Evropski poslanec Zver z iniciativo proti obveznim kvotam preseljevanja migrantov po Evropski uniji

Milan Zver

Dr. Milan Zver je bil eden izmed pobudnikov iniciative, ki si je prizadevala za odpravo podelitve mandata Evropskemu parlamentu v medinstitucionalnih pogajanjih glede predlaganih sprememb Dublinske uredbe. Iniciativa, ki je imela številno podporo v Evropskem parlamentu med vsemi političnimi skupinami, opozarja na nekatere sporne določbe glede obveznega preseljevanja iskalcev azila in sankcioniranja držav članic, če ne sprejmejo prosilcev za azil.

Najbolj sporna točka predlagane reforme Dublinske uredbe je mehanizem obveznega preseljevanja iskalcev azila v države članice, v skladu s katerim naj bi bilo v vsako državo članico preseljeno določeno število prosilcev za azil. Strukturiran sistem preseljevanja predvideva uvedbo avtomatiziranega sistema, ki bi stalno spremljal število prošenj za azil in preverjal, ali je v primeru katerekoli države članice število prošenj presežno. Presežno število prosilcev za azil bi se razvrstilo po ostalih državah članicah, glede na posebne kriterije (npr. če ima prosilec za azil v zadevni državi članici že družino, pozna jezik, ima zaposlitvene možnosti ipd.). Če država članica ne bi želela sprejeti prosilcev za azil, bi bila sankcionirana, tako da bi ji omejili pomoč iz evropskih strukturnih skladov. Zelo sporne so tudi določbe o sponzorstvu, ki omogočajo nevladnim organizacijam v posameznih državah članicah sponzoriranje prosilcev za azil, kar pomeni, da jim omogočijo preselitev in bivanje v posamezni državi članici.

Dublinski sistem je neučinkovit, saj ima EU enega od najbolj velikodušnih azilnih sistemov
V Evropskem parlamentu še ni bilo široke parlamentarne razprave o omenjenih spremembah, zato je poslanec Zver tem spremembam nasprotoval z glasom proti podelitvi mandata Evropskemu parlamentu za pogajanje s takšnimi izhodišči. EU ima sicer enega od najbolj velikodušnih azilnih sistemov na svetu, odobritev statusa mednarodne zaščite v državah članicah EU pa v praksi mnogokrat privede do stalne naselitve v EU. Predlagani ukrepi imajo tako daljnosežne posledice, zato je potrebna temeljita razprava o spornih točkah predlaganih sprememb. Ukrepe je treba sprejemati tudi v skladu s temeljnim načelom EU, tj. načelom sorazmernosti. Dublinski sistem, ki se je izkazal kot neučinkovit, vsekakor potrebuje spremembe, vendar ne takšnih, ki bi temeljile na obveznem sodelovanju držav članic v distribucijskem mehanizmu in sankcioniranju, ob tem, da Evropska unija ne določi niti zgornje meje števila beguncev, ki jih še lahko sprejme, oz. ne ustvari agencije, ki bi na t. i. vročih točkah zunaj Evropske unije odločala o utemeljenosti prošenj za azil.

Zmanjševanje nezakonitih tokov proti Evropi in znotraj nje ter zaščita naših zunanjih meja bo uspešna le, če na pojav migracij gledamo široko in celovito. To pomeni, da je treba hkrati okrepiti zaščito naših zunanjih meja, izboljšati uporabo in izvajanje obstoječih pravnih instrumentov za migracijo, okrepiti skupni evropski azilni sistem ter si še naprej prizadevati za odpravo temeljnih vzrokov migracij.

Evropski poslanec dr. Milan Zver je na novembrskem zasedanju Evropskega parlamenta glasoval tudi proti odstavku Resolucije o strategiji EU-Afrika, ki ne predvideva pogojevanja radodarne evropske razvojne pomoči afriškim državam. Evropska unija in Afrika imata skupni interes in odgovornost za migracije, zato bi morala biti finančna podpora Evropske unije Afriki pogojevana tudi z uspešnostjo Afrike pri omejitvi množičnega nezakonitega preseljevanja ljudi. Šele tako bomo lahko sistemsko reševali problem migracij.

C. Š.

 • JanAndr12

  http://www.votewatch.eu/en/term8-establishing-the-criteria-and-mechanisms-for-determining-the-member-state-responsible-for-examining-.html#/##vote-tabs-list-2

  Poglejte si neposredno glasovanje na povezavi.

  Milan je tokrat za razliko od prejšnjega glasovanja glede Poljske celo glasoval skupaj z Višegrajci – torej proti odprtju pogajanj za škodljiv predlog, kljub temu, da ga je podprla EPP. Lojze Peterle, Milan Zver in Romana Tomc so torej izpolnili pričakovanja, Patricija Šulin in Franc Bogovič pa sta glasovala za, enako velja za Tanjo Fajon, Igorja Šoltesa ter Iva Vajgla.

 • Olga_10

  Bravo Zver!

 • domovina mili dom

  EU poslanci dan na dan pritiskat na komisije. Tako se bo pokazala prava luč komunističnega “raja.”

 • Judje so izdali Kristusa

  ” Uničiti moramo Sirijo, ker to želi židovski Izrael ” Častilka hudiča Hilary Klinton http://yournewswire.com/clinton-email-we-must-destroy-syria-for-israel/

 • Domoljub, TA PRAV !

  Živela ksenofobija in rasizem ! Hitlerju gre kar na jok v grobu. Od sreče seveda !

 • Kristjani nismo židje

  Ker židovski izraelci ( šefi od ameriškega naroda), želijo vse arabske države zase, vedoč, da migracija potem beži v Evropo, vsi drago plačujemo, in otroci v arabskih državah ki umirajo pod izraelsko ameriškimi bombami, in naša krščanska Evropa v katero izmučeni in prestrašeni begunci bežijo. http://yournewswire.com/clinton-email-we-must-destroy-syria-for-israel/

 • Kristjani nismo židje

  Praočetje, ki so ustanovili Ameriko na krščanskih temeljih, se obračajo v grobu, kajti antikristi židovski Izraelci vladajo nad ameriškimi bankami in nad ameriško vojsko, ter že leta in leta pošilja ameriške vojake umirat v vojne proti arabskim ljudem na arabskih tleh. MNOGI AMERIŠKI VOJAKI SE VRNEJO BREZ ROK, NOG, NEKATERI NAREDIJO SAMOMOR, ko spoznajo, da so brez razloga streljali po arabskih otrocih !!!! Američanom se odpirajo oči. Tramp dela za židovske izraelske koristi, ker ima v familiji same Žide. AMERIČANI O TEM PIŠEJO V PATRIOTSKI REVIJI ” VETERANI” https://www.veteranstoday.com/2014/01/11/burying-sharon/

 • Jure kavčičeu

  Upam da se zavedate, da je ta val migracij šele začetni in bo v prihodnje še mnogo huje. Sploh v zvezi z okoljskimi begunci. Ko se bo planet segrel še za stopinjo, dve, bodo imeli prebivalci severne, sploh pa podsaharske Afrike 2 možnosti: odidi ali umri. Ampak naj vas ne skrbi, veliko teh ljudi bo krščanske vere, saj so jo krščanske dobrodelne organizacije dobro posejale med ljudi, ki jim brez napol vsiljenega pokristjanjevanja za povrhu verjetno niti nebi pomagale. In če res niste rasisti, kot nekateri pravite, potem jih boste sprejeli odprtih rok, kot brate in sestre, kajne?

  • neny

   že nas je preveč, in zakaj pa ne bi drli po plače in podpore.

  • macon

   To da nisem rasist, ne pomeni, da moram kogarkoli sprejemati in mu dajati. To je še en korak ali dva naprej od ne biti rasist.

   Priporočam ti, da pogledaš demografijo iz leta 1950 in jo primerjaš z današnjo za podsaharske države in se vprašaš, zakaj jih je od petkrat do desetkrat več kot pred dvema generacijama. Verjetno jim nismo mi zasvinjali in izsušili Čadskega jezera.

   Tebi logika šepa in v isti koš mečeš različne pojme.

  • Steiermark

   Preden bodo pomislili, da morajo “oditi” (tudi k hudiču…) naj raje poprimejo za kakšno orodje, npr. motiko in malo obdelajo zemljo, da jim bo tudi kaj zrastlo in ne samo čakati, da bo njihov čarovnik ali šaman zaplesal in priklical blagostanje….. medtem pa ropati in ubijati belce v Afriki! Sicer pa se naj vrnejo nazaj na drevesa v pragozdove….ker drugam ne pašejo!

   • Jure kavčičeu

    Izvoli, ti pojdi dol in posadi kaj užitnega v tisti pesek. Nisi še očitno videl stanja v teh deželah. Prav tako se ne zavedaš, da je bila naša rasa tista, ki je popolnoma uničila samostojno Afriško gospodarstvo z vsiljevanjem svojih valut in izmenjevalnih sredstev, z uničevanjem lokalnih skupnosti, hujskaštvom k vojni za samookoriščenje. Mi smo prišli v njihovo deželo, zajezili izvire vode in jim jo sedaj zaračunavamo. Mi smo jim zasedli vire surovin, kjer sedaj delajo za multinacionalke kot fakin živina. Nimaš pojma kaj govoriš, zelo si nerazgledan, vsedi se v kot, vzemi v roke knjigo in bodi tiho dokler se ti vsaj malo ne sanja kdo je največji sokrivec za njihovo bedo. Ti se tukaj šopiriš, ti ki si v najbolj ugodnem podnebju na rodovitni zemlji v socialni državi, ki ti tudi če si len k sreči še vedno dovolj k riti prinese za nekaj kruha in vode vsak mesec. Pa tudi če ti je župnik povedal, da nas je ustvaril bog naj ti povem eno dejstvo: vsi smo iz afrike, vsi smo se najprej po drevesih plazil in vsi izviramo iz istega prednika.

    • kristjani smo za resnico

     TAKO JE !!!!!!!!!!

    • Steiermark

     očitno so tvoji predniki bili tisti, ki so svojo “raso” začeli širiti po afriki in zato si tudi ti , sedaj, trikrat zapečeen, posebaj v glavi! Čeprav si trikrat zapečen v glavi, bi se pa vsaj lahko ne norčeval iz samega sebe in svoje revnosti v glavi : ….da je bila naša rasa tista, ki je popolnoma uničila samostojno afriško gospodarstvo…….S čim pa? Se strinjam, da tja, v afriko, čeprav ne moji predniki – belci nebi smeli hoditi in jih poskusiti civilizirati, ker je to nekaj podobnega, kot da bi opice hoteli prisiliti, naj se človeško vedejo, s tem, da vemo, da je tem revežem potrebno še tisočletja postopne civilizacije in da je enostavno, razkoraka v njej, med našo in njihovo, nemorejo prestopiti v eni ali dveh generacijah! Oni so še na stopnji kamenodobnih prednikov, sposobni so si loviti divjad, iskati zeli in žuželke po pragozdovih, s katerimi se nasitijo – poslastica, ter plesati ob ognju in si loviti majhne otroke, da se nad njimi znesejo – spolno, kot lahko vidimo po dokumentarcih in iz njihovega obnašanja, ko se priklatijo v Evropo in posiljujejo, koljejo, ropajo…… Samo poglej si, kaj se dogaja, po , predvsem, Nemčiji, Švedski, Danski….. Jaz se pa ne čutim dolžno, da bi jim jaz karkoli sadila oz. za njih priprvljala hrano, ki si je sami nočejo! Kolikor se kdo “šopiri”, tukaj ali kjerkoli drugje po Evropi, je pa vprašanje za vas, lenuhe in uničevalce človeške rase, ki ste povezani s smrdljivim sorošem in ostalimi satanovimi pomočniki, kot je bil, med drugimi , tudi tito! Moji predniki in jaz smo vedno sami poskrbeli zase in svoje potomce – z delom! Beeseda delo pa je velika kletev, za vas jugotitoistične komunajzle in vaše črne brate iz džungle……

 • neny

  “Evropski poslanec dr. Milan Zver je na novembrskem zasedanju Evropskega parlamenta glasoval tudi proti odstavku Resolucije o strategiji EU-Afrika, ki ne predvideva pogojevanja radodarne evropske razvojne pomoči afriškim državam. Evropska unija in Afrika imata skupni interes in odgovornost za migracije, zato bi morala biti finančna podpora Evropske unije Afriki pogojevana tudi z uspešnostjo Afrike pri omejitvi množičnega nezakonitega preseljevanja ljudi.”

  EU ima torej plan, le koliko jih je v EU-parlamentu glasovalo z omejevanjem priseljevanja, zelo malo.

 • Kristjani se prebujamo

  Nova 24 in ” Janševi” podpirajo ž. izr, medtem pa se pravi patriotski Američani prebujajo in pišejo, da ž. izr stojijo za vsemi vojnami !!!!!!!!!

  https://www.veteranstoday.com/2014/01/11/burying-sharon/

 • !!!!

  iz ameriške patriotske revije ” Veterani

  ” Ž. imamo nadzor nad Ameriko ” ž. politik Ariel

  https://www.veteranstoday.com/2014/01/11/burying-sharon/

 • !!!!!
 • O RESNICI JE PREPOVEDANO PISAT

  ž. Izr. pošiljajo begunce v Evropo, ter zasedajo arabske domove kjer so begunci nekoč živeli na svojem ( Sirijo, Libijo, Palestino, Irak…) !!!! Piše v vseh svetovnih časopisih !!!!! http://www.jpost.com/National-News/Eritrean-migrants-resettled-from-Israel-to-Sweden-337414

 • _

  “V Evropskem parlamentu še ni bilo široke parlamentarne razprave o omenjenih spremembah, zato je poslanec Zver tem spremembam nasprotoval z glasom proti podelitvi mandata Evropskemu parlamentu za pogajanje s takšnimi izhodišči. EU ima sicer enega od najbolj velikodušnih azilnih sistemov na svetu, odobritev statusa mednarodne zaščite v državah članicah EU pa v praksi mnogokrat privede do stalne naselitve v EU. Predlagani ukrepi imajo tako daljnosežne posledice, zato je potrebna temeljita razprava o spornih točkah predlaganih sprememb. Ukrepe je treba sprejemati tudi v skladu s temeljnim načelom EU, tj. načelom sorazmernosti. Dublinski sistem, ki se je izkazal kot neučinkovit, vsekakor potrebuje spremembe, vendar ne takšnih, ki bi temeljile na obveznem sodelovanju držav članic v distribucijskem mehanizmu in sankcioniranju, ob tem, da Evropska unija ne določi niti zgornje meje števila beguncev, ki jih še lahko sprejme, oz. ne ustvari agencije, ki bi na t. i. vročih točkah zunaj Evropske unije odločala o utemeljenosti prošenj za azil.”

  Evropski parlament ima istega šefa kot ZDA…..zato je vse narobe

 • TO JE ENA VELIKA ZMEDA

  Na Reporterju piše, da je Kučan povezan z Izraelci, desni držijo z Izraelci, mater, a potem ste levi in desni v resnici za ž. izraelce?!!? Ha ha ha , vsi ste isti !! http://reporter.si/clanek/tiskana/kucanova-izraelska-naveza-od-tihotapskih-poslov-do-trgovine-z-orozjem-478258?fb_comment_id=1235457146477625_1237560202933986

  • Steiermark

   posebaj pa ti – isti – rito…..p….ik…..

 • Steiermark

  No, končno! To smo čakali! Sedaj pa nas še poveži z Višegrajsko skupino, da bomo bolj varni, predvsem pred srbi in rusi , kamor nas ponovno vleče ta rdeča rhjavčeva in cmeravčeva drhal!

  • ,

   ti si bolnik . Srbi, Rusi, pa so slovanski KRŠČANSKI narodi

   • Steiermark

    In kaj mene briga, če so srbi in usi slovanski in “krščanski” narod?
    Mi nismo slovanski in z njimi nimamo ničesar skupnega, smo pa katoličani in protestanti! Blesavec! Če ti pa tako ruska in srbska štala manjka, se pa družno z erjavčevimi kahli in ostalimi ritolizniki rusko srbske drhali, preseli, k njim!

    • !

     slovenci so tud slovani, kot Srbi, Rusi

     • Steiermark

      vi jugoslovenaci ste slovani, mi , avtohtoni v Sloveniji, nikoli in nikdar, imamo tudi tako različne kulture, da se nimamo v čem primerjati, kajšele sprejemati njihove divjaške “kulture” klanja in zasužnjevanja. Speljite se s podivjano jugokomunajzarsko drhaljo, ki se čuti tako povezana z rusi, v njihovo prostrano rusko deželo – imajo veliko neobljudenih področij, kamor bi vi, divjaki in oboževalci divjaške rusko srbske kulture, prav pasali, še medvedi bi se vas bali! O bolnikih, kot si ti, pa raje ne debatiram……

     • !
     • Steiermark

      In kaj je tu smešnega, če pošiljajo policaje iz Slovenije d a prenesejo malo civilizacije tudi srbom? In zaradi tega se ti počutiš slovana? V Sloveniji vas je veliko, ne samo “slovanov” ampak “jugo-slovanov” in zaradi tega misliš, da imamo ostali, avtohtoni v Sloveniji, iste slovanske gene,. Znanost je to že zdavnaj ovrgla in z DNK dokazala, da z vami, slovani – rusi ali srbi, nimamo ničesar skupnega po DNK-ju! Bedak zagamani….

     • Potegni ga stari, čau

     • Steiermark

      ti “si ga potegni”, če ne uspeš, si pa daj odstraniti eno rebro, tako kot “veliki”literat in voskovodja d’anunzio…… da si ga je potem lahko še naprej sam “potegnil”, kot ste navajeni vi jugosrbski izmečki….. če pa kljubvsemu tega ne uspeš, si pa pelji v kakšen temni kotiček v Lublani, svojega ahmeda, ki ti ga bo z veseljem “potegnil” in tudi tebe, od zadaj n…..!

  • !!!

   SLOVENSKA POLICIJA IN SRBIJA SODELUJETA PRI OBRAMBI PRED MIGRACIJO, PIŠE NA SPLETNI STRANI OD POLICIJE https://www.policija.si/index.php/sl/component/content/article/35-sporocila-za-javnost/90142-na-delo-v-srbijo-odhaja-e-osma-skupina-slovenskih-policistov

 • Razocarana

  “Najbolj sporna točka predlagane reforme Dublinske uredbe je mehanizem obveznega preseljevanja iskalcev azila v države članice, v skladu s katerim naj bi bilo v vsako državo članico preseljeno določeno število prosilcev za azil. Strukturiran sistem preseljevanja predvideva< uvedbo avtomatiziranega sistema, ki bi stalno spremljal število prošenj za azil in preverjal, ali je v primeru katerekoli države članice število prošenj presežno."

  Evo se vidi za kaj se gre pri vsej stvari, da uvedeje pravila po katerem bodo vse EU države prisiljene da vsako leto sprejemo kvote migrantov, ki ne bodo nič več določene s številom migrante, ampak verjetno samo še s procenti. Nekaj kar potrebujejo da v Evropo pripeljejo tisti 50 miljonov migrantov iz Afrike, ki so se jih namenili uvoziti v Evropo že daljnega 2008: http://www.express.co.uk/news/uk/65628/Secret-plot-to-let-50million-African-workers-into-EU

 • luckyss

  Jebem vam takšne politike, ki morajo pet let dobivat bajno plačo preden pogruntajo zadevo, ki jo sam že od vsega začetka teh migracij brezplačno delim naokrog…
  “Kvota migrantov za Slovenijo je točno nič” !!!
  Pa lahko Cerar, Janša ali drugi EU podrepniki, ki so se s tem strinjali, zaradi mene tudi migrirajo kam drugam…Ampak tam se boste preživljali sami…ne bo ovc za striženje in ki bi prižigale svečke, ko bi se situacija ohladila…
  Banda politična…krive ste pa ovce butaste..

  • ovce smo vsi, ja

   • Steiermark

    vsak naj zase govori – kaj se počuti in kaj je!

  • neny

   Kako kvoto smo mi sprejeli?

 • resnico hočemo

  politiki v ZDA in EU so ves čas delali za Ž. . Soroša

 • Ana Job

  Dr. Zver se je končno začel zavzemati za stvari, katere pričakujemo od njega.

  Bolje pozno, kot nikoli.

  • do zdaj ni bilo nič, plača pa je že ves čas

   • Steiermark

    Za svoje se vprašaj, “koliko je bilo” od njih, razen seveda zavzemanja, za sorošove bestije, da jih v čimvečjem in čimprej privlečejo med nas in nas tako izničijo!

 • !

  “Zmanjševanje nezakonitih tokov proti Evropi in znotraj nje ter zaščita naših zunanjih meja bo uspešna le, če na pojav migracij gledamo široko in celovito. To pomeni, da je treba hkrati okrepiti zaščito naših zunanjih meja, izboljšati uporabo in izvajanje obstoječih pravnih instrumentov za migracijo, okrepiti skupni evropski azilni sistem ter si še naprej prizadevati za odpravo temeljnih vzrokov migracij.”

  Glede vzroka za migracijo: to povejte tistim, ki iz ozadja povzročajo vojne in begunce, ki bežijo iz lastnih držav https://siol.net/novice/svet/sterbenc-izraelu-ustreza-razbijanje-mocnejsih-arabskih-drzav-363185

 • ne razumem

  “Dublinski sistem je neučinkovit, saj ima EU enega od najbolj velikodušnih azilnih sistemov
  V Evropskem parlamentu še ni bilo široke parlamentarne razprave o omenjenih spremembah, ”

  ZAKAJ jih potem državljani evropskih držav plačujejo, če nič ne delajo?!??!?!??!!?

 • Ana Er

  Kjer je volja, tam je pot.
  Vzpostaviti humanitarne cone zunaj Evrope, kjer se že dokončno odloči o azilu, ne pa da ima vsaka država neka svoja pravila. Vsaka država določi max.letno kvoto.
  Polovit vse ilegalce v Evropi in jih deportirat na osamljen otok in tam odločit ali so sploh upravičeni do azila.
  Razgrajače, hujskače, kriminalce itd. s tujim poreklom ravno tako poslat na otoke.
  Nekaj na ta način in mislim, da bi potem bil hitro mir!

 • xtc

  Hm?
  Kazalo bi narediti kaj na izračunih energetike,morda se pa ob zadostni oskrbi celo izide,kdo ve?

 • Janez

  BRAVO CENJENI GOSPOD M. ZVER !
  Ampak !
  Bo treba najti tudi način,
  KAKO SE ZNEBITI TISTEGA
  J.C. JUNCKERJA, KI IMA VIDEZ, DAJE VTIS? Pijandure . A je res – pijanec?
  Pa?
  Kako, da se baje – neuradno
  – sestaja z vsemu svetu znanim zlobnežem – Sorosem.
  Evropa mora ostati Evropa. EU narodi – pa? To kar so bili. L.r. Janez K KOMENDA

  • Izaija

   Menda na sestankih pobira žajfo, potem dobi zadolžitve in na koncu dobi za še vinjak.

   Kdo pa se ga ob vsem tem ne bi nažrl ko krava?

   https://youtu.be/XPgiI46FCDU

 • Caetano

  Treba je nastopiti proti načrtom multikulturnikov in Muslimanske bratovščine tudi, če bo to pomenilo delitev Evrope v decentralizirane povezave držav z manj skupne politike EU. Dobra poteza dr. Zvera.

 • garfi

  problem so leWaki in leviĆarji, ne migracije
  oni in njihova nwo mafija stoji za vsem tem

 • zaton

  Pri Sloveniji je potrebno upoštevati že enormno breme s prebivalstvom iz Balkana, ki se je po vseh vojnah, zlasti pa od 91. leta dalje, preselilo k nam.

 • cosmosjasnovidec

  Z naselitvijo kamelotrajbarske muslimanske golazni,če se bo naselila ne bo problema.
  Ker jih bo več na kupu jih ne bo potrebno iskati posamezno naokrog tako,da bodo dobili svoje vsi naenkrat kateri bodo kje skupaj.Tako bodo frčali še z temi “poričevimi”musliči in kar pozabili na svojo raketno teroristično greznico katero imenujejo đamija.
  Ne more se zgoditi na nikakršen način,da bi Sloveniji zavladala muslimanska svinjina,ker bo zapelo orožje tako,da bo vse zareče.

 • Steiermark

  Kaj se pa s šulinko dogaja?