo svoje predstavnike pri cesarjevem svetu na Dunaju. Ni torej nobenega dvoma, da so (tudi) slovenske “dežele” = vojvodine, subjekti internacionalnega prava. Povrh je še njih suveren (vojvoda vsake posebej!) Karl v svojem Manifestu priznal, da si lahko same svobodno izberejo obliko vladavine in se povezujejo. Kot take so 31.10.1918 v parlamentu Vojvodine Krajnske razglasile svojo zvezo, 1.12.1918 pa kot “ZEMLJE države SHS” stopile v zvezo s Kraljevino Srbijo. Do razglasitve osamosvojitve dne 26.6.1991 nihče nikoli ni njihovega statusa na internacionalni ravni spremenil. Dogajanja in notranji pravni akti nimajo na internacionalni ravni nikakega učinka (To je zapisal tudi arbitražni tirbunal v svoji Final Award!)

 • Djuro Sumar

  Enkrat izdajalci, vedno izdajalci. Desničarji bi dali vse naše morje, da le pridejo na oblast.

  • Amerikanc

   Kolikor vem, Srbija nima morja.

   • večni srb

    Saj ga Avstrija tudi nima.

   • Djuro Sumar

    Bemtiš, ti pa si razgledan. Verjetno nisi član stranke SDS.

  • Stajerka

   no, če nekomu podariš 15% slo ozemlja, potem si dober gospodar…..če si lasten teritorij pripravljen ohranit, si izdajalec……
   logika, kmečka pamet in matematika so za vas znanstvena fantastika…….

   • Silos

    Saj tudi znanstvena fantastika ne vedo kaj je so še na stopnji andertalcev !

  • totex39

   Največji izdajalci so bili komunisti in njihova dela sedaj nadaljujejo podmladki, kar spet kot vedno nočejo priznati. Še malo nam bodo na vladi, bodo podarili celotno Slovenijo, pol bo pa spet kriv Janša in njegova stranka.

   • Djuro Sumar

    Janša že dolgo časa ni ničesar kriv, ker je že nekaj časa politično truplo.

  • slosin

   đurice, med ‘bi dal’ pa ‘dal’ je ogromna razlika…levuharji ste morje že dal…pa pred leti ste pobili ogromno slovencev, da ste prišli na oblast…

  • Andrej

   Bebec primitivni !

   Nezadržno sumiraš svoje idiotizme na tem spletu in s tem izdajaš samega sebe in svojo duhovno bedo !

  • večni srb

   Če je Pahor desničar, potem da.

   • Djuro Sumar

    Pahor pravi, da je predsednik vseh državljanov Slovenije.

   • sodnikisozločinci

    Sto procentno je desničar,po nosu si vrta s kazalcem desne roke.

 • Silos

  Leve vlade so uničile vse in prav res čisto vse kar so lotile !Po mojem to delajo namerno,češ
  če ni Jugoslavije pa tudi Slovenije ne bo.

  • Simon Novak

   Ja, itak

 • Prle

  Tako je ukazal sam Ivan Janez,tile trije so pa kot lulčki in lulice. Skratka ovce,ki razmišljajo s tamalo glavco Ivana Janeza. Nič novega.

 • Stajerka

  lewaki z glavo skozi zid…..NE bo šlo, sploh ne pri Hrvatih, da pa v EU in tudi širše NIMAMO zaveznikov, je prav tako maslo lewakov…..
  izvirni greh je arbitraža, kjer je Slovenija VELIKO izgubila!!!…..ker to ni bilo dovolj, so zakuhali štalo pri arbitraži……še premalo??…..ja, sedaj so sprožili tožbo, kjer je rezultat zelo vprašljiv….za na vrh je zunanji minister Cerar, ki je katastrofalen pogajalec, retorik in za na vrh še egocentrik…….o Šarcu že danes škoda besed, mam občutek, da je bilo njegovo prvo mednarodno sodelovanje katastrofa……
  kar se tiče desnice, je bila PROTI ARBITRAŽI, pa so jo lewaki spljuvali, tako kot pljuvajo danes……žal ima narod v glavi antijanša čip in spomin zlate ribice……

  IN KDO BO ODGOVARJAL ZA VSE NEPRAVILNOSTI??….KOLIKO JE FINANČNI VLOŽEK SLO V VSE TE POSTOPKE??….

  • Andrej

   Štajerka
   Veliko jih je , ki bi morali odgovarjati , kolovodja zunanjega ministrstva zagotovo in tudi nesojeni telovadec precej , ni vredno govoriti , kamor
   rine bik , naj gre še “štrik” in to se bo zagotovo zgodilo , četudi imamo
   lesarskega “mojstra” za preCednika , ne bo šlo , tudi s “šlifmašino” ne!

 • totex39

  Sramota za komunistično elito, ki je vso zadevo zavozila skupaj z izdajalcema Drenikovo in Sekolcem, sedaj pa so krivi vsi drugi, samo oni ne.
  Bando bi bilo potrebno kaznovati, ne pa da je vse kar tiho in za njih so izgovori vedno dobrodošli.

  • Silos

   Niso kar tiho za nagrado je postal obgrambni minister !!!!

 • Dragan Krstič

  Hrvaška nikdar ne bo pristala na implementacijo arbitražne razsodbe. Škoda denarja za vsako tožarjenje sosede na mednarodnih sodiščih.Narod si je z referendumom 6. 6. 2010 sam skuhal to godljo.Za mirne počitnikovanje v hrvaških kampih s pašteto Gavrilovič in karlovačkim pivom v tistem poletju ste zapravili
  dober kos piranskega zaliva in kar precej ozemlja na meji. Tako je če raja sledi črednemu nagonu rdečih združb in političnemu analfabetu Pahorju. Slovenija se z vsako rdečo vlado bolj oddaljuje od renomeja evropske države, ki jo je imela do 2008, še posebej predsednikovanja Slovenije EU ter za časa vlade JJ.
  Če se Kitarovička sestane s Trumpom, Pahor pa dobi samo bežno slikanje s Trumpom, če Juncker prijateljuje s Plenkom naše liderje pa samo pozdravi potem nam je lahko jasno kam spadamo. Slovenija je 4. liga EU in za to so prvi krivci bedasti volivci.

 • althar

  Pismo? To samo izdajalski komunisti kakor igrajo domoljube tam, kjer vejo, da je 0% možnosti, da dejansko kaj dosežejo.

  Enkrat izdajalec, vedno izdajalec press

 • Primorec 81

  Vsi slovenski politiki so odgovorni za nastalo situacijo, ker niso zmogli skupne enotnosti do Slovenije, tako kot so naredili hrvaški politiki in zdaj imamo kar imamo, pa še kar se prepirajo in drug drugega obtožujejo, naši poslati v EU so pa prav nepomembni za EU kot za Slovenijo in to vsi levi in desni….kdaj bo tega konec?

  • bubamara

   Nikoli.

  • Beli Sneg

   Vseglihar. Niso vsi. Borči je izsilil referendum. Če referenduma nebi bilo nebi bilo arbitraže in erjavčeve in sekolčeve polomije in seveda cerarjeve implementacije, ki jo je delal nam v škodo. In preden so Hrvati vstopili v EU bi zahtevali, da se dvostransko dogovori meja, brez arbitraže. Tako da je kriv Borči, ki so ga butalski Slovenci nagradili tako, da so ga ustoličili za predsednika. Razumi kdor more!

   • Primorec 81

    To je res kar si napisal, ampak te stvari z mejo bi morali ze prej rešiti že v času Kučana, Drnovška, Janše itd. Zato ti pravim da so vsi odgovorni ker ne znajo tako pomembne zadeve rešiti v tišini in enotno. ampak takoj jokat v medije in v EU kdo je kriv in kdo ni nič naredil….

    • Andrej

     Primorec81 , kje si hodil ko je tišlar sestavljal vlado ?

     • Primorec 81

      Tisti dneve sem bil na Triglavu in okolici , ne vem pa zakaj to sprašuješ in kaj ima to vezez mejo itd, mal si se zmotu ….???

     • Andrej

      Tvoj odgovor Belemu Snegu !

  • Jan Kovalski

   “Vsi slovenski politiki so odgovorni za nastalo situacijo, ”
   ==================
   NE!!! Vsi primorski politiki s Pahorjem na čelu, ki je s prevaro, z lažnimi obljubami prevaral volilce, da so na referendumu glasovali za arbitražo. Prodali zemeljski del Slovenije za nekaj litrov vode v piranskem zalivu in pri tem niti niso dobili teritorialnega stika z odprtim morjem. Krivda je izključno na levih politikih. Vseglihanje tukaj je ogabna hinavščina.

   • Primorec 81

    Tudi to je res, ampak te stvari z mejo bi morali ze prej rešiti že v času Kučana, Drnovška, Janše itd ampak jih niso zdaj pa imamo to situacijo…. Ki ni za nikogar dobra in EU ni nič pomagala , tak da se morajo sami zmenit in VSI slovenski politiki bi morali skupaj držati ne da se za vsako malenkost kregajo. …

    • Dragan Krstič

     Primorec, daj utihni ker nimaš pojma. Slovenija je imela odlično izhodiščno pozicijo za izsiljevanje Hrvaške šele po vstopu v EU. Tedaj je imela politika odlično priložnost dobiti ves Piranski zaliv pa je Pahor to zapravil z bedastim referendumom. Desnica je temu nasprotovala, glavni krivec pa ni Pahor ampak bebavo volilno telo.

    • Jan Kovalski

     Tudi to vseglihanje ne zadostuje. Drnovšek je imel tri mandate, in še Rop enega, Janša pa samo enega preden je Pahor vse pokvaril. Vendar čas tu ni najpomembnejši, nekatere države imajo odprta mejna vprašanja več desetletij celo sto let. Pomembna je prava odločitev in arbitraža je bila katastrofalna saj je uničila Badinterjev dogovor, da bo državama pripadalo tisto kar so posedovali, naši levičarji pa so šli na načela mednarodnega prava, to pa je pomenilo meje po katastrskih občinah.

    • murgl

     Ali ni SDS zahtevala ureditev meje s Hrvaško pred potrditvijo vstopa v EU? Levaki so to popolnoma ignorirali in šli v projekt “arbitraža”, ki je navadna šlamastika. Vsegliharstvo je velika napaka mnogih slovenskih volivcev, ki povzroča trajno škodo slovenskemu narodu.

  • xtc

   A bit tepec levi nehal z vsegliharjenjem-kdo je v SLO #/4 ibstoja na vladi?

   • Primorec 81

    Ne bodi jezen…. Nič ne boš rešil, tak si ko naši politiki samo kregal bi se…Lol

 • karpelec

  Brez strategije in vizije se spuščamo v neke bitke in to vedno po toči, kot da ne vemo , da po toči zvoniti je prepozno. Vse česar se lotimo, je nedomišljeno in v prazno, čeprav, ko se na to pripravljamo divjajo vsi vetrovi z vso močjo, ampak to je tudi vse. Vsi največji strokovnjaki meljejo moko, pa kaj , ko je zrnje nekakovostno. Nastopamo pred EU kot tisti škržatek, ki ni ne miš ne tič in vpijemo; to je Slovenija, ampak to vpitje je kot odmev vpijočega v puščavi- razdeljeni, nikogaršnji, ki bi živeli edini v Eu v socialistični temi.
  Eu pa pravi: ko boste nehali bloditi po lastnih sencah in v zgodovini, se pa oglasite, bomo pogledali, kaj si zaslužite.

  • xtc

   Do takrat pa bo Zaliv v celoti Hrvaški.

   • karpelec

    Tako je!

  • Common Sense

   Karpelec, točno tako. Žal. Ker mi imamo politike, bolje rečeno – politikante. Državnikov pa ne. Državnik dela to kar si ti opisal. Politik se obrača po trenutnemu vetru. Kdo je kdo, lahko vsak presodi sam. A rezultat je negativen, pač – kot si ga opisal. Slovenceljn se bo moral še marsičesa naučiti.

   • karpelec

    Politike nam lahko nastavljajo, državnike pa zatirajo.

    • Prle

     Če bi ti več nastavljala in manj pisala,bi naredila več za lepši svet.

     • karpelec

      Če bi bilo samo to, joj, nič lažjega, ko pa za nastavljanje obstaja bolj slaba izbira.

     • Prle

      Ni dobro,da si preveč izbirčna,vzemi kar se ti ponuja.

     • karpelec

      Ponuja se samo na tržnici, kjer je pa spet problem s kakovostjo.

     • Prle

      Hja, sedaj mi je pa jasno, zakaj hodiš nepotešena po tej deželi,ki ji vlada levica.

 • ZatonMesecnikov

  Obstaja dejavnik v psihološkem profilu, ki potem človeka determinira, ali je desničar ali levičar. Desničar vedno krivdo za nastalo situacijo išče v sebi, kaj je on storil in kaj bi moral storiti. neka zdrava samokritika torej.

  Levičarju pa so vedno drugi krivi, za kar se mu slabega zgodi.

  • Common Sense

   Khm… Saj filozofsko in zelo na široko rečeno bi se srčno rad s teboj strinjal. Samo mislim, da ločnica ne poteka jujno med levo-desno. Sicer pa, enega politika z “kao” desnice (no, še nekaj jih je, ampak ta prav prednjači) pa vsi poznamo….In on mene osebno včasih spominja na kalimerota. Nimam občutka, da tip premore prav veliko samorefleksije. Saj ne rečem, težko se je boriti proti mainstream medijem, ki te stalno v drek tlačijo. Ampak spet, tudi sam je naredil kar nekaj napak, ki so ga pripeljala v (za vse nas) slabo situacijo, da ga precejšen del populacije organsko ne prebavlja. Saj veš koga mislim? ;)

   • ZatonMesecnikov

    zakaj je on tam kjer je, je več razlogov, globjih. In vprašanje je, če ne bi bilo njega, če bi kao desnica kot ji praviš obstajal v tako strjeni obliki. In ne bi bila razdrobljena na množico strančic, tako kot levica.

    Ljudje pri nas volijo faco in ne program. Ta sploh ni važen. cerar je zmagal volitve brez programa in brez stranke. Enako se je kardeljev vnuk brez vsega zavihtel v Bruselj.

    Kot sem dejal, vzrok je globji in ivan janez je samo zunanji pojavni produkt tega globjega nezadovoljstva. dela slovenskega prbivalstva, ki miselno in rodbinsko vleče korenine v nekoč likvidirano slovensko desnico. To dejstvo levičarji zavračajo zelo ignorantsko, čeprav slutijo, da je temu tako. zato pa tako besno napadajo slovensko desnico in bi radi imeli neko desnico, ki nima korenin v temu. pa ne bo šlo. Treba bo razćistiti s preteklostjo.

    • Common Sense

     To, da folk voli faco je skrajno neumno. Če bi jaz volil faco, potem bi verjetno volil angelsko lepega Lukca :)))) To je otročje in dokazuje, da se folku v bistvu jebe za svojo prihodnost, dokler le večina dobi 1.200 eur neto za isto količino (ne)dela in gre lahko za dva tedna v kamp v Poreč, pa čez krompirjeve v Moravske toplice. Ja, pa da so lahko dva dni doma 1. in 2 januarja. Pač, ovce.

     Jaz sem si namreč programe za razliko od večine prebral, saj so vsi na spletu. Itak, da se jih 100% nikoli ne držijo, kažejo pa na neko splošno usmeritev.In to je meni dovolj.

     Kar pa se tiče JJ, sem že nekje drugje povedal. On je dosegel lep rezultat in to je to. Vsi se lahko skrijejo pred njim. Verjetno bi kaj bistveno več tudi težko.

     Manjka ena stranka na zmerni desnici, ki bi bila težkokategornik reda velikosti nekdanje SLS. Mogoče bo na naslednjih volitvah kaj bolje, ko se baje obuja SLS, bomo videli.

     P.S. Pa shady business s financiranjem SDS preko Bosne, Snežič story, neka Đurđica …. precej rušijo integriteto JJ in SDS v mojih očeh. Pa, ker sem realist in vem kako te reči potekajo, močno dvomim, da se ni hotel omastiti (vsaj za stranko) pri Patriji. Ja, to so stare zgodbe ampak sp povedne v tolikor, da nihče v Sloveniji ni brez masla na glavi.

     • ZatonMesecnikov

      #To, da folk voli faco je skrajno neumno. #

      Mišljeno je bilo kaj predstavlja ta faca. ne estetsko. peterleta so vse kmečke mame nekoč volile, ker je špilal orglice pa šel k maši. Drugo ni bilo važno. Kardeljevega vnuka so volili, ker je bil kardeljev vnuk. SD volijo, ker so dedič partije. ostale pa volijo, ker so proti janši in “ta belim”.

      #ki bi bila težkokategornik reda velikosti nekdanje SLS. Mogoče bo na naslednjih volitvah kaj bolje, ko se baje obuja SLS,#

      SLS je bila leta 1941 izključena iz političnega življenja, predstavljala pa je 70% volilcev takratne Dravske Banovine. Označena je bila za izdajalce in kolaborante.

      #P.S. Pa shady business s financiranjem SDS preko Bosne, Snežič story,
      neka Đurđica …. precej rušijo integriteto JJ in SDS v mojih očeh.#

      pomagaš si kakor moreš. težko je proti mafijski Levici, ki si postreže če kaj rabi kar v slovenskih bankah.

     • tohuvabohu

      Neumno ali ne, povsod po svetu ljudje volijo faco. V javnosti nastopajo ljudje, ne stranke. Ljudje nekomu zaupajo, drugemu ne, stranke večinoma zaupanja ne premorejo.

 • Dragan Krstič

  Kako bebavo je volilno telo Slovenije. Si predstavljate kako bi se nam godilo če bi pred arbitražnim referendumom leta 2010 Hrvati imeli takšno izhodiščno pozicijo kot jo je tedaj imela Slovenija proti Hrvaški.
  Hrvaški narod ne bi nikdar izglasoval možnost arbitraže, hrvaški politiki ne bi niti pomislili na referendum ker bi jih narod odnesel iz Banskih dvorov. Izsiljevali bi nas in nam pobrali pol Slovenije.Trdim da je prvi krivec za to situacijo slovenski volivec šele nato politika. Če je državljan Slovenije ponosen na to da ga politika ne zanima je pač tako in zgleda da bo še dolgo tako.

 • xtc

  Večina SLO ovac ne ,dojema nekaj,da vse kar bodo SLO leve Kučanove ovce naredile,bo nakoncu privedlo do tega,da bodo hrčki dosegli prav vse kar so si zamislili.
  Ne samo ,da z zmerjanjem njih z “Ustaši” in vemo kdo je zmagal,delamo samo bolj trmaste,z pljuvanjem po junckerju,EU,ZDA in,komunistično vlado in komunizmom in njegovimi potezami,pa zapravljamo zadnje zaveznike ,med tem jih Hrčki pridobivajo,tudi leve ovce pozabljajo to ,da imajo zavezniki Hrčkov tudi velik vpliv na sodišča na katera SLO tepčki tako računajo in lahko hitro spušimo kot vedno.
  Nenazadnje pa je treba vedeti ,da nam zmerjanje EU z bando kravatarsko,mahanjem s komunizmom,govorjenjem kako bomo pobirali ,nacionalizirali in pobijali-niti najmanj ne kupuje naklonjenosti,kogar koli iz tujine,le sovražnike nam dela.

 • Mojca pokraculja

  Prosim naj mi nekdo razloži zakaj je Joras utihnil kot grob? Po vseh protestih, hrvaskih zaporih, uporih policiji itd. , metanju v jarek, zastave na njegovi hiši, parole” Tu je Slovenija”, je zdaj skrivnostno tiho in očitno zadovoljen. Je padel kaksen milijonček?

  • Prle

   Ja,dobil je celo dva milijona, od katerih je pol nakazal stranki sds,ker je tako stala za njim ko je protestiral.

   • Dragan Krstič

    Prle idiote, pojma nimaš. Joras je član SLS. A si to bral v tvojem priljubljenem časopisu Nedeljski. Za takšne pametnjakoviče je to kar pravi časopis.

    • Goran Hvala

     pravi casopis je nova24…:-)…pardon, sm mislu b in v-log…:-)..osebna mnenja mlecnih pomembnezev v stranki sds.. pa od vseh teh ta pametnih je moj papagaj starejsi za 5 let.. :-) . otroc…

     • Dragan Krstič

      Še enega si nabavi, boš še bolj pameten.

    • Prle

     Draganče balavče, Joras je podporni član sds, kar govori tudi polovica nakazanega denarja njim. Pojma nimaš, kaj se dogaja z vašo stranko.

     • Dragan Krstič

      Prle majstore kje imaš kopijo nakaznice? Če jo imaš v žepu jo skopiraj in pokaži.

     • Prle

      Vir je zanesljiv,sploh pa ni za stranko sds prvič,da ji nekdo nakaže denar.

     • Dragan Krstič

      Hahahahaha.Prle majstore a to je tvoj odgovor.

     • Prle

      Sam veš,da je težko slediti raznim malverzacijam in številnim prenakazilom.

     • dob

      Idiot.
      Imaš inteligenco goveje kocke!

   • slosin

    teslo si bil in teslo boš ostal…

    • Prle

     Bebo si bil in bebo boš ostal….

     • slosin

      jest sem zate Tesla….ti si pa teslo…

   • ježodež

    Prle, te še vedno drži ?

    • Prle

     Ja Urška bi me z lahkoto držala za jajčka. Ti ne bi bil zato?

   • Mojca pokraculja

    Zakaj ne protestira? Če je tako-fifti fifti bi pa sploh moral, da izvede finto o poštenosti !

  • Jan Kovalski

   Kaj pa naj bi naredil sedaj, če so se že prej, ko je bil še čas, iz njega norčevali vsi levičarji in vsa leva politika? On se je v bistvu boril za slovensko ozemlje, tukaj v Sloveniji pa se je en del političnega pola norčeval iz njega. Tisti, ki so se norčevali so v bistvu prodajali slovensko zemljo.
   Pa saj se ista zgodba ponavlja v zvezi z drugim tirom. Spet ista politična srenja z leve se norčuje iz državljana K (Kovačiča), ki se bori proti noro dragemu projektu in še nesmiselnemu povrhu. Pa je imel Kovačič že v zvezi s TEŠ 6 prav, ko se je ravno tako upiral investiciji, ki se je izkazala za katastrofalno.
   Pa ta isti politični levičarski pol in vsa drhal ob njem se dela norca tudi iz Melanije Trump.
   Slovenska levica načrtno uničuje Slovenijo!

   • Mojca pokraculja

    Še vedno bi lahko protestiral, ker je pristal na Hrvaškem ?
    No mimogrede, saj tudi oni drugi tam ob meji gori na Štajerskem ne protestirajo ! meni je to čudno in seveda hkrati zgovorno !

  • večni srb

   SLS so volilci fuknili ven iz parlamenta, pa nihče ne kuri.

 • Common Sense

  Fuj. Teh par SLO poslancev, pa med seboj razdeljeni. To je slabo. Slika in prilika Slovenije. Ne strinjam se s potezo SDS-ovih poslancev. Sicer pa se pijanemu Junckerju fučka, kaj praviijo štirje EU poslanci iz Slovenije. Bolje bi bilo, da bi Slovenija sklenila ad-hoc nenačelna (ali pa načelna) zavezništva z državami, ki trenutno potrebujejo zaveznike (Madžarska, Poljska, Češka, Italija) in pod mizo začela izvajati pritisk in barantati. Vi nam pritisk na CRO, mi vam XYZ. Jebi ga. To ni vrtec. To špilajo interesi. Samo kje češ to pričakovati od butastega Korla in sedaj mlačnega Cmerkota. Povrhu vsega nikoli nista bila v resnem mednarodnem businessu, da bi se lahko vsaj nekaj tega naučila. Reveži smo mi, ker moramo te pavlihe prenašati.

 • Goran Hvala

  se pravi janseviki v evropskem parlamentu nocejo da hrvaska spostuje arbitrazo… zanimivo.. pa tolk se vam gre za slovenijo. . :-)…

  • Amerikanc

   Ali imamo po arbitraži dostop do odprtega morja, “junction”, kot so nam razlagali naši “cenjeni pomorci” ?
   Nimamo.

   • bubamara

    Če gremo na katero drugo sodišče, bo meja v Piranskem zalivu po sredini. Hrvati so to vedeli, vendar so sprejeli to sodišče, ker se jim je mudilo v EU. Sedaj igrajo mutave, ker so cigani. SDS pa drži z njimi. Ne moreš verjet.

    • ježodež

     Kaj ima sds pri tem ? Je SDS v sedanji vladi, ali je bila v prejšnji vladi… ?
     Kaj kokodakaš, če stvari ne poznaš, ali pa samo provociraš – TELE.

     • bubamara

      Nimam spomin zlate ribice kot nekateri.

     • Common Sense

      Ježodež …. SDS javno izkazuje stališča, ki relativizirajo odločbo arbitražnega sodišča. To daje veter v jadra Hrvatom, ki se nam samo privoščljivo režijo.

      Remember, na arbitražo smo šli zato, ker 1) Pahor ni imel jajc, da bi izsilil slovensko pozicijo do konca 2) je folk v Sloveniji tako večinsko odločil na referendumu(!) 3) Ker se s Hrvati prej 20 let nismo mogli/znali zmeniti. E, vidiš. Sedaj arbitražno odločbo imamo in če nič drugega, je pravno veljavna. Skrajno neumno je ispodbijati legitimnost le-te, oz. potrebe po implementaciji.

      Zatorej pozicija SDS po mojem skromnem mnenju ni primerna. Vsaj ne na glas. V ozadju zaradi mene se lahko dogovarjajo v smislu “face savinga”, ampak na glas se pa to ne govori, če si malo državotvoren. Tokrat je v mojih očeh SDS padla, pa volim desno.

     • Andrej

      Voli na levokrug !

     • Goran Hvala

      nc nima sds.. sej vidis. . vedno proti…za slovenijo se gre.
      :-)

     • Goran Hvala

      zanimivo da janseviki tolk vse veste in poznate…vi bi mogl bit ze na marsu kakor ste vseznalci…

    • večni srb

     Kakšna je razlika med Savudrijo in Debelim rtičem, zakaj pa meja z Italijo ne poteka po sredini Kopra?

     • bubamara

      Zemljepis ti pa ne gre. Poglej kakšno karto.

     • večni srb

      Rt je rt, zaliv je zaliv, ne vidim nobene pomembne razlike. Po isti logiki, lahko tudi Italijani zahtevajo, da se spoštuje obalni pas in okupirajo celo obalo, vse do Kopra.

   • Goran Hvala

    ce mas morje in obalo imas tud dostop do odprtega morja. tak ali drugace. ce je treba pa preko 120 drugih ozemelj. tak to je. . al slucajno kje na svetu v kaksnem pristaniscu ladje plujejo sam v krogu ker ne morjo ven na odprto morje?

    • ježodež

     Si pa res odprte glave, kadar zehaš.

     • Goran Hvala

      njede….no kje je pristanisce brez dostopa do odprtega morja? mogoce v jezeru?

     • karpelec

      Takrat mu lahko pogledaš, kakšne gate nosi, a so z madeži ali brez.

  • večni srb

   Kar so že imeli, nam nobena arbitraža ne more vzeti.

 • Mirko Sedlar

  Telički…
  Za arbitražo sta se dogovorila Sanader in Ivan na Bledu ….
  Samo mal poguglajte zdej so pa vsi drugi krivi samo SDS in njihov veliki vodja ne kakšno sprenevedanje ….

  • ježodež

   Ja res, Janša in Sanader sta vložila dokumentacijo za arbitražo.
   Dej, zapri kljun TELE lažnivo.

  • Dragan Krstič

   Mirko Sedlar, potemtakem je tvoj Pahor in tvoji rdeči rešitelji Slovenije. Vsa zahvala Pahorju da je organiziral referendum. Brez njega bi izgubili ves piranski zaliv. Ma ti si pronicljiv potitični strateg.

   • večni srb

    Pahor se je začel pogajati za nekaj kar je samo in izključno naše, zgleda ga je mati kot otroka učila, da hrvati niso bili četrti okupator Slovenije.

  • bubamara

   Res je. 27.8.2007 sta Janez in Sanader začrtala pot reševanju problema s pomočjo mednarodnih sodišč.

   • MižekFiga

    NI RES! Türk, Küčan in Pahor so trasirali pot za arbitražo.

   • Jan Kovalski

    Neumnost! Janša JE PREDLAGAL MEDNARODNO SODIŠČE VENDAR OB POGOJU, DA BI SE SODILO PO NAČELU PRAVIČNOSTI IN NE PO MEDNARODNEM PRAVU. Hrvati na to niso pristali ker niso želeli sojenja po načelu pravičnosti.
    Potem je Pahor izsilil referendum z lažnimi obljubami je zavedel volilce in dobili smo arbitražo, ki je sodila po načelu mednarodnega prava z izjemo na področju piranskega zaliva.

    • bubamara

     Torej bi moralo še zaliv razdeliti po mednarodnem pravu kot želi hrvaška ? Kakšne bučke, ne moreš verjet. Da slovenci ščitijo hrvate.

  • Dragan Krstič

   Mirko, res je, v Nedeljskem lepo piše da je Janša zafural Piranski zaliv. Vlado Miheljak se popolnoma strinja.

  • večni srb

   Hrvaška garnizija JNA se nikoli ni umaknila iz Slovenije, zato arbitraža.
   Dejstvo pa je, da je slovenski vrh vedel za nerazumne zahteve okupatorskih sosedov, za katere je osamosvojitev pomenila tudi revizijo ustaštva, ki so prvi vdrli na Slovensko zemljo.

   Obrambni minister ni mednarodni pogajalec, zato med osamosvojitvijo ni mogel odločati o ničemer, karkoli se je potem predsednik vlade Janša dogovarjal s hrvaškim predsednikom, je njegov problem, ne uradna dimplomacija obeh držav.

  • MižekFiga

   Veliki vodja je drnovškov “Princ teme” ali tov. ddr. Kučan, ki nam je zelo krojil osamosvojitveno vojno, od prvega dne do komandiranega prekinjenega konca na Dragonji, namesto na Mirni !!!

  • Jan Kovalski

   Ne drži!
   Janša JE PREDLAGAL MEDNARODNO SODIŠČE VENDAR OB POGOJU, DA BI SE SODILO PO NAČELU PRAVIČNOSTI IN NE PO MEDNARODNEM PRAVU. Hrvati na to niso pristali ker niso želeli sojenja po načelu pravičnosti.
   Potem je Pahor izsilil referendum z lažnimi obljubami je zavedel volilce in dobili smo arbitražo, ki je sodila po načelu mednarodnega prava z izjemo na področju piranskega zaliva.

 • ježodež

  Si pa res neosveščen ubožec.
  Pazi se, tudi ti se lahko znajdeš na Dobu, če boš še naprej kokodakal neumnosti.

  • Mirko Sedlar

   Najprej se predstavi kot vsak normalen kulturen človek.
   V nadaljevanju za izmišljenimi imeni in psevdonimi so se skrivali aktivisti NOB in simpatizerji kar mislim da ti nisi ali pač?
   Vsemu kar na nova.24 prebereš pa nikar ne verjami čudi ne da ko so v službi resnice ne objavijo ” domnevnih ” spolnih zlorab na območju Slovenije samo v zadnjih 9.letih 12…..

   • Goran Hvala

    za vse so krivi drugi. . v tem primeru migranti. :-)

    • Mirko Sedlar

     Ja verjetno v tem primeru ARGENTINSKI :-P

   • ježodež

    Zakaj sem hodiš, če ne verjameš ?
    Okužil se boš. Se nič ne bojiš. Lahko te tudi kdo pogrize. V veliko nevarnost se podajaš, ko sem zahajaš.

 • bednick

  Meja v Piranskem zalivu bi morala iti cikcak-
  zaradi močnih tokov.
  P.s.:
  moj komentar je zajebancija

 • večni srb

  kdo je dal pa predsedniku vlade mandat za pogajanja?

 • večni srb

  Ni še vse izgubljeno, naši veliki slovenci, po rodu iz Hrvaške, lahko pokličejo svoje sorodnike na Hrvaškem in jim dopovejo, da Slovenija ni Hrvaška in ne more zahtevati nekaj, kar so nekoč okupirali izrojeni ustaši.

  Jaz pa verjamem v Slovence, kadar je bilo hudo, smo podalpski bosanci vedno znali stopiti skupaj.

 • Prle

  Uf, a kdo ve,kaj počne Zver z obema poslankama,ko so sami med štirimi stenami in je v prostoru postelja?Oh,kaj bi dal,da bi bil na njegovem mestu.

 • MižekFiga

  Se še kdo spomni (tudi ustavo smo spremenili) kakšne pogoje so nam postavili italijani za naš sprejem v EU? Ker so komunisti “najpametnejši” politiki na svetu se iz italijanskega primera niso nič naučili, pa tudi zaradi nasprotovanja večinskim slovencem so se zelo potrudili, še posebej z novinarsko falango 571. FUJ umski nedomoljubni pohabljenci.

  Arbitri so rešili NIČ, ker se hrčki z njimi ne strinjajo. Kako naprej? Najbolje od začetka, če še gre?!

  • bubamara

   Hrvati zahtevajo najmanj polovico zaliva. Čez 100 let bo enaka zahteva. Kdo pri zdravi pameti bi se še pogajal?

   • MižekFiga

    Meja mora bit v najslabšem primeru na reki Mirni !!! Tov. ddr. Kučan kot predsednik vojnega predsestva je ustavil SV na Dragonji. Nikoli ni pojasnil zakaj. Ostalih pet tudi ne ???

    Gre za komunistične kaprice po uničenju Slovenije, ker mu ni pritrdila ob osamosvojitvi? Tov. ddr. Kučan nikoli ne pojasnjuje ampak vedno vnaprej trdi:”Saj veste kaj mislim” in tukaj je vedno konec debat s skritim komunističnim diktatorjem.

    • bubamara

     Obe državi sta se strinjali, da se meja določi glede na kataster SFRJ. Lahko bi pa zahteva mejo do Lošinja, se strinjam.

  • Hun

   sprasujes se sam kako naprej…pizdek usran sam lapat znas

   • MižekFiga

    Ti pa tudi “lapat” znaš NE !!!!

  • MižekFiga

   Povdarjam: Coni A in B ob Jadranu sta bili mednarodno priznani z mejami! To bi morala postat osnova mej za novi državi SLO in CRO. Mešetarjenje komunistov za republiške meje niso poštene. Plemeniti je marsikaj pokazal, pa se slovenski genialni rdeči odločevalci niso ozirali nanj. Sramota za vodilne slovenske komuniste se vedno bolj zaznava danes!

 • Hun

  Pizde v politiki od leve prot desni…sam za strankarske interese se grebejo…ljudstvo pa ko ga jebe…sram naj vs bo SDS tko kot SD in ostale politicne partije

  • tohuvabohu

   Samo obljubljaš. Pravi rdečkar, hehehe.

 • if

  Kar pride pod odločevalce komunističnega in neokomunističnega tipa, vse propade, vključno z ozemlji, ki so bila slovenska! Poudarjam, slovenska!

  Izrekam sodbo komunistom in neokomunistom!
  Umaknite se s položajev oblasti!
  Ste nekompetentni, uzurpatorski uničevalci demokracije in hkrati delujoči zoper slovenstvo!

  Komunisti, neokomunisti, vašemu uničevnaju slovenstva in Slovenije namenjam materijo ustave RS: “Slovencov porodnico, Deželo našo živi Bog.
  V sovražnike z oblakov Rodu naj na’šga treši grom! Prost, ko je bil očakov Naprej naj bo Slovencov dom!”

  • bubamara

   Če slediš tezi, da je vsako ozemlje, kjer je pokopan Slovensko, potem ti dam prav. Sicer pa, saj veš….

   • MižekFiga

    V Sloveniji skoraj NI prebivalcev podobnim tistim tvojim iz beograjskega pašaluka. Možno, da to tebe pesti, saj veš “Srbija do Tokija”, nas Slovence pač NE !!!

 • if

  SD, Pahor&Pripadajoči, odgovorni ste, ker je na referendumu o prihajajoči arbitraži zmagala polomija.

  S svojimi levičarskimi puhljicami ste onesposobili volilno telo, posledično preko referenduma spustili Hrvaško v EU in zapravili valuto “Hrvaška, uredi mejo s Sloveniijo, potem vstopi v EU!”.

  Arbitražni sporazum je polomija, imenovani ste odogvorni za veleizdajo RS!

  • hle

   Do arbitraže je prišlo zaradi pritiska ravno tistih ki se sedaj sprenevedajo pravzaprav je bilo to takrat verjetno največ kar je Slovenija lahko izsilila po sistemu bolje vrabec v roki kot golob na strehi razlika med nami in Hrvati pa je v tem da je njihova politika v tej stvari enotna naš pa razklana na škodo Slovencev

   • tohuvabohu

    Ti si precej zmeden. O katerem pritisku nakladaš? Na čigavem zelniku je zrasla pobuda za arbitražo? Nesporno dejstvo je, da je Pahorjeva vlada namesto dialoga najprej grdo izsiljevala Hrvate, potem pa je obrnila ploščo in šla v arbitražo, ki ni obetala nič dobrega za nas. Na desnici smo naredili vse, kar smo mogli, zafurala je levica.

    • hle

     Od vaših zahodnih prijateljev z Gelo na čelu ki jim je bil vstop Hrvaške v velikem interesu in jim je problem z Slovenijo predstavljal motnjo problem je v temu da tega nihče ne upa povedat na glas ali je Pahor takrat ravnal prev ali ne je težko sodit lahko pa rečem da ravnanja sds v vezi z tem že mejijo na veleizdajo

     • tohuvabohu

      Bedarije. Indijančki ste zelo radodarni pri lepljenju etiket (otroci rdečkarjev znajo prej reči izdaja kot mama), ampak odgovornost je na strani vladajočih, mi je prav žal.

 • if

  Pojasnite, zakaj bi moralo sodstvo JJ zadržati na Dobu!

 • Amerikanc

  Kakor koli obračamo, vedno pristanemo na isti točki; da je Hrvatica nategnila Borčija, da so lahko na fantastičen dan, prišli po skrajšani poti v EU. Vse ostale nebuloze naših levakov, od izdajanja skrivnosti Korelna, do pogovarjanja o zaupnih dokumentih po navadnem telefonu – to je navadna barabija levakov, s katerimi so naredili škodo vsem Slovencem.

  • bubamara

   Hrvat te nategne kdaj hočeš. Borčija ali Janeza ali Šarca. Hrvat je cigan.

   • Common Sense

    Imaš prav, ali pa tudi ne;) Odvisno kako premeten si tudi sam in ali se pustiš. Naši se iz zgodovine niso ničesar naučili. Pahor, ki trpi za pomanjkanjem starševsek ljubezni iz mladosti, pa hoče ugajati vsem. On niti slučajno ni bil prava oseba, da bi zdržal pritiske iz EU, ko je bilo treba postaviti odločen “NE, dokler”. Npr. tako kot Orban. Potem pa je še folk v Sloveniji bil dovolj neumen, da je z veliko velčino glasoval za arbitražo. Saj vsi so dobro hoteli, a pozabili so, da Hrvati jemljejo fair play za slabost. In seveda so naši sosedje to izkoristili. Slovenci so izpadli velike naivčine in budale. Nisem pa tako zelo prepričan, če ne bi desničarji storili podobno. Nekaj globoko nesamozavestnega je v slovenceljski naravi.

    • tohuvabohu

     Za arbitražo je bilo samo 51% volilcev. Brez izdatne propagande sploh ne bi bila potrjena.

     • Common Sense

      Pogledal na wikipedijo. Imaš prav. Jebi ga, narod si piše sodbo sam.

     • tohuvabohu

      Seveda.

     • Štajerc

      Nismo si sami krivi. Krivi so oni, ki so se šli osamosvojitveno vojno. Namreč, napadli so nas Hrvati, naši poveljniki pa so v njih “videli” Srbe. Takrat so tudi ukazali zavzeti Trdinov vrh, ki si ga še danes laste Hrvati. Enako bi lahko naša TO zasedla radar JLA na rtu Savudrija, ki se je nahajal na slovenski zemlji. To je, spadal je pod Piranski kataster. Toda naši poveljniki so se po nekaj dneh vojne, odločili pomagat Hrvatom, saj so se s Srbi dogovorili za umik JLA iz Slovenije. Srbi so se osredotočili na ozemlja, kjer so Srbi živeli stoletja dolgo. To pa slovenske zemlje ni zajemalo.

     • tohuvabohu

      Če bi bil von Tegetthoff pameten kot ti, ne bi dobil bitke.

     • Štajerc

      Mnenja hrvatofilov me ne zanimajo.

     • tohuvabohu

      Tudi mene ne.

     • Štajerc

      Potlej me pa prosim, daj na ignore.

     • tohuvabohu

      Ne pomaga, ker profile menjaš hitreje kot gate.

     • Štajerc

      Profil sem menjal zaradi bananja s strani Nova portala. Pa ni kaj prida pomagalo. Ste pač vztrajni. Kakorkoli.

     • tohuvabohu

      To je pa tvoj problem.

     • Štajerc

      Zato pa te še enkrat prosim, da me pustiš na miru, ker ni lažjega, kakor, da te pač blokiram, kakor sem blokiral Sveleta.

     • tohuvabohu

      Dol mi visi.

     • Štajerc

      Prav.

    • bubamara

     Glede na to kako so Slovenci čustveno vezani na Hrvaško primorje, glasbo in vse živo kar se dogaja v NDH (samo primer navijanja slovencev med sv. prvenstvom), ga ni junaka, ki bi zmagal nad nacionalističnimi hrvati. Še Šarec je na prvem srečanju z Plenkovićem govoril hrvaško. Samozavest ni naša vrlina.

     • Štajerc

      Vsakemu Slovencu je vredno zacementirat v glavo, naj s Hrvatom nikakor ne poskuša komunicirat v hrvaškem jeziku, saj bode hitro pečenka. Hrvati namreč govore popačen srbski jezik s primesmi slovenskega jezika. Zato se Slovencu hitro zgodi, da v poskusu ugajanja, Hrvata nagovori s kakšno avtohtono besedo, ki je Hrvat več ne priznava za svojo.

     • freedomfighter

      Jaz se na hrvaskem gladko pogovarjam v hrvascini ker srbohrvascine niti ne znam tako dobro…je pa velika razlika v katerem delu hrvaske si…drugace pa lahko bi vedel da vsak narod zelo ceni ce se turist trudi govoriti njihov jezi ce pa prides na hrvasko in govoris slovensko kot da si doma pa kazes svoje nespostovanje do jezika in drzave v kateri si

     • Štajerc

      Pa ja de. Sem v Krapini natakarja prosil za še en “parče hleba”, pa je odvrnil, da ga nema.

     • freedomfighter

      Parce hleba a ni to bolj srbsko…dugace pa prezevim vsaj dva meseca letno na hrvaskem pa nisem se nikoli slisal da bi kdo narocal parce hleba…ne vem kaj si sploh hotel povedati s tem

     • Štajerc

      Ja no. Jas se prek Krobotije vedno samo pelam. Ker si reko, da ti tam lapaš po srbokrobocko, ti morm poveat, da smo se mi f šoli učili srbokrobocko in smo za kruh rekli, da se reče hleb, za hlače pa pantalone. Pol pa je tu še kafa, kero bi naj kava po slovensko pomenlo. Zdaj sn pa zmeden. Kak se te pol po krobocko reče hlačam, kruhu pa kavi???

     • freedomfighter

      Ne jaz na hrvaskem govorim hrvasko res da sem vecino casa v istri ampak tam se sigurno ne govori srbohrvasko imajo dosti vec izrazov podobnim nasim kot pa.srbskim…ce gres pa v dele ob meji s srbijo ali bosno pa je logicno da imajo neke srbske izraze…a se tebi zdi da prekmurci govorijo slovensko…no uradno ze ampak na zalost jih drugi slovenci ne razumemo

     • Štajerc

      Jas jih Prekmurce čist vredi zastopim. Nisi mi povedo, kak Kroboti rečejo hlačam, kruhu pa kavi, recimo v Mostaru. To je dovol dauč ot Slovenije.

     • freedomfighter

      No jaz pa vecina slovencev pa ne…ne vem kako se rece kavi pa kruhu v mostarju…ubistvu jaz sploh ne vem kaj ti govoris vecino casa …vse kar ti bom rekel o tej temi je ko si v tujini se trudi govorit njihov jezik ker s tem kazes spostovanje do njih pa se raje te bodo imeli ce pa reces kaksno besedo ki je ne razumejo in te popravijo potem pa pac uporabljas tisto…kompliciras ti pri stvareh kjer ni nic za komplicirat

   • tohuvabohu

    To me spominja na tistega policaja, ki reče “spet bom padel”, ko na ulici zagleda bananin olupek.

  • freedomfighter

   Povej kaj ima nespostovanje sodisca s politiko

 • hle

  Zakaj vam vedno iz spomina uide z čem je SDS pogojevala sprejetje Hrvaške v NATO

  • tohuvabohu

   Glupi indijančki, dol vam visi Slovenija, dol vam visi arbitraža, glavno je pljuvati po SDS.

   • hle

    Ravno obratno vi kažete da se vam jebe za Slovenijo več ko imamo problemov lažje ribarite v kalnem

 • Štajerc

  Portal Nova24TV bi mogel imeti končnico .hr

  • tohuvabohu

   Kakšne ti ven mečeš, fantiček.

 • učko

  Nasprotujejo pismu, LOL ! Kakšni intelektualni junaki !!!! Drek farški !!!!!

  • Common Sense

   Kaj pa ima SDS s farji?! Common! :)))

  • KP

   Kaj bi mel,čefutarček?

 • jovan jovan

  Pezdetki bi lahko vsaj pri ključnih državnih problemih podprli lastno državo! Kredibilnost v času predsedovanja?! Ne ga srat. Zato ivana tako vabijo v tujino?!

  • Andrej

   Jasno, za državo je dobro le to, kar pravijo Igor Šoltes, Tanja Fajon, Ivo Vajgl, Franc Bogovič in podobni. Zakaj pa oni niso podprli tega, kar je za državo res dobro? Recimo dostop do morja?

   • xtc

    SDV deca že vedo kako zaj* narod.

  • xtc

   In naredili politični samomor?
   Tisti ,ki so zaj*** arbitražo naj o še rešijo-slabo jim kaže vse slabše.

 • dež

  Zanimivo, cel kup idiotov, ki so na referendumu o arbitraži glasovali “ZA”, kar je predlagala levica in pušnila, danes s prstom kažete na SDS. Ki je referendumu nasprotovala z obrazložitvijo, da bomo izgubili neposreden dostop do odprtega morja, kar se je z AS tudi zgodilo. Fuck off seronje !

  • freedomfighter

   Vecina slovencev podpira arbitrazo ker bi radi ze mir z zaostalimi hrvati ceprav glede na njihove odnose z sosednimi drzavami dvomim da je to sploh mogoce…poglejte mi imamo tezave le z eno sosedno drzavo hrvatje jo imajo z vsemi tako da tukaj se lepo vidi kdo je krivec

  • dež

   Arbitražo je na referendumu podprlo 22% državljanov, proti je bilo 21%, gre za bolj kilavo večino. Hrvati so velike žlehtnobe, lahko bi nam šenkali celoten zaliv pa se jim ob 1800 km kopenske obale in številnih otokih z dodatnimi 4000 km obale ne bi prav nič poznalo.
   Na žalost sta naša levica in diplomacija totalno nesposobni in smo čisto sami krivi, da smo pušnili. Niti vseh zemljevidov in katastra se jim ni ljubilo predstaviti sodnikom. Predvsem pa, ključna napaka je bila, da smo jih (navkljub opozorilom desnice) spustili v EU pred dogovorom o meji med državama na kopnem in morju. Čeprav smo vedeli, da nas bodo izigrali takoj, ko bo to mogoče.

 • Delta

  Če SDS samo z eno nogo stopi čez slovensko mejo z relevantnim problemom, bodo v vseh MSM kričali: “glejte jih, sramotijo nas v tujini”. Če SDS noče sodelovati pri pranju domačih umazanih gat v tujini, pa spet ni prav. Zato je ta cela zgodba popolnoma ne-relevantna.
  Fajonka naj pač pove, kaj ji bo Juncker odgovoril, če in ko ji bo odgovoril. Zagotovo bo njen dopis rešil vse probleme v slovensko-hrvaških odnosih.

  • xtc

   Juncker ne j************++ Albanke na pol za 55 kot ni niti Posvojenčka.

 • Olga2345

  Le kdo bo spoštoval Sorosove levičarske plačance?!!! Cirkus Marjana Cerarja ups Šarca sam krši ustavo, zakone in ne spoštuje nobenih dogovorov! Zakaj bi jih ostali?

 • Republic Commando

  Za levičarje je ta arbitraža zmaga. Logično, saj smo (ponovno) izgubili del SLO ozemlja.

 • lokec

  Večina vas je zagrizenih. Pojdite raje v naravo.

  Slovenski narod je pohabljen. Ravno danes mi je neka državna uradnica pelela molitvice stara cca 40 let o titovi sliki enakopeavnosti pod njegovim režimom. Njenem težkem delu. Saj nisem mogel verjeti, da sem v državni ustanovi. Sam pa delam zahtevno delo v firmi, kjer ni popravnega izpita. O ti opice, katere lahko strgajo list ob napaki. SRANJEEEEEEEEE

 • freedomfighter

  A vidite to je najboljsi primer zakaj slovenija mednarodno povsot totalno izgubi…tole je pa po dolgem casu spet ena zadeva ki jo bom hudo zameril poslancem sds se niso podpisali…junkerju se bo zdelo da se se nasi poslanci ne strinjajo potem se pa udite da podpira enotne hrvate saj nas sploh ne more ce nimamo skupnega mnenja ne bo se pa z vsako stranko posebaj ukvarjal nismo mi tako pomembni…velika sramota za sds saj zgleda da so se pri arbitrazi postavili na stran hrvaske

  • tohuvabohu

   Zakaj bi se morali strinjati, bedak zahojeni? Če se niso podpisali, pomeni, da se ne strinjajo s to potezo. Te cmeraristične fraze “stopimo skupaj” in podobno so moralnoetični blef. Ko desnica kaj predlaga, se pa norčujete, zavijate z očmi in kategorično zavračate vse po vrsti.

   • freedomfighter

    Aha torej tvoj izgovor zato ker levica dela proti drzavi naj pa se desnica pac tko iz principa…ravno o tem govorim…zakaj so hrvati tako skupaj stopili pri nas pa klasicne poteze kako si zw rekel zahojenih bedakov…fuj pa taki politiki in njihovi podporniki…ta peticija tudi ce nam ne bo pomagala škodila pa sigurno ne bo tako da tisti iz slovenije ki so proti so bedaki s tabo in tvojimi debilnimi principi kreten zahojeni

 • luckyss

  Enkrat izdajalci, vedno izdajalci, zgodovina se ponavlja…Junc je novi Hitler, vi pa ste potomci ovc in še bolj ovčje ovce..;))
  Da niti ne omenim kakšne barve pastir vas vodi…

  • tohuvabohu

   Nehaj, bandit levofašistični.

  • KP

   Ti čefurček že veš…

  • xtc

   Jep komunisti so največja izdajalska sdrga vsaka njihova “zmaga” je Slovernce stala ogromno.

   • berto

    Res si butel. S to izjavo serješ po večnemu komunistu na čelu SDS.

 • freedomfighter

  Vprasanje zakaj je kriva slovenska politika da hrvaska ne spostuje sodisc to mi pa ni jasno…kod da bi bil jaz kriv da je sosed kriminalec

  • hle

   Kriva je razdeljenost Slovenske politike sploh tistega dela ki ji je pomembnejši lasni prestiž od države katera stranka solira pa mislim da veš

   • tohuvabohu

    Nehaj no, danes si že dovolj naložil, bedak.

 • Korl

  Desni izdajalci spet podpirajo ustaškega sovražnika proti lastni državi. Kaj takega je zmožna samo SDS.

  • marker

   Levica podpira arbitražo in izgubo ozemelj, desnica je proti temu. Kdo je sedaj izdajalec?

   • Kosobrin

    Je tako, če verjameš in če neprestano to ponavljaš, laž postane resnica!

  • KP

   Daj čefutar,če ne veš,kaj govoriš,bodi drugič rajši tiho.

 • xtc

  Levi nesposobneži ,ki so zaj*** arbitraže sedaj zmerjajo druge z izdajalci,pot tale komunističen zmazek se nobeden normalen nebi podpisal.
  Zanima me kaj bodo storili levi bebčki,ko jim bo zagodla še sodnija ali pa bo katera od velesil potegnila črto nad koncerm prepirov-seveda zopet v našo škodo zaradi komunistov z CK ZKS fuhrerjem na čelu.

 • Kosobrin

  Nasprotujejo in sram jih je lahko! Če nočejo pomagati, tudi nagajati ni treba! Za take gromozanske denarje, ki jih prejemajo, bi morali nekaj narediti, pa ni od njih nič!

 • Kosobrin

  DOMOVINI (Simon Gregorčič) “O vdova tožna, zapuščena, ti mati toliko sirot, s krvjo, solzami napojena, ki bol poznaš le, nič dobrot, oj mati vdanega ti sina, oj zala mati — domovina! Ti krasna si krasnejše ni, kar jih obseva zarja dneva; krepostna si, krasnejše ni, a krona venča te kraljeva. a trno tvoj venec je, in tvoj rod — mučenec je; sovražni svet te le prezira, prezira te in te zatira! Kdaj to gorje pač mine ti? Kdaj se oko ugasne kalno? Kdaj slečeš to obleko žalno, kdaj sonce zlato dine ti? O, da z močjo in srečo slavo, ne s krono trnovo, nebo ovilo bi ti sveto glavo- kako bi jaz ti pel glasno! A ker nikdo ne šteje te, ker ves svet te tepta, jaz ljubim tem srčneje te, jaz ljubim tem zvesteje te, a ljubim te — s solzami! Oj mati moja domovina, ljubezen moja ti edina, Bog čuvaj dobrotljivi te, Bog živi te, Bog živi te!”

 • Kosobrin

  Nihče ne zavrača dialog, toda, najprej morajo Hrvati priznati arbitražni sporazum, potem pa naj potekajo še razgovori, da rešijo tiste nemogoče primere, ko imajo ljudje hišo v Sloveniji, hlev in polja pa v Hrvaški. To je jasnno vsakemu navadnemu državljanu, samo SDS mora nagajati. V takih primerih bi morali biti enotni, toda, kako bi nas Hrvati resno jemali, saj se še ta peščica naših poslancev v Bruslju ne more zediniti!? Resnično žalostno! Velik kup denarja pa vsem pade na račun vsak mesec – za NIČ OD NIČ!

  • Ivan Friderik Novak

   Kozobrin in ostali s primanjkljajem v glavi, ne kvasite neumnosti.
   Arbitražni sporazum NE obstaja.
   Obstaja le arbitražna sodba (odločitev).

 • Kosobrin

  SLOVENIJA PRVA, kajne, SDS?

 • berto

  Ti na zgornji sliki so veleizdajalci tako kot njihovi “očetje” Hitlerjevi hlapčki.
  Iz teharskih jarkov in barbara rovov, ki so bili plačilo izdajalcem se niso nič naučili.